iPon Cikkek

Két hét múlva a Plutónál

Dátum | 2015. 06. 28.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

Ha továbbra is minden a tervek szerint alakul, a New Horizons űrszonda július 14-én, alig több mint két hét múlva közelíti meg legjobban a Pluto és a Charon rendszerét. A Földtől jelenleg 4,9 milliárd kilométerre járó űreszköz történelmi randevú küszöbén áll, hiszen az egykor bolygóként számon tartott égitest meglátogatásával egy minden eddiginél távolibb világot fog közelről megvizsgálni az emberiség. Ehhez azonban egy nagyon piciny célpontot kell eltalálni: egy 100 x 150 kilométeres téglalapot az égen. Ahhoz, hogy minden tervezett mérést a megfelelő minőségben lehessen elvégezni július 14-én, a New Horizonsnak ezt a téglalapot metszve kell átlépnie a törpebolygó vidékét. A rendelkezésre álló információk alapján az űreszköz egyelőre a megfelelő pályán halad, a Pluto megközelítése azonban a Naprendszeren belüli navigációs feladatok legnehezebbjei közé tartozik. A következő hét során az irányítóknak rendkívül fontos döntéseket kell meghozniuk, július 4-én nyílik ugyanis utoljára esélyük arra, hogy a szonda haladási irányán változtassanak.
Mivel a csillagászok csak 1930-ban fedezték fel a Plutót, 248 éves Nap körüli pályájának eddig egy csak egy kis részét nyílt lehetőségük megfigyelni. Ennek következtében teljes biztonsággal nem tudják előre jelezni, hogy egy időpillanatban az égitest hol fog tartózkodni, és mivel a szondával való kommunikáció során az üzenetek jelenleg közel 9 óra alatt teszik meg az utat oda-vissza, a közvetlen irányítás nem lehetséges. „Minden tekintetben extrém a helyzet” – mondja Bobby Williams, a KinetX Aerospace mérnöke, a New Horizons elsődleges navigációs csapatának vezetője. Mivel a szonda sebessége közel 14 km/s, az űreszköznek körülbelül 12 500 kilométerre kell elhaladnia a Plutótól ahhoz, hogy eszközeit megfelelő pozíciókba állítva érdemi felvételeket és méréseket tudjon végezni a törpebolygóval és annak kísérőivel kapcsolatban. A helyzetet nagyban megnehezíti az is, hogy az égitest nagyon komplex pályán halad az űreszközhöz képest, hiszen a Pluto és a Charon közös tömegközéppontja a Plutón kívülre esik, vagyis a két égitest egymás körül táncolva kering a Nap körül.
A megközelítés után ráadásul a szondának az irányítók szándékai szerint pontosan a Pluto és a Charon árnyékában kell haladnia, hogy visszatekintve egy pillantást vethessen az égitestek légkörére, amire csak akkor van esély, ha sikerül úgy belőni a pályát, hogy a Nap a mérések idején takarásban legyen. Mivel pedig a New Horizons csak átsuhan a törpebolygó és holdjai közt, nincs lehetőség az elrontott mérések és felvételek pótlására. „Nem úgy működik a dolog, mint egy keringő szonda esetében, amelynél ha kimarad egy munkával töltött nap, azt később jó eséllyel be lehet pótolni” – mondja Williams. A célpont minél pontosabb bemérése érdekében a szonda minden nap képeket készít a Plutóról nagy hatótávú kamerája (LORRI) segítségével. Ezek révén a navigációs csapat tagjai egyre pontosabb számításokat tudnak végezni azzal kapcsolatban, hogy az égitest a háttérben látszó csillagok alapján hol tartózkodik. Arról viszont jóval kevesebbet tudni, hogy milyen messze van a törpebolygó. „Nem lehet tudni, hogy kicsi, csak közel van, vagy nagy, de távol” – mondja Fran Bagenal, a New Horizons-projekt egyik kutatója, a Coloradói Egyetem űrfizikusa. „Ez pedig egy olyan rendkívül érdekes probléma, amellyel eddig egyetlen más bolygó esetében sem kellett megbirkózni.” Csak a legnagyobb megközelítés előtti pár napban kerül olyan közel a szonda a Plutóhoz, hogy látni fogja az égitest állócsillaghoz képesti elmozdulását is, és ennek ismeretében fel fogja tudni mérni a törpebolygó távolságát. Ebben az időszakban azonban a mérnökök már nem fognak tudni változtatni a New Horizons pályáján, mindössze azon módosíthatnak, hogy a fedélzeten lévő tudományos műszerek mikor kezdjék meg a munkát. Vagyis ha a szonda valamivel közelebb van a vártnál a Plutóhoz, azt meg tudják oldani, hogy a rendszer néhány órával korábban, vagy egy korábbi napon végezze el a megközelítés maximumára tervezett feladatokat, késés esetén pedig a távolságnak megfelelően elhalassza ezeket.
„Már jelenleg is túl késő van ahhoz, hogy jelentősen megváltoztassuk a szonda pályáját” – mondja William Owen, a küldetés vezető optikai navigátora, a NASA Sugárhajtású Laboratóriumának (JPL) munkatársa. „Csak annyit tehetünk, hogy igyekszünk minél pontosabban belőni a legnagyobb megközelítés idejét, és ehhez mérten módosítani a műszerek működésének időzítését.” A helyzet annyira bonyolult, hogy a New Horizons szokatlan módon két navigációs csapattal is rendelkezik. A KinetX Aerospace munkatársai felelnek a tényleges irányításért, munkájukat azonban évek óta felügyelik és ellenőrzik egy másik tudóscsoport, a NASA JPL kutatói. Ha a két csapat valamiben nem ért egyet, végső soron a NASA dönt, hogy mi legyen a következő lépés.
Nem azonban a Pluto pályájának ismeretlensége az egyetlen faktor, ami megnehezíti a navigációt. Ha a rendszerben nagyobb mennyiségű por, gyűrűk, esetleg eddig ismeretlen holdak vannak, ezek veszélyeztethetik a műszerek és a szonda épségét. Eddig semmi hasonlónak nem találták nyomát a fotókon a szakértők, de ha valami ilyesmire derülne fény a következő napokban, még két lehetőségük van arra, hogy az alternatív útvonalak valamelyikére tereljék az űreszközt: június 30-án, illetve július 4-én. Ahogy közeledik a várva várt időpont, mindenki egyre feszültebb. Ahogy Owen mondja, amikor a Voyager−1 1980-ban megközelítette a Szaturnuszt, egészen másfél héttel a randevú előttig úgy tűnt, hogy minden rendben van. A navigátorok ugyanis nem vették észre, hogy az űreszköz menet közben enyhén elfordult, és egy olyan irányba kezdett sodródni, amire nem számítottak. A szonda várható pályáját egy falra ragasztott papíron vezették napi rendszerességgel, a haladási irányt jelző pöttyök azonban rövidesen lemásztak a lapról, majd a plafon felé vették az irányt. „A pöttyök még évekig ott díszelegtek a fejünk fölött” – mondja Owen. Utóbb kiderült, hogy a malőrt, a Titán gravitációja okozta, aminek hatására a szonda a Szaturnusz megkerülése helyett annak déli sarka felé kezdett haladni. Ezzel a Voyager−1 kilépett az ekliptika, vagyis a Naprendszer bolygóinak fő keringési síkjából, és véget is ért bolygóvizsgáló karrierje, holott a korábbi tervek szerint a Voyager−2-höz hasonlóan az Uránuszt és a Neptunuszt is meglátogatta volna. Az eseményt azonban így sem kellett kudarcként elkönyvelni, hiszen az űreszköz nagyon fontos adatokat gyűjtött be a Szaturnusz jeges holdjáról, amelyet azóta egyre élénkülő érdeklődés övez. Visszatérve a New Horizonsra, az űreszköz a Plutóhoz közeledve egyre izgalmasabb felvételeket készít a törpebolygóról és annak holdjairól. A képekből persze messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni, hiszen összetett módon feldolgozott, erősen felnagyított felvételekről van szó, amelyek a valóságban még nagyon pixelesek, de már ezek alapján is akadnak olyan felszíni jellegzetességek a Plutón, amelyek érdekeseknek ígérkeznek. Az egyik június 25-én hajnalban, 22,9 millió kilométeres távolságból készült képről például annyi minden bizonnyal megállapítható, hogy a Charon sokkal sötétebbnek tűnik, mint a Pluto, mely utóbbi északi sarkvidékén egy fényes folt is látszik. Mivel a folt több ebben az időszakban készült felvételen is feltűnik, feltehetően nem műtermékről van szó, hanem olyasvalamiről, ami ténylegesen jelen van a törpebolygó felszínén. Bár a folt formája a kép felbontása miatt egyelőre nem állapítható meg, annak fényessége már értékelhető adatnak számít. A világos rész nagyjából kétszer olyan fényes, mint a körülötte lévő területek. Ez önmagában még mindig kevés annak eldöntéséhez, hogy mi lehet a háttérben (friss becsapódásnyom, légköri jelenség, esetleg jég), de remélhetőleg néhány napon belül választ kapunk a kérdésre.
A Pluto és holdjai a Hubble 2005-ös felvételén
Jelen pillanatban a Pluto mindössze néhány tucat pixel széles a LORRI nevű kamera képein. Egy hét múlva azonban ez a szám megduplázódik, további öt nap múlva pedig ismét kétszeresére nő, tehát a következő napokban szédítő gyorsasággal bontakoznak ki az égitest és kísérői felszínének részletei. Sőt: immár annyira közel jár célpontjához a New Horizons, hogy a kettes számú, a látható és infravörös tartományban fotózó színes kamerája (MVIC) is működésbe lépett, amely ugyan még csak néhány pixeles felvételeken, de már színesben mutatja a Plutót és a Charont.
Most pedig következzen néhány szó arról, hogy mi várható a következő két hétben, és Pluto megközelítése után. Jelen pillanatban a legnagyobb közelséget közép-európai idő szerint július 14-én 13:49:57-re teszik a szakértők, de ahogy az előzőekben említettük, ez az időpont változhat az eljövendő napok során, hiszen senki sem tudja pontosan, hogy mekkora a távolság a szonda és a Pluto között. A New Horizons minden nappal 1,2 millió kilométerrel közelebb kerül a törpebolygóhoz, amelytől jelenleg nagyjából 19 millió kilométerre van. Július 12-ig a LORRI minden nap fotókat készít a Pluto rendszeréről, majd elkészültük után azonnal a Földre küldi ezeket, mivel ezen felvételekre támaszkodnak a kutatók az optikai navigáció során. Mivel a Pluto és a Charon viszonylag lassan, 6,4 földi nap alatt fordulnak meg tengelyük körül, a legnagyobb közelség idején készült a felvételeken az égitestek északi féltekéje fog látszani, míg a déli féltekét alacsonyabb felbontással, 38 kilométeres feloldási határral fotózza majd le a New Horizons 3,2 nappal a közelség előtt. További fontos információ, hogy a legnagyobb közelség idején begyűjtött tudományos adatoknak mindössze 1 százalékát sugározza vissza július 14-én a szonda. Ezek közt számos a LORRI-val készült kép is lesz, amelyeket az ezeket feldolgozó csapat minél hamarabb igyekszik elérhetővé tenni (itt). A többi adatot és képet (köztük a színes felvételeket is) azonban csak szeptemberben kezdik letölteni a szonda adattárolójából. A teljes adatmennyiség Földre sugárzása legalább 10 hetet vesz majd igénybe.
Mivel adattovábbítás közben a szonda nem tud fotókat készíteni, ahogy a New Horizons közeledik a Plutóhoz, egyre kisebb adatmennyiségeket sugároz haza és ezt is egyre ritkábban teszi, az adatok begyűjtésére koncentrálva ehelyett. Ebből az okból a Plutóval való randevú előtti utolsó képeket július 12-én továbbítja a szonda, és az ezt követő napon csak minimális adatmennyiségeket küld vissza minden műszertől, annak érdekében, hogy ha az űreszközzel valami történne a közelség ideje alatt, valamennyi információ mégiscsak eljusson a Földre. A legnagyobb közelség körüli 24 órában egyáltalán nem lesz kapcsolat a szondával, amely ebben az időszakban, ahogy már említettük, arra koncentrál, hogy a rendelkezésére álló rövid idő alatt minél több információt begyűjtsön a törpebolygó rendszeréről. Ezt követően először július 14-én éjjel fog adatokat hazasugározni, majd a következő két napban a Földre küldi a legfontosabb tudományos adatok egy részét. Július 17−20. között újabb adatcsomagok várhatók, majd 8 hetes szünet következik, ami a Plutót illeti, hogy szeptember közepétől kezdve aztán szisztematikusan hazaküldjön minden közelség alatt összeszedett információt. A nyolc hetes hiátus alatt a rendszer New Horizons napszélből és egyéb forrásokból származó nagyenergiájú részecskéket vizsgáló műszerei (SWAP, PEPSSI), illetve a pordetektor (SDC) sugároz haza közel élő adatokat. Olyan műszerekről van szó tehát, amelyek nem a Plutót, hanem annak környezetét, a Naprendszer ezen távoli vidékét tanulmányozzák.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

133. arn
2015.06.28. 08:52
Nagyon izgi... Eszmeletlenek ezek a felfedezesek, amikor fotot lathat az ember ilyen messze levo dolgokrol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. gombabacsi
2015.06.28. 18:55
a google sokkal élesebb fotókat dob ki mint ezek a béna szondák


https://www.google.hu/search?q=pluto&client=opera&hs=yXc&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wiaQVcnfJsursgHLqLD4BQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1328&bih=869#tbm=isch&q=pluto+photos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. ingyom007 gomba...
2015.06.28. 21:03
Én nagyon nem értem régebben mi alapján csináltak könyvekbe képet a Plútóról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. Arkadas
2015.06.29. 06:46
A Plutót nem 1930. óta ismeri az emberiség, hanem sokkal régebben - legkevesebb 5-6 000 éve van róla írott emlékünk. A régi neve Gaga volt és a Naprendszer 1. bolygójaként tartották számon, a Földet pedig Tiamat néven ismerték és, mint a Naprendszer 7. bolygóját jelölték a táblázatokon még azelőttről, mielőtt a Mardukkal ütközve kiszakadt volna belőle a Hold és a kisbolygó övezet szilánkjai, azaz kintről befelé számozták őket, vagyis olyan nép térképezte fel bolygóinkat, akik a Naprendszeren kívülről befelé haladva szoktak érkezni, és ők adták át ezt a tudást az emberiségnek több százezer éven keresztül, hiszen itt a Föld bolygón nem volt hozzá saját felfedezésű eszközünk, amivel észlelni és mérni tudtuk volna, pedig pályaadat táblázatok ősidőktől kezdve léteznek a Földön...
A többi bolygóval együtt a Pluto pályaadatai is nevesítve rögzítve vannak már többezer éve, a gondos sumer tudósok réges-régen agyagtáblákra vésték ezt is ékírással. Nem is értem, hogy a mai tudósok miért nem veszik elő a régi táblázatokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. csabi02 Arkad...
2015.06.29. 07:37
Ha van erről konkrét bizonyítékod,vagy valami link,akkor kérném,mert érdekes amit írtál,bár kicsit hihetetlenül hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. Asagrim Arkad...
2015.06.29. 07:49
Akkó az élijenek nem lehettek valami szemfülesek, mer' ha a Mardukkal való ütközés előtt számoljuk kívülről a Plútó az első a Föld a nyolcadik, a Marduk pedig a hetedik.

Persze vannak akik minden baromságot szó nélkül elhisznek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. lewyrus Arkad...
2015.06.29. 08:54
És ezek az alijenek miért nem említik meg soha az Erist, a Sednát, meg a féltucat további törpebolygót?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. ChoSimba Arkad...
2015.06.29. 11:08
Ez most flame akart lenni ? Mert tudományhoz köze nulla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. Arkadas Asagr...
2015.06.29. 11:14
A Marduk nem tartózkodik állandóan a Naprendszerben, hanem 3600 évente tér vissza egy rendkívül elnyújtott ellipszispályán, így semmiképpen nem 7. vagy 8. hanem inkább 0. vagy a naptól számított 10.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. Arkadas ChoSi...
2015.06.29. 11:16
Attól, hogy emberek bizonyos dolgokról életükben nem hallottak, az nem jelenti azt, hogy azok a dolgok és tudások nem létező dolgok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. Arkadas csabi...
2015.06.29. 11:18
Nem interneten olvastam az agyagtáblák üzeneteit, hanem dokumentumokból készült könyvben nem kevés fényképes illusztrációval. A könyv amúgy nem kapható kereskedelmi forgalomban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. Arkadas csabi...
2015.06.29. 11:26
Bárki utánajárhat, ha elég szemfüles és nem zárta le az elméjét az iskolarendszer, amiben butítanak minket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. Terror
2015.06.29. 11:41
Néha kétségeim vannak afelől, hogy Magyarország Európában van-e, vagy egy autonóm tartomány Bangladesben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. Arkadas Terro...
2015.06.29. 11:58
Akkor gyorsan emlékeztetőül:
Magyarország Európa szíve és közepe, ahogy mindig is volt. Európa rajtunk kívül terül el. Magyarország egészen Hunyadi Mátyás koráig a világtörténelmet legkarakteresebben formáló nemzet volt. Sokan és sokszor mondták: "Aki a Kárpát medencét és annak szívét uralja, az az egész világot uralja". Legutoljára Henry Kissinger mondott ilyet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. Terror Arkad...
2015.06.29. 12:01
És ezen a helyen van értelmes élet?


(nem találtam forrást arra nézve, hogy Henry Kissinger valaha is ilyet mondott volna)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. Arkadas Terro...
2015.06.29. 12:38
Kérdezd meg azokat a tudományos központokat, ahol ma is a magyar koponyák tudására és a magyar nyelv használatában felnőtt gondolkodók észjárására vadásznak szerte a világban... Ők majd megmondják, hogy van-e itt értelem. Megkérdezheted azokat a nyugati tudósokat is, akik ide, hozzánk járnak tanulni, amikor meg szeretnék érteni saját nemzeti múltjuk számukra érthetetlen mozzanatait, szakrális gyökereit. Akkor kérdezd ezt újra, ha utánanéztél :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. ChoSimba Arkad...
2015.06.29. 12:54
"A Marduk nem tartózkodik állandóan a Naprendszerben, hanem 3600 évente tér vissza egy rendkívül elnyújtott ellipszispályán"
Ha ellipszis pályán kering a Nap körül, akkor nem hagyja el a Naprendszert.
Vagy netán van saját intergalaktikus hajtóműve és a csillagok között ingázik ?
A Sedna nevű törpebolygó keringési ideje több mint 11ezer év és szintén erősen elnyújtott pályán kering a Nap körül. Ezek szerint még elnyújtottabbon mint a Marduk. Mégis a Naprendszer része.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. ChoSimba Arkad...
2015.06.29. 12:55
Igen kezdem én is úgy érezni, hogy "Európa rajtunk kívül terül el"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. Arkadas ChoSi...
2015.06.29. 13:07
Nyilván a Naprendszer olyan része, amit a mai "tudomány" nem ismer, mert nem észlel, és ezért tagadja a létezését. A Sednával azért más a helyzet, mert jelenleg itt észlelhető, tehát a földhözragadtabb tudósok számára kézzelfoghatóbb, észrevehetőbb...
A Marduk/Nibiru kb. 1000 év múlva várható észlelési közelségben, addig nyilván sokezren/milliónyian fogják azt állítani másokon röhögve, hogy "hülye vagy, ami nem látható az nincs is" . Lehet a fejünket a homokba dugni, de a történelmi emlékek és leletek tanúsítják a történet hitelét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. Arkadas ChoSi...
2015.06.29. 13:15
...és az baj lenne?...
Mondj akár egyetlen konkrét példát 10 000 évre visszamenőleg, amiben Európa nekünk adhatott bármiben szellemi mértéket!
Főként most, az általános szellemi és erkölcsi elsötétedés legmélyebb időszakában igen nehéz ilyet találni... :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Terror Arkad...
2015.06.29. 13:19
Igen. Például az oktatási rendszer nem termel ki ilyen szerencsétleneket, mint te.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. Arkadas
2015.06.29. 13:22
Engem egy hajszálat sem zavar, ha az ismereteimért lehülyéznek, mert az soha nem engem minősít :-)

A kételkedőknek javaslom nézzenek utána Zecharia Sitchin könyveinek és munkásságának. Ő személyesen fordított és értelmezett rengeteg sumer agyagtáblát, meglehetősen autentikus forrásnak számít.

