iPon Cikkek

GTA IV: Az év játéka és az év botránya!

Dátum | 2008. 12. 17.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Emlékszik még valaki Jack Thopsonra? Bizony, ő volt az a sokak által mélyen gyűlölt, önjelölt keresztes lovag, aki szent háborút hirdetett az erőszakos videojátékok ellen. Sziklaszilárd meggyőződése volt, hogy a játékok teszik deviánssá a fiatalokat, s rontják meg társadalmunk legifjabb tagjainak ártatlan lelki világát. Ugyan az összes játékprogramot ellenségnek látta, volt egy, ami mindennél jobban irritálta Thompson urat. Autólopás, brutális emberölés, rendőrháború, drogkereskedelem és nyilvános ámokfutás... hát nem gyönyörű elképzelés egy játékra? Ez volt a Grand Theft Auto, mely hosszú évek alatt a negyedik részéhez érkezett, s bár Mr. Thompson már nincs a képben, most is sok ellenséget tudhat magáénak a fejlesztő Rockstar Games (a továbbiakban csak R*). Az átvert és szerencsétlenül járt PC-játékosok vérszomjas tömegét...

"Life is complicated..."

Történetünk ezúttal is Liberty Citybe kalauzol bennünket. Antihősünk, Nico Bellick Oroszországból érkezik a reménység városába, hogy ottani unokatestvérével új életet kezdhessen. Romannek ugyanis - állítólag - mindene megvan. Gyönyörű autók, hatalmas tengerparti ház, nők hada és persze Samantha, aki úgy szív, mint a porszívó... vagy mégsem? Niconak egyből szembesülnie kell a nyers valósággal. Unokatesója igazi lúzer, akit nem elég, hogy óránként aláz meg a főnöke és a szeme láttára igyekszik elszeretni tőle barátnőjét, de ráadásul a város leglepukkantabb negyedében lakik a leglepukkantabb lakásban, s taxisofőrként próbál meg érvényesülni. Niconak tehát nem sok választása van, ha valóra szeretné váltani az álmait. Vagy sodródik az árral s egyre mélyebbre süllyed az amerikai alvilágban, vagy marad a taxizás mellett és megpróbál nem belebotlani az éjszaka csúnya embereibe. Persze ha utóbbi volna a helyzet, akkor nem GTA, hanem Crazy Taxi: Russan Edition lenne a játék címe.

Az autók valódi márkák nem hivatalos másolatai
A történetről ennél többet nem szeretnék elmondani, mert akár hiszitek, akár nem, a játék talán legerősebb része. Nico karaktere soha nem látott szimpátiát ébreszt a GTA-t ismerő játékosokban. Nem elég, hogy egyből azonosulni tudunk alapjában véve jó személyiségével, de ahogy épül fel a sztori, úgy válik számunkra is egyre nyilvánvalóbbá, hogy a "rosszkor rossz helyen" szituáció miféle végkifejletet eredményezhet még egy amúgy tisztességes szándékú embernél is. A néma Claude, a megalomán Tommy és a "jó vagyok, de mégis gangsta" CJ után valódi felfrissülés Nico figurája. (Ha nagyon akarnám, talán Tommy Angelohoz tudnám legjobban hasonlítani a Mafiából) Az pedig már csak hab a tortán, hogy maga a történet is az eddigi legkomolyabb hangvételű, amit GTA-ban láthattunk. A San Andreas marhaságait tessék elfelejteni, mert itt drámától kezdve a romantikáig mindennel összefutunk majd.

"Big Mouth Prick..."

