iPon Cikkek

Knights of the Old Republic - Egy régi kor

Dátum | 2010. 05. 20.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Star Wars. Egy cím, ami mindent megváltoztatott. Hogy mitől olyan jelentős? Nos, sokféle elemzést és kritikát hallottam már, sőt, meg vagyok győződve, hogy erről a jelenségről mindent elmondtak, amit csak el lehet. A legjobban mégis az Angry Video Game Nerdként elhíresült független filmes, James Rolfe szavai tetszettek. "A Star Wars filmek azért jók, mert ez a történet magába foglalja az összes valaha elmondott mesét." Milyen igaz, nemde? Az viszont, hogy a két trilógia csak a jéghegy csúcsa, még ennél is fontosabb nekünk, hisz ha nem lenne Star Wars, nem lenne sok zseniális videojáték sem. Jedi Knight sorozat, X-wing játékok, és persze az örök és legendás Knights of the Old Republic. Cikkünkben utóbbi szériáról emlékezünk meg az MMORPG The Old Republic-nak hála.

Már a dobozkép is sejtetni engedte, hogy ez nem akármilyen kaland lesz
Star Wars: Knights of the Old Republic

A kanadai BioWare Corp. 2000-re az egyik legelismertebb szerepjátékokkal foglalkozó fejlesztőcsapattá vált. Baldur's Gate című RPG-jük új színben tüntette fel a D&D játékok univerzumát, és az egy évvel később megjelenő kiegészítő, a Tales of the Sword Coast csak emelte a tétet teljes játékokat is megszégyenítő tartalmával. Pont ez évre volt kikiáltva az azóta szerényen csak minden idők legjobb PC-s szerepjátékának tartott Baldur's Gate II, és a cég két alapítója, Ray Muzyka és Greg Zeschuk nyakig merültek a siker aranyló tengerében. Mikor már azt hitték, ennél jobb nem is lehetne, belépett a képbe az a kiadó, ami a játékvilág feketebárányának szerepében tetszelgett már évtizedek óta. A LucasArts nem csak hogy forradalmasított és életben tartott egy máig imádott műfajt (igen, a kalandjátékokról van szó), de a Star Wars jogok egyedüli tulajdonosaként olyan ütőkártyával is bírt, amihez hasonló alig akad, s ha esetleg mégis van, hiányzik a kiaknázásához szükséges tehetség (A gyűrűk ura, ugye). George Lucas vállalata nem kevesebbet akart a BioWare-től, mint egy szerepjátékot, ami a Csillagok háborúja galaxisában játszódik. Az üzlet megköttetett, és még 2000 júliusában nyilvánosságra került, hogy a BioWare a LucasArts-szal karöltve egy RPG-t készít PC-re és - akkor még - next-gen konzolokra. A 2001-es E3-on már be is jelentették, hogy jön a Star Wars: Knights of the Old Republic (a játék a hosszú címe miatt a magyarul kissé mókás hangzású KOTOR rövidítést kapta – én is ezt használom innentől).

Egy korábbi screenshot az elsőnek érkező Xbox változatból
A játék fejlesztésének első fázisa a történet idejének kitalálása volt. A LucasArts két választást adott a BioWare-nek. Vagy a közelgő Episode II körül forog majd a program, vagy 4000 évvel korábban, egy olyan időben, amit még nem igazán fedett le semmilyen médium. A kanadaiak egyből rákaptak a múltbéli sztori lehetőségére, a játékidőt pedig 60 órára lőtték be. A platformok közül a PC volt egyből biztos, a konzolok közül pedig az Xboxra esett a választás, mert a BioWare saját bevallása szerint jobban érvényesült a Microsoft gépének számítógépes alapjain. Az Xboxos változatnak eredetileg 2002 tavaszán kellett volna megjelennie, amit nyáron követett volna a PC-s változat, de a játék elég sokat késett, így konzolra csak egy évvel később, 2003. július 15-én vált elérhetővé. A PC-s változatra még többet kellett várni, csak november 12-én került boltokba.

