iPon Cikkek

Lenovo Thinkpad T420si: Anorexiás munkatárs

Dátum | 2011. 11. 21.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Mai tesztünkkel ismét az üzleti notebookokat szerető felhasználóknak kedvezünk, hiszen két év után újra nálunk járt a Lenovo karcsúsított ThinkPad-je, amely ennyi idő alatt már két generációváltást is megélt. A T420si nem véletlenül landolt a szerkesztőségben: életciklusának végéhez közeledik és most kifejezetten jó áron vihető haza. Megnéztük hát, mire képes a sokak által csak non plus ultra-nak tartott hordozható gép alap kiszerelésben.


Szinte feltúrtuk az internetet, hogy megtudjuk, mit jelent a T420s megnevezés utáni az „i” utótag, de gyakorlatilag érdemi információt még a gyártó honlapján se találtunk. Megnéztük hát a mezei T420s adatlapját és arra a következtetésre jutottunk, hogy az ExpressCard foglalaton és az erősebb processzorokon kívül lényeges eltérés nincs a két modell között. Ja, majdnem elfelejtettük: a T420si bő százezerrel olcsóbb a T420s-nél.


Végigfutva a specifikáción, látatlanban is azt kell, mondjuk, hogy egy ThinkPadhez képest a 240 ezres árcédula csábító. 1600x900-as matt kijelző, NVIDIA Optimus, 3 év garancia és minden olyan jó tulajdonság, amellyel a T420/T420s alapjaiban véve rendelkezik. Az 1,67 kg-os tömeg csak hab a tortán, szinte megkívánja az ember már olvasás alapján is, de lássuk, mi rejtőzik a színfalak mögött, hiszen nem mind arany, ami fénylik – tartja a mondás.


A minimalista csomagoláson senki nem szabad, hogy meglepődjön, a Lenovo sosem a bőkezűségéről volt híres. A legszükségesebb dolgokat megkapjuk, a dokumentációt és a 90W-os tápegységet, a többi a mi dolgunk. Talán azokat érheti legfeljebb csalódás, akik a hatalmas doboz miatt sokkal több mindent vártak.

Két évvel ezelőtt szó szerint elájultunk a T400s parádésan jó hűtőrendszerétől, hiszen akkor egy elég erős Core 2 Duo-t képes volt 74 fokon tartani maximális terhelés mellett is, ráadásul úgy, hogy eközben minimális zajt csapott. Nos, ezt a T420si-nél – kisebb túlzással – el kell felejtenünk. Tény, hogy normál használat mellett a gép továbbra is halk, viszont a hőmérsékletek már jóval magasabbak átlagos igénybevétel esetén is. A processzor és a videokártya egyaránt 50 fok körül mozog, maximális terhelés mellett pedig előbbi akár 99 fokig is felmelegedhet, míg utóbbinál 81 fok a max. Ezekkel az értékekkel két probléma van. Az egyik, hogy mostanában nem éppen trópusi időjárás uralkodik a budapesti lakásokban, így nyáron ennél sokkal kellemetlenebb értékekkel is számolni kell. A másik, hogy míg a T400s-nél a 70 fok feletti hőből a felhasználó gyakorlatilag semmit nem vett észre, addig a T420si-nél a bal oldal alja szinte teljes egészében forró, ha maximális terhelésen járatjuk a gépet – arról nem is beszélve, hogy a bal oldali szellőzőnyíláson szintén nem hűvös levegő áramlik kifele. A zajszint bár nem zavaró még ilyenkor sem, érezhetően nagyobb, mint normál használatnál. A probléma nem is ezzel van, hanem a melegedéssel, hiszen az ember nem ezt várja egy ThinkPadtől, főleg nem egy olyan modelltől, amelynek az alapját egy bő 300 ezres típus adja.


