iPon Cikkek

Játékmegjelenések a második negyedévből

Dátum | 2011. 04. 10.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Az első negyedéves felhozatala főleg az Electronic Arts-nak volt erős, még úgy is, hogy a Darkspore átcsúszott a második negyedévre. A legemlékezetesebb játék mégsem tőlük érkezett, ezt a megtisztelő címet elhappolta a SEGA a Shogun 2-vel, ami most hosszú időre biztosíthatja majd a szórakozást a minőségi stratégiai játékokra vágyóknak. Meglepő módon egyébként egy percig sem unatkozhattunk, már az év elején is dobáltak minket a jobbnál jobb címekkel, és örömmel jelenthetjük be, hogy ez a lendület nem áll meg, sőt! A következő néhány oldalon azt vesszük sorra, hogy a nyári uborkaszezon előtt mi mindenre lesz érdemes odafigyelni.

SOCOM: Special Forces (PlayStation 3)

Fejlesztő: Zipper Entertainment
Kiadó: Sony
Megjelenés: április 20.

Már egy éve tudjuk, hogy készül a taktikai shooter negyedik része, tavaly az E3-on ráadásul ezzel mutatták be, hogy a Move jó lesz lövöldözni is. Bár eredetileg 2010 végére vártuk a játékot, a fejlesztés egy kicsit elhúzódott, így a Killzone 3 lett az első AAA-s cím, ami hagyta kibontakozni a Move-ot. Azóta tudjuk milyen szórakoztató is így játszani. Sony-s játékként a SOCOM természetesen támogatja a 3D-t is, de valószínűleg idehaza ez még nem sok mindenkit érint, így beszéljünk egy kicsit magáról a játékról. A Special Forces egy 3rd person taktikai shooter, ami Ázsiában fog játszódni. Főszereplőnk Cullen Gray (aka Ops Commander), aki egy öt fős NATO csapatot vezet. A fejlesztők kidolgozott, a sémáktól elrugaszkodó sztorit ígértek, ami egy hat napos időszakon fog átvezetni minket. Mint csapatvezető természetesen megmondhatjuk a többiek hová menjenek, mit csináljanak, mire hogy reagáljanak. Lesznek nagy tűzharcok és lopakodós részek is, az irányítás megkönnyítésére pedig létrehozták a taktikai nézetet, amiben belassul a játék, és nekünk van időnk (no nem sok) kidolgozni egy gyors stratégiát a durvább helyzetekben is. A SOCOM 4 multiplayer bétája épp aktív PSN-en, így ha valaki kíváncsi rá, még pár napig kipróbálhatja.Section 8: Prejudice (PC, PlayStation 3, Xbox 360 – csak letölthető)

Fejlesztő: TimeGate Studios
Megjelenés: április 20. (PC), május 4. (Xbox 360), nyár (PS3)

A Prejudice a 2009-es Section 8 folytatása, ami csak letölthető formában lesz elérhető (PSN, XBLA, GFWL). Legalább annyi tartalmat ígérnek bele mint az eredeti játékban volt, de ezen felül túl sok változásra és újításra nem számíthatunk.Mortal Kombat (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: NetherRealm Studios
Kiadó: Warner Bros. Interactice Entertainment
Megjelenés: április 21.

Mint oly sok minden mostanában, a Mortal Kombat is visszatér a gyökereihez, és milyen helyesen teszi ezt, hiszen az évek során a játék egyre távolabb került attól, amit mi MK-nak hívtunk anno. Az utolsó DC Universe-es epizódot pedig évek óta próbáljuk kitörölni az emlékezetünkből. A sztori szerint a Mortal Kombat: Armageddon után járunk majd, de csak, hogy aztán visszatérhessünk az időben az első három rész történéseihez. Azzal a különbséggel, hogy Raiden így tudja mi a jövő, és ez a tudás változásokat hoz a játék történetébe. Bár a Mortal Kombat 3D-s lesz, nem mozoghatunk majd teljesen szabadon, a régi játékokra emlékeztetően, csak egy 2D-s terepen verhetünk szét mindenkit, aki kiáll ellenünk. Az elvárásaink magasak, remélhetőleg nem kell majd csalódnunk és a játék brutális lesz. Fight!Portal 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Valve
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: április 21.

