iPon Cikkek

Heroes of Might and Magic 3 HD – Hiányos hősök

Dátum | 2015. 01. 31.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

2015 januárja valószínűleg a felújítások hónapjaként vonul majd be a videojátékok történelmébe. A borzongani vágyók a Resident Evil első, egyszer már átplasztikázott, ám most újabb kezelést kapó epizódjával hozhatják magukra a frászt. Az agytornát keresők Manny Calavera történetét játszhatják újra, vagy a január 29-én megjelent Fahrenheit kicsinosított verziójával tesztelhetik szellemi képességeiket. Az önjelölt hadvezérek pedig a Heroes of Might and Magic harmadik részének HD változatában bizonyíthatják be, hogy tényleg értik a háború művészetének csínját-bínját.
Ilyen volt
Egy több mint másfél évtizede megjelent program esetében reális veszély, hogy hiába a feltupírozott grafika, játékmechanikája olyan szinten elavult az évek során, hogy az adott műfaj legfanatikusabb híveit kivéve senkit sem tud majd lekötni. Szerencsénkre azonban a mai napig tekintélyes rajongóbázissal bíró harmadik epizódon szinte semmit sem fogott a kor. Elég pár perc, és a TBS-ek nagy öregje épp úgy beszippant minket, mint a kilencvenes évek végén. A programban két fő játékmód van. A kampányban hét hangulatos, és jól megírt küldetésen keresztül kapcsolódhatunk be Antagarich kontinensének zavaros mindennapjaiba. A történések középpontjában Erathia urának, Gryphonheart királynak a meggyilkolása, pontosabban, az ezt követő események állnak. Ha ezzel végeztünk, vagy nem foglalkoztat minket, akkor a scenario mód negyvennyolc térképen vívhatjuk meg életre-halálra szóló küzdelmeinket, akár más játékosok ellen is, a hotseat, vagy online multiplayer lehetőségét választva. Feladataink ugyancsak változatosak. A megszokottnak mondható „ölj meg mindenkit” győzelmi kritériumon kívül néha fontos épületeket vagy városokat kell elfoglalnunk, de esetenként egy adott tárgy birtoklásával is biztosíthatjuk győzelmünket. Bármelyik játékmód mellett is tegyük le a voksunkat, nem lesz könnyű dolgunk. Valósággal bele fogunk fulladni a lehetőségek óceánjába. Nyolc, eltérő erősségekkel, gyengeségekkel, épületekkel és egységekkel rendelkező frakció közül válogathatunk. Ráadásul, kezdőkarakterünket érdekcsoportonként tizenhat, különleges képességekkel bíró hős közül választhatjuk ki. A héroszok négy fő tulajdonsággal bírnak, huszonnyolc képzettségben fejlődhetnek, és ezek mellett akad valamiféle specialitásuk is, így ahogy módunk nyílik rá, érdemes minél többet felfogadnunk.
Ilyen lett
Ahogy az a leírás alapján sejthető, már az is beletelik pár napba, hogy megtaláljuk a leginkább szájunk íze szerinti összeállítást, amennyiben pedig valódi mestereivé akarunk válni a játéknak, aligha marad mellette másra is időnk. Ám, hiába ismerjük töviről hegyire az egyes csoportosulások erősségeit és gyengeségeit, ha nem tudunk gyorsan reagálni a mindig változó körülményekre, elvesztünk. Kalandjaink során ugyanis döntési helyzetek tucatjaival találjuk magunkat szemben, és mivel senki sem fogja a kezünk, csak magunkra számíthatunk. Az olcsóbb, gyorsabban termelődő egységekre fókuszáljunk? Esetleg inkább a minőségre menjünk rá, és kevesebb, de jobban képzett emberre költsük nehezen megszerzett aranyainkat? Vajon az adott szituációban azzal járunk-e jobban, ha csapataink a várainkban állomásoznak, és azok védelmével foglalkoznak, mi pedig kisebb seregekkel, a harcot kerülve erőforrásokra vadászunk? Netán az hozza el a diadalt, ha mindenkit csatasorba állítva teljes körű offenzívába kezdünk, azt kockáztatva, hogy felaprítják védtelenül maradt erődjeinket, és ha elbukunk, minden odavész? Belemenjünk-e egy szinte biztosan komoly véráldozatot jelentő ütközetbe, ami a legjobb esetben is elkerülhetetlenül felmorzsolja seregünk javát, ellenben, ha győzünk, egy ritka és értékes ereklye lesz a jutalmunk? Olyan kérdések ezek, amikre a tetteink felelnek majd. Nincs jó, vagy rossz válasz, csak hatékony, és bukást hozó. Ha nyerünk, a döntéseink minket igazolnak majd, de ha seregünket szétverik, senkinek sem tehetünk szemrehányást, hiszen mi okoztuk a katasztrófát. Mivel az igen hangulatos és addiktív játék nem méri könnyen a sikert, minden olyan alkalomnak őszintén fogunk örülni, amikor mi kerekedünk felül. Ha pedig kikapunk, aligha fogunk addig nyugodni, míg össze nem hozunk egy, az előzőnél jobban hasznosítható haditervet.