Én szóltam :-) Aztán senki se nyafogjon, hogy megfájdult a feje a rengeteg új (valójában ősi) tudnivalótól... :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. Terror Arkad...
2015.06.29. 13:24
Inkább megkérdezem a pszichiáter barátomat, hogy miben szenvedsz. Első blikkre paranoid skizofréniára tippelek, de megvárom a szakértői véleményt.

Szerk: Confirmed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. Arkadas
2015.06.29. 13:37
Jól ismerem a jelenséget, amikor valaki a tömeg álláspontjával szemben valami mást kezd mondani, akkor mindig komoly indulatok támadnak és egyesek jobb esetben pszichiátriával, mások azonnali halállal sújtanák legszívesebbe a megszólalót, de ettől a világnak még haladnia kell tovább :-)

Kedves Barátaim!
Mindenki döntse el, hogy érdekes információmorzsákat kapott, ami megér némi utánajárást vagy agyament hülyeséget... Nyissátok ki szemeiteket és nyissátok meg elméiteket, úgy ítéljétek meg. Aki meg akar kövezni az meg tegye azt, lelke rajta :-)
Minden jót, zökkenőmentes ébredést kívánok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Arkadas csabi...
2015.06.29. 13:41
Nem igazán autentikus forrás, de első ismerkedésnek ez is megteszi, mert az eredeti művet idézi, mint forrást: http://spear.comule.com/2_4_Marduk-Nibiru-.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. ChoSimba Arkad...
2015.06.29. 14:27
...a helyes sorrendben és méretarányosan tünteti fel..."
Hát ha ez neked helyes sorrend és méret arányos, akkor nem is tudom min vitatkozunk.
Ennyi erővel a kiborított kávézacc is megmutatja a helyes sorrendet és a méretarányokat.

...Ez a kisbolygó övezet, vagy aszteroida öv. Ezek kétség kívül egy bolygó összetört maradványai.
Hát pont hogy kétséges ez a felvetés, ugyanis ezt tudományos tény nem igazolja. Épp ellenkezőleg.

...A Marduk olyan mint egy gyenge erejű nap...
És még nem fedeztük fel a másik csillagot a Naprendszerünkben ?
Ha csillag lenne, akkor az Uránusz és társai nem szakítottak volna ki belőle darabokat, hanem pont fordítva történt volna.
Szerinted mekkora lehet a legkisebb csillag tömege ?
Megsúgom, kb. a Jupiter 80x-osa. Szóval még a Jupitert is darabokra szedte volna, ha elmegy mellette, nemhogy a többi "kis" gázbolygót.
Arról nem is beszélve, hogy ha csillag lenne, akkor ő maga is gázból lenne, tehát maximum hidrogént és héliumot tudna belőle bármi is leszakítani.
És azokból ugye belátható számodra is, hogy kis holdacskák nem jöhetnek létre.

Az egész irományból süt a tájékozatlanság és tudatlanság. A népi hiedelem kategóriába tartozik.

Mesélj még kérlek !
Csak ne itt, hanem a Dörmögő Dömötör magazinban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Asagrim ChoSi...
2015.06.29. 14:34
Tulajdonképpen már elég szolid az a feltevés, hogy az aszteroida öv olyan törmelék, amit a Jupiter a belső bolygóövből való kifelé vándorlása során nem hagyott bolygóvá sűrűsödni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. ChoSimba Asagr...
2015.06.29. 14:39
De jó hogy itt vagy, már kezdtem azt hinni, hogy egyedül kell küzdenem a sötétség ellen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. Asagrim ChoSi...
2015.06.29. 14:48
Bocs, csak hozzászólások olvasása közben félúton el kellett mennem egy gyors rehabra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. ChoSimba
2015.06.29. 14:58
Egyébként meg mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miben hisz.
X ezer éve köbe vésett pöttyöknek, amik lehetnek akár megkövült légysz@rok is, mindenesetre a tábortűz körül ülve remek sztorikat voltak képesek kitalálni az alkotói.
Vagy a rendes tudományban, amely - témánál maradva - képes elindítani egy eszközt, amely 9 évig halad az űrben és odaér ahova kell és akkor amikorra tervezték, mert figyelembe veszi mindazt a tudást, amit az elmúlt 2-300 évben felhalmoztunk. És még sorolhatnám.
Tényleg nem értem miért kételkednek egyesek a tudományban ? Mikor hazudott nekünk a matematika és a fizika ?
A bolygómechanika nem ördögtől való, halandók számára is megérthető akár 1 napos autodidakta tanfolyamon.
Persze tudom, a fotelből okoskodni sokkal egyszerűbb, mint 3 percet olvasni a témáról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Arkadas ChoSi...
2015.06.29. 15:09
Néhány dolgot tisztázzunk:
A linkelt cikk nem az én munkám, ahogy a sumer agyagtáblákon megírt történetekhez sincs más közöm, mint az, hogy megemelem a kalapomat, mert olyan pontos információkat is rögzítenek, amire a mai nagy tudásúak még nem tudtak rájönni, illetve, amit a mai "tudósok" újra felfedeznek és örömmel veszik észre, hogy igaz. Lásd a Naprendszer pontos vázlatát, amit bizony bő 5000 éve véstek bele nem csak a linkelt cikkben látható agyagtáblába, hanem másik több 100-ba is olyan táblázatokkal, ahol matematikai egyenletek és csillagászati táblázatok pontosan leírják a Naprendszer összes bolygójának pályáját. Mit gondolsz, a sumer, az egyiptomi, a magyar máguspapok vajon milyen forrás alapján voltak képesek kiszámítani napfogyatkozásokat, bolygóegyüttállásokat és úgy egyáltalán milyen alapon működtették a csillagbölcseleti előrejelzéseiket, ha mindezt nem ismerték volna? A csillagmítoszi hagyományokban évezredek óta jelen van a Plutóval kapcsolatos összes bölcselet is, vajon melyik ujjukból szopták, ha nem ismerték volna?

Az anyag nem egyéb, mint rezgés, tehát besűrűsödött energia (egyébként már ezt is tudták min. 50 000 évvel ezelőtt). Ha besűrűsödött energiából létre tud jönni akár hiper sűrű anyag is, akkor máris megbukott az ötleted, hogy leszakadt gáztömegekből ami valamivel ritkább anyag nem jöhet létre szilárdabb anyag.
Az érveléseid ugyan roppant tudományosnak tűnnek, csak sajnos az anyagba ragadt materialista dogmákra alapozódáson túl semmi valós alapjuk nincs :-)
...és igenis, akár a kávézaccból is létrejöhet helyes információ, hiszen az anyag másképp megfogva nagy tömegű információ picinyke térbe zsúfolva, amit a tudati energia sűrít anyaggá megzabolázva az energiahullámokat. Nézz utána a legújabb kvantumfizikai kutatási eredményeknek, azok sem fognak mást állítani...
Bármennyire is "fájdalmas" ezt a maga tudását mindenek felettinek hívő embernek elfogadni, de nem az anyag hozta létre a tudatot, hanem a tudat sűrítette egybe az anyagot...
...és mielőtt bárki lehülyézne az utóbbi kijelentésemért, inkább tessék szorgalmasan elmélyedni a kvantumfizika legutolsó eredményeiben is meg a több tízezer éves bölcseletekben, amik már akkor pontosan tudták azt, amit a mai kvantumfizikus tudósok még nem egészen, csorbítatlanul tudnak, de szépen kezdik már sejteni...

...és mint, említettem, egy picit sem zavar mások lekezelése, gúnyolódása, mert nem engem minősít :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Asagrim ChoSi...
2015.06.29. 15:11
Megfogalmaztad pontosan azt, ami miatt én is csak csóválom a fejemet néha, avagy nem értem miért kell minden régi írást ténynek venni. Mintha a modern kor találta volna fel a fikciót, a régiek meg csakis kizárólag megtörtént dolgokról írtak volna. Arkadas barátunk saját maga bevallotta, hogy nem is rendelkezhettek megalapozott tudással a leírtakról, és ilyenkor hogy feloldjuk ezt a következetlenséget, tehát annak érdekében, hogy legyen egyszerre igaz is, meg megalapozott is, belekeverünk mindenféle ősi civilizációt, akár földönkívülit is ... agyrém!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Arkadas ChoSi...
2015.06.29. 15:16
Sokszor az a baj a ma gyermekével, hogy a kezdetleges tudományát mindenek felettinek hiszi és semmi alázat nincs benne ősei tudása előtt. Akinek nem vak a szeme, aki megtanulja értelmezni a régi korok kőtábláit, a népek hagyományait, a csillagokba írt üzeneteket, azok számára napnál világosabbá válik, hogy nem mi vagyunk a legokosabbak, nálunknál jóval korábban éltek már messze előrébb jártak a tudatosság szintjén, mint ahol mi most járni képesek vagyunk.
Azt pedig minden épeszű ember, aki nem pusztán a hideg logikában hiszi a maga erejét tisztán képes látni, hogy hol, kinél van a fény és kinél a sötétség :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Arkadas Asagr...
2015.06.29. 15:24
Már, hogyne rendelkeztek volna megalapozott tudással? Ha nem rendelkeztek volna vele, akkor egy csúcsos mágus sisakon miképpen lehetett évezredekre előre ábrázolni fontos csillagászati események bekövetkeztét, ahogy őseink ábrázolták akár 3-4000 évre előre kiszámítva és az előrejelzés percre pontosan működőképes volt. Tudás nélkül, hogyan?

Hogyan tudhatták már 6 000 évvel ezelőtt, hogy mai korunknak mik lesznek az emberi gyengeségei, ha nem rendelkeztek tudással, előrelátó képességgel, a szintézis képességével és végtelen mély bölcsességgel?

Mitől ilyen hihetetlen gőgös a modern ember, hogy ki merje mondani nála és a "modern" tudományánál okosabb senki és semmi sem lehet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Arkadas
2015.06.29. 15:53

Egy ilyen aranysüveg csak és kizárólag a legmagasabb szinten beavatott máguspapok fejét illethette. Ezek a süvegek valójában hosszú idejű előrejelzéseket is tartalmazó naptárak voltak, amikben főként a fontosabb csillagászati események előrejelzéseit vésték bele. Minél csúcsosabb volt a süveg, annál magasabb tudású papot jelölt, aki maga számította ki, ötvöseivel vésette bele az előre jelzendő fontos eseményeket a süveg domborműveibe. Nem volt tudása? Vaktában tapogatózott? Modern csillagászok sem tudják precízebben kiszámítani azt, amit ezer évekre előre volt képes jelezni...
Tudatlan, primitív előember volt, aki a tábortűznél viccelődött?

...ja, és még egy egészen jelentéktelen tény ezek mellé... Ezek a tudatlan máguspap népek voltak a mai magyarság genetikai ősei.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. csabi02
2015.06.29. 15:58
Speciel én nem gúnyolódásból kérdeztem,hanem mert minden lehetőséget érdemes átvizsgálni...

Azt is hozzá teszem,hogy ami az időszámításunk óta megy egy kalap szar az emberiség történetében és népbutítás.Sok téren nem hogy nem fejlődtünk,hanem vissza fejlődtünk.
Az elektrotechnikai fejlettségi szintünk,még soha nem látott szinteket dönget,de sajnos az nem minden és 1válasz 100újabb kérdést vet fel.(amire anno 5-6000 éve lehet,hogy valahol valaki tudta a választ)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Arkadas csabi...
2015.06.29. 16:02
Világos, hogy nem gúnynak szántad, a felvetéseddel pedig teljesen egyetértek :-)

Nemrég láttam olyan kőtáblákat, amelyeken nekünk magyaroknak már 6000 évvel ezelőtt rögzítették, hogy mivel kell majd szembenéznünk és mai korunkban mi lesz a dolgunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. Terror
2015.06.29. 16:04
Próbálok máguspapokat találni Európa genetikai térképén: [LINK]
...de csak keltákat, germánokat, frankokat, szlávokat, görögöket stb. látok, máguspapokat nem. Persze ezt hiába is magyarázom egy kétosztályos, értelmileg sérült embernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. lewyrus Arkad...
2015.06.29. 16:24
"A csillagmítoszi hagyományokban évezredek óta jelen van a Plutóval kapcsolatos összes bölcselet"

És az Erisről, Sednáról, meg a többiről hol van a bölcselet?

"Nyilván a Naprendszer olyan része, amit a mai "tudomány" nem ismer, mert nem észlel, és ezért tagadja a létezését."

A tudomány nem így működik...

"Modern csillagászok sem tudják precízebben kiszámítani azt, amit ezer évekre előre volt képes jelezni..."

[citation needed]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. ChoSimba
2015.06.29. 16:31
Elődeink olyan pontosan előre tudták jelezni a jövőt, hogy egy évet 300-360 vagy 365 napnak számolva is percre pontosan bekövetkezett az esemény 4000 év múlva.
Igazad van, meggyőztél, tényleg okosabbak voltak mint mi.

Mi végül is csak azt voltunk képesek előre jelezni a relativitás elmélettel, hogy a GPS műholdon egy nap 38 μmp-el rövidebb, mint itt a Földön.
A holnap este beiktatott szökőmásodpercről most nem is szólnék, mert nyilván az is csak a modern tudomány egyik megtévesztő színműsora és eleink jobban tudták azt is, hogy nincs rá szükség.

És azt, hogy a "modern" tudományánál okosabb senki és semmi sem lehet, senki nem mondta rajtad kívül. A tudomány önmagát igazolja, ez benne a szép. Emberi gőgösség nélkül is igazak az eredményei. Sőt, ember sem kell hozzá, a Föld akkor is úgy fog keringeni a Nap körül, ahogy azt az égi mechanika leírja.
Én úgy érzem gőgösség inkább felőled árad, mert eleink tudományát messze eltúlzod, jelentősebbnek állítod be, mint az valójában volt.
Nem én nézem le azt, hanem te értékeled felül. Ez nagy különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. csabi02
2015.06.29. 16:36
Kár vitáznotok ezen.

Nézzük a tényeket:
Több ezer éve jobban számoltak mint ma,csillagászat épp oly fejlett vagy fejlettebb volt mint a mai (több 100 millárdos berendezések és projektek nélkül) Olyasmiket hoztak létre,írásokat rögzítettek,amik a mai napig megmaradtak.
Valami mokujin faemberhez imádkoztak közben amin ma nevetünk.

Mi van ma?
Részecske gyorsító majdnem 30km hosszú és a tudósok nem tudják mit keresnek,de dolgoznak szorgosan
Brutális Procik, vga-k amiről az emberek 80%-nak fingja nincs milyen komoly fejlettséget értek/nek el és ha nem látnának core die képeket,hogy egy i7 kupakja alatt mi van,akkor az is FAKE lenne,vagy Allah akarata hajtaná...

Azt ott van még felsorolhatatlanul sok tudomány-technikai ág,amik azért fejlődnek és abban az irányban,mert valakiknek az a fontos és onnan jön a számunkra elképzelhetetlenül sok milliárd €-s profit.

...és akkor abba már bele sem megyek,ami állandó vita tárgyát képezi: a naprendszerünkben/földünkön megfigyelt és bizonyított törvények,amiket rá akarnak húzni olyan dolgokra,amiről fingjuk nincs 13milliárd fényévnyire van (HA jól becsültek) és pl a vizsgált objektum 1000000x nagyobb a napunknál meg legyen 100000x forróbb,mert ezek is csak becslések stb aztán erre jönnek az elpusztult,magukba roskadt fajták, amik a holdunk méretére zsugorodtak és az anyaguk olyan sűrű,hogy itt 1x1cm es darab nyomna 1000tonnát... és ez mind becslés,ez mind kérdőjel,ez mind épp olyan hihetetlen mint,hogy idegen civilizáció létezik.

ez van ma,ebben élünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. ChoSimba csabi...
2015.06.29. 17:08
Nézzük a tényeket:
Több ezer éve jobban számoltak mint ma
Mégis mit számoltak jobban ?
Hol a tény ???

",csillagászat épp oly fejlett vagy fejlettebb volt mint a mai"
Dettó. Miben volt fejlettebb ? Mit tudtak akkor, amit most nem ?
Ilyen alapon Isten is létezik, mert korábban még hittek benne, most viszont buták vagyunk, mert nem tudjuk bizonyítani ???
Milyen kőtáblán láttál te vagy bárki jelenleg nem ismert bolygó pályaelemzést vagy adatot ?
Mert kitalálni én is tudok fiktív bolygókat, de attól még nem lesz ott.

Olyasmiket hoztak létre,írásokat rögzítettek,amik a mai napig megmaradtak.
Ok. És honnan tudod, hogy a mostani kultúrából 6000 év homály után nem marad egy porszem sem ???

Valami mokujin faemberhez imádkoztak közben amin ma nevetünk.
Én nem nevetek rajta. Mindenkinek a magánügye, hogy milyen Istenben hisz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Arkadas lewyr...
2015.06.29. 18:10
Az Eris és a Sedna azokban a korokban, amikor a csillagbölcselet meghatározó volt az emberiség életében semmi jelentőséggel nembírtak, hiszen nem tartózkodtak a naprendszerben, vagy a piciny méretüknél fogva semmi jelentőségük nem adódott. Ez pl. egy lehetséges magyarázat arra, hogy miért nem szerepelnek a csillagbölcselet fontosabb elemei között. A Plutónak viszont van olyan történelme, amiről sumer őseink megemlékeztek. Ennyi a különbség...
Ha ránézel két szomszéd lányra, az egyiket esetleg észreveszed, a másik évekig járkálhat melletted, akkor sem fogod meglátni, míg egy harmadik ha soha nincs a közeledben, akkor esélyed sem lesz belevenni a filozófiáid közé, hiszen tudomást sem szerzel a létezéséről :-)
A csillagászat is ilyen tudomány, ami ma észlelhető, azzal foglalkozik, a többit besöpri a "mítosz" kategóriába, ahogy te is besöpörnéd a sohasem látott harmadik lányt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. Arkadas ChoSi...
2015.06.29. 18:14
Mi végül is csak azt voltunk képesek előre jelezni a relativitás elmélettel, hogy a GPS műholdon egy nap 38 μmp-el rövidebb, mint itt a Földön.

Gondolom erősen megrőkönyödnél, ha kiderülne, hogy a relativitás elmélet is részben tévedésre, hibás matematikai és filozófiai alapokra épül és jelentős része nem is igaz...
Pedig jobb, ha megkapaszkodsz, ha így halad a tudomány előre, akkor még életünkben meg fogjuk érni, hogy ezt hivatalos tudományos körök is ki fogják mondani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Arkadas csabi...
2015.06.29. 18:24
Pontosan tudják, hogy mit keresnek a részecske gyorsítóval, mert a kvantumfizikusok már rájöttek a tudatosság és az anyag összefüggéseinek egy részére, csak a valódi célt nem kötik az emberiség széles tömegeinek orrára, mert szembe megy az Univerzum összes erkölcsi alaptörvényével, a Teremtés művével...
Igazából pedig be kéne látniuk, hogy amit keresnek, azt soha nem valósíthatják meg. Ezt is megmondták már nekünk ókor előtti bölcsek sok tízezer esztendővel ezelőtt. Ők is belefutottak már hasonló tévedésekbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Arkadas
2015.06.29. 18:52
Aki netán olvasta Selye János "Álomtól a felfedezésig" című könyvét, az tudja, hogy a tudománytörténetben nem a nagy felfedezések keletkeznek dedukció és indukció útján, vagyis logikai igazolások láncolatán keresztül, hanem főként a tudomány rabszolgamunkája, a himmi-hummi igazolások, amik rengeteg tévedést rejtenek magukban, hiszen mérhetetlenül sok körülményt kell gondosan figyelni és rögzíteni a pontos eredményhez. A nagy eredményekhez, az előrelépésekhez ez nem elég, ahhoz intuíció és valamiféle transzcendentális sugallat kell, amit nem lehet levezetni az addig ismert tudás alapján és nem lehet olyan módon bizonyítani és igazolni, ahogy a materialisták próbálnak elkeseredetten kapaszkodni a megélhető, megfogható, látható és érezhető anyagi világba.
Ő mondja a világ egyik Nobel díjas tudósa, hogy a tudomány sikeres művelése főként azon múlik, hogy a tudós rendelkezik-e a szükséges transzcendentális képességekkel. Nesze neked matéria, bizonyítás, hiperdrága műszerek és egyebek...
A transzcendens képességhez pedig hit kell, amely bármire képessé tesz. Mit is jelent az, hogy transzcendens képesség, megérzés, sugallat, intuíció? Nem mást, mint azt, hogy az illető képessé válik-e összekapcsolódni a Világmindenség magasabb tudatosságához vezető morfogenetikus mezővel, amelyen minden élő információ közlekedik.
Na, ezen érdemes elgondolkodnia azoknak, akik a "mérhető, megfogható, ellenőrizhető, modellezhető, igazolható" kategóriákon túl nem ismernek el egyebet módszerként és kategóriaként.
Maga Einstein amikor megalkotta a világegyetem leíró egyenleteit, akkor még nem is sejtette, hogy azok mekkora csonkuláson esnek át a mai "tudomány" széleslátókörűségének következtében. A matematikusok bő 24-féle peremfeltétellel megoldható világmodellt lennének képesek levezetni, de ebből 18-at eleve kizárnak a vizsgálódásból, mert egy magasabb tudatosság létezése szükséges a peremfeltételek teljesüléséhez, azaz a lehetőségek 75%-át alapból kizárják se pro, se kontra irányban nem igazolható prekoncepciók alapján... Okos megoldás? Miközben a kvantumfizika szerint tudatosság nélkül nem létezhet anyag...