Maga a játékmenet engem kísértetiesen emlékeztet a híres mesére a lányról, aki hozott is ajándékot, meg nem is. Az alapok nem változtak, ám felületét tekintve a dolog nagyon sok apró csiszoláson esett át, s az amúgy kevésnek tűnő nyers újítás mégis forradalmat hozott a GTA sorozatba. Ahogy átvesszük az irányítást Nico felett, minden lehetségessé válik. Elkezdhetünk randalírozni, autókat lopni, vagy szimplán nekiállhatunk a küldetéseknek, hogy minél hamarabb megnyissuk a város elzárt részeit (igen, a hídlezárásokat ezúttal sem ússzuk meg - a terroristaveszély miatt... jó, mi?). Maga Liberty City a legnagyobb, amit eddig sandbox játékban láthattunk. Alapterületét tekintve nagyjából San Andreas állammal egyenértékű, ám sűrű úthálózata és elképesztően valóságos népsűrűsége miatt még ennél is méretesebbnek fogjuk érezni. Nem nehéz elveszni benne mindössze a bámészkodás miatt, s mivel a város New York képzeletbeli mása, sok ismerős helyet fogunk meglátogatni a végigjátszás alatt.

"Jajj ne lőjön, még nem ettem meg a fánkom!"
Ha éppen nem a küldetésekkel bajlódunk, hát elmehetünk versenyezni, autókat lopni, minijátékok garmadáját próbálhatjuk ki, tévét nézhetünk a lakásunkban (némely műsorban nem kis nevek fognak feltűnni, készüljetek!), hallgathatjuk a rádiót, szörfözhetünk a játék beépített Internetén, vagy csak szimplán csinálhatjuk a balhét, hogy ne unatkozzunk. A rend éber őrei persze igyekeznek minket korlátozni ezen tevékenységünkben, ám azt nem mondanám, hogy túlzottan törik magukat. A körözésnek ezúttal is hat szintje van, ám aki a korábbi részek vértizzasztóan nehéz küzdelmeire gondol, téved. Az első három szint gyakorlott GTA-snak a nullával ér fel. A zsaruk lassúak, bénán lőnek, s úgy eleve kevesebben vannak. A negyedik, ötödik és hatodik csillag már picit komolyabb, hisz beszáll a buliba a terrorelhárítás (ők váltják a SWAT-ot) és az FBI is, de nem kell megijedni. Megfelelő felszereléssel még mindig nem okoznak akkora fejtörést, mint hajdanán. Útlezárásokkal nem fárasztják magukat túl sűrűn, nekünk jönni is csak óvatosabban mernek, s előcsalogatásukhoz már tömeggyilkosnak kell lennünk. Megszabadulni tőlük ezúttal könnyebb lesz, mert a GPS-en jól behatárolt terület az, ahol épp köröznek minket, mi több, jelzi a felénk közeledő rendőrautókat is. A mesterséges intelligenciájuk viszont meglepően jó. Ügyesen veszik a forgalmi akadályokat, használják a fedezékeket, és ez a játék összes ellenfelére igaz.

"Hallo, Kiss lakás? Akkor cserélje nagyobbra, hahaha!"
Maguk a küldetések nem sokat változtak a korábbi részek óta. Elmegyünk az egyik betűhöz vagy jelhez a térképen, megnézzük a kiválóan rendezett átvezetőt, majd megkapjuk az alapvető utasításokat. Öld meg ezt, lopd el azt, menj el oda és hozd át ide... kb. ilyen típusú missziókra lehet számítani. Mindezek viszont olyan változatosak és olyan jól vannak összerakva, hogy nem válnak monotonná a sokadik variációra sem. Hozzá kell még tenni, hogy csak a fő szál végigvitelére úgy jó 30-40 órát kell szánni, s akkor még nem volt szó mellékküldetésekről vagy - ne adj' Isten! - 100%-os végigjátszásról. Ezekért most még jobban meg kell küzdenünk, mint valaha, és mivel a város milliónyi érdekességet és apróságot rejt (felsorolni nem fogok, az egy külön cikk lenne), valószínűleg napokat fogunk Liberty Cityben tölteni.

Információs társadalomkritika?

