iPon Cikkek

Lenovo Ideapad Y580A: Csak játszik Veled

Dátum | 2012. 10. 08.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Nemrég járt nálunk az Asus legújabb játékosoknak szánt notebookja, a G55VW, amely 400 ezer forint körüli árával aligha lesz túl sikeres hazánkban, ám azt meg kellett állapítanunk, hogy tulajdonképpen nincs annyira túlárazva, amennyire az ember elsőre gondolná, ráadásul semmi komoly hibát nem találtunk rajta, így megkapta hivatalos ajánlásunkat. Feltette-e magában bárki a kérdést a cikk elolvasása után, hogy mekkora kedvezményért lenne hajlandó bevállalni egy kicsit gyengébb anyagminőséget, esetleg rövidebb jótállási időt vagy gyengébb kijelzőt? 30 ezer nyilván senkit nem hozna lázba, 60-nál elkezdenénk erőteljesen hümmögni, de 110 ezer az már mégis csak valami nem?


Ennyi választja el ugyanis jelen tesztünk főszereplőjét attól a géptől, amelyhez ereje mérhető, és amelyre pár héttel ezelőtt áldásunkat adtuk. Vajon mit kell elrontani ahhoz, hogy egy ilyen masina megmeneküljön minden létező díjtól, amit ki tudunk osztani neki? Egy zajos hűtés eléggé ki tudja borítani az embert, pláne, ha ehhez átforrósodó, olcsó hatást keltő műanyag burkolat tartozik. Egy pocsék kijelző jelentősen ronthatja a játékélményt, ahogy egy lassú merevlemez se lesz éppen a játékosok kedvence. A probléma az, hogy a Lenovo Y580A ezeket a dolgokat még csak hírből sem ismeri, de ne szaladjunk ennyire előre, mielőtt rávetné magát mindenki a webshopra, érdemes átnyálazni a következő pár oldalt, mert az éremnek mindig két oldala van.


A specifikáció alapján egy igazi fenevaddal van dolgunk és a 278 ezres árcédula is egész emészthető, hiszen hazánkban nagyon kevés gépben található GeForce GTX 660M típusú videokártya. Ezzel el is érkeztünk a lényeghez, hiszen ezt leszámítva az Y580A gyakorlatilag egy sztenderd Idepadnak felel meg, legfeljebb az 1 TB-os merevlemezre mondhatjuk azt, hogy a mai árak mellett extrának számít, illetve az 1920x1080-as kijelző is feláras dolog. Kiegészítő SSD-t csak a legdrágább modell mellé kapunk (ráadásul csak 32 GB-osat), így ezt a bővítést érdemes lehet majd magunknak elvégezni, sokkal jobban járunk vele. Említést érdemel a hatcellás, ugyanakkor megnövelt kapacitással rendelkező akkumulátor, amely a gyártó állítása szerint akár 5 óráig is kitarthat visszafogott használat mellett. A két éves jótállást természetesen kitolhatjuk még egy évvel, igaz, a (modelltől függően) 21-26 ezer forint elég soknak hangzik érte, viszont a normál garancián felül baleseti károk ellen is védi a tulajdonost, így érdemes lehet megfontolni.


A kiegészítőket nem vitte túlzásba a gyártó, tényleg csak a legszükségesebb dolgokat kapjuk meg az Y580 mellé, ebből is látszik, hogy a Lenovo nem tartja annyira fontosnak, hogy győzködje a játékos kedvű felhasználókat, tudják ők maguktól is, mitől döglik a légy, rápillantanak a specifikációra, majd az árcédula és nincs több kérdésük.
Az Asus G55VW esetében nem voltunk maradéktalanul elégedettek a hűtőrendszer teljesítményével, igaz, panaszkodni is felesleges lett volna, hiszen azon kívül, hogy az alkatrészek igencsak fel tudtak melegedni, maga a burkolat többnyire langyos maradt és a zajszinttel annak ellenére nem volt problémánk, hogy tudtuk, milyen erős hardver lakozik a gépház alatt. Az Y580 valamivel vékonyabb a G55-nél, így felettébb érdekes volt, hogy ennek ellenére hűvösebb volt szinte minden körülmények között, de nagy különbség, hogy az Asus gamer masinája a nyári kánikula kellős közepén járt nálunk. Most a Lenovo gépe üresjáratban gyakorlatilag némán teszi a dolgát, a processzor és a videokártya egyaránt 50 fok körül dolgozik, maximális terhelés mellett előbbi 85, utóbbi 75 fokig kúszik fel. A burkolat viszont már nem úszta meg a dolgot, az Y580 sokkal hamarabb és sokkal jobban átmelegedett, mint „vetélytársa”, komolyabb játszadozás után a billentyűzet bal oldala, ha nem is forró, de minimum meleg volt.