Azt mondom, gondolkodjunk inkább, mielőtt bárminek a létét/nem létét azonnal kimondanánk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. csabi02
2015.06.29. 20:26
@ChoSimba

Semmi értelme ennek a kiragadós módszernek.
Nincs is értelme vitatkozni ezen,de az lehet,hogy amit gépelsz és ma alap dolognak/információnak hiszel,az 6000 év múlva nem lesz sehol,akár lesz emberiség a Földön akár nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. ChoSimba csabi...
2015.06.29. 21:52
A jelenlegi tudományos ismeretek nem lesznek elavultak. Ha valamit kísérletileg igazolunk, akkor a kísérlet miatt adunk neki egy keretet is egy kiindulási feltétel rendszert. Ha később tudjuk cáfolni, tudunk ellenpéldát, akkor az azzal is jár, hogy az eredeti feltételeket kibővítjük, további keretek közé szorítjuk. De attól még igaz lesz.
Gondoljunk csak Newton mozgástörvényeire. Igazak ? Azok. Ha már mozgástörvény, leírják a bolygók mozgását ? Francos frászkarikát!
Akkor rosszak Newton törvényei ? Francos frászkarika V2.0 ! Csak ki kell egészíteni egy-két feltétellel, kerettel.
Newton törvényeivel mindig ki fogjuk tudni számolni, hogy mikor esik a fejünkre az alma 1m magasról.
De most, 200 évvel a kiötlése után már tudjuk, hogy kivéve akkor, ha, ha és ha.
6000 év múlva esetleg kiegészítik még további okosságokkal.
De örök érvényű, max egyre több keretet kap.

Nibiruról, Mardukról vitázni kb. ugyanaz, mintha Isten létéről nyitnánk vitát.
Nem igazolható. Most. 6000 éve lehet hogy igazolható lett volna. 3 év múlva lehet hogy igazolható lesz.

Ez a baj az általatok linkelt weboldallal, hogy a sok teória teória is marad. A leírt eseményeket a természetben eddig még nem tapasztaltuk máshol, mi több a tapasztalttól gyökeresen eltér. Ettől persze még lehet hogy igaz! Ha lehet igazolni empirikusan, akkor tegyék meg, a Nobel díj garantált.
És itt szokott jönni a kifogás, hogy nincs pénz és pénz kell, elnyomnak, el akarnak tenni láb alól, stb.
Akkor tessék beülni egy szobába és igazolni matematikával és/vagy fizikával, hogy mégiscsak úgy van ahogy. Ahhoz csak papír és ceruza kell.

És ameddig egyesek a Mardukos teóriát szépítgették és színezgették a kifestőt, addig az amcsik, a vörösök és a sárgák közben leszálltak a Holdra a tudomány segítségével.
Gyerünk, cáfoljátok meg, hogy soha senki nem lőtt ki oda rakétát és soha nem jártunk a Holdon.
Mert pár tízezer forintból megmutatható, hogy DE.
Ésatöbbi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. ChoSimba
2015.06.29. 23:09
Miközben a kvantumfizika szerint tudatosság nélkül nem létezhet anyag
Ilyet a kvantumfizika nem mond ki. Adj forrást légyszi, ha esetleg ez valami új axióma lenne, ami felett elsiklottam az elmúlt pár évtizedben.

Az aranysüveggel kapcsolatban:
Modern csillagászok sem tudják precízebben kiszámítani azt, amit ezer évekre előre volt képes jelezni...
Ja persze, a sityóval, ami 4 év alatt már több mint 2 napot tévedett. Az 1000 év alatt az mennyi is ? 500 nap ?
"Valóban" precízebb szerkezet, mint az atomóra, amivel éppen holnap igazítanak 1mp-et...

Annyi marhaságot szedsz össze, hogy nem győzöm kommentelni
De legalább próbálhatnád keményebben, mert ezek túl egyszerűek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Szefmester
2015.06.29. 23:48
Burn the Heretic!
Kill the Mutatnt!
Purge the Unclean!

Ez a három mondat jutott eszembe ahogy ezt a mardukos/nibirus baromság tzunamit olvastam.... Komolyan elszomorodtam hogy vannak emberek akik egy répa intelligenciájával rendelkezve is életképesek. Remélem legalább szaporodni nem tudnak...

Tényeket mítoszokkal, és mesékkel "cáfolni" eléggé .. áhh hagyjuk is... csak bannonálnak ha leírnám a véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Arkadas ChoSi...
2015.06.30. 07:07
Azt mondod mindaz csak bizonyíthatatlan teória, amikről beszélek, miközben óriási ellentmondásba keverednek az állításaid a tényekkel (dolgozzunk a te eszközöddel a tények világával, ha számodra csak az az út járható).
- 250 000-nél több sumer agyagtáblát tárt fel eddig a tudomány, ezeken hihetetlen sokféle dolog van rögzítve, igen nagy bátorság (vagy inkább ostobaság?) kell ahhoz, hogy az ezeken lejegyzett dolgokról kijelentse valaki, hogy "ellenőrihetetlen fikció".
- Ezeken az agyagtáblákon többek között igen kiterjedt leírások foglalkoznak egybehangzóan a Mardukról érkezett népek földi tevékenységével, a szellemiséggel, amit az emberek tanulhattak tőlük. De az első ember - annunaki keresztezésről a génsebészeti leírásokkal és az így létrehozott első petesejt kihordásához igénybevett béranyával és az első hibrid isten-ember lény fejlődésének leírásával is részletesen foglalkoznak. (Az ember félisteni származásával). Majd az első hibrid lényt további közel egy tucat követte újabb annunaki béranyák méhében kihordva.
- Ezeken az agyagtáblákon vannak olyan ábrázolások, amelyek meglehetősen hitelesen ábrázolják a naprendszert Plutóval együtt, és ezekhez az ábrázolásokhoz más agyagtáblákon megvannak a bolygók pályaadatai is (persze nem a ma ismert matematikai módon megadva, hanem képírással, ami arra korra volt jellemző, de a fogalomalkotásuk nagyjából a miénknek megfelelő).
- Vannak agyagtáblák, amelyek a Föld űrből, a Naprendszeren kívülről való megközelítésének teljesen egyértelmű optimális útvonalát mutatják be ábrázolva a Föld olyan tájait, ahol biztonságos a landolás. A tájolási pontok tökéletesen beazonosíthatók a ma is ismert tereppontok alapján.
- Az agyagtáblák megírják az emberiség történelmének korai időszakát az első királyokkal, az első népekkel, a harcaikkal és mindennel együtt. Ugyanezek a történetek igen gyakran jól felismerhető névazonossággal bekerültek a Biblia ószövetségi szakaszába, de ahol a nevek nem azonosak, a történet jellege ott is azonos. Ebből egyértelmű, hogy a sumerek által lejegyzetteken alapul a Biblia(!) első fele, ha nem kevés torzítással is.

Végtelenségig folytathatnám a sort a történetekkel, de nem teszem.
Fikció mindez? Ostoba ősemberek tábortüzi mulatsága? Ostobaságukban pontosan leírták a Plutót, megadták a pályaadatait, ábrázolták az utókornak a Naprendszer és a környező csillagvilág jellegzetességeit mindezt úgy, hogy megnyalták az ujjaikat és a szélbe tartva "hülyeségeket beszéltek"? naptárakat készítettek, csillagászati eseményeket előrejeleztek szuperszámítógépek igénybevétele nélkül. Mindezt kitalálták, ujjukból szopták, részegségükben a mi bosszantásunkra agyagba vésték volna?

No akkor most távolodjunk el képzeletben 6000 évet előre a mai korunktól és helyezjkedjünk bele az akkor majd élő emberek szerepébe akik mondjuk a mi leírásainkat olvassák és nézik éppen a mai valóságunkról úgy, ahogy mi látjuk benne élve. majd ők is így állnak hozzá a mi eredményeinkhez, hogy "igazolhatatlan fikció, habókos képzelődés, iskolázatlan, intelligenciátlan félállatok képzelgése"?

Helyezd magad kívül saját korlátaidon és nézd meg önmagad egy bizonyos távolságból. Vajon akkor is így látod majd magad, ahogy most vélekedsz? Szóval honna veszed magadnak a bátorságot arra, hogy 250 000 sumer agyagtábla üzenetét nemes egyszerűséggel "leteóriázd"?

A valódi tudomány legnagyobb erénye, hogy van benne alázat. Minél többet tud egy ember a világról, annál jobban rájön, hogy mindez milyen kevés... Gondolkodj el ezen! :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Arkadas Szefm...
2015.06.30. 07:13
Mekkora igazságod van barátom! :-)
Az intelligencia és tudás fokmérője valóban az, hogy mekkora lehúzást tudunk a vitapartner nyakába akasztani...
Igaz, hogy egyetlen érvet, gondolatot, cáfolatot sem vagy képes felhozni a vitapartnerrel szemben, de hülyézni, barmozni, leszólni, átkozódni azt kiválóan tudsz. Minő értelmi szint, csak úgy szikrázik, igazad van ez a menő...

Bravó, csak így tovább, hamar el fogsz jutni a csótány szintre, amit sajnálnék, mert minden emberi lény iránt érzek szeretetet és szánalmat! :-(
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. ChoSimba Arkad...
2015.06.30. 09:19
Már látom hogy megint le fog csapni a banhammer, de nem bírom ki, hogy ne válaszoljak

"óriási ellentmondásba keverednek az állításaid a tényekkel"
Igen ? Akkor várom a tételes cáfolatot. Tényekkel. Nem mesékkel, ahogy teszed.
Mert amit leírsz, azt bármelyik óvodás kitalálhatta volna. Egy agyagtáblára írt, vésett sztori attól még nem lesz hiteles, hogy 6000 éves.
Ilyen alapon 6000 év múlva a Dörmögő Dömötör egy megtalált példányát is hitelesnek fogják majd venni ???

meglehetősen hitelesen ábrázolják a naprendszert Plutóval együtt
Igen, erre "remek" példákat hozott az általad linkelt weblap is.
Már amennyiben a meglehetősen hiteles alatt azt értjük, hogy akár az is lehet, de ábrázolhatnak buborékokat is a szódában.
Légy oly kedves és legalább egyszer vess pár pillantást a Naprendszer bolygóira.

a Föld űrből, a Naprendszeren kívülről való megközelítésének teljesen egyértelmű optimális útvonalát mutatják
Azt hiszem itt szakadt el a cérnám
Szerinted mi a teljesen egyértelmű módja ennek ? Mert ezek szerint van ilyen és te tudod is. Légy szíves vedd a fáradságot és írd le nekünk.

Az a baj hogy tényleg a végtelenségig folytathatnád. De se forrás, se semmi. Csak a magas ló és az egymás utáni hablaty.

Ha vennéd a fáradságot és tényleg utánanéznél, hogy mi is van a sumér táblákon, akkor talán nem írnál ilyeneket.

Ha gondolod privátban folytathatjuk, de itt már erősen szétoffoltuk a topicot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Arkadas ChoSi...
2015.06.30. 10:27
Szélmalom ellen nem hiszem, hogy dolgom harcolni :-)

Nem oldod fel az ellentmondást pl. abban, hogy miközben vallod: a mai tudomány eredményeit 6000 év múlva is használni lehet, mert az nem változik, csak pontosodik, a 6000 évvel ezelőttii tudományos eredményeket viszont hiteltelennek és igazolhatatlannak tartod... Feltűnt már neked? Mert nekem igen.

Oldd fel a többi ellentmondást is:
- Én olvastam Stichin munkáit és másokat is a témában. Te olvastad őket?
- Azt mondod hiteltelen legendák vannak sumer agyagtáblákra vésve, amiket habókos őseink csak úgy a maguk szórakoztatási céljából írogathattak jó tartós anyagba az utókor számára, miközben ezeken az agyagtáblákon a mai tudomány alapjai és még annál sokkal több is meg van örökítve,
- Azt mondod őseink nem tudhattak a Plutóról, merő kitalálás az egész, miközben évezredek óta dolgozik vele a csillagbölcselet (nem ment fel téged, ha ezt a tényt nem ismered és azért vagdalkozol ennyire a lehetetlenségével), az agyagtáblákon pedig a a többi bolygó adataival együtt ott van az övé is? (Megint nem ment fel téged, hogy nem ismered az információ forrását)
- Vajon miképpen tudták őseink a fontos bolygóegyüttállásokat, csillagváltozásokat, napfogyatkozásokat előre kiszámítani, ha "nem volt" konkrét tudásuk a témában?
- Miért, honnan van az a tudás pl. a magyar népmesékben évezredek óta, amely a csillagvilágok bizonyos részeiről, amit "mostanában fedeztek fel ténylegesen" a csillagászok, már történetet is alkotott?

Persze minden dologhoz hozzáállhat az ember úgy, hogy "amit én nem tudok, vagy nem hiszek az nincs is" de vajon ebben igaza van?

Befejeztem a hadakozást, akiknek szólt az üzenet, azok értik és vették, akiket nem szólított meg, vagy egyenesen ellenséges érzületet keltett bennük, azokhoz nincs több mondanivalóm :-) Éljen minden ki a saját maga teremtette világában, ahogy tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Arkadas Terro...
2015.06.30. 10:35
Bizonyos fokig igazad van :-)

A nyugati kultúra iskolarendszere meglehetősen sikeres abban, hogy tömegtermelésben ontson magából valós emberi helyzetfelismerésre képtelen konzumidiótává programozott biorobotokat, akiknek már hazudni sem nagyon kell, akár első szóra is elhiszik, hogy még megérdemlik az ember nevet és emberhez méltó létállapotban vannak.

Azonban kedves barátom akármennyire is megvetsz, vagy haragszol rám emiatt, de én sem sikernek nem érzem, sem a létokok, sem a célállapotok sem a létezés felsőfokának nem érzem azt, amit a nyugati, abban is az európai kultúra iskolarendszere ma az embernek nyújtani képes...

Bocsi... :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. gybalazs
2015.06.30. 10:41
Mindig megigérem megamnak hogy nem nézem meg a fórum hozzászólásokat és ha mégis akkor nem kommentelek. Na mindegy...
lehet hogy engem is eltalál az a banhammer.

@Arkadas
Szerintem a többiek elég rosszul viszonyulnak hozzád és rossz iránybol próbálnak kapcsolatot termteni veled. Én azt látom, hogy valahol megpróbálod racionálisan, ha úgy tetszik tudományosan vizsgálni a dolgokat.
Szerintem a tudományos vizsgálat legfontosabb alapelve hogy mindent több szempontbol kell szemügyre venni.
Szóval gondolj bele a következőkbe:
Mi van ha mégis a többi embernek van igaza?

Mi van ha te vagy átverés áldozata és azok akik azt a sok mindent ki találták amit írsz csak jót röhögnek rajtad esetleg hasznot húznak a naivitásodbol mert el tudják neked adni ezt az alternatív tudást?

Az emberiség életét hogyan változtatná meg ez a tudás?

Itt gondolj bele abba hogy az általad elutasított tudomány működő eredményeket produkál és az általad említettnek semilyen gyakorlati alkalmazása nincs. Ha lenne miért nem teszik közkincsé vagy legalább te miért nem próbálsz hozzájutni? Ha már kereskedelmi forgalomban nem kapható könyvid vannak biztosan tudnál valami kütyüt is szerezni. (Amúgy az a bizonyos könyv mennyibe került?)

Kérdezd meg magadtol azt is, hogy a te életedet miben teszi jobbá teljesebbé amit tudsz?

Szereted ha flémelnek a fórumokon? Kicsinek és elveszettnek érezted magad előtte de most hogy rájöttél az igazságra többnek érezheted magad másoknál?
Csak egy másodpercre gondolj bele mi lenne ha amit hiszel arrol cáfolhatatlanul és teljes bizonyossággal kiderülne hogy hazugság.
Nem lenne jobb mégis visszatérni a társadalom többi tagja közé?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. ChoSimba Arkad...
2015.06.30. 10:58
Rövid leszek, egyetlen egy tanács: olvasd el a sumér táblákon lévő írásokat.
Mert az írásaidból világosan látszik, hogy fingod nincs, mi van rajtuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Arkadas gybal...
2015.06.30. 11:12
Kedves Balázs!

A jó szándékod köszönöm, de azt hiszem nincs sok szükségem rá :-)
Nem lenne jobb mégis visszatérni a társadalom többi tagja közé?

Nem, pocsék érzés lenne tétován evickélni a sors viharaiban a legkevésbé sem tudva, hogy mi-miért történik a világban. A kérdésedre válaszom az, hogy igen, sokkal jobb ezzel a tudással is gazdagodva élni és az is biztos a számomra, hogy mindenki hasznára válna, ha arra a tudatállapotra kerülne, ahol én most vagyok - onnan ugyanis gyors és egyenes út vezetne az emberiség teljes paradigmaváltásához, ami hosszabb távon a továbbélésünkhöz nélkülözhetetlen.
Amit itt elmondtam, azok a gyökereink, még ha ezek a tények nem is közismertek - gyökerek nélkül pedig jövő sincs. Jól tudják ezt azok, akik a világot a mostani arculatára formálták.

Sokat éltem már, sok mindenben csúcsra járatva éltem eddigi életemet - jártam sok helyen, ahol mások nem jártak, megtapasztaltam és megéltem olyan dolgokat a saját bőrömön, amire az itt fórumozók kapásból vágják rá, hogy lehetetlen baromság, olyan pedig nincs. Dolgoztam az alapkutatások számára, nem kevés dolgot alkottam az elektronika és határterületeinek műszaki határmezsgyéin, ahová nagyon kevés szakember merészkedik és mindig tanultam. Legfőképpen alázatot a tényleges tudás iránt. Személyesen ismertem embert aki a NASA SETI kutató részlegének főmérnöke volt egy ideig, amíg el nem tették láb alól.

Sajnos, vagy inkább szerencsére azzal is tökéletesen tisztában vagyok, hogy senki sem vert át ezekkel a "hihetetlen" történetekkel, minden igaz, ha nem is minden részletében világos és összefüggő, hanem töredékes a kép.

Nem, nem hiszem, hogy be kéne állnom a sorba. Kemény visszalépés és a tudásom, hitem megtagadása lenne :-) Az embernek előre kell lépnie, de nem a múltja megtagadása árán. Akkor is előre kell lépnie, ha hatalmas tömeg az ellenkezőjét állítja annak, amit tud.

Emberi szavaid azonban jólesnek, nem vagy elveszett ember, aki elment a levesbe :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Arkadas gybal...
2015.06.30. 11:21
Ja, még egy mert azt hiszem erősen félreérthető voltam.
Nem a tudományt utasítom el (annak bizonyos szempontból egész életemben művelője voltam és vagyok), hanem a tudomány nevében áltudományoskodó hozzáállást, amikor valaki cáfolhatatlannak és megingathatatlannak hisz dolgokat, miközben a valódi tudomány rugalmas és mint Selye János nyomán írtam a legtöbbször a legkevésbé sem racionális alapokon nyugszik.
A ráció hasznos eszköz, de mankónál nem több.
Ma pedig igen sokan állítanak "megdönthetetlen" kijelentéseket, ami soha az életben egyszer sem állta ki a gyakorlat próbáját és ezekre az ál tényekre hajlamos alapozni az emberiség 95%-a.
Mostmár tényleg befejezem, mielőtt mindannyiunkat kitiltanak :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Pandion
2015.06.30. 11:55
@gybalazs: Én ugyan így vagyok ezzel. Rátaláltam erre a remek cikkre, kimondott izgalommal olvastam végig, erre elkövetem azt a hibát, hogy a kommenteket is megnézem és jajj...
Tényleg csak röviden. Emberek! most komolyan belementek a játékába? Ő győz! Nézzük csak meg, e remek cikk kommentjei mikkel vannak teleirkálva? Pont ezt akartja elérni! Nehogymár adjátok alá a lovat! Azt ilyen kommenteket ignoráljátok lécci! Ezek nem ide valóak, hanem az univerzummindenigazsaga.hu-ra. Én két mondatban összefoglalom nektek azt a sok butaságot amit sok-sok komment alatt adtatok esélyt összehordani: 1. Régen minden jobb vot. 2."amit a mai "tudomány" nem ismer, mert nem észlel, és ezért tagadja a létezését" -> vagyis amit a mai tudomány nem észlel, nem ismer és nincs róla semmilyen tudományos bizonyíték, az kétségbevonhatatlanul létezik (ezt persze már sok ezer éve leírták, mert régen minden jobb volt).

