iPon Cikkek

HyperX Cloud Drone headset - kicsi, de erős

Dátum | 2016. 08. 12.
Szerző | Morte
Csoport | FŐ EGYSÉG

A PC, Mac, PS4, Xbox One, Wii U és mobil kompatibilis HyperX Cloud Drone headset a Cloud széria legifjabb tagja. A HyperX a Kingston kifejezetten gamereknek szánt kiegészítőinek tervezője, ami egy ideje már önállóan tevékenykedik a cégen belül. A HyperX fülesei közé olyan, kategóriájukban kiváló headsetek tartoznak, mint a HyperX Cloud, a HyperX Cloud II és a HyperX Revolver. A Drone, ahogy neve is utal rá, tudásban és felszereltségben némiképp kevesebbet hoz, mint nagyobb testvérei, de azért nem hoz szégyent a család nevére. Nézzük meg, hogyan is néz ki, és mit is tud a kistesó!
Csomagolás, külső A megszokott, vörös-fekete, HyperX logóval díszített kartondobozos csomagolás előlapja majdnem teljes felületén átlátszó, így már kibontás előtt szemügyre vehetjük a headsetet. A készülék alapszíne fekete, csak a fejpánt belső párnázata és a fülkagylókon lévő HyperX logó piros. Felépítése nem annyira masszív, mint nagyobb testvéreié, a keret nem tartalmaz fém részeket, könnyű műanyagokból készült, amelyek kialakítása, összeállítása azonban precíz. A keskeny fejpánt hossza két sín segítségével állítható, így kis- és nagy fejmérete is jól illeszkedik. Kézbe fogva úgy éreztük, hogy a fejpánt egy kicsivel több párnázást is elbírt volna, de viselés közben eloszlottak kétségeink, a headset teljesen kényelmesnek bizonyult, hosszabb viselés után sem nyomta a fejünk tetejét. Ebben közrejátszott az is, hogy a készülék kifejezetten könnyű: a kábellel együtt is mindössze 220 grammot nyom.
A fülkagylók két tengely mentén képesek elforogni, így pontosan tudnak illeszkedni a fülre. A finom műbőrből készült fülpárnák oválisak, puha szivaccsal vannak megtöltve, körbeölelik a fület, ami tovább növeli a kényelmet hosszú távon is. A fülkagylóknak van egy egészen pici satu hatása, de épp csak annyi, ami ahhoz kell, hogy a könnyű súly ellenére se csúszkáljanak el. A zárt, fület körbeölelő (cirkumaurális) kialakításnak köszönhetően a füles kis mérete és könnyedsége ellenére is egészen jó passzív zajszűréssel rendelkezik, zenehallgatás, játék közben annyira kizárja a külső zajokat, hogy azok ne legyenek zavaróak. A lehajtható mikrofon a bal oldalon található. Felhajtott állapotban a mikrofon néma, ha lehajtjuk, csak akkor kapcsol be, ami egyszerűvé teszi a használatát. A mikrofonon nincs szivacs, a végét sűrű rács védi. A szára rugalmas, szabadon formázható, hajlítható, ami igen hasznos tud lenni, viszont ügyelnünk kell arra, hogy visszaalakítsuk eredeti formájára, ha fel akarjuk hajtani, különben elakad. Fel- ill. lehajtáskor jól érezhető és hallható kattanás teszi egyértelművé a ki-és bekapcsolás megtörténtét, így nem fognak minket meglepetések érni. A hangerőszabályzó a jobb fülkagyló külső részén található egyszerű, kör alakú tekerő, amelyen az ujjunkkal érezhetjük, milyen állásban van éppen. Nekünk tetszettek ezek a megoldások, ugyanis rengeteg előnnyel jár, ha a kábelen nincs vezérlődoboz: nem kell keresgélni a gombokat, a doboz súlya sem húzza le alattomosan az asztal szélére lerakott headsetet, és használat közben sem lengedezik semmi zavaró a kábelen. A Drone 1 méter hosszú harisnyázott kábellel rendelkezik, amellyel kontrollerhez ill. mobilhoz csatlakoztathatjuk, és kapunk még hozzá egy 2 méteres elosztókábelt, amellyel PC-re és egyéb olyan készülékekre köthetjük, amelyeken külön van a mikrofon és a fejhallgató csatlakozója. Ez utóbbi esetben 3 méterrel gazdálkodhatunk, ami még arra is elég, hogy egy nagyképernyős tévétől kényelmes távolságban tudjunk elhelyezkedni. Egyéb extrák (pl. hordtáska) sajnos nem járnak a headsethez, és összehajtani sem lehet, így ránk van bízva, mihez kezdünk vele, ha szállítani akarjuk. Ha valakinek ez lenne az elsődleges szempont, a nagytestvérek közül a Cloud és a Cloud II az, amik mellé kapunk tasakot is.
