iPon Cikkek

Hearthstone: Heroes of Warcraft - nem jön a joker

Dátum | 2014. 02. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard az utóbbi években mintha kicsit belassult volna. Míg a World of Warcrafttal rendkívül jó időben csapta le az MMO piacot, addig rá néhány évvel nem tudta meglovagolni a MOBA-műfaj felfutását hozó áramlatot, annak ellenére sem, hogy karnyújtásnyira volt tőle a Warcraft 3 alatt futó DotA. Ehelyett a League of Legends vált a legnépszerűbb MOBA-játékká (és egyben mára már a legnépszerűbb PC-s online játékká is), a DotA-ra pedig lecsapott a Valve. Míg a Blizzard igyekszik behozni lemaradását ezen a fronton a készülő Heroes of the Stormmal, addig némileg váratlanul beszállt egy olyan műfajba, melyet szintén már hosszú-hosszú idő óta létező és rendkívül népszerű konkurensek uralnak. Ez pedig nem más, mint az online gyűjtögetős kártyajátékok műfaja. Persze a Blizzardtól azért nem annyira idegen a zsáner, elvégre a cég készített (valójában készíttetett) már gyűjtögetős kártyajátékot (igaz, az offline volt) a World of Warcraft TCG-ről van szó. A Hearthstone-t elindítva viszont hamar rájövünk majd, hogy a kettőnek szinte semmi köze egymáshoz azon kívül, hogy mindkettő a Warcraft világát veszi alapul, és ugyanazok illusztrálták a lapokat (megtaláljuk a magyar Boros-Szikszai páros munkáit is). A Hearthstone-nak ugyanis egy nemes feladata van: hogy lekössön arra az öt percre, amíg a WoW-ban vársz a következő arénára, vagy arra, hogy összeálljon a raid, esetleg míg behív a következő DOTA 2 meccs… Tulajdonképpen bármikor el lehet ütni vele fölös 5-10 percet.
A Hearthstone első ránézésre némileg egyszerű, és később sem mutat olyan mélységeket, mint legnagyobb konkurensei, ettől függetlenül azért itt is bőven elkülönülnek a kezdők és a profik, tehát fejlődni lehet és van is hova - ebből a szempontból tehát a Blizzardtól megszokott “könnyű megtanulni, nehéz mesterének lenni” filozófiával van dolgunk. A Hearthstone egy 1v1 játék, melynek két alapvető játékmódjában - a Practice-ben (M.I. ellen) és a Playben (játékos ellen) - vagy az alap kártyákból összerakott basic paklival, vagy az általunk összeválogatott saját paklival szálhatunk harcba. Akárhogy is, maximum 30 kártyánk lehet a pakliban, mely közül először a kezdő játékos három lapot húz fel (majd a következő körben egyet), míg a másik játékos négyet (ez egyébként a kezdőt mana- és laphátrányba is teszi, ami nem a legszerencsésebb szerintem). A kártyáinkon kívül van egy hősünk a Warcraft-történelem nagy alakjai közül, melyek megtestesítenek egy-egy karakterosztályt is egyben. Ezek a Mage (Jaina Proudmoore), a Priest (Anduin Wrynn), a Warlock (Gul'dan), a Paladin (Uther the Lightbringer), a Warrior (Garrosh Hellscream), a Druid (Malfurion Stormrage), a Hunter (Rexxar), a Rogue (Valeera Sanguinar), és a Shaman (Thrall). Mindegyik hős rendelkezik 30 életerővel, egy saját képességgel, illetve, ha fegyvert adunk neki, akkor támadni is tud. A cél természetesen az ellenfél hőséről lepusztítani mind a 30 életerőt, és így megnyerni a játékot.
Az egyik legnagyobb különbség a Hearthstone és számos konkurense (mondjuk a Magic) között szerintem a manarendszerben fedezhető fel. Ez némileg egyébként a HKK-hoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy itt minden körben kap a játékos egy manát, és a maximum mana is nő eggyel, egészen 10-ig. Nem kell landeket letenni erőforrásnak, és így persze nincsenek kategóriák sem a lapok megidézéséhez. A játékmenet ezen kívül is elég egyszerű: nincsenek a műfajban megszokott és bejáratott fázisok, a körök pedig teljesen aszinkron módon mennek. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem cselekedhetünk az ellenfél körében, és nincs a körök végén gyógyulás sem. Minden kör alatt akármilyen sorrendben elsüthetjük a varázslatokat, letehetjük a kártyákat, vagy támadhatunk (akár a lényekkel is rögtön, ha rendelkeznek Charge képességgel), össze-vissza. Ha a körnek vége, az ellenfél jön és az általunk okozott sebzés a lényeken megmarad, így tehát nem kell őket egy kör alatt leburnölnünk, gyakorlatilag bármennyi körön át lehet ütni őket. Maguk a lények több képességgel rendelkeznek: például a már említett Charge lehetővé teszi, hogy még abban a körben támadhassanak, mikor kihoztuk őket, az Enrage növeli a sebzésüket ha megsérültek, míg mondjuk a Stealth-szel rendelkezőket nem lehet támadni, amíg először ők nem támadtak. A Taunt-os lények a legtöbb taktika sarokkövei, és ez nagyon komolyan meghatározza a Hearthstone játékmenetét. Ha ugyanis Taunttal rendelkező lény van az asztalon, akkor egészen addig nem támadhatjuk az ellenfél hősét (kivéve képességekkel, pl.: tűzlabda), amíg a lényt előbb meg nem öltük. Ennek megfelelően egy sok sebzéssel és sok életerővel bíró tauntos lap akár fordíthat is a játékon, ugyanis vagy úgy tudjuk leszedni az asztalról, hogy felnyársalunk rajta három-négy másik lényt (és közben egy dekával nem jutottunk előrébb a célunkhoz, vagyis az ellenfél hősének sebzéséhez), vagy úgy, hogy ellövünk rá egy olyan lapot, ami megszabadítja ettől a képességétől - ilyen lehet például a Silence, vagy a Polymorph/Hex.