Ami miatt imádtuk

Könnyű lenne letudni ezt a fejezetet annyival, hogy "minden", de inkább térjünk a részletekre és nézzük meg, miért lett olyan frenetikusan jó játék a KOTOR. A Star Wars 4000 évvel korábbi világa gondoskodott róla, hogy egyetlen ismerős karakterrel se találkozhassunk, sőt, ebben az időben még mindennaposak voltak a Sith és a Jedi rend összecsapásai. Noha a BioWare játékai egytől-egyig pazar történeteket meséltek el, a KOTOR máig kiemelkedik a cég többi terméke közül. Hajdanán, még a régi demokrácia aranykorában kitört egy háború a galaxis legjobb harcos népe, a mandaloriaiak és a Galaktikus Köztársaság között. A harcok elkeseredetten folytak és a megállíthatatlan mandalori hadsereg sorra foglalta el a külső perem bolygóit. A Jedik rendje nem kívánt közbeavatkozni, hiába kérte őket a köztársaság, mindössze két bátor hős, a mester Revan és a tanítvány Malak döntöttek úgy, hogy belépnek a háborúba és megállítják az agresszorokat. Revan és Malak kiváló stratégák voltak, kettejük erőfeszítései szó szerint szétmorzsolták a korábban legyőzhetetlennek hitt mandaloriai hadsereket. Mikor pedig a világ hősként ünnepelve várta őket haza, szőrén szálán eltűntek. Egyesek azt gondolták, meghaltak, míg mások úgy vélték, egyéb fenyegetéseknek járnak utána. De nem. Egy sötét napon visszatértek, mint a Sith két nagyura, Darth Revan és Darth Malak, hogy ott folytassák, ahol a mandaloriaiak abbahagyták. A Jedik rendje tudta, hogy a két volt harcossal csak ők vehetik fel a kesztyűt, így végül beszálltak a harcokba. Már-már úgy tűnt, hogy ők sem nyerhetnek, mikor Malak úgy döntött, elárulja mesterét, és hajójával ostrom alá vette Revan cirkálóját. Revannek nyoma veszett, Malak pedig tovább menetelt a diatal felé vezető úton.

Darth Malak a történet kezdetétől kísérti a játékosokat
Mi játékosok itt vehettük fel a fonalat egy amnéziás karakter segítségével. Hősünket szabadon generálhattuk, lehetett nő vagy férfi, ember, vagy egyéb faj képviselője. Feladatunk saját múltunk felkutatása volt, és persze a túlélés, amit egy bájos ám kissé rideg Jedi hölgy, Bastila oldalán kellett teljesítenünk. A KOTOR felépítése leginkább a Dragon Age-hez vagy a Mass Effecthez hasonlítható. Űrhajónk volt a központ, ahonnét különböző bolygókra utazhattunk, hogy szabadon választott sorrendben oldhassuk meg a sztori teljesítéséhez szükséges küldetéseket. Kalandjaink során karakterek egész sora csatlakozott hozzánk, akikre a legtöbben még ma is emlékeznek. Canderous Ordo, a mandaloriai zsoldos például annyira antipatikus volt, hogy szóba is nehezen elegyedett vele az ember, ám minél többet beszélgettünk vele, annál jobban megértettük beteges vonzódását a háború iránt. Többek között azért tisztelte az eltűnt Revant, mert ott volt a népét legyőző végső csatában, és soha nem látott még akkora összecsapást. Aki pedig ennyire kemény a háborúban, az csak jó ember lehet - mondja Canderous. A többiek is hasonlóan eredetiek voltak. A HK-47 nevezetű harci droid például gyűlölte az élőket és mindenkit megvetett maga körül, múltjának kiderítése pedig külön sztori volt a játékon belül. Na meg ott volt Mission, a twi-lek tinilány, aki veleszületett tulajdonságként értett mindenhez, aminek köze van az elektromossághoz.

