iPon Cikkek

Hitman: Absolution

Dátum | 2012. 12. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

 Sokat gondolkoztam azon, hogyan lehetne jellemezni a Hitman-sorozatot, hogyan lehetne megfogni a lényegét, s azt, hogy mitől vált sikeressé. Habár a helyzet az általában mindenre alkalmazható autós hasonlatért kiált, most mégis inkább filmes hasonlatot hozok. A Hitman szerintem mindig is kicsit olyan volt, mint egy Tarantino-film. Nem tudja befogadni bárki gyomra, és nem mindenki élvezi, de kialakult egy nagy és biztos rajongótábora, akik nem elégszenek meg kevesebbel. Az eredeti ötlet, mely szerint főhősünk nem éppen a klasszikus jófiú, hanem egy tetovált, kopasz bérgyilkos, aki hidegvérrel tesz el bárkit láb alól, zseniális volt.

Bár sokan a legutóbbi részt, a Blood Money-t tartják az egyik legjobbnak – tény, hogy az utolsó jelenetek zseniálisak voltak –, a sorozat mégis kezdett kifáradni, stílusának és formulájának következtében némileg hamarabb, mint ahogy mondjuk egy Call of Duty kifárad az évek során. Valószínűleg éppen ezért nem véletlen, hogy a következő részre, jelen tesztünk alanyára hat teljes évet kellett várni, ahogy az sem véletlen, hogy ebben a generációban gyakorlatilag még nem készült új Hitman-játék. Az új generáció azonban egyben azt is jelenti, hogy jóval több ember játszik, mint régen, sokkal nagyobbak a gyártási költségek, sokkal szélesebb közönségnek kell megfelelni, így nem egyszer tapasztalhattuk, hogy korábban kifejezetten keményvonalas címeket felvizeznek a készítők a nagyobb profit, vagy egyáltalán a megtérülés reményében.

 
Persze az még nem feltétlenül baj, hogy többek számára válik elérhetővé egy cím, s habár az Absolution tulajdonképpen folytatás, valójában inkább egy „reboot”, egy magában is élvezhető, független rész, ami nem kelti azt az érzést az újoncokban, hogy lemaradtak volna korábbi eseményekről. De visszatérve a bevezetésre: az elegáns, öltönyös, kimért bérgyilkos szerepe tipikusan olyan, amit Tarantino is csinálna. Nem véletlenül jutottam el a neves rendezőhöz, miközben a Hitman Absolutionnel töltöttem az időmet, ugyanis a játék most már minden korábbinál jobban hasonlít az úriember filmjeire, nem biztos, hogy szándékosan, de jó esély van rá. 
 
A történet szerint a 47-es ügynök megbízást kap egykori segítője és kapcsolattartója, Diana Burwood meggyilkolására, amiért az szembement az ügynökség terveivel. Főhősünk persze különösebb gond nélkül végrehajtja az akciót, azonban mielőtt a nő meghal, felhívja a kopasz öltönyös figyelmét egy kislányra, aki a Victoria névre hallgat, és arra kéri, hogy vigyázzon rá. Az ügynökségnek ugyanis tervei vannak a lánnyal, és ezek a tervek közel sem emberbarátiak. Mivel hasonló helyzetet a 47-es is átélt gyerekkorában, úgy dönt, eleget tesz a kérésnek, és nem hagyja veszni a kislányt. Menet közben feltűnhet, hogy az Absolution nem rendelkezik olyan nagyszabású történettel, mint néhány korábbi Hitman-epizód, valamilyen szinten sokkal vékonyabb, földhözragadtabb – ami egyébként nem kifejezetten baj egy ilyen játék esetében.

 Valamilyen szinten viszont sokkal elmebetegebb, és ezen a ponton jönnek be a tipikusan tarantinós elemek, például a legyilkolandó célpontok. Ezek a főellenség, a fegyvergyáros Blake Dexter brigádjából kerülnek ki, és egytől-egyig igazi zakkant szemétládák, az emberi faj eltúlzottan undorító példányai, olyan személyiséggel, hogy elpusztításukkor az együttérzés egy apró szikrája sem fog fellobbanni bennünk. Persze maga Blake Dexter a legnagyobb disznó, a cowboy-kalapot viselő szadistát élmény lesz levadászni. Aztán ott vannak olyan dolgok, mint például a mocskosan eltúlzott helyszínek, melyek sokszor felnagyítva, a karakterekhez hasonlóan szinte már-már kifigurázva mutatják be az alvilágot, és persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy akad egy apácának öltözött bérgyilkos-bűnöző rend is. Hogy miért öltöztek apácának? Csak.

