iPon Cikkek

HD7700-as Radeonok: az új népkártyák?

Dátum | 2012. 02. 24.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Tovább terjeszkedett az AMD Graphics Core Next architektúrája és ezúttal meg sem állt a középkategóriáig. A csúcsragadozók után ebben a hónapban bemutatkoztak a HD7700-asok is. Lassan két és fél éve már, hogy megismerhettük a HD5700-asok és HD6700-asok alapját képező Juniper GPU-t, így éppen ideje volt a vérfrissítésnek. Az új kártyákon helyet foglaló Cape Verde GPU minden friss fejlesztést örökölt a nagytestvértől, de mivel ezekkel már foglalkoztunk előző cikkünkben, csak címszavakban fussunk át azon, hogy mire is számíthat az, aki egy ilyen kártya mellett dönt: DX11.1, PCI-E 3.0, okosabb UVD motor, VCE, továbbgondolt Eyefinity, 4k-s felbontást támogató HDMI kimenet és 1.2-es DiplayPortok, ZeroCore Power, PowerTune és PRT, hogy csak a lényeget említsük. Terjedelmes lista, de fájó pont, hogy a hardveres videó kódoló motort még mindig nincs mivel használni, így az egyelőre csak a „majd egyszer hasznos lesz” tulajdonságok táborát gyarapítja.


A Cape Verde GPU blokkdiagramján egyetlen érdekesség látható: a Tahitinál a Compute Unit-ok négyes blokkokba voltak rendezve, és ezért számítottunk rá mi is sokáig, hogy a Cape Verde-ben 3*4 CU lesz, ami összesen 768 árnyalót jelentene. Itt viszont az AMD felrúgta az eddig megszokott sémákat és nem teljesen ugyanazokból a blokkokból építkezett, mint a felsőkategóriás megoldásaiban: a Cape Verde-ben két blokk is van, ami csak három CU-t tartalmaz. Sajnos nincsenek információink arról, hogy lenne rejtett negyedik CU ezekben a blokkokban egy esetleges későbbi aktivációra, így marad a 640 shader, ami kevesebb, mint amire valószínűleg a legtöbben számítottak. Mielőtt azonban továbbmennénk ezen a vonalon, lássuk milyen specifikációval rendelkezik tesztünk két főszereplője:

A táblázat nagyítható, klikk rá!
A HD7770 az első olyan kártya, ami referencia órajelen is eléri az 1GHz-es órajelet, és ezt az AMD előszeretettel dörgöli az orrunk alá, a kártyák még kaptak egy hangzatos „GHz Edition” elnevezést is (nem mintha lenne a gyári kínálatban másféle edition). A 28nm-es gyártástechnológiának hála az új GPU annak ellenére, hogy a HD6670-en található Turks GPU-hoz áll legközelebb méretben, mégis másfél milliárd tranzisztort tartalmaz: majd 50%-kal többet, mint elődje. A HD7750 esetében két CU le van tiltva, így csak 512 shaderből gazdálkodhat, ráadásul a GPU órajele is jóval alacsonyabb, így meglepően nagy szakadék tátong a két kártya között: a HD7770 papíron 56%-kal nagyobb shader teljesítményt kínál. Ez az óriási eltérés főleg annak fényében érdekes, hogy mindkét kártyának ugyanakkora memória sávszélességből kell gazdálkodnia, ami ráadásul kevesebb, mint az elődöké volt. Ez az a pont ahol az ember fejében óhatatlanul is megfordul az a gondolat, hogy az új GPU vagy jobban bánik a sávszélességgel, vagy borzasztóan alultervezték ezen a fronton. Mivel nem szeretnénk semmit sem előre lelőni, így maradjunk annyiban, hogy a teszteredményekből látszik majd a válasz. A PCI Express 3.0-s csatlakozóból valószínűleg a jövőben sem fog sokat profitálni a kártya, ez nem az a teljesítmény szint, ahol szükség lenne a dupla sávszélességre. A hivatalos fogyasztási adatok viszont elég impozánsak, az AMD adatai szerint a HD7750-nek illene kevesebbet fogyasztania, mint egy mezei HD6670-esnek, míg a HD7770-nek a HD6650 alatt kéne lennie. Hmm, meglátjuk, de először vessünk egy pillantást a mai teszt főszereplőire.

MSI HD7750 1GB

Ha végignézünk a HD7750-es kínálaton, akkor nem lehet nem észrevenni, hogy szerencsére a legtöbb partner kukázta az AMD már képen is borzasztónak tűnő gyári hűtőjét, és saját megoldást pakolt a kártyára. Ezek közül az egyik legérdekesebb talán az MSI hűtője, ami annak ellenére kétventilátoros, hogy a kártya viszonylag kicsi. Ha az arányaiban nézve combos hűtéshez hozzávesszük az alacsony fogyasztást is (külön tápcsatlakozót sem igényel a HD7750), akkor talán nem is csoda, hogy üresjáratban mindössze 30 fokos volt a GPU, de 10 perc FurMark után is csak 56 fokra állt be, miközben a kártya még mindig halk volt.


Kimenetek tekintetében az MSI a legegyszerűbb utat választotta, nem szórakozott mini-csatlakozókkal, így kapunk egy-egy normál méretű DVI, HDMI és DisplayPort csatlakozót. Nem ebből fogunk hatmonitoros Eyefinity rendszert építeni, de ennél a kártyánál talán nem is ez a cél. Ami a HD7900-as szériánál tartozék volt, az itt most elmarad, nincsenek átalakítók a dobozban, hogy legyen három DVI kimenetünk, ha arra lenne szükségünk (de a HDMI>DVI konverzió még olcsón megúszható). Az OC jelölésű kártyák egyébként kaptak egy kis látszat tuningot is, a GPU-juk 800MHz helyett 830-on ketyeg.

ASUS HD7770 DirectCU TOP

HD7770-ből az ASUS kínálatának a csúcsa jutott el hozzánk, ami GPU órajelét tekintve holtversenyben a második helyen van jelenleg a gyártók kínálatában, ugyanis 1GHz helyett 1120MHz-en ketyeg rajta a Cape Verde. Az XFX egyik kártyája tudja még ugyanezt, de annál az ASUS-é jobb memória órajelet kínál, ha nem is sokkal, a gyárihoz képest effektíve +100MHz-et emeltek, így a végeredmény 4600MHz lett. A DirectCU hűtő már régi ismerős számunkra, sokkal komolyabb fogyasztású kártyákon is helytállt már, így nem túl meglepő módon a GPU üresjáratban csak 34 fokos volt, és 10 perc FurMark után se mászott 74 fok fölé. Ekkor már hallani azért, hogy dolgozik a ventilátor, de normál felhasználás mellett nagyon halkan teszi a dolgát a DirectCU.