HK-47 a legjobb karakter a droidok történelmében
A játék sajátos morálrendszerrel is bírt. A rengeteg küldetést még több mellékes misszió színesítette, melyeknek az esetek többségében kétféle megoldásuk volt. Ha a jó utat választottuk, kicsit nehezebb volt a dolgunk, de karakterünk - aki idő közben Jedivé érett - a jó oldal felé tett egy elegáns lépést. Ha viszont gonoszkodtunk, akkor gyorsabban befejeztük a questeket, noha ekkor közelebb sodródtunk a sötét oldalhoz és ez erősen befolyásolta a történet végkimenetelét. Természetesen a Star Wars univerzum hivatalos változata szerint jófiúk maradtunk, és így szembesültünk a játékvilág talán legmegrázóbb sztoribeli fordulatával. Nem fogok lelőni semmit, de az biztos, hogy ha valaki még nem játszott KOTOR-ral, le fog esni az álla. Jutott még egy kis románc és sok-sok humor is, kerek egésszé téve a kaland atmoszféráját. A bejárható területek között olyanok szerepeltek, mint a Tatooine, a Dantooine, vagy épp a Sithek anyabolygójaként ismert Korriban.

A játék TPS nézetet használt, egyszerre pedig két másik karaktert vihettünk magunkkal a küldetésekre. A harcok kvázi valós idejűek voltak, noha bármikor megállíthattuk őket, hogy parancsokat osszunk a szünet alatt. A fejlődési rendszer a megszokott tápoláson múlt, vagyis minél többet harcoltunk, annál több XP-t gyűjtöttünk össze. Ezeket oszthattuk szét a karaktereink tulajdonságai között, érdemes volt tehát mindenkit egy jól kitaposott ösvény alapján erősíteni. A játék csak akkor ért véget, ha minden partytag elterült, így néha a leghalványabb eséllyel is érdemes volt kísérletezni. Sajnos a főellenség nagyon kemény dió volt és csak egyedül nézhettünk vele farkasszemet, de így legalább a dicsőségen sem kellett osztoznunk senkivel.

A KOTOR tehát egy emlékezetes, hihetetlenül stílusos és hangulatos játék volt, olyan történettel és jellemfejlődéssel felvértezve, amihez hasonlót ma se nagyon látni. Bizony, eltelt azóta hat esztendő, de ezt a teljesítményt azóta sem sikerült elérnie a legtöbb fejlesztőcsapatnak. Persze az is lehetséges, hogy soha meg nem ismételhető bravúrról volt szó. Ki tudja, majd egyszer kiderül.

Technikai oldalról nézve sem volt semmi szégyenkeznivaló a KOTOR-ban. Sőt, mikor 2003-ban megjelent Xboxon, a gép legszebb játékai között tartották számon, késő őszi PC-s debütálásakor pedig még mindig tudott egyet s mást. A textúrák nagyon jól festettek, a karakterek szinkronja és arc animációja pedig példaértékű volt abban az időben. A legszebb viszont mégis a pályadesign volt. Minden egyes épület és pixel a helyén volt, komplex, életszerű teljességgel ajándékozva meg a 3D-s világot. Noha túl nagy szabadság nem járt a programmal (kb. a Mass Effect szintjén lehetett mászkálni), azért így is volt benne elég rejtély. Ha például valaki korán eljutott a Korribanra, zsebre tehette Marka Ragnos kardját, ami olyan régi, hogy még nem is kristályalapú, hanem fém. A benne rejlő Erő viszont iszonyatos hatalommal bír, a játék végéig nem is találunk nála erősebb fegyvert. Az ilyen és ehhez hasonló apróságok rávették a játékosokat a felfedezésre, és nem egy közülük többször is végigvitte az így akár 70-80 órára is felduzzadt játékot.

A csapatfelépítés a későbbi BioWare játékokban is visszaköszönt
Sokan gondolják úgy, hogy a KOTOR a valaha megjelent legjobb Star Wars alapú játék. Én is így vélem, noha tény, hogy más stílus képviselőivel nem lehet összehasonlítani. Mégis, valami miatt ez az a program, ami a legmélyebbre nyúlt a körülötte mozgó univerzumban. Bemutatta, milyen egy "másik" Star Wars, és tiszta vizet öntött a pohárba a licenceken alapuló játékok minőségével kapcsolatban is. Aki még nem játszotta végig, kezdje el, még most is lehet kapni, és bár az ára borsosnak tűnhet egy hét évvel ezelőtti programhoz képest, a játékélmény, amit nyújt, időtélen. Kötelező darab!