A GTA4 egészen új módját használja a karakterekkel való kommunikációnak. A mobiltelefont. Szinte hihetetlen, hogy a hétköznapokban oly gyakori eszköz micsoda változást indukál a játékmenetben. Működése pofonegyszerű: ha épp nem hívnak minket rajta, hát mi hívhatunk, s vállalkozhatunk küldetésekre, vagy léphetünk kapcsolatba barátainkkal. Csak nyomjuk meg a felfelé kurzort, válasszuk ki a menüt, a nevet, a témát (lehet munka, szívesség, szórakozás, stb.), és mehet is a hívás. Amennyiben nincs kedvünk a küldetésekkel foglalkozni, hát ne válaszoljunk a hívásokra, úgyis csörgetnek majd még. Ha azonban lógni van kedvünk a haverokkal, elhívhatjuk őket minijátékokat játszani (a dartstól a bowlingig minden van), bulizni vagy berúgni. A legnagyobb poén viszont a csajozás. A San Andreas "kissé" elnagyolt megoldásai óta sokat fejlődött a széria. A hölgyek nem csak azt figyelik, hogy milyen jól vezetünk, vagy hogy hová visszük őket, de az öltözködésünkre is képesek kritikus megjegyzéseket tenni. Ha pedig épp akkor hívnak bennünket, amikor egy másik nőnemű egyénnel múlatjuk az időt (talán egy prostival), inkább ne vegyük fel, mert még a valóságot is meghazudtoló módon tudunk botrányt kavarni a játék világán belül.

Liberty City sokat változott 2001 óta
Ha már a világnál tartunk, elég annyit mondani, hogy él. Komolyan, nem volt még ennyire a társadalmat reálisan prezentáló játék a piacon. Mindehhez pedig hozzájárul a lenyűgöző képi és hangzásvilág. A régi részek nem voltak túl innovatívak, ha a grafikáról volt szó, ám a GTA4 bebizonyította, hogy a R*-nak ez sem akadály. Nem elég, hogy a karakterek kidolgozottsága FPS-eket megszégyenítő színvonalon mozog, de a területek kivitelezése és úgy összességében a design már művészi formát ölt. A konzolos verziók óta nagyon sokat nőtt a látótávolság, a textúrafelbontás pedig össze sem vethető a régivel. A fizika és a járművek mozgása zseniális, sokkal élethűbb, mint eddig bármikor. A zene és a szinkron már említésre sem érdemes. Na nem azért, mert olyan rossz, hanem mert a R*-tól megszokott, egyenesen a tökéletes szót kimerítő kategóriába esik. Nico akcentusa, a szereplők viselkedése vagy rádiók pazar változatossága már önmagában egy egész játékot elvinne a hátán. Tökéletes munka.

Emlékeztek még Rayre? Errefelé lakott hét évvel ezelőtt... :)
Az irányítással kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Nem rossz, de az autózáskor kötelezően forgatandó kamera kifejezetten idegesít. A verekedés és a célzás ezúttal hasonlít a Bullyhoz. Választunk egy hullajelöltet a jobb egérgombbal, s a ballal vagy ütünk, vagy lövünk. Az arzenál a megszokott, így sokat nem érdemes beszélni róla, mindössze a fegyverek ballisztikai modellezése érdemel némi kiemelést. A bunyó nem rossz, a Q-val rúghatunk, míg az R-rel jobbegyenest oszthatunk. Mindenesetre nem fogunk vele sokat bajlódni, maximum az ártatlan járókelők molesztálására jó.

A fizika pazar
Ha már nextgen GTA, akkor multiplayer. Ez ma már elvárás, ám eddig sokan nehezen tudták elképzelni, miképp is lehetne megvalósítani ezt egy olyan játékban, mint a GTA. Az MTA mod ugyan prezentált némi élményt a régi játékokkal, de nem volt olyan gép vagy netkapcsolat, amin ne laggolt vagy szaggatott volna időről időre. Nos, mindez elfelejthető a GTA4 esetében, mert itt a többjátékos opció már eleve adott. A sokféle játékmód önmagában még nem lenne kielégítő, viszont a személyre szabhatóság és az élő városban történő rombolás eddig még nem látott élményt nyújt. Míg a konzolos változatok csak 16, addig a PC-s 32 játékost enged egyszerre randalírozni.