A HD7770-nek már szüksége van egy tápcsatlakozóra, hiszen a fogyasztása 75W fölé megy, és hát adni kell egy kis teret a lehetséges tuningnak is. A DirectCU TOP-on egy DVI, egy HDMI és két mini-DisplayPort csatlakozó van, úgyhogy amíg nem jelennek meg a DisplayPort hub-ok, addig négy kijelzőt tudunk maximálisan ráaggatni. Kiegészítők terén ez a csomag is elég puritán, csak a kötelező dolgokat kapjuk, így ha a mini-DisplayPortokkal szeretnénk valamit kezdeni, akkor ne feledjünk el gondoskodni a megfelelő átalakítókról.

Tesztkonfiguráció
Alaplap: Gigabyte X58A-UD3R
Processzor: Intel Core i7-930
Memória: 3x1GB Kingmax DDR3-1333@1066MHz (a CPU miatt)
Grafikus kártyák: Sapphire HD6670 1GB, Sapphire HD6750 1GB, ASUS HD6770 DirectCU Silent 1GB, ASUS HD6850 DirectCU 1GB, Sapphire HD6870 1GB, MSI HD7750 1GB, ASUS HD7770 DirectCU TOP 1GB, ASUS GTS450 DirectCU 1GB, ASUS GTX550 Ti DirectCU 1GB, ASUS GTX560 DirectCU 1GB
Mindegyik VGA referencia órajeleken ment a teszt ideje alatt.
Tápegység: Corsair TX-650W
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium SP1 64bit minden frissítéssel
Driverek: Catalyst 12.2 pre-certified, GeForce 295.73

Fogyasztási mérések


Ahogy az várható volt, az új GPU-k energiamenedzsmentje nagyon jól sikerült, átlag 10W-tal kevesebbel beérik üresjáratban, mint az előző generáció. Ha a monitort kikapcsolja a rendszer és a GPU elmegy aludni, akkor további 6-7W-tal csökken a kártyák fogyasztása (a Z jelölésű eredmények).


FurMarkkal megterhelve a kártyákat természetesen már némileg változik a sorrend, de a HD7750 itt is nagyon jól teljesít, még a jóval gyengébb HD6670 is többet eszik nála, így ideális lehet alacsony fogyasztású konfigurációkba. Teljes terhelés alatt a HD7770 jobban elszakad tőle, mint azt a specifikációja alapján sejthettük volna, de még így is beéri kevesebbel, mint a HD6770. A velük egy szinten lévő nVidia GPU-k fogyasztása közelebb van a HD6870-hez, mint a 7700-as szériához.

Most pedig itt az ideje, hogy belevessük magunkat a tesztekbe!


A 3DMark Vantage nagyon szerette az nVidia Fermi architektúráját és úgy látszik, hogy az új Radeonok sincsenek ellenére, jól teljesít mind a kettő. A HD7770-es egy szinten van a HD6850-nel, ami körülbelül az a szint, amit jó lenne, ha tudna tartani a valós tesztekben is. Mivel a tesztgép monitora miatt tesztjeink 90%-ában 1080p-s eredményeket közöltünk, ezért hogy legyen viszonyítási alap, lefuttattuk a benchmarkot ilyen felbontás mellett is (az Extreme beállítás alapból 1920*1200-as felbontást állít be).A 3DMark11-et már befogtuk Performance beállításon is, de a két diagramból az látszik, hogy beállítástól függetlenül körülbelül ugyanakkora rések vannak a kártyák között és a sorrend sem változik. Itt már leszakad egy kicsit a HD7770 a HD6850-től, míg az olcsóbbik HD7750-es befészkeli magát a két HD6700-as közé, és pont egy szinten végez a GTX550 Ti-vel.Mivel a Cape Verde GPU tesszelátora jobban bírja a keményebb helyzeteket, így megkínoztuk a Heaven-nel is. Az előrelépés óriási az előző generációhoz képest, a HD7770 majdnem kétszer olyan gyors, mint a HD6770, még a HD6870-et is képes lenyomni, és megközelíti a GTX560-at. Le a kalappal, ez elég szép eredmény.

Megjegyzés: A méréseket egy-két kivételtől eltekintve mindig 1920*1080-as felbontáson készítettük, és ahol azt írjuk, hogy maximális beállításokat használtunk, ott élsimításnál ezen mindig 4xMSAA-t értünk, még akkor is, ha a játék egyébként enged magasabbat beállítani. Az eltérő AA módok miatt ezen a legcélszerűbb tesztelni (arról nem is beszélve, hogy a magasabb beállítások még erősebb kártyákon is feleslegesek).


A nemrég PC-re is megjelent Alan Wake-re egyből ráugrottunk, kíváncsiak voltunk, hogy a PC-s port mennyire terheli le gépeinket. Nem fukarkodtunk a beállításoknál, mindent feltekertünk a maximumra, majd csak hogy izgalmasabb legyen a helyzet, kiválasztottunk egy helyszínt a játék elejéről, ahol a legalacsonyabb fps-eket mértük. Nos, az derült ki, hogy középkategóriás VGA-kkal egy-két dologról azért le kell mondani, de akkor nagyon szépen fog futni a játék, kisebb felbontáson pedig maximumra tekerve is elég rá egy HD7770-es.


A VLIW5-ös architektúrának nagyon kedvez az AVP maximális beállítások mellett, míg a GeForce-ok elég csúnyán visszaesnek, addig az előző generációs Radeonok jól bírják a kiképzést. Érdekes módon azonban a HD7700-asok - de főleg a HD7770-es - hasonlóan viselkedik, mint a Fermi alapú kártyák, a visszaesés óriási (kb. egyharmad mínusz). Viszont mivel a HD7750-esnél nem figyelhető meg ekkora csökkenés, így lehetséges, hogy a HD7770-est fojtogatja az elég szűkösre szabott memória-sávszélessége.


Először szerepel tesztjeink között az új Batman játék, és meglepetten tapasztaltuk, hogy a Cape Verde alapú kártyák brutálisan teljesítenek alatta. Még a HD7750-es is majdnem eléri a GTX560-ast, a HD7770-es pedig nagyon csúnyán leiskolázza az egész mezőnyt. Úgy néz ki az Unreal Engine megtalálta a párját az új architektúrában, miközben az nVidia kártyák eléggé szenvednek, még az új driverrel is.


