iPon Cikkek

Harry Potter 7/2: A varázslóvilág bukása

Dátum | 2011. 07. 25.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Tavaly év végén úgy fejeztem be A Halál ereklyéi első részének tesztjét, hogy az EA-nek még van fél éve arra, hogy bebizonyítsa, a Főnix rendje nem véletlen volt, és tud igényes film alapú játékot készíteni, ha akar. Ráadásul az utolsó Harry Potter film kiváló alkalom lehetett volna egy mindent elsöprő záróakkordra, főleg, hogy míg az első film cselekménye nem volt túl játékbarát, addig itt van akció dögivel, tökéletes táptalajt szolgáltatva egy igényes adaptációhoz. Most mégis itt állunk megfürödve egy katasztrofális program romjai felett úgy, hogy tudjuk, az EA nem csak ezt az epizódot, de a komplett franchise-t is elbaltázta, mert mindenkiben az utolsó játék keserű emléke marad csak meg, ha valaha is a Harry Potter jelenségre gondol majd. Már itt figyelmeztetnék mindenkit, hogy nem leszek finom, sőt, egyenesen a földbe fogom döngölni a játékot, mert egész konkrétan semmi mást nem érdemel, mint egy gyors és végzetes kegyelemdöfést.

Hét év múlva örökké

Szögezzük le már most: a Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II nem éri meg az árát, s nem csak azért, mert rossz, hanem mert elfogadhatatlanul rövid. Nem vicc, egy teljes áron forgalmazott játékhoz képest nem több, mint három óra (!!!) alatt végig lehet játszani elsőre, másodjára pedig vannak, akik két óra alatt is le tudják darálni (már ha valaki nekiesik másodjára ugye...). Ez átverés, amin tovább ront, hogy az első rész opcionális lehetőségeit a rossz kritikai visszhang hatására szimplán kiszedték a játékból. Bizony, eltűnt az arcade mód és a mellékküldetéseknek is búcsút inthetünk, hátrahagyva a nevetségességig butított kampányt, ami tulajdonképpen egy TPS a Gears of War óta kötelező fedezékrendszeres kli... de hát miért is írom én ezt le, amikor elég lenne belinkelnem az előző rész tesztjét, lévén a játékmenet egy és ugyanaz? Ahelyett, hogy fejlesztettek volna a játékon, inkább csak visszafelé lépkedtek, remélve, hogy ezzel költséghatékonyan kerülhetik meg a botrányos kritikákat.

Gears of Hogwarts
Maga a történet egyébként ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész letette, azaz Harry és barátai Horcruxokra vadászva bujkálnak a vadregényes angol tájon, miközben Voldemort és a halálfalók elszántak keresik őket, hogy pontot tehessenek erre a sokéves ügyre. Mivel azonban ez az utolsó fejezet, azt gondolnánk, hogy ehhez méltón tálalják majd a sztorit, fokozatosan építve fel a katartikus befejezés felé vezető főszálat. Sajnos azonban ez sem működik, a forgatókönyv csak alibiként van jelen, amit pár vacak bejátszás képében akar leerőszakolni a torkunkon a játék. A rendezés siralmas, a színészi beleélés nulla. A legalja viszont kétségtelenül a játék utolsó bossharca, aminél kiábrándítóbbat a Duke Nukem Forever óta nem láttam.

"Stupefy!"

Bár a játékmenet a mellékküldetések száműzésén túl ugyanaz a lineáris förmedvény, ami az első részben volt, pár dolgot igyekeztek kijavítani. A mesterséges intelligencia végre látszik, azaz a végtelen mennyiségű halálfaló nem csak áll és néz, hanem fedezékbe is vonul, sőt, nagy ritkán el is találnak, ami komoly fejlődésként értékelhető. Továbbá a pályadizájn is jobb egy kicsivel. A helyszínek változatosabbak és inkább idomulnak a lövöldözéshez, ráadásul megjelentek az ilyen játékokban elengedhetetlen távoli vagy nehezen sebezhető, pajzsos ellenfelek, gondoskodva a kötelező változatosságról. Sajnálatos viszont, hogy a Stupor varázsigén túl szinte semmire sincs szükségünk az egész játékban. Hiába van egy csomó választható ige, és hiába lépkedünk szinteket, ha mindez semmilyen kihatással nincs a játékmenetre.


