iPon Cikkek

HP Pavilion dv6: Megérkezett az új generáció!

Dátum | 2010. 11. 02.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Nagyon sok idő telt el az első Pavilion dv6 bemutatása óta és a Hewlett-Packard elérkezettnek látta az időt a híres és sikeres széria megújulására. Hazánkban is rendkívül nagy népszerűségnek örvendett a képeken gyönyörűnek, a valós használatban pedig inkább csillogó és ujjlenyomat-gyűjtő terméknek titulált notebook, amely sikerét gazdag felszereltségének, fiatalos megjelenésének és megfizethető árának köszönhette. Az idők során arra is fény derült, hogy a hosszú távú használat során többnyire elégedettek voltak a felhasználók saját masinájukkal, ami a HP felé egy igen komoly visszajelzésnek bizonyult. Elérkezett viszont az idő, amikor a vastag, tetőtől talpig műanyag gépek már nem képesek labdába rúgni a 200 ezer forint feletti kategóriában, ráadásul a korosodó, de még mindig csinos külalak annyira beleivódott a vásárlók szemébe, hogy már csak a megszokottság miatt sem választják a Pavilion sorozat egyes tagjait, ha pénzköltésre kerül a sor.

A HP alaposan átdolgozta az új Pavilion formavilágát, az új külső sokkal visszafogottabb lett.
A dv6-hoz ugyanakkor óvatosan kellett hozzányúlni, hiszen a cégnek szüksége van azokra a hűséges vásárlókra is, akik már évek óta nyúzzák az előd modellt és a Karácsony közeledtével mondjuk, szükségét érzik annak, hogy leváltsák a garanciaidő vége felé haladó készüléküket. Ezen kívül ott van a másik tábor, akik életük első notebookjuk megvásárlása előtt állnak és egy mindenre alkalmas terméket keresnek, amelyet ha muszáj, cipelnek, de főleg asztali gép helyettesítőnek szánnak. Nos, őket a specifikációs listán túl elsősorban a modern formavilággal lehet megfogni és a két tábor érdeklődésének felkeltése ennél fogva nem volt egy egyszerű művelet. Véleményünk szerint a cég jó irányba mozdult el, a következő pár oldalon kiderül, hogy miért.

Lássuk a specifikációt, nálunk egy AMD-s példány járt:


Erősnek tűnő, ugyanakkor visszafogott fogyasztású processzor, sok memória, nagy és gyors merevlemez, váltogatható és erős videokártyák, gazdag felszereltség, 2 év garancia és 64 bites operációs rendszer. Mindez belefért a 200 ezer forint körüli vételárba, amellyel az új dv6 nagyon komoly konkurenciája készül lenni az Acer Aspire 574x és a Lenovo Y560 sorozatának.

Sokkal több kiegésztőt kapunk, mint amennyit a mai notebookokhoz mellékelni szokás.
A termék mellé rengeteg mindent kapunk, ahogy ezt a Pavilion gépeknél már megszokhattunk – és amely ritka a mai noteszgépek között. A 90W-os tápegységen és az erősebbik hatcellás akkumulátoron felül kapunk rengeteg olvasnivalót és egy USB-s digitális TV tuner kártyát is, amelyhez antenna és távirányító is egyaránt jár. Utóbbit egyébként önmagában is használhatjuk a Windows Media Centerhez.

Az előző generációs Pavilionoknál sűrűn felróttuk negatívumként, hogy már üresjáratban is több zajt generálnak az átlagnál, ráadásul emellett még csak alaszkai környezetet se tudtak varázsolni, így volt hova fejlődnie az utódnak. Úgy látszik, a felhasználók és az újságírók visszajelzéseit komolyan vették a mérnökök, ugyanis az új generációs dv6 bizony az esetek többségében csendes és hűvös. Üresjáratban a processzor 48, a videokártya (AMD Mobility Radeon HD5650) pedig 44 fokon üzemelt, míg maximális terhelésre egyaránt 66 fokig melegedtek, amely remek eredmény, ha észben tartjuk, milyen hardverekről is beszélünk valójában. Természetesen a komoly izzasztásnál már megjött a gép hangja, de az ingerküszöbünket még nem lépte át. Észrevehetőbb melegedéssel csak a billentyűzet bal oldalán számolhatunk.