A hardver nagy része régi ismerősként köszön vissza, egyedül az NVIDIA Quadro NV 4200M videokártya lehet ismeretlen sok ember számára, de lényegében egy GeForce GT 520M-ről beszélünk, így mindenki számára egyértelmű, hogy egy játékra alkalmas grafikus gyorsítóról van szó, amellyel nem mellesleg komolyabb szerkesztési munkákat is el tudunk végezni a szoftveres támogatásnak köszönhetően. A viszonylag magas órajelű Core i3-ban található Intel HD Graphics 3000-es videokártyát természetesen minden további nélkül használhatjuk, a két VGA közti váltásért az NVIDIA Optimus technológiája felel. Jó hír, hogy a 4 GB rendszer memóriát egyetlen modulként kapjuk meg, így fillérekből megvan a 8 GB-unk, ha igényt tartanánk rá.


A Hitachi 320 GB-os merevlemeze nem számít nagynak, bár a mostanában divatos HDD árak mellett minden GB-ot meg kell becsülnünk, főleg, ha percenként 7200-as fordulatszámról van szó. Kategóriájában nem számít gyorsnak a T420si-ben található meghajtó, alig gyorsabb, mint a legsebesebb 5400-asok, igaz, legalább annyira halk is. A melegedésével nem volt probléma, 40 fok fölé nem nagyon tudtuk vinni, így jó eséllyel a legnagyobb nyári melegben se lesz vele gond.

A hangszórók tisztán szólnak és meglepően hangosak is, de inkább sorozatok nézésére találták ki őket, esetleg konferencia beszélgetésekre, mintsem zenehallgatásra, hiszen a közép tartomány elég hangsúlyos, igaz, ezt a hangszín-szabályzókkal vissza tudjuk fogni.


Külsejüket tekintve a ThinkPadek egy ideje szinte változatlanok, ami nem csoda, hiszen ha valami bevált, azt nem szokták rögtön átformálni, gondoljunk csak a szintén sikeres Apple MacBookokra, amelyek három éve ugyanarra az alumínium vázra épülnek. A T400s alapjait vitte tovább a T420si is, egyedül a merevlemez elhelyezést változtatták meg egy kicsit a mérnökök, valamint a visszajelző LED-ek is a jobb oldali zsanérhoz kerültek, akárcsak a rendes T420 esetében. A matt és minimálisan érdes fekete burkolat továbbra is az egyik nagy kedvencünk (amely nagy sikerrel pergeti le magáról az ujjlenyomatokat), ráadásul a merevítést se spórolták ki mögüle, így elég strapabíró szerkezet benyomását kelti a mindennapokban, ami kész csoda egy ilyen könnyű masinától. A zsanérok alumíniumból készültek, az alsó burkolat pedig megkapta a T széria minden tagjánál széria felszereltségnek számító Rollcage vázat. Hogy megértsük, miért számít tudása alapján kifejezetten jutányosnak a 240 ezres T420si, nem árt, ha tudjuk, hogy a vékony optikai meghajtó cserélhető, helyére második merevlemezt/SSD-t, esetleg kiegészítő akkumulátort tehetünk. Szintén alap a dokkoló csatlakozó, melynek funkcionalitását talán már senkinek nem kell bemutatni. Fontos tudnunk, hogyha a gépben található merevlemezt esetleg száműzzük a DVD helyére és az így felszabadult rekeszt egy SSD-vel töltjük meg, akkor feltétlenül készítsünk még a korábbi rendszer alól egy helyreállító DVD-t, ugyanis máshogy nem fogjuk tudni az SSD-re feltelepíteni a gyári rendszert. Ezek után nyissuk ki a gépet, amelyet a jól megszokott elhúzós mechanikus zárral tudunk megtenni.


A billentyűzet a megszokott sémát követi, minden T szériás ThinkPad ugyanezt kapta generációk óta. Először a T400s-nél találkozhattunk pontosan ezzel a kiosztással, és azóta nem csak a vékony, hanem a normál vastagságú T410-eket és T420-akat is ezzel szállítják, illetve szállították. Alátámasztása kiváló, gépelési komfortja szintúgy, ráadásul zajcsillapítása is első osztályú, a közel nulla flexibilitásról már nem is beszélve. Mi nem találkoztunk az iránygombokra jellemző instabilitással, amelyre pár felhasználó panaszkodott, néhányan a Youtube-on adva hangot elégedetlenségüknek. A Thinklight továbbra is a kijelző feletti kávába rejtett LED-es lámpát jelent, amely ugyan többé-kevésbé használható, de már tényleg eljárt felette az idő, így alig várjuk az alulról megvilágított, változatlan formában és minőségben piacra dobott Lenovo klaviatúrát.