Knights of the Old Republic trailer

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

A KOTOR óriási siker volt. Pont. Nem is csoda, hisz az eddig leírtak egy valódi blockbustert fednek, és az ilyen aranytojást tojó tyúkokat nem szokás magukra hagyni. A LucasArts folytatást követelt, a BioWare viszont nem ment bele az üzletbe. A kiadóóriás egy éven belül (!) boltokban akarta tudni a KOTOR 2-t, a kanadaiak viszont már nekiláttak saját világot teremteni az (akkor még) Xbox exkluzív Jade Empire-höz. Volt viszont egy javaslatuk. Azt ajánlották a LucasArtsnak, hogy paktáljon le a BioWare-rel közeli kapcsolatban álló Obsidian Entertainmenttel. Lucas cége belement a dologba és rábízta a folytatást az Obsidianra, ami a csapat első játéka is volt egyben. Mindössze egy esztendőnyi fejlesztési idő, egy - akkorra már - elavult grafikus engine és egy felülmúlhatatlannak tűnő történet... mire lesz ez elég?

A KOTOR II gonosztevőinek helyük van a játékvilág legjobb rosszfiúi közt
Nos, nem sokra, gondolta a sajtó. A KOTOR 2-t nagy érdeklődés kísérte, de az újságírók sokat nyafogtak a csúnya screenshotok és a látszólag mit sem változott játékmenet miatt. Az Obsidian nem tudott jobbat, csak dolgozott és dolgozott, majd végül 2004. december 6-án kiadta a játék Xbox változatát. Bomba robbant. A KOTOR 2 fenomenális szereplőket, rejtélyes, még ma is sokszor emlegetett történetet és lenyűgöző játékmenetet hozott... sok buggal és egy összecsapott befejezéssel. A PC-s változat 2005. február 8-án jelent meg és nem változott semmit, de minden hibája ellenére legalább felhasználóbarát moddolhatóságot kapott. A rajongók neki is estek befejezni a félkész játékot, de erre majd még később visszatérünk.

Mintha csak az első részt látnám...
A történet nem túl kellemes felhanggal vette kezdetét: a sötét oldal újabb áldozatokat követelt, és ez öt évvel később odáig fajult, hogy a Jediket kis híján kiirtották a Sithek. Hősünk egy - szintén amnéziás - ex-Jedi volt, akit száműzött a Jedi rend, így a legtöbben csak a Száműzöttnek nevezték a háta mögött. Most is mi generálhattuk és adhattuk meg a nemét, de a pontosság kedvéért nem árt tudni, hogy a hivatalos Star Wars történelem szerint Száműzött egy nő volt (az első KOTOR főhőse pedig férfi). Akárhogy is, a Jedik hullanak, mint a legyek, mi pedig az első részből ismert űrhajóban térünk magunkhoz. Minden romokban hever, senki sincs körülöttünk, mi pedig nem emlékszünk semmire. Szép kis kezdet, nem igaz? A játék első 10 órájára az unalmas a legjobb szó. Sajnos a KOTOR 2 nehezen indult be, amit főleg az első rész erős, in medias res indítása tükrében volt nehéz lenyelni. Ha azonban adtunk neki időt, akkor kikristályosodott, hogy ez a játék mennyire más, mint az első volt. A tempó lassabb volt a KOTOR 2-ben, és a játékélményt inkább a történet teljesítette ki. Karakterünk múltja itt is terítékre került, a cél pedig a Sith megállítása volt. Bizony, egy Erőtől megfosztott ex-Jedinek kell legyőznie az egész Sith-sereget. Idővel persze visszakaptuk az Erőt a vele járó tulajdonságokkal egyetemben, ezzel is kapcsolatot teremtve az első rész játékmenetével.
 

Őt is imádtuk?

Igen, de még mennyire! A szereplők itt is kellően emlékezetesek maradtak, sőt, voltak visszatérő arcok is, mint az első rész T3-M4 droidja, HK-47, vagy Canderous, aki ezúttal mint Mandalore szerepelt. Hogy miért? Mandalore-nak nevezték a vezért, aki kirobbantotta a hódító hadjáratokat, és ez azóta afféle tisztség lett. Canderous tehát "előre lépett", ami a képességeiben is megnyilvánult. Az új helyszínek is fantasztikusak voltak, Nar Shadaa főleg, de Nxun és Onderon is ugyanennyire vonzó terület volt. A harcrendszer nem változott sokat, ahogy a morális döntések is megmaradtak, a befejezés azonban attól is függővé vált, hogy a sok, opcionálisan felvehető karakter közül kit viszünk magunkkal. Az újrajátszhatóság tehát itt is adta magát, igaz, az apróbb hiányosságok miatt ezt a kalandot kevesebben fejezték be.