A feketeleves

Mivel az olvasók nagy része hajlamos a cikket az értékelőbox megtekintése után elolvasni, biztos vagyok benne, hogy szorul némi magyarázatra az ott feltüntetett szám. Hisz fentebb csak dicsértem a R* termékét. Nem is vonnám vissza a szavaimat, mert a játék, mint olyan, a tökéletesség határait súrolja, viszont az a pofátlanság, amivel ezt a portot a PC-s tábornak a képébe nyomták, minden eddiginél felháborítóbb. Az egész a telepítésnél kezdődik. Az még hagyján, hogy mind a Rockstar Social Clubot, mind a Games for Windows!-t aktiválni és telepíteni kell, de hogy ezek után még így is csak szerencse kérdése, hogy elindul-e a játék, az már közröhej. A program nem elég, hogy bugos, de olyan gépigénnyel bír, amilyennel még nem találkozhattunk korábban. 512 megás videokártya? Felejtsd el! Ha nincs 1 GB-osod, akkor már búcsúzhatsz is a High beállításoktól. Ugyanez igaz a processzorokra. A 2 Ghz-es, duplamagos procik nem elegek a GTA4 rendes futtatására. Ha nem a 20 fps-es értéket akarod nézni Fraps alatt, akkor ajánlott a 3 Ghz-es, inkább három- vagy négymagos CPU, kb. 4 giga memóriával megtámogatva.

"Hátha a túlparton már nincsenek programhibák!"

Nagy gépigény? Nulla optimalizáltság? Oké, még lenyelhető lenne, hisz a dobozra ráírtak alapvetően tükrözik, hogy ezt a játékot nem az egyszeri, casual-gamereknek találták ki. Viszont hogy mindemellett még a hibák tömkelegével is meg kell küzdenünk, az már több mint dühítő. Az egész a beállításokkal kezdődik. Elsimítás nincs, mint ahogy a textúrák és szűrők beállíthatósága sem szeparálható el a felbontástól. Azaz ha teszem azt a monitorunk nem támogatja az 1600x1200-zat, hanem mondjuk "csupán" 1280x1024-et ismer, nincs lehetőségünk High vagy Highest beállítások mellett játszani, akármilyen atomerőművünk legyen is. Ugyan ez utólag feloldhatóvá vált, a megvásárláskor nem egy játékos arcára csalt fancsali fintort. S hogy mit reagált ezen észrevételekre a R*? Szerintük a játékosok a hibásak, mert túl gyenge gépeken várnak túl jó eredményeket, valamint nem frissítik a drivereiket. Hát köszönjük szépen! Annyit még hozzátennék, hogy pont a cikk írásakor vált elérhetővé az első javítás, ami sok bugot megold, de csodát azért nem kell várni. Ha tudjátok, telepítsétek fel a legfrissebb drivereket is, mert egyes gépeken drasztikus (30-40%) sebességnövekedés érhető el.

"Maga a R*-nál dolgozik!? Le van tartóztatva!"

Mit is mondhatnék így végezetül? Sok dologról direkt nem ejtettem szót, mert úgy érzem, jobb, ha ti fedezitek fel. A PC-s GTA4 jött, látott, s mint játék, győzött. De mint program, citromdíjra érdemes. Ha nagyon erős géppel rendelkeztek, vagy csak szimplán nem zavar az amúgy elég ronda felbontás, mindenképp tegyetek vele egy próbát, de erősen ajánlom, hogy megvásárlás előtt inkább kérjétek kölcsön valakitől. Jól példázza a pórul járt tömegek elkeseredését, hogy a különböző internetes piactereken egymást érik az olcsóbbnál olcsóbb, friss GTA4 példányok. Szóval csak óvatosan...