Szóval kérek mindenkit tisztelettel, hogy egy tudományos és nem mellesleg szuper cikk után, tudományos igényű kommenteket írjon, és aki nem így tesz, azt ignorálja... Gondoljon mindenki arra a mondásra, hogy disznóval ne kezdj birkózni, mert te saras leszel, ő meg élvezi.
Köszönöm, szép napot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Arkadas Pandi...
2015.06.30. 12:24
Aki valóban a tudományra kíváncsi és nem csak technokrata földhözragadtsággal szemléli a világot, az nyitott mindenki más gondolatára és véleményére. A valódi tudomány nem ignorál, nem rekeszt ki senkit és semmit semmiféle alapon, hanem megvizsgál, utánajár, ellenőriz és ha téved, akkor a saját tévedéséből tanulva beintegrálja magába az új ismeretet. Én a technokrata létrát műszaki ember lévén aljától a legtetejéig bejártam - kevésnek bizonyult a világ megértéséhez, hát továbbléptem, bármily képtelennek is tűnt eleinte, hogy van élet az anyagi megfogható jelenségeken túl is.
Az igazán tudós ember kíváncsi és soha semmire nem mondja azt, hogy lehetetlen, mert ő olyanról nem hallott és az nem lehet.
Kérésed sajnálatos módon hiteltelen, de nyilván sokan lesznek, akik mögéd állnak :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Arkadas Pandi...
2015.06.30. 12:32
1. Régen minden jobb vot. 2."amit a mai "tudomány" nem ismer, mert nem észlel, és ezért tagadja a létezését" -> vagyis amit a mai tudomány nem észlel, nem ismer és nincs róla semmilyen tudományos bizonyíték, az kétségbevonhatatlanul létezik (ezt persze már sok ezer éve leírták, mert régen minden jobb volt).

Ilyet sohasem állítottam, de alázatra a régi korok eredményei iránt viszont inteni próbáltam mindenkit. Attól még senki sem vált többé, ha önmagát többre tartván lenézte elődeit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. kazsakke Arkad...
2015.06.30. 13:15
en nem tudom mit szedsz/szivsz/losz, de en is kerek belole!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Arkadas kazsa...
2015.06.30. 13:22
Sok-sok tudást, információt, könyvet, előadást és mindenféle forrást nyitva hagyott elmével szívvel és értelemmel is mérlegelve, amit csak elérek a Világmindenség dolgairól :-)

Részegítőnek hat? - Az is, amikor sorra kattannak helyükre a korábban kizárt vagy nem értett dolgok :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. kazsakke Arkad...
2015.06.30. 13:29
:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Konzi
2015.06.30. 14:37
Off:
Amikor a céghez kerültem, az első hetekben egy kollégával jártuk az országot és a szomszédokat is. Nem kellett fél óra ( pedig csak figyeltem, hisz újonc voltam), és már jött azzal, hogy ő szerinte Jézus magyar volt...'imádom' hallgatni az okfejtéseit. Persze bármikor lenne kérdésem, vagy olyan pont, amikor meg lehetne egy kicsit ingatni a hitében, akkor nem vesz tudomást rólam és hangosabban folytatja.
Ez a fajta eltorzulás amúgy az 50+osoknál hatványozottan előjön. Megfelelő magyarságtudattal rendelkeznek (nem mellesleg mint kiderült csak az utolsó 4 generciója született a hazában...), aminek hála bármit be tudnak magyarázni. A többi meg szabadkőműves és gyűlöljük legyen az bármi. Nyílván, csak azt is el kellene fogadni, hogy nem mindenki akarja ezt hallgatni.

Tíz évvel ezelőtt vezettem egy könyvesboltot és egy szép délelőtt bejöttek a Jehova csodálatos tanui. Nem esett le elsőre, hogy ők mit is akartak, kis naiv voltam. Elkezdtek nekem mesélni 10000 évekkel ezelőtti csatákról, ahol több 100! millió ember harcolt, meg hasonló csodákról. Tök jó volt, csak bámultam, mert nem hittem el, hogy ingyen mesedélelőtt van, aztán mutattak róla képeket is. Egy olyan könyvből, amit ők nyomtattak. De persze ez állításuk szerint több ezer éves tudás. Aztán bejött a boltba egy barátom, és miután meghallgatott egy mondatot már ütötte-rúgta is ki őket...

Attól mert valaki hisz valamiben, még nem kell ráerőltetni másokra. Ezt vallási fanatikusok művelik pro szinten és van rá példa manapság is bőven, nem kell erre a szintre süllyedni. Máskülönben miért kellene elfogadnom mások nézeteit? Mindneki máshogy látja a világot.
Ha el is fogadunk dolgokat, hogy régen minden sokkal jobb volt, mindenki sokkal okosabb volt, attól még azt is el kellene fogadni, hogy most nem. Sajnos nem tudunk időutazni.
Ha tudod, hogy te okosabb vagy mindenkinél, miért foglalkozol a csőcselékkel? Tudnod kellene, hogy úgysem éri meg, nem fognak hallgatni rád, kirekesztenek és meglincselnek, mert csak az erőszakban hisznek. Sőt az sem segít, ha kiadod az általad vélt valóságról írt könyveket, mert akkor meg likvidálnak a g@cbe. Ha meg le van írva, hogy milyen problémákkal kell megküzdeniük a mai embereknek itt a Kárpát-medencében, akkor miért nem teszel ellene ha a probléma forrását leírták évezredekkel ezelőtt. Ok-okozat alapján már rég megtalálhattad volna a megoldást rá.
Már csak azt nem értem akkor, miért erősködsz, ha nyílván tudatában vagy ezeknek az információknak. Csak azért, hogy felvágj a többiek előtt? Ez nem bölcs dolog, inkább gyerekes. Bár igaz a tudás megosztása boldoggá teszi az embert és a fejlődés egyetlen módja, de nem abban a korban élünk, amikor elhiszünk bármit. Bizonyítsd és én is agyagtábla-kutató leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. huskydog17
2015.06.30. 15:49
Kedves Arkadas!

Az általad felvázolt dolgokkal több, nagyon súlyos probléma van. Az eddigi hozzászólásaidban többször is hivatkoztál Zecharia Sitchin-re. A gond ott van, hogy az az ember egy sci-fi újságíró volt, aki a legkisebb mértékben sem vette figyelembe a valódi tudományt. Művei az áltudományos műfajt képviselik. Remélem tudod mit jelent az áltudományos kifejezés, de a biztonság kedvéért segítek:
"Áltudománynak (pszeudotudománynak) az olyan gondolatokat, eszmerendszereket, elgondolásokat nevezzük, amelyeket (mai) művelőik tudományként határoznak meg, de a tudomány fogalmának nem felelnek meg."
Röviden: szélhámosság

Te az összes kommentedben a fent megnevezett szélhámos nézeteit állítod be valódi tudománynak, ami nagyon gáz.

Példának okáért Nibiru történetét is Zecharia Sitchin találta ki mindenféle bizonyíték nélkül, de a könyvét annyira sokan vették, hogy a NASA-nak be kellett bizonyítania az igazat. Drága és precíz műszerekkel végül bebizonyították, hogy Nibiru és Nemesis NEM létezik! Nibiru-nak amúgy is 2012 végén össze kellett volna ütköznie a Földdel, ami jól láthatóan nem történt meg.

David Morrison személyesen közli veled a (számodra) rossz hírt:
https://www.youtube.com/watch?v=1TIy-t48uU0

Te nem alternatív, hanem áltudományt terjesztesz. Egy jó-tanács: Én nem erőltetném a helyedben, mert ezt sokan szélhámosságként értékelik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Arkadas Konzi
2015.06.30. 16:13
Ha meg le van írva, hogy milyen problémákkal kell megküzdeniük a mai embereknek itt a Kárpát-medencében, akkor miért nem teszel ellene ha a probléma forrását leírták évezredekkel ezelőtt. Ok-okozat alapján már rég megtalálhattad volna a megoldást rá.

Éppenséggel folyamatosan teszem a dolgom és kötelességem, mert az itt fórumozók többségével szemben tudom, amit tudnom kell :-)
Amúgy igazad van, valószínűleg ezért a közösségért nem sokat tehetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Arkadas husky...
2015.06.30. 16:31
Kedves nemtudomki!

Tudom, számodra nincs jelentősége a dolognak, de semmivel nincs kevesebb iskolám, alacsonyabb végzettségem, mint a tudomány bármely művelőjének, sőt egész életemben szünet nélkül tanultam, nyilván lényegesen többet, mint te, ennek köszönhetem, hogy ma is kíváncsi vagyok és nem szűkült be sem a fantáziám, sem a felfogóképességem.

A te módszered is jól ismert bizonyos népek eszköztárában, mindössze egy hajszállal kifinomultabb a nyíltan lehülyézők módszerénél: "bélyegezd tudatlan sarlatánnak azt, aki másképp mer a világra gondolni, közösítsd ki és fenyegesd meg".

Így szoktatok elbánni mindenkivel a világban, aki nem hódol be a világszemléletetek előtt, igaz? :-) Rettentő unalmas a lejárt lemezetek...
Nőjetek fel és tanuljatok emberséget, amíg nem késő.
Na ennyit erről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Terror Arkad...
2015.06.30. 16:35
Fejtsd már ki nekünk, hogy mégis mit tanultál és mennyi ideig, valamint mi a foglalkozásod, mert mindannyian égünk a kíváncsiságtól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. gybalazs
2015.06.30. 17:00
"Éppenséggel folyamatosan teszem a dolgom és kötelességem, mert az itt fórumozók többségével szemben tudom, amit tudnom kell :-)"

Én inkább arra lennék kíváncsi hogy pontosan mi az amit teszel és mi a kötelességed. Szerintem az belátható, hogy egy ilyen mondat kevés ahhoz hogy kivívd mások tiszteletét. Remélem nem titkos dolgokról van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. huskydog17
2015.06.30. 17:13
"Tudom, számodra nincs jelentősége a dolognak, de semmivel nincs kevesebb iskolám, alacsonyabb végzettségem, mint a tudomány bármely művelőjének, sőt egész életemben szünet nélkül tanultam"

Hűha, hogy tudsz ekkorát lódítani úgy, hogy közben nem csap pofán a billentyűzet? Értem, hogy nem vagy hajlandó elfogadni amit írtam. Amúgy az előző kommentemben én csak tényeket közöltem és egy jó-tanácsot írtam, amiket te mind támadásnak véltél. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Folyamatosan önmagaddal kerülsz ellentmondásba, már sokadszor. Amúgy az is vicces, hogy emberségről és magas műveltségről hadoválsz, miközben egy másik ember felhasználónevét még csak ki sem tudod másolni.

Légyszi linkelj már be néhány publikus és tudományosan megalapozott tanulmányt, melyek mind a te teóriáidat támasztják alá! Amíg csak egy szélhámos meséit próbálod terjeszteni, addig csak saját magad alatt vágod azt a bizonyos fát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. noss
2015.06.30. 17:15
wazze ez a szonda nem tegnap indult el...

azóta nem indítottak újabbat, gyorsabbat?
egy dolog biztosan volt rá: idő.

lehet tudni, mivel működik, minek köszönheti a haladását?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. huskydog17
2015.06.30. 18:23
noss:
Ezen link alatt minden információt megtalálsz:
https://en.wikipedia.org/?title=New_Horizons

A haladást a Jupiternél a parittyahatással gyorsították fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Arkadas husky...
2015.06.30. 18:54
...ismerem a Copy/Paste funkciót, de a mentalitásodat is ismerem.
Amíg valódi érv helyett bárki mocskolásával és hiteltelenné tételével operálsz, addig számomra egy maradsz a névtelen acsarkodók közül...
Sajnálom :-(
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Arkadas Konzi
2015.06.30. 19:22
Már csak azt nem értem akkor, miért erősködsz, ha nyílván tudatában vagy ezeknek az információknak. Csak azért, hogy felvágj a többiek előtt? Ez nem bölcs dolog, inkább gyerekes. Bár igaz a tudás megosztása boldoggá teszi az embert és a fejlődés egyetlen módja, de nem abban a korban élünk, amikor elhiszünk bármit. Bizonyítsd és én is agyagtábla-kutató leszek.

Karakán szöveg, amitől kissé magamba is szálltam, mert igazad van. Bizonyítékot azok számára, akik közvetlen, kézzel fogható bizonyítékot követelnek miközben azt sem ismerik fel, ami közvetlenül a szemük előtt van, azok számára természetesen nem tudok teremteni, mert nincs olyan szájbarágós igazolás, ami őket is kielégítené. Link sincs, semmi sincs.

Én a helyedben erősen meggondolnám azt az agyagtábla kutatóságot :-) Ahhoz erős és sokat elviselő lélek kell - csak nézz körül ezen a fórumon, ahol mindenki magyarul írogat és közben a leghalványabb fingjuk sincs róla, hogy kik ők és mit kéne képviselniük.

Amúgy nem maradok adósod, leírom a megfejtés egy lehetséges menetét és akkor még agyagtábla kutatással sem kell foglalkoznod, pont ugyanoda jutsz el, mintha az agyagtáblákat kutatnád :-)
Első feladat megtanulni az emberiség ősi szimbólumainak jelentését, nyelvezetét, használatát.
Második feladat elmélyedni a csillagbölcselet összes irányzatában, mert ez alapvető a régi korok üzeneteinek megértésében. Ez eddig szerény 4-6 éves gyorstalpaló tanfolyamon elsajátítható.
Ezután, ha ezek már mennek, akkor emellé nem árt megtanulni a magyar rovást, mert az nyelvünkhöz tartalmaz értelmezési kulcsokat is.
Negyedik feladatként érdemes elmélyedni a magyar népi hagyományokban: népzenében, néptáncban, fafaragásban, népmesében, mondáinkban, szövőművészetünkben, hímzéseinkben, ősi templomaink ábrázolásaiban, festett mennyezetkazetták képiségében, székely kapuk jelképrendszerének értelmezésében és nem utolsó sorba a nyelvünkben kódolt végtelen bölcsesség megértésében.
.
Alig tíz év alatt tehetséges kezdő szintre lehet jutni mindezzel, de ettől kezdve már kezd megnyílni a világ, mint egy mesélő könyv, amiből olvasol, mintha betűkkel írták volna ami előtted van. S ha mindezt a magyar hagyományban képes vagy megérteni, akkor pont ugyanoda jutsz, ahová az agyagtáblák tanulmányozása vinne el, mert a magyar hagyomány összes területe kivétel nélkül kivételes teljességben ugyanazt a tudást őrizte meg nekünk a mai napig a lehető legteljesebb egységben, mint amit a sumerok 6-8000 éve belevéstek az agyagtábláikba. Elég autentikus forrás?

Szegény Zechaira Stichint el lehet hitelteleníteni kétes hitelű NASA hivatkozásokkal, de saját hagyományainkkal melyik egészséges érzelmű magyar ember tenne ilyet?

(...tudom majd megint jön egy csomó okoskodó a kisiskolában fejébe vert baromságokkal, de legyen az ő bajuk...)

Messzire tévedtünk Gagától, de az igazság az, hogy szívesen lenne ott a szondán az egyik szemem, hogy saját szememmel is rácsodálkozhassak, ne csak NASA-n keresztülfolyt információkon át :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Arkadas gybal...
2015.06.30. 19:31
Megmondom én neked, nem titok. Eddigi életem folyamán módom nyílt rádöbbenni, hogy jókor és jó helyre születtem. A világ és az ég olyan dolgokat mutatott nekem, amitől rádöbbentem, hogy magyarnak lenni minden ellenkező híresztelés ellenére nagyon jó dolog, bármennyire nehéz is.
Én ennek örülök, és a dolgom az, hogy ezt az örömöt szeretettel megosszam veletek. Még az itt halálos ellenségként rám acsargókkal is :-)
Remélem, egyszer még ők is megértik az üzeneteimet és legfőképpen azt kell felismerniük, hogy amiket leírtam, az nem őellenük, hanem őértük van, de ez még egy hosszú történet lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. huskydog17 Arkad...
2015.06.30. 20:14
Ja értem.
Csak az a szomorú, hogy nem veszed észre, hogy nálad a szelektív olvasáshoz még álszentség is társul. Ezek után nem értem, hogy hogy várod el, hogy bárki is komolyan vegyen téged, mert azt nem lehet. Na mindegy, én részemről befejeztem. További sok sikert az ámokfutáshoz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Arkadas husky...
2015.06.30. 21:36
Nem illik kérdéssel válaszolni, de hadd kérdezzem meg: Szerinted normális értékrendű ember ad-e hitelt olyan ember véleményének, aki azzal kezdi a mondanivalóját, hogy valakit lejárat és lehúz? Azaz kéretlenül ítélkezik tényszerű érv helyett.
Honnan tud(hat)od, hogy a NASA-nak pl. nem fizetnek bizonyos körök, vagy nem kap utasítást bizonyos köröktől arra, hogy lejárassa és hiteltelenné tegye Z. Stichint? A NASA egy grál lovag? Biztos vagy ebben? Az én halott SETI kutató ismerősöm sorsa alapján én azért nem lennék ebben olyan biztos...

Sajnálom, ha még mindig nem érted, pedig nem látszol teljesen menthetetlennek, a nevedben is jófajta kutyát jelzel :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Warpath
2015.06.30. 23:15
Már a SETI is szóba került a nagy vitában. Felesleges idő,pénz és energia pocsékolás. Sokkal ésszerűbb/reálisabb/következetesebb/hitelesebb/eredményesebb az asztróbilógia. Mely például a sarkok alatti extremofilleket kutatja. Vagy a közeljövőben tervezett, gázbolygó holdak -leszálló egységgel rendelkező- ürszondákkal való vizsgálata. De itt van még a Vénusz légköre is ami tartogathat meglepetéseket biológiai szempontból. Szóval mi a fenének rádiójeleket küldözgetni ész nélkül? Értelmetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Arkadas
2015.07.02. 07:58
Van egy ősi prófécia (sok másikkal egyetemben) ami a Gagának, mint Ares hírnöke (=Pluto) jelentőségének megnövekedéséről szól a halak világhónapjának utolsó világnapjaiban. Jelenleg időnkben kb. 145 földi évünk van hátra a halak világhónapjából, mivel egy világhónap 72 földi esztendő, ennek alapján a 145 év majdnem pontosan kettő világnap, tehát igencsak a végén járunk a világhónapnak...
A prófécia szerint ebben az időben lép középpontba a Pluto valamiképpen nagy események fordulóját jelezve az emberiség történelmében. Két földi hét múlva az ember szondája mellette fog elhaladni - ez véleményem szerint több, mint szimbolikus...
Kedves Barátaim és "Ellenségeim" (sohasem tartottam titeket annak, akkor sem, amikor ki akartok közösíteni és simán lehülyéztek)!

Néhány válaszotok alapján számomra kiderült, hogy elméitek jószerével zárva vannak, még a közvetlenül az érzékelhető valóságnak is csak kis szegmensében láttok tisztán. Az elme nyitás ellen azzal tiltakoztatok, hogy farkast kiáltottatok rám, ami engem nem zavar, mert természetes emberi reakció, még ha gyarló is.

Az ide írogatók mindegyike gyakorolja az emberi értelem egyik legfontosabb csúcstermékét, a magyar nyelvet. Legyetek rá büszkék és gondoljatok szeretettel azokra, akiktől ezt a nyelvet kaptátok, mert ezzel a nyelvvel birtokotokban van a világ megértéséhez valaha alkotott legtökéletesebb kódfejtő kulcs.