A korosodó Crysis még mindig elég szépen meg tudja izzasztani a középkategóriás VGA-kat, Enthusiast beállításon még az új kártyákkal sem érdemes kisérletezni, maximum alacsonyabb felbontáson. Gameren viszont egész jól szerepelnek az új kártyák, de csak elődeikhez képest, a HD6850-es ezért beint a HD7770-nek.


Mivel a Crysis 2 is elég megterhelő tud lenni ebben a kategóriában, ezért az élsimítást itt sem erőltettük, viszont azt kipróbáltuk, hogy mi történik, ha DX11 módban futtatjuk a játékot, utat engedve például a tesszelátornak. Az eredmény elég érdekes, DX11 alatt a HD7750 kicsit megelőzi két riválisát, akikkel DX9 alatt épphogy csak tartani tudta a lépést, míg a HD7770 stabilan tartja a megszerzett pozícióját, viszont DX11 alatt megint közelebb kerül a HD7750-hez. Megint az a fránya memória sávszélesség szól közbe?


Az F1 2011-et a HD7900-as tesztünkből ki kellett hagyjuk, mert annyira gyors volt mindegyik kártya, hogy közbe szólt a processzor limit, de ebben a mezőnyben még nincs ilyen probléma. Az új kártyák egész jól teljesítenek a játékban, de érdemes megjegyezni, hogy a GeForce-okat sem kell félteni. Bár nem mai kártyákról van szó, könnyen hozzák azt a szintet amit az új Radeonok, az F1 igazán passzol hozzájuk.


Hard Reset alatt nagyon hasonló a helyzet, csak a HD7750 lépdel egy kicsit felfelé a képzeletbeli ranglétrán.


A Lost Planet 2-ben elég gyilkos dolog volt Radeonok esetében bekapcsolni a DX11-et, tipikusan az a játék ahol az ember úgy érezheti, nem véletlenül fordul be az arcunkba az elején a nagy nVidia logo. Az újgenerációs Radeonok viszont nagyon jól bírják a strapát. A régebbi HD6770 137%-ot gyorsul csak attól, hogy kikapcsoljuk a DX11-es funkciókat, miközben a HD7770 sokkal kiegyensúlyozottabb, ott a különbség csak +80%.


Mafia 2 alatt túl sok érdekességet nem láthatunk, némi jóindulattal azt mondhatjuk, hogy az új kártyák hozzák a kötelezőt, de igazából ennél nagyobb előrelépésnek azért örültünk volna, főleg a HD7750 esetében, az a plusz pár % elég karcsú.A Metro 2033 is elég izzasztó tud lenni maximális beállítások mellett (a DoF-ot ott is kikapcsoltuk). Kisebb felbontáson egész játszhatóvá válik, de 1080p-ben kinyír bármit a mostani mezőnyből. Szerencsére a beállítások piszkálásával ez a játék is könnyen megtáltosodik, feláldozva egy kicsit az élsimításból, és csak simán Highra téve a minőséget szinte mindennel jó értékeket lehet kapni.


A Skyrim gépigénye már nem olyan durva, és az új textúrapakkal nagyon szépen fest. A friss Radeonok jól teljesítenek alatta, itt hozzák azt 6700-asokhoz képest, amit úgy szívesen láttunk volna minden tesztjátékban.


A végére hagytuk a Stalkeres gigadiagramunkat, ami tartogat néhány meglepetést. A négy tesztből álló benchmarkban eddig az volt a trend, hogy a „Day” alatt viszonylag jól teljesítettek a Radeonok, míg a többi teszt inkább a GeForce-oknak kedvez. Az új szériával ez változni látszik, mert a GCN nagyon jól veszi az akadályt, a SunShafts tesztben például a HD7770 végre megint képes lehagyni a HD6850-est.

Tuningos kísérletezgetés

Bár a HD7770-es már alapból impozáns GPU órajellel rendelkezik, azért nem bírtuk ki és mind a két kártyát megpiszkáltuk. Sajnos a HD7750-es maximális beállítható órajeleit a jelenlegi Catalyst 900/5000MHz-ben állapítja meg, ezt pedig ahogy vártuk, nagyon könnyen hozta az MSI kártyája. Valószínűleg GPU órajelben ennél több is van benne, ha nem is sokkal, mert azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a HD7750-es Cape Verde GPU alacsonyabb feszültségen megy, mint nagytestvére.


Érdekes módon egyébként már ez a bő 10%-os tuning se hozta az elvárt eredményeket, pedig a PowerTune-ban engedélyeztük a többletfogyasztást a kártya számára. 11% helyett be kellett érjük ~7%-kal mindkét 3DMark esetében.

A HD7770 esetében már kicsit izgalmasabb a helyzet, mert a maximális órajel a GPU és a memória esetében is 1300MHz, utóbbinál ez 5200MHz-es effektív értéket takar. Az ASUS TOP-ja ráadásul alapból 1120/4600MHz-en ketyeg, így a GPU már gyárilag kapott egy 12%-os tuningot, miközben a referencia kártyákon is használt 1,2V-os feszültséget használja, hogy ne szálljon el a kártya fogyasztása. Állítani nem lehet, így hasonló tuningeredmények várhatóak az „alap” HD7770-esektől is, ha minőségi alkatrészekből építkezett a gyártó és egy normális hűtést tett a kártyára, mint a mostani esetben.

Mielőtt nekiestünk volna a maximális órajelek keresésének, lemértük, hogy mennyi pluszt nyújt az alapkártyákhoz képest az ASUS gyári tuningja. Már a tuning nélküli játékteszteknél is éreztük néha, hogy sajnos van abban valami, amit már a cikk elején is felvetettünk: ez a memória sávszélesség sok esetben korlátozhatja a Cape Verde GPU-t. A DirectCU TOP esetében is azt láthatjuk, hogy messze az a plusz 12%.


