iPon Cikkek

HyperX Cloud Stinger headset - kényelem költséghatékonyan

Dátum | 2016. 12. 15.
Szerző | Morte
Csoport | MULTIMÉDIA

Újabb taggal bővült az egyre népesebb HyperX Cloud család: az 50 mm-es neodímium mágnes meghajtókkal felszerelt könnyű és kényelmes Stinger névre hallgató headsettel. A család többi tagjához hasonlóan sokoldalú készülék PC-vel, konzolokkal és mobil eszközökkel is használható, és az ára is kedvező. Nézzük, mit tud!
Csomagolás, külső A HyperX Cloud Stinger vörös-fekete csomagolásban érkezett. A doboz a headseteknél megszokott méretekhez képest szokatlanul lapos volt, amire kicsomagolás után meg is kaptuk a magyarázatot. A Stinger fülkagylói oldalirányban 90 fokban elforgathatóak, ezért elcsomagolva egészen lapos formát tud felvenni, ami jó hír azoknak, akik a headsetükkel együtt szeretnek utazni. A headset rendkívül könnyű, mindössze 275 grammot nyom, ami még egy jó pontot jelent a szállíthatóság és a kényelem szempontjából. A modern formavezetésű Stinger teljes egészében matt fekete, a fejpánt tetejét díszítő HyperX logó fényes fekete, a fülkagylók külső felén látható HyperX logók pedig vörösek. Az ovális alakú, puha műbőrrel borított fülpárnák cirkumaurális (fület körbeölelő) kialakításúak, tömésük kellemesen puha memóriahabból készült. A fülkagylók a már említett oldalirányú elforgathatóság mellett fel-le irányban is képesek mozogni, így jól tudnak illeszkedni fejünk, fülünk formáihoz, és hosszú távon is kényelmesek maradnak.
A keskeny műanyag fejpánt mérete kétoldalt fém sínek segítségével állítható, a headset így minden fejmérethez kényelmesen használható. A fejpárna a HyperX Cloud Drone-éhoz hasonló kialakítású: szintén keskeny, és viszonylag kis felületen illeszkedik a fejtetőre, kellemesen, puhán párnázott. A fejpárnák a fülpárnákkal együtt kellő stabilitást adnak a készüléknek, anélkül, hogy az bárhol nyomná a fejünket. A bal oldali fülkagylón elhelyezkedő mikrofon egyetlen mozdulattal lehajtható. Erős, ugyanakkor rugalmas műanyagból készült, amilyen formába hajlítjuk, abban marad. Ha felhajtuk a mikrofont, azzal egyben le is némítjuk. A jobb oldali fülkagyló alján helyezkedik el a hangerőszabályzó, amely szokatlan módon nem gombos, vagy tekerős, hanem egy csúszka. Hátrafelé tolva adunk növelhetjük a hangerőt, előre tolva levehetjük. Kényelmesen elérhető és egyszerű a használata. A headset 130 cm-es kábellel van felszerelve, amely 3,5 mm-es, 4 pólusú jack csatlakozóban végződik. Kapunk hozzá egy 170 cm hosszú elosztót is, amely két 3,5 mm-es jackben végződik: egy a sztereó hangnak, és egy a mikrofonnak. A kábel nem harisnyázott, finom tapintású műanyag borítja. Ha túl hosszúra hagyjuk, akkor hajlamos az összetekeredésre, ezért nem árt összefogatni. A készüléket PC-hez, PS4-hez és Wii U-hoz is használhatjuk, illetve CTIA szabványú csatlakozós mobil eszközökkel és Xbox One-nal is kompatibilis (2015 júniusától az Xbox One vezeték nélküli kontrollereket már 3,5 mm-es porttal is felszerelték, ha nem ilyen kontrollerünk van, akkor adapterre lehet szükségünk).
A HyperX Cloud nem véletlenül a felhőkről kapta a nevét, a család minden eddig általunk kipróbált tagjára (Cloud, Cloud II, Drone, Revolver) jellemző volt a könnyed kényelem. A Stingernél sincs ez másképp, felraktuk a fejünkre, és rögtön el is tudtunk arról feledkezni, hogy rajta van. A headset 3-4 óra folyamatos használat során is kényelmes tudott maradni: nem fogta satuba füleinket, de mégis kellő tartása volt, hogy ne csúszkáljon a fejünkön. Nem éreztük melegnek a hosszú használat során, és nem is izzasztotta meg fülünket (igaz most nincs árnyékban negyven fok). Szokás szerint nagyfejű, szemüveges kollégánkat is rávettük, hogy próbálja ki a készüléket, és ő is kifejezetten kényelmesnek találta. A 90 fokban elforgatható fülkagylók nagyon könnyen járnak, nincs szinte semmi ellenállásuk, ami hozzájárult a fent említett azonnali komfortérzéshez. Amikor felvesszük vagy letesszük a headsetet, akkor viszont jobb vigyázni, hogy ne kizárólag a fülkagylóknál fogjuk meg, ha nem szeretnénk úgy érezni, hogy ki akar ugrani a kezünkből. Letörni nem fog, ha csak az egyik fülkagylónál fogva finoman megemeljük, de a durvább bánásmódot valószínűleg hosszú távon már nem tolerálná. Az elforgathatóság egyébként nemcsak a szállításnál jelent könnyebbséget, jól jöhet azoknak, is, akik szeretik a nyakukba tenni a fülest, amikor épp nem használják: a fülkagylók szépen ráfekszenek a kulcscsontra, és nem bökdösik az ember állát.
