iPon Cikkek

Játékmegjelenések 2012 - harmadik negyedév

Dátum | 2012. 07. 16.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

The Secret World (PC)

Fejlesztő: Funcom
Kiadó: Funcom / EA
Megjelenés: július 3-a (megjelent)

A Secret Worldnek eredetileg még júniusban kellett volna megjelennie, de szüksége volt még egy kis polírozásra, így végül most, hónap elején landolt a boltok polcain. A többek között Ragnar Tornquist nevével fémjelezett játék szerencsére elég jól indult, és tekintve, hogy milyen tartalombővítési tervekkel állt elő a Funcom, szinte biztosra vehető, hogy nem jut majd az Age of Conan sorsára.Endless Space (PC)

Fejlesztő: Amplitude Studios
Kiadó: Iceberg Interactive
Megjelenés: július 4-e (megjelent)

Ha azt mondjuk 4X stratégiai játék és Sci-fi, akkor jó eséllyel 10-ből 9 embernek a Sins of a Solar Empire jut az eszébe a közelmúltból. Míg régen ez a stílus és műfaj kéz a kézben járt (Imperium Galactica, Master of Orion, stb.), addig mostanában elég ritka ez a párosítás, pedig 4X játékok továbbra is vannak. Éppen ezért ha valakinek hiányérzete van, az mindenképp vessen egy pillantást az Endless Space-re, ami szinte a semmiből bukkant elő, hogy okozzon pár kellemes napot a stílus rajongóinak.Anna (PC)

Fejlesztő: Dreampainters
Kiadó: Dreampainters
Megjelenés: július 16-a (megjelent)

A Dreampainters Amnesiára hajazó alkotása némi csúszás után most jelenik meg. Aki FPS nézetben vágyik egy kis borzongásra, az talán megtalálja a számítását benne.

 

 

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Namco Bandai Games
Kiadó: Namco Bandai Games
Megjelenés: augusztus 14-e

A TTT2 jelenti körülbelül az uborkaszezon végét, innentől indulnak be igazán a dolgok. Az első Tekken Tag Tournament még 2000-ben jelent meg PS2-re, így már épp ideje volt újra összeereszteni mindenkit, akit csak lehet a Tekken játékokból. Fejlődtek a tag kombók is, így már mindkét választott karakterünk részt vehet majd bennük, és még rengeteg apróságra számíthatunk.Sleeping Dogs (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: United Front Games és Square Enix London
Kiadó: Square Enix
Megjelenés: augusztus 17-e

A játékot eredetileg True Crime: Hong Kong néven jelentették be, de 2011-ben az Activision úgy döntött, hogy lelövi a projektet, nem támogatja tovább. A Square Enix azonban felkarolta a True Crime széria rebootját, de a névhez való jogokat már nem akarta megvenni, így lett a játék végül Sleeping Dogs. Manapság szinte naponta érkezik egy új videó belőle, úgyhogy valószínűleg nem kell bemutatni senkinek a játékot, kíváncsian várjuk milyen lesz a kész anyag.Counter-Strike: Global Offensive (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Valve és Hidden Path Entertainment
Kiadó: Valve
Megjelenés: augusztus 21-e

A Counter-Strike következő iterációja is itt van már a nyakunkon. A vérfrissítéssel érkeznek majd természetesen új térképek is, de a keresztplatformos játék lehetőségét végül megnyesték, csak a Windows-osok és Mac-esek játszhatnak együtt, egyébként mindenki marad a saját platformján. A PlayStation 3-as változat viszont kapott Move és bill+egér támogatást is, a kontrolleren felül.Transformers: Fall of Cybertron (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: High Moon Studios
Kiadó: Activision
Megjelenés: augusztus 24-e

Az új Transformers játék ott folytatódik ahol a War for Cybertron véget ért, de játékmenetben tartogat újdonságokat. Több új fejleszthető fegyver is lesz benne, minden karakternek lesz saját speciális tulajdonsága, és lesz, akinek az irányítása is eltér majd a megszokottól (Grimlock, valószínűleg minden második olvasó gyerekkori kedvence). Az első rész szerethető volt, nemsokára kiderül mennyit tudtak csiszolni rajta a High Moon-nál.Guild Wars 2 (PC)

Fejlesztő: ArenaNet
Kiadó: NCsoft
Megjelenés: augusztus 28-a

A Secret World után a nyár másik nagy MMO dobása a Guild Wars 2, ami rengeteg friss ötlettel próbál egy kicsit kitörni az alap MMO sablonokból. A béta-tapasztalataink eddig pozitívak, valószínűleg a második rész még nagyobb sikerre számíthat, mint az első.Madden NFL 13 (PS3, PS Vita, Xbox 360)

