iPon Cikkek

HP Probook 6465b: Úton az AMD Llano-val

Dátum | 2011. 10. 14.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Bő három hónappal ezelőtt tette tiszteletét nálunk a Hewlett-Packard új Probook családjának legkisebb tagja és pár hibájával együtt is kiváltotta elismerésünket. Nem véletlen, hogy az eggyel nagyobb változatot is nagy kíváncsisággal vártuk, nem csak azért, mert a kis- és középvállalkozások ezt a méretet favorizálják és segítséget nyújthatunk nekik vásárlás előtt, hanem azért is, mert a 6465b-vel mutatkozik be oldalunkon az AMD Llano platformjának mobil változata, ráadásul nem is akárhogyan.


Ahogy egy üzleti géphez illik, a HP-nál megadták a módját a hardver választásnak. Kapunk egy négymagos processzort és egy 320 shader egységgel rendelkező, DirectX 11-es videokártyát, ráadásul mindezt egy remek csomagolásban potom 200 ezer forintért. Nagyjából ezekkel a gondolatokkal álltunk neki a doboz kibontásának, hiszen a 13”-os Inteles változat után gyakorlatilag nem sok titok maradt leplezetlenül előttünk. Ami pedig mégis, azt ez a pár oldal mind tartalmazni fogja.


Emlékezzünk egy kicsit a 6360b specifikációjára. Ott egy elég hasonló hardvert kaptunk, hiszen ha csak virtuálisan is, de ott is megvolt a négy mag, ráadásul jóval magasabb órajelen, a videokártya első ránézésre szintén hasonló erősnek tűnik, a többi pedig gyakorlatilag ugyanaz. A kijelzőn túl viszont egy ponton jelentős az eltérés, ez pedig az árcédula. A 200 ezer forint alatti ár már önmagában is sok embert lázba hoz, de ha hozzávesszük, hogy a 6360b egy (látatlanban erősebbnek tekinthető) Intel processzorral és hasonló körítéssel 50 ezer forinttal drágább, akkor érezzük csak igazán a sokkhatás nagyságát. Természetesen most se kötelező a gyárilag előtelepített 64 bites Windows használata, a HP jó szokásához híven mellékeli a 32 bites változatot helyreállító lemezt is a kompatibilitást szem előtt tartva – érdekes viszont, hogy ebben az esetben be kell érnünk a Windows 7 Home Basic kiadásával. Hacsak nem rendelkezünk valami speciális szoftverrel, a DVD-t tartalmazó papírtasakot vélhetően sosem fogjuk feltépni.


A tápegységen és a szükséges lemezeken felül gyakorlatilag egy vékonyabb dokumentációt és egy kis házon belüli reklámanyagot kapunk. Nem sok, de egy üzleti gépnél ne várjunk többet, ha valamire szükségünk van, külön kell megvásárolnunk.

A hűtés hatékonysága és zajszintje a 6360b-nél sajnos nem volt éppen a legjobb és ez a tulajdonság a 6465b-nél is visszaköszön. Normál használat mellett viszonylag csendben teszi a dolgát, de amint kőkemény munkára fogjuk, megjön a hangja. Egy dolog van viszont, ahol a 6360b-t képes lepipálni, ez pedig a hőmérsékleti adatok. Bár az Inteles változatot egy picivel kisebb kasztniban teszteltük és nyáron, amikor a 6465b nálunk járt, akkor sem volt éppen sarkvidéki időjárás odakint, így legyünk kicsit elnézőek. Az üresjárati 42 fokot maximum 73-ig sikerült feltornásznunk és ekkor már mind a processzort, mind a benne lévő videokártyát 100%-on járattuk jó pár perce.

Windows 7 pontszámok egy RAM modullal4 processzormag, 320 shader és DIrectX 11 - mindez egy üzleti notebookban
AMD processzorba integrált videokártya? Bizony, ez a Llano platform egyik, ha nem a legnagyobb újdonsága, bár kétség kívül nem mehetünk el az Inteltől ellesett Turbo Boost technológia AMD CPU-kba implementált változata mellett sem. Ennek lényege gyakorlatilag pontosan ugyanaz, ami az ellenfélnél: amennyiben egy adott alkalmazás nem használja ki a többszálúságot (vagy a négy processzormagot), akkor a rendszer képes megemelni az aktív magok órajelét (esetünkben 1,6-ról 2,3 GHz-re), miközben a processzor nem dolgozó része továbbra is 800 MHz-en üzemel. Az Intel megoldása sokkal komplexebb és többet is tud, az AMD inkább csak kényszerből hozta be a Llano-ba ezt a képességet, de tény, hogy többre megy vele az átlag felhasználó, mint a semmivel. A már említett integrált videokártya pedig azért számít nagy durranásnak, mert ha kategóriáján belül mérjük össze a kihívókkal, akkor már a specifikációk alapján is kijelenthető, hogy magasan veri azokat. Nem mindegy ugyanakkor, hogy mekkora memória sávszélességet biztosítunk a szokatlan erős grafikus mag számára, ugyanis egyetlen modul használatával igencsak lerontjuk az amúgy sok mindenre képes GPU erejét, ennek bemutatásához méréseket is végeztünk, amelyet a teljesítményteszteknél ismertetni is fogunk. Egy tanácsot minden leendő vásárló fogadjon meg: az AMD Llano processzoraival szerelt notebookokban mindig két RAM modult használjunk, melyek lehetőség szerint sebességben és órajelben is megegyeznek. A fenti képen a Windows 7 beépített sebességtesztje látható egy modullal, hiszen a tesztben szereplő Probook gyárilag 1x4 GB RAM-mal kerül a boltok polcaira. Bár a gépben lévő A6-3410MX processzor támogatja az 1600 MHz-es memóriákat, a felár miatt a HP 1333 MHz-eset tett a gépbe. Ez azért fontos információ, mert a magasabb órajelű memóriával tovább gyorsulhat a Radeon HD6520G.


A 320 GB-os Western Digital Scorpio Black egyike a leggyorsabb mobil merevlemezeknek és tudását a HP legújabb Probookjában is megcsillogtatta közel 90 MB/s-os átlag olvasási értékével. Fájlkezelésben, illetve zaj- és hőtermelésben is könnyedén hozza a tőle elvárhatót, így a tárolást illetően egy rossz szavunk sem lehet.