Persze akadnak még rendkívül erős képességek, melyek akkora sebzéstöbbletet adnak egy-egy lénynek, hogy Taunt nélkül is érdemes rájuk fókuszálnunk (ezt hívják a profik Soft, avagy “puha” Tauntnak), ilyen lehet például a Windfury, a Poison, a Spell Damage, vagy a már említett Enrage. Persze az ilyen képességekkel rendelkező lapok mellett számos olcsó kártya is van, illetve olyanok, melyek kifejezetten támogatják a gyors kiépülést, a zergelést. Ez főleg a zárt béta korai szakaszaiban okozott sok fejtörést, ugyanis akkor még kevesebb olyan lap akadt a játékban, amivel eredményesen lehetett letakarítani az asztalt, most azért már jobb a helyzet, minden karakterosztály rendelkezik egy-két ilyennel. Ettől függetlenül a zergelés továbbra is elég erős taktika, sok profi is használja. Azt pedig azért érdemes elmondani, hogy a kiegyensúlyozás a szokásos Blizzard-vonalon zajlik: mindig van egy-két karakterosztály és deck build, ami kifejezetten imba, majd jön a nerf, és két másik veszi át a helyét. Végül pedig ott van az utolsó játékmód, az Arena. Ez a frissen bontott paklikkal játszott meccseknek felel meg, és a nevezéshez kreditre van szükség - vagy játékbeli aranyra, vagy valós pénzre. Aranyat egyébként meccsek nyerésével, illetve a “napi questek” teljesítésével szerezhetünk (például győzzünk háromszor druidával vagy hunterrel), de ha nem szeretnénk ezzel vesződni, akkor 1,79 euróért bármikor bevásárolhatjuk magunkat az arénába. Kezdéskor három véletlenszerű karakterosztály közül kell választanunk, majd a játék hármasával adogat fel lapokat, melyek közül mindig egyet kell szelektálnunk, míg össze nem áll a 30 kártyás pakli. A “sima” játékmódokkal ellentétben itt nincs limit azon, hogy egy típusú kártyából mennyi kerülhet a paklikba (még a Legendary-szintűekből sem), ez a limit egyébként átlagos, ritka és epic lapok esetében kettő, legendásaknál egy.
Mint az sejthető, itt nagyon sok múlik a szerencsén, hiszen nem tudjuk, milyen lapokat fogunk kapni. Egy tapasztalt játékos azonban jellemzően ki tudja hozni még a rosszabb felhozatalból is a legjobbat, így vereségeinket nem lehet pusztán a balszerencsénkre fogni. Akárhogy is, addig játszhatunk frissen összeállított paklinkkal, míg nem nyerünk 12, vagy nem veszítünk 3 mérkőzést. Hét nyert meccs után garantáltan visszakapjuk a nevezési díjat, míg 12 győzelmet követően mindenféle extra jutalomban lesz részünk: kaphatunk csomagokat, ritka kártyákat, aranyat, vagy Arcane Dustot is. Kevesebb nyerésnél kevesebbet kapunk, de még nyeretlenül is üti a markunkat valami. Az Arcane Dust ismerős lehet a WoW-ból, mint a disenchant után maradó melléktermék, és ez nem véletlen: a Hearthstone-ban a nem kívánt lapokat össze tudjuk törni, és a varázsporból újakat készíteni. Erre az egészre gyakorlatilag azért volt szükség, mert teljesen hiányzik a játékból a klasszikus TCG-k egyik legfontosabb része, a lapok cserélgetésének, eladásának és egymástól vásárolgatásának lehetősége. A törésen lenne mint kiegyensúlyozni, ugyanis radikálisan kevesebb port kapunk, mint amennyi egy azonos ritkaságú kártya elkészítéséhez kell. Egy legendás lapot például 1600 egységnyi porból készíthetünk el, de csak 400-at kapunk, ha összetörjük. Az átlagos lapoknál ezen értékek 40 és 5 egység. Tipp: Ne költsétek a pénzeteket 100 aranyért vásárolható booster kártyacsomagokra, az Aréna belépő (150 arany) többet ér. Összességében elmondható, hogy a játékot alapvetően azoknak tervezték, akik vélhetően most kóstolnak bele először a műfajba - ez jellemző a Blizzard-játékokra egyébként, a World of Warcraft is olyan közönséget tudott bevonzani, akik korábban egy MMO-t sem próbáltak. Ebben az egészben pedig nagyon sokat segít a rendkívül hívogató, színes grafika és a fülbemászó zene, ami valamiért folyamatosan a visszatérésre csábít. A táblát díszletek övezik egyébként, négy különböző témájú környezettel (Stranglethorn, Stormwind, Orgrimmar és Pandaria), de természetesen ez nincs kihatással a játékmenetre. Viszont minden pályán nyomkodhatunk a díszleten, ha unatkozunk, és mindegyik csinál valami jópofa kis animációt, amivel ideiglenesen leköthetjük magunkat, míg ellenfelünk gondolkodik. Itt is tettenérhető a szokásos Blizzard-féle odafigyelés az apróságokra. Ha már a gondolkodásnál járunk, természetesen nincs végtelen időnk lépéseink levezénylésére, 90 másodpercig várathatjuk partnerünket, ami lehet kicsit hosszú is.
A Hearthstone: Heroes of Warcraft tehát egy viszonylag egyszerű, nagyon könnyen tanulható, rendkívül élvezetes és addiktív játék. Nem rendelkezik a klasszikus TCG-k mélységeivel, hamar kiismerhető és eléggé szerencsefüggő - persze valahol minden kártyajáték az, de az egyszerűsítések miatt ez itt felerősítve jelenik meg. Ez az egész szimplicitás viszont nem feltétlenül baj, és ahogy már a cikk elején is írtam, pontosan ez volt a Blizzard célja. Bármikor beugorhatunk egyet Hearthstone-ozni, és garantált szórakozásban lesz részünk, a különböző szinteken játszók pedig jól elkülönülnek, így a játék mindig a nekünk megfelelő kihívást nyújtó ellenfelet hozza. Ráadásul mindezt megtehetjük akár néhány villamosmegállónyi idő alatt is, hiszen a játék hamarosan elérhető lesz Androidra és iOS-re is. Mivel minden platformon ingyen van, egy próbát mindenképp érdemes tenni vele, de már most figyelmeztetek mindenkit: függővé tesz! Értékelés: 8/10 Platformok: PC, OSX, iOS, Android Tesztplatform: PC
