iPon Cikkek

Kipróbáltuk a Kingston WiFi-s SSD-jét

Dátum | 2011. 11. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bevezető

Ezúttal egy igazi különlegességet láttunk vendégül, a Kingston Wi-Drive-ot láttuk vendégül. Az újdonság NAND Flash alapú tárhelyet kínál különböző tartalmaink számára és ezeket a tartalmakat WiFi kapcsolaton keresztül meg is osztja iOS alapú készülékeinkkel. Ugyan a termék kifejezetten az iOS alapú eszközökre lett kihegyezve, a gyártó ígérete szerint mégis érkezik majd egy alkalmazás az Androidosok számára is, amely elérhetővé teszi a készülék összes funkcióját az említett mobil operációs rendszert futtató készülékek számára.

A Wi-Drive összességében egy SSD, ami egy akkumulátorral, illetve egy kliensként, valamint hozzáférési pontként (AP) is üzemelő 802.11 g/n típusú WiFi adapterrel is rendelkezik. Az eszközön tárolt zenéket, videókat, filmeket és dokumentumokat WiFi-n keresztül könnyedén elérjük az adott készülékkel, de ezzel egy időben egy, már meglévő WiFi hálózathoz is csatlakozhat a Wi-Drive, így internet kapcsolat is a kliensek rendelkezésére áll.

A tartalmak utóbbi esetben helyi hálózatunkon belül webböngészővel is elérhetőek, csak az eszköz IP címét kell tudnunk, ami a Wi-Drive App alapján, vagy a routeren belül, a DHCP kliensek listájából könnyedén megtudható. Tartalmakat PC-ről/Mac-ről csak USB 2.0-s kapcsolaton keresztül pakolhatunk a termékre, WiFi-n keresztül helyi hálózatból nem (telefonról, iPadról, Ipod Touch-ról megy a dolog).


Hasonló, azaz akkumulátorral és WiFi adapterrel ellátott megoldást már a Seagate kínálatában is láthattunk, ám a Kingston Wi-Drive a GoFlex Satellite modellnél kompaktabb és könnyebb, mivel nem HDD, hanem SSD alapú, cserébe viszont elég kevéske tárhelyet kínál. Valamit valamiért, ugye. Aki a Wi-Drive pontos specifikációira kíváncsi, vessen egy pillantást a fenti táblázatra.

Mielőtt próbára tennénk a Wi-Drive képességeit, ismerkedjünk meg magával az eszközzel, valamint annak tartozékaival. 

Hardver

A Kingston Wi-Drive egy tetszetős dobozkában kerül a boltok polcaira, ami kísértetiesen hasonlít az iPhone-ok által használt csomagolásra, már ami a koncepcióját illeti. A dobozka vastagabb, mint az iPhone 4-esé, de ránézésre akkor is kísérteties a hasonlóság - ez persze nem véletlen.A doboz tetejét levéve elénk tárul a Wi-Drive, ami egy védőcsomagolásban foglal helyet. A készülék mellett egy gyors üzembehelyezési útmutató, valamint egy USB 2.0-s kábel is helyet kapott – utóbbival nem csak a beépített akkumulátort tölthetjük, hanem különböző tartalmakat is másolhatunk a beépített NAND Flash tárhelyre.

Maga a Wi-Drive 121,5 x 61,8 x 9,8 milliméteres mérettel bír, adattároló kapacitás tekintetében pedig kétféle kiadás létezik belőle – 16 GB-os, illetve 32 GB-os. A rendszer 802.11 g/n típusú WiFi adapterrel érkezik, amelynek SSID-je tetszőlegesen módosítható a Wi-Drive Appon belül. Az alap esetben nyílt WiFi kapcsolatot természetesen WEP/WPA titkosítással is védhetjük, sőt, a rendszer arra is lehetőséget ad - ahogy azt a bevezetőben már említettük - hogy a Wi-Drive-ot routerünkre kapcsoljuk, így adott „i” eszközünkön ugyanúgy netezhessünk tovább, mint ha az közvetlenül a WiFi routerre csatlakozna. A funkció használatával a Wi-Drive tartalma a helyi hálózaton is elérhetővé váik, így egy egyszerű webböngésző segítségével könnyedén nézhetünk róla tartalmakat, vagy hallgathatunk zenét. Erről a lehetőségről a beállítási lehetőségeket taglaló részben még teszünk majd említést.