Ezután elkezdtük keresni először a memória, majd a GPU maximális órajelét. Előbbi esetben a GPU órajelét visszavettük a referencia 1000MHz-re, és így azt vettük észre, hogy a memória könnyen kiviszi a beállítható maximális 5200MHz-et. 20 perc FurMark után már nagyon boldogok voltunk, úgyhogy visszaállítva a memóriát elkezdtük a GPU-t piszkálni. A FurMark még 1250MHz-en is stabilan ment, de a 3DMarkok már fagyogattak vele, így végül 1225 volt a maximum, amit ki tudtunk préselni a HD7770-esből. Eljött az ideje az igazi megmérettetésnek, beállítottuk a kártyát 1225/5200-ra, amin produkált nekünk egy nagyon szép 3DMark eredményt, majd onnantól kezdve semmi másra nem volt hajlandó, szinte minden alatt kifagyott. Még 3DMark alatt is, így ez csak egy egyszeri bemutató volt részéről, megmutatván, hogy akár ezt is tudná. Akár… de sajnos hosszútávon nem. Elkezdtük csökkentgetni az órajeleket, és mint az 1-2 óra masszív fagyiverseny után kiderült, a HD7770 nagyon nem szereti, ha az ember a memóriáját és a GPU-ját is piszkálja. Maximális memória órajel mellett 1160MHz-en volt még viszonylag stabil a GPU, így egy idő után úgy éreztük, hogy sajnos a kísérletezés nem kifizetődő. Mivel nem volt elég ideig nálunk a kártya, és a rengeteg fagyás sokat elvett abból a kevésből is, így sajnos nincs a táblázat minden része kitöltve. Viszont ami nem látszik benne, az az, hogy egy-két tesztet még gyorsan lefuttattunk (fogalmazásgátló? ), ami alapján bizony nagyon úgy látszik: a memória tuningja sokkal jobban megéri, mint a GPU piszkálása. Azt javasoljuk, ha valaki például az ASUS gyárilag tuningolt kártyáját választja, akkor hagyja a GPU órajelet ott ahol van, úgyis már húztak rajta 12%-ot, és inkább próbálja meg kihozni a memóriából a maximumot.

Összefoglaló

Elérkezett hát az ítélethirdetés ideje, de mielőtt átfutunk az eddig látottakon, összegezzük a tesztek eredményeit. Mint mindig, a szintetikus tesztek mérései most sem szerepelnek az összesítésben, és minden játék egyszeres súllyal vesz részt az átlagban, tehát egyik sem kap nagyobb részt az összesítésből csak azért, mert több mérést végeztünk el benne.


A HD7750 15%-ot hozott a HD6750-en, míg a HD7770 24%-kal volt képes a HD6770 fölé kerekedni, ami két év alatt nem egy óriási előrelépés. Az architektúra váltás viszont nagyon látszik az eredményeken, vannak játékok ahol örülünk annak, hogy egyáltalán nőtt a sebesség, míg vannak olyanok (Batman pl.) ahol brutális teljesítményjavulás tapasztalható. Egyszerűen más fekszik az új architektúrának, mint a réginek.

Az új kártyák érdekes módon kisebb memória-sávszélességgel rendelkeznek, mint elődeik, és a shader magjuk is valamivel kevesebb CU-t tartalmaz, mint arra még tavaly számítottunk. Vérfrissítésnek ettől függetlenül remek kis kártyák lennének, hiszen a fogyasztásuk kiváló, és rengeteg új technológiát támogatnak, amik között van pár nagyon hasznos is. A HD7750 éppen ezért még ajánlható is, mert bár HD6770 áron van, miközben annál kicsit lassabb, de minden másban messze a HD7750-nek áll a zászló. A HD7770-nek viszont házon belülről jön egy akkora saller, hogy a gépház fala adja a másikat, a pofont kiosztó kártyát pedig HD6850-nek hívják. Ennek ugyanis szép lassan bekúszott az ára 40 ezer forint alá, az új kártyánál pedig nagyon vastagon fogott a ceruza az AMD-nél, így nem elég, hogy lassabb a HD6850-nél, még drágább is nála… Eléggé érthetetlen ez az árstratégia a cég részéről, de jó eséllyel nemsokára elkezdik kisöpörni a HD6800-asokat a raktárakból, mert jönnek a 7800-asok, és akkor már nem lesz a HD7770-nek alternatívája. Ami nem lenne jó, mert a jelenlegi árszinten technológia ide vagy oda, nem egy jó vétel. Márpedig konkurencia híján az AMD nem lesz rákényszerítve az árcsökkentésre, a középkategóriás NextGen GeForce-ok viszont még messze vannak, az AMD végezni fog a teljes 7000-es széria kiadásával, mire az nVidia kiadja a Kepleres csúcskártyáját, és valószínűleg csak utána kezd el majd ő is lefelé építkezni. Úgyhogy akik mostanában gondolkoznak VGA vásárláson, érdemes nagyon megfontolniuk egy HD6850-set, amíg még van.

Persze az is lehet, hogy az AMD még idő előtt meggondolja magát és árat csökkent, de amíg nem indulnak el lefelé az új kártyák árai, addig csak a HD7750 tűnik elfogadható alternatívának, főleg a régi szériához képest felmutatott technológiai fejlődése miatt. A technológiai fölényét a HD7770-nek is elismerjük, de az ár-teljesítmény arányát már nem. Kíváncsian várjuk milyen árharc alakul majd ki nyáron, mert a kicsi magméret miatt az AMD valószínűleg könnyen belemehet majd egy árháborúba, főleg ha addig a TSMC kihozatali aránya is javul.

A tesztben szereplő VGA-kat az ASUS magyarországi képviseletétől, a Ramiris Europe Kft.-től és az Expert Kft.-től kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet értük!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

89. gery84
2012.02.24. 16:32
Jó teszt! Most az 1x gyorsabbak voltatok a PH-nál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Svindler
2012.02.24. 16:38
Köszi. Néhány terméknél előnyük van, mert hamarabb megkapják mint mi, de egyébként kikérem magamnak, főleg VGA-s téren régen pont fordított helyzet volt, állt itt ment ki minden először

Igyekszünk hasonló állapotokat visszahozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. nyunyo19
2012.02.24. 16:57
Már ne is haragudjatok de hogy a fenébe maradt ki a 5770 a tesztből... nem fogom felsorolni az indokait hogy egy magára valamit adó tesztelő miért tette volna bele a listába, mégpedig azért nem mert 1000 és 1 oka van, el sem olvasom, amúgy sem vagyok érdekelt benne, de kénytelen voltam hozzászólni, mert ez rohadt meglepő volt számomra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Phantomstr...
2012.02.24. 17:13
Én a 4870-et vettem volna bele, mert (nekem is az van ) az 5700-asok óta nem vetették össze sehol semmivel. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan rendezték át azóta az erősorrendet az új driverek. A fogyasztások kellemesebbnél kellemesebbek, de teljesítményben sem akarok visszalépni. A 7770 tetszetős lesz néhány hét múlva, amikor már az is lecsúszik 35 ezer környékére.

