iPon Cikkek

Lenovo ThinkPad X120e: Mobilitás, ahogyan szeretjük

Dátum | 2011. 05. 23.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Az AMD gőzerővel készül a nyári és őszi támadásra az Intel Atom platformja ellen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy sorra-rendre szállingóznak a Brazos alapú netbookok, most éppen a Lenovo elképzelése tette tiszteletét nálunk, amelynek külön örültünk, ugyanis a cég a legritkább esetben szokta ezt a kategóriát gagyinak nevezhető termékkel megcélozni. Ez az első ThinkPad, amely tényleg netbooknak készült, az előd modell (X100e) hiába tartalmazott alacsony fogyasztású AMD processzort, a cég mégsem hívta annak, ami valójában volt – netbooknak.


Most teljesen más a helyzet, mind a hardver, mind az árazás árulkodik a termék hova tartozásáról, utóbbi pedig olyannyira jól sikerült, hogy teszttermékünk megérkezése előtt a fórumban már két olvasónk is jelezte vásárlási szándékát. Bár a ThinkPad márkanevet a Lenovo némileg veszélybe sodorta az Edge-dzsel (amely közel sem annyira rossz gép, mint amennyire beálltják), az X120e külsejét tekintve abszolút beleillik a márka arculatába.


A 100 ezres ár rögtön szemet szúrhat a táblázat alján, de ne feledjük, operációs rendszert magunknak kell beszerezni a gép mellé. A Bluetooth csak az opciós listán kapott helyet, így modellje válogatja, mibe kerül bele és mibe nem, eSATA és USB 3.0 viszont semmilyen körülmények között nincs. Sajnos hazánkban egyelőre csak az erősebb egymagos processzorral szerelt változat érhető el (és ez egy jó ideig így is lesz), ráadásul egyes források szerint előfordulhat az is, hogy a tesztben szereplő változatból is hiány léphet fel. A nagy kapacitással bíró akkumulátor mellett talán a matt kijelző az, amire sok embernek fáj a foga, mikor notebook vásárlásra adja a fejét, a beépített 3G modem pedig már csak hab a tortán. Az egy éves garancia idő nem túl sok, viszont természetesen felárért meghosszabbítható.


A készülék mellé egy 65W-os tápegységet kapunk, amellyel villámgyorsan töltődik a hatcellás akkumulátor. Ezen kívül csak dokumentációkat találunk a csomagban, a szükséges meghajtó programokról nekünk kell gondoskodnunk, főleg, ha otthon vagy a cégnél csak vezeték nélküli hálózat van, ugyanis a WiFi kártyát a frissen telepített Windows 7 még nem kezeli.

Egy ThinkPad esetében nem szokás zajszintről beszélni, mert a törzsvásárlók szerint minden ide tartozó Lenovo gépnek elhanyagolható a zajtermelése (ezzel mi vitatkoznánk, de tény, hogy általánosságban igazuk van). Az X120e esetében valóban igaz ez a szabály, hiszen üresjáratban és terhelés közben se csap lármát, ráadásul még az alsó burkolata se melegszik át. Hőmérsékletek tekintetében is jól vizsgázott a kis gép, hiszen a maximális terhelésnél mért 63 fok 51-re állt be, miután hagytuk levegőhöz jutni a processzort.


Szinte döbbenet, mennyire alacsony értékkel jutalmazta kedvenc Windows-unk az egymagos, 1.5 GHz-es AMD processzort, de tény, ami tény, az E-240-et aligha a sebessége miatt fogják szeretni – sőt, tulajdonképpen az E-350-nel azonos fogyasztási mutatója miatt kétséges, hogy bárki fogja egyáltalán kedvelni. A mindennapos használat során a többfeladatos munkavégzésnél jönnek elő a problémák, ilyenkor várnunk kell egy keveset, míg az egyik programszálról átugrik a CPU a másikra, de alapvetően el lehet lenni a központi egységgel. Ha már minden programot feltelepítettünk, beállítottunk, a Windows is elvégezte a maga kedvenc fájlindexelését és a vírusirtó se tekeri már a merevlemezt, akkor meglepően használhatóvá válik a készülék. Természetesen a videokártya maradt ugyanaz, amivel találkoztunk az E-350-nel szerelt gépeknél, ami jó hír, hiszen a 100 ezer forint körüli árkategóriában alighanem a Mobility Radeon HD6310 az, amely viszi a prímet a netbookokban található grafikus gyorsítók közül (nem is kicsit).