A Portal 2 megjelenését nincs olyan játékos, aki ne a legnagyobb izgalommal és érdeklődéssel várná. Legalábbis azok biztosan, akik játszottak az első résszel, ami gyakorlatilag csak egy kísérlet volt a Valve részéről. Nem teljes értékű játéknak adták ki, mindössze egy extrának az Orange Boxba, mely gyűjtemény volt a Valve játékaiből (Half-Life 2 + Ep 1-2, Team Fortress 2, Portal). Ezzel együtt nagy siker lett, még olyanok körében is, akik egyébként nem játszottak a Half-Life szériával. Főszereplőnk ismét Chell lesz, kapunk számos fejtörőt, egy izgalmas és elképesztően humoros sztorit és játszhatunk majd kooperatívan is két robottal. Röviden a Portal 2 zseniálisnak ígérkezik, mi már most komoly esélyest látunk benne az év játéka címre.


Operation Flashpoint: Red River (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Codemasters
Kiadó: Codemasters
Megjelenés: április 21.

A taktikai shootereket kedvelőknek április lesz a mennyország, hiszen a SOCOM mellett érkezik az Operation Flashpoint legújabb része is. A sztori 2013-ban játszódik majd, Tajikistan-ban. A játék legnagyobb érdekessége és előnye az lesz, hogy a történetet végigtolhatjuk majd kooperatív multiban is, egyszerre akár négyen. Cserébe kompetitív multi nem lesz benne, az marad a SOCOM-nak. Négy osztály közül válogathatunk majd, és ahogy haladunk előre, úgy fejlődünk majd (osztogathatunk például pontokat perkekre). Mivel a játék próbál a lehető legrealisztikusabb lenni, ezért ha rossz helyen találnak el minket, akkor bőven elég egy lövés is és nekünk annyi.

 DarkSpore (PC)

Fejlesztő: Maxis Software
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: április 28.

A DarkSpore egy pörgős akció-RPG lesz a Spore egészen eredeti karakter szerkesztőjével megáldva. Itt is gyűjtögethetitek majd a fejlesztéseket és tesztreszabhatjátok különböző szituációkra specializált alaphőseiteket. Kombinálhattok, variálhattok, rajtatok múlik, hogy hogyan győzitek le a DarkSpore-okat.

 

 

 

Lego Pirates of the Caribbean: The Game (PC, PlayStation 3, Xbox 360, stb.)

Fejlesztő: Traveller’s Tales
Kiadó: Disney Interactive Studios
Megjelenés: május 10.

Még csak nemrég jelent meg a ragyogóan sikerült Lego Star Wars III, de már nyakunkon is van a legújabb Lego játék, amire már gyúrnak egy ideje a Traveller’s Tales-nél. A játék kb. egyszerre fog indulni az új filmmel, de nem csak annak a történetét dolgozza fel, benne lesz az összes eddigi film cselekménye is. Túl sok újdonságra ezúttal nem számítunk a játékmenetet illetően, de az biztos, hogy ez a rész is minden Lego rajongót levesz majd a lábáról.


The First Templar (PC, Xbox 360)

Fejlesztő: Haemimont Games
Kiadó: Kalypso Media
Megjelenés: május 10.

Első blikkre a The First Templar nem éppen egy AAA játék (és igazából másodikra sem), de mivel kevés 3rd person akciójáték jön ki PC-re is, ezért úgy gondoltuk érdemes lesz majd megnézni hogy sikerült. Három karakter közül válogathatunk majd, és kooperatív módban is lehet majd tolni a kampányt. A kiadó honlapján nem viszik túlzásba a játék taglalását, a játék honlapja pedig épp nem megy, de a remény örök. Íme egy kis kedvcsináló, hátha bejön valakinek:


The Witcher 2: Assassins of Kings (PC)

Fejlesztő: CD Projekt RED STUDIO
Kiadó: CD Projekt
Megjelenés: május 17.

A lengyelek legnagyobb fantasy írója, Andrzej Sapkowski nagy sikert ért el regényeivel. Művei inspiráltak filmeket és természetesen a hazai játékkészítők sem mentek el mellettük szó nélkül. A Witcher első részével Geralt betört az RPG játékok világába. A Witcher 1 nem volt tökéletes, de gyönyörű zenéje volt, figyelemre méltó grafikája és egyedi hangulata. Abszolút szerethető volt, a második rész pedig rengeteget javít az elődön és nem utolsó sorban hoz nekünk egy teljesen új, nem lineáris sztorit.