Elkeserítő továbbá, hogy a készítők még arra sem vették a fáradtságot, hogy kövessék a film vagy a könyvek hagyományait. A varázsigék totál mást csinálnak, mint amit eredetileg, működésük pedig a legbutább akciójátékokat juttatja eszünkbe. Van itt kérem géppisztoly, mesterlövészpuska, gránátvető és sima pisztoly. Komolyan mondom, Harry úgy irtja ellenfeleit, hogy azt Marcus Fenix is megirigyelné. Ez a fajta játékmenet viszont teljesen aláássa az alapműveket, antipatikussá téve a végeredményt még a legelszántabb rajongóknak is.

De persze, mit is beszélek. A nyolcadik Harry Potter játék nem azoknak készült, akik szeretik a sorozatot és nem is azoknak, akik olvasták a könyveket. Mindenkiben csalódást kelt és senkit sem szórakoztat, ez pedig megbocsáthatatlan bűn. Persze fel lehetne hozni pár olyan játékelemet, ami csak azért szerepel, hogy a rajongók örülhessenek. Ilyen mondjuk a többi szereplő irányítása, mint McGalagony vagy Neville. Sajnálatos viszont, hogy semmiben sem különböznek Harryéktől, ugyanazt tudják, amit ők: guggolnak a fedezékben, majd előugorva nyomnak egy "Stupefy!"-t és leadnak vagy hetven plazmalövést a szomszédban ácsorgó halálfalóra. Igényesség nuku.

A sebhelyes arcú

A Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II ugyanúgy néz ki, mint a már a megjelenésekor is ocsmány első rész. A karakterek animációja és mimikája nevetséges, a pályák linearitása nagyon fájó, az átvezető animációk pedig annyira rosszak, hogy nem is szívesen emlegetem őket. Ehhez jár még a magas gépigény. A tesztgépen (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; ATI HD5770; 6 GB RAM) maximális grafika mellett nem volt képes kinyomni a játékból még a 30 fps-t sem 1920x1080-ban, ami... áh, félek, hogy valami csúnyát írok, szóval legyen elég annyi, hogy ez az oldala a programnak (szintén) értékelhetetlen. A zene még valamennyire menthetne a dolgon, mert a filmből lett átvéve és ezért jó, de sajnos nem igazán idomul az akcióhoz és a helyszínekhez, így inkább kizökkent, mint szórakoztat. A hangeffektekre pedig nem pazarolom a helyet, nem érdemlik meg.

A kép nem direkt ilyen vacak, egyszerűen ronda a játék
Összességében nem is tudom, hogy mit írjak, annyira csalódott vagyok. Az egész játék bugos, sokszor elakadtam a falakban és több villogó, vibráló textúrával is találkoztam. Az irányítás egérrel borzasztó, kontrollerrel egy fokkal jobb, de azért ott se várjunk varázslatot. A játéktervezés elavult, a "várd meg, míg Hermione kinyitja az ajtót, és addig tarts ki az áramló ellenfelek között" típusú szükségmegoldások tesznek ki a három órából másfelet. Ha már szóba jött a játék hossza, lehet, hogy ez inkább pozitív tulajdonság, lévén fogalmam sincs, meddig bírtam volna még ezt a szemetet. Az EA nem csak, hogy elpuskázta a lehetőséget, hogy az utolsó Harry Potter játék jó legyen, de mindennek tetejébe sikeresen megjelentette a sorozat szégyenfoltját. Innen figyelmeztetek minden olvasót, hogy kerülje  a játékot, mint a tüzet, mert nagyon-nagyon rossz.


Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, DS, mobil
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