A korábban olvasottak alapján egyértelműnek tűnne a pozitív verdikt. Azonban egy súlyos probléma miatt a helyzet távolról sem olyan rózsás, mint hinnénk. Hiszen a játék egy újra-kiadás, és az ilyeneknek véleményem szerint csak akkor van létjogosultságuk, ha az új grafikával, vagy akár különböző extrákkal jelentősen javítanak a játékélményen, vagy ha a fejlődés nem annyira látványos, akkor legalább az ár legyen rendkívül baráti.
Cikkünk tárgyánál viszont egyik feltétel sem teljesül. A kétségkívül kipofozott látványvilág annyival nem néz ki szebben, hogy leesne tőle az állunk, és érdemben vajmi keveset ad hozzá az összképhez. Ennél is fájóbb viszont, hogy a kapott tartalom nincs arányban az árral, mert a tizenöt euróba kerülő HD-variáns csak és kizárólag az alapjátékot tartalmazza, a két kiegészítőt nem. Mindeközben a Good Old Gamesen közel fele ennyiért megkaphatjuk az alapjáték mellett az Armageddon's Blade-et, és a Shadow of Deathet is. Mivel ezek érdemben emelték az alapprogram amúgy is magas színvonalát, sőt, az AB-ben lévő random-pályagenerátor lényegében végtelenné tette annak élettartamát, hiányuk rendkívül fájó. Térképszerkesztő szerencsére van a játékhoz, de azzal meglehetősen macerás összehozni egy valóban élvezhető pályát, úgyhogy csak abban reménykedhetünk, hogy az internet népe majd ráugrik a témára, és tele leszünk letölthető pályákkal. A hivatalos magyarázat szerint egyébként azért nem játszhatunk a kiegészítőkkel, mert azok forráskódjai elvesztek, és a Ubisoft soha nem is birtokolta őket. Hogy ez mennyire hihető két, milliós bevételt hozó sikerjáték esetében, abba inkább ne menjünk bele, de személy szerint nagyon remélem, hogy tényleg ez a helyzet. Mert ezek után undorító húzás lenne, ha valaki padlássöprögetés közben „véletlenül” mégiscsak rábukkanna az „elveszett” kódsorokra, majd pár hónappal később jönnének a borsos áron kínált DLC-k. Ez alighanem újabb szöget verne a 2014-es évben hibát hibára halmozó, még a Tetrist is elrontó cég renoméjának koporsójába.
A Heroes of Might and Magic 3 HD megvétele mellett tehát a dolgok jelenlegi állása szerint túl sok érv nem szól. Rossznak nem rossz, ellenben felesleges, mert aligha akad bárki is, aki egy stratégiai játék esetén a kicsivel szebb látványt részesítené előnyben a több száz órányi szórakozást nyújtó extra tartalom helyett. Egyedül azért nem kap alacsonyabb pontszámot mert a 3DO alkotása az expanziók nélkül is az egyik legélvezetesebb körökre osztott stratégiai cím, és méltánytalan lenne rosszabb osztályzatot adni neki. Amennyiben a Ubisoftnál végül arra jutnak, hogy jelképes áron, vagy netán ingyen kínálják majd az esetlegesen megkerült kiegészítőket, az értékeléshez további négy pont adható hozzá. Addig viszont mindenki jobban jár, ha inkább a GOG-ról letölthető, a grafikát leszámítva minden területen többet nyújtó teljes kiadást veszi meg. Amivel egyébként egy kis ügyeskedés árán szintén lehet online játszani. Értékelés: 5/10 Tesztplatform: PC Platormok: PC, iOS, Android u.i.: Mivel táblagépekre eddig nem volt rendesen működő Heroes III, ezért azoknál egy kicsit más lenne az ítélet. A sorozat rajongóinak nosztalgiázásból érdemes lehet beruházni rá. Ha valakinek van tapasztalata a táblás változattal, kérjük, ossza meg velünk a fórumon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