Nyissátok meg elméiteket, ne nyugati iskolarendszer színvonalán, hanem a híresen egyéni magyar gondolkodás szintjén. Fogadjatok be minden információt és ne internetes linkek, hanem szívetek, lelketek szava alapján szűrjétek meg azokat. Tiszteljétek egymást és őseiteket. Ne egymás ellen támadjatok technokrata homokozók kicsiny játékporondjain, (mint pl. itt), hanem nyitott szemmel szomjasan igyátok az információkat mindent átszűrve nem csak a ráció, hanem az intuíció szűrőjén is. Ezt tudom nektek tanácsolni sok szeretettel és aggódással!
A történések már elkezdődtek, a Plutóra vonatkozó jövendölések nem hazudtak, hogy mivé lesztek ezek után, az a ti kezetekben van. A jövendölés nem azt jelenti, hogy az események elkerülhetetlenek, hanem azt, hogy ez vár ránk, de az ember önmaga fölé emelkedése árán megküzdhet bármiféle kataklizmával...

A homokozóból kiszállok, tiétek a pálya.
Szeretettel:
Arkadas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. ChoSimba Arkad...
2015.07.02. 08:53
Akkor most Gaga Ares hírnöke vagy Ansaré ?
Mellesleg félreértetted a próféciát.
Nem a Plútó jelentősége fog megnövekedni, hanem Gagáé. Gondolom új albumot fog kiadni vagy ilyesmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Azrael
2015.07.02. 22:04
Amilyen jól haladunk, lassan ez lesz az új SG.hu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. alienn
2015.07.03. 10:10
Huhh, végigolvastam nagyjából a kommenteket. Én nagyon érdekesnek és elgondolkodtatónak tartom az agyagtáblás dolgokat is és azt is, hogy 4,9 milliárd kilométerre most meg kell célozni egy 100x150km-es ablakot.
Halvány lila gőzöm nincs hogy lehet meghatározni valaminek ilyen távolságból a pontos helyzetét, azt pedig végképp nem tudom milyen zsenialitás kell ahhoz, hogy valamit ide el is juttassanak pontosan.
Abban biztos vagyok, hogy a világunk jóval több a mai "csúcsszámítógépeknél" és "csúcstechnikánál". Akár példálózhatnék is miért gondolom ezt de nem fogok, mert én nem tudom még ilyen nyugodtan tűrni mikor "zsenik" osztják az észt.
Tehát a mostani ez csak egyetlen irány, de az sem biztos, hogy a jó. Lehet 100 év múlva mosolyogni fogunk azon, hogy egyáltalán kettes számrendszert használtunk a csúcskütyüinkhez, vagy elektromosságot.

Arkadas! Off a téma, privátban is szívesen beszélgetnék Veled ezekről amiket írsz.
Ha ennyire értesz ezekhez a dolgokhoz (és tételezzük most fel tényleg így is voltak / vannak) érdekelne mi a véleményed arról, hogy ha jó pár ezer éve már ilyen komoly és precízen meghatározott dolgokat véstek agyagtáblába amiket csak a mostani műszereinkkel tudunk egyáltalán meghatározni, kik voltak ezek az emberek?
"Ősemberek" nem lehettek, mert elég valószínűnek tartom, hogy az égre nézve sosem fog senki tudni röppályát számolni vagy bolygókat megfigyelni ilyen pontossággal.
Ha viszont ennyire okosak voltak hol volt a technológiájuk? Miért agyagtáblába vésték a tudásukat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. ChoSimba alien...
2015.07.03. 13:03
"Miért agyagtáblába vésték a tudásukat?"
Jajj, de gyönyörű kérdés !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Arkadas alien...
2015.07.04. 23:18
Úgy gondoltam, hogy már nem írok ide, de ha akár egyetlen-egy nyitott elmével a témához álló ember akad, akkor már nem írtam hiába, amit írtam :-)
Kézenfekvő kérdéseid vannak, örülök, hogy eszedbe jutottak és nagyon becsülöm az olyan embereket, akikben meg tud fogalmazódni a technikai teljesítmény feletti öröm mellett a "fejlettség" iránti kétely is, hiszen ők látnak tisztábban :-)
A helyzet az, hogy ezt a tudást genetikai testvéreinktől kaptuk, akik bár más bolygón élnek, de genomjuk alapja szinte a miénkkel egyező. Amikor a Marduk és a Tiamat ütközött, akkor a rajtuk lévő szerves "ősleves" (felszínüket borító vizek) amiben már javában volt élet, szépen összekeveredett és nagyjából azonos genetikai állománnyal mindkét bolygón kifejlődött a magasabb rendű élet a génekbe rejtett tervezési minták alapján. A Nibirun gyorsabb lett valamivel a fejlődés néhány milliárd év alatt az ottani fejlődés bő fél-egy millió évvel a földi elé került. Sok milliárd évhez képest ez az időkülönbség relatíve nagyon csekély, így a fejlődés párhozamosnak tekinthető. Első űrhajóik nagyjából mintegy 440 000 évvel ezelőtt érkeztek a Földre és felismerték genetikai rokonaikat az akkor még kezdetlegesebb fejlettségű földlakó előemberekben. Az emberek, mint isteneiket köszöntötték őket, de a két faj nagyrészt egymás mellett élt, nem igazán keveredett, legfeljebb a tudás került át lassanként a földi emberek birtokába, de fejlettségi szintünkhöz igazodóan nagyon erősen megszűrve. Az "idegenek" ásványi kincsekért, főképpen aranyért jártak a Földre akkor, amikor a Nibiru a Naprendszer belső területein tartózkodott. Dél Afrikában, a Kárpát medencében és Dél Amerikában voltak komolyabb bányáik. A bolygónk több tartományában tartottak fenn telepeket, építettek városokat. A Bibliában megírt első 8 nagy király mind az ő népükből való volt, mindegyikük több tízezer éven át uralkodott az itteni népesség felett.
Mintegy 250 000 éven át bányásztak saját kezükkel, gépeikkel, de ennyi idő után a nehéz munka miatt fellázadtak vezetőik ellen és megszavazták, hogy a földi ősember genomját feljavítva "beszélő szerszámokat" készítenek maguknak, akik majd helyettük fognak bányászni. A feladattal két "istent" bíztak meg, az egyikük Enlil katonailag felügyelte a fejlesztéseket, a másikuk Enki génsebész tudósként egyesítette egy annunaki és egy földi asszonyból kioperált petesejt genetikai állományát, majd beültette az önként vállalkozott annunaki istenasszony Ninkursag méhébe, aki kihordta az első hibridlényt aki az első mainak megfelelő típusú emberpáéldány lett. Az ősi leírások ezt az első modern emberpéldányt hívták Adamunak, akit pár évvel később további lombikbébik követtek, majd ezek a korai hibridek már önállóan is szaporodásra képesen sokasodtak. A hibridlény rendkívül jól sikerült - örökölte a földi ember bolygónkhoz alkalmasabb fizikai jellegét és szellemileg az annunaki képességek birtokába jutott, rendelkezett a gondolati teremtés és a telepátia képességével, közvetlen kapcsolatba tudott lépni az Univerzum teremtő őstudatával és gyorsabban tanult mlnt létrehozói, ezért egy idő után Enlil úgy ítélte meg, hogy ez az embertípus rendkívül veszélyes is lehet az annunaki fajra. Semmiféle fejlett technikát nem adtak az új faj kezébe csak az elméleti tudásuk egy tekintélyes részét, a többit viszont titokban tartották és Enlil által megtiltották az új embereknek a titkok iránti kíváncsiságot. (Az Éden tudást jelképező almafája, amiről tilos volt szakítani). Enki viszont szerette az embereket és büszkeség töltötte el teremtményei iránt. Ő úgy tartotta, hogy az az ember lehet felelősségteljes, aki magas tudással, alkotói iránti alázattal és szeretettel rendelkezik. Az ilyen ember pedig nem fog "isten" testvérei vesztére törni. Tanította, nevelte őket és az istenek életmódját engedélyezte nekik is. Enki teremtményei voltak népünk ősei, a földön élő többi emberfaj pedig az ősi földi nép és a hibrid lények különféle keveredései által létrejött embertípusok. Enki teremtményei megkapták a legmagasabb szintű szellemi és spirituális beavatásokat is, belőlük lettek a későbbi máguspapok, az uralkodók tanácsadói, vagy maguk az uralkodók. A legelső félisteni származású királyunk Nimród volt.
Egy időben a hibrid lények olyan hatalmas szellemi potenciálra tettek szert, hogy mindenben teremtőik képességeivel versenyzhettek. Az emberiség Enlil és Enki szellemisége mentén két nagyobb táborra szakadt, az Annunakik pedig megszavazták először azt, hogy az új hibrid fajt el kell pusztítani, ehhez megnyerték az emberiség egy kis részét is különféle ígéretekkel, akik irigyek voltak Enki teremtményeinek képességei iránt. Majd enyhítették a döntést arra, hogy az emberi genom 80-90%-át blokkolták, így alakult ki az emberek mai szellemi szintje a félisteni képességek kikapcsolásával.
Az emberi génállomány döntő részének blokkolása dacára a spirituális és transzcendentális képességeinkhez szükséges szerveink ma is működőképesek, csak a genomban letiltott "firmware" hiányzik a használatukhoz.
A kérdésedre a válasz az, hogy nem az emberek birtokában volt a magas tudás alapvetően, hanem kaptuk a testvéreinktől. Pl. a Naprendszer ismerete nem belülről a Földi ember szemszögéből és megfigyeléseiből jött létre, hanem a Naprendszerbe rendszeresen érkező testvéreink ismerete volt, akik messze előttünk járnak az űrkutatás és a szellemi fejlettség szintjén és több évszázezred alatt lassacskán adták át tudásukat csillagbölcseleti tudományok képében az emberiségnek. Ez az egyetlen magyarázat arra, hogy miképp tudhattak pl. 6000 évvel ezelőtt a Plutorol, amit földi távcsövekkel csak 1930-tól kezdtünk érzékelni.

Az agyagtábla ha belegondolunk a lehető legtartósabb adathordozó, főként ezért rögzült azokon képírással és ékírással minden utókornak szánt fontosabb ismeret. Máshol ugyanezt a célt (Dél Amerikában) aranylemezek, megint máshol (Egyiptomban) smaragdhoz hasonló mesterséges kőtáblák, vagy "közönséges" sziklába vésett domborművek jelentették. Nem papír, nem digitális adathordozó és nem más egyéb mi korunkban használatos romlandó tároló, hanem időtálló természetes anyagok voltak a legjobb, legtartósabb adathordozók.
Aki tud, mondjon közérthetőbben értelmezhetőt, jobbat, vagy tartósabbat. Nekem nem nagyon lenne jobb ötletem :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Warpath Arkad...
2015.07.05. 11:53
A történet hiányos, az elejét lefelejtetted. Az OPNI bezárása után két -Enli és Enki becenevű- páciens megszökött. Valamilyen szer hatása alatt lehettek (pld ősleves) , emiatt saját világukban, egy burokban éltek. De bizonyos kőtáblák arra is utalnak hogy egy szekta (Nibiru) elfogta őket és agymosást hajtottak végre rajtuk. 2 legfontosabb feladatuk az emberek profin kivitelezett hülyítése mellett a pénz és hatalomvágy növelése bizonyos körök részére. Ha az OPNI dimenziókapuját sikerül újra beüzemelni az ősi tekercsek alapján -ami TIAMAT és MARDUK összeütközésekor beomlott- talán sikerül véget vetni az Arkadas (aki tulajdonképpen megvezetett áldozat) féle fantazmagóriáknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Arkadas Warpa...
2015.07.05. 12:53
:-)
Ezen a szövegen legalább fetrengve röhögtem egy jót.
Nem pusztán sablonos lehülyézés és üres okoskodás, hanem van benne humor és az egészséges átlagember stílusos önvédelmi reakciója az idegenszerű gondolatokkal szemben (ami érthető, ha nem is teljesen elfogadható).

Van egy kedvenc példám, ami jól megvilágítja az átlagos emberi gondolkodás korlátait, aminek itt is jól érzékelhetően mindannyian áldozatául estek :-)
Ha megkérdem tőletek, hogy az érmének hány oldala van, 1000-ből 999 ember kapásból rá fogja vágni, hogy kettő, a fej, vagy az írás. Akadni fog azonban egy élesebb szemű megfigyelő, aki azt fogja mondani a tömeggel szemben, hogy az éremnek márpedig 3 oldala van, hiszen vastagsága miatt az élének is van kiterjedése, amin néha-néha (nagyon ritkán, de nem kizárható gyakorisággal) szintén meg tud állni, ha feldobjuk és leesik pl. egy sima vízszintes asztallapra. Ha nagyon ritkán is, de előfordulhat ilyen eset, velem pl. már életben is megtörtént.

Akkor most felteszem a kérdést: kinek van igaza pl. ebben az érmés példában, a 999 fős tömegnek, akik tanult sztereotípiákban látják a világot, vagy annak az egy embernek, aki pontos megfigyelőként a saját véleményét mondja ki pontosan feltárva a problémakör további kevésbé ismert vonzatát is?

Tehát, ha a ti általatok érzékelhető, megtanulható valóságnak nem része az, amit én írok, akkor az egészen biztosan ki is zárható mint a valóság része?

Még egy aljas kérdésem van: Miért vagytok annyira biztosak abban, hogy a magas technikai civilizáció az emberi fejlődés csúcsa? A kérdésem azért aljas, mert tudom, hogy éppenséggel az embernek azért lett szüksége az írásra, és a technológiai fejlődésre, mert saját képességei olyan szinten leépültek az utolsó évezredek szellemi elsötétedése kapcsán, hogy ezek nélkül nem képes már létezni, mankók nélkül pedig alig tud gondolkodni, emlékezni és a múlt üzeneteit felismerni meg végképp képtelen...

Igyekszem nem feltenni több aljas kérdést, mert jól látom, hogy az eddigi gondolatébresztéseket sem bírtátok elhordozni és gondolkodás helyett heves érzelemnyilvánításba futottatok bele... :-) Pedig, ha magyarként élni, túlélni akartok, akkor meg kell tanulni észrevenni és értelmezni olyan dolgokat, mint pl. az érem 3. oldala.

Azt kívánom teljes szívemből, hogy tanuljatok meg gondolkodni és látni nem internet linkek mögötti "szaktekintélyekre" támaszkodva, hanem saját kútfőből, saját tudásotokra építve :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. ChoSimba Arkad...
2015.07.05. 21:41
Adott tehát egy ősi, hatalmas tudással megáldott nép (sumér), akik arra is képesek voltak, hogy 4000 évre előre megjósoljanak dolgokat.
Annak ellenére, hogy a naptáruk 2 év alatt 1 napot csúszott a valóságtól és ahhoz sem volt nagyon eszük, hogy kemencében vagy bárhol kiégessék az agyagtábláikat, hogy tartós legyen. Nos, azt hiszem ehhez nem kell semmit hozzáfűznöm, teljesen hihető a sztori.
Szerintem beszélj Bartos Erikával, hátha belefér a következő Bogyó és Babócába

Továbbá javaslom tanulmányozásra az Enuma Elis c. remekművet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Arkadas ChoSi...
2015.07.06. 08:45
Lelked rajta, ha ennyire szeretsz feltűnősködni etikátlan és semmirevaló emberi stílusoddal, csak villogj vele bátran és minél gyakrabban :-(

Az, akinek vitakultúrája kimerül a negatívumokra alapozott kiszorítósdi játék folytatásában, mások lehúzásában, üres okoskodásban és minden mondatával a másikat szapulja érvek helyett, az sem a "vitapartner", sem az "ember" titulust nem igazán üti meg az emberi értékrendben.
Ha emberré szeretnél válni, rossz úton tévelyegsz. Én szóltam :-)

Tudnod kell, hogy mindezek ellenére sem neheztelek rád, bármilyen ostobán nyilvánulsz is meg rendre. Én hinni tudok abban, hogy az emberi lények legbelül többre hivatottak ennél a szellemi színvonalnál (még te is...) :-)
Lépj túl önmagadon, hiszen ide születtél, ha igaz, és nyelvünket használod, ami ennél jóval magasabb szintre kötelez.

A megelőlegezett emberséged magja iránt tisztelettel:
Arkadas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. kiskoller
2015.07.06. 12:08
Az a szomorú, hogy több Arkadas féle figura van, mint gondolnánk...

50. hozzászólásig jutottam. Kár hogy semmi tartalom nem volt bennük.
De legalább megtanultam, hogy félisten vagyok.

Ez a magyar oktatási rendszer bukása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. alienn
2015.07.06. 12:21
Végigolvastam a kommenteket, mert lassan érdekesebbek mint maga a cikk.
Sosem értettem hogy gondolja bárki is, hogy akkor lesz igaza, ha megpróbál egy másik embert negatívan feltüntetni, nevetségessé tenni olyan dolgokat állítani róla ami véletlenül sem igaz. Hogy is lehetne mikor nem ismeri a másikat?
Nem veszik észre, hogy ezzel kizárólag maguknak ártanak? Nagyon átjön ilyenkor az illető(k) tudatlansága. Többen visszakérdeznek egy-egy dologra (rakás negatív kritika mellett) de a válaszra már nem volt értelmes reakciójuk csak a kritika. Nem értem ezt a mentalitást. Harcolni értelmes érvekkel lehet. Ha állítok valamit amit a másik nem tud megcáfolni akkor tessék, valószínű nyertem. Ha sikerül mégis megcáfolni, lehet értelmesen vitatkozni tovább. Na ilyet sajnos nem látok itt.

Sokszor eszembe jutott olvasgatás közben, hány embert kiáltottak sarlatánnak, száműztek, vagy ítélték máglyahalálra mert többet tudott / értett mint amit az akkori korban élő emberek fel tudtak fogni. Aztán később kiderült sokuknak igaza volt...
Ebből nagyon jól látszik, minden korban mindig a legértelmesebbnek gondolta / gondolja magát az ember, talán el sem bírja képzelni, hogy létezhet olyan dolog is amiről halvány sejtése sem lehet. Meg van ragadva az emberiség ott, hogy a kor ahol épp jár az a csúcs szuper, ami ott létezik az a mindenség és fel sem merül benne, létezhet(ne) más irány (gondolati teremtés, telepátia, stb).
Bár az első példát csak Arkadastól olvastam és nagyjából meghatározni sem tudom mi az pontosan de érdekel mit takarhat. Aki most olvas engem és hasonló a nagy átlaghoz, gondolom besorolt azonnal Arkadas mellé Spongyabobot nézni... Nem zavar.

Viszont!
Ha a kétrés kísérletre gondolunk máris nem tűnik oltári nagy hülyeségnek. Azt például ki hogy magyarázza? Bizonyították. Többször. Ha tudod (megfigyelted) melyik résen ment át a foton, egy folt a végeredmény. Ha nem, interferencia.
Ott végső soron a megfigyelő tudatától függően lesz az eredmény interferenciakép vagy folt... Még így is marhaság a dolog és Spongyabob kategória? Esetleg mégis összefügghet a tudattal a teremtés? Végül is a tudatodtól függ mit fogsz látni. Tehát visszakanyarodva. Lehet tudattal teremteni?
Az az érdekes az egészben, ez nem is lehetne kérdés.

Második példával kapcsolatban valószínű mindenki hallott már olyat, hogy a sziámi ikrek de akár a közel álló emberek is megérzik, ha a másikkal történik valami. A mai kor embere ilyenkor mit tesz? Elolvasta a hírt, hátradől mosolyog egyet rajta és tévézik tovább. Hogyan is lehetne igaz egy ilyen "marhaság" itt a szuperszámítógépek korában? Erre senki nem írt még alkalmazást, a fészbukkon sincs róla szó, így nem létezhet.
Engem például nagyon érdekelne ennek a háttere. Lehet az ember csak tényleg 10%-át használja az agyának de megeshet épp azért, mert ezekből a jelenlegi élet(vitel)ünkhöz (mindennapjainkhoz) elég is ennyi és a többit más irányban kellene keresni (pl. előbbi dolgok). Erről a gondolatról megint Arkadas válasza jut eszembe.
" Az emberi génállomány döntő részének blokkolása dacára a spirituális és transzcendentális képességeinkhez szükséges szerveink ma is működőképesek, csak a genomban letiltott "firmware" hiányzik a használatukhoz."
Talán létezik néhány ember akinél működik valamilyen oknál fogva csak nem tudja nem is foglalkozik vele mert nem tudja mi az. Szívesen megnéznék egy ilyen témájú Nolan filmet.

Arkadas!
Először amikor olvastalak azt gondoltam jó SCI-FI író vagy.
Természetesen hiába hangzik jól amit írtál, próbáltam utána nézni pl. a Wikipédián legalább a neveknek amennyire időm engedte, mert elsőre ugye csak nem hiszünk el mindent. De az a néhány apró dolog megvan / volt, létezett / létezik.
A többit még párszor át kell olvasnom, hogy mindenkit a helyére tegyek.