Külsejét tekintve sok újdonságot nem tudunk elmondani a 6465b-ről. A 6360b-nél már látott alumíniumból, itt-ott magnéziumból készült burkolat felel itt is a strapabírásért és az időtállóságért. A hardverekhez ezúttal is a hátsó burkolaton látható hatalmas lemez eltávolítása után férünk hozzá és még mindig az az érzésünk, hogy ez a nagy kiterjedésű műanyag darab egy-másfél év után bizony a gép mozgatásakor erősen zörögni fog már – de ne legyen igazunk. Ami viszont lényeges és szembetűnő eltérés, az a burkolat eltávolítása után figyelhető meg. A memória modulokhoz ugyanis a 14”-os változatnál már alulról is hozzáférhetünk, jelentősen megkönnyítették tehát a modulok cseréjét, illetve bővítését – ami fontos, hiszen a legtöbb HP Probook gép manapság már egy modullal érkezik. Szintén megfigyelhető, hogy míg a 6360b hátulra, addig a 6465b jobb oldalra fújja ki a házban felmelegedett levegőt. Természetesen a dokkolási lehetőség itt is adott és széria felszereltség.


A billentyűzethez nem nyúltak a mérnökök, így pontosan ugyanazt kapjuk, mint a 13”-os változat esetében, ami jó hír, hiszen már ott is elégedettek voltunk vele. Az alátámasztás kiváló, a gombok pontosak és instabilitásnak nyomát sem adva működnek. Ami hosszabb távon frusztráló lehet az az iránygombok teljesen agyament módon való elhelyezése. Ha csak a jobb és bal nyilakat használjuk, akkor nyert ügyünk van, de a két másik gombot eltalálni érzés alapján szinte lehetetlen, annyira picik és annyira nincs hely köztük. Ellentétben az Elitebookkal, itt a Caps Lock-ról és társairól nem kapunk visszajelzést, hogy bekapcsolt állapotban vannak-e avagy sem. A nálunk járt modellen nem volt pöcökegér, így a bő 50 ezer forintos spórolásnál ezt is le kell nyelnünk. Van viszont ujjlenyomat-olvasó, amit jó eséllyel senki nem fog használni.


A touchpad is megegyezik a 6360b-nél látottal, ami megint csak jó hír, hiszen remek minőségű matt felületével és könnyen, halkan kezelhető gombjaival a legjobbak között van az üzleti szegmensben található gépek touchpadjai között. Természetesen a multi-touch legismertebb funkcióit is tudja, felülete pedig valamivel nagyobb, mint a 13”-os változatnál, így a nagyobb ujjal rendelkezőknek se lesz vele gondja.


Csatlakozókból nem kapunk többet, viszont picit máshogy rendezték el őket a mérnökök. Tekintettel arra, hogy a szellőzőnyílás jobb oldalra került, értelemszerűen a 13”-os változatnál ezen a helyen található hálózati csatlakozó ment hátra, illetve a FireWire port is átkerült a bal oldalra. Az eSATA csatlakozóra dugott eszköz áramot is fel tud venni ugyanerről a portról, de továbbra is fájó pont, hogy USB 3.0 támogatást a HP nem ad még felárért sem. HDMI szintén nem kérhető a 6465b-hez, mindent az analóg és a DisplayPort csatlakozóval kell megoldanunk. A SmartCard olvasó helyett ezúttal egy 54 mm-es ExpressCard foglalatot találunk a bal oldalon, illetve nem sokkal messzebbre költözött a kártyaolvasó is, így könnyebb használni, mintha a gép elején lenne.

A kijelző attól függetlenül, hogy méretben eltért a korábban már tesztelt kistestvérben lévőtől, elég hasonló tulajdonságokat mutatott fel. A látószög például itt is csupán átlagosnak bizonyult, és bár a színvilág is hasonló volt, azért a 6360b-t kevésbé éreztük ennyire hideg árnyalatúnak. A gamma és a kontraszt is picit sok, de akárcsak a színeket, ezeket a paramétereket is könnyedén átállíthatjuk a rendszeren belül. A fényerő tartomány kellően tág, a HD webkamera pedig egy az egyben ugyanaz, mint a kistestvérnél, így nem csoda, hogy remek képminősége ellenére a színekkel ezúttal sem voltunk kibékülve.

Nagyon kíváncsiak voltunk a tesztekre, hiszen ez az első AMD Llano processzor, amely tiszteletét tette nálunk.


Tekintettel arra, hogy a kisebb finomításokat leszámítva tulajdonképpen egy Phenom II-ről beszélünk, nem számítottunk arra, hogy a négymagos A6-3410MX a Core i5-ökkel fog versenyezni, de azt nem gondoltuk, hogy többször fog kikapni a teljesen alap Core i3-tól, mint ahányszor túlteljesíti azt. Persze a mindennapos használat során ebből mit sem érezni, a valós négy mag kellőképpen rugalmasan mozgatja az operációs rendszert, de egy átlag felhasználó azt várná, hogy az Intel "2+2" magos megoldásait azért lepipálja. Sajnos kevés esetben van így, de nem érdemes csüggedni, hiszen az AMD is tudja ezt, ezért kedvezőbb áron kaphatjuk meg a Llano platformos noteszgépeket, mint Inteles társaikat.


A PCMark jól mutatja, mennyire függ a tempó a felhasználás jellegétől, képkezelésben például elég felemás a helyzet, titkosításnál az AMD-nél az előny. A videokártya sebességét érdemes fenntartással kezelni, ugyanis a teszt pillanatában gyári állapotban vizsgáltuk a gépet, azaz egy darab 4 GB-os memória modullal. A legérdekesebb rész viszont csak most jön. Mire képes a Radeon HD6520G kategóriáján belül és azon kívül? Mennyit számít a kétcsatornás memória mód, érdemes beruházni egy második modulba?


De még mennyire, hogy érdemes, sőt, egyenesen kötelező annak, aki a játék gondolatával akár csak kacérkodik is. A különbség szemmel látható, hiszen míg az egy memória modullal a többi integrált videokártya körül végez az „új” Radeon, addig a második modul behelyezése után egyértelműen felülkerekedik a belépő kategóriás versenyzőkön is. Ami a leginkább szembetűnő, az a különbség az egy és a két modullal megtámogatott HD6520G teljesítménye között.

Lássuk, mire megy a második leggyorsabb, processzorba integrált videokártya a dedikáltak ellen. Érdemes észben tartani, hogy a HD6520G mindössze 512 MB-ot képes kihasítani a központi RAM-ból, így az 1 és 2 GB-os GeForce-ok, illetve Radeonok ellen magasabb felbontásnál és/vagy részletességnél sokkal kevésbé tudja felvenni a versenyt, de az erejéhez ez az 512MB az esetek túlnyomó többségében elég lesz.