Windows 7 pontszámok integrált......és dedikált videokártyával.Nem először járt nálunk az AMD Turion II P520-as processzora.
A Windows az integrált és a dedikált videokártyával is barátian osztogatta a pontszámokat, jól látható, hogy gyakorlatilag a processzor minősül a gép leggyengébb láncszemének, amely annak fényében nem is csoda, hogy a Hyper-Threading támogatással rendelkező Intel Core i3 és i5 CPU-kat nagyon szereti a rendszer a virtuális magok miatt. Tekintettel arra, hogy járt már nálunk nem egy olyan gép, amely HD5650-es videokártyával rendelkezett, alig vártuk, hogy összemérhessük az AMD-s és az Inteles rendszer játékok alatt mutatott teljesítményét.

A Radeon HD4250 mobil változata alig tér el az asztalitólA Mobility Radeon HD5650 órajeleit ezúttal se fogták vissza
A gépben lakozó két videokártya közül az integrált volt az izgalmasabb, hiszen a Mobilty Radeon HD4250-nel (meg úgy egyáltalán az AMD M880G lapkakészlettel) még csak egyszer találkoztunk notebook vonalon. Az asztali változattal gyakorlatilag megegyező vasat kapunk, még az órajelekben is alig van különbség (asztali: 560 MHz, mobil: 500 MHz). A Mobility Radeon HD5650 szerencsére nem a Sony VAIO-nál látott alacsonyabb, hanem az Acer Aspire 5740DG-ben is szereplő magasabb tempóra hangolt változat volt, így egy az egyben összevethettük az Intel és az AMD aktuális platformjainak sebességét.


A merevlemez a Hitachitól érkezett és az átlagnál zajosabb működése ellenére remekül helytállt. A fájlkezelésben ugyan „csak” egy átlagos 7200 rpm-es notebook vinyó képességeit tudta hozni, de a szekvenciális olvasásnál elért 50-110 MB/s közötti értéktartomány mindenképpen figyelemre méltó. Hőmérsékletét sajnos nem sikerült monitoroznunk, ugyanis egyik program se tudta kiolvasni a szenzor által mért értékeket, de kézrátételes vizsgálattal megállapítottuk, hogy még nyáron se kell tartanunk komolyabb meghibásodási rizikótól.

A hangszórók ezúttal az Altec Lansingtól érkeztek. A magas és közép tartományok egyaránt szépen szóltak rajtuk, mélyhangokról pedig soha nincs értelme beszélni ezeknél a pár centiméteres szerkezeteknél. Zenehallgatásra nem feltétlenül ajánlanánk, de filmnézésnél aligha lesz problémánk velük – ráadásul hangerő tartományban sincs hiány.


Külsejét tekintve a régi és az új Pavilion gyakorlatilag egyetlen helyen hasonlít egymásra, ez pedig a HP logó. Olyannyira megújult a dizájn, hogy tulajdonképpen megkérdőjelezhető, hogy egyáltalán utódlási folyamatról beszélünk-e. A leköszönő dv6 egy ízig-vérig otthoni szórakoztatásra termett egyed volt, amin ez az első pillantásra látszott is. Egyértelműen megkülönböztethető volt bármelyik más géptől, akár a cég kínálatán, akár a globális notebook arzenálon belül. Ezzel szemben az új dv6 némileg elvesztette mindazokat a karaktereket, amitől az elődre „a” Pavilionként emlékezhetünk. Egy kicsit Roddick (G62), egy kicsit Envy, és van benne némi 4520-as beütés is. Más kérdés, hogy mindegyik gépből igyekeztek a vonzó részeket átörökíteni az all-around masinába (például nem találunk fényes felületeket), amelyből egy kellemes, de semmiképpen sem markáns végeredmény született. Furcsa módon a burkolatok döntő többsége maradt műanyag, amelyet jól lepleznek az alumínium-szürke színnel. Az előd nagyon gyenge fedőlapja most már csak simán gyenge, de van annyi tartása, hogy kisebb balesetnél megvédje a kijelzőt a sérülésektől. Alul természetesen mindkét fő alkatrészt (HDD, RAM) kicserélhetjük, ha óhajtjuk, a processzorhoz viszont csak a teljes szétszedés után férhetünk hozzá – bár aligha fog annak cseréjével bárki is kísérletezni. Ami nem igazán nyerte el tetszésünket, az a néhány illesztési pontatlanság – persze, ha az ember békén hagyja a burkolatot, akkor ezekre sosem derül fény.