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. croix
2014.02.07. 09:52
én Tera függő vagyok, sosem játszottam WoW-ot, de ebbe lehet belekóstolok ilyen napi pár perc erejére ha kint lesz az androidos verzió
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. vash_hu
2014.02.07. 10:04
Én kipróbáltam és nekem tetszik A kiegyensúlyozással nem vagyok mindig megelégedve, volt olyan, hogy a kezdő mage paklimmal (ok, az összes base lap megvolt már, de ennyi), berakott egy olyan mage ellen akinek volt már rare meg epic mage lapja is, nameg lehozott egy Deathwinget is (pechére épp volt egy polimorfom ). Na jó, lehet, hogy a nyerési aránya hasonló volt, azt nem tudom, de azért ezekkel eléggé lealázott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. szabdnes vash_...
2014.02.07. 10:12
Tény hogy kezdő lapokkal nehézkesebb tud lenni a játék. De itt lényegtelen hogy neki epicje vagy golden vagy rare vagy deathwingje stb-je van. It nem egy lapnak az értéke a fontos hanem hogy apaklidat hogy állítod össze, Teszem azt early rush deck vagy Mid game deck, vagy Late game deck. Ésszel össze kell állítani egy jókis decket és hiába van másnak jó lapja ha neked megvan a taktikád.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. vash_hu szabd...
2014.02.07. 10:30
Tudom és egyébként elég jól is megy ezekkel is, csak arra akartam kilyukadni, hogy azt a meccset nem éreztem túl fairnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Csimbee
2014.02.07. 11:36
Még a legjobban összerakott paklinál is lehet baj, ha rossz sorrendben jönnek a lapok...
Félprofi deckemmel (closed beta óta tolom, rengeteg epic megvan már) is szívtam már majdnem alappaklis ellen úgy,hogy egyszerűen sorra nem a counter lapok jöttek, neki meg végig szerencséje volt a kapott lapokkal. A játék ennek ellenére jó, és valóban kifejezetten jó választás arra az esetre, ha csak 20-30 perced van kikapcsolódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. tr4k4n szabd...
2014.02.07. 11:42
DDDDDDD
ez jó vicc volt (remélem annak is szántad)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. AxoPy
2014.02.07. 13:15
2 menet után unalmassá válik számomra, mióta megvan (kb 2 hónap a béta) 5-6 játékot ha toltam vele...nem egy nagy hűhó steamen van 1 ingyenes (kövezzetek meg, most nem jut eszembe a neve és lusta is vagyok utánanézni) na az nekem sokkal jobban tetszett és azt elég sokat toltuk is haverral
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. csdani84
2014.02.07. 13:18
Annyit hozzátennék, hogy ha nincs szabad 30 perce az embernek, inkább nem érdemes belekezdeni egy játékba, mert ha nem tudod azt befejezni, az veszítésnek számít.
Mellesleg a szerencse szerepe itt talán kisebb. A pókerre is mondják, hogy a szerencsének van benne a legnagyobb szerepe, de a közhelynek megfelelően mégis mindig ugyanazok az arcok ülnek a döntő asztalánál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. BeZol
2014.02.07. 17:18
Lassan 2 hete játszom a játékkal, és egyelőre csak a rush taktika vált be rouge-dzsal...
Mid vagy late-game deck-el 20-as (majdnem alap, mert ugye lejjeb nem lehet esni innen) ranknál is többször kaptam ki mint nyertem, mert egyszerűen jobb kártyákkal rendelkezett az ellenség, jöttek a rare, epic és legendary kártyák, amik igenis eldöntötték a meccset! A probléma pedig az, hogy mit keresnek ilyen kártyákkal a ranglista legalján az emberek, mert basic deckkel így nem lehet érvényesülni.
2naponta biztosan összejön egy arénára való, de még mindig alig vannak kártyáim, minden hősnél hiányzik pár fontos alapkártya is, tehát tényleg eléggé basic minden lapom, így pedig csakis a rush taktika vált be nekem, most rank 17ig jutottam így, de így is van, aki 6 kör alatt széjjelüt, mert az istenért sem jönnek a megfelelő kártyák.
Neten kerestem előre összeállított paklikat, hát egyik basic pakli sem vált be, hiába istenítették őket anno októberben...
Per pillanat nem tartom fair játéknak a ranked-ot, mert sokan sokkal jobb kártyákkal rendelkeznek már a legalján is, így pedig folyamatosan csak frusztrált lesz az ember, mert tényleg alig lehet nyerni, és egyre inkább arra visz rá a játék, hogy vegyél valós pénzért paklikat...
A League of Legends-ben ha szépen gyűjtögettem, akkor lvl 30-ra volt egy jó hősöm a hozzá tartózó összes rúnával, és még maradt egy csomó felesleges pontom, de fair volt a játék.
A hearthstone viszont nem fair, mert jobb kártyáik vannak, úgyhogy hiába free to play, ha az elejétől kezdve egyenlő esélyeket szeretnél, nyúlj a zsebedbe, vegyél kártyapackokat, és lesznek neked is jó kártyáid.
Tegnap néztem, hogy milyen kártyákkal nyertek a játékosok a kitudja milyen kupán. Hááát, bármelyik paklit néztem, max 4-5 kártya volt meg nekem a 30ból, úgyhogy van még mit gyűjteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. dRGizmo BeZol
2014.02.07. 18:09
a dolog egyszerű ne menj be ranked-ra csak sima meccsre...ugyan ugy kapod a 10 aranyat 3 győzelem után a napi questek is lejátszhatóak ott és menj belőle arénázni!