Jól látható, hogy házon belül a Radeon HD6470M-et ha nem is sokkal, de felülmúlja a 6520G, ráadásul úgy, hogy előbbi alatt sokkal gyorsabb processzor dolgozott. A GeForce GT 520M grabancát is sikerült elkapni, így nagyjából ezt a szintet kiáltanánk ki a HD6520G hazájának. Az új Radeon viszont csak a második leggyorsabb a processzorba integrált AMD VGA-k közül, a csúcsváltozat minden bizonnyal megközelíti majd a GT 525M-et, ami remek teljesítmény, hiszen akárhonnan nézzük, ezek a Radeonok a processzorral közös lapkára kerültek, tehát hivatalosan integráltnak számítanak.


Az akkumulátoros tesztek a vártnál jobban alakultak. A 45W-os kombinált (CPU+VGA) TDP-ből arra következtettünk, hogy a 13,3”-os 6360b a takarékos, de gyors Intel Core i5-tel és a szintén nem túl energiavámpír Radeon HD6470M-mel lényegesen nagyobb előnyre tesz majd szert, de alábecsültük a Llano platform fogyasztását. Ugyan a maximális üzemidőben majdnem egy óra a különbség (6:41 vs. 7:32) a két gép között, maximális fényerő mellett történő Full HD filmnézésnél már csak fél (3:11 vs. 3:47), ha pedig igazán kihasználjuk a gépek erejét, akkor az AMD lapokra építő 6465b jön ki jobban a buliból. Úgy gondoljuk, hogy ezek nem rossz értékek, a probléma csak az, hogyha elvonatkoztatunk a specifikációktól, akkor kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a két notebook teljesítménye hasonló: az egyik a processzor, a másik a videokártya erejében áll jobban. Egy viszont vitathatatlan: az AMD olcsóbban kínálja ezt a hasonló sebességet.

A legújabb HP Probook család 14”-os tagja hasonlóan kiváló, mint a nyáron nálunk járt 13,3”-os kis testvér, de a cikk központi témája nem csak maga a notebook, hanem az AMD legújabb Llano névre hallgató platformja is volt. A processzorba integrált videokártya teljesítménye egészen kiváló, hiszen bármennyire is lelassítja a memóriavezérlő, annyi ereje marad a grafikus magnak, hogy egy alsó-középkategóriás mobil VGA sebességét hozza. A processzor paraméterei alapján csalódás lehet, de tény, hogy a belső nagy része változatlan maradt a leköszönő Phenomokhoz képest, így tudhattuk, mire számítsunk. Ami a legfontosabb talán, hogy az AMD ezt a komplex csomagot olcsóbban tudja majd adni, mint a konkurencia, cserébe egy minimálisan alacsonyabb akkumulátoros üzemidőt kell csak elviselnünk, de ez aligha lehet nagy gond. Úgy véljük, hogyha az AMD teljes pályát letámadást indít és az alsóbb régiókban is megjelennek a kétmagos, valamivel lassabb videokártyával rendelkező modellek, akkor végre olyan pozícióba kerülhet, amilyenbe az előző generáció piacra dobását követően szeretett volna. A HP pedig ezzel a Probookkal rendesen odapörkölt a konkurenciának, ugyanis hasonló teljesítményre képes, azonos minőségű burkolattal ellátott noteszgépet 3 év garanciával egyelőre senki más nem kínál a piacon 200 ezer forintig bezárólag. Márpedig a magyar piacon az egyessel kezdődő árcédulánál kevés olyan dolog, ami jobban csalogatja a vevőket.


A Hewlett-Packard Probook 6465b-t a CHS Hungary Kft-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!


Pro:
+ jó minőségű anyagok
+ minőségi matt kijelző
+ jó billentyűzet (leszámítva az iránygombokat)
+ remek touchpad
+ jó ár/teljesítmény arány a belépő üzleti szegmensben
+ jó akkumulátoros üzemidő
+ dokkolási lehetőség
+ 3 év garancia

Kontra:
- a hűtőrendszer lehetne egy picit halkabb
- HDMI és USB 3.0 még opcióként sem választható

Hivatalos honlap: Hewlett-Packard
Vásárlás: iPon webáruház

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. gunclub
2011.10.14. 17:31
Nah ez elég korektnek tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. tomboy1986
2011.10.14. 17:43
A cikket jónak, részletesnek ítélem meg, de egy problémám van vele.
Ez pedig a grafikonok. Ugyanis a színek nagyon nehezen különböztethetők meg, plusz mivel elég nagyok ezért állandóan scrollozni kell, hogy lássam azt, hogy melyik szín mit jelent. A milyenségével/minőségével nincs gond, az kimagasló.

Az volna a javaslatom, hogy:
- vagy legyen rajta a csíkon/csík előtt, hogy mit jelent (így akár lehet az egész 1-2 színből álló)
- ha ez nem jó, akkor esetleg el lehetne különíteni árnyalatokkal a termékeket pl. AMD-k zöldek vagy pirosak, intelek kékek.

Persze más is megfelel, de ha belegondoltok, hogy a férfiak nagy része még ráadásul színtévesztő is, akkor ezen tényleg kellene valamit módosítani.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. KBB
2011.10.14. 18:39
A cikk tényleg jó, köszönjük.

tomboy1986 javaslatát teljes mértékben támogatom. Nekem is folyton gondot okoz az ipon cikkeknél a grafikonok értelmezése, sokszor át szoktam ugrani ezt a részleget, mert nincs kedvem percekig gúvasztani a szemem, hogy lássam a különbségeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. psylocke
2011.10.14. 18:39
Ezt nem értem: sok esetben a mindenki által köztudottan többet fogyasztó AMD alapú gépekben miért van alacsony kapacitású akkumulátor?

http://ipon.hu/elemzesek/toshiba_satellite_l755d_mult_kor/1082/ << p960 alá 48Whs?
http://ipon.hu/elemzesek/acer_aspire_5552g_gamer_noti_fillerekert/975/ << szintén, ráadásul N850
http://ipon.hu/elemzesek/lenovo_ideapad_g565a_harommagos_phenommal/961/
...
Így pl. egy 380UM 65Wh-s géppel össze se lehet vetni, ez viszont az összesítő táblázatban nincs benne, így nem túl reális látatlanban összehasonlítani más gépekkel, két egy sorozatban lévő, ugyanolyan nevű gép között is sok lehet a felszereltségben a különbség...