Chocho

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

38. bszoke88
2008.12.14. 15:52
vissza a teszthez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. leviske
2008.12.14. 16:02
Chocho: Gratulálok. Ritkán szoktam végigolvasni játék teszteket, de ezt végigolvastam. Nagyon tetszett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Chocho
2008.12.14. 16:18
Igen, ez sajnos némi magyarázatra szorul. Az Ipon értékelőrendszerében nem összesítve adunk végső pontot, hanem a részértékektől függetlenül. Azaz hiába szép és jó hangzású egy játék, ha pl. halálosan rosszul van megírva. Ilyen esetben kénytelenek vagyunk ily módon értékelni.

leviske: Köszönöm szépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Csaber
2008.12.14. 17:12
a gépigény nézve nem tudom hol vannak azok az emberek akik a "Krájszisz "gépigénye miatt panaszkodtak?Pedig az megelégedett 2,6 Ghz(S775) egy mag 1gb(2*512 ddr400) memóriával meg egy 7600Gt-vel(agp)...zárójelben amin láttam futni szaggatás nélkül! ezen a vason meg se mozdulna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Chocho
2008.12.14. 18:01
(Vendég_BullFrog_* @ 2008 Dec 14, 17:48) Sajnos 99% hogy ezek után nem lesz PCs GTA 5. A cikk jó, csak picit nagyon szereti az elején a játékot, abszolút nem úgy írta, mint küls? szemlél?, túl elfogult ...

Nem voltam én elfogult, kérem szépen. Akárki is kérdi, bizony mondom, hogy nekem ez a szín tiszta, küls? befolyásoktól abszolút független véleményem. Ha a játékot, mint hibáktól mentes összességet nézem, nem találok rajta sok fogást. Amit meg igen, azt hol spoilerveszély, hol túl szubjektív megközelítés miatt nem említettem meg.

Mert pl az irányítás....egyrészt az, hogy megforduljon a karakter, no comment, 2-3 másodpercbe tart neki, mindenbe belebotlik (pl a 2. lakásnál mikor kijössz az ajtón és mennél le a lépcs? fel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Csaber
2008.12.14. 18:47
Vendég_Vendég_zaki27-nak válasz:
lehet???Na aki mond annak aki megvette eredetibe ...lehet hogy jogosan fikázza....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. ZioN
2008.12.14. 19:30
Megint csak ott tartok,ahol a nagy gépigényű játékok esetében.Nagy problémám velük a minimum rendszerigény.Sajnos nem számít semmit,mert minimum rendszerigénnyel 2008-ban elég nehéz élvezhető sebesség mellett játszani.Csak a képeket nézegetve erről a gta4-förmedvényről,engem nem vág hanyatt a grafikája,hogy milyen szép.Persze,szép,ez kérdést nem vet fel.Viszont sokkal kisebb rendszerigényű játékok sokkal szebb grafikával tudnak előállni.Ezt sosem fogom megérteni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Balu92
2008.12.14. 21:11
Hát haveromnak 1440-900-as felbontáson nem akadt.Pedig nincs egy erős gépe.2.4-es 2 magos proci, 8600 GT vidi kártya,2 giga ram.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Multitask
2008.12.14. 22:59
Olyan érzés keringet, mintha eltűnt volna egy jó kis hozzászólásom. :-/
Szeeegéééény.