Hangzás A készülék üzembe helyezéséhez természetesen nincs szükség sem telepítésre, sem meghajtókra, a beállításainkon viszont lehet, hogy igazítanunk kell, ugyanis úgy tapasztaltuk, hogy a hangerőből az átlagosnál kicsivel több kell a Drone-nak. A hangzásvilágot erősen a középtartomány uralja. A mély hangokra sem lehet panasz, de ezeket nem úgy hangsúlyozzák, hogy vadállat módjára szaggassák a dobhártyánkat, hanem inkább ügyes trükkökkel, térbeliségük kiemelésével érik el, hogy tisztaságuk megőrzése mellett is szépen dübörögjenek. A magas hangok terén azonban már nem teljesít olyan jól a Drone. Az összhangzás olyan, mint mintha egy puha takaró alól borítottak volna ránk: a headsetnek kellemes meleg a hangja, de nem jön át minden, a tiszta középtartomány és az energikus mélyek mellett a magasak némiképp tompák, a háttérbe szorulnak. A magasabb árkategóriába tartozó Cloud II hangjával összehasonlítva ez különösen jól érezhető. A Drone-nál jól szól a lépések hangja, a robbanások, effektek erőteljesek, az emberi beszédhangok tiszták, és a hallottak alapján kitűnően el tudjuk találni, hol helyezkednek el ellenfeleink, és mi hol történik. A gyengébb magasak kivételével szépen elkülönülnek a hangok. A mélyek jól érzik magukat a tág térben, ami rendelkezésükre áll, és felszabadultan ki tudják tombolni magukat. Ez a felállás a játékos headsetekkel szembeni elvárásoknak tökéletesen megfelel, és a filmek közül az akció műfajhoz is illik, kifejezetten zenehallgatáshoz azonban már nem tudjuk jó szívvel ajánlani a Drone-t. Akinél a headset kiválasztásnál fontos szempont lenne ez is, és szereti a márkát, az inkább a nagytestvérek közül válasszon. Aki főként FPS-ekkel játszik, az elégedett lesz a Drone akciósabb részeket kiemelő hangjával, a "csendesebb" játékok és az olyan műfajok kedvelőinek, amelyekben fontos szerepet kap a zene, nem feltétlenül a legoptimálisabb.