Meg az egy memóriamodul is árnyékolja a helyzetet teljesítményben, miért nem lehet 2x2-vel gyártani? Pont az Igp-knek tud ez nagyon keresztbe tenni...

Amikor a dedikáltak ellen küldtétek harcba, még benne volt a második modul?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. timortin
2011.10.14. 19:10
O F F T O P I K,

és maximálisan bocsánatot kérek....

Kérlek segítsetek, sehol senki nem segít, érdektelenség vagy ismeretlenség miatt.

Szeretnék egy notebookot venni, bruttó 110.000 forintért. A legnehezebb feladata maximum videóvágás lenne.

Elvárások:
* lehető legerősebb processzor
* 4 GB memória, jó lenne, ha DDR3
* van 500GB vinyó
* van DVD-RW
* van wifi
* van webkamera

Én négy notebook-ban gondolkozom eddig

(1) Packard Bell Easynote F4081-RB-454, AMD Athlon P360 2,3 GHz processzor, SuperMulti DVD-író, 1,3 MP webkamera, wifi , kártyaolvasó, HDMI, 2,3 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, Radeon HD6470 512 MB VGA

(2) Packard Bell Easynote F4081-SB-233HG, Kijelző nagyság: 15.6" HD LED 16:9 * Felbontás: 1366x768 * Processzor típus: AMD Athlon II Dual-Core P360 * CPU MHz / FSB / Cache: 2.3GHz / HT 3.6GHz / 1MB * Memória: 2+1GB / 1066MHz DDR3 (8GB-ig) * Merevlemez: 500GB SATA 5400 * Optikai meghajtó: DVD-RW SuperMulti * VGA Típus: ATI Mobility Radeon HD 6470M / 512MB

(3) MSI CX500DX-640XHU, Operációs rendszer nélküli * INTEL Pentium Dual-Core T4500 2.30 Ghz (800MHz FSB, 1MB Cache) * SiS M672DX + 968 chipset * 4GB DDR2 800MHz memória * 500GB SATA 5400rpm * DVD RW SuperMulti * 15.6" WXGA HD kijelző (1366x76 * ATI Mobility Radeon HD 545v * Grafikus kártya tipusa dedikált * Grafikus memória mérete 512MB * Mikrofon Van * Hangszoró 2 * Webkamera 1.3 megapixel * Wifi 802.11 b/g/n * VGA csatlakozó Van * 3xUSB 2.0 * 4-az-1-ben kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MSPro) * Magyar nyelvű billentyűzet, dokumentáció * 374x247x30mm * 2.48 kg * Akkumulátor 6 cella * Hálózati adapter * 24 hónap nemzetközi * MSI Instant Communication, Styling Design, Multi-media Entertainment, LED Power-saving Backlight

(4) TOSHIBA Satellite C660-1X4, Intel Pentium B940 2.00GHz processzorral, 4Gb DDR3 memóriával, 15,6"-es kijelzővel, 500GB merevlemezzel, DVD-RW meghajtóval, Intel HD Graphics integrált videókártyával és 3 év garanciával. WiFi: Igen, LAN: 10/100Mbps. 2db beépített USB port, webkamera, kártyaolvasó, bluetooth.

Melyik a jobb? Esetleg egy ötödik?

Ha külön csak a processzort nézem az alábbi három processzorból melyiket érdemes szeretni?

http://www.notebookcheck.net/ szerint a Cinebench R10 teszt alapján, ahol a minimális pontszám a világon jelenleg létező összes gépre (537 pont), a maximális (23150 pont)

AMD Athlon II P360 -> 3728 pont
Intel Pentium Dual Core T4500 -> 4366 pont
Intel Pentium B940 -> 5047 pont

Köszi minden tippet! Az is jó, ha valaki mond egy pörgő notebook fórumot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. mythbuster
2011.10.14. 21:00
197e? egy kalap szart nem ér, vastag, ocsmány és buta mint a segg!

Ennek az árából kapsz egy stílusban gazdag, dizájnerekkel találkozó HP Pavilion DV7 -et, szintén 4 magos Phenom procival 1 terrás vinyóval, 17" -os Led kijelzővel, milliárdszor jobb GPU -val és még a vinyó mellé pakolhatsz egy izmos SSD -t is mert két háttértárral gazdagítható!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. insanity22...
2011.10.14. 21:29
Azért a Pavilion nem egy kategória ezekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. mythbuster
2011.10.14. 21:48
Miért? mit tud ez amit ebben az árban egy keményebb pavilion nem? Netán golyóálló?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. LexLex
2011.10.14. 22:21
mythbuster

"197e? egy kalap szart nem ér, vastag, ocsmány és buta mint a segg!

Ennek az árából kapsz egy stílusban gazdag, dizájnerekkel találkozó HP Pavilion DV7 -et, szintén 4 magos Phenom procival 1 terrás vinyóval, 17" -os Led kijelzővel, milliárdszor jobb GPU -val és még a vinyó mellé pakolhatsz egy izmos SSD -t is mert két háttértárral gazdagítható!"


Nem szoktam ilyet írni, de ez k.rva nagy LOL. Így leégetni magad... Dizájn, nagy HDD, jó VGA stb. Elég ha a hozzáértők meg a célközönsége tudja, hogy ezt a gépet mi különbözteti meg a DV7-estől. Te meg majd meg tudod, talán... már csak azért sem állok neki elmagyarázni neked, elérkezik mindenki életében az idő, mikor az ilyen kérdésekre rájön magától. Talán kezdetnek olvasd el a cikk utolsó oldalát, főleg a pro/kontra részt és csodálkozz azon, hogy egy hozzáértő miért adott rá AJÁNLOTT plecsnit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. LexLex
2011.10.14. 22:21
mythbuster

"197e? egy kalap szart nem ér, vastag, ocsmány és buta mint a segg!

Ennek az árából kapsz egy stílusban gazdag, dizájnerekkel találkozó HP Pavilion DV7 -et, szintén 4 magos Phenom procival 1 terrás vinyóval, 17" -os Led kijelzővel, milliárdszor jobb GPU -val és még a vinyó mellé pakolhatsz egy izmos SSD -t is mert két háttértárral gazdagítható!"