A 320 GB-os merevlemeznek szinte semmi hangja nincs és sebességével is elégedettek voltunk, az esetek többségében nem ez a hardver jelentette – kivételesen – a szűk keresztmetszetet. Jó hír, hogy bizonyos modellek esetében a Lenovo 7200-as fordulatszámmal rendelkező HDD-ket tesz a gépekbe, ezzel is növelve a netbookok rugalmasságát. A hangszórókra kár is vesztegetni a betűket, vannak, és többnyire tisztán szólnak, de ennél többet nem tudnánk bevésni a Pro oszlopba.


Ergonómia tekintetében egy ThinkPad mindig is az etalonnak vagy minimum követendő példának számított. Hála az égnek, ezt a remek hagyományt az X120e is követi. A teljes egészében matt burkolat jobb minőséget sugall, mint amit egy 100 ezres géptől elvárnánk, alul pedig pár csavar kitekerése után minden fontosabb hardver elemhez hozzáférünk, így egy memória bővítés vagy merevlemez csere nem lehet akadály. A felső burkolat közepe nyomás hatására természetesen deformálódik, de még ezzel együtt is egész jól bírja a strapát, jobban, mint a kategóriatársak ez egészen biztos. Se mechanikus, se mágneses zár nincs ugyanakkor.


A billentyűzetről szinte csak jókat mondhatunk, hiszen alátámasztása egészen parádés, a gombok stabilitása úgy szintén, ráadásul az Fn és Ctrl billentyűk szoftveresen megcserélhetők. Az Enter melletti ékezetes betűket kicsit szűkebbre szabták, mint a többit, de ez a gyakorlatban nem okoz fennakadást, nem lassítja a gépelési sebességet.


A touchpaddel alapvetően nem lett volna probléma, de a hasznos felület méretét feláldozták az UltraNav oltárán. Tény, hogy van pöcökegér, ami egy akkora előny a többi gyártóval szemben, hogy sokan már önmagában ezért a fícsörért meg fogják venni az X120e-t, ehhez kétség sem férhet. A bal és jobb egérgombok felül remekek, alul átlagosak, utóbbinál a nyomáspont túlságosan a gomb szélén van. A multitouch műveletek közül a legtöbb támogatott, de a görgetés kicsit nyögvenyelősnek bizonyult.


Csatlakozókból viszonylag keveset kapunk, bár a legfontosabb (HDMI, kártyaolvasó, sok USB) mind megvannak. A jobb oldalon található sárga USB aljzat pedig a gép kikapcsolt állapotában is képes áramot biztosítani a rá dugott eszköznek.

A kijelzőről csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Egyrészt matt, ami már önmagában is kuriózum a mai világban, másrészt remek színvilága van, illetve mind a gammát, mind a kontrasztot sikerült belőnie a gyártónak. A fényerő tartománya elég tág (bár az alsó két lépcső gyakorlatilag használhatatlanul alacsony értéket eredményez), a látószögei pedig minden irányban elfogadhatók. A kávában található webkamera viszont átlagos képminőséget produkál csak, de a mindennapi használat során ez aligha lehet probléma. A mikrofon minősége kiváló.


Ahogy arra számítani lehetett, a szintetikus tesztekben csúnyán elvérzik az AMD E-240-es Zacate magos processzora, de ebben semmi meglepő nincs, hiszen 100 MHz-cel lassabb nagy testvérénél és fele annyi maggal rendelkezik. Az Intel egyik leggyorsabb kétmagos Atomja a tesztek nagy részében képtelen egyértelműen legyőzni szintén kétmagos riválisát, de ezt a múltkori tesztből már tudhatjuk. Az igazán furcsa viszont az, hogy a grafikonokon látható számok ellenére az AMD processzorral szerelt netbookok tűntek rugalmasabbnak a mindennapi használat során.


A FutureMark PCMark7-es tesztprogramját múlt héten kezdtük el használni, és jól látható, hogy kicsit kiforratlan még, hiszen képes egészen elképesztő eredményeket adni bizonyos esetekben. Többszöri lefuttatásnál is a fent látható pontszámokat kaptuk, melyekből mindegyik helyén való, az első kettőt leszámítva. Reméljük, a továbbiakban nem kell hasonló esetekről beszámolnunk. Az viszont egyértelműen látszik, hogy még mindig van olyan alkalmazás, amely csupán egyetlen processzormagot képes megmozgatni, ami nemcsak a jövőre, de a jelenre nézve is szomorú.