A Drone-nak jó a passzív zajszűrése, játék közben kívülről nem hallatszanak be zavaró hangok, zajok, és mi sem fogunk a környezetünkben lévők agyára menni, ugyanis semmi sem hallatszik ki a külvilág felé, még nagy hangerőnél sem. A headset minősítetten TeamSpeak barát, és Discord, Skype, Ventrilo, Mumble ill. Raidcall kompatibilis. A Drone mikrofonjának 50–10 000 Hz a frekvencia átvitele (összehasonlításképp a Cloud mikrofonja 100 - 12 000 Hz-et, a Cloud II és a Revolver 50-18000 Hz-et tud). Potenciális aranylemezének éneksávját senki sem fogja ezzel a mikrofonnal felvenni, ahogy rádióközvetítést, vagy podcastot sem fog vele készíteni, de a célnak tökéletesen megfelel. Problémája annak lehet vele PC-n, akinek a rendszere nem tud elég kakaót adni (pl. egy gyengébb alaplapi hangkártyája van), ebben az esetben előfordulhat, hogy a kimenő hang halk lesz. A mikrofon tiszta, érthető, erősebb háttérzajoktól mentes hangot produkált. A beszélgetés közben a gépelés hangja nagyon halkan beszűrődött a háttérből, de nem volt zavaró, a hangfalainkból jövő zenét már egyáltalán nem hallotta beszélgetőtársunk. A mikrofon a távolabbról jövő hangokat is jól kiszűrte.
Végszó A HyperX Cloud Drone-t hangsúlyos, erőteljes, ugyanakkor szépen, tisztán szóló mély- és középtartomány jellemzi, míg a magasak a háttérbe szorulnak - azaz teljes egészében gamereknek kifejlesztett darab, ami az effektek kiemelésében jeleskedik. Könnyű, kényelmes, egyszerű a használata, FPS-ekhez és akciódúsabb játékokhoz ideális választás, zenehallgatáshoz már kevésbé. Hangzása ebben az árkategóriában igen jónak számít. Hasznos linkek: HyperX Cloud Drone - webshop HyperX Cloud Drone - hivatalos oldal
Specifikációk Meghajtó: dinamikus, 40 mm-es Típus: cirkumaurális, zárt Frekvenciatartomány: 20 Hz–20000 Hz Impedancia: 24 Ω Hangnyomás szint: 94±3 dBSPL / mW 1 kHz-nél Teljes harmonikus torzítás: < 2% Bemeneti teljesítmény: Névleges 20 mW, Maximális 100 mW Tömeg mikrofonnal és kábellel együtt: 220 g Kábelhossz és típus: Headset (1 m) + PC hosszabbító, elosztó kábel (2 m) Csatlakozó: Headset - 3,5 mm-es jack (4 pólusú) + PC elosztó kábel (3,5 mm-es sztereo jack és mikrofon jack) Mikrofon: Elektret kondenzátor-mikrofon Karakterisztika: Egyirányú, zajszűrős Felvett áramerősség: < 500 uA Impedancia: < 2,2 k Ω Működési feszültségtartomány: 1V-4,5 VDC Frekvencia átvitel: 50–10000 Hz Érzékenység: -45±3 dBV (0 dB=1 V / Pa, 1kHz)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. okumura
2016.08.12. 13:10
Csak a Cloud
Ilyen árban szerintem nem éri meg spórolni, ha hosszú távra veszed.
10 alatt jó lenne, de gondolom 15 körül lesz majd inkább, és akkor inkább vegyétek a cloud-ot 20-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Svindler okumu...
2016.08.12. 13:56
Igazából pont 10 alatt van

https://ipon.hu/webshop/product/hyperx_drone/1442613
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. KunkliJano...