Nem szoktam ilyet írni, de ez k.rva nagy LOL. Így leégetni magad... Dizájn, nagy HDD, jó VGA stb. Elég ha a hozzáértők meg a célközönsége tudja, hogy ezt a gépet mi különbözteti meg a DV7-estől. Te meg majd meg tudod, talán... már csak azért sem állok neki elmagyarázni neked, elérkezik mindenki életében az idő, mikor az ilyen kérdésekre rájön magától. Talán kezdetnek olvasd el a cikk utolsó oldalát, főleg a pro/kontra részt és csodálkozz azon, hogy egy hozzáértő miért adott rá AJÁNLOTT plecsnit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mythbuster
2011.10.14. 22:32
@LexLex

Nem égettem le magam, én adok a minőségre, ebben a gépben viszont a processzoron kívül nem tudok mit értékelni, bár lehet csak én vagyok hülye hozzá, viszont a proci nekem nem ér belőle 200e -et!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. LexLex
2011.10.14. 22:40
timortin

Az általad állított listából a Toshiba processzora a legerősebb, ám abban a leggyengébb a GPU. A Packard Bell-ekben a leggyengébb a processzor a listában, de a legerősebb ott a VGA. A köztes megoldás az MSI, ott gyengébb a processzor a Toshibáénál, de erősebb a Packard Bell-nél, a VGA pedig gyengébb mint a Packard Bellé, de erősebb, mint a Toshibáé.

Nem csak specifikáció alapján kell dönteni. Egyébként a Toshiba nem rossz így 3 év garanciával, bár az árról fogalmam sincs, te tudod hol nézted. De olvasgass még utána a témának. Nagyon sok fórum és weboldal van, ahol teszteket lehet olvasni, nem hiszem el, hogy nem találsz. Azért nem segítenek sehol, mert könnyű találni erről szóló cikkeket a Googleben is. Egy laptopnál nagyon sok minden számít, anyagminőség, megbízhatóság, akkumulátor, kijelző, billentyűzet, touchpad, csatlakozók, garancia, felszereltség stb. stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. LexLex
2011.10.14. 22:46
mythbuster

"ebben a gépben viszont a processzoron kívül nem tudok mit értékelni, bár lehet csak én vagyok hülye hozzá"

Van abban még amit lehet értékelni és nincs a DV7-ben, csak ne a processzort meg a teljesítményt nézd. Lehet neked mint otthoni átlagfelhasználónak ez a fontos, de ez a gép nem nektek készült, ezért nem veszed észre mennyivel többet tud egy DV7-esnél, amit nem teljesítményben mérnek. Tőled idézve: "bár lehet csak én vagyok hülye hozzá" Inkább te, mint a cikk írója aki rengeteg notebookot látott már és AJÁNLOTT plecsnit adott rá... Alvin biztos tudhat valamit, amit te nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. timortin
2011.10.14. 23:22
LexLex

Nagyon hálásan köszönöm neked az infót. Külön-külön persze könnyen találok infót, de így összehasonlítva nem nagyon, sajnos. A Toshiba jó áron kapható itt az iPon-on.

A kijelző, mindegyiknél egyforma, a megbízhatóság nekem zsákbamacskának tűnik (bár talán az én esetemben elsőrendű fontosságú, mivel falura kerülne a notebook). Az általad említett tényezőket meg összességében nehéz súlyozni, ezért a nagy tanácstalanság részemről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. somakb
2011.10.15. 11:49
Ez biza így szimplán drága... akkor mér sokkal inkább egy Acer 3830TG... semmivel nem gagyibb minőségű, könnyebb, erősebb stb... még ha 1 évvel kevesebb is a gari, a nála kommerszebb Aspire 3750G-ről nem is beszélve...

A friss Acer Aspire S3 ultrabookról 225.000-ért 3 év garival meg szimplán lesöpri ezt, még ha nem is annyira erős az igpje. Az a baj ezzel a HP Llanos modellel, hogy ezzel a tömeggel, felszereltséggel marhára nem ebbe az árszemgensbe való, hanem a 130-150-be max...

Az meg hogy nincs HDMI komolyan nem is értem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. malvoisen
2011.10.15. 12:08
LexLex

Itt nem azzal van a baj, hogy senki nem értené meg közülünk, hogy mit lehetne szeretni egy "üzleti gépen", csak éppenséggel az iPon tudathasadásos cikkeivel van egy kis probléma. Amikor mindent egy képzeletbeli "átlagfelhasználó" szemszögéből tekintünk meg és egy állítólagos üzleti gépnél még a 270-ik alkalommal is lefuttatjuk a STALKER tesztet az Intel HD-vel, akkor már mosolyogni támad kedvem (tudom, itt a Llano is fontos volt, de talán érted mire gondolok). Azt kéne látni, hogy egy ujjenyomat-olvasó még nem tesz üzletivé valamit (ja igen, lehet dokkolni, de ha nehéz kiköhögni 2-vel, talán 3-mal kezdődő vételárakat, akkor valószínűnek tartom, hogy az illetőnek dokkoló(i) és külső monitorja(i) sem lesznek...). Én pl. fontolóra sem veszek olyan gépet, aminek rossz minőségű a billentyűzete, touchpadja. Ennek is ugyanúgy műanyag az alja, mint bármi másnak és különösebb extrákat nem kínál.

Meglátásom szerint az ilyen gépeknek semmi köze az üzlethez (helyesebben egyébként vállalati felhasználáshoz... hunglish félreértelmezés), azoknak a felhasználóknak szánják, akiknek a KPMG, T-Com stb. adott egy 400 ezres valódi "üzleti" gépet és utána otthon is szeretne valami ilyesmit használni. Csak ugye az nem mindegy, hogy otthonra már jobb lenne a DV7-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nattila77
2011.10.15. 17:35
egy kommentem van a teszthez, pontosabban az ujjlenyomat olvasót fitymáló részéhez:
akinek van ujjlenyomatolvasó a noteszén, de nem használja, az h*lye

baromi sok időt és fáradtságot lehet vele spórolni, ráaádsul nagyban fokozza a biztonságot is! rengeteg helyre a belépést egy mozdulattal elvégzed, ami jelenthet egy 12 karakteres, bonyolult jelszót

a probook a billentyűzeten kívül tetszik (ott a kis enter és a mellette levő gombok zavaróak)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. trencsa
2011.10.16. 11:02
hat en betojok!

nem lehetne valahogy letiltani a 14 eves, illetve a hasonlo IQ -val rendelkezoket?

tudom, hogy don't feed the trolls, de azert ezt ne!

miert kell trollkodni minden uzleti gepnel, hogy mekkora egy fos ez???