1.2.

3.4.A Wi-Drive jobb oldalán egy bekapcsoló gombot és egy Reset mikrokapcsolót találunk - előbbi piros és zöld színben egyaránt tud világítani, illetve villogni. Töltött akkumulátor esetén a bekapcsoló gomb zölden világít, míg az akkumulátor lemerülését először villogó piros-zöld fénnyel, majd folyamatosan világító piros fénnyel jelzi. A készülék tetején két piktogrammot látunk a Kingston logótól jobbra: az egyik a WiFi kapcsolat állapotáról, a másik pedig az internetkapcsolat állapotáról árulkodik - mindkét LED kék fénnyel villog, de fényerejük nem zavaró. A Kingston logó alatt egy zöld LED található, amely akkor villog, ha USB-n keresztül éppen adatot másolunk az adott konfigurációról az SSD-re, vagy az SSD-ről a PC-re. Itt kell megemlítenünk, hogy az adattár alap esetben FAT32-es fájlrendszerre formázva érkezik.

5.6.


A kecses kis szerkezet egyébként beépített akkumulátorral bír, amely egyetlen töltéssel akár négyórányi üzemidőt is képes garantálni, legalábbis papíron (természetesen kipróbáltuk igaz-e). A készülékre egyébként bármilyen fájlt rá lehet másolni, azaz használhatjuk „ egyszerű USB 2.0-külső adattárolóként” is. Amennyiben a cél a fájlok iOS alatti megtekintése/meghallgatása, akkor csak olyan tartalmakat érdemes a termékre másolni, amelyeket az iOS natív módon támogat. Ezek a következőek:
 


Az iOS eszközök közül az iPad, az iPhone 3G/3GS/4, valamint az iPod Touch szerepel a támogatott termékek listáján. USB 2.0 alapú fájlátvitelre a Windows XP SP3-tól felfelé minden Windows operációs rendszer alkalmas, de rajtuk kívül Mac OS X v.10.5.x+, illetve Linux 2.6.x+ operációs rendszerek használatával is megtömhetjük tartalommal a Wi-Drive-ot.

1.2.3.

A Wi-Drive méretét tekintve alig-alig ugyan, de azért nagyobb, mint az iPhone – mind szélesebb, mind pedig hosszabb az Apple iPhone 4-es készülékénél, vastagság tekintetében azonban minimális különbség mutatkozik a két eszköz között. Cserébe a Wi-Drive könnyebb, de ez aligha meglepő, hiszen műanyag házzal, néhány NAND Flash modullal, WiFi adapterrel és egy beépített akkumulátorral érkezik.

Ha már szóba került a műanyag ház, ejtsünk pár szót róla is. Kétségtelen tény, hogy a Wi-Drive dizájn tekintetében tökéletesen passzol az Apple iPod, iPhone és iPad készülékeihez, de borítása sajnos közel sem olyan strapabíró, mint példaképeié. A lakkfekete műanyag házat könnyű megkarcolni, így nagyon vigyázni kell rá. Sajnos a termékhez egy egyszerű tok sem jár, így hordozás alkalmával nagy a felület megkarcolódásának esélye. Ha azt akarjuk, hogy a termék felülete sokáik szépen, karcmentesen csillogjon, érdemes egy olcsóbb, egyszerű mobiltelefon-tokot venni neki. Ha találunk megfelelő tokot, a Wi-Drive-ot USB 2.0-s porttal kifelé pakoljuk be, mert ez az a rész, amely a legjobban melegszik, de a melegedés mértéke csak egy néhány órás használat után feltűnő.