én is szívtam vele az elején mert erőltettem a rankedet de teljesen felesleges amig nincs egy olyan paklid amivel űtőképes lehetsz viszont az arénában meg random lapok vannak amik eleg jók és 5-6 győzelmet kilehet sajtolni minden pakliból. én igy épitettem "jó" paklikat és a napi 300-400 arany is mindig megvan pedig csak estenként játszok 1,5-2 órát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. szabdnes tr4k4...
2014.02.07. 18:46
Mi is benne a vicc? Ha esetlegesen te máshogy gondolod akkor a jó vicc volt szöveg után igazán kifejthetnéd, már ha van érdemleges hozzászólásod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. DeyLath BeZol
2014.02.07. 19:41
2 hete játszol és azt gondolod nem fair a játék?
Megsúgom neked, hogy én december óta játszok vele és mindennap legalább a questeket letolom + ha van arénára arany akkor végignyomom azt is.
2 legendary t kaptam eddig. Egyik a pala ( az király ) és a rugóét ( no comment ). Úgy van meg Ysera is, hogy azt nekem craftolnom kellett.
Nézek profi játékosokat és csak azt látom, hogy mennyire vagyok lemaradva. Rengeteg rare és epic kártya hiányzik ,ami miatt 16-17-es ranknál tovább egyszerűen nem lehet továbbjutni. Pontosan ezért nagyon sokáig nincs is értelme nekem a rankednek, csak az arénáknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Shadowguar...
2014.02.07. 21:10
90 másodpercig várathatjuk partnerünket