45. tomchee
2015.02.01. 04:42
Bár a 3-at is kedveltem, igazán sokat a 2. résszel játszottam. Nekem az volt az etalon. Ezzel általában ki is lógok a rajongók táborából, hiszen miféle eretnekség ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. sirdani566
2015.02.01. 09:00
Galaxy Tab S 8.4-el próbáltam ki. Működik normálisan, látványos a 2560-as felbontáson. Az irányítása jól optimalizált tabletre, változó funkciókat kapott az egyszeri-többszöri, valamint a hosszú-rövid ideig tartóérintés. Igazából semmi diffi nincs a PC-s verzióhoz képest, szerintem tabletre, tekintve, hogy lényegében ez most ott új játéknak számít 10/10.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Tibike1993
2015.02.01. 10:16
nekem megvan pc-n. Hát.. a grafika tényleg VISZONYLAG jól sikerült, bár itt-ott fellelhető vagy időhiány, vagy "nemfoglalkozom vele" hozzáállás. Szerintem jobban is megcsinálhatták volna. Azt meg ne várják el, h pl PC-re vki meg is fogja venni. Nekem a Complete Edition is megvan, és sokkal jobb, még ha a grafika nem is 2015öt idéz, a játékélmény mellett nagyon sok mai játék elbújhat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Tapir_606
2015.02.01. 10:30
ez igaz, hogy nincs LAN?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Terror
2015.02.01. 11:51
Színültig van bugokkal a játék. A kedvencem a néha nem felvehető csatlakozni kívánó szörnycsapatok. Meg aztán vannak olyan játékmotorból fakadó problémák, amik az eredetiben is benne voltak (pl. a városban nem kattinthatsz, amíg a frissen épített épület hangját le nem játssza a játék). Az ilyenekre azért igazán odafigyelhettek volna. Na nem baj, jön n+1 patch még a ki tudja hány éves játékhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Meteoreso
2015.02.01. 12:42
Számomra mindig is kiábrándító volt a játék grafikája.
Annó ezért is nem játszottam vele, a remek beltartalom ellenére.
Ez a felülnézetből mutatom az utat de a kastélyakat féloldalról féle fura tértorzulás sosse fért bele. Kicsit vártam hogy na majd most, hát most se maradt a nyomi 8 évesek által rajzolt graf.
Ha a táj rendes 3D lenne lehet vevő lettem volna rá.(ócsóé)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. TheEnginee... tomch...
2015.02.01. 13:33
Nem vagy ám egyedül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Edari tomch...
2015.02.01. 15:34
De nem ám!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. KatonaKM Meteo...
2015.02.01. 20:25
Nahát, az V. és VI. is milyen szép 3D grafikával van megáldva, meg is buktak rendesen.
A hármas a legjobb, nem vitás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. magerg
2015.02.01. 22:25
A legszebb hogy az eredetihez is van már rég HD mod.
Persze az nem ugyanilyen, de az Ubis akkor is túlárazott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Cynaris mager...
2015.02.02. 01:15
Csak épp az az HD mod nem HD mod. A felbontás nem változik, csak nem nyújtja szanaszét a képet mikor fullscreenben futtatod. Nem véletlenül fordul elő hogy a kép közepén apró ablakban nyílik meg a vár és a csata is.

A "normális" HD verzióban szinte mindent újrarajzoltak/feljavítottak, ÉS HD felbontásban fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. KisDre
2015.02.02. 01:47
Taps taps ubisoft...