Beüzemelés

A Wi-Drive használatának megkezdése előtt néhány alapvető lépést végre kell hajtani. Először is a mellékelt USB 2.0-s kábel, illetve egy asztali számítógép vagy egy noteszgép használatával fel kell töltenünk a Wi-Drive beépített akkumulátorát. Amíg az akksi töltődik, addig nyugodtan elindíthatjuk a másolást is.

Amíg az akkumulátor töltődik, illetve az adatok vándorolnak át az SSD meghajtóra, elkezdhetjük „i” készülékünk – iPad, iPhone, iPod Touch – konfigurálását, ami nagyon-nagyon egyszerű lesz. Mindössze annyit kell tennünk, hogy az App Store-ba  látogatva le kell töltenünk a Wi-Drive alkalmazást, ami természetesen ingyenes. Ahogy az alkalmazás feltelepült, nincs más hátra, mint megvárni, hogy feltöltődjön a Wi-Drive. Ha ez megvan, akkor az USB 2.0-s kábelt lehúzhatjuk – természetesen csak azután, miután az adattárolót szabályosan eltávolítottuk a rendszerből – majd megnyomhatjuk a bekapcsoló gombot egyszer, nagyjából 2 másodperc erejéig.

Ekkor a termék élesíti a WiFi adaptert, majd pár másodperc után már csatlakozhatunk is hozzá. Az adott iOS alapú készülék beállításai között, a WiFi kapcsolatoknál meg kell keresnünk a Wi-Drive-ot, majd csatlakoznunk kell hozzá. Ezután a Wi-Drive App elindításával hozzá is férhetünk a termékhez: elérjük a beállításokat, valamint az eszközön tárolt tartalmakat is.

Mielőtt még elkezdenénk használni az adattárolót, érdemes elvégezni a legszükségesebb beállításokat. A WiFi kapcsolatot titkosíthatjuk – WEP/WPA móddal – valamint meglévő WiFi hálózatunkhoz is csatlakozhatunk. Utóbbi azért lényeges, mert azáltal, hogy az adott iOS eszköz a Wi-Drive-hoz csatlakozik, nem tudunk WiFi-n internetezni, csak ha lekapcsolódunk a Wi-Drive-ról és felcsatlakozunk a routerünkre. Erre a Kingston mérnökei szerencsére kínálnak megoldást: a menüben megadhatjuk helyi WiFi hozzáférési pontunk adatait, majd a hálózathoz való csatlakozás után ugyanúgy netezhetünk és böngészhetünk a helyi hálón, mint korábban.WiFi-n keresztül persze csak „i” eszközzel, a Wi-Drive appon belül tudunk adatot másolni a termékre, egyéb konfigurációval pedig csak USB 2.0-s kapcsolaton keresztül lehetséges a másolás. USB 2.0-s másolás alkalmával a WiFi-t deaktiválja a rendszer. Tehát vagy másolgatunk és akkumulátort töltünk, vagy WiFi-n megosztjuk a tartalmakat – a kettő együtt nem megy.

Lényeges és fontos megemlíteni, hogy statikus IP cím megadására nincs mód: a Wi-Drive beállításai között nincs lehetőség IP cím beírására, azaz, ha olyan WiFi hálózathoz csatlakozunk, amely statikus IP-t használ, a Wi-Drive-ra kapcsolt „i” eszközünkön nem lesz internetkapcsolatunk. Egyszóval a DHCP szervert mindenképpen be kell kapcsolni, csak úgy kapcsolódhat a Wi-Drive a routerre, vagy az  AccesPoint-ra. A beállítások elvégzése egyébként összességében nagyon egyszerű. 

Nos gyakorlatilag el is mondtunk minden fontos tudnivalót a beüzemeléssel kapcsolatban. Most már vegyük szemügyre a Wi-Drive App kezelőfelületét.