(Remélem nem kezdtek el veszekedni, hogy melyik a jobb...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Svindler
2008.12.15. 00:54
Kérem, ne kelljen pucolni a fórumban, ne kezdjük el a PC vs. Konzol örök csatáját, mert úgyse nyer egyik fél se a fórumon, maradjon ez a topic a GTA4-é
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Chocho
2008.12.15. 10:00
Nálam sem volt gond a GTA3-mal. Pedig nekem sem volt egy csúcs gépem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Csaber
2008.12.15. 10:16
emlékeim szerint akkor egy pentium 2-es Asus alaplapja valt haveromnak proci tokozás átalkító benne hogy bevegye a p3-mas procit (550Mhz :lol: )amit 867 Mhz-re lett tunigolva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Svindler
2008.12.15. 12:46
Belül a fórumban mindig frissülnek a hozzászólások, csak a főoldal szinkronja néha el van csúszva de már dolgozunk az ügyön. Ha beléptek akkor nem kell Captcha-t irogatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Mikeee
2008.12.15. 21:52
én majd kb február körül egy intel e5200-as proci, egy amd 4670-es videokártya 512 megás, és 2 giga ddr2 800 mhz ram kíséretében akarom kipróbálni. hogy fog futni kb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. leviske
2008.12.15. 22:04
Terror: Ne legyünk már pesszimisták... Reménykedjünk a legjobbakban, mi szerint 2009 végén/2010 elején már elkezd regenerálódni a gazdaság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Multitask
2008.12.15. 22:49
Lassan szólok már ezeknek, hogy én már meguntam ezt a válságosdit, abba lehet hagyni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Svindler
2008.12.16. 21:25
Update
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Chocho
2008.12.16. 23:43
(Vendég_estol_* @ 2008 Dec 16, 21:57) GTA III -> 2002 nem 2001

Ha már cikket írsz az év játékáról járj utána...

Ha már írsz valamit, járj utána, igazad van-e. A GTA III 2001 végén jelent meg PS2-ra. PC-re jött csak fél évre rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. StevyXIX
2008.12.17. 00:54
"csak azt nem vágom miért jelent olyan későn pc-re? "
Hát idő is kellett erre a csodálatos "portra", szerintem azt optimalizálták, hogyan fut minél kevesebb gépen.

"ben, nekem ugyanezzel a configgal állóképek sorozata kb.... "
Honnan tudod, hogy ugyan az?
Elég keveset írt le a konfigurációjáról.

GTA 4 erősen processzor igényes, Q9300@3ghz-el 40 átlag FPS 1440x900-on, de majd megkeresem a benchmarkot róla.
Érdekes néha pont fordítva csökken/nöl az fps, mint ahogy az ember elvárná, szabadba mozgo városba magasabb, mint bowling klubban ahol van 10 ember.
Tessék:
Statistics
Average FPS: 41.17
Duration: 37.34 sec
CPU Usage: 70%
System memory usage: 64%
Video memory usage: 70%

Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Very High
View Distance: 30
Detail Distance: 40

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. StevyXIX
2008.12.17. 16:36
Corle:
mindig lesznek ilyenek, mint pc-be Ati vs Nvidia stb
ett?l kerek a világ (sajnos vagy nem sajnos)
mindenki védi az általa használt platformot (ez kicsit öszötönös, az én házam az én váram) és egyikb?l jön a másik, ha valaki negatívat ír róla (még ha nem is fikázó szándékkal) lecsaprá, hogy kiálljon érte.
Evvel nincs mit tenni, max kicsit enyhíteni lehet rajta, de mivel magántulajdon létezik (mert ez az alapja az egésznek) addig ez így is marad, ugyan úgy, mint az élet más területein (pl autókról is lehetne vitázni, vagy csak biciklikr?l, szerintem még gyufáról is lehetne vitázni).
Szóval megszoksz vagy megszöksz ahogy mondani szokás, de ez egy soha véget nem ér? kérdés.

(Vendég_IntelAti_* @ 2008 Dec 17, 08:54) StevyXIX: Szerintem emeld följebb a grafikai beállításokat, akkor kicsit megterheled a VGA-dat, és nem leszel CPU korlátos... annyira.
Mondjuk ilyen beállításokkal nekem is fut ennyit, pedig nincs 4 magos procom.
Neme engedi feljebb, a parancsot még nem próbáltam ami ezt feloldaná.
Azt mondják nagyjából csak cpu függ? a játék futása
mondjuk azt nem értem a játék miért nem használja textúrázásra a gép ramját, minden játékot így írnak meg, annyira nem lassú, hogy ezt ne lehetne megtenni
Ebb?l is látszik mennyire csak egy konzol port. (miel?tt nekem esnek a konzol fanok, azért mondtam, mert egy átlag játékos számítógépbe 2gb ram van, még a konzolokon talán 256mb, nyilván ezért se használták textúrázásra ezt, mivel édes kevés lett volna)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. sirpalee
2008.12.17. 22:15
Asagrim kb sehogy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. sirpalee
2008.12.17. 22:45
Az NFSUC-hoz még esetleg, de a kettő nem egy technikai színvonalon van. Anno a régi NFS-ek is elmentem minden videókarin.