A hardver meglepően erős már alap kiépítés szerint is, a nálunk járt változat „csupán” egy belépő szintű Core i5-ös processzort tartalmazott, de a készülék négymagos Core i7-tel is rendelhető. Bár létezik GeForce GT 650M-mel szerelt változat, hazánkban ezt nem fogják forgalmazni, így az Y580-at csak és kizárólag az erősebb GTX 660M-mel lehet megvásárolni. Az Asus G55VW-nél elégedetlenségünknek adtunk hangot, hiszen a processzorba integrált videokártyát nem tudtuk használni, csak és kizárólag a dedikált GeForce-ot tudtuk munkára fogni, amely az akkumulátoros üzemidőre is rányomta a bélyegét. Ezzel szemben a Lenovo-nál nem vacakoltak, meghagyták a jó öreg NVIDIA Optimus technológiát, így nem vagyunk rákényszerítve a bivaly erős, de üresjáratban is viszonylag sokat fogyasztó GTX-re, nyugodtan használhatjuk 3D-n kívül minden másra az Intel HD Graphics 4000-et. Sokakban felmerülhet a gyanú, hogy azért tudja jóval alacsonyabban tartani az árat a Lenovo az Asus-nál, mert alacsonyabb órajelű GTX 660M-eket kap az NVIDIA-tól (például selejteket, amelyek nem tudták teljesíteni a hivatalos specifikációt), de mindenkit megnyugtathatunk, hogy ez nem így van. Bár korábban az Acer és a Sony egyes modelljeiben volt ilyesmire példa, az új Ideapadban teljes értékű GTX 660M dolgozik.A merevlemez szokatlanul nagy tárhelyet biztosít a leendő tulajdonosnak és még az is megbocsátható neki, hogy percenként csak 5400-at pörög, hiszen a saját tapasztalataink és a grafikon alapján sincs szégyenkezni valója. Egy dologban viszont nagyon aggasztó a produkciója, ez pedig a melegedés. Kora őszi időjárás mellett az 53 fok nagyon sok, ez nyári melegben könnyedén felkúszhat 60 környékére, amely már a középtávon is káros régiót jelenti. Sajnos nem volt lehetőségünk megnézni, hogy a 750 GB-os HDD-k hogy muzsikálnak (itthon ilyen kapacitású merevlemezzel lehet még megvásárolni a gépet), így ilyen tapasztalattal nem szolgálhatunk.


A JBL Premium minősítéssel rendelkező sztereó hangszórópár nem sokkal szól jobban, mint az átlag, főleg a hangtisztaság az, ahol fel tud mutatni valami pluszt. Különálló mélynyomója nincs, így inkább csak egy erős közepes szint az, amit megüt, játékokhoz viszont kellően hangos és maximális hangerő környékén se fedeztünk fel torzításra utaló nyomokat.

Az első szériás Ideapad Y finoman szólva sem tartozott a jól megépített, elpusztíthatatlanságot sugalló noteszgépek közé és ez többé-kevésbé igaz volt a második generációra is. Ezzel szemben az Y580 meglepően jónak tűnik, ahol kell, ott visszafogottan ugyan, de tartalmaz némi alumínium-szerűséget, amúgy pedig az átlagnál jobb műanyagokkal találkozhatunk szinte mindenhol. Ez azért is fontos, mert hosszútávon önmagában nem sokra megyünk a sebességgel, külföldi fórumokon jó páran túladtak egy év után az egykori Y560-akon, mert egész egyszerűen elkezdett fáradni bennük az anyag. Itt recsegésnek és ropogásnak nyoma sincs, ez egy abszolút középkategóriába passzoló eszköz, amely nem fog egyetlen díjat sem bezsebelni, ahol a dizájnt értékelik, de az árérzékeny piacokon ez nem lesz elsődleges szempont. A készülék egyéb iránt könnyen szerelhető, de túl sok mindent aligha fogunk benne cserélni. Akiknek SSD-re fáj a foguk, esetleg még több memóriát szeretnének, természetesen akadály nélkül megoldhatják a cserét, ez – ahogy sok más noteszgép esetében – nem jár garanciavesztéssel.