SimpleTap működés közben
A touchpad is szinte nulla változáson ment keresztül a korábbi generációkhoz képest, a felülete éppen csak annyira érdes, hogy az még ne menjen a komfort rovására. Érdemes a gép első bekapcsolását követően kikapcsolni az ún. Edge Tap Filteringet a touchpad beállításainál, ezzel kiiktatva a hasznos rész széleinek ignorálását. A multitouch műveletek közül a legtöbbet támogatja a készülék, így ezen a téren nincsenek hiányosságok, aki akarja, kihasználhatja a zónákat is, bár ehhez talán nem elég nagy a rendelkezésre álló felület. Érdemes legalább megismerkedni a SimpleTap programmal, amely egy kétujjas dupla kattintás után bukkan fel teljes képernyős alkalmazásként. Gyakorlatilag a gyorsgombokat és egyéb, általunk, illetve előre meghatározott alkalmazásokat tudunk vele könnyedén vezérelni.


A gép minden oldalán találunk valami hasznosat, elöl ugye a mechanikus zár foglal helyet, jobb oldalon főleg a DVD meghajtót találjuk, míg bal oldalra került egy kikapcsolt állapotban is tölteni képes USB aljzat, illetve a kártyaolvasó. A legtöbb port viszont hátulra került, itt találjuk a tápcsatlakozót, a LAN-t, az USB3 és PowerUSB csatlakozót, illetve a digitális és analóg video kimeneteket egyaránt.

A matt kijelző fantasztikus és ezt a jelzőt még akkor is megérdemli, ha látószögei csupán átlagosak. A szöveg megjelenítés borotva éles, a panel pedig nagyon könnyen kalibrálható és színvilága annyira semlegesen kellemes a szemnek, hogy egy pillanatra el is felejtjük, hogy egy notebook előtt ülünk. A fényerő 15 lépésben szabályozható, a legalsó állás gyakorlatilag csak korom sötét szobában használható, míg a legmagasabbat kizárólag tűző napsütésben ajánljuk. A kávában megbújó webkamera képe viszont elég gyenge, mozgáskövetése átlagos, mesterséges fényviszonyok mellett pedig kifejezetten hajlamos a zajosodásra.


A processzor és rendszerteszteket illetően semmi különlegességet nem tapasztaltunk, egyedül a videokártya tűnt gyengébbnek a vártnál.


A direkt játéktesztek erre rácáfoltak, hiszen a Quadro-val hozta ugyanazt a sebességet, mint a vele azonos specifikációval rendelkező GeForce GT 520M. Ha az élsimítástól eltekintünk, elég sok mai játék elfut rajta, igaz, az 1600x900-as felbontás néha inkább hátrány, mintsem előny ebben a tekintetben.


Ami a közönséges hatcellás akkumulátor teljesítményét illeti, nem voltunk tőle elájulva, pedig a dokumentum olvasós tesztnél annak ellenére használtunk minimális fényerőt, hogy tudtuk, normális körülmények között nem túl életszerű ez a beállítás. Némi bizakodásra adhat okot, hogy a kiegészítő, DVD író helyére tehető négycellás 32 Wh-s teleppel akár 9 óráig is felpumpálható ez az idő. A maximális terhelést ugyanakkor jól viselte a gép, hiszen közel másfél óra ilyen iszonyú magas fényerővel egy dedikált videokártya mellett semmiképpen nem számít rossz eredménynek.