A szoftver

A Wi-Drive App dizájn tekintetében tökéletesen illik az iOS rendszerekbe: szinte ugyanazt a kezelőfelületet kapjuk, amit már megszokhatunk, legyen szó fényképek nézegetéséről, zenehallgatásról, vagy akár filmek, illetve videók megtekintéséről, de ez talán nem is meglepő.

A különböző fájltípusokat gyorsgombok segítségével jeleníthetjük meg: szűrhetjük a listát zenére, képre, vagy filmre, de akár az összes tartalmat is megtekinthetjük, ha a „ház ikonra” bökünk.

A zenék lejátszása folyamatos és zökkenőmentes, csak úgy, mint a fotóké. Utóbbiaknál a képnézegetés alatt szólhat a zene, sőt, a képeknél diavetítésre is van lehetőség. A fotókat – a könnyebb áttekinthetőség végett – miniatűr nézetben is megtekinthetjük.

A videók lejátszása szintén zökkenőmentes és gördülékeny, és papíron a Wi-Drive egyszerre akár három „i” eszközre is képes tartalmat továbbítani, vagyis egyidejűleg nézhetünk képeket, videókat és hallgathatunk zenét – kinek-kinek mihez van kedve éppen.

Ez egy hosszabb autós utazásnál is jól jöhet, ugyanis a Wi-Drive az utazás alatt ellátja az utasokat tartalmakkal. Ha ezzel egy időbe mondjuk szivargyújtós USB 2.0-s töltőre lehetne tenni az eszközt, és nem merülne le 3-4 óra után, akkor igazán ütőképes megoldás lenne. Más kérdés, hogy baráti vagy családi összejövetelek alkalmával, amikor a legfrissebb élményeinket szeretnénk megosztani a többiekkel, bőven elegendő lehet a 3-4 órás üzemidő.


Másolás onnan-ide, innen-oda

Természetesen arra is lehetőség van, hogy a Wi-Drive-ról – csak a Wi-Drive Appon belül – tartalmakat másoljunk az adott iOS alapú eszközre, vagy arról az eszközről a Wi-Drive-ra. A másolni kívánt tartalom címén jobbra kell húznunk ujjunkat, ekkor megjelenik egy „Action” feliratú kis gomb. Ha erre rábökünk, előjönnek a különböző opciók: a fájlt elküldhetjük e-mailben, másolhatjuk, de akár törölhetjük is az adott helyről. Másolás esetén kiválaszthatjuk a célt, majd akár új könyvtárat is létrehozhatunk.

A Wi-Drive esetében fontos kérdés a sebesség, azaz az, hogy mennyi idő alatt tölthetjük meg tartalommal az eszközt. Az USB 2.0-s port már alapból behatárolja a lehetőségeket, de a helyzeten a Flash alapú tárhely is ronthat, (gondoljunk pár lassú pendriva-ra). Az alábbi mérésekből kiderül, mi a helyzet. Első körben két szintetikus tesztet futtattunk le, majd második körben megnéztük egy konkrét fájlmásolást is. Íme:


A szintetikus eredmények önmagukért beszélnek, de természetesen - ahogy említettük - valós tesztet is lefuttattunk. Egy 3,88 GB-os állományt pakoltunk át az SSD-re, amely 7 perc 40 másodpercet vett igénybe. Később egy vegyes könyvtárat pakoltunk a termékre, amelyben a zenétől a dokumentumokig minden volt, zömében kisebb fájlok. Utóbbi művelet, azaz a 2,58 GB-os könyvtár másolása 13 perc 38 másodpercet emésztett fel. Egyszóval jól látszik, hogy nem egy sebességbajnok az SSD, ami a Wi-Drive-ban van - még az USB 2.0-s portban rejlő lehetőségek kiaknázására sem képes. 19 MB/s-os olvasási- és 9 MB/s-os írási sebességgel egy átlagos USB 2.0-s pendrive is rendelkezhet.