Logikusnak tűnik amiket írsz, (azért csak tűnik mert nem értek hozzá így még csak vitatkozni sem tudok értelmesen) és ezeket tekintve plusz a néhány "apróságot" (helyesírás, fogalmazási stílus, kifejezőkészség, nyugalom, szeretet, magyarázatok helyessége, pontossága) azt tudom mondani le a kalappal.

Abban amit írtál van azért olyan ami nem tűnik logikusnak (250.000 év alatt fellázadtak a nehéz munka miatt - ez a mai korban egy év alatt is összejönne), de ezt a történetet még mindig hamarabb elfogadom, mint azt, hogy az ember a majomtól származik. Sőt. Nekem sokkal logikusabbnak tűnik és ahogy fent írtam is, akár meg is válaszol olyan kérdést amit az ősemberrel nem nagyon lehet magyarázni.

Aztán természetesen kérdésem még mindig lenne, de az már tényleg nem ebben a fórumban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. kiskoller alien...
2015.07.06. 12:56
Tudod, hogy mi a probléma? Hogy egykét fórumozó behoz egy rakás új dolgot, új jelenséget, rengeteg plusz dolgot. Mi erre a reakció? Bizonyítékot kérek! Ha valami új, a többiekétől eltérő álláspontot képviselsz, akkor a tiéd a kötelesség azt bizonyítani!
Emellett rengeteg fals dolog hangzott el. A legtöbben új dobálóznak a kvantummechanikával, hogy alig van fogalmuk róla. A lent található hsz-ek között is találsz ilyet. Ha ezen rajtakapjuk az illetőt, és nem tud érdemben válaszolni, akkor jogosan nevezzük tudatlannak, sarlatánnak. Ha ezt nehéz lenyelni, akkor így jártál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. alienn kisko...
2015.07.06. 13:00
Egyetértek Veled teljesen. De azt gondolom (most minden mástól függetlenül) léteznek olyan dolgok amiket én pl. csak gondolok és igazabbnak hiszek el bárminél. Azt én tudom miért. Felvetem ha úgy alakul, ha értelmes érdeklődés jön, akár el is mesélem, de nem biztos, hogy tudom bizonyítani.
Ez viszont nem zárja ki annak a dolognak a létezését.

Lásd pl. az ikres példákat. Felveted, hogy a tesóddal baleset történt, mert érzed. Később kiderül tényleg baleset volt.
Ha beszélnél erről bárkivel lehülyéznek, mert ők még nem tapasztaltak ilyet és ennyi.
Ezt hogy bizonyítod? Ez egy érzés. Tudod és létezik (mert mondjuk bebizonyosodott) de az égvilágon semmi matek nincs rá és semmi tudomány.
Tehát nem feltétlen "dolgod" bizonyítani.
Felvetetted egy fórumban, ha értelmes emberek olvassák lehet róla beszélgetni, tapasztalatokat cserélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Arkadas alien...
2015.07.06. 13:33
:-)
Nagy örömmel olvasom soraidat, érződik belőle a tanult, érzékeny ember jó értelemben vett alázata mások és a teremtés iránt.
Az én tudásom természetesen hihetetlenül csekély és nyilván iszonyatosan hézagos is, néha még a neveket is képes vagyok összekeverni, de nem is ez a lényeg...
A Plutót évezredek óta ismeri az emberiség és a mítológiákban hírvivő szerepben tűnik fel. Az ember most a hírnök elé fut a szondájával néhány napon belül... Soha, semmi sem történik a Világmindenségben véletlenül. Az ókori jövendölések erre az időre már komoly változások kezdetét ígérik az emberiség életében. Nem baj, ha szellemben nyitottá válunk a változások pozitív megélésére és az eligazodáshoz szükséges tudás megszerzésére. A változások kapcsán mindenki egyéni döntése alapján fog elválni, hogy a csótányhoz méltő egymás kárán alapuló lét, vagy a fénybe emelkedő ember szerepét akarja majd választani magának.

A fotonos példád telitalálat volt, mert rávilágít arra, hogy a foton az észleléstől függően viselkedik anyagként, vagy energiaként. A világon minden fényből- rezgésből van, a fény pdig sokféle frekvenciájú rezgések összessége. A tudattól függ, hogy ezt a fényt anyagként, vagy fényként fogjuk fel. A tudat helyenkénti alacsonyabb rezgésszámai állóhullámok formájában szilárdnak tűnő energiacsomagokat, azaz anyagnak érzékelhető valóságot hoznak létre számunkra. Mi magunk testi formájában is ilyen összecsomósodott, viszonylag alacsony rezgésszámon rezonáló állóhullámok bonyolult szerkezetét alkotjuk.
Mindezt nem én találtam ki, hanem olvastam egy a mai tudomány eredményeit egy 14 000 évvel ezelőtt élt ókori bölcselő gondolataival összevető könyvben is, de máshol is tanultam. A fentieket pl. a legelismertebb mai kvantumfizikusok tollából idézi a könyv szerzője. A tanultak, illetve a világról általam megtapasztalt és megélt észlelések is összecsengenek minden téren. A telepátia létrehozásával, gyakorlásával, a hozzá kapcsolódó agyi állapotok vizsgálatával pl. tinédzser korom végén elektronikus agyhullám kicsatoló és megjelenítő berendezések segítségével kísérletileg is foglalkoztam és igazolhatóan működött. Abbahagytam, mert féltem embertársaim reakcióitól, világos volt, hogy nem vagyunk rá érettek.
Hasonló eredményeket értem el a tudatnak a test feletti kontrolljának majdnem teljessé tételében is a berendezéseim segítségével.

Most képzeljük el az Enki által teremtett hibrid embertípust, akinek semmi szüksége nem volt pl. írásra, hiszen ott van a Világmindenség memóriatára az Akasa, amiben az emberiség és minden más faj eddig megszerzett összes tudása megtalálható az összes eddig élt lény minden cselekedetének krónikájával egyetemben. Van nekünk egy "harmadik szemnek" nevezett szervünk, aminek az a termetés szándéka szerinti célja, hogy a morfogenetikus tudatháló segítségével hozzáférést biztosítson az Akasa nekünk engedélyezett tudástárához, ebből hívjon le információkat és ebbe mentsen minden fontosat, amit kigondolt. E szervünk jelenleg csökevényes és hiányzik belőle a firmware.
A tudatháló hatalmas energiapajzsként öleli körbe a Föld bolygót, mintegy wifi kapcsolat lehetőségét biztosítva az egyetemes tudástár és a Kozmosz egyetemes tudata felé. Ezen égi hálórendszernek a földre vetülő vonalainak és a földben található földalatti vízereknek a csomópontjai alkotják a legalkalmasabb információ áramlási csatornát, amik a legjobb "térerőt" nyújtják az égi kapcsolathoz. E csomópontokat mindenki ismeri, hiszen elődeink ezekre a csomópontokra építették földi templomainkat. Tipikusan az oltárok helyén van az információcsatorna optimális helye. Ez alól csak az újkori templomok kivételek, mert mostanra elsatnyult az emberiség érzékelése az erőterek iránt, így ma már csak nagyon kevés ember képes ezeket közvetlenül érzékelni. A jó hír az, hogy a nyitott elmével élő és hinni tudó elmék számának szaporodásával az érzékelési képesség is szép lassan újra növekedésnek indult. Pozitív gondolkodás, nyitottság kell hozzá. Technokratáknak nagyon nem szokott sikerülni.
Másik fontos alapvető emberi tulajdonság a teremtőképesség, amit időnként a mai ember is képes még megtapasztalni, mert a vonzás törvénye mindenkire érvényesen működik, még annak is, aki nem hisz benne. Persze a szellemi törvények többi passzusa is ugyanígy működik mindenkinél, akár hisz benne, akár nem, legfelejebb ha nem hiszi el és nem tanulja meg őket, akkor sohasem fogja tudni, hogy mi-miért történik vele.
Enki teremtményei a genetikai gátak beépítése előtt ennél jóval többre is képesek voltak, pl. gondolati erővel tájat formálni, építményeket emelni stb. E munkának nyomai a piramisok és pl. Erdélyben a szakrális tájaink lépcsőzetessége, energiacsatornái, amelyek mind-mind az életünk szolgálatában álltak egykoron, amikor még ismertük a működtetésük módját. Mindehhez nem volt szükség technikai civilizációra, csak rendkívül nyitott, alázatos, és képzett szellemre. Nálunk magyaroknál ez a fajta világhoz való hozzáállás még 200 évvel ezelőtt is sajátja volt a legegyszerűbb vidéki pásztorgyerekeknek is genetikailag és hagyományaink által kódolva is, hiszen mi kaptuk meg Enkitől azt az ős "isteni" tudást, ami az ő népében már 4-500 000 évvel ezelőtt is minden humanoid lény sajátja volt.

Az utolsó mondatom egyben magyarázat is arra, hogy mikért nem lázadtak fel az istenek 250 000 földi év kemény munkában sem: rendkívül magas tudatosságuk és alázatuk a teremtés műve iránt nem engedte meg nekik, hogy a kötelességként kapott feladat alól kibújjanak. Mai földi ember tudati és erkölcsi szintjén persze mindez elképzelhetetlen, de a helyzet az, hogy sajnos nem mi vagyunk a Világmindenség erkölcsi mércéje :-)

A "rossz" hír az, hogy ősi vállásaink, a nekünk adott tudás és képességek birtokában mi vagyunk hivatva arra, hogy gyökereinket, tudásunkat újra megtalálva újra elindítsuk a Föld népeit a Világmindenség népeinek testvérisége felé. ... de addig még nagyon hosszú idő és rendkívül sok feladat vár ránk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. ChoSimba
2015.07.06. 13:35
Kétrés kísérlet
Ez egy kicsit bonyolultabb, ennél. Nem attól lesz az interferencia ábrából sima ábra, hogy egy ember megfigyeli, mint itt egyesek ez sugallni próbálják.
A hullám attól "válik" részecskévé, hogy létezik információ arról, hogy hol is van az elektron mint részecske. Ha a hely mérés eredményét mint információt megsemmisítik, akkor ismét hullámként fog viselkedni.
Ami még érdekesebb, hogy ez akkor is működik, ha az információt az ábra kialakulása UTÁN semmisítik meg. Persze csak akkor, ha az ábra által nyújtott információ a megsemmisítésig nem kerül ki a rendszerből.
És ennek nincs köze a tudathoz, elég ha az információ bárhol létezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. kiskoller alien...
2015.07.06. 13:42
Rengeteg gyakorlati magyarázat van, akár az ikres dologra is. Nem kell egyből minden új dolgot belekeverni.

Ha megérzed, hogy valami baj történt vele, és tényleg történt vele, akkor ezt megjegyzed.
Ha érzel valamit, de nem történik semmi, akkor ezt hamar elfelejted.
Ha történik vele valami, és nem érzed meg előre, akkor nem azzal fogsz törődni, nem arra fogsz gondolni, hogy miért nem érezted előre, hanem arra, hogy úristenhaldoklikatestvéremmiazistentcsináljak.
Ergo csak azokra az alkalmakra fogsz emlékezni, amikor előre megéreztél valamit, a többi 100 alkalomra nem.


Plusz ha netalántán kétszer tényleg megérzed, és kreálsz erre egy szabályt, akkor a saját emlékezetedet fogod tudatod alatt meghamisítani.

No, ez, és ezer más olyan hatás van, ami befolyásolja az igazságtartalmát egy ilyen tapasztalatnak. A tudomány nagy része pont ezek kiszűrésével foglalkozik.

Ezért nagy bukás az oktatásrendszer, mert ezeket tanítani kellene és akkor nem lenne ennyi eltévedt honfitárs.

Meg akkor olyan butaságot se mondanál, hogy csak az agyunk 10%át használjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Asagrim kisko...
2015.07.06. 13:51
Követelem, hogy valamelyik tudós találja ki nekem hogyan tudnám a látásközpontomat számolás közben bevetni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Arkadas kisko...
2015.07.06. 14:29
Ítélkeztél megint, pedig valóban csak agyunk és génállományunk 10%-a körüli részét használjuk jelenleg.

A pszichológusok számára nyílt titok az agy 10%-os alatti kihasználtsága, a génsebészeknek pedig halványlila fogalmuk sincs arról, hogy a ma meglévő génszekvenciáink 90% körüli része honnan került belénk és mi célt szolgál annak ellenére, hogy lényegében 99.9%-osnak tekinthető a géntérképünk ismertségi állapota. Ennyit erről.

Amúgy az okfejttésed sem áll meg. Az ember még mai csökevényes képességeivel is döntő mértékben a maga gondolataival teremti meg a maga valóságát, tehát alapvető ősi igazság az, hogy olyan életem lesz, amilyet teremtek magamnak. nem lehet másokra, kívülálló okora hivatkozni, a világ csak a saját teremtőképességünk meglétét, vagy annak hiányát tükrözi vissza nekünk.

Mi van, ha nem a "rengeteg gyakorlati magyarázat" (igazából kifogáskeresés) magyarázza a dolgot, hanem az, hogy a telepátia alapvető emberi képesség, amelynek a használatát elfelejtettük és csak nagyon ritkán észleljük emiatt? Nekem ennek igazolására valós és sikeres kísérleteim voltak, mint írtam, tehát az én valóságérzékelésem nyilvánvalóan emiatt már jelentősen eltér pl. a tiédtől, akiben hit sincs hozzá, hogy feltételezhesd a létezését...
Miközben számomra világossá lett több évi kísérletezés alatt, hogy milyen agyi állapotba kerülés által juthatunk a telepátia működéséhez, milyen hullámalakokat kell ahhoz prodkálnia az agynak, hogy a távérzékelés és távolbahatás, gondolatközvetítés beindulhasson. Nekem van, neked nincs.

Van egy mai mondás: "Hiszem, ha látom".
Elgondolkodtató, hogy ezt őseink még úgy fogalmazták, hogy "Megnyílik láthatni azok számára, akik hisznek benne" Vagyis éppen fordítva gondolták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. alienn kisko...
2015.07.06. 14:36
Te tipikusan Szkáli vagy én meg Mulder típus, ilyenben úgy látom nem fog egyezni a véleményünk.
De látod mennyivel korrektebb így vitatkozni?
Én nem kritizállak, elfogadom a véleményed de ettől az enyém nem változik meg. Neked úgy jó, nekem így.
A memóriáról is olvastam érdekes kísérletet, ott a résztvevők képesek voltak a saját emlékeiket módosítani valami új benyomás miatt, tehát Neked is lehet igazad.
De ez csak egyetlen példa volt.
Említhetném a halál utáni életet (vagy akármit is) már ha létezik halál (vagy egyáltalán élet), mert ugye sötétség sem létezik és hideg sem.

A 10%-ot azért mondtam mert gondolom ezzel többen találkozhattak itt - ott (pontosabban inkább idéztem - talán Einsteintől? - mert én az életben nem fogom tudni megállapítani mennyit használok az agyamból mert honnan is tudhatnám?).
A lényeg ebben az volt, hogy biztosan sokkal kevesebbet használunk mint amennyire lehetőségünk lenne.

(Pl.: neutrínókat látod? Érzed? Pedig a Te testeden is keresztül szaladgál attól, hogy nem tudsz róla. A sziklafalakon, bármilyen anyagon fénysebességgel rohannak át, már ha ugyanebben a dimenzióban mozognak.)
Én még mindig azt mondom attól, hogy valami nincs felfedezve / feltalálva az még létezhet vagy feltalálható és attól, hogy valamire van "ésszerű" magyarázat, lehet az igazság attól még nagyon durva. Lásd interferencia / kvantumfizika.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. alienn ChoSi...
2015.07.06. 14:47
Persze hogy bonyolultabb, de azt gondolom ide elég most ennyi, másrészt nem vagyok nagy fizikus. Te biztos, hogy pontosabban megfogalmaztad.
Erről is beszélgetnék szívesen mert nagyon érdekel ez a téma is de csak mint érdekesség olvastam el ezt is és az Idő rövid történetét is.

Nagyon érdekelne, ha ugyanannak a kísérletnek az egyik résztvevője nem mér semmit így nem tud semmit, akkor ugye interferenciát lát.
Ha egy másik résztvevő belemér ebbe, akkor ő foltot. Ebben az esetben az első résztvevőnek is eltűnik az interferencia képe mert beleavatkoztak a kísérletbe a méréssel - vagyis kikényszerítették a foton pontos helyzetének információját - vagy egy időben egy ernyőt nézve láthatnak két különböző dolgot?
Valószínű a kérdés sem tökéletes, de ezt a dolgot most sajnos csak eddig értem.

Látod ezt elmagyarázhatnád nekem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. kiskoller alien...
2015.07.06. 14:49
Az agyunk 10%át használjuk, pedig lehetne 100%ot is, mítosz. Még mindig benne van a köztudatban, pedig tudománytalan. Asagrim jól megragadta, miért az.
Van, amikor agyunk 100%át használjuk, ez történik akkor:
[LINK]

"Neked úgy jó, nekem így."

Abból még, hogy neked is van véleményed, meg nekem is van, nem következik az, hogy mindkettő ugyanolyan helyes, releváns, jó. Vannak rossz, vannak jó vélemények, gondolatok. Tiéd a valóságtól elrugaszkodott, nem igazolt. Tudod, hogy mit jelent ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Asagrim kisko...
2015.07.06. 15:00
Orgazmus közben is 100 körül van, az kellemesebb!

Amúgy jah, minden tevékenységcsoportnak van egy agyközpontja, és olyan agyközpont nyilván nem fog aktív lenni egy olyan tevékenység közben, amihez semmi köze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. ChoSimba Asagr...
2015.07.06. 15:09
Én úgy emléxem orgazmus közben pont hogy leáll az agy. De hát erről mondjuk pont nem elmélkedni kell

alienn:
Mindegy hány részvevő van, ha megmérik, akkor mindenki foltot lát, nem interferenciát.
Az általad felvázolt dolgot lehet pl. kvantum összefonódott részecskékkel is bizonyítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. alienn kisko...
2015.07.06. 15:26
"Tiéd a valóságtól elrugaszkodott, nem igazolt."

Melyik valóságtól? Mit nevezünk valóságnak? Kizárólag azt ami "igazolva" van? Mondjuk egy olyan elmélettel amit majd helyesbítenek 50 év múlva meg 200 év múlva is? Aztán amikor megvan végre az egységes nagy elmélet akkor végképp eltörlik röhögve mert annyira pontatlan volt?
Tehát az, hogy a "valóságtól elrugaszkodott" egy gondolat még nem jelenti azt, hogy hibás. Az mit jelent, hogy "nem igazolt"? Épp ennyit. Majd valamikor valaki igazolja.

Egy kérdésem lenne.
Mindig a képletek voltak előbb és kizárólag azok alapján jöttek a találmányok / felfedezések vagy volt olyan, hogy felfedeztek / feltaláltak dolgokat és a bizonyítás csak ezután következett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Arkadas Asagr...
2015.07.06. 15:28
Amikor ezt a kérdést magadtól meg fogod tudni válaszolni, akkor nyugodtan elmehetsz tudományos kutatónak, mert jó eséllyel sikeres leszel benne. Ők apránként rájönnek a titok nyitjára miképpen fordulhatnak az Akasához, vagy saját szellemükhöz segítségért :-)
Igaz, ehhez 3. szem és nem látás, hanem látóközpont kell, de a többi stimmel ;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim ChoSi...
2015.07.06. 15:36


"By the time you actually experience an orgasm, "more than 30 major brain systems are activated," Komisaruk says. "It's not a local, discrete event. There's no 'orgasm center.' It's everywhere."

Ilyen forrást találtam hirtelen.

Amúgy annyi élettani jelenség van itt meg ott, hogy ember legyen a talpán aki nem orvos és észben tartja! Tüsszentés közben is például orgazmushoz hasonló folyamatok zajlanak le dopamin nélkül, plusz még kihagy a szívverés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Arkadas alien...
2015.07.06. 15:42
Mindig a képletek voltak előbb és kizárólag azok alapján jöttek a találmányok / felfedezések vagy volt olyan, hogy felfedeztek / feltaláltak dolgokat és a bizonyítás csak ezután következett?