Szóval az új széria érkezésével jó volna egy megateszt

Vagy megvárom, míg eljutnak az APU-k is erre a szintre, de az még biztos lesz 2-3 generáció (3-4 év), ami sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Ricsa4650
2012.02.24. 17:28
nyunyo19: benne van az 5770 a tesztben, csak 6770 álnéven :-)

Ahogy már írták, teljesítményben ugyanaz a két kártya, csak a nevük más (meg egy-két szolgáltatásban, de az itt lényegtelen).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Svindler
2012.02.24. 17:37
nyunyo19: "el se olvasom"
Pedig ha már büszke vagy arra, hogy nem tudod, hogy a 6770 és az 5770 kb. ugyanaz, akkor már a harmadik mondat gondolkodásra késztethetett volna a cikkből

"Lassan két és fél éve már, hogy megismerhettük a HD5700-asok és HD6700-asok alapját képező Juniper GPU-t, így éppen ideje volt a vérfrissítésnek"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. jozsefm
2012.02.24. 18:07
egyhelyben topogás van 2 széria óta, csak kevesebb wattagén
A KONKURENCIA EZZEL AZ EREDMÉNNYEL MÁR VILÁGI BOLDOG LETT VOLNA!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. atti2010
2012.02.24. 18:27
józsef m. Náluk nincs egy helyben topogás mert visszafele mennek, faricskálják lefele a magokat a G 560-ról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Georg17
2012.02.24. 19:00
Egyhelyben topognak, csak a fogyi kevesebb.

Szeretném én, ha a kocsim 3 literből tenné meg a 100km-t ugyanolyan teljesítmény mellett. Hol van itt az egy helyben topogás?

Azon kívül, meg legalább könnyebb gariztatni. Kifogyott az 5770? Nem baj! Adunk helyette 6770-est!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. 0rigami
2012.02.24. 19:18
Georg17:
Kiváló példa! Kár, hogy a VGA-kocsi párosnál közel sem olyan mértékben esik latba a fogyasztás... Nekem pl. a szivárványszín NYÁK sem jelentene fejlesztést, pedig milyen szép lenne már...

De ha gondolod adj fel hirdetést netszerte legalább 10 olyan ember után, akiknek a VGA fogyasztása jóóóval a teljesítménye előtt van fontossági sorrendben és szólj, ha megvagytok!!!

Peace!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. deviant93
2012.02.24. 20:07
Csak nekem tűnik kevésnek a 7750 teljesítménye?
Bár fogyasztásra jó. Ha nem lesz túlárazva akkor lehet veszek én is egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. nemeth04
2012.02.24. 20:13
van bent valami, az emberek manapság teljesítmény orientáltak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Phantomstr...
2012.02.24. 20:17
deviant93
Mihez képest gyenge? Ahhoz képest, hogy az a legerősebb kártya, amihez nem kell külső tápcsatlakozó és igazi középkategóriás mérete van, szerintem egész impozáns a teljesítménye. És még mindig tartom, hogy +20% biztos jön még az új driverekből.
Majd meglátjuk, ha kint lesz a GTS650.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. jozsefm Phant...
2012.02.24. 20:24
Az árához:
Házon belül az ötös és a hatos szériából is vannak előtte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. atti2010
2012.02.24. 20:30
hun

Arra nem gondoltál hogy egy frissen megjelent VGA árát nem kellene az 1 evéshez hasonlítani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Balucsek
2012.02.24. 20:31
A tuninghoz kellet volna az AMD dilibogyója, azzal hátha jobban sikerült volna

Amúgy jó kártyák lennének ha megfizethetőbbek lennének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. jozsefm Baluc...
2012.02.24. 20:54
Sajnos folyamatosan emelkedni fog az új szériák ára.

Egyre szűkül a piac, nagyobb árréssel kénytelenek dolgozni a gyártók. Ráadásul még a TSMC is elég magasan tarja a 32nm-es waferei árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Ragnarr
2012.02.24. 22:09
Hogy miert is magasak az arak ? Hat mert nincs konkurencia, es meg mindig akad a raktaron eleg 6xx0 Radeon amit el kell adni, de az is igaz hogy a TSMC nem szant tul sok gyartaskapacitast az AMD szamara. Sajnos ezen az nvidia se fog valtoztatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. jozsefm Ragna...
2012.02.24. 22:11
Arról nem beszélve, hogy egyhamar semmi versenyképes új cucc nem lesz, ebbe a szegmensbe tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. carraroxt
2012.02.24. 22:15
Kár az árán rugóznotok... Csak 3 oka van amiért nem olcsóbb:
-Még van jelentős raktárkészlet az előző szériából.
-Nem futott még fel a gyártás.
-Konkurencia sincs épp a toppon.
Egyébként pusztán a felépítését tekintve, ha stabilizálódik a gyártás akár 20 rugóért is adhatják, de egyenlőre még semmi nem indokolja ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. jozsefm carra...
2012.02.24. 22:20
Később meg ,ha most ennyiért elmegy, és az előző széria is elfogy, még ennyi se fogja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. J.Minkey
2012.02.24. 22:39
Most ezt nem értem, miért írják, nincs előre lépés, "egy helyben topogás van". Kár össze hasonlítani a 5850-sel lehet erősebb, de nem egy kategória. Az 5850 anno nem 150 dolláros ársávba adták, volt vagy 80 ezer is vagy ha nem volt drágább. Az tény hogy akinek 5850-se, 6770-se vagy 4850-se van nem éri meg váltani erre. A másik pár hónap alatt úgy is csökkenek az árak. Szerintem ha olyan 32 ezer környékén lesz a 7770-es akkor jó vétel lesz. Most még drága. De ez várható volt az előttem hozzá szólásokban olvasható okok miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. J.Minkey
2012.02.24. 22:46
Még annyi. Úgy értettem az össze hasonlítást az 5850 anno majdnem a csúcsot jelentette a 5ös szériában, a 7700 pedig az alsó közép kategóriába készült. Remél érthető ,hogy gondolom... HA az előre lépést akarjuk nézni akkor a 5850-et egy 7850-hez kéne majd össze hasonlítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. systexas
2012.02.24. 22:47
A hd4850-hez képest ezek mennyivel gyorsabbak kb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. xCube
2012.02.24. 22:51
Az árazáshoz annyit hozzátennék, hogy itt már nem szabad arra várni, hogy ugyanolyan érszintre kerül, mint a HD 5770. Szűkül a dedikált VGA piac, ami áremelkedéssel jár. Ha a felhasználók nem lesznek hajlandók kifizetni a többlet, akkor a szűkülés egyre inkább felgyorsul. A jövő az APU megoldásoké, ezt be kell látnunk és el kell fogadnunk bármennyire is kellemetlen (számomra legalábbis az, ezzel a lépéssel elvész majd a PC igazi szelleme).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. jozsefm xCube
2012.02.24. 23:00
Jól látod, ördögi kör lesz ez, ami óhatatlanul bezárul.
A PC igazi szellemét, a platformosodás, és az ezzel járó kompatibilitás elvesztés, sokkal komolyabban fenyegeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. nyunyo19
2012.02.24. 23:34
Svindler te meg hogy büszke vagy hogy fingod sincs hogy mi különbség a két kártya között, és még ki is irod ide, téged sem tesz okosabbá, mellesleg a két kártya k nem ugyan az, szóval továbbra is hiányolom, mégha tudom hogy felépítésre is és teljesítményre is nagyon hasonszőrű, persze ez ránk is elmondható, és mégis hála istennek mégsem vagyok olyan okos mint te
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. nightmare1...
2012.02.25. 00:02
nyunyo19