A hatótávolság kérdése

A Kingston egyáltalán nem ad információt azzal kapcsolatban, hogy a Wi-Drive WiFi adaptere pontosan mekkora hatótávolságot kínál. Mivel az eszköz elsősorban arra szolgál, hogy „i” eszközünk adattároló kapacitását megnövelhessük és kedvenc tartalmainkat könnyedén elérhessük, így joggal gondolhatjuk, hogy a hatótávolság pár méterben mérhető. Ez bizony így is van.

4-5 méteres távolság és egy fal esetén már alig van jelerősség.
Gyorstesztünk alkalmával kipróbáltuk, hogy mi a helyzet, ha az iPhone 4 és a Wi-Drive között 5 méteres távolság és egy vastag fal helyezkedik el. Az eredmény: a jel a lehető leggyengébb volt és csak a fotók, illetve a zenék voltak zökkenőmentesen elérhetőek, a filmlejátszás csak elindult, majd az első kockánál meg is állt. Tulajdonképpen a koncepció amúgy sem a távoli adatmegosztás lehetőségét foglalja magában, így ez annyira nem probléma, de érdemes tudni, hogy a szomszéd szobából jobb ha nem akarjuk használni a plusz térhelyet videózásra.

A sávszélesség egy eszköz alkalmazása esetén teljesen rendben volt: a filmek szépen mentek, a zenelejátszás szintén folyamatos volt és a diavetítés esetében sem tapasztaltunk szaggatást, még úgy sem, hogy vele egy időben zenét is streameltünk a Wi-Drive-ról.

Mi a helyzet több iOS alapú készülék használatakor?

Mivel a vállalat külön kitér rá, hogy a Wi-Drive egyszerre, egy időben akár három „i” eszköz kiszolgálására is képes, így mindenképpen ki szerettük volna próbálni, hogy miként boldogul a kis WiFi-s adattároló, ha keményebben megizzasztjuk. A legnagyobb terhelést kétségtelenül filmnézéssel lehet elérni, így ezt még hamarosan kipróbáljuk, a tapasztalatokkal pedig frissítjük a cikket (egyelőre nem volt egy helyen három megfelelő készülékünk).

A Kingston Wi-Drive összességében egy igen érdekes termék. Az a lehetőség, hogy iPhone, iPod Touch és iPad (és remélhetőleg nemsokára az Androidos) készülékeink adattároló kapacitását 16 GB-nyi, vagy 32 GB-nyi extra tárhellyel fejelhetjük meg, nem egy rossz dolog.

1.Az, hogy a termék AP-ként is tud üzemelni, azaz meglévő WiFi hálózatunkhoz kapcsolódva internetkapcsolatot is kínál készülékünkhöz, külön jó hír - ezt a bevezetőben említett Seagate modell nem tudja. A termék kezelőfelületével és képességeivel nincs baj, sőt, az akkumulátoros üzemidőre sem lehet panasz: a Wi-Drive a gyártó által megadott 4 óra helyett közel négy és háromnegyed órán át működött iPhone-ra történő videó streamelés alkalmával, ami szép eredmény. Az akkumulátor feltöltése viszont egy mezei USB 2.0-s portot használva több, mint négy óra volt, ez valószínűleg csökken, ha nagyobb energialeadásra képes portokat használunk (néhány alaplapgyártó USB2 portjai ilyenek, vagy az USB3 portok).

Az ár már kényesebb kérdés. A 16 GB-os modell 25 000 forint körüli ára díjcsomagtól függően akár több is lehet, mint a 16 GB-os és 32 GB-os, illetve a 32 GB-os és 64 GB-os iOS eszközök közötti árkülönbség, ilyenkor érdemes megfontolni, hogy nem egyszerűbb-e, ha magán a telefonon van a plusz hely. A 32 GB-os példány egyébként 42 000 forint körüli összegért kapható.

Minden attól függ mire használnánk a Wi-Drive-ot, hiszen elsőre soknak tűnik a 130 dolláros (16 GB) és a 170 dolláros (32GB) ár, de azt érdemes észben tartani, hogy itt nem csak a flash memóriát kapjuk, a WiFi hálózaton keresztüli tartalom megosztás sokszor jöhet jól.