Ha szigorúak és objektívek akarunk maradni, akkor bizonyos tekintetben csalódást okozott a Lenovo vékony kialakítású ThinkPadje, hiszen nem vagyunk hozzászokva, hogy maximális terhelés mellett ennyire forró legyen egy üzleti kategóriás gép – főleg, ha az egy ThinkPad. Ha ettől a nem túl jelentéktelen ténytől eltekintünk, akkor viszont aligha találunk fogást a T420si-n. Bár az akkumulátoros üzemidő inkább átlagosnak számít, a remek kijelző, a legalább annyira kiváló billentyűzet és a szintén jól használható touchpad már önmagukban garancia a sikerre. Ha ehhez hozzávesszük a dokkolhatóságot, a cserélhető optikai meghajtót, a kiváló anyaghasználatot, a mindent verő minőség érzetet és a 3 év garanciát, akkor hamar rájöhetünk, hogy 240 ezer forintért ez a mindössze 1,67 kg-ot nyomó készülék kifejezetten jó vétel. Ennyi pénzért az üzleti szegmensből legfeljebb a Dell Latitude E5420-at, illetve a HP Probook 6460b-t/6465b-t vihetjük haza. Egyikőjük sem számít rossz partinak, de strapabírás szempontjából a T420si könnyű tömege ellenére veri őket. Egyértelműen ajánlott vétel, szomorúak talán csak azért lehetünk, mert ez a típus ilyen áron talán soha többet nem lesz majd látható a modellfrissítésig.

A Lenovo ThinkPad T420si-t a CHS Hungary Kft-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!


Pro:
+ remek matt kijelző
+ kiváló billentyűzet
+ jó touchpad
+ minőségi, merevítéssel ellátott matt burkolat
+ fém zsanérok
+ dokkolható
+ cserélhető optikai meghajtó
+ USB 3.0
+ 3 év garancia
+ csupán 1,67 kg

Kontra:
- kategóriájában méltatlanul forró alkatrészek
- maximális terhelés mellett az elődök halkabbak voltak
- egy akkumulátorral csupán átlagos üzemidő

Hivatalos honlap (T420s): Lenovo
Vásárlás: iPon webáruház

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. sdombi
2011.11.21. 13:05
99 °C nem túl acélos, mi lesz ha már az irodában is 30-32 °C lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Alvin_ti42...
2011.11.21. 14:26
Mikrobi: majd gondolkodom egy finomabb verzión, ha a főszerkesztő nem érezte annak, akkor lehet, hogy ez még a belefér kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Alvin_ti42...
2011.11.21. 14:27
sdombi: ezek az értékek természetesen maximális terhelés mellett értendők (tehát amikor a processzor és a dedikált videokártya is hosszú percekig folyamatosan 100%-on pörög). Normál felhasználás mellett sosem fogja megközelíteni még a 80 fokot se egyik alkatrész sem. Ettől függetlenül csalódás az eredmény, az tény és való, hangot is adtam neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Sermi
2011.11.21. 15:46
Alvin: ahogy olvasom TP fórumon TPA Fan Control megoldás lehet valamennyire a melegedésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Simba
2011.11.21. 16:50
Tetszetős gép, bár ez nekem már nagy inkább X220.

De már látom lelki szemeim előtt az ilyen hozászolásokat, hogy "ennyiért mért nincs komolyabb VGA meg erősebb proci benne" stb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Kobaljov
2011.11.21. 20:34
Végre került bele USB 3.0 is, úgy emlékszem bejelentéskor a sima 420-asokba nem jutott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. franc0
2011.11.21. 21:14
Ez a gép ennyi pénzért nagyon megéri. Elvileg ez drágábban kéne menjen, de bizonyos okokból most ilyen olcsón hozzá lehet jutni.
Persze az "s" verziók betegségei itt is jelen vannak, de kárpótol a vékonyság és a tömeg.

Az "i" jelzés a gyengébb belsőre utal, gyakorlatilag az i3 procit jelenti. No nem mintha nem lenne elég egy Sandy Bridge i3...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. ADAMEX
2011.11.22. 21:57
Aztazeget! Ez hogy néz ki?

"Külsejüket tekintve a ThinkPadek egy ideje szinte változatlanok, ami nem csoda, hiszen ha valami bevált, azt nem szokták rögtön átformálni, gondoljunk csak a szintén sikeres Apple MacBookokra, amelyek három éve ugyanarra az alumínium vázra épülnek."