Ráadásul a különböző karakterek igazán élnek, részben a sztárokat felvonultató szereplőgárda miatt (itt van David Bateson, Powers Boothe, Keith Carradine és Vivica A. Fox is), részben pedig egy olyan eljárásnak köszönhetően, melynek keretein belül nem csak motion capture-rel rögzítették a színészek mozgását, hanem egy kamerát helyeztek el az arcuk előtt, hogy később reprodukálni tudják a mimikájukat. Költséges, és persze nem éppen a létező legmodernebb eljárás ez, de a hatékonyságát, azt hiszem, senki nem vitathatja a végeredményt látva. Ráadásul az IO Interactive új grafikus motorja, a Glacier Engine 2 fantasztikus látványt tud a képernyőre varázsolni, látszik, hogy a srácok tényleg tetemes mennyiségű időt töltöttek azzal, hogy kihasználják a jelenlegi konzolgenerációban maradt utolsó csepp erőt is.

 
A motor egyrészt nagy és részletgazdag tereket tud megjeleníteni (habár nem olyan nagyokat, mint a korábbi Hitmanek), másrészt pedig irgalmatlan mennyiségű embert. Az olyan zónákban, mint például a kínai negyed, egészen egyszerűen már ránézésre is durva, mekkora tömeget tud kezelni a motor mindenféle lassulás nélkül, és ezt úgy, hogy közben az általános látvány nem szenved csorbát. Kiemelkedően jók a fényeffektusok, részletesek az animációk. A tömeg pedig tényleg él, bárhova fordulunk, beszélgetéseket hallgathatunk ki, melyek ugyan nem mindig kapcsolódnak az aktuális küldetésünk céljához, de a főbb karakterekhez hasonlóan eltúlzottak és cinikus humorral átitatottak.

Ezek azok a pályák, ahol a Hitman Absolution igazán azt az oldalát mutatja, amiért mindig is szerettük a sorozatot. A nagy pályák teret engednek a kísérletezésnek, annak, hogy a szintek felépítésének logikáját, az őrök működését összerakva kiagyaljunk egy tervet, és megpróbáljuk megvalósítani. Kár, hogy a játék erősen küzd az ellen, hogy igazából ki tudjuk élni magunkat: az ósdi, ritkásan elhelyezett checkpointos mentési rendszer miatt egy-egy félresikerült kísérletet követő halál után inkább frusztráltan érezzük magunkat, mintsem lelkesen vágnánk bele a következő próbába. Mindez főleg azután kellemetlen, hogy a Dishonored megmutatta: lehet sima, manuális mentési rendszerrel is ütős és élvezetes lopakodós anyagot készíteni.

 A korábbi részekkel ellentétben ezúttal mindent kézhez kapunk. Már nem kell azzal vesződnünk, hogy a küldetések előtt összeállítsuk a fegyvertárunkat, minden misszió alkalmával különböző felszerelést kapunk, a többit pedig magunknak kell megoldani a helyszín lehetőségeihez mérten. Így persze nem lehet egy bejáratott módszert alkalmazni, mindig másképp fogunk végezni az aktuális célponttal: megmérgezzük a kávéját, megfojtjuk zongorahúrral, lelökjük egy épületről, vagy éppen kihasználjuk a környezet által kínált különleges kivégzési lehetőségeket. Számos dolgot fogunk találni, amit fegyverként alkalmazhatunk: kedvenc bérgyilkosunk méterekről centire pontosan állítja bele a kést az ellenségbe, szúrja át csavarhúzóval, vagy ha épp nem a gyilkolás a lényeg, akkor tereli el az őrök figyelmét egy eldobott könyvvel. Érdekes módon nem minden tárgy működik konzisztensen: míg a szúró-vágó eszközökkel simán megölhetünk bárkit, addig például az ellenfél gyakorlatilag le sem reagálja, ha egy téglával fejbe dobtuk.