Fejlesztő: EA Tiburon
Kiadó: EA Sports
Megjelenés: augusztus 28-a

Idén sem maradunk NFL nélkül, és szokás szerint megint rengeteg apróságon fejlesztettek: jobb grafika, értelmesebb AI, 82 óra kommentár, stb. A rajongók nem fognak unatkozni.Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Vigil Games
Kiadó: THQ
Megjelenés: augusztus

A Darksiders II még csak Amerikában kapott végleges dátumot, de valószínűleg felénk is augusztus 14-e környékén fog befutni. A játék története párhuzamosan fut majd az első részével, megtudhatjuk mit csinál a négy lovasból Death, amíg War leveri a fél világot.

 

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)
Fejlesztő: Gearbox Software
Kiadó: 2K Games
Megjelenés: szeptember 21-e

Claptrap visszatér! A Borderlands első részét sokan szerették, és mint nemrég megtudtuk, még a DLC-i is sikeresek voltak. A Gearbox nagyon büszke a készülő folytatásra és nagy reményeket fűz hozzá, úgyhogy kíváncsian várjuk.Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)
Fejlesztő: Team Ninja
Kiadó: Tecmo Koe
Megjelenés: szeptember 28-a

Fürdőruhás lányok, verekedés, lányok, dinamikus hátterek, lányok, lányok és fürdőruha DLC-k. A villantásokkal teli széria új része ismét multiplatformos lett és természetesen szebb is, ami ebben a műfajban nem elhanyagolható tény. Szeptemberben megtudjuk, hogy mint verekedős játék is, jó-e a Dead or Alive 5.FIFA 13 (kb. mindenre megjelenik ami bonyolultabb mint egy kenyérpirító)
Fejlesztő: EA Canada
Kiadó: EA
Megjelenés: szeptember 28-a

Természetesen idén sem maradunk FIFA nélkül. Még jobb fizika, értelmesebb AI, stb. stb., lassan már nincs hová menni ezen a konzolgeneráción.F1 2012 (PC, PS3, Xbox 360)
Fejlesztő: Codemasters
Kiadó: Codemasters
Megjelenés: szeptember

A Codemasters F1 sorozatának új tagja még nem kapott pontos dátumot, de az utolsó bejelentések szerint valamikor szeptemberben találkozhatunk majd vele.Természetesen a felsoroltakon kívül lesznek még kisebb megjelenések, és olyanok is, hogy egy nagy játék megjelenik más platformokra, de valahol meg kellett húznunk a határt, így a PSN, XBLA kínálat kimaradt. Amire még érdemes lehet odafigyelni, hogy jön a Risen 2 konzolokra, valamint a Prototype 2 és a Dark Souls PC-re.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. kray
2012.07.16. 08:51
Az Anna és a Darksiders jónak ígérkezik

Reméljük azok is lesznek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dragon83
2012.07.16. 10:15
Sleeping Dogs nagyon-nagyon város! Remélem jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikej95
2012.07.16. 14:04
Az Anna tényleg teljes koppintás(használhatná a Firctional Games az Apple 'taktikáját'), bár nincs vele bajom. A Syndicate 2012-es verziója is egy picit Max Payne, egy picit Deus Ex volt és egy rakás CoD és meg is lett az eredménye. Remélem nem ez lesz az Anna-val is.
A Slleping Dogs-ot már én is nagyon várom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester
2012.07.16. 16:59
A madden 2013mozdulatai nekem nagyon fájtak.... ennyi idővel a backbreaker féle fizikával felruházott animációk után még mindíg ilyen "elcsúszunk a levegőben hogy elférjünk rendesen" szerű letárolt animokkal dolgozzanak.... Oké hogy ez kevesebb erőforrás, és több mehet a grafikára, de azért ma már egy átlagos gép is elbírná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Skorbut
2012.07.16. 17:22
...na és a Prototype 2 is kijön végre PC-re még júliusban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balucsek
2012.07.16. 20:37
Szefmester: a madden már jó ideje csak és kizárólag konzolra jön az meg jó ideje nem lett erősebb egy lepkefingnyit sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. killmilan
2012.07.16. 21:05
FIFA 13 (kb. mindenre megjelenik ami bonyolultabb mint egy kenyérpirító)
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zoe01
2012.07.16. 21:11
Secret World az első helyen, nagyon helyes!

Bitang jó lett, na!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alendaar
2012.07.17. 07:23
Guild Wars 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2012.07.18. 03:35
Balucsek: Tisztában vagyok vele, de azért az optimalizáció terén csak fejlődtek valamit... vagy nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!