Kreia olyan a KOTOR 2-ben, mint Qui-Gon a Baljós árnyakban
A KOTOR 2 ugyanis tele volt programhibákkal, a történet második fele pedig ezer sebből vérzett. Látszott rajta, hogy az Obsidiannak nem volt elég egyetlen év, így a kidolgozott kezdést egy nagyon összecsapott végkifejlett zárta le. Rengeteg nyoma volt a játékban egyéb felvehető szereplőknek, helyszíneknek, de egyiket sem lehetett megnyitni, és hiába voltak itt a legemlékezetesebb Star Wars bossok (Darth Trayatól máig feláll a szőr a hátamon), a nekik jutott nyúlfarnyi szerep megbocsáthatatlan volt Malak ikonikus gonoszságai után. A KOTOR 2 éppen ezért kultjátékká vált. Bár a kritikusok szerették (a Metacriticen 86%-on áll az első rész 94-ével szemben), a legtöbb játékos az első részre voksolt, kivéve a fanokat, akik nekiálltak összefoltozni a szétcsúszott programot. Nem vicc, a projekt tavaly lett kész, mi is hírt adtunk róla. Aki most kezdené a KOTOR 2-t, az szedje le a modot és tegyen vele egy próbát, nem fogja megbánni!


KOTOR II: The Sith Lords trailer

A múlt jövője

Sajnos a KOTOR 3 sosem készült el. Tervbe volt véve, de a LucasArts 2004-ben elkaszálta a munkálatokat. Persze lehet, hogy egyszer a jövőben még lesz hasonló próbálkozás, de amit jelenleg a KOTOR sorozat folytatásának tekinthetünk, az a cikk elején említett MMORPG. A Star Wars: The Old Republic a BioWare szárnyai alatt készül már időtlen idők óta, bejelentve pedig a 2008-as E3-on lett. A játékot a LucasArts és az EA közösen adja majd ki, hisz most már utóbbi kezében van az egész BioWare Corp. A The Old Republic a jelenlegi álláspont szerint 2011 tavaszán startol majd, és ez lesz az első olyan MMORPG, ahol az összes NPC beszél majd, hanggal, ahogy azt az egyszemélyes szerepjátékoknál megszokhattuk. A történet azonban nem kapcsolódik majd a korábbi KOTOR-okhoz, hisz 300 évvel játszódik utánuk. A The Old Republic egyébként a jelen egyik legígéretesebb MMO próbálkozása, ami a túl korán elvérzett Galaxies-zel ellentétben talán sikerrel veheti fel a kesztyűt a World of Warcraft-tal.

Az új remény
Itt tartunk most. A LucasArts jelenleg nagyban ügyködik a The Force Unleashed II-n, de hogy ezen felül mi vár még ránk a jövőben, azt csak Geroge Lucas tudja. Annyi bizonyos, hogy a hat film díszdobozos Blu-ray kiadása már előkészületben van, és a Lucasfilm hivatalos álláspontja szerint még mindig vannak olyan leforgatott jelenetek, amiket sose láthattunk korábban. Ahogy George Lucas mondta: "A filmek sosem készülnek el, legfeljebb magukra maradnak." Reméljük, hogy ez a játékaikra is igaz, és lesz egyszer egy trilógiává bővítő Knights of the Old Republic 3 is.


The Old Republic Cinematic trailer
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Stormrage
2010.05.20. 17:12
igen, és aki még ennél is fanatikusabb az megnyitotta a dialógusokat tartalmazó file-t és láthatja, hogy a kotor2-ben regeteg a nem befejezett / kihagyott jelenet/rész.

valamint felszedhetünk egy olyan questet a végén, hogy "találd meg Raven"-t, amit nem lehet befejezni, erős utalás a 3. részre, amiről egyelőre semmi hír, noha az rpg és az SW fanok már régóta várják, úgytűnik egyelőre nincs még tervbe sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ilkup
2010.05.20. 17:26
A kotor első részét nehéz lesz bárminek felülmúlni.A legjobb rpg amivel eddig játszottam.