Brink (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Splash Damage
Kiadó: Bethesda Softworks
Megjelenés: május 20.

A Brink már jó ideje csúszkál, 2010 tavasza, 2010 ősze... talán most, 2011 tavaszán a kezeink közé kapjuk a Bethesda és a Splash Damage shooterét. A fejlesztőcsapatnak nagy tervei vannak a címet illetően, ha sikeres lesz az első rész, trilógiát csinálnak belőle. A Brink a multiplayerre fókuszál, megkapó vizuális stílusa (egyéni karakterekkel) és érdekes világa van. Az eddig látottak alapján minden esélye megvan, hogy kompetitív tudjon lenni az FPS-ek játszóterén, ami nem kis szó. Mi drukkolunk, érdekes új szín lehetne a palettán.


L.A. Noire (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Rockstar Games és Team Bondi
Kiadó: Rockstar Games
Megjelenés: május 20.

A Rockstarnak receptje van a sikerre, az L.A. Noire lesz az idei jelöltjük az év játéka címre. Olyan lesz, mintha ránk osztanák a főszerepet egy igazi, az 1940-es években játszódó hollywoodi krimiben. Valós ügyek, valódi színészek, valódi élmény. Írhatnánk még ide oldalakat, de ezt már korábban megtettük itt az iPon hasábjain.


DiRT 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)
Fejlesztő: Codemaster Southam
Kiadó: Codemasters
Megjelenés: május 24.F.3.A.R. (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Day 1 Studios
Kiadó: Warner Bros. Interactive
Megjelenés: május 26.

A F.E.A.R. 2 viszonylag kevés újítást hozott elődjéhez képest, az egyjátékos mód atmoszférája viszont hozta azt, ami elvárható volt. A multi rész viszont igen gyenge lett, míg a F.E.A.R. 3 az eddig látottak alapján itt fog igazán tündökölni. Alma két kicsi fia két különböző képességekkel megáldott karakter. A párosnak minden esélye meglesz rá, hogy izgalmas kooperatív módot nyújtsanak nekünk és persze egy újabb beteg történetet. A sztori trailer üt, és még egy minőségi képregényt is kapunk mellé előzményekkel, ami letisztázza mi történt az első rész óta és hol volt eddig Point Man.

 


Red Faction: Armageddon (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Volition
Kiadó: THQ
Megjelenés: május 31.

Az Armageddon megtartja a sorozat védjegyének számító pusztítható környezetet. Természetesen ez is a Marson játszódik, csak ezúttal elég sokat fogunk időzni a föld alatt, idegeneket irtva. A játékmenet egy kicsit lineárisabb lesz a sztorimesélés érdekében, és mivel 50 évvel a Guerrilla után járunk, a fegyverarzenálunk is változni fog. A Magnet Gun-nal például ha beledurrantunk valamibe, majd utána az ellenfélbe, végignézhetjük ahogy az első célpontunk óriási sebességgel belecsapódik a másodikba. Az eddigi trailerek alapján idén sem fogunk csalódni a Red Faction-ben.

 

Hunted: The Demon’s Forge (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: inXile Entertainment
Kiadó: Bethesda Softworks
Megjelenés: június 3.

Brian Fargo 3rd person akciójátéka minden trailerrel egyre érdekesebbnek tűnik. A Hunted erős kooperatív móddal rendelkezik majd, ami nem csak annyit tesz lehetővé, hogy egymással játszunk, de meg is követeli, hogy segítsük egymást, különben nem jutunk majd előrébb. A két főszereplő E’lara és Caddoc. Előbbi (a hölgyike) íjjal és kisebb fegyverekkel harcol, míg utóbbi a komolyabb közelharci fegyverekre esküszik. Elég erős felhozatala lesz idén a Bethesdának.


inFamous (PlayStation 3)

Fejlesztő: Sucker Punch Productions
Kiadó: Sony
Megjelenés: június 7.