KatonaKM Azért az 5 nem sikerült rosszul. A 6-nak (a már megszünt magyar BlackHole E. által) is a mélységi hibája hogy változtatni-újítani akart egy már kialakult trenden, amelyet nem csak hogy végül rosszul sült el, de a vérben izzó szemű rajongók akkor is elkaszáltak volna ha jók azok a változtatások.
Nem hiszel nekem? Gondolj csak a 4-re. Bevallom őszintén nekem se jött be a 3 utáni váltás, de mégis próbálkozott nem egy helyben topogni, s láss csodát, van akiknek a 4 van akiknek a 3-2, megen másnak meg az 5 A "Heroes".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. dragon83 Meteo...
2015.02.02. 08:01
Apám, hogy ezt valakinek volt arca leírni. Graaaaphiiiiicc whooooreeee!

Amúgy a HD kiadásról csak annyit, hogy ingyen van a játékhoz egy HD mod, amit kb ugyanazt megcsinálja, mint ez a túlárazott játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Terror Cynar...
2015.02.02. 08:13
Az alap sem nyújtja szét a képet. Ha nincs olyan monitorod, amelyik alapból helyes képarányban skáláz, akkor megoldja a videokártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. s7abo
2015.02.02. 08:35
Nekem az 5. még bejött. Az emlékeztetett a legjobban a 3-ra. Erre az újra viszont lehet, hogy ránézek droidon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. kray
2015.02.02. 10:31
Szerintem a 6. rész jó lett.
Kicsit komorabb lett, a lények jók lettek benne. Egyedüli hiba az elején hiányzó "Vár animáció" volt, de azt is javították.
Amúgy a játék azért bukott meg, mert az Ubi nem engedte, hogy mindent megcsináljon a BlackHole amit szeretett volna (persze ma már tudjuk, hogy milyen is az Ubi, de akkor még nem volt ennyire nyilvánvaló).

Amúgy nekem a 4 is bejön. Eleinte nem tetszett, de minél többet toltam, annál inkább bejött. Ott az animáció volt elég gyengécske, de nem volt rossz a játékélmény!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. a_n_d_r_e_...
2015.02.02. 10:42
1-2-3-4 jo, nincs igazan preferenciam koztuk. 5 csapnivalo, a 6 szora sem erdemes, gyalazat, na erre varjatok gombot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Quapaw
2015.02.02. 11:12
Több android port is világot látott ez előtt a verzió előtt is, az ExaGear Strategies ( googleben rá lehet keresni, könnyen megtalálható) azonban potom árért teljesen élvezhető változatot dobott piacra ( persze a tulajdonjogokat nem ők birtokolják, így az eredeti játék megvétele szükséges, de még így is olcsóbban ki jön az ember, az összes kiegészítővel együtt + a WoG is működőképes, ha jól emlékszem). Ki is próbáltam, egy 5''-nél kisebb kijelzőjű telefonon is tökéletesen szórakoztató volt. Ennek tükrében nem is értem, hogy ezt a HD kiadást miért venné meg akárki is :F A másik ilyen, a VCMI sajnos játszhatatlanul bugos, azt azért nem említettem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. SPQR301
2015.02.02. 11:34
A PC-s verziónak nem sok értelme van valóban, szerintem itt abszolút a tablet a lényeg. Az iPad Air2-mre gondolkodás nélkül megvettem, gyönyörűen néz ki, kicsit macerás az irányítás, de azért látszik, hogy átgondolták, hogy hogyan is kell ezt érintőképernyőre portolni, és viszonylag sikerült is.