pancelozott autot sem azert vesz valaki, mert nincs tole olcsobb, vagy gyorsabb, hanem mert azt szeretne, hogy a benne utazok biztonsagban legyenek. eles szemu megfigyeloknek egyertelmu lehet, hogy ezeket nem kis szarokbol, hanem nagy massziv, kenyelmes dogokbol alakitjak at. illetve igen ritka a sportkocsis kivitel. es nyilvan a fogyasztasban sem lesz jobb, mint egy utcai valtozat, de a kompromisszumokat meg kell hozni... illetve elony, ha nem kirivo. csak az hasonlitgat egy szar fiatot, vagy psa-t egy jaguarhoz, vagy lexushoz aki meg egyikben sem ult...

ez a gep ilyen... gyors, bar nem a leggyorsabb a kornyeken. van tole szebb, de akinek nem tetszik ne vegye meg, nem picsaknak valo (akkor a picsogok befoghatnak vegre!). nem olcso, de van tole dragabb is. beleolvad a kornyezetbe, es senki nem fogja irigykedve nezegetni, hogy decsinikiskislapcsikadvan! ez nem az a kornyezet...

es ez a gep egyet nagyon jol tud. ha barmi baja van 3 ev garancia van ra. worldwide. akinek ez nem jelent semmit, az szimplan szellemi fogyatekos. marpedig egy gep igenis elromlik. es itt nem az asztalon hasznaljuk, hutopadon, anyamnak vettem a sulihoz, a csajom hasznalja csak netezesre kell, meg a faszbukontoltomazeletemesmostpontnincsnalamatelefonomafaszkivan tinikrol van szo, hanem aki hasznalja is a gepet...

aki visz, uti, minden nap mas varosban, orszagban, szallodaban, kocsiban, vonaton, repulon, ki kell szedni, gyorsan megnez, de mar rohansz tovabb, porban, hidegben, melegben, razkodik a borondben, eloadason prezentalva, napi 12 oraban elotte ulve pufolve a billencset... de ha van egy kicsi szabad idod, akkor elinduljon rajta a heroes 2, meg a serious sam, fallout 3 es a gta 4, menjen vegig egy film a vonaton, szallodaban, repteren, allomason, vagy ahol eppen vagy.

ezek az ertekek, erre talaltak ki. ezt csinalja. mint minden uzleti gep. a dellek, a levonok, a hpk, es a sonyk. erre vannak kitalalva. minosegi anyagokbol megepitve, hogy megvedjek a ceg szamara fontos adatot ezert massziv, nem recseg, nem ropog, matt a kijelzo, birja a gyurodest harom ev gyotres utan sem adja fel, ha baja van akkor pedig azonnal megcsinaljak (1st business day gariban)...

hogy aztan meggyotorve a harom eves hasznalattol kidobjak gombokert az utcara, hogy valaki meg egy bort lehuzva roluk, kicsit kitakaritja es felteszi a vaterara, "hogy uzleti gep", pedig mar log a bele szegenynek, hiszen harom eves es akkor odakerul 50-60 ezerert valakihez -akinek nincs penze 100kert venni egy olcso gepet videovagasra- aki meg nyugodtan hasznalja meg 2-3 evet es buszke ra, mert jo az akksi, kiraly a billencs, es a haverok leontottek kicsit a tegnapi buliban, de az enyemen atfolyik a viz is es kovetkezo vasarlasnal nem is gondol olyanra, hogy nem uzleti gepet vesz, mert hangosan felrohog a mediaban amikor 200k-ert kezbe veszi a csili-vili gepeket. es csak mosolyog, amikor az idiota haverjai megveszik az acer, msi, fusi, meg mindenfele net/not/sub akarmi szarokat es meg buszkek ra... ez a gep ettol tobbet er.

mert osszehasonlithatatlan a ketto...

ha ezt valaki nem tudja feldolgozni, akkor ne olvassa el a cikket es meg veletlenul se irjon be hulyesegeket. vagy elotte novesszen agyat!

Aki pedig meg nem hasznalt "uzleti kategorias" gepet, (es a kezbe vetele, vagy fotokat latni rola nem szamit hasznalatnak!!!) az ne mondjon kritikat olyanrol, amiben nincs tapasztalata... (anyad nem tanitott meg viselkedni gyermekem? ulj le, egyes!) pancelozott kocsi sincs otthon mindenkinel ugye? vagy hun-ban mindenki s600L-el tolja? nem hinnem.

akkor meg minek kell ideugatni a sok baromsagot?!
egy dell uzleti gep felhasznaloja. (vallalati kornyezetben)ps.: az ujlenyomat leolvaso semmit sem er a vallalati kornyezetben, mert jobb helyeken alapbol le van tiltva, ahogyan a kamera is. okoska... 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. malvoisen
2011.10.16. 12:13
trencsa

Fantasztikus stílusod van, vállalati környezetben is ezt használod?

Képzeld, közel másfél évig használtam egy már akkor 3 éves (2007) IBM T40-est. Nem tetszett különösebben, de működött, megbízható vol. Hogy miért? Elárulom, mert nem ilyen ál-üzleti hülyeség volt, amin csak ujjlenyomat-olvasó van, és ezzel kifújt. Ráadásul nem voltak olyan illesztési hibái, mint ennek a gépnek: nézd már meg a gép jobb oldaláról készült képet, ahogy a monitor hátlapján eltartanak a lemezek az illesztésnél... vicc. Ezen mikor fog átfolyni a folyadék, mikor lesz merev a váza, stb? Csak azért, mert a termékpozícionálás ott tart, hogy minden gyártó mindent elad több néven, ez a gép még nem fogja a vállalati környezet elvárásait teljesíteni.

Az itt megjelent cikkeket azért fikázom, mert nevetségesen állítják be a 199 ezres gépet üzletinek... Persze értem, hogy a webshopban szereplő cuccokat el kell adni valahogy, és sok kicsi sokra megy alapon jó az olcsó gépekből keletkező árbevétel is... A te példáddal élve: egy Toyota Avensis sosem lesz Lexus LS600, hiába gyártják őket egy vállalaton belül.