A mesterséges intelligencia egyébként is képes érdekes dolgokat művelni: néha egyáltalán nem hallja meg, ha felé dobunk valamit, amivel el szeretnénk terelni a figyelmét, és még akkor sem tűnik fel neki, hogy próbálkozunk, ha gyakorlatilag a szeme előtt repül el a tárgy. Ha pedig mégis feltűnik neki, akkor megnézi, hogy mi az, azzal pedig nem törődik, hogy ő tulajdonképpen egy őr, és utána kellene járnia, vajon ki dobál ismeretlen helyről különböző tárgyakat felé. Természetesen a behatoláshoz szükségünk lesz különböző álruhákra is, melyeket lekaphatunk a megfelelő emberekről: hősünk egy másodperc alatt öltözik át, és persze minden pontosan illik a két méter magas, szénné gyúrt testére. Bárcsak én is így tudnék átöltözni, leegyszerűsödne általa a világ legrosszabb dolga, a farmerek felpróbálása az üzletben.

 
Attól azonban, hogy megszereztünk egy ruhát, még nem feltétlenül vagyunk biztonságban, ugyanis érdekes módon csak azokat tudjuk megtéveszteni, akik nem úgy vannak öltözve, mint mi. Ha például rendőri egyenruhában tévelygünk egy rendőrállomáson, gyakorlatilag azonnal kiszúrnak minket, ami akár még logikus is lehet, mert feltételezhetjük, hogy mindenki régóta dolgozik ott, és ismerik egymást. De hogy a többi árus azonnal kiszúr egy emberekkel teli téren, az kicsit már a komédia határát súrolja. Ha szoros a helyzet, még ki tudjuk húzni magunkat a csávából az új Instinct-rendszer használatával. Itt gyakorlatilag egy erőforrásról van szó, amit csendes gyilkosságokkal és a küldetés céljainak teljesítésével töltögethetünk fel, és több dologra is felhasználhatjuk. Egyrészt láthatjuk vele a falon keresztül az őröket, illetve, ha azok járőröznek, akkor az útvonalukat is. Ezen felül megvilágítja a környéken található használható, vagy a küldetés szempontjából fontos tárgyakat is, illetve elterelhetjük vele magunkról a gyanút, ha az álcánk éppen lebukna.

Ha mindez nem lenne elég, akkor használható még harcra is: lelassíthatjuk vele az időt és kijelölhetünk több célpontot, akikkel utána főhősünk egy-egy pontos lövéssel végez, mi pedig egy látványos kamera segítségével követhetjük végig az eseményt. Sajnos pont az Instinct bevezetése lesz az, ami a legtöbb régi rajongóból ellenérzéseket fog kiváltani, és nem is csodálom: kicsit úgy érződik, mintha egy beépített csalás lenne, amivel megúszhatjuk, ha elbénáztunk valamit, vagy nem gondolkodtunk eléggé előre. Nem véletlen, hogy a magasabb nehézségi szintek erősen limitálják, vagy eltüntetik ezt a rendszert, az igazi veterán keményarcoknak szánt Purist-módban pedig még HUD sincs. Ha nincs Instinctünk, vagy nem akarjuk használni, és mégis lövöldözésbe keveredünk, akkor a TPS-akciójátékoktól mára megszokottá vált váll fölötti nézetből, fedezékek mögé bújva szórhatjuk az ólmot.

 Sajnos az M.I. ezekben a tűzharcokban sem jeleskedik, illetve maga a kontroll sem olyan finom, mint a specifikusan lövöldözésre készült játékokban – unalmas az összehasonlítás, de a Gears of War játszhatóság és irányítás tekintetében továbbra is etalon. Amennyiben pedig közelharcra kerül a sor, ott sajnos a sokak által utált QTE kerül előtérbe, amit az IO egy kicsit egyedi módon valósított meg: a lenyomandó gombok az ellenfelünk megfelelő testrészén jelenik meg, ami ugyan ötletes, a kameramozgás miatt azonban alkalmanként kikerülhet a látótérből, vagy eltakarhatja egy-egy UI-elem. Ráadásul egyébként sem nagyon érdemes közelharcba, vagy lövöldözésbe bonyolódnunk, ha csak nem muszáj, mert ezzel felhívjuk magunkra minden környező rosszarcú figyelmét. Ráadásul érdekes, hogy míg a játék alapvető hitvallása, hogy úgy teljesíted a feladatod, ahogy szeretnéd, egy számláló folyamatosan követi a cselekedeteidet, és ha a készítők gondolatmenetének megfelelően haladsz előre (lehetőleg csendesen, lopakodva), akkor a számláló nő, ha pedig szükségtelenül ölsz, akkor csökken.