Tableten ez egy kiemelkedő játék, még 2015-ös szemmel is. Az irányítás nehézsége miatt 8/10. PC-n tényleg említésre sem nagyon méltó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. magerg Cynar...
2015.02.02. 11:42
Az újrarajzolták helyett az újramaszatolták talán pontosabb kifejezés lenne.
Valszeg az eredeti 3D-modellek is "elvesztek", és nem azokat használva rendereltek egy egy nagyobb felbontású képet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. habocky
2015.02.02. 11:43
Ez a legjobb ebben a játékban, hogy felülnézetes. Az ember lát mindent amit csak szeretne és elég nagy területet is lát be egyszerre. Ha egy stratégiai játékról van szó, akkor ezeket a szempontokat kell figyelembe venni, nem pedig azt hogy jaj, de szép, tudom mozgatni több irányba a 3D-s fát a semmit nem látok a rohadt térképből erdőben, ezért nem játszom a többi részével, mert csak a szar látványra mentek rá, egy stratégiai játéknál meg ez elég gáz. Itt egy szép low budget HD grafikát kellett volna ráhúzni és plusz kieget a többi fölött rátenni, plusz várral, hősökkel esetleg egykét új épület egy-egy várban, meg persze rengeteg sok pályával meg új kampánnyal. Pont egy ilyen kultusz játéknál, ahol a rajongói tábor annyi munkát tett bele a játékba, mint a készítők... De hát a mai világban a játék gyártóktól egyáltalán el lehet várni bármit is a nagy vételár mellett? De nekik van igazuk a sok hülye így is megveszi, a félkész szarokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. AgeOfVampi...
2015.02.02. 11:50
"Ubisoftnál [...] netán ingyen"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Csimbee
2015.02.02. 15:58
Én mind a 6 részt szétjátszottam, a 3 a maga korában etalon volt, még utána is...
Viszont minden játékot a helyén kell kezelni, ezt jó lenne egyszer mindenkinek végre megtanulni. A különböző részeket nem egymáshoz kell hasonlítani, hanem játszani vele, és eldönteni, önmagában tetszik-e.
Ha a folytatások ugyanolyanok lennének mindig, mind az előző, akkor nem új rész lenne, hanem kiegészítő...
Nekem mindegyik rész tetszett, a 3 után a legjobb a legújabb, a 6. Az újítások mindegyike jót tett a játéknak, pörgősebbé tette az amúgy sokszor már idegesítővé és unalmassá váló elemeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Richard83
2015.02.02. 19:39
Hát én még ezzel az újjal nem játszottam csak a régivel amit én hozzátennék az egészhez hogy én azért hagytam abba a játék játszását mert nem is tudom 6-7 év játszás egyfolytéban eléggé megfogytak a pályák pedig már a végén egy 24inches 1920x1200-as monitoron toltam, de a grafikára nem volt panaszom, pedig 15inches CRT monitoron kezdtem, de amikor a szem hozzászokott nem volt gondom a grafikára. Ez így most pont jó lesz a nagy monitorra vagy az 55inches tv-mre lol Szóval sztem amit rádobtak a grafikára bőven elég lesz, nem is vártam mást, semmi új várakat vagy egységet, mert az már nem a harmadik része, az már valami új kitaláció lenne. Campaign pályák nem érdekelnek és a kiegészítők se, max azért sajnálnám ha nem lenne benne Conflux vár, bár egyáltalán nem tartozik a kedvenceim közé. Itt csak profik által tervezett, jól kidolgozott, tesztelt és irgalmatlanul nehéz pályákra van szükség, amit lehet az ember nem is tud elsőre megcsinállni hanem 2x vagy harmadszorra, na az kell ide!!! és jó sokat belőle. Bocsánat ha megsértek valakit a második része labdába se rughat a 3.ik mellett annyi újitást hozott ami mind a játék előnyére vált. A 4.ik része az egy vicc volt meg amiket utánna adtak ki, próbáltam őket, de nem nagyon kötöttek le. A harmadikban nagyon dinamikus az egész játékmenet , minden harcos egy karakter mindegyik várral az ember eltud egy jó ideig lenni, de persze azért később ráérez hogy melyik várak a leghatásossabbak. Nekem az újabb részeknél a pályák valahogy túl sivárak, nem éreztem magam otthon bennük nem voltak elég barátságosak, kihasználatlan területek. Ennél a résznél meg úgy megtudják pakolni hogy minden kockára jut valam finomság, érdekesség ami fontos, persze ahol kevés zseton van és lassan fejlődik az ember azok is jó pályák.
Ja és ne legyünk álszentek akik árakról beszélnek mintha mindenki megvenné az összes játékot ami tetszik neki. De egyébként mivel megtehetem, kicsit még várok de erre nem sajnálom kiadni a pénzt, ha megveszem tuti, befogom kereteztetni és kirakom a falra, mert megérdemli . Persze a mai fiatal kis srácoknak fingjuk sincs hogy ez a része a tuti, csak üljenek le tolják és majd rájönnek ha ráéreznek az ízére.
Na csak ennyi, üdv a Heroes III öreg harcosoknak.