Na pontosan ez az egyik oka amiért én már nem játszok vele. Még gép ellen is kicsit vontatott nekem a játék, de amikor módszeresen perceket kell várnom valakire... Legutoljára nyerésre álltam, de inkább kinyomtam az egészet, mert rengeteget kellett várni...
A szerencse meg igenis számít, amikor az elején három ötmanás lapból eldobsz egyet és kapsz helyette egy hatosat az megfizethetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Ellerszale
2014.02.08. 06:56
"Stealth-szel rendelkezőket nem lehet támadni"
Szerintem inkább a nem lehet célpontozni a megfelelőbb kifejezés =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Ereshkigal
2014.02.08. 10:52
Valóban, mert a random vagy mindent sebző lapok a stealth-es lényeket is elkapják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. tr4k4n szabd...
2014.02.08. 14:50
az a vicc, hogy ez a játék ugyan az mint a wow, egy az egybe, van geared jó vagy, nincs geared szar vagy(jelen esetben persze kártyák kellenek nem gear)

kevésbé számít hogy egy játékos milyen skilles vagy taktikus stb mint hogy milyen lapjai vannak, persze aztán vannak olyan bénák akik a legdurvább cuccokkal se tudnak játszani, azok a kivételek akik erősítik a szabályt

összefoglalva a hozzászólások alapján tehát a játékhoz mi kell:
-rohadt nagy mázli, hogy jó lapokat húzz
-rohadt sok pénz, hogy boostereket vegyél és jó lapjaid legyenek
-vagy rohadt sok idő, hogy tudj ingyen boostereket szerezni, hogy normális lapjaid legyenek
-meg egy minimális skill(ez saját vélemény)
(vagy minek hívják ebbe a kártya csomagokat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dRGizmo tr4k4...
2014.02.08. 16:04
ez hülyeség ha ésszel játszol akkor abszolut nem kell pénz hozzá mázli az már annál inkább de sztem egy jól összerakott pakliból mindig van mit felhasználni... a lapok megszerzése az meg megint egy másik taktikát követel... én napi szinten 300-400 aranyat szedek össze ez garantál nekem 2 aréna belépőt naponta minimum ott ha van egy kis eszed 5-6 győzelem alatt nem esel ki és már ott az card pack a kezedben és még aranyad is lesz nekem 3 hét alatt 4legendary-t dobott ki...Itt az alapvető probléma sztem az hogy a sok kezdő a ranked-et erőlteti mikor jóformán kezdő lapok vannak a kezükben és sírnak h nem tudnak előrébb jutni #20-nál hát nem is csoda mikor a ranked-esek többsége legalább egy "kaszt" kártyáit már jóformán összeszedte...tévhitben élnek azok akik azt hiszik h 3nap alatt kilehet gyűjteni minden lapot ami kell és mehet a haccacárééééé