Utaltam már Selye professzor úr tudományelméleti fejtegetéseire, amiben világosan megírja, hogy általában az intuíció segítségével szoktak ráérezni a tudósok a nagy horderejű felfedezésekre. Az intuíciók megfelelő létező apparátus híjján (miképpen is létezne igazolási eljárás egy frissen megérzett összefüggésre?) kezdetben igazolhatatlanok, miközben teljesen egyértelműen legtöbbször helyes eredményt adnak. Azután jönnek a tudomány rabszolgái, (akik nem túl szerényen magukat tartják a tudomány letéteményeseinek) és megpróbálnak képleteket, igazolást találni az elmélethez. Legtöbbször ez utóbbiak munkásságáról derül ki, hogy igazolásaik, számításaik pontatlanok, tévedésekre vezetnek, miközben az "igazolahatatlan" intuíció alapján a dolgok helyesen és pontosan működnek. A helyzet általában az, hogy nem saját kútfőből érkezik a helyes megoldás, hanem valamiképpen a közös tudásbázisból, a Világmindenség tudattárából... Az egyik legismertebb magyar Nobel díjasunknak ez a véleménye, mi meg kevesek vagyunk hozzá, hogy cáfolni akarjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ChoSimba Arkad...
2015.07.06. 16:10
Selye nem volt Nobel díjas, csak jelölt. Ami mondjuk nem kevésbé elismerésre méltó, de mégsem helyénvaló kijelentés.

A többit inkább nem kommentelném, ámbár ha szeretnéd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. kiskoller Arkad...
2015.07.06. 16:16
Ha annyira magasra tartod az intuíciót, olvass ógörög írásokat. A városállamok korában a görög elmélkedők az intuícióikból következtettek le mindent. Lehet szemezgetni a sok marhaság közül.

Persze, intuícióval képes vagy olyan összefüggéseket találni, amit tudatos elmével nem tudsz, de mivel válogatod ki a jó megérzést a rosszak közül?

Tudással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. ChoSimba
2015.07.06. 16:43
És hogy a cikkhez is hozzászóljunk néha
[Houston, we have a problem!]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim ChoSi...
2015.07.06. 16:46
Van egy olyan érzésem, hogy még a következő Plútóhoz küldött szondánál is még élni fog a topik ... igaz a mondás, hogy az a legrosszabb, mikor a hülyeséghez szorgalom párosul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Warpath
2015.07.06. 17:30
Az üzemzavar megszűnt, szerencsére nincs meghibásodás. A legutóbbi szondával kapcsolatos hírek szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Arkadas kisko...
2015.07.06. 19:02
Jól fogalmaztál, a megérzésből valóban tudással lehet kiválogatni a helyes elveket :-)

A tudásnak azonban nagyon sokszínű és sokféle mélységű rétegei vannak és ezek közül csak egy meglehetősen szűk és rendkívül korlátozott lehetőségekkel bíró réteg az anyaghoz kötődő, mérhető, hideg logikára alapozott tudás, amit az emberiség döntő többsége csak úgy tud elképzelni, ha számára érzékelhető és kézzel fogható. A tudás és a tudat igazán széles rétegei viszont mesze ezen a közvetlenül érzékelhető, mai ember által ellenőrizhető tudati valóságon kívül terülnek el...

Az ókori görögök már nagyon erősen az emberi tudat hanyatló korában éltek és az őstudásból már csak morzsákat hoztak magukkal, azt is töredéskesen. Nem csoda, hogy sok alapelvük mai szemmel nézve ostobaság, de voltak a filozófiáik között figyelemreméltóak is, olyan gondolatmenet is, ami pl. tökéletesen leírja a te és az itt fórumozók döntő többsége gondolkodásának korlátait is... :-)

Az egyik legnagyobb probléma veletek az, hogy amit valaki le nem ír számotokra link formájában, vagy ti magatok nem tapasztaltok meg, vagy nem tudtok érzékelni, az számotokra nem "ellenőrzött" tudás. Nem látjátok, hogy ez nem a más típusú valóság létezését kérdőjelezi meg, hanem a mi korlátainkat mutatja meg.
Hány százalékát látod az összes fénytípusnak?
Érzékeled e bármilyen formában az akár gyilkos sugárzásokat is?
El tudsz-e képzelni a mai tudomány gondolkodási síkján túli dimenziókat, mint valóságok lehetőségét, ami simán létezhet, mert sem elvetni, sem igazolni nincs módunkban a mai konkrét tudásunk alapján?
Gondolkodtál-e már azon, hogy az érzékelési határaink is a tudatunk tágulásával együtt bővülnek?
Ha belegondolsz a tudomány fejlődésébe ezeket a kérdéseket a mai tudásoddal/tudásunkkal egyikünk sem képes egyértelműen megválaszolni, de az sem kizárt, hogy egy részükre már ma is van teljesen egyértelmű válasz, csak ez nem a köztudatban létezik.
Elgondolkodtál már azon, hogy miközben a világ vezetői számodra az anyagban és a tapasztalásaidban való feltétlen hitet tanítják, addig vezető tudományos körök spirituális háttérből kinyert mágiák dátumai alapján indítják az összes űr akciót az emberiség nagyobb kalandjait, háborúit, és egyáltalában minden egyes akció mögött ott bújik meg a spirituális háttér láthatatlanul és csak bizonyos szemek számára észrevehetően?
Gondolom még nem tűnt fel az ellentmondás a nektek tanított és a valóságos világ jelenségei között, ha ennyire naívan képesek vagytok hinni a ráció és az anyagi világ mindenhatóságában. Pedig avatott szemű embernek szemet szúr, hogy a tudományban pl. a NASA működésében sehol sincs kivétel, mindenütt mágikus (többnyire feketemágiás) dátumokkal, jövendölésekkel és egyéb hivatalosan "boszorkányüldözéssel" sújtott dolgokkal operálnak, (mindez könnyen igazolódik azok számára, akik nem csukják be a szemüket és az elméjüket a felismerések előtt). Gondolom az sem tűnik fel egyikőtöknek sem, hogy minden valamirevaló tudós a hitének is köszönheti sikereit. Nem ellentmondásos mindez egy hajszálnyit?
A legfontosab kérdés az, hogy mi van akkor, ha a tömeg 99.9%-a nem értelmezi helyén a történéseket és a tudomány működést és az egyetlen majdnem mindenki által habókosnak nézett valakinek van mégis igaza?
Nem jobb minden eshetőségre felkészülve megtanulni felismerni az érem 3. oldalát is?

Ne kizárj, ne kategorizálni akarj, ne skatulyázz be senkit, ne alázz meg másokat a másképp gondolkodásért, hanem fontold meg mi van, ha neki van igaza. Úgy tűnik ennek nincs esélye, de valóban nincs?

Ha egy kicsit tanultok a régi korok üzeneteiből akkor azt fogjátok észrevenni, hogy a fejetek felett röhögnek azok, akik a károtokra feketemágiáznak és tudatmódosítanak. A jó hír az, hogy hosszú távon nincs esélyük, mert az ember alaptulajdonsága, hogy fénylény és a fény felé törekszik, tehát nem bírja huzamosan sem a hülyítést sem az átverést. Rajtatok múlik, hogy meddig maradtok a digitális homokozók és egyéb agy számára csak szellemi rágógumit kínáló tudatmódosító kütyüvilág, meg a szűkített valóságból témát kínáló csonkított és számotokra gondosan megszűrt "tudomány" hívői és rabjai, amik elzárják előletek a valódi tudás és a valóság fontos részleteit :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim Arkad...
2015.07.06. 20:07
Egy (pár) kérdést ha szabad:

Attól neked mennyiben lesz jobb az életed, hogy ezt a rengeteg baromságot elhiszed? Van a felismerésnek bármilyen szerepe abban, hogy másként élj meg dolgokat, annak ellenére, hogy maximum csak pár szektás ember ért veled egyet? Avagy mi lesz jobb neked a felismeréstől elismerés nélkül?

Ha meg nem célod az elismerés, akkor minek próbálod már napok óta meggyőzni a köréd gyűlt fórumozókat, hogy tévedésben élik az életüket? Nem mindegy? Vagy netalántán úgy érzed, hogy kevesebb joguk van hozzá azt hinni amit akarnak, mint neked, és ezért próbálod őket meggyőzni az igazadról? Nem látod, hogy semmi értelme ennek az egésznek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Arkadas Asagr...
2015.07.06. 21:21
A "baromságok" tekintélyes része az én számomra ellenőrzött és tekintélyes részében hiteles tudásnak számít, még ha nektek nem is az :-)
Az elismerés a legkevésbé sem érdekel, az igazság ténye soha nem azon múlik, hányan ismerik el...
...éppenséggel a tudásom és a tudatom az, ami felelősséget éreztet még irántatok is, akik pedig szemmel láthatóan mielőbb szabadulni igyekeztek a "kellemetlen, barom" vendégtől, aki nem hagy titeket elmerülni saját zsenialitásotok hitének langyos pocsolyáiban és hasonló aljasságokat követ el sorozatban :-)
Felőlem azt hisztek, amit akartok és azt tesztek magatokkal, amit csak akartok, de elárulom, hogy ez nem jog kérdése. Embernek, mégpedig magyar embernek születtél te is (ha igaz, és nem csak a nyelvünket bírod). Ha pedig így van, akkor más dolgod is akad a világban, mint magadat zseninek képzelve naphosszat homkozni a virtuális világban és a technokrácia élettelen világában.
Simán megeshet, hogy az üzeneteim sohasem fognak az itteniek többségéhez elérkezni, de ez nem baj, mert ennek ellenére mindenkiben fog nyomokat hagyni az, amit tőlem kaptok akaratlanul is. Akiben pedig néhány csíra gyökeret ver, annak növekszenek az esélyei arra, hogy ha társadalmi, világégési kataklizmák, és ezzel párhuzamosan egy jobb és emberibb világba vezető történések következnének, akkor esélye lehessen egy túléléshez szükséges világszemléletet nagy hirtelen beszerezni valahonnan :-)
Soha, semmilyen tudásról nem döntheted el előre, hogy mire jó, vagy mire alkalmatlan. Ne feledd, hogy a Plutó bár a legkisebb, nem is igazán bolygónk, de hírnökként igen nagy jelentősége volt elődeink hitében. Ha kinyitod a szemedet a világban legfrissebben beindult események iránt, akkor látnod kell, hogy ezerszámra érkeznek a jelek arra, hogy végidőket élünk és hamarosan valami teljesen másnak kell következnie.
Nem lesz világvége, nem kell megijedni. Sőt az emberiség döntő többsége csak egy kis folyamatos romlást fog érzékelni néhány nagyobb zuhanással tarkítva, de az emelkedés előtt előbb tisztulnunk kell, így nagyon sokan elmennek majd a levesbe, mielőtt jól érzékelhetően bekövetkezik a szükséges és már zajló általános paradigmaváltás.
Röhöghettek rajtam tömegesen, nem érdekel, de akkor sem szeretném, ha azt kellene látnom, hogy nemzetünk fiai tömegesen válnak semmivé...
Értelmetlen próbálkozás? Ki szerint az, mások szerint legalább megköszönhető jó szándék. A magyar a szeretet és a szív népe, én tehát semmiképp nem tartom értelmetlennek :-)
Ennyit erről.

Remélem érthető és valamilyen szinten befogadható, amit gondolok minderről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim Arkad...
2015.07.06. 22:08
"Remélem érthető és valamilyen szinten befogadható, amit gondolok minderről."

Hát, mióta komplex gondolatok kifejezésére képes az ember, azóta jósolja a világvégét, egyszer majd csak ráhibáz valaki, de amúgy eléggé szépen fejezted ki, hogy lényegében hittérítesz.

A nemzeti tudatom olyan, hogy semmilyen.Nem az első beszélt nyelvemmel azonosítom magam, nem is az ugyanazon állampolgársággal rendelkező emberekkel, akik a múltban elértek valamit, mert ahhoz nekem semmi közöm nem volt. Az vagyok, akivé azzá válok, amit a saját teljesítményeim által érek el az életben, se több, se kevesebb.

Abból kiindulva, amit leírtál viszont úgy gondolom, hogy te ugyanolyan marionettbábú vagy, mint amilyennek itt mindenki mást beállítasz, csak a te madzagaidat más rángatja. Hogy ez nálad predesztináció, nálunk - szerinted - népbutítás, már mellékes, egy kitaposott úton járunk.

A nagy helyzet viszont az, hogy én agnosztikus teistaként ebben az egészben nem hiszek. Nekem egy x ezer éves kőtábla, amit írhatott bárki, nem bizonyíték, innentől az amit te tudásnak vélsz az én szememben hit egy igazolatlan forrás autentikusságában, én pedig nem fogok szektásodni, nem fogom egyetlen vallás mellett sem letenni a voksomat.

Ha kíváncsi vagy rá, én egy egyetemes tudatban, egy univerzális intelligenciában hiszek, aminek a biológiai agy csak egy "jelfogója", a személyiség pedig annak a kifejeződése, hogy ennek a tudatnak mely - igen csekély - részeinek a befogadására fogékony az egyén agya. Ennyi, nincs több. Amelyik vallásnak ugyanez az alapja, de tovább ragozza az nem érdekel, az már nem az amiben én hiszek, viszont én az egyéni nézőpontommal nem állok neki téríteni, mert meggyőződésem, hogy mindenkinek joga van azt hinni amit csak akar, viszont ha ebben a jogában valakit korlátozva látok, akkor vérszemet kapok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. ChoSimba
2015.07.06. 22:36
Márpedig mind tévedtek szerintem. Meg is mondom miért.
Az én nézetem szerint egy igaz Isten van a Naprendszerben, az pedig maga a Nap:
Létrehozta a világosságot és a sötétséget (magfúzió)
Szétválasztotta a levegőt és a földet (szublimáció)
Elválasztotta a földet és a vizet (olvadás)
Létrehozta a bolygókat (bolygócsíra elmélet)
Létrehozta a növényeket és az állatokat (evolúció)
Létrehozta az embert.

Van pár könyv, ami ezzel foglalkozik. Van egy olyan ami kisgyerekeknek szól, úgy hívják Biblia. Van egy olyan ami felnőtteknek, annak az a neve hogy tudomány.
A hatalmas különbség a ti és az én Istenem között az, hogy én szinte minden nap látom a sajátom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. alienn ChoSi...
2015.07.07. 09:37
Akkor más bolygókon miért nem hozott létre a világosságon kívül valami mást is? Mondjuk levegőt, vizet, életet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ChoSimba alien...
2015.07.07. 09:47
És te mégis honnan tudod, hogy más bolygón nincs levegő, víz, élet ?
Mellesleg az életen kívül a többit már megtalálták más bolygókon is ugyebár.
De válasz a kérdésedre: mint ahogy nem mindegyik embernek van gyereke, az istenek is különbözőek, nem mindegyik akar "embert" a bolygóira. És hát ha körülnézünk, ez annyira nem is érthetetlen, mert inkább vagyunk a bolygó rákfenéi semmint isteni teremtmények. A többi csillag egyszerűen okosabb volt és nem fertőzte meg a bolygóit emberrel DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. alienn ChoSi...
2015.07.07. 10:04
Az életet a sajátunkéhoz hasonlónak tételeztem fel és ilyesmi emberek ott nem nagyon rohangálnak, de sok növényt vagy vizet sem láttam.(Legalábbis pl. a mars felületén jelenleg biztosan nem)

A nap sugároz elég széles frekvenciatartományban. Lebutítva a dolgot akkor egy 100W-os égő is létrehozhat anyagot, életet?

Nekem sokkal inkább elfogadható Arkadas verziója.

Hát... Elszomorítottál, én jófej teremtménynek gondolom magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kiskoller Arkad...
2015.07.07. 10:16
Hány százalékát látod az összes fénytípusnak?

Nem dobálózok számokkal, de látható fény elég kis hányadát teszi ki.

Érzékeled e bármilyen formában az akár gyilkos sugárzásokat is?

Igen, érzékelem. Ha nem érzékelném, nem lenne gyilkos.

El tudsz-e képzelni a mai tudomány gondolkodási síkján túli dimenziókat, mint valóságok lehetőségét, ami simán létezhet, mert sem elvetni, sem igazolni nincs módunkban a mai konkrét tudásunk alapján?

Igen, el tudok képzelni. Ahogy el tudok képzelni 100 különböző vallást, ami nem mond ellent a mai tudománynak (saját tudomásom szerint). Csak azért, mert el tudom képzelni még nem lesz egyik vagy másik igaz.
Ockham borotvájáról hallottál már? Nem hiába volt a skolasztikus filozófia legnagyobb alakja. Olvass utána.

Gondolkodtál-e már azon, hogy az érzékelési határaink is a tudatunk tágulásával együtt bővülnek?
Definiáld a tudatot, és érzékelési határt. Enélkül értelmetlen a kérdés.

Ha belegondolsz a tudomány fejlődésébe ezeket a kérdéseket a mai tudásoddal/tudásunkkal egyikünk sem képes egyértelműen megválaszolni, de az sem kizárt, hogy egy részükre már ma is van teljesen egyértelmű válasz, csak ez nem a köztudatban létezik.
De megint csak ott a kérdés: Mi alapján szűröd ki az igazat a sok hülyeség közül?


Elgondolkodtál már azon, hogy miközben a világ vezetői számodra az anyagban és a tapasztalásaidban való feltétlen hitet tanítják, addig vezető tudományos körök spirituális háttérből kinyert mágiák dátumai alapján indítják az összes űr akciót az emberiség nagyobb kalandjait, háborúit, és egyáltalában minden egyes akció mögött ott bújik meg a spirituális háttér láthatatlanul és csak bizonyos szemek számára észrevehetően?

Ez így egy elég fals kérdés. Honnan tudod, hogy így van? Miből gondolod? Mindegy, ne válaszolj, inkább vedd fel az alumíniumsapkádat.


Gondolom még nem tűnt fel az ellentmondás a nektek tanított és a valóságos világ jelenségei között, ha ennyire naívan képesek vagytok hinni a ráció és az anyagi világ mindenhatóságában. Pedig avatott szemű embernek szemet szúr, hogy a tudományban pl. a NASA működésében sehol sincs kivétel, mindenütt mágikus (többnyire feketemágiás) dátumokkal, jövendölésekkel és egyéb hivatalosan "boszorkányüldözéssel" sújtott dolgokkal operálnak, (mindez könnyen igazolódik azok számára, akik nem csukják be a szemüket és az elméjüket a felismerések előtt). Gondolom az sem tűnik fel egyikőtöknek sem, hogy minden valamirevaló tudós a hitének is köszönheti sikereit. Nem ellentmondásos mindez egy hajszálnyit?

Megint csak olyan igaznak vett kijelentésekkel dobálózol, aminek semmi alapja. Legalábbis számunkra nem prezentáltál semmi ehhez hasonlót.

A legfontosabb kérdés az, hogy mi van akkor, ha a tömeg 99.9%-a nem értelmezi helyén a történéseket és a tudomány működést és az egyetlen majdnem mindenki által habókosnak nézett valakinek van mégis igaza?

Legtöbb innováció, paradigma váltás így indul. Minden gondolatnak van egy személyhez kötött forrása. A különbség az, hogy az a habókos figura képes bizonyítékokkal, érvekkel alátámasztani a gondolatát, akkor a többség idővel elkezd hinni neki. Persze a középkorban előtte elégetjük az ipsét, de 100-200 év múlva már hiszünk neki. Ez a modern világban 10 év.

Nem jobb minden eshetőségre felkészülve megtanulni felismerni az érem 3. oldalát is?

De akkor ismerjük meg a 4., 5., 6., 7. ezredik stb stb oldalát is. Mert nem nehéz 1000 hozzád hasonló ipsét találni, mindegyik a maga verziójával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ChoSimba alien...
2015.07.07. 10:29
Na már megint ez Honnan tudod, hogy más naprendszerben nincsenek emberhez hasonló élőlények ?
Nem azért nem tudjuk, mert már mindenhol néztük és nem találtunk, hanem mert még sehol sem néztük.
Az, hogy a saját naprendszerünkben nincs máshol "ember", az most már kezd egyre világosabban látszani.
De ez semmit sem jelent más naprendszerekre vonatkozóan.
Mint kiderül víz már van a csurjin is, ahogy a Holdon is. Fürdésre kevésbé alkalmas állapotban, de van
Egyébként könnyen lehet hogy mi már nem az első "ember" generáció/civilizáció vagyunk, a világegyetem közel 14mrd éves. Bőven volt idő, hogy másik bolygón is létrejöjjünk.
A gyönyörű az, hogy ha technikailag nem megvalósítható az űrutazás a csillagok között (értelmes időtávon belül), akkor gyakorlatilag minden "ember" a saját bolygóján fog elpusztulni (és elfog!), mert feléli azokat a nyersanyagokat, amelyek nem megújulóak (olaj, nemesfémek, stb.)
Ezért vagy simán kihal vagy visszasüllyed valami olyan kő/középkorba, ahol csak a megújuló nyersanyagokra tud építeni. Fa, kő. Bár annyira az utóbbi sem megújuló
Ezt el lehet kerülni ugye további bolygó, stb. kizsákmányolásával (ideiglenesen) illetve "anyagátalakítással". Ebből jelenleg még egyik sem megy nekünk.
De ha egy csillag kampó, akkor a bolygókon lévő életnek is kampó. Az egysejtűek nem számítanak, azok még el tudnak vegetálni pár milliárd évet a sötétben is bizonyos helyeken

100W-os izzó is létrehoz életet, ültess el egy babot, ki fog kelni izzó mellett is.
Mondjuk izzó nélkül is kikel ha jól emléxem, de az inkább csak a csírakar lesz, levél nélkül.