Ja és egy régi egyik legjobb pálya, persze nem át szerkeszteni hogy kivel legyünk, hanem amivel lehet.
War with Evil
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. matyi009
2015.02.02. 20:28
Igen de ha megveszed akkor örökre megmarad a Steam accon amit bármikor bármire ujra letölthetsz, plusz játszhatsz a barátaiddal, stabilabban fut könyebb kezelni. Gogrol egyszer vettünk játékot a barátaimmal de mindenki ugyan azt a cd kulcsos rippet kapta meg így nemtudtunk online játszani egymással tehát szedhettünk le a torrentröl ami igencsak nevetséges.(Empire Earth)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. zdienes
2015.02.02. 20:43
Többször is meg lett említve a cikkben, hogy a GOG-os verzióval jobban jár az ember. Hát nem. Én próbáltam a Shadow of Death-el játszani, csak az meg tele van buggal. Amikor a GoG csapata megcsinálta a saját verzóját valami félresiklott és fura bugok keletkeztek bizonyos pályákon, aminek az lett a vége, hogy pl.bár a küldetés teljesíthető, de a bónusz amit az előző pályákon görgettél végig azt nem kaptad meg.
Szóval aki a HOMM3 szériával akar játszani az válassza az ősrégi CD lemezes/képes változatot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.03. 11:34
Szériával játszani itt nem fog, mivel ez az alap játék CSAK. Ami a GoG-on van az a Complete edition, az foglalja magába a többi kieget is. Tehát igen, a steam-es ár töredékéért egy teljes, komplett játékot kap az ember ezért jár vele mérföldekkel jobban. Sok hiba hiányosság és kiegészítés van abban ami azért úgy ráfért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Enno
2015.02.03. 11:59
Hja és persze full HD-n is szép, hiba mentes Nekem, jó pár éve megcsinálta már pár hozzá értő ezt a lehetpséget illetve patch is van hozzá. Évekkel ezelőtt töltöttem le, így nem tudom megmondani honnan lehet leszedni, de google a barátunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Cavalli87
2015.02.03. 13:19
Engem a második rész grafikája fogott meg a legjobban, viszont ez a rész annyi újítást hozott, ami tökéletesítette a játékmenetet, hogy összességében a 3. a nyerő. A 4. kivételével egyébként én mindent rommá játszottam, a céges gépen az első a mai napig fent van. Valami hasonló kezdeményezés értékelendő lenne a Disciples II-ből is. Csak legyen benne hozzáadott érték a pénzünkért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. HawkEyeII
2015.02.03. 15:21
Nehogy pénzt adjatok ezért!
Egy nagyon lelkes kis csapat már készített egy unofficial HD patch-et a játékhoz, ami persze újra rajzolt textúrákat nem tartalmaz, viszont bármilyen felbontást supportál! Minden kieggel megy, és még egy pár extra "minimális" módosítást is tartalmaz, amik szvsz csak pozitív irányba mozdítják a játékot:

- Két hős találkozik: egység instant átrakó gomb a másikhoz:
- Egység vásárlásnál -1 klikk: alapból be van nyomba hogy minden megveszed (ha nem az összes kell akkor így is úgy is csúszkázni kell)
- Hős inventory-nál: backpack! Nemkell scrollozni éveket jobbra balra, egybe megnézheted mi van nálad.
stb stb

Mindenkinek csak ajánlani tudom!
https://sites.google.com/site/heroes3hd/

Mai napig toljuk a hotseat-et pár cimborával pár havonta, szerintem vagyunk ezzel így egy páran
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. enisherpa
2015.02.03. 19:56
" Mivel az igen hangulatos és addiktív játék nem méri könnyen a sikert, minden olyan alkalomnak őszintén fogunk örülni, amikor mi kerekedünk felül. Ha pedig kikapunk, aligha fogunk addig nyugodni, míg össze nem hozunk egy, az előzőnél jobban hasznosítható haditervet. "

Azért az impossible fokozat nem annyira nehéz. Még visszatöltés nélkül sem. Nálam is a Complete + HD mod van fent. WoG-gal.