A Stinger 50 mm-es neodímium mágneses meghajtókkal lett felszerelve, ezért akár a szintén 50 mm-es Revolver öccsének is tekinthetjük; hangzásvilága is hozzá áll a legközelebb. A Stinger hangja kellemes és tiszta, a minőségi fülesekre jellemzően szépen elkülönülnek a különböző hangok, effektek, zenehallgatásnál a hangszerek. Karakterisztikája a gamer fülesekre jellemző kialakítást követi: a basszusok külön hangsúlyt kaptak, hogy kiemeljék a játékok, filmek effektjeit, a lépéseket, robbanásokat, lövéseket. A mértékkel kiemelt basszusok keményebbek, feszesebbek, mint a lágyabb hangzású Cloudnál és a Cloud II-nél, de nem nyomják el a többi tartományt, hagyják a közép és magas hangokat is érvényesülni. A gamer kialakítású karakterisztika a zenében nem minden műfajnak tesz jót, ezért zenehallgatáshoz nem ez a legtökéletesebb darab, de nem hoz szégyent a HyperX Cloud névre ezen a téren sem. Akinek a zenehallgatás is fontos szempont, annak a lágyabb hangzásvilágú Cloudot, Cloud II-t tudjuk ajánlani, akinek bejönnek a hangsúlyosabb basszusok a zenében is, azoknak pedig a Revolvert - persze tegyük hozzá, hogy ezek a darabok már jóval magasabb árkategóriába tartoznak. A Stingernél a hangzás tere pont megfelelő a játékokhoz, filmekhez: kellően tágas ahhoz, hogy ne érezzük úgy, hogy egy szekrényben ülve hallgatózunk, és nincs eltúlozva annyira, hogy elvesszenek a hangok a távol ködében. A játékokban, filmekben is rendben volt a pozicionálás, jól be tudtuk lőni, honnan jönnek a hangok a térben (horrorfilmet nézni kegyetlen jó volt vele éjszaka). Mindez a meghajtók enyhén elforgatott elhelyezésének köszönhető, amelyek nem oldalról, hanem kissé szemből küldik a hangot a hallójáratunk irányába. A headset passzív zajszűrése kitűnő, zenehallgatás, játék, filmnézés közben még éppen hogy csak észleltük, ha a szobában beszélt valaki, de nem volt zavaró, a távolabbi hangok pedig teljesen megszűntek. A hangok a headsetből nem szűrődtek ki, környezetünket nem zavartuk vele. A mikrofon érzékenysége 50-18 000 Hz-ig terjed, ami megegyezik a Stingernél drágább árfekvésű Cloud II és a Revolver mikrofonjának értékeivel. A mikrofon az emberi beszédet tisztán, a természetes hangszínt megőrizve vitte át. Használatát praktikusnak találtuk, egy mozdulattal fel tudtuk hajtani, amikor épp nem volt rá szükség, fel- és lehajtáskor kattanással nyugtázta a be és kikapcsolást. A mikrofon elég érzékeny volt ahhoz, hogy kényelmesen, a szánktól távolabb tartva használhassuk. A háttérzajok közül csak a kifejezetten erősebbek hallatszottak bele (anyósüvöltés a távolból, vagy ha a szobában lévők kifejezetten felemelték a hangjukat). Beszéd közben a gépelés hangja is hallható volt, de olyan halkan, hogy az nem volt zavaró.
A kifejezetten jó ár-érték arányú Stinger nemcsak a HyperX család, hanem az általunk tesztelt headsetek közül is az eddigi legkényelmesebb volt. A mikrofon hangminősége is kellemes meglepetést okozott. Mindez ideálissá teszi a headsetet a hosszú Teamspeakes, Ventrillós játékestekhez, délutánokhoz (korán kelő gamer nincs, a reggeliek csak későn fekvők). A Stinger hangzásával különösen elégedettek voltunk: filmek, játékok terén jóval többet nyújtott, mint ami ebben az árkategóriában általában elvárható és megszokott, így bátran tudjuk ajánlani minden játékosnak, aki ebben a szegmensben keresgél.
Végezetül álljon itt egy teljesen eszement Stinger reklám, csak erős idegzetűeknek. Figyelmeztetés: vér, bikiniben twerkelő pocakos pasi, fárasztó mémek. NSFW! Főnök, szülők, anyós, érzékeny lelkűek közelében ne nézzétek!
Hasznos hivatkozások Webshop: HyperX Stinger Hivatalos oldal: HyperX
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zolti77
2016.12.15. 19:41
Költséghatékony, jó ár-érték arány stb. csak épp az árát nem írjátok sehol, lehet ingyen van azért nincs ár írva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Zolti...
2016.12.15. 19:46
Nézd meg a videót. A cikk része. Abban benne van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Benny
2016.12.15. 21:42
Én is az árát kerestem, sokkal kényelmesebb lenne a cikkbe írni mint a videóban keresgélni. Megtaláltam: 50 dolcsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2016.12.16. 12:31
Webshop link: [LINK]
Mindjárt berakom a cikkbe is, hogy ne kelljen keresni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. karsa
2016.12.17. 09:59
Szerintem jobb a Logitech G430. Eleve 2+1 év gari, 7.1 és nem műbőr a fülpárna bevonata. Amióta belehet kapcsolni a külön-külön a DTS hangzást az alkalmazásoknál jobb mint előtte 110%.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ThZol
2017.09.25. 18:51
Valaki megírja, hogy recseg-e vagy nem? Tehát nem gagyi-e a műanyag?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!