Igen, de azok legalább szépek azért nem változtatnak rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. malvoisen
2011.11.22. 22:03
Ez a gép valóban tetszetős, valódi értékekkel rendelkezik, nem úgy, mint a hasonló kategóriába pozícionált HP gép. Ugyanakkor azt ne higgye senki, hogy a "nagytestvéreknél" megszokott on-site garancia jár ezért az árért. Egyébként, ha gépet kéne vennem, megfontolnám ezt a modellt, bár inkább i5-tel és 8 GB RAM-mal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Alvin_ti42...
2011.11.22. 22:58
ADAMEX: Más célközönségnek készült a ThinkPad, mint a MacBook, de abban közösek, hogy mindkettőért rajong a megcélzott réteg Kevés olyan emberrel találkoztam eddig, akinek mind a két család bejött volna egyszerre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Flegeton
2011.11.23. 02:45
hmm üzleti kategória?!
Inkább "munkás" gép mint üzleti, nem csili vili mutogatós noti.
A hőn lehet segíteni, szerintem csak újra kellene kenni a pasztát.
Asus DC" 6970esem elég magas hőmérsékleteket mutatott (70+ alapból) és pörgette a ventit rendesen, miután szétszedtem hogy méricskéljek (a vízhőtéshez) láttam hogy teljesen száraz homokszerű volt a hővezető. Újrakentem és most 35 fokon indul és csak ritkán hallom felpörgetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. sutszi
2011.11.23. 08:27
ADAMEX: Használtál már ilyen Thinkpad-et? Volt szerencséd élőben megnézni? Szerintem nem. Mert akkor biztosan nem írsz ilyen hülyeséget. Ízlésről vitatkozni különben is értelmetlen.

Flegeton: üzleti/munkás...Szerintem rendesen van átfedés a két terület között. Mondjuk nem értem, hogy egy üzleti gép miért mutogatós szerinted.
--------------------------------
A cikkel kapcsolatban pár észrevétel:
1. Érdekelne a nagy melegedés közbeni részletes körülmények. Pontosan milyen alkalmazások futottak? Milyen BIOS verzió volt fent? A PowerManager-ben milyen beállítások voltak érvényben? A ventilátor eközben milyen fordulatszámon üzemelt?
Egy másik oldal fórumán egy ilyen gépet vásárolt nemrég egy tag, és nem tapasztalt melegedési problémákat.
2. Szerintem van némi sugalmazás a cikkben. Ez a konkrét termék az ára miatt került egy szintre a Probook-al. Ami a hardveres körítésnek is köszönhető. De egyébként egy tipikus Thinkpad T széria. Ez pedig simán az Elitebook-al versenyez az egyéb szolgáltatásait tekintve, ami egy magasabb kategória. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ez a gép sokkal jobban megéri mint a Probook.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Flegeton
2011.11.23. 09:34
Az üzleti kategóriát úgy fogom fel, hogy inkább az üzleti szférában dolgozókat célozzák meg. Marketingesek, üzletkötők stb, akik viszik hozzák a kis designos gépeket. Mert ugye ez is olyan mint a plazmatévé az előcsarnokban. Az ilyen gépek mindig szépek és elegánsak (talán), teljesítményben nem különösebben kiemelkedőek vagyis inkább szükségtelen. Pár gagyi prezentációt lejátszani meg offiszozni - kellenek. (nálunk is ezt tapasztalom)
a a quadro segédkártyát nézem és ezt a régi designot, akkor ez kifejezetten teljesítményorientált munkásgép. Jó CADre, meg sok más grafikus programhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sutszi
2011.11.23. 13:35
Flegeton: Gondoltam, hogy valami ilyesmit fogsz írni. Természetesen van T420 variáns Quadro nélkül is...
A design pedig a Thinkpad-ek esetében szerintem komoly presztízs értékkel bír.
Nem hiszem, hogy egy üzletembert "lenéznének" mert beállít egy TP-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ADAMEX
2011.11.23. 22:17
@sutszi:
Nem láttam/használtam még Thinkpad-et, de így képek alapján azért csak meg tudom ítélni, hogy ez mennyire néz ki jól. Nem azt írtam, hogy rossz a gép, csak hogy a dizájn nagyon esetlen/régi. Én jobban érzem magam, ha a gépem nemcsak erős/megbízható/stb, hanem szép is.