A billentyűzet a G62-től érkezett és tulajdonképpen nincs vele igazán gond. A bal oldalon található gyorsgombok némileg jobbra tolják a klaviatúrát, így az elrendezést szokni kell egy kicsit, de utána könnyen és viszonylag gyorsan tudunk majd pötyögni.


A touchpad szintén a G62 hozadéka, de lehetne akár a 4520s-é is. Felületét tekintve a jobbak közé tartozik, kellően érzékeny és a mindennapok során jól kezelhető. A gondot csak az jelentheti, ha gombként kívánjuk használni az alját, ezt ugyanis hasonlóan szerencsétlenül tudjuk megtenni, mint a már említett két másik típusnál (nehéz nyomni és nem is kattan túl mélyen). Kikapcsolni szokás szerint a bal felső sarokban található pöttyel tudjuk, amit véletlenszerűen soha nem sikerült megnyomnunk hála az égnek.


Az új Pavilion amennyire unalmas kinyitva, annyira szép összecsukva. Oldalról a fémes hatású műanyagok a szép vonalvezetéssel kifejezetten tetszetősek, ráadásul viszonylag sok csatlakozónak biztosítanak helyet. Kapunk 4 USB-t (melyből a negyedik e-SATA-ként is használható), HDMI-t, kártyaolvasót és Kensington zárat is. A hangszórókat elöl találjuk, amely szokatlannak mondható, ha azt nézzük, hogy nem az asztal, hanem a felhasználó felé néznek.

A kijelzővel kapcsolatban semmiféle kiemelkedő tulajdonságról nem tudunk beszámolni. LED-es háttérvilágításának köszönhetően filmnézésre remekül használható, fényerő tartomány elég tág, bár a Lenovo Ideapad Y560-étól elmarad. A minimális érték lehetett volna picit kisebb, de esti használat során nem fogjuk bántónak érezni. A színek enyhe pirosas árnyalatot mutatnak, de ezt pár másodperc alatt korrigáltuk a videokártya meghajtó programjának segítségével. A látószögek valamivel jobbak az átlagnál, ugyanez már nem mondható el a szöveg megjelenítésre, amely ugyan kellően éles, de az Y560 mellé téve egyértelműen látszik, hogy a HP-nak van még hova fejlődnie. A kávába rejtett 2 MPixeles webkamera optikája elég lassan követi az előtte ülő egyén mozgását, ráadásul a színvilággal és a zajszűréssel se voltunk megelégedve. Egyértelműen átlag alatti szerkezettel van dolgunk – de ez aligha fog sokakat érdekelni vásárlás előtt.

Talán az egyik – ha nem a – legérdekesebb része mostani tesztünknek az AMD és az Intel aktuális középkategóriás mobil platformjainak összehasonlítása. Nem árt ugyanakkor észben tartani, hogy a Hyper-Threading támogatás miatt a Core i3 és i5 processzoroknak jelentős előnyei lehetnek olyan alkalmazásokban, ahol a plusz két virtuális mag rendesen kihasználható.


Mint látható, az AMD Turion II-es központi egysége elég nehezen tudja tartani a lépést az Intel aktuális CPU generációjával, amely egy részről szomorú, másrészről várható eredmény volt. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a mindennapok során aligha fogjuk érezni a fenti diagramon látható különbségeket, inkább az a nagy kérdés, hogy a játékok során ér-e minket hátrány, ha vásárlásnál úgy döntünk, hogy a kék helyett a zöld kapszulát választjuk.