Egyértelmű volt, hogy bármilyen gyenge is a processzorba integrált videokártya (dedikált társaihoz képest), egyetlen processzormaggal manapság nem lehet megváltani a világot, így óhatatlanul vissza fognak esni a játékok alatt produkált sebességi mutatók. A kapott eredmények arányaiban megegyeznek a két AMD processzor közti eltéréssel, nem ritka, hogy közel felére esett vissza egy játék sebessége, miközben a munkát végző videokártya nem változott, csak a központi egység.


Az akkumulátor teszteknél egyértelmű volt a ThinkPad előnye, hiszen hiába a papíron azonos fogyasztási mutatóval rendelkező processzor (E-240 vs. E-350), a valósában mindig is kevesebbet fog enni egy egymagos egység, ráadásul a minimális fényerő esetünkben irreálisan alacsony volt, így jöhetett ki közel egy órás előny a többiekkel szemben. Ezt az előnyt aztán végig sikerült megőriznie a gépnek, ebben a processzoron felül az ellenfeleknél valamivel kisebb kijelzőnek is nagy szerepe volt.

100 ezer forint. Ennyit kérnek a Lenovo AMD Brazos alapokra épülő ThinkPad-jáért, amely jutányos összeg, elnézve a tudását. Kár, hogy a Bluetooth csak opcionális, az eSATA-t valószínűleg a megcélzott vásárlói tömeg nagy része soha nem használná, így érthető, miért maradt ki a repertoárból. Bár egymagos processzorral is remek kis rohangáló netbook az X120e, valószínűleg a többség keserű szájízzel venné tudomásul ezt a tényt, ha vásárlásra kerülne a sor, de tudniuk kell, hogy a szintén egymagos Intel Atom család se produkál jobb teljesítményt (sőt), és hiába a Hyper-Threading, bizony az E-240 rugalmasabbnak érződik, miután belaktuk a rendszert és csak a programok használatával kell foglalkoznunk. Arról nem is beszélve, hogy ezért a pénzért 3G modemet, GPS-t, nagyfelbontású matt kijelzőt, remek billentyűzetet és UltraNav-ot is kapunk, ráadásul az Atomokba integrált – pocséknak is nevezhető – videokártyához viszonyítva az AMD-s X120e-ben lévő Mobility Radeon HD6310 egy erőmű. Nem csak játékok alatt jön ki a két VGA közti különbség, hanem a nagyfelbontású filmek megtekintésénél is (az X120e bizony képes akadástól mentesen kezelni az 1080p-s videókat is). Egy szó, mint száz, a Lenovo rendesen feladta a leckét a többi gyártónak, hiszen hiába az egymagos processzor, hiába nincs operációs rendszer, ennyi pénzért a ThinkPad X120e egy iszonyú jó gép, és talán ami a legfontosabb, hogy soha, semmilyen körülmények között nem érezzük, mennyire nevetséges összegért jutottunk hozzá – talán ez az, amivel hosszabb távon képes rajongókat szerezni a gyártó ebben a szegmensben. Különösen ajánlott vétel, nem is lehet kérdés.


Pro:

+ kategóriájában nagyon jónak számító anyaghasználat
+ remek matt kijelző
+ 3G modem
+ GPS
+ remek billentyűzet
+ UltraNav
+ halk és hatékony hűtés
+ remekül használható videokártya
+ USB Sleep & Charge
+ hosszú akkumulátoros üzemidő

Kontra:
- nagyon sokára érhet ide a kétmagos változat
- a touchpad felülete az UltraNav miatt kicsi és a kétujjas görgetés is kényelmetlen
- 1 év garancia
- operációs rendszer hiánya
- amíg be nem lakjuk a rendszert, az egyetlen processzormag kevés lehet

Hivatalos honlap: Lenovo
Vásárlás: iPon webáruház

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

39. gunclub
2011.05.23. 15:19
Ez egy nagyon korrekt kis gép lett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Kobaljov
2011.05.23. 15:29
"Sajnos hazánkban egyelőre csak az erősebb egymagos processzorral szerelt változat érhető el (és ez egy jó ideig így is lesz)"