Multiplayer + random map generator nélkül ez így bukta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Parano1d
2015.02.04. 00:18
Azért hot-seat van, és a random map generátor sem hiányzik szerintem, mivel az eredeti H3-hoz készített sok ezer pálya működik ezzel a verzióval is. Igaz csak az alapjátékhoz készült mapok sajnos.
De legalább az androidos verzió is megeszi őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. sbi85
2015.02.04. 11:03
OFF: Sokaig nekem is a 3 tetszett legjobban, amig egy matematikus rokonom meg nem mutatta a 4 strategiai melyseget.
Nagy valtoztatasok vannak a 4ben (legtobb embernek tul nagyok) de miutan raszantam komolyabban idot azota a 4 az abszolut favorit. A tobbi a nyomaba se erhet a szememben.
Tudom ezert a legtobben megkoveznenek, de elobb jatszatok vegig pl a Gathering Storm kiegeszitot a vegeig.
Hatalmas, hogy minden egyes lenynek mennyire kulon szerepe van. Minden leny skill, varazslat, hero skill hatalmas szinergiaban van ha megfeleloen gondolkodik az ember. A legjobb persze ha az Equilibris mod fel van hozza teve.

ON: ha jol tudom a Heroes 3 legjobb dolgai az unofficial map-ek es kampanyok. Azok miatt maradt fenn meg mindig a jatek. Ezzel hogy meg az official kiegeszitok sincsenek ebben a HD remake-ben valszeg az emberek tobbszegenek nem nyertek el a tetszeset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. SirGalad
2015.02.04. 12:19
5500 pénzért vettem meg nemrég az egész collection-t, a VI-ot kivéve. Ok, nem volt, HD, de játék közben ez már senkit nem érdekel, ráadásul Win7-en vidáman elfut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. madcaptain
2015.02.05. 08:58
Nalam a 3 kimaradt mikor megjelent. A 2-es es 4-el jatszottam a legtobbet. Nekem a 4 az abszolut etalon. Utana a 3 nekem unalmas, egysiku volt.

Viszont az Android verzio ebbol erdekelne, de nem talalok sehol hardver kovetelmeny listat hozza.

Aki szerette a Disciples 2-ot annak ajanlom a Disciples 3 Reincarnationt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ParagonHex
2015.02.11. 09:15
HD verzió, mi?
Nem vagyok profi, de nekem úgy tűnt, hogy egy szimpla "elmosás"-t alkalmaztak a Xszer annyi pixelen. Ha komolyabban hozzányúltak volna, az jobban meglátszana.

Kiegészítők nélkül? Új pályák nélkül? Bármilyen minimális új feature nélkül?
Szerintem ez lehet minden idők egyik legjobb bevétel/munkaóra mutatójú játékkiadása...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.11. 14:18
Nekem két monitor esetén mindig szétnyújtotta a képet a Heroes 3 és a Warcraft 3 is, amíg ki nem húztam a másik monitorból a DVI kábelt. Se a videokártya driver nem kezelte le, se a játék, se a windows.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. iponpeter
2015.02.12. 13:04
Azért ez vicces.
Reggel úgy kezdtem hogy megnézem mi történt a nagy világban és láss csodát. Bele is futottam az ELSŐ Heroes 3 HD verzió PATCH-be.
Gratulálok GUbi Soft, megint sikerült alul teljesítened!! Egyre szánalmasabb ez a cég, de komolyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror iponp...
2015.02.12. 13:16
Nem is akármilyen patch, mert fél giga. Keményen nyomják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Hahakocka2...
2015.02.14. 12:05
[LINK]