Végül még egy kérdés: a Dell géped Vostro vagy Latitude?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Cukrosbacs...
2011.10.16. 12:56
timortin: ment a PÜ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. trencsa
2011.10.16. 14:41
kedves malovisen

koszi, igen.

latitude.

ha hasznaltal ibm gepet, akkor nezhettel videot is rola.
water test:
http://www.youtube.com/watch?v=1SWi6LlFGjk&feature=related
ha visszaolvasol, akkor egyertelmu lesz szamodra is, hogy amit irtam azt a kategoriarol irtam altalanossagban es nem pont errol a geprol.

a vaza mindig merev... meg nem csinaltak hajlekony laptopot tudtommal...
tenyleg volt ibm-ed? mert tapasztalnod kellett volna a kulonbseget egy barmely masik ceg olcso (200k alatti) termekevel... nem akarok veled vitatkozni, de -ha tenyleg volt ilyened- masfele geppel nem hasonlitottad ossze? tudnod kene mirol beszelek...
barmilyen atlagos laptop monitoranak fedlapjat kozepen be lehet nyomni (az enyemnek nem. igen, most teszteltem), ugy, hogy a kijelzot eri a fedlap es jobb esetben berottyan az lcd. erre szoktak irni, a cikkekben, hogy nem kemeny a hatlap. mert ott erdekes a kemyenseg, ahol a gep a legserulekenyebb.

le kell szogeznem, hogy nem vagyok erdekelt sem hp, sem ipon reszvenyekben. egy srac vagyok a terrol, aki cikket jott olvasni es belefutott a trollokba, akik -rajuk jellemzoen- a marhasagokat irkalnak ossze olyan dolgokrol, amikrol fogalmuk siuncs. (DV7-tel osszehasonlitani ezt a gepet UramAtyam...)

viszont valaszolva a kommentedre, en nem latok illesztesi hezagot a jobb oldalon. eskuszom nem ertem mirol beszelsz " nézd már meg a gép jobb oldaláról készült képet, ahogy a monitor hátlapján eltartanak a lemezek az illesztésnél... vicc"

mitni?


meg valami.
en nem lattam eloben ezt a gepet. remelem Te igen (es a tobbiek is), mert igen kritikus vagy vele szemben, hiszek neked, mert igyekszem nyitottnak maradni. igy tegyuk fel, hogy a kommentek alapjan ez a gep szar. az iroja meg egy hulye.

mivel en meggyozheto es erdeklodo vagyok ezutan is el fogom olvasni azokat a cikkeket amik engem erdekelnek. ugy gondolom, hogy a cikk iroja tobb kulonbozo gepet fogott mar a kezeben, mint en -vagy akar Te- a 14 eves/IQ-s trollokrol meg nem is beszelve... (dv7 Te Jo Isten)
szerintem az ironak az a feladata, hogy a laikusoknak/erdeklodoknek/potencialis vasarloknak (es nem azoknak akiknek nincs ra penzuk, trollok, applet hasznalnak, asztali gepet akarnak, esetleg konzolt... nekik nem szol ez a cikk) keszitsen egy leirast, ami az o tapasztalata a termekrol. szemelyes benyomasrol leven szo, ez itt szubjektiv, de szeretne atadni valamit abbol ami ot megfogta, vagy risztotta az adott temaban. eddig ez szimpla ujsagiras. a vegen, pedig allast foglal, hogy szerinte ez a gep jo-e, vagy sem. na ebbe mar bele lehet kotni.

szerintem minden kriteriumban hozza az iro a szamomra megfeleleo szintet. igy, a cikk jo. a gep uj. es nem szarnak vagy a legjobbnak van beallitva.

ettol persze meg lehet az adott termek masnak megfelelo, vagy eppen taszito. ez a szemelyes megtapasztalaskor derul ki. en pl sose vennek levonot, mert szerintem ronda, es nem akarom vele egetni magam, egy kavezoban annak ellenere sem, hogy megbizhatosag teren meg nincs parja. (ajjaj, mindjart jonnek a mackes agymosottak is) ez is csak egy alternativa. nem kell megvenni. amugy meg egy eladonak meg az a dolga, hogy eladjon. bar nem tudom, szarmazik e belole valami haszna, ha jo kritikat ir az adott termekrol, viszont egy masik webshopban meg 310 huffal olcsobb a cucc. aki ilyet akar az ott fogja megvenni, mert olcsobb. szoval ezt a termekpozicionalos peldadat sem ertem...

es vegul. az avensis es az ls 600 is csak felig jo pelda, mert bar egy ceg gyartja, megsem azonos vasarloi retegnek keszulnek (ebbol a szempontbol viszont ok) talan jobb lenne az avensist a hilux-hoz, vagy 4runner-hoz, vagy land cruiser-hez hasonlitani ebben az esetben. hiszen ez munkagep. nem csaladi cucc elsosorban. vagy akkor inkabb a lexus rx hez. mindegy. a problema ettol meg fennall es hasonlo: minek vegyunk terepjarot ha a sedan is odavisz... lassabb is tobbet is eszik, draga, megamugyisafaszkivan a terepjarosokkal. sznob rohadekok a ugyse mennek terepre. nem is akarok ilyet! a csalados anyukaknak meg ez jon be. esakkor meg nem is beszeltunk a belsorol es a felszereltsegrol. na igen. a kompromisszum...

es akkor megegyszer. 110ert lehet venni gepet. 150ert is. jokat. nem kerdes. 200ert is vannak mar jo, eros, szep, csini, kicsi, vagy eppen nagy gepek. mindenfele extrakkal. valakinek az asus eee jon be, masnak meg az alienware. felhasznalotol fugg. de ez a gep olcso ahhoz kepest, amit nyujt. kb dell latitude 6420 kategoria, csak amdvel hp csomagolasban.
http://ipon.hu/?searchthis=e6420&where=shop
megjegyzem nekem volt alkalmam hasznalni ezt a fajta dellt, es nagyon nem jott be a gumis csuklotamasz. sosem vennek ilyet, semmi penzert. de nem ketseges, hogy kivalo, eros, strapabiro gepek, szep arakkal.

ennek a hpnak ezek a gepek a versenytarsai. na nem specifikaciokban, hanem minosegben, tartossagban, szolgaltatasokban. asszem ez ketsegbevonhatatlan
igy mar kicsit mas a leanyzo fekvese nem?

remelem nem etettem tovabb a trollokat. ha igen, akkor bocs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. malvoisen
2011.10.16. 15:41
trencsa

Ha Latitude géped van, akkor egészen nyilvánvaló, hogy nem ebben a kategóriában mozogsz, ami ez a gép. Az IBM ThinkPad, amit használtam szintén nem ez... És ezért voltam megelégedve vele, ez a gép viszont semmiben sem ígéretes. Még a 3 éves garancia is el- és visszaszállítással van HP Magyarország, nem pedig on-site, így pedig aztán végképp nem értem, hogy mitől jobb ez, mint akár az Acer.

Még egyszer: nem az üzleti kategóriával van bajom, hanem ezzel a géppel, hiszen a teszt erről a gépről szól, ezért ERRŐL a gépről mondom el a véleményem.

Merev váz: extra merevítés, pl. Rollcage, nyilván nem hajtogatható számítógépre gondoltam.