A Wi-Drive a Kingston magyarországi képviselétől érkezett hozzánk tesztre, ezúton is köszönet érte!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. rastawicc
2011.11.11. 08:55
Én inkább a telefonon tárolnám a dolgokat, mint egy külső tárolón.
Ráadásul nem is elég nagy a kapacitása ennek a cuccnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mazsi1911
2011.11.11. 09:58
Nemsok feleslegesebb dolog van ennel,

SSD usb2n? MINEK? Wifin? MINEK? Jol ki lesz hasznalva az ssd sebessege. Ha hdd lenne siman megerne, ja meg persze nem 16/32gb kell egy embernek ha mar kulsot szan erre a dologra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. pergerj
2011.11.11. 10:04
mazsi, ajánlom, h olvasd végig a cikket..
egyébként, én is failnak tartom ezt a dolgot.. (nevetségesen lassúak a sebességek, drága és kicsi a tárhely)
Most komolyan.. ennyire nehéz lett vna egy kis 1-2 lemezes ~100Gbos hdd-t cisnálni ilyen wifis kialakítással??
(jó, tudom, többet eszik..)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. pergerj
2011.11.11. 10:07
ja, még annyit.. nem i-s eszközöm van.. sőt soha nem is lesz (nem nyerik el a tetszésemet). A googles alternatívájával rendelkezem. (Android)
A telefonom 32 Gb memóriát képes bevenni és olcsobban veszem meg a memóriakártyát bele mint ezt a kütyüt?? (Ahogy néztem teszteket, a memóriakártya még gyorsabb is..) Persze tudom.. ez applehoz van, ahol nem lehet bővíteni.. Ja, meg a sznobokat nem is érdekli az ár )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. rastawicc perge...
2011.11.11. 10:19
Ne sznobozzál haver!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pergerj
2011.11.11. 11:47
Figyelj, mikor én vásárlok, számomra az ár/érték arány és a használható funkciók a mérvadóak. Mikor megvettem a telefonom, a hasonló paraméterekkel rendelkező iphone hardverileg a beépített memóriában (amit a telefonomban bármikor bővíthetek) és a hosszabb beszélgetési időben volt jobb. Mindezt több pénzért. (Így sajnos nincsen alma a telefonom hátulján. Esetleg azt is mondhatod, hogy eladtam a lelkem az ördögnek.)

Mellesleg nekem az olyan alapvető funkciók hiánya is zavar, hogy mp3-at csak itunessal lehet rápakolni, adattárolásra nehézkesen használható stb..

Elnézést ha a sznob szóval megsértettelek, de azt neked is el kell ismerned, hogy az Apple termékek eléggé státuszszimbólumnak számítanak.