2016.08.13. 08:21
én egyik Hyper X headsetet sem adnám a Plantronics GameCom 788 http://www.plantronics.com/us/product/gamecom-788 ért cserébe, vagy amit most tesztelek a Razer BlackShark Expert 2.0-ért http://www.razerzone.com/gb-en/gaming-audio/razer-blackshark a Hyper X headseteket egy kínai hifis fejhallgatókat gyártó cég gyártja a Takstar, csak mivel a Kingston híres ram gyártó cég ezért az ők nevüket viselik és ezért van az hogy a legtöbb a Hyper X headsetekkel egy árban lévő headsetektől jobb a Cloud a Cloud 2 is, de a Plantroncs szintjéhez nem ér fel, sem pedig a Razer BlackShark expert 2.0 -hoz a Plantronics amit megemlítek pedig olcsóbb mint a Cloud-Cloud 2 de még is jobb mint a HyperX Cloud Drone és a BlackShark és a Razer Hammerhead Pro v2 http://www.razerzone.com/gaming-audio/razer-hammerhead-pro-v2 is jobb mikrofonnal rendelkezik mint a Hyper X headset,de a Sennheiser is sokkal jobb minőségű headseteket gyárt, és én bízom abban hogy a gamer fronton felkapott márkák közül a Razer szépen lassan de magabiztosan utoléri majd a legnagyobb headset gyártókat és nagyon jó stúdió hangminőségű headseteket fognak majd a későbbiekben gyártani Hyper X headset jobb mint mondjuk a SteelSeries Siberia headsetek,de a 9H -tól is jobb, vagy jobb mint a Razer Kraken vagy Tiamat headsetek, de most a HyperX Cloud Drone-ról van szó de ebben az árkategóriában ami legyen mondjuk 15000 Ft sokkal jobb headsetek is vannak ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler Kunkl...
2016.08.13. 13:15
Ami legyen mondjuk 15 ezer? De ha egyszer nem annyi. Meg most őszintén, mi volt ez?

Pl. hogy a Blackshark jobb. Ötször annyiba kerül, az lenne szép ha nem lenne jobb

Miközben sajnos egy csomó olcsóbb Razer füles nem épp a kategória csúcsa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani Svind...
2016.08.13. 14:29
Az árig már nem jutott el, hamarabb kapott vérszemet a gépeléshez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. okumura Svind...
2016.08.13. 23:41
Hát igen, ezt benéztem
Így egy kicsit más a fekvése a leányzónak...
Bár még így is az a kategória, amit megveszel a gyerekednek hogy menőnek érezze magát a suliban, magadnak meg veszel egy normálisat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Yodamest Svind...
2016.08.16. 09:50
Ami legyen mondjuk 15 ezer? De ha egyszer nem annyi. Meg most őszintén, mi volt ez?[i][/i]
Ezen jót szakadtam tény Kunkli Jani komment áradata elég fájó a szemnek. Nincsenek mondatok egy nagy vulkánkitörés az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KunkliJano... okumu...
2016.08.20. 07:58
várj már mert mi a menő a SteelSeries, Hyper X Cloud, Razer Kraken,ROCCAT márkákban, mert mondjuk ha árkategóriában veszel akár magadnak, akár a gyerekednek egy olyan headsetet, ami árban ugyan ennyibe kerül, de mondjuk hangminőségben,és minden másban is többet ad mint ezek a headsetek, akkor nem veszed meg, csak mert a 10 évesek ezt használják, vagy az esportolók, akik tulajdonképpen csak azért használnak több különböző headsetet, 1 mert vagy a verseny ahol játszanak mondjuk pl: azt a Hyper X támogatja, vagy mert a csapatot támogatja, ám ha megnézel egy CS GO ESL-t ott is mindegy hogy a versenyt mondjuk melyik headset gyártó támogatja, maximum csak egy állványon vagy a játékosok nyakában van a headset de igazából a legtöbb hivatalos versenyeken az ismert CS GO alakulatok Plantronics GameCom Commnader Headsettel játszanak https://www.google.hu/search?q=plantronics+gamecom+commander&espv=2&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi-t7SFqM_OAhXE1hoKHTTHBmkQsAQIMQ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KunkliJano... Svind...
2016.08.20. 10:48
12000 Ft akkor is drágább mint ez a headset http://mikrofonos-fejhallgato.arukereso.hu/plantronics/gamecom-388-p243872985/?gclid=CP_RxLLNz84CFRPjGwodFtcBfw és ez jobb minőségű mikrofonban és minden másban is vagy + 5000 Ft-ért ez http://mikrofonos-fejhallgato.arukereso.hu/plantronics/gamecom-788-p242261879/?gclid=CKGyhs7Nz84CFdUaGwod11UOjA#velemenyek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!