55. Kismenyus
2011.07.25. 14:09
Nem is tudom, hogy láttam-e már ennyire lehúzott játékot... A film remélem jobb lett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Xeon
2011.07.25. 14:14
Szerintem az eddigi legrosszabb pontokat kapta , és ez az első eset, hogy a PRO-nál ilyesmit látod Sajnállak Chocho, hogy játszanod kellett vele ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. mataczadri... Xeon
2011.07.25. 14:22
A film fogyasztható, játékról meg ez esetben nem beszélhetünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. gyuszi02
2011.07.25. 14:33
A film fogyasztható? lol? Tele van butábbnál butább jelenetekkel, amik legalábbis teljesen megmagyarázatlanul és értelmetlenül lógnak a levegőben. Ilyen minőségben a filmet is és a játékot is meg tudták volna csinálni egyetlen részben... a film se jobb mint a játékok amik készültek belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. mataczadri...
2011.07.25. 14:36
Szerintem annyira nemvolt rossz a színészek(3 jó barát) szarok ez nem kérdés de látványos, nekem az nem tetszett amikor az öreg hosszúkörmű Denem a toronyban pankrátort játszik és üti rugdossa dobálja a fazekas fíút.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. p3tya
2011.07.25. 15:03
Remek teszt, tetszett, megmosolyogtam . Az értékelésnél meg a PRO külön mókás .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. dragon83
2011.07.25. 15:15
Chocho, Angry Joe tesztjét láttad? (in slow motion) T-w-o h-o-u-r-s a-n-d f-i-f-t-y-t-w-o m-i-n-u-t-e-s.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Zelbacsi
2011.07.25. 15:16
De attól még ne úgy kerüljük, mint a tűzet, hanem mint a tüzet, Chocho.
És a kép se "dierkt" vacak.
Kérlek szépen, hogy olvasd el amit írsz, mielőtt publikálod, ha nem akarod égetni magad!
Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. jester
2011.07.25. 15:19
Az utóbbi évek felhozatala alapján én megvonnák az EA-től a fejlesztés és kiadás jogát. Annyira szutyok játékokat adnak ki, hogy az valami botrányos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Chocho
2011.07.25. 15:26
dragon83: Persze, hogy láttam, alapmű.

Zelbácsi: Mindenütt előfordulnak bakik, azzal viszont, hogy fölényeskedsz, saját magadat nevetteted ki.

A filmet egyébként még nem láttam, de eddig se sok tetszett. A könyvek sokkal jobbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Zelbacsi
2011.07.25. 15:48
Chocho, nem fölényeskedésnek szántam, hanem már a sokadik után vettem a fáradtságot, hogy szóljak, mert mostanra telt be a pohár. Nem szoktam (főleg fórumon nem) ilyeneken piszkálódni, de kifejezetten zavar, hogy ma már nagyon kevés újságíró veszi a fáradtságot, hogy legalább egyszer átnézze, amit leírt, mielőtt nyilvánosság elé tárja. Aki ezért kapja a pénzt, az figyeljen már oda az ilyenekre, könyörgök! Egyébként az írásaiddal semmi bajom, és nem konkrétan rád vonatkozik a kirohanásom, de amikor egymás alatt két centin belül két hibát találok a szövegben, úgy, hogy a mai nap szinte akármit olvastam volt benne elírás vagy nyelvtani hiba (tehát ezek már kb. a 20. és 21. voltak ma), akkor egyszer csak eldurran az agyam. És éppen azért veszem a fáradtságot, mert igényesnek tartalak, és nem falra hányt borsónak gondolom a szólást. De tudod mit, utoljára szóltam. Troll mode off.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Cooley
2011.07.25. 15:49
"Pro: Voldemort itt is gonosz" Epic!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Chocho
2011.07.25. 15:59
Zel: Most erre mit mondjak? Kétszer olvastam el a cikket, nem vettem észre, mea culpa. Örülök, hogy tetszik, amit csinálok, de hidd el, az ilyesmi még a legnagyobbaknál is becsúszik. Mindenesetre javítottam a két elírást, remélem, most már rendben a cikk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. s7evcsenko
2011.07.25. 16:00
Ez egy nagyon durván jó teszt lett! Grat!
Lehet, hogy már csak azért is kipróbálom, hogy elmondhassam, én is részese voltam ennek a \"remekműnek\"!

Zelbácsi: nem azzal volt a baj, hogy szóltál, hanem ahogy szóltál szerintem.
Te is átolvashattad volna még-egyszer, amit írtál, hátha másodszor rájöttél volna, hogy lehet ezt másként is.

Chocho: Amúgy azt nem értem, hogy abban a programban, amiben írod a tesztet, nincs hibajavító addon? Tudod, ami egyből aláhúzza a hibás szavakat... az segítene elkerülni a hasonló konfliktusokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Copy
2011.07.25. 16:09
"...gránátverő..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. shep1
2011.07.25. 17:39
ŰŰŰŰ ilyet még nem láttam mostanság 28%, óóó beszép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. necropedo
2011.07.25. 17:43
A játék pontosan hű a filmhez és magához az egész HP sztorihoz. Kómában vegetálásnak sem elég ahogy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Chocho
2011.07.25. 17:55
"... és magához az egész HP sztorihoz."