Egyébként ez a "másik naprendszer" elég idióta megfogalmazás
"Nap" csak egy van, ami konkrétan a mi rendszerünkben lévő csillag.
Más rendszer lehet simán csillagrendszer (ami elég hülyén hangzik) vagy mondjuk nevesítve pl. siriusrendszer (ami még hülyébben).
Vélemény ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. alienn ChoSi...
2015.07.07. 10:55
Stop please!

Én a saját NAP(érted, nem Sirius )rendszerünkre gondoltam azért is írtam példának a Marsot. Erre is csak abból a felindulásból amit írtál. Nekem marhaságnak hangzik, de el akartam gondolkodni rajta így átmenetileg abból indultam ki igaz az állításod. Emiatt vetődött fel bennem, mi a helyzet a többi naprendszerünkben lévő égitesttel, akár a holdunkkal? Ha igazad lenne mindenhol lenne (valamilyen) élet. Mivel nincs (legalábbis nem ilyen vagy amit fel tudnánk fogni) valami mégiscsak sántít a feltételezésedben.
Bár olyan ez mintha a Hadron ütköztető működéséről beszélnénk, van 1 milliomodnyi tudásom valamiről (valószínű neked is ennyi hehe ) és "vitatkozunk". Lehet söröznünk kellene inkább valahol.

A miénk egy fajta élet, el sem tudom képzelni hányféle létezhet. Akár itt a Földön is másik dimenzióban. Lehet a "halottak" egyszerűen ott ébrednek és élnek tovább. Eszement ötleteim vannak nekem is ám!

Nem ilyen egyszerű ez sem. Ha én lennék a "főnök" kizárólag a napfényt, hullámokat, szelet és hasonló állandóan jelen lévő dolgokból próbálnék energiát nyerni. De lehet a népnek is elmesélném, nem biztos hogy ivóvízzel kell kertet locsolni és 1600W-os hajszárítóval hajat szárítani nyáron. Annyira pazarolunk, hogy borzasztó. Az a biciklis tekerős videó nagyon tetszett, ahol egy ház fogyasztását tekerő emberek látták el energiával. Na ott látszott mi mennyi munka.
Visszakanyarodva valószínű ezekből a dolgokból is tudnánk elég energiát nyerni. (Természetesen nem szeretném megállítani a Golf áramlatot a kütyüimmel, csak okosan használnám az energiáját. )
Ha nem lenne pénz az olajban, nem abban az irányba mentek volna el a fejlesztések és mondjuk azt az okosságot (mérnöki megvalósításokat, újításokat, találmányokat, stb) át lehetne csoportosítani napelem tervezésbe (van elég sivatagunk...), akkor már régen működne. Senki ne jöjjön azzal mi pénz lenne, vagy megoldhatatlan, mert benzinkútból is kiépült néhány és nagyfeszültségű vezetékből is van jópár méter...
És ez csak egy példa volt.
Nem szeretem mikor azt mondják rákfenék vagyunk (khm...), mert én csak elszenvedője vagyok ennek (a mások által létrehozott rákfenének), nem nagyon tudok tenni ellene. Teslára nincs pénzem, csak bejzines ótóra. Napelemtáblákra sem futja, de ha lenne rá pénzem a panelból hová lógatnám?
Az biztos, ha egy árban lenne a használt tesla és a benzines, az elektromosat venném. Tehát a magam szintjén nem vagyok pazarló ember. Még az emileket sem nyomtatom ki, bezzeg az ikeás katalógust ők tonnaszámra gyártják. Nem tudok ez ellen tenni sajnos.
...és akkor most éppen csak érintettük ezt a kérdést.
Tehát nem kellene kipusztulnunk.

Ááá.
A 100 W-os izzó max segíti az energiájával a már létrehozott / meglévő életet. Te is tudod a babban van az élet nem az izzóban. A nap is besegít nekünk jócskán, mert nélküle lehet valami kacsaszemű polipokként élnénk a víz alatt most...
Amúgy szerintem rendesen kikel napfény nélkül is csak majdnem hófehér lesz. Bár csak egyszer próbáltam általános suliban.

Huhh. Sok véleményem van sok mindenről, de dolgozni is kellene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ChoSimba alien...
2015.07.07. 12:42
Hát igen. Csak az nem ül fel erre a vonatra, aki meg sem születik.
Ez nagyon összetett probléma, ha lenne rá egyszerű megoldás, akkor valószínűleg abban a rendszerben élnénk.
És minél többet tudsz meg róla, annál kilátástalanabbnak látod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. alienn ChoSi...
2015.07.07. 13:01
Neo... Ő meg tudná oldani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ChoSimba alien...
2015.07.07. 13:19
Szerintem Chuck Norris is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. FaL
2015.07.07. 14:11
gyerekek... 126 hozzászólást végigolvasva... ez kéééééééész!!!!

már a 40-50. környékén is ledobta az agyam az ékszíjat, de azután kb. minden 10. után még egyszer

Amit ez a forma művel....kész, ezek után még a Scientológia és Xenu is simán jobb és logikusabb mese

Arkadas barátom!
A hozzászólásaid, különösképpen a #86. egy olyan új gondolati síkot képviselnek, ahova a modern teoretikus és empirikus tudomány soha nem fog tudni betörni és a józan ész ekvilibriumát helyre állítani!
Van szerencsém egy hozzád egy-az-egyben hasonlító baráttal rendelkezni és félelmetes a hasonlóság! Ő is teljesen golyóálló a józan ész és a tudományos érvek ellen, mert ugye az ősi igazságot nem lehet megcáfolni holmi modern, többszörösen, egymástól függetlenül igazolt, általánosan elfogadott tudományos hazugságokkal. És különben is az ILLUMINATI!!!

Tudom, hogy erre a válaszod az lesz, hogy a személyedet próbálom sérteni és mekkora civilizálatlan trágyadarab vagyok. Tudom, az vagyok! De ettől még igazak, a rád vonatkozó dolgok

Kérlek menj vissza az agyagtáblákat olvasgatni és egy ilyen (valós) tudományos jellegű fórumtopikot ne mérgezzél a képzelgéseiddel!

Köszcsá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Arkadas
2015.07.10. 14:48
Örömmel látom, hogy nélkülem is kialakult valamiféle értelmes párbeszéd, ha a szellemi korlátaitokat nem is vagytok képesek ledobni :-)
Az igazi célom az volt, hogy gondolkodjatok el végre a világ dolgain és ne legyetek olyan hihetetlenül magabiztosak az általatok mélyen tisztelt "igazolható, tiszta tudomány" téziseiben. Bárki, bármilyen biztosnak látszó elméletében tévedhet, ahogy én is (és nem csak én!!!!) :-)

Magam is műveltem életem folyamán néhány dolgot, ahol feszegettem a ma ismert fizika határait. Építettem néhány hiper pontos mérőműszert, amivel pl. a vöröseltolódás mértéke mérhető meg, vagy egy 10 Ft-os érme nagyságú fémpogácsában meg lehet találni egyetlen db. szénatomot, vagy más fizikai mennyiségeket 10E-15 nagyságrendű felbontással meg lehet mérni. Készítettem olyan elektromechanikus szerkezetet, aminek a mozgásfüggvényei 6 dekád átfogásban 0.1% pontossággal lekövették a vezérlő elektronikus jel hullámformáját színusz, háromszög és nem tul gyors felfutású négyszögjel vezérléssel. Akinek van némi konkrét ismerete a technikai tudományok, az elektronika és a fizika határterületein, azt tudja, hogy amit most leírtam az mit is jelent, a többieknek, meg akik csak linkekből és tudományos szakcikkekből tájékozódnak, azok számára meg hiába is írom le, nem sok fogalmuk lesz e számok jelentőségéről.
Én ezeket a készülékeket saját kútfőből terveztem meg és saját kezemmel kiviteleztem, nem hallomásból ismerem őket. 6 frekvencia dekádban 0.1% pontossággal mozgatni egy lengőrendszert, az nagyjából olyan feladat, mint eltalálni a Pluto mellett egy kb. 100X150km-es felületet...
Mindezek mögöttem vannak, de mindez alapos fizikai, műszaki, tudományos technikai ismeretek és az "ellenőrzött eredményeket nyújtó tiszta tudomány" nélkül lehetetlen lett volna. Aki ezt kétségbe vonja azon nem tudok segíteni, sajnálom.

Mindezekkel a hátam mögött mégis azt mondom, megoldottam mindezt nem alacsony technológiai szinten és akkor mi van? Semmi az ég világon. Mindez hideg technika, aminek az élet lényegéhez és a valóban fontos dolgokhoz semmi köze nincs. Egy-egy ilyen kütyü elkészítésének költsége darabonként nagyjából 10-20 db. közepes családi ház árát emészti fel és egyik sem egyéb, mint rendkívül költséges játékszer, amivel a csökevényes tudatú modern ember "Istennek" képzelheti magát, ha van elég tehetsége és lehetősége saját tudásával elkészíteni ilyeneket. Gyermeteg fiatalságomban még én is azt hittem, hogy ez a "tiszta" tudomány az, aminél hitelesebb nincs és nem is létezhet. Később rájöttem, hogy mindez nemcsak bizonyos értelemben erőforrás pazarlás, hanem nem az életet szolgálja és nem az embert emeli, hanem a technikai színvonalat, ami tovább butítja szükségképpen magát az embert, hiszen egyre jobban és jobban bízik a hiper pontos és ellenőrzött kütyüiben, ahelyett hogy ostoba kütyük helyett saját tudatát tágítaná és a saját magában rejlő hihetetlen komplexitású biológiai, kozmolélektani potenciálokat fejlesztené tovább...

Pontosan e rendkívüli feladataim megoldása közben, majd anatómiát, szakrális anatómiát tanulmányozva találtam meg az alázatot az egyetemes teremtés műve iránt, illetve e technikai kutatási folyamatokban, amik maguk is teremtő folyamatok voltak az életemben - jöttem rá, hogy a teremtés lényege sokkal több, mint igazolások és matematikailag megfogható, bizonyítható tételek folyománya. Az intuíciómat gyakran csak oszcilloszkópokon megjelenő hullámformákkal tudtam igazolni kellő matemaitikai egzakt apparátus hiányában, de az elvek végül így is kiválóan működőképeseknek bizonyultak...
Ha bármilyen nehezen is, de be kellett látnom, hogy a modern tudomány főként a maga buta technokrata gőgjéből fakadó szemléletmódjából eredően rendkívül korlátolt.

Azt gondolom, én itt senkit sem próbáltam a maga gondolkodásában korlátozni, a nézetei miatt innen kiutálni, vagy hülyének beállítani. Amikor keményen fogalmaztam, akkor is megadtam az illetőnek a kellő tiszteletet és szeretetet, hogy akkor se kelljen megalázottan elkullognia - hanem szép csendben bárki kihátrálhatott - ha nem volt több vitaérve.

Azt próbálnám elérni, hogy ne az Occam-féle borotvát vegyétek elő azonnal, amikor valami szokatlanról olvastok, hanem nyitottan vizsgáljátok meg a legvadabb elképzeléseket is, mert az, aki valóban tudós ember, az legyen szó bármiről már sejti, hogy nem biztosan az az igaz, amit ő ismer és tud egy dologról. A bölcsesség ott kezdődik, amikor egyre többet tudva a világmindenség dolgairól megtanuljuk, felismerni saját tudásunk korlátait.

Közületek a bölcsebbek már pedzegetik, hogy hol érdemes keresni az igazságot... :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Arkadas FaL
2015.07.10. 15:59
"A név kötelez" szokták volt mondani, és valóban a nevednek megfelelő a megnyilatkozásod is :-)
Senkit sem szokásom az általad idézett jelzőkkel illetni. Jelen esetben is csak azt látom, hogy neved kitűnően tükrözi a tudatos-tudat, más szóval az értelem és a közötted kialakult összefüggésrendszert, hiszen elmédet magas falakkal vetted körül, nehogy a tudás beszökhessen :-)
Amúgy engem az sem zavar, ha ezzel a szinttel szabadon írogatsz gátlások nélkül, hiszen az nem engem minősít, akkor sem, ha rólam írnál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Warpath Arkad...
2015.07.11. 11:42
Saját tapasztalatodból, saját kútfőből és a két kezeddel összeforrasztottál egy 30KM -es részecskegyorsítót. Ez kb 30 Burdzs al-Arab ára volt. Feszegetted a fizika határait eredménytelenül, emiatt bekattantál. Csalódtál hogy ilyen vacak kütyük nem vezetnek semmire. Inkább a bizonyíthatatlan régi mendemondákra alapozva kreálsz elméleteket,állítod be kőkemény igazságnak.
*
A régészeti leletek -amire főként alapozol- az akkor élt népek életmódjára lehet következtetni illetve hogy mit gondoltak a világról. Felsőbb erőnek hitték a természeti jelenségeket vagy szabad szemes csillagászati jelenségeket. Akkor még nem létezett ilyen fogalom hogy reáltudomány. Csak szép lassan sokszori megakadással (pld sötét középkor) alakult ki,fejlődött. Nevezhetjük világosodásnak.
Visszatérve a régészeti leletekre illetve fennmaradt írásokra. Ezeket tisztelni kell, a tudomány bizonyos ágainak vizsgálni kell,és az utókor számára meg kell őrizni. De ésszel,logikusan kell levonni a következtetéseket és nem olyan elméletekkel mint amilyen pld a 86. bejegyzésed. Érdekes mese egyébként,szórakoztató (nem feltétlen gúnyolódási szempontból). Ha pld bemész egy esti csillagászati bemutatóra, ott is a csillagképek bemutatásakor elmesélik a hozzá fűzött legendákat.
*
Én nem gondolom hogy a tudományosságom miatt korlátokba ütköznék illetve hogy burokban lennék. Pld a chi létezésében hiszek amit kínai orvosok,magas szintű hm. mesterek a hagyományos tudománnyal meg tudnak magyarázni mindenféle misztifikálás nélkül.Dr. Yang Jwing-Ming egy a sok közül aki igazi kompetens ebben a témakörben. Vannak sajnos kóklerek is akik ezzel vissza élnek. Voltam jó darabig harcművész, átlátom a helyzetet. Szerintem akkor lépne az emberiség egy újabb lépcsőfokot ha törődne belső energiájának szinten tartásával is. Ez a mai életvitel miatt szinte lehetetlen.Ez még nincs a fantazmagória határán.Csak azoknál akik túlmisztifikálják.
*
Végezetül annyit hogy egy oszcilloszkóp mérési eredményei még mindig hitelesebbek mint egy kőtáblán olvasott nibirutörténet. Az utóbbi maradjon meg régészeti leleten talált mítosznak,az irodalomelmélet és történelem kutatás fontos állomásának. Ennyi és ne tovább. Meggyőzni nem akarlak, ha szeretsz ezzel foglalkozni, élvezed,leköt akkor ne add fel . Csak vedd tudomásul hogy ezt a társadalom csupán kicsiny része fogadja el teljes mértékben. A kiábrándultságod ellenére nem kellene a tudományt lenézni,semmibe venni híres tudósok találmányait/felfedezéseit/axiómáit. A tudomány akkor lehet -ahogy fogalmaztál- rendkívül korlátolt ha rosszra vagy hülyeségre használják fel.Van ilyen de elenyésző és remélem az is marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Arkadas Warpa...
2015.07.12. 15:19
...éppenséggel nem eredménytelenül feszegettem a fizika határait, hanem a lehető legjobban sikerült kinyernem a határterületekben megbúvó lehetőségeket, tehát sem megkeseredni, sem bekattanni nem volt okom... Sok olyan lélektani határon sikerült túlmennem, amire mások a maguk reáltudományos korlátaikkal azt mondták "lehetetlen" :-)
Lehetetlen nem létezik, csak tehetetlenség vagy képtelenség és ez nagyon más. Milyen szépen kifejező a magyar "képtelenség" szó pontosan benne van a lényege: - amiről az emberiség többsége semmiféle képet nem tud még elképzelni sem a tudatában, arra azt mondja: "képtelenség, lehetetlenség".

Gondolom ebben is kételkedni fogsz, de a kínai harcművészet sem kínai, hanem hun és, mint hun valójában szkíta eredetű (a legelső kínai császár is hun volt és a hunok tudásából, civilizációjából alakult ki a kínai magaskultúra). A szkíták genetikai egyenesági leszármazottai és kulturális örökösei pedig mi magyarok vagyunk, tehát a "kínai harcművészet" sem más, mint az ősi kifinomult szkíta harcmodor, testi-lelki-szellemi következménye. Pont ugyanez igaz a gyógyító módszereikre is, amit ők őriztek meg, miközben nálunk már majdnem mindenki elfeledte, legalábbis a köztudatban nincs benne.

A mai anyag és technika alapú tudományt azon a szinten tudom tisztelni, ami megilleti, sem jobban, sem kevésbé. A tudati szint fejlődése nem lineáris az emberiség esetében, hanem periodikusságot mutat. A tudati szint fejlettsége nagyon kevés korrelációt mutat a technológiai fejlettséggel, sőt minél fejlettebb a technológiánk, általában annál mélyebben le van süllyedve az emberiség tudatszintje. Ha a mai emberiség tudatszintjét ábrázolni akarjuk, akkor jelenleg az óraszámlap 6-osánál vagyunk, vagyis alig egy hajszálnyira a valaha volt legsötétebb szellemi állapottól, aminél lejjebb már nagyon nehéz kerülni. Innen már csak emelkedni lehet, de még nem értük el a küszöböt, még lehet lejjebb is egy ideig, akár egy bő tucat évtizedig.

Kemény tévedés technikai fejlettségben mérni a az előrelépést, miközben a technikai fejlődés csak az anyagba való bekötöttség szintmérője és nem a tudati fejlődésé. Minél jobban az anyagba ragadunk, annál kevésbé vagyunk méltóak az ember névre. Ez egy elég randa ellentmondás, de világos képlet, mégha az emberiség 99%-a nem is nagyon hajlandó elfogadni és megérteni. A "legszebb" az egészben, hogy az anyagba ragadt technokrata szemléletmód már 9 000 évvel ezelőtt is elavultnak számított, nagyon ideje lenne már az életet jobban szolgáló szemléletmódra váltani. Na de annak is közeleg már az ideje.

Egyébként nem baj, ha nem mindenben értünk egyet, hiszen mindannyiunk számára mást jelent a valóság. Ez is természetes. Még a tudománnyal kapcsolatos alapelvekben is egyetértünk - minden tudomány egyaránt használható jóra és rosszra, viszont annak eldöntésére, hogy a cél jó vagy rossz, magas erkölcsiség, szilárd erkölcsi alap szükségeltetik, amit ma legtöbben (még a tudományok művelői között is) hírből sem ismernek.

Nálam a tudományos hírek hitelességét is nagy mértékben az határozza meg, hogy aki hirdeti, az emberi és erkölcsi szempontból mennyire hiteles ember - ez ugyanis az általa hírdtetett tézisek szempontjából is komoly mérce. Egy alacsony verbális kultúrával rendelkező, rosszul szocializált, másokat lehúzó, kiszorító, elnyomó, leszóló, átkozódó, gyűlöletkeltő ember szava akármilyen tudományos csúcsteljesítményt is igyekszik állítani, számomra hiteltelen, mert maga az ember az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.14. 16:30
"Kemény tévedés technikai fejlettségben mérni a az előrelépést, miközben a technikai fejlődés csak az anyagba való bekötöttség szintmérője és nem a tudati fejlődésé. Minél jobban az anyagba ragadunk, annál kevésbé vagyunk méltóak az ember névre."

Kérlek meséld el, hogy mozgatsz meg a tudatoddal egy 1,5 tonnás betontömböt! Mert én az anyagi tudománnyal helyből le tudom neked írni hogyan és prezentálni is tudom.

A hitelességről meg annyit, hogy Te egyetlen egy itt feltett kérdésre se válaszoltál, minden kérdést, amihez valami bizonyítékot kellett volna adnod, szépen kikerültél és figyelmen kívül hagytál. Ebben a "beszélgetésben" Te abszolút hiteltelen vagy és nem több egy tévképzetes lipót-szökevénynél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!