egy tipp:

mi ahogy néztük spanokkal ha egyesével nyitogatod a pack-okat akkor sokkal rosszabbak jönnek ki mintha egymás után nyitogatsz ki 10-12 paklit (lehet h ez hülyeség) de nekem nagyon úgy tűnt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Ereshkigal dRGiz...
2014.02.08. 17:11
A nem kell hozzá pénz dologhoz: valóban nem kell, és tényleg össze lehet naponta szedni annyi goldot, amit írtál, de mennyi idő alatt?!
Egy casual játékos (pl. én, és valljuk be, az emberek többsége ilyen) mondjuk napi 1 órát tud leülni a játék elé, ez kb. elég arra, hogy letold a daily küldetést, így összejön napi max. 60-80 gold. Nem panaszkodásként írom ezt, csak vagy sok pénz, vagy sok szabadidő kell ahhoz (esetleg lotto 5-höz közelítő szerencse, hogy minden boosterben legyen epic/legendary), hogy emberi időn belül össze lehessen rakni normális constructed deckeket. Erre jöhet a válasz, hogy akkor arénázz, mert ott mindenki ugyanakkora eséllyel indul. Így van, viszont az meg nem mindenkinek jön be, mert még nagyobb a szerencsefaktor, illetve nem lehet olyan szinergiájú deckeket összerakni, mint constructedben. Hogy valami tetszőt is írjak: szimpatikus, hogy akármikor ki lehet lépni arénából, majd később folytatni.
A tipp része szerintem hülyeség, persze az ember mindenben keresi az összefüggést. Vannak példák bőven, hogy ez semmit nem befolyásol. 1:20-ra becsülik ugye a legendary esélyét, de olvastam olyat is, hogy valakinek 70 csomagból egy se jött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dRGizmo Eresh...
2014.02.08. 20:03
casual vagyok én is kb másfél hónapja játszom napi 1,5-2 órát
olyan 3-4 naponta bontok 12-15 csomagot...a másfél hónap alatt igy termeltem ki 4 legendary-t bár ez télleg random h dob e vagy nem ( van olyan ismerős aki több hónapja nyomja de még nem kapott egyet sem)

itt amire szükség van az tényleg a szerencse része meg a türelem mert az legendary-t és egyszer talán ütőképes paklit terem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Ereshkigal
2014.02.08. 21:06
Nem kötekedni akarok, csak nem egészen értem, hogy jön össze neked annyi; de cáfolj meg!

- napi 2 óra játék (=120 perc, ~ 12 meccs)
- minden nap 60 goldos küldetést kapsz

Csak constructedet játszol
Négy nap alatt: 4x12 meccsből (mindet megnyered), ezért kapsz 4x40 goldot + 4x60 goldot küldetésért=4x100 gold. Eszerint 4 naponta 4 csomagot tudnál bontani.