Ezzel tehát nyíltan megmondják, hogyan érdemes játszani. A kérdés már csak az, hogy akkor miért koncentrált a legtöbb előzetes az akcióra? Ami pedig még ennél is furcsább, hogy a pályákat részenként kezeli a játék, a részek között (például egy ajtón belépés után) tölt, és amit magunk mögött hagytunk, az nem létezik. Hiába estünk be egy hatalmas tűzharcból, ahol éppen egy fél hadsereg üldözött minket, ahogy egy új zónába érünk, minden elfelejtődik, és folytathatjuk tevékenységünket, mintha mi sem történt volna. Sajnos az ehhez hasonló, a beleélést és a játék szabad folyását megtörő inkonzisztenciák, valamint az esetenként erőltetett, erősen korlátolt akciófilmes jelenetek miatt (helikopter elől menekülés) a Hitman Absolution nem emelkedhet olyan magasságokba, mint ahova egyébként a különböző, igazán minőségi összetevői alapján emelkedhetne.

 
Az új Contracts mód azonban, ami sorozat történetének első többjátékos üzemmódja, nagyszerűen sikerült. Arról van szó, hogy a többi játékos számára contractokat, tehát megbízásokat készíthetünk, mégpedig úgy, hogy újrajátsszuk az egyes pályákat a single playerből, megjelölünk legfeljebb három embert célpontnak, majd likvidáljuk őket. A játék rögzíti, hogyan, milyen fegyverrel, milyen módszerrel és milyen álruhában végeztük el a dolgot, majd elkészíti a contractot, amibe aztán a többi játékos belevetheti magát, és kihívásként kapják meg az általunk végrehajtott gyilkosságok részleteit. Akárki is gondolta ki ezt a rendszert, egyszerűen zseni volt, hiszen végre nem pályaszerkesztőkkel, vagy más, unalmas eszközökkel kell tartalmat gyártanunk, hanem gyakorlatilag úgy, hogy játszunk közben.
 
Összefoglalva a véleményünket, a Hitman Absolution nem tökéletes. Rendelkezik gyengeségekkel és erősségekkel, és habár a klasszikus formula némileg áldozatul esett annak, hogy szélesebb réteg számára próbálták elérhetővé tenni a játékot, alapvetően még mindig egy okos, szépen játszható, a hatalmas költségvetést jól felhasználó anyagról van szó. Nem kérdés, hogy megéri a pénzét, a kérdés igazából az, mint a hasonló esetekben mindig: vajon a veterán rajongók le tudják-e nyelni a változásokat?Platformok: Xbox 360, Playstation 3, PC
Tesztplatform: Xbox 360
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. SzAdamAndy
2012.12.09. 18:27
hát szerintem ott lett elrontva hogy a pontozásért kapod a ragot így vannak pályák ahol soha sem tudsz elérni silent assassin rangot pedig az lenne a lényege a játéknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. skripton
2012.12.09. 18:45
Csak egy kérdés: Miért váltottatok át Xbox-ra? (tesztplatform)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. mikej95
2012.12.09. 19:30
Jó teszt!
Egy játék ami >=80% teljesített, sőt már a 4. a hónapban és még a Far Cry 3 tesz ki sem jött! Talán mégsem haltak még ki a jó játékok.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Matheush
2012.12.09. 19:46
önmagában nem lenne rossz játék, de a Blood Moneyhoz folytatásaként(ami nem egy mai játék) elég gyenge lett. a blood moneynak megvolt ez a hangulata amit nekem az absolution már nem hozott, nem olyan professzionális a játék,*SPOILER* gyakorlatilag végig egy csapat suttyót(amerikaiasan szólva "redneck"-et üldözünk, akik elloptak egy lányt akihez semmi közünk, de meg kell mentenünk és közben lázadunk az ügynökség ellen akik latexbe öltözött apáca bérgyilkosokat küldenek ránk egy rakás zsoldossal majd rakétavetővel szétlövik szerény hajlékunkat.
a játékmenetben nekem sem tetszett az uj álruharendszer, béna volt, hogy a szakácsot akiből egy darab volt, nem ismerték meg, hogy hirtelen másképp néz ki, de a kamionsofőrök akiknek közük nincs egymáshoz rögtön tudták, hogy egy csúnya bérgyilkos vagyok és az is negatívum, hogy nincs fegyver moddolás kiválasztás a pályák előtt, nameg a pályák iszonyu lineárisak 70-80%-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Terror
2012.12.09. 20:39
Azért az is érdekes, hogy a tőlem két méterre háttal álló őr nem hallja meg, ahogy megfojtom a társát. Meg oké, hogy lopakodás, de azt nem veszem be, hogy lakkcipőben lehet úgy lépkedni, hogy azt valaki ne hallja meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. hegyitaho
2012.12.09. 20:48
sajna a legfontosabb pontokon cseszték el ami miatt az emberek kedvelték ezt a szériát
mindig mikor meglátom h nem pc-n lett tesztelve egy pc-re is kapható gém, egy kicsit meghalok belül (tudjátok kik a demográfiátok? európa erősen pc-s, de minimum ennek az oldalnak az olvasói/vásárlói)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Denon920
2012.12.09. 20:51
Nekem mind a Far cry3 és a hitman is az év játékának számít sőt megkockáztatom hogy talán a 2013-as é is lesz. történet, grafika , minden klappolt nekem egyszóval 10/10 és végig is vittem mindet . mondjuk nekem az assissins cred 3 annyira nem jött be grafika jó de annyira nem fogott meg azzal inkább a barátnőm nyomja én kihagytam. jah és az új most wanted siralmas grafika 10 de minden más főleg az irányítás az minősíthetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gyigyo
2012.12.09. 21:22
Hát mint régi hitman rajongó megkell hogy mondjam a Story valami ULTRA gagyi volt...