A HD5770 és a HD6770 csontra ugyanaz a kártya: ugyanaz az órajel, ugyanaz a memória órajele, minden ugyanaz, mert csak egy átnevezett kártya, ennyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Svindler
2012.02.25. 00:02
nyuyno19: nos Maestro, akkor sorold kérlek a különbségeket amik kihatással vannak a játékokban felmutatott teljesítményre. Olthatatlan a tudásvágyam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. nightmare1...
2012.02.25. 00:08
nyunyo19

6770/6750 vs 5770/5750

Tessék, kemény különbség az UVD 2.2 motor használata!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. xCube
2012.02.25. 00:19
nyunyo19: Sokadiknak én is beállok a sorba a nyomatékosítás érdekében és leírnom, hogy a HD 5770 és a HD 6770 teljes egészében ugyanazt a Juniper GPU -t tartalmazza ugyanolyan órajelen.

nightmare13: Ez egy apró elírás, a HD 5700 is támogatja az UVD 2.2 -t, pláne, hogy ebben az Evergreen generációban (HD 5000) mutatkozott be . A HD 6400 / 6500 / 6600 / 6800 / 6900 szériában már UVD 3.0 van az egyetlen kilógó láncszem a két HD 6700 -as kártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. nightmare1...
2012.02.25. 00:28
Mea culpa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Lazahunter
2012.02.25. 00:37
A GTX 560Ti-m ha jól látom még egy darabig jó lesz (Gigabyte GTX 560Ti OC)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. ByrDer
2012.02.25. 01:08
Tyű, 5 fps-el többet tud, mint egy három éves kártya ugyanebben a kategóriában... káprázatos fejlődés. (Mikozben olcsóbb legyártani, de drágább megvenni.)

Már látom is az év végi borús statisztikákat, hogy visszaesett fél százalékkal a GPU piac, *mert válság van* (nyilván semmi más oka sincs).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. bigtbk3
2012.02.25. 01:13
nem látom értelmét ,hogy lecseréljem a 6770-em...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. jozsefm bigtb...
2012.02.25. 07:58
Erre semmiképp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. jozsefm
2012.02.25. 08:20
Itt az \\"ellenfél\\":

NVIDIA is slowly preparing their GeForce GTX 560 SE for release. Card is said to be a response to AMDs Radeon 7700 series. We informed a week ago about this card, and it took only this time for first benchmark to surface.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. atti2010
2012.02.25. 09:29
józsef m.

Szép kis ellenfél, Uningine-ben még kis is kap a 7770-től, inkább fél mint ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. gery84 nyuny...
2012.02.25. 09:54
nyunyo19: jó ha tudod hogy szerintem Svindler csinálta a tesztet, akkor csak érthet valamit!

józsef m.: Úr isten!! Fölösleges volt ezt kihozni az nvidiának, evvel szememben nagyot égett, főleg úgy hogy nem erősebb kártyát hozott ki, hanem egy szintet vele.
Csak az a gond hogy az 7770-hez nincs még rendes driver és még gyorsulni fog!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. jozsefm
2012.02.25. 10:21
Na igen,a vezér már rég nem kérdés, a 7970-nél főtiszt áldozat, itt a teljes belépő szint gyalogjai után, a középkategóriás futárok... kezd elég érdekes játszma lenni ez így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. mada
2012.02.25. 11:04
Nekem egy asus 5770-em van, de úgy néz ki még 1 évig tuti hajtani fogom, vicc hogy közel semmivel nem lennék előrébb ha 7770-re cserélném..., hát főleg amennyit én játszok , bf3 mondhatni majdnem maxon fut, csak már kevés neki ez a 4gb ram.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. gery84
2012.02.25. 11:38
Azért ha megnézitek anno a 5770 tudta azt a sebességet mint a 4870 csak 128bit-en!
Most meg a 7770-es tudja az a sebességet mint a 6850 csak 128bit-en!

És anno a 5770-es drágább volt a 4870-nél, olyan 40 fölött árulták a 4870 meg már volt 40 alatt is, most is ugyan ez a helyzet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. yodamester... mada
2012.02.25. 12:53
Mada azon nagyon meglepődnék,ha a gyengus 5770-ed maxon vinné a Bf3-at!
Az meg felettébb vicces,hogy még ki se jöttek az nv új kártyái és le írjátok a teljesítményüket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Fzoltan
2012.02.25. 14:10
Bírom, amikor ilyen nyunyo19 félék okoskodnak. De ha már okoskodnak és valaki mondja, hogy nincs igaza, legalább nézne utána, de NEM, ő tovább mondja a saját igazát. Istenem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. lackoo1111
2012.02.25. 14:29
Nekem még mindíg megfelel a jó öreg VTX3D HD 5850-es .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Fzoltan
2012.02.25. 14:49
A fogyasztási adatok alapján kijelenthető, hogy a 77xx-ek nagyon jól fogyasztanak, bár üresjáratban mindegyik kártya elfogadhatóan teljesít. Terhelés alatt az nvidiákkal elszalad a ló, a 77xx meg továbbra is jót nyújt. A teljesítmény viszont kicsit elmarad a várttól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. TheShatter...
2012.02.25. 14:51
És akkor én mit szóljak a HD 5570-emhez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Georg17
2012.02.25. 15:11
Origami