A Sucker Punch játékának első epizódja mérsékelt sikereket aratott. Egyáltalán nem volt rossz, de nem is volt kiemelkedő. Mikor kijött, ott volt mellette a Prototype is, mely szintén egy sandbox TPS akciójáték, szuper képességekkel rendelkező főhőssel. Nincs mit tagadni, feledtette a PS3 exkluzív inFamous-t, mely jobban nézett ki, de mégsem volt olyan érdekfeszítő, mint a különböző átalakulásokra képes Alex Mercer kalandja. A fejlesztők érezték, hogy változtatni, újítani kell, méghozzá sokat. Elsőre alaposan mellényúltak, mert azt tették a főhős Cole MacGrath-szal, mint Stephany Meyer a vámpírokkal. A visszajelzéseket követően gyorsan visszatáncoltak, így most Cole ismét badass. Kitaláltak viszont nekünk két figyelemre méltó másodlagos karaktert, akik egy kicsit izgalmasabbá teszik a morális döntéseinket a játékban. A legérdekesebb újítás talán a most nagyon divatos játékosok által generált tartalmak lehetővé tétele. A lenti trailer alapján egész jó szerkesztőt raktak össze, a "LittleBiginFamous” akár még jól is elsülhet!


Duke Nukem Forever (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: 3D Realms, Gearbox Software, Triptych Games, Piranha Games
Kiadó: 2K Games
Megjelenés: június 10.

Iiiiigen, kicsit sokat csúszott. Na jó, nagyon sokat és sokszor. Duke Nukem és Jon St. John (aki 1995 óta a hangját adja) viszont akkor is egyedi és hamisítatlan. Na meg ott lesznek a csajok is. Bírják Duke-ot. Mi is bírjuk Duke-ot. Khm. Come get some!!


Alice: Madness Returns (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Spicy Horse
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: június 14.

Akik 2000-ben már játszogattak, azok biztos emlékeznek az American McGee’s Alice-ra, amiben Csodaország teljesen eltorzult, és az ismert szereplők sem éppen a legjobb arcukat mutatták felénk. Alíz ebben a tébolyban egy késsel a kezében indult útnak, hogy rendet tegyen (nem utolsó sorban a saját fejében). A második rész 11 évvel az első után játszódik (pont amennyi a két játék megjelenése között telt el) és Alízt áthelyezték a Rutledge elmegyógyintézetből a Londoni pszichiátriára. A szülei halála még mindig kísérti és a hallucinációi is felerősödnek, így Csodaországban keres menedéket, amit viszont újfent megváltoztatott az elméje. Ezúttal messzebbre merészkedik és szeretné kideríteni, hogy mi áll a szülei titokzatos halála mögött. A 2000-ben megjelent játéknak brutális atmoszférája és hangulata volt, ha azt képesek átemelni a Madness Returnsbe, akkor túl rossz játék már nem lehet.

 

 


Dungeon Siege III (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Obsidian Entertainment
Kiadó: Square Enix
Megjelenés: június 17.

A Dungeon Siege-et ezúttal a folytatások mestere, az Obsidian vette kezelésbe, így eléggé bizakodóak vagyunk a jövőjét illetően. A szériát 2005 óta pihentetik (ha nem veszünk figyelembe egy kis PSP-s kitérőt), a második rész eléggé megosztotta a játékosokat az első sikere után. Bár közel a megjelenése, még rengeteg dolog van, amit nem tudunk a játékról, a kooperatív lehetőségeiről is csak nemrég beszéltek.
 


Might and Magic: Heroes VI (PC)
Fejlesztő: Black Hole Entertainment
Kiadó: Ubisoft
Megjelenés: június 23.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. vektorzs
2011.04.10. 23:33
Rossz az egyik video link. A Lego Pirates of the Caribbean video helyett az Operation Flashpoint video van belinkelve!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. RichardAud...
2011.04.10. 23:43
Remélem a Mortal Kombat-ot kiadják valamikor PC-re...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. frail007
2011.04.11. 00:53
június 23(EU) - Heroes VI kimaradt.. pont amit legjobban várok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Sarkadi
2011.04.11. 05:26
Nem is tudtam,hogy még ebbe a hónapba ilyen sok játék lesz PC-re! A többi hónapról már nem is beszélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. HeverAdam
2011.04.11. 06:44
Ez a Brink igazán érdekesnek tűnik! Szinte majdnem a Crysis és a Call of Duty keveréke! Legalábbis annyi különbséggel, hogy nincs benne Nano ruha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. KENKILL
2011.04.11. 07:15
Én a The Witcher 2-t várom a legjobban egész évben, szóval nem kérdés hogy májusban az vétel lesz. Ami még esélyes az a Portal 2 és persze a Duke Nukem Forever.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. myckie2
2011.04.11. 07:20
Most jönnek az igazi PC játékok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Zelbacsi
2011.04.11. 09:21
A Witcher 2 már a GOG.com-on megjelent előrendelési akció óta be van táblázva
A Portal 2 meg alap (Az 1 is zseniális volt, reménykedünk, hogy a 2 is az lesz)