A kiscsaj beteg lesz ha a pendriveot kikapcsolják a nyakán ami olyan mint egy nyaklánc..

hitman sem az igazi ezek után már nem is nagyon izgat már a sorozat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gery84
2012.12.09. 21:35
A COD. látványra 8-ast kap ez meg csak 9! De lehet hogy XBOX 360 nem olyan szép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. CyberPunk6...
2012.12.09. 21:52
Nekem hitmanből a mai napig az első tetszik legjobban, szerintem messze a legjobb rész volt.

Nem tudtam letenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Norbert09
2012.12.09. 22:49
Mostanában miért minden játékot Xboxon teszteltek...???? Marhára nem azon kéne.. pl. így a látvány/optimalizáció nem objektív szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Heroes27
2012.12.09. 23:38
Nem érte én se ezt a boxos tesztelődit. Szedjétek már össze magatokat. A teszt amúgy jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. tommy19940...
2012.12.10. 00:18
A Blood Money-t már vagy 10x végigvittem, mindegyik nehézségi fokozaton, de ezt nem bírom mégegyszer elkezdeni. Ha a 47-es helyett valaki mást raktak volna bele és nem Hitmannak nevezik el a játékot, úgyanúgy el tudták volna adni, mert ez minden csak nem az igazi Hitman. Látszik, hogy a Square Enix keze is benne volt a dologban, mert az IO-tól nem ilyet vártam (meg szerintem sokan mások is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. langward
2012.12.10. 08:00
Elég gáz tényleg, leginkább PC-esknek XBOX-os teszteket adni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. petecsaba
2012.12.10. 10:06
nagyon jó ez a játék! Gyönyörű grafika, rendkívül jó és variálható játékmenet! Nálam abszolút év játéka!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dragon83
2012.12.10. 10:16
Srácok, nem véletlenül teszteltük az Xbox-os verziót. Sajnos akad olyan, amikor a forgalmazótól csak konzolos verziót kapunk, vagy épp a tesztelő az, akinek konzolja van otthon egy bivalyerős PC helyett. Az iPon amúgy sem volt soha PC-only oldal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Svindler
2012.12.10. 12:44
Igazából nem értem miért akkora probléma, hogy a Hitman Xbox-on lett tesztelve. Mint Dragon83 kolléga is írta: nem mindig van lehetőségünk választani. A játék alapja pedig attól nem lesz más, hogy másik platformon nézzük, legfeljebb a grafikus beállításokat feljebb lehet csavarni PC-n, de attól még nem lesz valami jobb vagy rosszabb játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Heroes27
2012.12.10. 14:42
Oké igazatok van, de az iPonon is jóval többen vannak azok, akik Pc-s hardvereket vesznek, sőt, innen rakatják össze a gépeket és nem boxuk van. Most pl akkor milyen a PC-s irányítás? A grafika se ugyanaz szinte. Egyáltalán portól beszélünk-e. Mert most Boxon az irányítás ugyanaz. Nem véletlenül hördültek fel emberek. Plusz, ez nem volt sose jellemző az itteni tesztekre... De hogy csak ne a levegőbe beszéljek, körülbelül 7-3, de lehet 8-2 arányban PC-s érdekelne a teszt. Szerintem érezhető a hangsúly. A Hitman ráadásul legendásan Pc-s játék. Remélem így értitek mi a baj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. dragon83
2012.12.10. 15:30
"Plusz, ez nem volt sose jellemző az itteni tesztekre... "
Na azért már jó ideje írunk konzolos címekről,nem is értem miért ez a nagy felhördülés.