Pedig én annak idején igenis azért cseréltem 4850-ről 6870-re, mert IDLe-ben kevesebb volt a fogyi. Az már csak bónusz volt, hogy egyébként is gyorsabb az új kártya. A monitorom is azért 1280*1024-es, hogy ne kelljen hosszú távon se új kártyán gondolkodnom. Belül persze megszállott vagyok én is, mint jópáran itt. De hát kell a pénz máshová is. Nem az a pár Watt húzza ki az embert a sárból, de nálam szempont ez is.
Egyébként a hozzászólásod kultúrált volt, s a fórum meg azért van, hogy megbeszéljük. Szóval részemről is peace. De ha nem írod se lett volna semmi. Vitázni bármikor lehet, vitatkozni..... az már más tészta. 10 embert, meg a városomból össze tudok szedni, még a Világot sem kell körbejárnom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. silentfrog
2012.02.25. 15:25
Ugy lesz itt megoldva a házon belüli konkurencia kérdése,hogy a 6850-et eltüntetik.Igy már nem is drága a kártya.
Nekem az a furcsa,hogy egy fél éve tömegével lehetett kapni 5850-5830 kártyákat 26-33 k ért.
Tehát azokhoz képest nézem a teljestnényt.
Akármiyen kategoria volt a 5850 32k ért meg lehetett venni,ami bizony csunyán lepipálja a 7770-et,fogyasztás ide fogyasztás oda.
34-35 kért a tudása az előző Ati kártyákhoz viszonyitva lenne a reális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Fzoltan
2012.02.25. 15:50
silentfrog: Az raktársöprés volt. Remélem most is lesz 68xx szériából... Ettől függetlenül kár egy olyan kártyához hasonlítani a 77xx-et, amit nem is kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. silentfrog Fzolt...
2012.02.25. 16:06
6850-et viszont még lehet kapni,és én inkább azt venném. olcsobb ,gyorsabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. TheShatter...
2012.02.25. 18:15
Egy 5570-en hogy menne a bf3? 1gb-os a kártya.
Processzor:AMD Phenom II x4 3.2 Ghz
4GB ram.Monitor:BenQ G2222HDL senseye 3 Full hd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Fzoltan
2012.02.25. 19:10
silentfrog: Ez igaz, csak az a kérdés, hogy meddig?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Whysper
2012.02.25. 19:50
De a 7750 hogy jelenthetne már elfogadható megoldást mikor egy 6850 jobb mint a 7770-en és még jobb is? Arról nem is beszélve ,hogy a 6850-n jól tuningolható amivel akár 6870-en téléjsímeny környékét is megkapsz 7770-es áron! Továbbá a 6850 fogyasztása sem elhanyagolható tényező ,hogy szart sem eszik szinte!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Whysper
2012.02.25. 19:51
*teljesítmény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Fzoltan
2012.02.25. 19:56
Whysper: "De a 7750 hogy jelenthetne már elfogadható megoldást mikor egy 6850 jobb mint a 7770-en és még jobb is?" Mivan?
És a 77xx széria nem jól tuningolható??? Ha 6850 szart sem eszik, akkor a 7750 termeli az áramot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gery84 Whysp...
2012.02.25. 20:01
Persze most még drága a HD7770-es, de van itt az iponon 40k-ért is: [LINK]
Különben meg a 7750 az eléggé jó árosított, mert teljesítménybe ott van a 6770-nél és tuning potenciálja sokkal jobb a fogyasztásáról meg ne is beszéljünk!
Ugyan ez van a 7770-nél is nagyon jó tuningolható, sok oldalon ki préselték belőle az 1250Mhz is ahol már a 6870 szint fölött van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Fzoltan
2012.02.25. 20:04
gery84: Milyen érdekes, a megjelenésekor az 5770/6770 volt talán a legzöldebb kártya
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. NewNeo
2012.02.25. 21:40
Nem mindegy, hogy egy kártya tuningolható-e vagy sem? Minden játékot elvisz elfogadható beállításon, elfogadható fps-sel. Azért nem cseréltem még le a 4850-em mert ugyan nem tud dx11-et de minden játék elmegy rajta a monitorom 1680x1050 es felbontásán közepes vagy annál jobb grafikán. Amíg ezt tudja addig kár pénzt feccölni bele. tuninggal kisütni, meg fogyasztani az áramot meg pláne kár.

Annó a geforce mx440 -et csréltem 8600gt-re és utána jött a 4850 ennél gyakrabban felesleges kártyát venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. atti2010
2012.02.25. 22:35
NewNeo Kb 3 -4 évenként érdemes kártyát cserélni, kivéve ha kifog az ember egy léárazást. Egyeseket nem értek hogy 1 éves kártyával sopánkodnak hogy nem éri meg lecserélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. sanyix
2012.02.26. 01:32
@yodamester10: "Mada azon nagyon meglepődnék,ha a gyengus 5770-ed maxon vinné a Bf3-at!"

Akkor kösd föl a gatyeszt mert én meg meg hd3850-en játszottam(vagyis nézelődtem mert a játék alapból nem érdekelt, uncsi csak az érdekelt milyen motort kanyarítottak) highon, és simán futott, sőt még a frapses videorögzítést is bírta [LINK]

Az nvidiás lebecsülés meg tapasztalat. Gyak évek óta annyit csinál az nv, hogy kínkeservesen kihoz fél évvel az amd után egy alig 10%-al gyorsabb kártyát aminek gyártása legalább 2x annyiba kerül, olyan áron is adják a vásárlónak, méghozzá retek nagy fogyasztással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Richard83
2012.02.26. 03:07
Nekem a 4870-esem 512rammal 1920x1200-as felbontasrol egy jateknal se kellett levennem a grafot. Minden jatszhato volt.. Tan Bf3-nal volt egy palya ahol parszor szaggatast eszleltem de a tobbin siman ment. Metro 2033-ast is lezuztam vele es nem vettem le a grafot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. TheShatter...
2012.02.26. 09:59
Nekem 5570-em van 1 Gb rammal mindent visz full grafon. Nem szoktam levenni.
Kíváncsi leszek majd a bf3-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. yodamester...
2012.02.26. 12:24
TheShatteredFortress ugye ezt csak viccnek szántad?Még az én Zotac 560 Ti AMP-m is gyengus a Bf3 ultrához,nemhogy 1 belépőszintű videokártya.
Itt 1 videó most raktam fel,core i7 870,zotac gtx560ti amp,corsair vengeance 8gb 1600mhz,és így megy full hd-ban high beállításokon!
Link:http://www.youtube.com/watch?v=s-8aFMdAGVY&feature=youtu.be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. gery84 yodam...
2012.02.26. 12:42
Érdekes nekem megy HD6950-en fullon!
De még 6850 is eldöcögött igaz ot már 1-2 ulltrát vissza kellet vennem high-ra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Predash
2012.02.26. 12:55
Egy 5750-nél mennyire jelentene jobb megoldást egy 7750?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. TheShatter...
2012.02.26. 13:02
Yodamester10 nem értem mit gondolsz viccnek. Az nem vicc, hogy mindent elvitt eddig fullon. És a másik meg hogy gondoltam, hogy nem fogja majd vinni extra ultra super mega beállításokon, nem is mondtam. Amíg nem veszek másik vga-t nem is kell, hogy ilyen szinten fusson. Szóval nem értem mire értetted hogy vicc mert nem mondtam egy szóval sem hogy el fogja vinni, csak azt írtam kíváncsi leszek. De mélységes tisztelet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. kockaharco... TheSh...
2012.02.26. 13:04
Milyen felbontásban játszol ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. TheShatter...
2012.02.26. 13:23
Én? 1920x1080 vagy 1920x1200
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. TheShatter...
2012.02.26. 13:29
1920x1080-ban játszom 1200-ban nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. jozsefm Preda...
2012.02.26. 13:55
Cserét nem ér meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Whysper
2012.02.26. 18:23
Ember olvasd már el a címet mielőtt kritikával illeted más kommentárját! Nem hiszem ,hogy népeb kártya lesz mint egy 6850 ami ugyan úgy dx11-es és keveset eszik nem kevesebbet és alapon 10 fpssel jobb ha jól látom tovább 6870-et is kihozhatsz belőle még sz.tem ha húzod a másikat akkor is meglesz a kül.!