A billentyűzet abszolút vállalható, sőt, korrekt alátámasztása miatt akár hosszabb dokumentumok legépelésére is befogható. A gombok elrendezése a szokásos Ideapad stílust követi, sajnos a jobb oldal egy picit zsúfoltra sikerült. A klaviatúra háttérvilágítást is kapott (ez a hazánkban kapható Y580-ak közül csak a Windows-os változatokra mondható el, nem árt tudni), mértéke nem szabályozható, az Fn+szóköz kombinációval tudjuk ki-, illetve bekapcsolni.


A touchpad elég jellegtelenre sikerült a szó jó értelmében, hiszen a felülete egész nagy és az érzékenységével sincs igazán gond. Az egybeöntött, a felülettel közös kezelőgombokért viszont továbbra sem rajongunk, mert nagyon ritkán sikerül úgy megcsinálni őket, hogy használatuk örömet okozzon. A multitouch műveletek közül egyedül a jobb gomb funkcióját kiváltó opció hiányzik, ami – az előbb leírtak ismeretében – talán üdvözítő lett volna, ha mégis bekerül a repertoárba.


Csatlakozókból szintén az átlagot kapjuk, igaz, az USB 3.0 teljesen kiszorítja a korábban sztenderdnek számító eSATA-t a mezőnyből. Ilyenből összesen négyet kapunk, csakúgy, mint az Asus G55VW esetében. Digitális video kimenetből viszont csupán egy áll a rendelkezésünkre (a klasszikus HDMI), míg az ellenlábasnál ott van egy grátisz Mini Display Port is.

A tesztgépbe a két kijelző közül a drágábbik került, így a megszokott 1366x768 helyett 1920x1080 pixelnek örülhettünk. Sajnos arany középút itt sincs, aki tehát 1600x900-as LCD-re áhítozik, annak csalódnia kell. A Windows 8 megérkezéséig sajnos továbbra is azt kell, mondjuk, az 1920x1080 ilyen kis felületen túlságosan sok kompromisszummal használható csak a mindennapokban, akik pedig a létező legtovább szeretnék kihúzni majd a masinával, azok úgyis 1366-os panellel veszik majd. Akik mégis maradnak a fullHD mellett, azoknak sem kell aggódni, ugyanis a panel skálázási képességei igen jók, így például 1280x720-ban és 1366x768-ban is viszonylag kellemes minőségben játszhatunk, ha a sors úgy hozná, hogy ennél feljebb nem merészkedhetünk. A látószögek egyébként teljesen átlagosak, nincs gond ilyen szinten a géppel. A kávában lévő HD felbontásra képes webkamera viszont felejthető képvilágot produkál, optikája inkább az alsóbb régióban foglal helyet, már félhomálynál is képes erőteljesebb zajosodásra és belassulásra.

A tesztek közül talán a processzoré a legkevésbé érdekes, hiszen legalább három alkalommal csodálhattuk már meg a Core i5-3210M erejét, nagyon jól tudjuk, mire képes. Sokkal érdekesebb, ha kivételesen tényleg összevetjük az Asus G55VW-ben lévő Core i7-tel, hiszen ezzel a CPU-val az Y580 is rendelhető és…


…bizony képes elég sokat hozzáadni az amúgy sem lassú GeForce GTX 660M teljesítményéhez, amely az i5 mellett nem mindig tudja megmutatni oroszlánkörmeit. Azt azért hozzá kell tennünk, hogy a V55W-hez csak a régebbi tesztjeinkkel tudtuk összehasonlítani amik mai szemmel nézve nem túl VGA igényesek. Ahogy elkezdjük egyre jobban terhelni a VGA-t, úgy csökken a két gép közötti különbség.