A Duke Nukemnél meg a 4 felsorolt fejlesztő mekkora már DDDD Hát igen. DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Gatee
2011.04.11. 09:48
Májusból kimaradt a Dirt 3, júniusból pedig a Heroes 6. Portal 2-őt várom ezek közül a legjobban, bár a Duke Nukem is biztos jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. redoxi
2011.04.11. 09:52
Májusban elvileg a Fable 3 is jön PC-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Svindler
2011.04.11. 10:50
Redoxi: május 20

DiRT 3 és Heroes VI bekerül a cikkbe nemsokára, ott a helyük, bocs, hogy kimaradtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. energon
2011.04.11. 10:57
rosszul tudom, hogy még idén kiad az ms egy fable packot minden eddig megjelent résszel pc-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Sturmtiger
2011.04.11. 11:56
Nekem a Madness Returns a nagyon várós Tuti előrendelem mikor már lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nedcoleman
2011.04.11. 12:41
Az Operation Flashpointtól félek picit. Láttam youtube-on gameplay videót és ott sajnos katonánk életereje kis idő múlva elkezdett szépen visszaállni 100%ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. R4z0rfish
2011.04.11. 13:15
te is meggyógyulsz egy idő után,nem?


Am meg MK kár,h nem jön PC-re...de van xboxom,szval nem gáz..de PC-n csak szebbet lhetett volna alkotni grafikailag
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. energon
2011.04.11. 13:38
Idézet.. "A Major Nelson-on megerősítés nyert az is, hogy a PC játékosok végre megkaparinthatják a teljes trilógiát, méghozzá május 19-én (európai dátum). Sokan nagyon régóta várják a játékot, a PC exkluzív hardcore mód és a teljes 3D támogatás talán némi engesztelést nyújt majd ezért."

[Forrás..]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Ipadnak
2011.04.11. 14:45
Nem csak grafikailag lehetett volna szebbet alkotni hanem töltési időben és hangminőségben is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nightmare1...
2011.04.11. 15:59
Dungeon Siege III várós, bár félek a konzolra irat miatt kicsit... Valaki nem tudja, hol tudnám megvenni az 1-2-t? Steamen van most ez, hogy ha előrendelem, megkapom hozzá mindkettő single playerét, de nem akarok 50 eurot csak úgy kidobni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. shaddam
2011.04.11. 17:52
La noire nálam a legvárósabb.MK,portal és socom 4 majd később leárazva, bár az őszi felhozatalt ismerve lehet csúsznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Phantomstr...
2011.04.11. 19:20
Nálam a Mortal Kombat van a lista elején.
Izzani fog Scorpion ökle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. lackoo1111
2011.04.11. 19:38
Alice: Madness Returns
Lego Pirates of the Caribbean: The Game

Ez a kettő , ebben a sorrendben . A többi abszolút nem érdekel .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ittakary
2011.04.11. 19:46
aza "DiRT2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)" sokkal inkább DiRT3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. magerg
2011.04.12. 11:00
5000 Ft-os kérdés:
Hogy hívják magyarul "Tajikistan"-t?

Nyugodtan kérje a közönség segítségét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hunmyke
2011.04.12. 11:52
magerg: Tádzsikisztán

Már adom is a számlaszámomat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sri
2011.04.12. 12:11
Heroes 6 várós főleg hogy hazai termés... fel is rakom az 5öst izibe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ptaylord
2011.04.14. 12:36
Miért csütörtökön jelenik meg a játékok nagy része?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2011.04.16. 16:00
LA Noire, Mortal Kombat, Portal 2, inFamous, Duke Nukem, mennyi játék kéne júniusra, és akkor még nem ért véget a lista, év vége felé is jönnek majd a durva dolgok.
Annyi pénzt biztos nem költöttem még játékra, mint amennyit idén fogok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!