Ide ha jól tippelek inkább a "gyengébb"-et akartátok írni

Egyébként nem értem miért van így, egyszerű készlethiány miatti a "nyugatibb" piac priorizálása (ami átmenetileg még elfogadható) vagy "sima" termék/piac stratégiája lehet az oka annak, hogy itthon nincs E350-es?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. zvigh
2011.05.23. 15:30
Aranyos. Viszont szerintem az E-350 a minimum, ettől E-240-től már lassan a okostelefonok procijai is többet tudnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. franc0 Kobal...
2011.05.23. 15:35
Eredetileg a Lenovo be sem akarta vezetni az x120e-et az európai piacon, mivel elvenné az Edge piacát.
Én azon csodálkozom, hogy kapni egyáltalán...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. wethepeopl...
2011.05.23. 15:35
zvigh: az okostelefonok emlegetett processzorait és ezt nem lehet egy lapon említeni, annak tekintetében sem hogy telefonok esetében már van 2magos 1,5GHz-es ne tévesszen meg senkit. Teljesen más architektúra, sokkal kisebb számítási teljesítmény, más utasításkészlet stb.. egy ARM nem sűrűn fog annyit tudni mint ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. kleinguru
2011.05.23. 15:41
Nagyon jó volna ez tényleg, csak 240 helyett 350 és cserébe lemondok a 3Gről meg egy usb3 és császár a gép mentem megvenni

És szerintem is lesz olyan, aki csak a pöcök egér miatt is meg fogja venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. zvigh
2011.05.23. 15:44
Na jó, de ez az E-240 akkor is egy gyíknyál, ha gyenge proci kell akkor veszel pár tíizerért egy használt T42-est, vagy akár T60-ast, X60-ast, X61-est, és még azok is elverik bőven. Ez még egy Youtoube-os HD videót se játszik le rendesen, még az E-350 is csak épphogy, gyakorlatilag az ilyen gyenge procival már lassan netezni se lehet rendesen a sok flash és egyéb miatt. Vagy tévednék? Én nem látom sok értelmét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. zvigh
2011.05.23. 15:50
Na jó, tegyük hozzá hogy a T42-es se viszi a HD videót, ahhoz legalább T60 kell 2 maggal. Jó kis gép lesz ez, én viszont még várnék 1 évet mikorra lesz valami erősebb is az E-350-nél, több tartalékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. franc0 zvigh
2011.05.23. 15:52
Teljesen egyetértek, nem tudom hogy butaság vagy a tájékozatlanság miatt, de a túlnyomó többség nem így gondolkodik.
Van egy feleslegessé vált T60-am, 50-ért nem viszik holott már egy hónapja hirdetem. Pedig simán túltesz bármilyen netbookon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Kobaljov
2011.05.23. 15:56
@zvigh Jól látod (bár a flash lejátszásba is be tud segíteni optimális esetben a videokártya), ráadásul ebben az árkategóriában már a versenytárs Atomok is inkább kétmagosak. (Az USB 3.0-t sajnos eddig nem nagyon tette rá a ThinkPadekre a Lenovo, az új T-knél is csak az i7-es procisoknál van rá lehetőség, de talán már javul a helyzet, az X1-esen már alapból van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. prohlep
2011.05.23. 16:09
"Tény, ami tény, az E-240-et aligha a sebessége miatt fogják szeretni – sőt, tulajdonképpen az E-350-nel azonos fogyasztási mutatója miatt kétséges, hogy bárki fogja egyáltalán kedvelni."

A proci lattan eppen a cikkbol idezett hozzaszolast szandekoztam megirni.

18W-bol kijon picit tobb penzert 1 helyett 2 mag. Eppen Lenovo eseten varna el az ember, hogy lehet 101 ezer forintnal picit dragabb, mondjuk 111 ezer, de legalabb 2 mag.