Az akkumulátoros üzemidőben egyértelmű a Lenovo előnye, az integrált videokártya igen sokat hozott a konyhára, az pedig aligha érdekel bárkit is, hogy maximális terhelés mellett mindössze fél óráig marad talpon – valószínűleg nem a vonaton fogjuk végig tolni a Far Cry harmadik részét (bár még a játékok is tovább mennek az általunk mért maximális terhelésnél).
Bár a konklúzió nyilvánvaló, nem árt helyén kezelnünk a dolgokat. A Lenovo Ideapad Y580 egy nagyon jól sikerült gép, főleg, ha az árát és az előd modelleket vesszük alapul. Tudnunk kell ugyanakkor, hogy fő vonzereje a Windows nélküli kiadásokban rejlik majd, hiszen a Core i5-ös változat 238, a Core i7-es variáns pedig 269 ezer forintért vihető haza, ha magunk gondoskodunk az operációs rendszerről. Ezek példátlanul jó számok, cégen belül is van ám kacsintgatás gazdagon az utóbbi felé, ami nem csoda, hiszen a felhasználók visszajelzései többségében pozitívak. Egy nagyon fontos dolgot viszont nem árt észben tartanunk. Ha 1920x1080-as kijelzőre és/vagy háttérvilágítással rendelkező billentyűzetre fáj a fogunk, kénytelenek leszünk operációs rendszerrel ellátott változatot venni, ugyanis hazánkban egyelőre csak ezek rendelkeznek ilyesmivel (a nagyobb felbontású kijelző opcionálisan kérhető felár ellenében, a háttérvilágítással rendelkező klaviatúra széria). A mérleg másik nyelvén viszont ott vannak olyan nem elhanyagolható dolgok, mint a kategóriában csendesnek számító hűtőrendszer, az mSATA csatlakozó (melynek segítségével potom pénzért juthatunk SSD-hez anélkül, hogy a merevlemezt ki kellene cserélnünk), a relatíve hosszú akkumulátoros üzemidő és a jól használható billentyűzet. Ha összehasonlítjuk legközelebbi riválisával, az Asus G55VW-vel, akkor egyértelmű, hogy a Lenovo éri meg jobban a pénzt. Persze ezt majd a következő egy-két év átírhatja, de reméljük, a cégnél tanultak a korábbi generációknál elkövetett hibákból. Aki az egyik leggyorsabb ma kapható, ugyanakkor még megfizethető árcédulával rendelkező noteszgépet keresi, az az Y580-nál per pillanat nem talál jobb partit, kiegészítő SSD-vel, 1 TB-os merevlemezzel, GTX 660M-mel, 6 GB RAM-mal és Core i7-tel is hazavihető 289 ezer forintért, van még valakinek kérdése?


A Lenovo Ideapad Y580 típusú notebookot a CHS Hungary Kft-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Pro:
+ kategóriájában csendesnek számító hűtőrendszer
+ a billentyűzet bal oldalát leszámítva alig melegedő burkolat
+ elképesztő ár/teljesítmény mutató
+ kategóriájában jónak számító üzemidő
+ mSATA csatlakozó kiegészítő SSD meghajtó beszereléséhez
+ 2 év garancia, amely balesetbiztosítással egybekötve terjeszthető ki 3 évre

Kontra:
- az 1 TB-os merevlemez nagyon melegszik, nyáron gond lehet belőle
- nagy felbontású kijelző és háttérvilágítással rendelkező billentyűzet itthon csak a Windows-os változatoknál érhető el
- a touchpad túlságosan középszerű, de a célközönség talán nem használja olyan gyakran, mint egy átlagos notebook tulajdonos

Hivatalos oldal: Lenovo
Vásárlás: iPon webáruház
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. famouskuku...
2012.10.08. 10:30
Kb. 2 hónapja használom és teljesen megvagyok vele elégedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. arin
2012.10.08. 11:30
Mondjuk az kicsit gáz, hogy ebből a szériából nem érhető el egy darab sem a 200K -s ársávból. Az Y570 eseknél volt 200 ért is meg volt 300 ért is rendelhető verzió.
A másik meg:

"Az első szériás Ideapad Y finoman szólva sem tartozott a jól megépített, elpusztíthatatlanságot sugalló noteszgépek közé és ez többé-kevésbé igaz volt a második generációra is."