Nos, úgy fest, hogy igen, de hogy valójában mekkora, az nagyban függ a vizsgált programtól is. A legszembetűnőbb eltérést S.T.A.L.K.E.R.-ben mérhettük, ugyanakkor nyilvánvalóvá vált, hogy amint közelítünk a durvább grafikus beállításokhoz, úgy törpül el a két rendszer közti különbség, ami annak köszönhető, hogy a VGA egyre nagyobb terhelést kap és így már ő válik a szűk keresztmetszetté.


Természetesen megvizsgáltuk az integrált videokártya sebességét is, hiszen a házon belüli HP 625 óta most találkoztunk vele először és minden adott volt, hogy korrekt, összehasonlítható eredményeket kapjunk. Elég nagy a szórás ugyan, de nagy általánosságban megállapítható, hogy a Mobility Radeon HD4250 tempója valahol az Intel HD Graphics és az NVIDIA GeForce 9400M között van – utóbbival viszont csak az Apple előző generációs MacBookjaiban találkozhatunk.


Az akkumulátoros teszteknél érdekes eredményeket kaptunk. Ahogy az várható volt, a minimális terhelésnek kitett rendszerek versenyét az Intel processzorokkal szerelt gépek nyerték, viszont amikor mindent kipréselünk a notebookokból, akkor az AMD-nek áll a zászló. Öröm volt látni mindenképpen ugyanakkor, hogy a 3-4 órás üzemidő összehozható.

Teljesen mást kaptunk, mint vártunk az új Pavilion dv6-tal kapcsolatban, de azt kell, mondjuk, pozitívan csalódtunk. Az AMD-s belső legalább annyi előnyt, mint hátrányt jelent, viszont jelentősen vonzóbbá varázsolja az árcédulát, amely a hazai piacon gyakorlatilag a győzelemhez vezető egyik út. Valamivel több, mint 200 ezer forintért egy igencsak jól felszerelt gépet vihetünk haza, amelynek ugyan van konkurenciája, de az az igazság, hogy minden megvan a HP legújabb szériájában ahhoz, hogy megkapja tőlünk az ajánlott minősítést. Van ugyanakkor egy apróság, ami szomorkodásra adhat okot. Az újgenerációs dv6 gyakorlatilag elvesztette azt a fajta karakterét, amelyet az előd képviselt. Mostantól csak egy modell a Hewlett-Packard középkategóriás notebookjai között, hiszen távolról könnyedén tűnhetne G62-nek vagy Compaq CQ62-nek is – igaz, utóbbi csak fekete színben kapható. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy a cég elsősorban azon vásárlók kegyeit fogja megnyerni, akik első mobil gépük megvétele előtt állnak, a korábbi dv6 tulajdonosok több mint valószínű, hogy kivárásra játszanak vagy simán körül fognak nézni más gyártóknál. Kár, mert a külalakot leszámítva az utód minden tekintetben jobb elődjénél, arról nem is beszélve, hogy hosszú idők óta a dv6-3070eh az első olyan tetőtől talpig AMD-s noteszgép, amely kivívta ajánlásunkat.A Hewlett-Packard Pavilion dv6-3070eh-t a CHS Hungary Kft-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!


Pro:
+ csendes működés a mindennapos használat során
+ hűvös alkatrészek
+ gyors merevlemez
+ jó kijelző
+ jó billentyűzet
+ váltogatható videokártyás rendszer
+ a korábbi AMD-s rendszerekhez képest jó üzemidő
+ gazdag felszereltség

Kontra:
- maximális terhelésnél lehetne halkabb is
- az elődhöz képest jelentősen visszafogott formavilág
- alacsonyabb felbontásnál/részletességnél a processzor visszafoghatja a videokártyát
- apróbb illesztési hanyagságok