"HD7750 tűnik elfogadható alternatívának"

Aztán erre írtam ,hogy 7750 meg nem lehet ezekhez képest megoldás mivel lassabb és 35 körül már aprón kapsz VTX3D 6850-et. Biztos lesz aprón olcsó 7750,de ha már 40 körül nézi az ember akkor a6850 minden szempontból logikusabb megoldást jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Fzoltan Whysp...
2012.02.26. 20:39
Te miért kiabálsz, amikor verekedni is lehet???
Olvasd vissza az írásodat, egy az egyben értelmezhetetlen mondat, erre írtam a "Mivan???"-t. Talán ha tennél vesszőket is, érthetőek lennének a mondataid.
Mit lovagolsz a beveztéskori árakon? Már 40 körül lehet találni 7770-et ipon-on is, akkor szerinted mennyi lesz a 7750? VTX3D-t meg felejtsd már el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. FalloutPak...
2012.02.26. 21:21
@Georg17

Ha van még hely, csatlakoznék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Whysper
2012.02.26. 21:42
Akkor TE verekedj Én meg kiabálok és a vtx3d pl nekem is ilyen van és teljesen tökéletes! De látom a szó is kár érted. vegyél 7750-et és ajánld mindenkinek mert nagyon jó lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. toma187
2012.02.26. 22:02
sanyix
"Akkor kösd föl a gatyeszt mert én meg meg hd3850-en játszottam(vagyis nézelődtem mert a játék alapból nem érdekelt, uncsi csak az érdekelt milyen motort kanyarítottak) highon, és simán futott, sőt még a frapses videorögzítést is bírta"

1280*640-es felbontáson? Legalábbis úgy tűnik nekem, de ha tévedek javíts ki. Mert ez elég gyenge felbontás azért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jozsefm
2012.02.26. 22:20
Ideje lesz, a termékkel és a teszttel, kapcsolatban hozzászólni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Richard83
2012.02.27. 01:20
Whysper amikor nezed youtubeon a videot tedd at 1080p -re es latni fogd a grafot.szerintem korrekt es tenyleg fullhd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sanyix
2012.02.27. 01:49
@toma187: nem tudom azt a 640-et hogy sikerült összehozni, mert 1280x 1024 méghozzá azért mert ekkora felbontású a monitorom, és ezért nem akarom lecserélni full hd-s gagyira, mert papíron ott lesz kicsivel több pixel szélességben, de látványban semmit nem fog adni, viszont jobban zabálja a videokártyát(és ugye lcd-n ha nem natív felbontáson megy akkor meg szétcsúsznak a pixelek), pedig előbb utóbb le kell cserélnem, mert csak vga bemenet van rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. beleutomaz...
2012.02.27. 09:38
Hat, a teszt remek es jo kepet fest, sajnos a vga-val mar nem igy vagyok...
Nem nyomta le a gtx 560-at, sem a 6870-et (7770-re ertendo) hat igy elnezve az nvidia ketsegbeesett lepese nem rosz hanem zsenialis, mert ez egy elcseszett kartya a fogyasztasi mutatoin kivul(a teszelatora az ok). Ha nem akarsz egy nagy befektetest a liano melle ok de maskepp ... felejtos. Az eloerzetem az elso hirek utan azt mondta hogy HD7870 pedig en akkoriban egy 6870-el szemeztem. Ugy nez ki igaza lett az eloerzetemnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm
2012.02.27. 10:04
A 6850-re még a driverek optimalizálása után van esély, de az jól látszik ,hogy nem nagyon akaródzott kivinni a teljesítményt a kategóriájából. Meghagyta ezt az érkező 7800-as szériának. Végül is azok lesznek a 6850-70 váltó típusai.
A fogyasztás dicséretes ,de amíg nem lesznek minőségi ATX szabványú tápok 300W alatti kategóriában, addig nem is lehet legalább a kisebb táppal kompenzálni a felárat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gery84
2012.02.27. 10:05
Még jön ki hozzá egy pár driver és már tényleg szorongatni fogja!
Úgy ahogy a 7750-es a 550ti-t, mivel az ellen csinálták!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. FeikG
2012.02.28. 11:23
#Lazahunter
Hát az még egy jó darabig...
Ezek csak szagolgatják azt a kártyát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. BlackZodia...
2012.03.01. 12:36
7770 böl nem 1db a kemény hanem egy cf...sok tesztben veri az 580-at
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bodomehesz...
2012.03.02. 12:19
A csucs kartyaknal szerintem mindegy hogy mit vesz az ember mert mindketto tokeletes az addott idoben a piacra. Sorry de angol win-t hasznalok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm bodom...
2012.03.02. 12:24
Már ha olyan apróságoktól eltekintesz mennyit eszik ,milyen egyéb szolgáltatásokat nyújt, és hány kijelzőt lehet róla meghajtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. psylocke
2012.03.06. 20:49
Érdekes ez a Skyrim eredmény.

Nekem i3+4gb+gt540m lapin 1600x900 max +8xAA +8xAF-n nem nagyon reccsent még meg, igaz a HiR text nélkül. Ennyit rontana a teljesítményen ha feltenném??? A gt540m még a 6670 szintjét sem üti meg, nem?! FPS-t nem mértem, de a futásból látszik, hogy a minimum van 30 körül.

Asus k73
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2012.03.10. 00:18
A Gigabyte GTX 560Ti OC-met úgy tűnik még egy jó darabig nem fogom cserélni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm Lazah...
2012.03.11. 15:36
Majd a 7850-7870-es VGA-kat nézegesd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!