Hát nem tudom megmondani pontosan, mert ilyet még nem fogtam a kezembe, de egy 570 esem van 1 éve, és az sem recseg ropog a legkisebb mértékben sem, szerintem az anyaghasználata kifejezetten jó. (a bill sem hajlik) Talán az 560 asnál volt ilyen gond, de ezt javíthatták. Egyébként meg ebben ha jól látom ugyanannyi az alumínium mint az 570 ben. Tulajdonképpen ugyanúgy néz ki, csak a színe más. Ha csak nem a fedél is aluból van. A hűtése az 570 nek is elég jó, nekem ez volt az egyik fő szempont amiért ezt a családot választottam. Ahogy olvastam itt sincs másképp.

Még annyit fűznék hozzá, hogy én nem biztos, hogy a full hd t választanám, mert ugyan a geforce 660m elég bika mobil gpu, de azért végtére is mégiscsak mobil, egy idő után már ez sem lesz elég, aztán egyből el is lehet felejteni a natív felbontást.

Egyébként jó cikk, én örültem volna egy 570 es tesztnek is, de azért ennek is örülök!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. jzsgbr
2012.10.08. 12:36
nincs túlárazva?! na nee!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mullerdavi...
2012.10.08. 12:52
DOSos verzióban is van háttérvilágítás. Legalábbis nekem olyat sikerült venni.
Annyi még hogy az msata-hoz nincs alapból csavar, szóval aki magának teszi bele, annak szereznie kell hozzá csavart Nekem a régi laposomból sikerült a wifi kártyától, mert az y580ban ott is csak 1 van.

A touchpad gombjai viszont tényleg lehettek volna külön. Böngészésnél meg általában windows használatakor annyira nem zavaró, de játékokban nem a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. krajcsovsz...
2012.10.08. 12:59
Nyáron vettem windows nélkül 1366-os kijelzővel, 8 giga rammal, i7-tel 264 ezer forintért. (És van benne háttérvilágítás.)

Elképesztő gyors, még a Max Payne 3-mat is viszi fullon antialiasingostól 20 FPS körül, de 1-2 dolgot egy szinttel visszavéve már bőven 30 fölött van. A hivatalos 5 óra üzemidő az inkább 6 és fél, a hűtése szerintem zseniálisan jó és egyáltalán nem melegszik zavaróan. (Nyáron se.) A touchpad pedig majdnem apple színvonal.

Ami nem tetszik:
- a billentyűzet kicsit zsúfolt, elég sokat ütök még mindig mellé
- a pereme kicsit éles, kényelmetlen lehet rajta támasztani a csuklót
- a billentyűzet megvilágítása elég egyenetlen, sok helyen pedig kilátszik alóla a led és kicsit vakít
- a gombok nyomáspontja nagyon mély, amíg nem szoktam meg, egy csomószor kihagyott leütéseket, játék közben pedig most is előfordul, hogy egyszer csak elengedi a gombot, pedig még nyomom. (Ez a legzavaróbb.)

Ettől eltekintve ennél jobb gépet sztem még 400 alatt se kapni, nemhogy 300 alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. PumaK
2012.10.08. 15:20
A 4. oldalon lévő képek nem jól vannak linkelve, tehát nem az jön be amit látni lehet a tesztben.

A gép szerintem nagyon jó, én az elődjét használom pár nap múlva lesz 1 éve, és használtam repülőn, kőre letéve a semmi közepén és még sok felé a világban.
Nincs semmi baja (igaz nagyon vigyázok is rá, 3-4 rétegbe szoktam becsomagolni ha szállítom.

A billentyűzete nagyon jó, mondom ezt úgy, hogy percenként 90-110 szót tudok gépelni másolásnál, ha meg fejből írok akkor kicsit gyorsabban.

Ha most vennék gépet, akkor gondolkodás nélkül az Y580-at választanám (Windows-zal, világítással)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Alvin_ti42...
2012.10.08. 16:18
Köszönöm szépen a visszajelzéseket! Akik Windows nélkül vásárolták a gépet és mégis világító billentyűzetük van: megtennétek, hogy megírjátok nekem a cikkszámot az alábbi listáról?

http://ipon.hu/?searchthis=y580&where=shop-inaktiv

Köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mullerdavi...
2012.10.08. 17:13
@Alvin:
P/N: 59335955
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. zvigh
2012.10.08. 17:19
Unokaöcsi vett ilyet az USA-ban kb. fél éve, nem emlékszem pontosan a GPU-jára, talán ettől árnyalatnyilag gyengébb, no de a lényeg, 750 dollár körül volt a gépezet. Ennyit európáról, kiszívják véreteket itt, az utolsó cseppig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. zord01
2012.10.08. 19:18
De ki ám baszki... És egész EU-n belül Mo.-n a legnagyobb rabló banda...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Tatar67
2012.10.08. 23:00
Lenovo Y580 és Asus G75V közül én az asust választottam, szerintem jobb vétel mint ez.