És csak ismételni tudom, gyakran nem rajtunk múlik ez, hanem konzolos tesztverziót kapunk. Azt meg ugye nem várja el senki, hogy saját zsebből fizessük a játékokat. Ahol nagy a különbség a PC-s meg a konzolos verzió között, ott úgyis jelezni szoktuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. blackx
2012.12.10. 17:27
xbox os teszt...omg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. LechooEdy
2012.12.10. 18:15
Grafika 9, hang 9. Technikailag nem tudok belekötni.
Ami a legnagyobb gond a játékkal, hogy pocsék a lopakodás. Miért kell átöltözni, ha 5 sec után lebuksz, tök mindegy miben vagy. A Blood Moneyben ez jól működött. És fölösleges ez a speckósítás, hogy odatartja a könyökét, vagy lehajtja a fejét, de így a ruha tök fölösleges lesz. Ez az egyetlen problémám, de ez maga a lopakodást vágja tönkre - nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Riddick22
2012.12.11. 00:09
a legjobb benne, hogy megölhetsz mindenkit úgy, hogy az balesetnek látszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thspo
2012.12.11. 07:19
majdnem minden célpontot meg lehet úgy ölni, hogy balesetnek látsszon. Sztem óriási a játék, nem is értem ezt a 80%-ot. Toronymagasan a legjobb játék idén, az agyonhájpolt (egyébként tényleg nem rossz) Dishonored-t is veri sztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. PoganyPtR
2012.12.11. 09:06
Legnagyobb bajom az volt a játékkal, hogy a farzsebben elfér a mesterlövészpuska, meg egy méteres vascső is. Legalább a fegyvertárolós megmaradhatott volna, ha már az álcázást elszúrták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DarkDevil
2012.12.11. 13:18
Hát nekem se tetszett ez az új Hitman a régiek főleg a Blood Money-hoz képest ez sehol sincs (hogy tud elrakni egy óriási puskát a zsebébe? Főleg úgy hogy már van egy benne ) a sztori is gagyi volt szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Heroes27
2012.12.11. 14:17
Buta komment, az előző részekben is pár fegyver lehetett nálad és a zsebéből húzta elő. A lehet, hogy volt pár küldi, ahol szolídan vittél magaddal tokot hozzá, de az csak köret volt. A fegyvereket az oldalából rántotta elő ugyanúgy. De amúgy jogos, ez szerintem is illúzióromboló. De most ennyi erővel a skyrimba 100+ fegyver is lehet nálad, az AC3-ban levadásztam a fél erdőt és megnyúztam, a Farcry3-ban hogy lehet nálad 4 fél fegyver? Ennyi szerintem belefér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6...
2012.12.11. 18:28
Na kivégeztem a játékot.

Elég vegyesek az érzéseim. Egyrészt voltak benne jó megoldások, minőségi a grafika, az elején még a hangulat is jó, de a végére valahogy ellaposodott a story, és a játékmenet is. Sőt az elején kimondottan tetszett (bár nem örültem neki), hogy megöljük tudjuk kit... de aztán...

nagyon felemás. a régi jobb volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kray
2012.12.11. 22:56
Az, hogy nem reagálja le az ellenfél, hogy fejbe dobtuk egy téglával az nem igaz. Ott szédeleg egy csomó ideig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2012.12.12. 21:57
Meg kellett volna maradni az eredeti receptnél, sajnos ezek az újítások visszafele sültek el számomra. Ha kölcsönveszem áldozatom ruháját előbb gyanús leszek mintha a default zakóban lennék. Sok az egyforma arc, a pályák elég könnyűek taktika szempontjából. Nekem még mindig a Blood Money az etalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. PoganyPtR
2012.12.14. 17:11
Heroes27: Csak kisméretű fegyvereket tudtál a ruhában elhelyezni, nagy méretűeket csak a kezében tudta hordani, feltűnés nélkül meg csak táskában. A harmadik részből a szállodás pályáról még rémlik olyan, hogy egy virágcsokorban tudtál bevinni egy lefűrészelt csövűt (tiszta Terminator ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Imo
2012.12.16. 08:18
sztem a grafika nem vmi szép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!