Sokat tudhatsz róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. TJZ83
2011.07.25. 17:58
Szerintem sem ér a könyvek nyomába a film, főleg a második részt követően. A harmadik még csak-csak, de utána... Na mindegy. Eddig egyetlen HP játékkal játszottam, az a harmadik rész volt ha jól emlékszem, de az valahogy katasztrofálisan rossz volt.
Egyébként, ha már ennyire rossz volt a játék, akkor mire a 28%? Nem sok egy kicsit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Chapell Zelba...
2011.07.25. 18:14
Zelbácsi: "amikor egymás alatt két centin belül két hibát találok a szövegben"

Végre nem vagyok egyedül azzal, hogy kinyomtatom a weboldalakat és úgy olvasom. Csak így tovább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Atesz1987
2011.07.25. 18:43
Örülök, hogy nem csak nekünk nem tetszett az utolsó film. Tiszta kusza volt az egész, lógnak a jelenetek a levegőben. Az meg külön a történet bűne, hogy Dumbledore figurájának megítélésén rontanak, Piton halálának meg tulajdonképpen alig van jelentősége. Lehetett volna kicsit epikusabb, és nagyobb jelentőségű halála is. Nem tudom, hogy ez a könyvebn is pont így van-e, de nekem nem tetszett. Harry apjáról meg ne is beszéljünk. Az Ő figurája is nagy csorbát szenvedett. Na de a filmnél tartottunk. Szóval, ezért kár volt 2 filmet csinálni, ha csak ennyire elnagyoltan, meg összecsapottan tudták befejezni. Nem illik az eddigi HP filmek felépítésébe, és hangulatába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Chocho
2011.07.25. 18:50
@Atesz1987: A könyvek és a filmek más dimenzió, előbbiben sokkal bonyolultabb a cselekmény és Dumbledore motivációja is teljesen érthető, elfogadható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. morgyi
2011.07.25. 20:40
Az utolsó könyvben Dumbledore-ról minden kiderül, mit miért csinált, a hibái stb...
A film a legfontosabb dolgokat átvette, anélkül hogy megmagyarázta volna. Az utolsó pálcaeltörős jelenet pedig... namind1... a lehető legszarabbul fejezték be a filmet.
Én a film végére kezdtem azt érezni, hogy ez az a Harry Potter rész, ami körülbelül megfilmesíthetetlen. Annyi összefüggés és szál van benne, amit egy film nem képes visszaadni, talán egy 2x 5órás filmnek sikerült volna

Azt meg nagyon nem szeretem, hogy valaki úgy szidja a filmet, hogy nem olvasta a könyvet. Szidja a sztorit, mikor igazából nem is ismeri. Ha valaki a könyvek elolvasása nélkül mondja azt hogy pár dolog értelmetlen hogy ki mit miért csinált, és ezért húzza le a filmet, az nagy hibát követ el, nem tudja hogy a könyvben is ugyan ez történt.
Aki csak a filmeket nézi az egy nagyon jó élménytől fosztja meg magát, mondhatnám úgyis h tökön szúrja magát, a valódi cselekmény ismerete nélkül sok minden nem érthető, és csak középszerű filmeknek hat mindegyik rész. A történet megismerése után szerintem jobban élvezhető, hogy részben megelevenedik a filmvásznon amit elképzeltél. A film után olvasni meg nem az igazi mégsem, mert nem te képzeled el. Hanem a filmre építesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Heroes27
2011.07.25. 20:58
28%? omg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. csmilan
2011.07.25. 21:11
Aki egy élvezetes Harry Potter játékkal akar játszani az próbálja ki az 5. részt magyar szinkronnal.


A filmben minden* lényeges részlet, ami lezárja a cselekményt és megmagyarázza a nyitva maradt kérdéseket, megvan. Ha valamit nem értesz olvasd el a könyvet.
*a végén szerintem nem kellett volna kihagyniuk azt, amikor Harry megjavítja a régi pálcáját a bodzapálcával, mielőtt megszabadul a bodzapálcától. Ezt leszámítva szerintem rohadt jó volt az utolsó két rész.