Dehát ízlések és pofonok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm
2011.11.23. 23:14
Jó gép ez még ha kissé konzervatív is.
Egyébként ezmiez a szellőző nyilásban???

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Flegeton
2011.11.23. 23:51
én szeretem ezt a desingot, T20as volt az első laptopom. Még most is megvan és működik. Most gondolkodok rajta, hogy kellene bele egy ide-s ssd
DE a munkahelyemből kiindulva ezt tapasztaltam. Igaz minket köt a dell, mert velük vagyunk szerződve, de itt is a designos gépeket viszik a managgerek. Meg se nézik a hardvert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sermi
2011.11.24. 11:16
Flegeton: nekem szerencsém van, a munkahelyemen vagy ThinkCentre gépen dolgozik valaki vagy ThinkPadon. Nekem csak előbbi van bent de otthon hűen szolgál egy saját T400.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm
2011.11.24. 11:41
Egy ThinkCentre nálam is szolgál, teljes megelégedésemre.
Lassan laptop vásár is aktuális lenne, csak a kijelző lenne nagyobb, mert a legfóbb igény hogy matt legyen, ebben legalább teljesül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Alvin_ti42...
2011.11.24. 12:55
józsef m.: Bár nem pont ugyanez a kategória, de ha találsz valahol L520-as ThinkPadet, akkor az lehet a Te barátod (esetleg egy T520i).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Alvin_ti42...
2011.11.24. 13:01
Illetve, ha nem szükséges ennyire erős vázszerkezet, akkor a ThinkPad Edge E520 széria is szóba jöhet, az is matt panellel rendelkezik (igaz, 1366x768-nál nagyobb felbontással nem lehet megvásárolni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sutszi
2011.11.24. 14:26
ADAMEX:Én sokféle gépet és sokféle képet megnéztem. Nem teljesen azt ajda vissza amint a valóságban. Ettől függetlenül nyilván nem lehet mindenkinek szép ez a design ezt elfogadom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm Alvin...
2011.11.24. 15:06
Köszi, ezt a két tippet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Alvin_ti42...
2011.11.24. 17:43
sutszi:

1. Processzor terhelésre: Prime95 In-place large FFTs ; videokártya terhelésre: Furmark 1.82 Stress test. A kettő egyszerre futott, amikor az említett értékeket mértük - tehát mindennapi körülménynek távolról sem lehet nevezni, ezzel szoktuk a tűrőképességet nézni. Az említett tag tudtomásom szerint a tpfancontrol nevű programot használja a hűtés menedzselésére. Tekintettel arra, hogy a vásárlók nagy részének nincs is tudomása az alkalmazás létezéséről, én nem használtam. A BIOS a gyári volt, a verziószámára már nem emlékszem, de elég friss volt dátum alapján. Ventilátor fordulatszámát szintén passzolom.

2. Így van, a Probooknál jobban megéri még a vékony T szériás ThinkPad is. Ahogy mondod, az igazi konkurencia az Elitebook (amiből viszont nincs vékonyabb kiszerelés mai napig), abból is a 8460p.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. igf71
2011.12.02. 22:55
Vettem egy ilyet: Lenovo ThinkPad T420si - NV575HV W7P
Tapasztalataim itt: ((
http/logout.hu/tema/re_lenovo_thinkpad_t420s_teszt/hsz_213-213.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sermi
2011.12.05. 11:31
igf71: szép hogy megosztod a kereskedővel szembeni problémákat de mi köze ennek a géphez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zvigh
2012.05.15. 11:51
Kontra:

Az a kombinált 3.5mm jack (kimenet/bemenet) egy rakás szar. Hibbant fszkalap aki ezt rátervezte, nem találsz hozzá kompatibilis headsetet. A beépített stereo mikrofon pedig egyenesen minősíthetetlen az újabb thinkpadeken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!