(Thx, javítva - Svin)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. -Melkor-
2010.05.20. 17:54
5ik oldalon a képaláírás: nem Keira, hanem Kreia.

Egyébként egész jó kis cikk, Kotor életem legjobb játékai közé tartozik, többször is végignyomtam mindkettőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. uristen
2010.05.20. 18:15
"Az új helyszínek is fantasztikusak voltak, Nar Shadaa főleg, de Nxun és Onderon is..." Nxun - Duxun (a nagy dzsungel, ahol a mandalóriak táboroztak le)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ájPon
2010.05.20. 19:41
Az első rész nekem jobban bejött, mint a második.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Stormrage
2010.05.20. 19:46
amúgy bioware-t ismerve meg lucasartsot, egész biztosra veszem, noha swtor 300évvel a kotor2 után játszódik, lesz benne regeteg utalás a kotor-1-2-s karakterekre meg eseményekre, questek szövegeiben, stb.. csak figyelni kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Vardar
2010.05.20. 20:34
Hát én nem vagyok nagy RPG fan, inkább egy Empire at War II-t látnék szívesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gezu1025
2010.05.20. 23:25
Életem egyik legjobb játéka a KOTOR ha jól számolom már legalább 4, de lehet, hogy 5-ször játszottam végig. A KOTOR2-vel pedig egy hatalmas ziccer maradt ki, simán jobb lehetett volna mint az egy, de elszúrták.

De jó is lenne egy KOTOR3 mondjuk egy Mass Effect 2 graffal Bár ha a KOTOR kapna Mass Effect 2 grafot az sem lenne rossz. Sőt maga a Mass Effect sem rossz, de nem érhet föl a KOTORral, mert az a törénet zseniálisan hihetetlenül nagyon állat!

Esetleg majd Shepard kalandjainak 3. része fogja a KOTORt elverni, de ez majd kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Dathomir
2010.05.21. 01:10
Sziasztok!
Két dolog szerintem hibás a cikkben:
- 2. oldal: "Hősünket szabadon generálhattuk, lehetett nő vagy férfi, ember, vagy egyéb faj képviselője". Szerintem nem lehet egyéb faj képviselője, csak ember.
- 4. oldal: "mi pedig az első részből ismert űrhajóban térünk magunkhoz". Szerintem egy bányász telepen térünk magunkhoz, a nevére nem emlékszem, rég játszottam vele, de volt ott valami baleset is még.

A cikk nagyon jó, kedvet kaptam újra a kotor 1-2-höz, bár lenne időm rá (érettségi szünet ..), a TOR-t meg nagyon várom már . A kotor2 vége számomra nagyon izgalmas volt, én kíváncsi vagyok, hogy mi az a nagy veszély ami után elindult Revan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. -Melkor-
2010.05.21. 01:58
Revan a True Sith birodalom után indult el, akik később visszatérnek háborúzni, erről szól kb ToR előtörténete, bővebb infóért lásd wookiepedia-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. uristen Datho...
2010.05.21. 06:45
Jah, Peragus -on. Én 22x kijátszottam mindenféle variációval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kkowika4 urist...
2010.05.21. 15:08
A cikkben említést tesztek a modról, viszont a linken található mod-ot 2008 elején post-tolták ki.
Nem tudtok egy frisebbet? Valószínűleg az már a végleges lesz.
Előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea Storm...
2010.05.21. 16:11
Valóban rengeteg utalás lesz majd, erre egy példa a teljes Taris bolygó, pontosabban ami maradt belőle a KOTOR eseményeit követően.

Úgy csinálják meg a játékot, hogy mindenki élvezni tudja, egy SW világban nem annyira járatos kezdő és egy rajongó is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dathomir
2010.05.21. 17:14
a Gizka team is csinált vmit, az is érdekelne, meg az, hogy az mennyire hivatalos... Hiába fejezik be a KOTOR2-őt, ha nem ismeri el a Lucasarts...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!