Hivatalos honlap: Hewlett-Packard
Vásárlás: iPon webáruház

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. CarKiller
2010.11.02. 13:01
Ez nekem bejön, karácsonyi ajándéknak ez kiszemelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. somakb
2010.11.02. 13:31
Hát... az a billentyűzet és környéke.. az egész dizájn 80-as évek közepe. Komolyan mondom az a szín, azok az ívek, a süllyesztés a billentyűzet körül ... C64, Amiga 500, és korabeli szgépek retróérzése tör rám ahogy nézem. Ez nem passzol ehhez a belsőhöz.. 2010-ben. Ez egy egész jó játékgépes, multimédiás konfig, lehetne valamivel szemmrevalóbb, ha felnyitom, nem ilyen avittas lehangoló, dögunalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. myckie2
2010.11.02. 15:47
Hát ez a forma... Honnan kukázták ha letennék elém azonnal mondanám ez egy p2-es hp... De a belseje nagyon klafa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Elvisz
2010.11.02. 18:39
hát ez erősen randa lett. csak reméljük hogy nem sül be a vga chip mint a régi nvidiás pavilionoknál)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. bmakszim
2010.11.02. 22:55
Engem az Envy-re emlékezted és az pedig igencsak szép darab szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. perempe
2010.11.03. 06:50
somakb:
Az Apple-t utánozzák . (Más gyártókhoz hasonlóan.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. baddewil
2010.11.03. 09:13
Nekem nagyon tetszik, köszönjük a tesztet! Szerintem semmi baj sincs a formával, míg a belseje rendben van! Apple utánzás? ma mi nem számít annak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. mythbuster
2010.11.03. 10:22
ÁÁÁá, ez nem a régi jól bevállt pavilion ami nekem is van... Szernintem maradhatott volna a régi fekete espresso dizájn csak mondjuk átmunkálva fémből... Én speciel hiányolom az érintésérzékeny panelt is, nekem nagyon bejön a pavilion DV7 -nél... Az, hogy a fogyasztás miatt szerintem marhaság lenne kijelenteni, hiszen 3 led gyakorlatilag a levegővel is képes fényt kreálni, szóval nem tudom miért hagyták ki belőle...

Szép Apple utánzat, már amennyire sikerült . Amúgy nekem az Apple is csak azért nem tetszik mert nincsenek rajta dizájnelemek... Egy felső érintésérzékenypanel arra is jól jönne, mondjuk az egésszet átmunkálni feketébe, és végre elhelyezni rajta a numpad -et...

Amúgy a régi pavilionokkal sem volt baj, egyszerű szabály volt vásárláskor, hogy "ne vegyél NVIDIA -t!"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. rizso
2010.11.03. 19:39
Kösz a tesztet!

Nekem volt egy hasonló Pavilionom, csak az 3160eh volt. Külsőre is eltért ettől, mert az "Argento"-s volt (szerintem gyönyörű gép), és kicsit erősebb proc volt benne (P540@2,4GHz).

Tényleg kár, hogy nincsenek rajta külön multimédiás gombok, viszont a HP a funkciógombokat felcserélte ezekre, és így egyetlen gombnyomásra lehet kapcsolni a wifi-t/BT-t, hangerő, fényerő, stbstb...Viszont ha pl. F5-öt akarunk nyomni, akkor azt Fn+F5-tel lehet - remélem érthető volt Kicsit furcsa volt számomra a bal szélen található gyorsbillentyű-sor is. Megszokásból a gép szélén lévő gombokat nyomkodtam a shift, tab, stb helyett, és csak néztem, mikor bejött a nyomtató. Szokást igények, ennyi. Viszont pár nap használat után már az asus n61vn-em billentyűzete volt furcsa, nem találtam a karaktereket...

Hang: zenehallgatásra nem az igazi számomra, mert több számnál is furcsa volt egy kicsit a visszaadás (főleg ahol több basszus van). Viszont elég komoly "térhangzása" van a kicsikének, amin nagyon meglepődtem. Kipróbáltam a Medal Of Honor legújabb részét, és frankón lehetett hallani, hogy honnan lőnek

Komolyabb terhelés mellett a gép bal oldala érzetre elég meleg tud lenni, viszont everest max. 70°C-ot mutatott, ami szerintem nem vészes.