@Atesz1987: Piton halála így illett a cselekménybe, ez az egyetlen logikus lehetőség. Nem értem hogy milyen megítélések romlásokról beszélsz. Ha nem két részben lett volna akkor aztán végképp semmit sem értettél volna belőle.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Tompeever
2011.07.25. 21:37
Személyszerint, nekem már a 6. könyv sem tetszett Dumbledore értelmetlen halálával. Egyszerűen - lehet én vagyok a hülye- nem értem minek kellett kiiszogatnia azt a szart. Egy ilyen inteligens, bölcs, sziklaszilárd jellemű és végtelen jóindulatú jellemmel felruházott karakter, hogy lehetett ilyen ostoba. Szóval annál a résznél gondoltam azt, hogy az írónő egy kicsit megzakkant. Az meg, hogy a filmekben Dumbledore könyvbeli jelleméből semmi sem jön át a hitvány () színésznek köszönhetően már csak hab a tortán. Az első ( aki már meghalt) sokkal szinpatikusabb volt. Mondjuk, sajnos az összes színész elég félkegyelműnek tűnik ( főleg Mcgalagony- má' nem tom jól írom-é ), kivéve a Hermione-t és a Piton-t alakítót(ja meg az ikreket).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. mataczadri... csmil...
2011.07.25. 21:38
Az egész jó csak a végén az Albus vs Denem párbaj érdekes meg Potter Crució helyett Stuport küld Bellatrixre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Tompeever
2011.07.25. 21:41
Bocs, én az eggyel későbbire gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. gezu1025 Tompe...
2011.07.25. 21:58
Csak én gondolom úgy, hogy a HP storyból, és világból, főleg az utolsó 2-3 részből piszkosul jó akciójátékot lehetne csinálni?


Ha valaki igazán bátor lenne az Voldemort első uralma idejére csinálna játékot, valaki ismeretlen szemszögéből, egy RPG-t. Érintve 1-2 drámai pillanatot a könyvekből úgy ízlésesen. Mondjuk egy KOTOR-t idéző BioWare minőségben. Vevő lennék rá. Tuti siker lenne.Tompeever

Hát pedig szépen le van írva, hogy miért hal meg és, hogy mi az oka. Kezdődik úgy, hogy átok ül rajta az egyik horcrux miatt, (a keze) és már alapból nem huzhatná sokáig. És nem a kiiszogatás miatt hal meg, hanem, mert előre eltervezi (ebben lehet belekötni), hogy meg kell halnia, hogy malfoy-t ne ölje meg voldemort és, hogy pitont bizalmába fogadja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. noPublicFG
2011.07.25. 22:05
28% ??
Nah ezért fogom kipróbálni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. csmilan
2011.07.25. 22:09
@Tompeever: Te tényleg olvastad a könyvet, vagy csak a borítóját??
Dumbledore nem amiatt a lötty miatt halt meg...!
Másrészt szerintem akkor lett volna ostoba, ha nem issza ki!!( mégis hogyan jutott volna hozzá a horcruxhoz?! ( lényegtelen hogy hamis volt ) )
Ha nem öli meg Piton akkor is meghalt volna rövidesen a bal kezét ért átok miatt. Ha nem érted olvasd el a herceg meséje fejezetet az utolsó könyvben.

@mataczadrian: Harry Cruciot küldött bellatrixre a könyvben is, nem tudom te mégis miről beszélsz.
,,Harry lelkében olyan iszonyatos gyűlölet lobbant fel, amihez foghatót még sosem érzett. Kiugrott a kút mögül, és elordította magát:
– Crucio!
Bellatrix felsikoltott, és hanyatt esett...''
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Sturmtiger
2011.07.26. 02:56
Emberek ha legközelebb spoilereztek nem írnátok ki a hsz elé? Bocs de még sem a filmet nem láttam, sem a könyvet nem olvastam, és lehet hogy nem csak én vagyok így ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Gatee
2011.07.26. 04:33
Akkor mondjuk nem kéne a játékadaptációval kapcsolatos hozzászólásokat olvasni... szerintem ez elég evidens.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. kapmar Gatee
2011.07.26. 06:03
Ez nem így van Gatee.
Elég rosszul tudod.

Mi a film befejező részét azért nem néztük meg, mert már brutálisan lehúzás szaga van a dolognak.
Játékkal meg végképp nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MrKurzweil
2011.07.26. 07:28
28% OMG.....EA szégyen ez már....már megint pc-re konzolos átkókányolás!!!!!lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Zelbacsi
2011.07.26. 09:14
Chocho: Ne haragudj, hogy pont rajtad vezettem le. Akkor már nagyon teli volt a tököm azzal, hogy "mindenki mindig mindent elír", mert akkor már úgy éreztem, hogy tényleg ez történik... A cikk amúgy tetszett. Fölöslegesen fújtam így fel az ügyet.