Tabletre azért jó a H3 HD edition, de PC-re nem éri meg sajnos igen.
Heroes 7 is jön valószínűleg ősszel. Elvileg ki fogja javítani a H6 hibáit a jó dolgait meg megerősíti, (terület kontroll rendszer, alap-elit-bajnok lényfelosztás) de nagyon sok régi részből merít jól megoldott elemeket. PL H4-ből lesz kormányzó, H3-H5 egyszerűbb (Lényenként csak 1-2 jellemző nem 4-5 darab mint a 6.-ban 4-ben) de taktikusabb mechanikája is megmarad. Visszatér a H5-ös karavánrendszer és építési fa. Újra 7 nyersanyag lesz, de 3 darab belőle új lesz!
A Varázslat rendszer is H3-H5ös lesz. Viszont népenként 8 lény lesz ugyanis 7 lényt vihetünk magunkkal csak, de a 7. lénynél ehet választani mit építsünk pl embereknél óriási nagy kardmestert vagy Szeráfot. Academynél titánt vagy varázsmadarat. Újítás még hogy a harcban fontos szerepe lesz a fedezékeknek sebzés csökkentésként. Plusz oldalról vagy hátba támadva az ellent többet sebzünk neki. Időjárás effektek hó, eső is lesz a játékban de csak eyecandyként. Jó átvezeőtk és szkriptelt események lesznek kampányban pl lavina. Unreal 3 engine-nek köszönhetően. Így szép lett nagyon a játék, van pár új februári és novemberi kép az alpha változatból, de nem lesz útl nagy a gépigénye se. H5 óta saját enginek voltak azokat nehéz volt kordában tartani. Ezt már ismerik rég. A fontos alappillér, hogy a Térképszerkesztő is H3-H5 minőség legyen! 2 éve heggesztik lassan! Random map generátor lehet hogy lesz, de lehet hogy csak az 1. kiegészítőben ahogy a H3-H5ben is volt. S magyar felirat újra lesz megnyugtathatok mindenkit, lehet hogy a 6. után újra lektorálhatjuk majd. A zenét újra a Ahogy mindig is Paul Romero és Rob King páros csinálja interjút is készíthettem Paullal. A hős skilleknél meg úgy lesz hogy multiban be lehet majd állítani hogy szabadon választgatós legyen vagy random, mint a H3-H5-ben. Így mindenkinek kedveznek. 6 nép lesz az utolsó kettőt mi választottuk rajongók a honlapon ahogy a városuk képeit is, lénysorait is e két népnek. (erdőelfek és sötét elfek lettek ördögök és törpék helyett). Kiegben még jöhetnek a kimaradt népek. Az Academy varázslók , és az emberek Haven már fent vannak a várképeik embereik. A Necropolis is fent van az embereik és várképük de azok még csak hírekben nem egységesen a nép menüfülén. Szavazhattunk annó a nagyon tartalmas gyűjtői változat elemeiről is.
Ezekene kíüvl újítás les még hogy rombolhatunk épületket avárban de ennek költsége vna, ha pl meggondolnánk magunkat a 7. lényt ileltően vagy a speckó épületeknél. Ahol választani kell. Plusz hidakat építhetünk fel rombolhatunk le taktikai szempontból persze nyersanyagba pénzbe kerül. Ahogy az erődöket is. Ez is nem ingyen van persze. A területerődök megmaradtak a H6-ból kicsit megjavítva) Bossok nem lesznek most mint a H6-ban. De viszont minden csatatér más és más lesz, lesznek kicsi szűkek, óriásiak, tereptárgyakkal telítettek, szakadékosok stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jurganov Hahak...
2015.02.16. 15:55
izgalmasan hangzik, aztán majd meglátjuk elmondásod alapján várós.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. iponpeter Hahak...
2015.02.18. 13:46
Mondani bármit lehet.
Mennyi mindent ígért már ez a cég is. Ha egyszer egy olyan játékot mutat fel aminek legalább 6 hónapig nincs szüksége patchre akkor elfogom őket ismerni, addig számomra (és szerintem sok mindenki más számára) ez a cég már régen lejáratta magát.
Nem hittem volna hogy az Ubi is eléri azt a szintet mint az AE, de mint látjuk mégis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. yc1980
2015.02.23. 10:20
Üdv,

PC-re teljesen felesleges volt, inkább az eredeti játék korlátait tolták volna ki, de szerencsére a community megoldott és kijott a WoG 3.58 és utána az ERA 2.4, ami már támogatja az XXXL-es térképeket is és még rengeteg minden mást! Aki 1 picit szeretne nosztalgiázni, annak itt 1 térkép:
http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=38810

Elképesztő mi minden új tartalom került bele a játékba, az alapjáték Sod vagy complete + ERA 2.46 kell a játék futtatásához! TurboWoG és HD mod igen hasznos lehet hozzá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pho3n1X
2015.03.04. 19:54
Sziasztok!
Szerintetek az mitől lehet, hogy a játék (a klasszikus '99-es) iszonyat mód akad. Ha fps-ben kéne mondani, lehet hogy megvan 1 fps. Az összes ncore-on lévő verzióval próbáltam, mind ezt csinálja, és a vicc az egészben hogy ezen a gépen ami jelenleg van, már játszottam rajta. Talán csak VGA-t cseréltem rajta azóta, de kötve hiszem hogy az a baja. Ha tudtok segitsetek légyszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror Pho3n...
2015.03.04. 20:50
Amit Gog.com-on megvettem, az tökéletesen megy, notebookon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!