A touchpad elég nagy, jó tapizni, a ki-/bekapcsoló is jól teljesített, viszont ahogy a tesztben is szerepel, benyomni a gombokat nem az igazi.

Webkamera: szerintem nagyon szép, folyamatos, tiszta képet ad! Érdemes lenne megemlíteni, hogy be lehet állítani rajta arckövetést (a wabcam szoftver segítségével) is, vagy hogy sötétben is elég korrektül teszi a dolgát.

A hozzá adott távirányító kicsit "lassú". A régebbi Pavilionnal gyorsabban kommunikált - bár lehet, hogy ott a beépített infrának köszönhette.


Összességében szerintem egy nagyon jó kis gép lett, minőségi és erős is! Érdemes amúgy figyelni vásárlás előtt a típusszámokra, mert itt sem mindegyik fém! Ahol az van, hogy Argento, az 100% szálcsiszolt alu, és van benne még egy kis szolid maratott mintázat is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Oggy
2010.11.04. 14:20
Bnőmnek 17"es dv9000ese van, azóta irigykedem rá valami hihetetlenül masszív és nagyom szép gép, az turion és az nvidia 8400 viszont brutálisan felhevíti, lábon nem is lehet kibírni. Szintén ennyi kütyü járt hozzá, bár a digitális adapterhez nem kaptunk antennát.

Szerintem ez a konfig nagyon korrektre sikeredett, talán még az ára is tűrhető.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. asymmetric...
2010.11.06. 10:36
pont egy ilyennek a megvételén gondolkozok, pontosabban a 3160eh-én. egyetlen bajom vele az 5400-as vinyó. ez mennyivel lassabb a 7200-asnál? meg ha tényleg annyival lassabbnak találom, akkor itthon ki tudom cserélni egy 500-as, 7200-asra anélkül, hogy a garit elveszíteném?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Alvin_ti42...
2010.11.06. 11:52
asymmetricknight: nem sokkal lassabb az 5400-as, de ha nagyobbra vagy gyorsabbra szeretnéd cserélni, otthon gond nélkül megteheted a garancia elvesztése nélkül. Tudnod kell ugyanakkor, hogy az új merevlemez teljesen üres, tehát a gép hátulján lévő széria számmal újra kell telepítened a Windows 7-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. asymmetric...
2010.11.06. 12:21
köszi a gyors választ! és valóban, pont ez a másik problémám. ilyenkor a win7 gondolom elő van telepítve a gépre a szokásos hp appokkal együtt. telepítőlemez/kulcs/akármi van mellékelve vajon? megoldható, hogy jogtisztán telepítsem az új vinyóra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Alvin_ti42... asymm...
2010.11.06. 12:25
Megoldható, mint mondtam, a gép alján van a sorozatszám. Elvileg a gyári DVD-k közül az egyik pont a helyreállításért felel, érdemes előtte a boltban utána kérdezni.

A HP alkalmazások pedig letölthetők a gyártó weboldaláról, ha csak ez lenne a gond
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Azrael
2010.11.06. 13:19
Jöhetnének majd a szériából a kisebbek is, egy új dv2-ra, vagy dv3-ra vevő lennék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. zlatzky
2010.11.06. 23:12
Elvisz, azert a valosagban kozel sem ronda, sot, egesz elegans kis keszulek. Kifigyeltem a MediaMarkt-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. zlatzky
2010.11.06. 23:19
Azrael, a Dv3 mar piacon van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. XMSK
2010.11.07. 10:21
szeptemberben vettem, 2-őt jóféle, ajánlani tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. xcomman
2010.11.15. 17:06
Nekem az elozo szeria van, de nem mondam, hogy nem tetszik az uj Lecserelni persze nem fogom, mert 1 eve vettem.(viszont sajnalattal hallom, hogy az illesztesekre most sem figyeltek oda...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fantaarc
2010.12.18. 22:49
Off:

Elnézést, hogy itt kérdezem meg, erről a masináról mi a véleményetek.
Éppen vásárlás előtt állok(külföldön) és nem találok értékelhető infókat róla.