Inkább alacsony grafikával számolj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim
2008.12.17. 22:53
Meglesz! Csak érkezzen már le! ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Chocho
2008.12.19. 14:57
Az első bekezdést kell elolvasni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. StevyXIX
2008.12.19. 15:06
De most komolyan, ki a búbánatot érdekel, hogy mire jelent meg először?
Szerintem az érdekesebb mire van.
Mivel mindenre megjelent (jaj lehet, hogy Wiii-n nincsen még, sebaj őket belevesszük a konzolos nagy kalapba, "egy kaptafa" címszóval), így mindenki örülhet magának, meg gépének, meg magának és a gépének is, meg persze magának, DE! még a gépének is ...
Nagyon durvák vagytok néha :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. StevyXIX
2008.12.20. 00:28
Azért mert 32 bites alkalmazás, csak támogatja a 64 bites operációs rendszert (vagyis fut alatta).
A több magos processzor támogatás meg más kérdés, nincs összefüggésben avval, hogy milyen operációs rendszert támogat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. JeLo
2008.12.20. 22:57
Max Payne: azért én nem hasonlítanám össze a Prince-el ezt a játékot, de a számok tekintetében igazad van, ez nekem is feltűnt. Én a 4 pontszámot adom meg, abból automatikusan kijön a % érték, míg Chocho itt valami más módon számolt, vagy épp hasra ütött
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. StevyXIX
2008.12.21. 01:24
Jelo:
Egy éve se volt valami jó ez a konfig (most nem bántásból).
Valószínű én nálad jóval többet fizettem (vagy többszörösét akár), de nagyjából a mai napig megállja a helyét a gép (E6300 igaz 40k volt annó, 7950GT le se írom mennyi volt, a legjobb az volt benne, hogy ha egy kicsit várok megjelenik a Nvidia 8xxx széria, amivel nem kicsit jobban jártam volna, node sebaj, az előző gépem 300k volt mikor megvettem, most viszont összehoztam magamnak kb 150k-ból és elég jó lett szerintem, erős közép mezőnyben foglal helyet).
Egyébként igen, nem valami túl sokat várhatsz tőle, ez van sajnos rohan a világ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. StevyXIX
2008.12.22. 01:00
(Vendég_Bergo_* @ 2008 Dec 19, 22:37) . (hát úgy megjegyzem, ritka nagy ge.. ez a MS ...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pluto
2008.12.22. 14:09
Nálad Szeder aztán hamar elavul egy cikk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pluto
2008.12.22. 21:56
A CPU-nak "elvileg" elégnek kell lennie, de azért eredetibe semmiképpen se vegyed meg a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. StevyXIX
2008.12.22. 22:41
(pluto @ 2008 Dec 22, 21:56) de azért eredetibe semmiképpen se vegyed meg a játékot.
Milyen jól biztatod te itt az embereket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. danee91
2008.12.27. 02:37
Én inkább várok egy 10GB-os patch-re, és utána nyomom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Chocho
2009.01.12. 17:38
cach
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Bitorlo
2012.01.08. 21:01
Niko szerb, nem orosz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... Bitor...
2012.01.08. 21:15
Ehhez rendkívül fontos volt feléleszteni egy 3 éve halott topicot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. maci
2015.06.12. 14:01
Hogy egyeseknek semmi se jó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... maci
2015.06.12. 15:15
Ezért én simán kivágnálak az oldalról, de szerencsédre én nem vagyok moderátor.
Az előtted lévő hozzászólás alapján ez elég egyértelműen provokáció/spam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!