Főleg arénázol, mellette kevés constructed
Ez a bonyolultabb, mert itt aztán bármi előfordulhat, de feltételezzük, hogy átlag 6 győzelmet hozol, tehát 3 meccset veszítesz, a maradék 3 meccs pedig legyen constructed (ezeket mindig megnyered), továbbá a 9 győzelem alatt mindig teljesíted a 60 goldos küldetést is:
küldetésből összejön 4x60 gold, győzelmekből 4x30 gold. Az aréna bonyolultabb, de valami ilyesmi lehet: 4x(csomag, ~75 gold, ~50 gold, ~50 gold); itt feltételeztem, hogy mindig 4 rewardot kapsz, és sosem kártyát, illetve dustot. Ebből levonjuk a 4x150 gold aréna belépőt, tehát: 240+120+4 csomag+300+200+200-600=4 naponta 460 gold+4 csomag.
Ez már közelít, de még odébb van, és valljuk be, vajszívű voltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ereshkigal
2014.02.08. 21:19
Ja, a legendary témához is hozzászólva: még ha be is mákol az ember egyet-egyet, akkor is ott lehet ezek egyike:
- class specifikus
- használhatatlan (manastorm és vidám társai; max. fun deckekbe)
- túl drága/nem éri meg (pl. gruul, nozdormu)
- nem illik bele a kedvelt paklijaidba (ez mondjuk később még jó lehet)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HozeManuel
2014.02.08. 23:45
Nehogy bedőljetek ennek a játéknak!!! Jelentkeztem a bétára, bekerültem, játszottam, de múlthéten töröltem a retekbe.
Nagyon addiktív, és nagyon idegesítő + fizess ha nagymenő akarsz lenni. Rossz párosítás. Az elején szinte megőrültem érte, sosem tetszett még elsőre ennyire egy játék sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dRGizmo Eresh...
2014.02.09. 05:29
Lehet én nem látom át teljesen a számításodat de ha jól látom te külön számolod amit quest-ért kapsz és a 3meccsenkénti 10goldot(bocs ha nem igy van akkor én értelmeztem rosszul) Azért is írtam h átlag mert nem mindig van meg de kilehet hozni.

+ az aréna reward random az 1pakli a fix, az arany változó.

120 perc alatt 12 meccs ez ritka mert nem szoktam 10percig játszani egy meccset csak ha tudom h letudom hozni amugy "concede" és keresem az újat.

A legendary-ra reagálva meg azt nem mondtam h hasznos is amit kapsz de legalább már adott.

igy reggel ennyi tellet tőlem válaszul (bocs ha kicsit kesze kusza)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ereshkigal dRGiz...
2014.02.09. 09:52
Külön számoltam, de aztán összeadogattam. Egyébként nem mondom, hogy ez szent írás, csak próbáltam kalkulálni, hogy kb. mit lehet kihozni ennyi időből.

Aránylag sokat játszom priesttel, ott kialakulnak 20 perces meccsek is. Vagy egy tegnapi példa: mage-dzsel voltam arénában, egy priest ellen lapelfogyásig ment a meccs; persze ő nyert a végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hympyke
2014.02.09. 12:58
Elég nagy kártyás múltam van, MTG, HKK, LOTR, kicsi magus.. még decemberben jelentkeztem bétára, kb 2 hete jött egy kulcs de már nem érdekel.. nyomják fel maguknak... pedig WoW-om is volt.
Maguk a kártyák jól néznek ki, főleg amelyiken animáció is van. A játékmenet nekem túl egyszerű.
A 90 sec más kártyajátékban nem számít soknak, főleg élő versenyen.
A Card Hunteren nyomuldáztam még egy keveset de ott engem is a várakozás nyírt ki. Tökömet gondolkozik mikor 2-3 lapot húz, amiből 2 kapásból nem jó általában semmire... faszbukkolnak, telefonálnak vagy online pornot néznek ezek a wankerek közben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dRGizmo Eresh...
2014.02.09. 15:36
igen mostmár igy délután olvasva kezdem átlátni a számításod

én priest-el és shaman-al épp ezért nem játszok mert ott nehéz jól zergelni azok nagyon late game-s kasztok sztem bár kaptam már ki ugy priest-től h 4 kör ment le és addigra le 0-zott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ereshkigal hympy...
2014.02.09. 17:51
Ez egy ilyen játék: gyors menetekre találták ki, nincs túlbonyolítva, hogy Pistike is tudjon a szünetekben játszani vele. A magic-et nem fogja letaszítani a trónjáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ereshkigal dRGiz...
2014.02.09. 17:53
Gondolom lightspawn+divine spirit huszár volt. Ha bemákolják meccs elején a megfelelő lapokat, akkor gyorsan aláznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dRGizmo Eresh...
2014.02.10. 16:14
igen most ez nagyon divat lett az elmúlt 1 hétben...és mintha a furion-ok is nagyon szaporodnának minden 3ik meccsre furiont kapok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. s_erno dRGiz...
2014.02.12. 11:20
Gondolom itt druidra gondolsz ugye? Mivel most a metában a top classok egyikéhez tartozik,így picit magasabb rankon viszonylag sokkal találkozhat az ember. Meg kell mondjam nem véletlenül, a late gameje unodrító néha. T5 5/10 es fa, T6 Cairne...T7 még egy fa, T8 raggy...na itt feladtam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!