http://www.walmart.com/ip/Toshiba-L675D-S7047/15075112

A segítséget előre is köszönöm.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Fantaarc
2010.12.18. 23:35
Igen, a link sajnos nem működik. A lényeg:

Toshiba Satellite L675D-S7047 Laptop:

AMD Phenom II N850 Triple-Core mobile processor
2.20Ghz, 1.5MB L2 Cache
4GB DDR3 Dual-Channel 1066MHz memory
640GB 5400RPM SATA hard drive
Blu-Ray Disc and DVD SuperMulti drive with Labelflash
10/100 Ethernet LAN; 802.11b/g/n Wi-Fi Certified
17.3" HD diagonal widescreen TruBrite TFT display
ATI Mobility Radeon HD 4250 Graphics with 256MB-1917MB dynamically allocated shared graphics memory

Additional Features of the Gray Toshiba 17.3" Laptop PC:

Built-in webcam and microphone
Digital media card reader
1 x RGB, 3 x USB 2.0 ports, 1 x HDMI port, 1 x headphone/speaker/line-out jack, 1 x microphone-in jack, 1 x Ethernet port (RJ-45), 1 x DC-in jack for AC adapter
6-cell lithium-ion battery
Bluetooth version 2.1 plus Enhanced Data Rate (EDR)

Software

Genuine Microsoft Windows 7 Home Premium 64-Bit Edition (To learn more about the features of Windows 7, click here)
Microsoft Office 2010 Starter (purchase of Product Key required to activate full Office 2010 suite)
Norton Internet Security (30-day trial)
Toshiba Online Backup (30-day trial), Toshiba Recovery Disc Creator
Support And Warranty:

1-Year Parts and Labor Limited Warranty with Toll-Free Tech Support
What's In The Box:

6-cell lithium-ion battery
AC power adapter
AC power cord
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. insanity22... Fanta...
2010.12.18. 23:40
Ugye tudod, hogy 17" gép hurcolását hamar meg fogod unni? Egyébként mint gyártó, a Toshiba a jobbak közé tartozik, a szervizük pl. nagyon korrekt. A gépről nem tudok semmit, én csak HP-nak élek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fantaarc
2010.12.18. 23:52
A méret és a súly ilyen szempontból nem mérvadó. Elszánt vagyok
Szóval Toshiba maradhat, szervíz helyén van, ez fasza.
Másik topicban súgják, hogy a VGA elég kevés ide. De azért elbírja a HD filmeket?
Játékok terén mit bír, illetve meddig? Fps, stratégia.

Köszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. insanity22... Fanta...
2010.12.19. 00:00
Te tudod, hidd el következő notebooknak kisebbet fogsz választani
HD filmeket gond nélkül viszi. Játékokból Underground 2, CoD2, C&C3 szint körülbelül. Csodát ne várj tőle.
Mennyibe fájna egyébként?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fantaarc
2010.12.19. 00:10
Külföldön dolgozom, szállodában, mondhatni röghöz kötve Ezért sem lényeges..
Az a játék szint elég is nekem kb.
Most $800-ról 650-re van akciózva, ami szerintem k.rva jó ár. Már szerintem.
Mennyi lehet a $? 200 körül..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm Fanta...
2010.12.19. 00:15
206,20 Ft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fantaarc
2010.12.19. 00:23
Ezek szerint:

648 * 206,20 = 133 617,6HUF ~ 134,000Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. insanity22... Fanta...
2010.12.19. 00:23
Annyiért jó vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fantaarc
2010.12.19. 00:30
Oké zsoké, kezd eldőlni. Akkor rendelés, utána sör meg a tartalék pálinka
Nektek meg jó éjszakát és köszönöm a segítséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rubex
2011.03.16. 11:58
Még újabb generáció a Rossignol a HP-tól. Szerintem nagyon jó gép, és ajánlom mindenkinek, mert nekem nagyon bevált!

http://bit.ly/hc0lK9
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KonyaGergo
2011.08.19. 15:01
Hello. Netán abba tudna valaki segíteni, hogy minden dv6 hoz jár e távirányító? Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!