s7evcsenko: Igen, egy kicsit cinikus lett a megjegyzésem, tudok róla. Akkor ott annak is szántam. Még most, lenyugodva sem érzem akkora trollkodásnak, mint amekkorákat nem is ritkán látok itt a fórumon a cikkírók felé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. exec79
2011.07.26. 10:02
pozitívumnak még be lehetett volna írni hogy : ez az utolsó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. mataczadri...
2011.07.26. 10:33
csmilanIgen a filmben igen de a játékban mégis stuport mond, meg a Albus-Denem kettesnél semmi szó nincs futótúztől meg vízről ott is csak stupor meg protego aztán voldi székeket hajigál feléd, én nem értem miről beszélsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. reednow
2011.07.26. 10:55
Egyetlen szó jut eszembe a Harry Potter világát utánzó játékokról és filmekről: sz@r. Aki szeretne egy rendkívül hangulatos és letehetetlen szépirodalommal gazdagodni, az olvassa el mind a 7 könyvet, és felejtse el az utána készült adaptációkat. Egy fillért sem sajnálok J.K. Rowling zsebéből; úgy vélem, minden olvasni szerető embernek ajándékot adott azzal, hogy megalkotta ezt a fiktív mesevilágot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. necropedo
2011.07.26. 11:39

Chocho - 2011-07-25 17:55:0219
"... és magához az egész HP sztorihoz."

Sokat tudhatsz róla.

Anno olvastam az összeset angolul és magyarul is. Sokkal, sokkal élvezetesebb lehetett volna ha a protagonista meghal, ahogy az elején fennállt a pletyka erről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Chocho
2011.07.26. 11:55
Ha olyan vacak, akkor miért olvastad el kétszer két nyelven? Én csak arra szánok ennyi időt, ami jó...

@reednow:

Azért a Harry Potter kicsit távol esik a szépirodalomtól. Inkább igényes ponyva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. kapmar reedn...
2011.07.26. 12:08
Én ezt az ajándékot fenntartások miatt kihagytam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. necropedo
2011.07.26. 12:56
Ha hatévesen legoztál most is élvezed a legozást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Chocho
2011.07.26. 14:11
Hat éves voltál a hetedik könyv megjelenésekor? Aput nem zavarja, hogy a képe előtt ülsz egész nap?

Egyébként igen, ma is élvezem, nagy Lego geek vagyok. Problem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kullo1
2011.07.26. 17:47
Én csak azt akarom mondani hogy amióta megjelent "Herri Potter" én azóta rühellem minden formában
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. exec79
2011.07.26. 19:33
hogy ha fikázom legyen valami alapja megnéztem az elsőt, a többire nem is voltam kíváncsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Tompeever
2011.07.26. 20:48
gezu1025, csmilan !
Igazatok van. Nagyon benéztem a dolgot. Rosszul emlékszem már rá, régen olvastam a könyveket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ossyni
2011.07.27. 17:30
MOST MIÉRT BAJ,HOGY 3 ÓRA ALATT VÉGIG LEHET VINNI???

Én pl anno a Doom 2 kb 3 hét alatt vittem végig, ez a srác kevesebb mint 18 perc alatt
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LechooEdy
2011.07.27. 19:22
Nincsen semmi baja a filmnek, sőt nagyon jó lett, a játék az más, az adaptációk valahogy sosem sikerülnek fényesre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ntgloc
2011.07.31. 03:01
Ezt nem próbálom ki, az egyszer biztos
Amúgy egyedül a graffal nem értek egyet, képek alapján nem rossz(vagy csak én szoktam meg a 10 éves gamek grafikáját)
Amúgy jó a teszt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. spunk44
2011.08.01. 17:48
A Harry Potter szépirodalom?? Az nem lehet,akkor nem értettem volna belőle egy szót sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Malebolgia
2011.08.02. 12:26
Chocho : ha pl a BSGO-t is ilyen realitással szemlélted volna, lehet kevesebb velőbelátó kritikát kapnál a cikkeid után, és nem támadnának téged a "reklámszagú" /copyright by False/ írásaidért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csab959
2011.08.02. 12:33
Mai szemmel nézve, az első rész még mindig sokkal nagyobb élvezetet nyújt, mint ez a szánalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Malebolgia
2011.08.10. 09:42
Lehet látni az ez utáni írásaidon Chocho, hogy vagy nem fogadtad meg a tanácsomat, vagy pedig e cikknél csak a fanboiságod tört elő, és valójában nem tudsz igazi kritikákat írni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gabor58
2011.08.10. 19:57
28%? akkor még nem is voltál kegyetlen az értékelésnél, mert szerintem 10%ot se érdemelne ez a játék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!