Nem vagyok irigy és nem is flameháborút akartam indítani, mindössze mások az elvárásaink.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. sensor
2011.11.11. 17:43
Gondolom Kingston-éknál sem hasraütésre csinálnak ilyen termékeket, a sorozatgyártást biztosan megelőzte sok-sok meeting, számolás, felmérés, stb.
Azért kezdtek bele, mert jó fogásnak tartották, mivel ilyen még nem volt, és van sok-sok ember aki megveszi majd.
Az, hogy valakinek ez felesleges, valakinek meg nem, az egy jó dolog. Ha mindenki ugyanazt venné, ugyanaz lenne a véleménye, a stílusa, az elég nagy baj lenne.
Mindenki arra költi el a pénzét, amire szeretné, és másnak nincsen joga beleszólni, nomeg főképp nincsen joga a más dolgát leszólni.
Valaki 700 forintért vesz egeret a pc-hez, valaki 30eFt-ért, de beleszólni, különféle jelzőkkel illetni a másikat, vagy azt amit vett nem szabad.
A cikket, újdonságot el kell olvasni, majd el kell dönteni, hogy érdekel-e tovább, vagy sem. Ennyi.... nem flame-elni kell, mert értelmetlen, és gyerekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. djbundy
2011.11.12. 17:01
Ebben az országban jellemző, hogy egy hír kapcsán egymást minősítik a kommentelők és csak másodlagosan annak tartalmát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. dyro
2011.11.13. 00:22
Mikrobi: A "baj" az, hogy 16/32GB egyébként egy memóriakártyára elfér. Egy iPhone-ban alapból van ennyi, ráadásul van benne egy komplett telefon is!! Mi a retek van még ebban a dobozban, hogy nagyobbnak kell lennie egy iPhone-nál? Ha már csak 32GB, csinálták volna kisebbre... Max olyannak tudom elképzelni, aki megvette évekkel ezelőtt a telóját 4gigával és most esik le neki, hogy nem lehet bővíteni, pénze meg nincs újra... (gondolom a arégebbi iPhonokkal is működik, ugye?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. rastawicc
2011.11.13. 05:01
pergerj No problem.
Két különbőző dologról beszéltél, kár összehasonlítani.
A droiddal sincs gond, mindenki eldönti mire van szüksége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. rastawicc
2011.11.13. 05:04
dyro Ugye nem céloztál 4GB-os iPhone-ra??!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nattila77
2011.11.13. 13:53
A 32gb sdkártyák korában ez egy vicc. Persze a létezése a másik viccből következik, hiszen az almát nem lehet bővíteni az olcsó kártyákkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gordon85
2011.11.15. 09:08
HAHAHHAAAA

akkumlatoros uzemido 4 ora.lol
ez semmire sem jo.lol
no comment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Nemesis1
2011.11.15. 11:20
Nekem már úton van a Goflex Satellite.
Nem csak ios el használható és picit nagyobb tárhelyet is kínál, USB 3 al, szal még wifi nélkül is van értelme.
Ennek a 32Gb os kapacitása pedig vicc, az MF-60 amba is van egy 16gb os kártya és így még többet is tud,mint ez a Kingston cucc és még kompaktabb, stb, stb.
Ja és valóban hozza a 4 órás működési időt folyamatos letöltés mellett.
(Aki nem tudja mi az MF-60 : mobil router)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MassKilla
2011.11.16. 01:24
elolvastam a cikket, majd azon gondolkoztam hogy, várjunk csak 16-32(64) GB? ez egy SD kártya mérete...
minek hordjunk magunkkal még egy telefon méretű cuccot, ami
a/vezetéknélkül
b/csak 4 órát bír
c/kurvadrága,
mikor lehetne olyan készülékünk(pl iPhone 4), ami bővíthető lenne memóriakártyával
http://dobrochan.ru/src/jpg/11​02/jackie-chan-MY-BRAIN-IS-FUL​L-OF-FUCK.jpg

ui: minimális érték, és hasznosság, maximális áron, viszont mert Apple, ezért nem lepődünk már meg rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rastawicc MassK...
2011.11.16. 03:14
Csak hogy maga cucc kingston.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MassKilla
2011.11.17. 01:13
*apple készülékekhez készült
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rastawicc
2011.11.17. 05:10
Na és?? Én is faraghatok egy pl. Dokkolót, hiába az iphonhoz készült, pénzt nem ér mert szar.
És legyünk már túl azon, hogy fikázzuk mert nem telik rá!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2011.11.19. 16:50
Az 'Ezt sem veszik klub' új alelnöke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alien24
2011.11.23. 07:59
Jól értem, hogy ez adattárolás mellett egy wifi-s rourter is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. phild
2011.11.23. 13:19
nem tudom hallottatok-e már róla,de a vodkafonnál vagy egy zsebwifi névre hallgató kütyü, ami 3G-s cucc,onnan wifin szétosztja a netet, elég sok beállítási lehetőséggel rendelkező router is természetesen és microSD-t lehet még beledugni,amivel egy hálózati tároló is egyben. 32GB-is tuti jó,de ha SDHC szabványnak tökéletesen megfelel,akkor 64GB-ig is el kell tudnia fogadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!