http://ipon.hu/webshop/product/asus_g75vw_t1322d/212452

317 volt, a lenovo ugyanezzel a konfiggal 300.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mullerdavi...
2012.10.08. 23:53
@Tatar67:
Attól függ mire akarod használni.
Nagyobb is az asus meg nehezebb is. 270-280 az olyan konfig amit linkeltél de mind1, 30-40ezret még talán megérne pluszba.
Ellenben 4.5 kg, ami nem éppen pozitív dolog, aki napi/heti szinten hordozza, szerintem az sok! Ez a fő oka, hogy énis az y580at választottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. balikabo
2012.10.09. 10:51
Nekem egy HP envy 17 esem van, szerintem árban az is ezek között mozog. Igaz nekem a 2010 es szeria van 3 éves a laptol(i7 Q720, 4giga ram, 5850 1 GB VGA) tökéletesen megy rajta minden most is, alu ház, halk bill, 2 HDD foglalat, Beast audio, BF3 is csontnélkül megy, persze ekkora azért ajánlott padon hsználni, talán a melegedést jobban ismegoldhatták volna, én egy 256GB os SSD-vel használom és álomgyors a gép. Ezzel csak azt szerettem volna hogy én ezt is ide venném(kategoriában)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. balikabo
2012.10.09. 10:55
Pl az új envy:
Processzor: Intel Core i7-2630QM (4 x 2,00GHz / 2,90GHz Turbo, 6MB Cache);
Kijelző: 17.3" FULL HD (1920x1080) 3D;
Memória: 8GB DDR3 1333MHz;
Merevlemez: 1 TB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6850M 1GB DDR5;
Optikai meghajtó: Blu-ray ROM / DVDRW;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11a/g/n; 2 x USB + 1 x USB 3.0; kártyaolvasó:; HDMI™; VGA; webkamera; E-SATA; Bluetooth; LAN: Gigabit; 3D szemüveg;
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
Billentyűzet: magyar

339.99 Ft áfával!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. balikabo
2012.10.09. 10:55
lemaradt egy 9 -es a végén
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nightmare1...
2012.10.09. 13:35
mullerdavid

Aki napi szinten hurcolni akarja a gépet, az nem itt keres masinát. Amúgy nem véletlen nehezebb az Asus, dupla hűtést kapott Plusz az adapter se kispályás hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. grog
2012.10.09. 14:28
Jó én nekem ez helyett a kéthetes noteszem.

295K-ba fájt:

Intel Core i7 3610QM 2.30GHz, 6 GB RAM, 1024 GB HDD, , 17,3 ", 1920x1080 HD 1080 kijelző, nVidia, GeForce GT 650M 2GB , 2048 MB VGA,+256GB ocz vertex 4
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. krajcsovsz...
2012.10.09. 18:58
@nightmare13

Én ezt simán elhurcolnám napi szinten, pedig kocka vagyok, nem bodybuilder.

Szerencsére csak heti egy Kecskemét-Szeged oda visszát kell vele utaznom, de azért egy 4,5 kilós géppel már ennyivel sem volna olyan őszinte a mosolyom.

Ebben az a vitamin, hogy multimédiás mérettel/súllyal/üzemidővel tud gémer kraftot odatenni, ha arról van szó, tulképp 2 in 1
Nemtom hány embernek van pont erre szüksége, de nekem nagyon, amíg ilyen kétlaki életet élek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nightmare1...
2012.10.09. 22:11
@krajcsovszig

Nekem, mint érezhető, az Asus gép van meg. Tény, hogy nem egy pehelysúlyú dög, de nekem megéri a súlya miatti plusz macerát az, hogy teljesen hűvös marad a gép terhelés alatt úgy, hogy hangja sincs. Az adapter is közel 180 wattos (most nem emlékszek pontosan), szóval akku töltés is gyorsan menne. Plusz veszett jó áron szereztem be, 285 volt i7 procival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!