Hagyjuk az autós példát, mert nincs tökéletes párhuzam. Helyette: szerintem naiv dolog feltételezni, hogy egy olyan iparágban, ahol az ár erős korrelációban van a minőséggel, ugyanannak a gyártónak két terméke tulajdonképpen ugyanazt tudja, még ha az egyik a másiknak felébe kerül csak. Itt jön be a termékpozícionálás: az üzletinek nevezett szegmensben is adnak olyan áron gépet, ami egyértelműen azt engedi sejtetni, hogy olcsó húsnak híg a leve. Majd ha ezek a gépek is használhatóak lesznek a garancián túl, akkor meglátjuk, hogy milyen a minőségük. De csak azért mert azt szajkózod, hogy az általad és általam is ismert üzleti csúcskategória jó, még nem lesz igazad, én pedig nem leszek hülye, mert szkeptikus vagyok a géppel kapcsolatban.

A DV7 összehasonlításnak igenis van értelme, ha itt a tulajdonképpeni tesztek (játék) a magánembereknek szólnak. A nagyvállalat IT osztálya, beszerzője meg úgysem az iPont olvassa, hanem tendert ír ki és vérre menő alkut folytat a gyártóval (de nyogodtan javíts ki, ha nálatok másképp van).

Árban hasonló, kompromisszumos gépek, de legalább nem ez az arany középút a semmibe:
-hordozhatóság: ultrabook
-akkuidő: Timeline, ASUS U széria
-teljesítmény: ebben az árban tulajdonképpen bármely konzumer gép odaver
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. trencsa
2011.10.16. 17:18
en vagyok a hulye, mert valaszolok. a szajkarate pedig nem visz sehova igaz?
latod az olcso husos pelda pont illik az acerekre. ugyanabbol a megfontoloasbol vesznek az emberek olasz/francia autot illetve acer/fusi gepet. mert olcso, de vallani kell a kovetkezmenyeket. azt, hogy beszarik. en nem vennek ilyesmit, mert a kornyezetemben egy megbizhato sincs senkinek a birtokaban, megsem szarozom egy az altalam ismeretlen geprol irt cikket a forumban. a hpkkel viszont sok baj nincs(bar felig francia...)

a dv7 egy entertaining laptop. ez meg nem. illetve nem szajkozok semmit, de nem egy kategoria. ember! nezd mar meg a speckoit... ma[LINK]s a celkozonseg. ennyi

a tovabbiakban is nyugodtan mond el ERROL a geprol a velemenyed mindenkinek... ha tulaj lennel, megertenem, igy csak nezek butan, hogy honnan veszed az infod?

amugy ismered ezt?


kivalo mondas.

azt pedig mar vegkep nem ertem, miert ne olvashatna egy beszerzo akarmit a neten...
hat lol

na en befejeztem a trollkodast.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. malvoisen
2011.10.16. 18:35
Látom nehezen tűröd, ha ellent mernek mondani neked. Erölködj csak, lassan én is elhiszem, amit írsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Alvin_ti42...
2011.10.16. 19:17
Annyit tennék hozzá az elhangzottakhoz, hogy a három nagy, üzleti gépek gyártásában is jártas cég termékpalettája nagyjából így tehető egymás mellé:

HP Probook 6-os sorozat - Dell Latitude 5-ös sorozat - Lenovo Thinkpad L sorozat
HP Elitebook - Dell Latitude 6-os sorozat - Lenovo Thinkpad T sorozat


A webáruházhoz pedig nagyjából semmi közöm, főleg nem az onnan származó bevételekhez - de köszönöm a feltételezést, így hét év újságírás után kifejezetten jól esik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zabalint
2011.10.17. 10:55
@trencsa:
Pedig baromi fontos részlet, hogy ez a gép nem hozza az üzleti gépekre jellemző minőséget, ez csak névlegesen üzleti gép. A 3 év garancia meg a Dell Inspironra, vagy az A-s Fujitsu Lifebookokra is megvan. Tehát totál igazuk volt azoknak, akik ezt a gépet a consumer kategóriával vetették össze, mert azokhoz képest tényleg drága. Egyébként a HP-nek hivatalosan a 620-625-630-635-ös laptopjai is üzletiek, gondolhatod mennyi közük van a minőséghez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Alvin_ti42...
2011.10.17. 12:31
Zabalint: A HP 600-as sorozata sosem volt üzleti modellcsalád, azok képviselik a belépőszintet a konzumer vonalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zabalint
2011.10.17. 16:01
A HP szerint nem:
http://www.hp.com/sbso/busproducts_notebooks.html
http://h41111.www4.hp.com/notebooks/hu/hu/

Az Esseintials menüpont alatt találod meg őket.

A consumer kategóriában a 600-as sorozat megfelelője a Compaq Presario.

Legalábbis mindez a HP saját kategorizálása szerint, nyilván a 600-asoknak semmi köze az üzleti gépekhez. De ennek a Probooknak sincs sokkal több, csak néhány, az üzleti gépekre jellemző extrával, és a jó kategorizálással drágábban lehet eladni, mint a Pavilionokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tyaty
2011.11.07. 17:59
Ez üzleti gép, mivel a 6-os széreiába tartoznak(6510b,6520b,....).
Egy üzleti hp gép jellemzői:
-Dokkolható, és kompatibilis a többi üzleti hp kegészítővel,pl,. kölömböző álványok, upgrade bay mervlemezek/oprtokai meghajtók.
-Matt kijelzős
-Terméktámogatás évekkel a kiadás után
-Üzleti jellegű plusz szolgáltatásokEgy Pavilon nem feltétenül jobb vagy rosszabb egy probook 6-os-nál, egyeszerűen más szolgáltásokat nyújt pl tv tuner, viszont nem dokkolható, magyarországon nem szervizelhető(európai központba küldik)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tyaty
2011.11.07. 17:59
Ez üzleti gép, mivel a 6-os széreiába tartoznak(6510b,6520b,....).
Egy üzleti hp gép jellemzői:
-Dokkolható, és kompatibilis a többi üzleti hp kegészítővel,pl,. kölömböző álványok, upgrade bay mervlemezek/oprtokai meghajtók.
-Matt kijelzős
-Terméktámogatás évekkel a kiadás után
-Üzleti jellegű plusz szolgáltatásokEgy Pavilon nem feltétenül jobb vagy rosszabb egy probook 6-os-nál, egyeszerűen más szolgáltásokat nyújt pl tv tuner, viszont nem dokkolható, magyarországon nem szervizelhető(európai központba küldik)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!