Ket magot egy ideje mar a Windows is kepes kihasznalni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Alvin_ti42...
2011.05.23. 16:10
zvigh: mennek a Youtube HD videók, mivel manapság minden böngésző képes őket videokártyával gyorsítani, abban pedig erős a Brazos platform.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. prohlep
2011.05.23. 16:11
Meglevo Atomokhoz ezt a procit kar hasonlitani, mert ez legalabb PROCI, azaz lassan fel evtizede minden AMD proci virtualizal, mig Intel nem, es minden AMD sorrenden kivuli muveletvegzest tud, mig Intel nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. prohlep
2011.05.23. 16:13
Egyszer az itteni kinalatban lattam olyan Lenovo-t, amelynek jo helyen volt a bal oldalo Ctrl gombja, azaz nem ilyen lenovo-san, mint ez is:Lehet a Lenovo-tol szabvanyos bal-Ctrl gombu laptopot kapni? Mert ez a gep, amugy nagyon elgondolkodtatja az embert, hogy konnyen hordozhato notesznek rendszeresitse onmaganak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Alvin_ti42...
2011.05.23. 16:16
prohelp: ezért is írtam, hogy a mindennapokban rugalmasabbnak érződik az AMD megoldása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Alvin_ti42...
2011.05.23. 16:17
prohelp: BIOS-ban meg tudod cserélni az Fn és a Ctrl billentyűket, így ha nem zavar, hogy a felirat mit mutat, akkor használhatod ugyanúgy, mint bármelyik másik gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. tszaboo
2011.05.23. 16:58
prohlep, Alvin: Sőt, ha ez is ugyan olyan jó billentyűzet mint a többi akkor ki lehet pattintani a billentyűket és felcserélni, mert itt ha jól látom ugyan akkora.

Nem gondoltam volna hogy ezt a gépet össze tudja hozni a lenovo. Elképesztő, főleg ha lenne már a e350 procival. Ezek az AMD-k egyébként alaplapra forrasztottak, illetve CRU-e a proci ?
Azt jó lenne tudni, hogy ez ugyanaz a műanyag, mint a nagyobb TP-ken (nem edge). Már csak egy roll cage meg vízálló háttérvilágításos billentyűzet kellene, meg lehagyni a touchpadot, de ugye telhetetlen vagyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. zvigh
2011.05.23. 17:27
Alvin, ha mennek rendesen a HD-k akkor ok, nincs panasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Bee-Beep
2011.05.23. 20:06
@zvigh!
A cikkből idézek: ...." (az X120e bizony képes akadástól mentesen kezelni az 1080p-s videókat is)"....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kutyux
2011.05.23. 20:43
@zvigh!
Persze, hogy tévedsz!
A HD6310-es keményen támogatja a flash lejátszásokat is.
Pár napig volt szerencsém egy E-350-et tartalmazó Ideapad S205-höz. ( Amíg a megajándékozott ki nem tépte a kezemből )
Az E-350 40% körüli processzorterheltséggel vitte az 1080p-t. Halkan és hűvösen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. zvigh
2011.05.23. 20:45
Bee-Beep, köszi,nem vettem a fáradságot hogy ezt végigolvassam, viszont ezen magam is csodálkozom hogy képes rá ilyen gyengusz processzorral.

Más tesztekben viszont azt olvastam hogy még az E-350 se mindig birkózik meg tökéletesen az 1080p-vel. Az hogy lejátsza az egy dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nattila77
2011.05.23. 20:57
zvigh: de, megbírkózik az 1080p-vel (azaz perfektül viszi), ahol mást irnak, oda ne járj, kóklerek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. toma187
2011.05.23. 21:21
tszaboo - 2011-05-23 16:58:44

"Állat" vagy Kipattintani a billentyűket De igazad lehet, hiszen a forma stimmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pekob
2011.05.23. 21:30
LENOVO IDEAPAD S205-ot ugyan ilyen arba lehet kapni. (E350, 2 ev gari).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Motaba
2011.05.23. 22:09
ahova szánták, teljesen elfogadható kis gép, az ára magas mint minden újdonságnak.
Nekem egy c-50-es (2*1Ghz)csomaggal szerelt kis gép van, az is teljesen vállalható kategória.
Netre, zenére, word-excel-re még sok is, jobb választás, mint az Intel atomos rendszere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. zvigh
2011.05.23. 22:40
toma187, A billentyűk kipattintásában nincs semmi "állat" a TP-k-nél, már ha normálisan csinálod.

Egyébként már csak azt nem értem hogy lehet az hogy ugye az X120e a Januári CeBit-en mutatkozott be az E-350-nel, és Május végén még mindig nem beszerezhető. Ez az AMD, vagy a Lenovo töketlensége folytán történt így vajon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. franc0 zvigh
2011.05.23. 22:49
Olvass vissza. Negyedik hozzászólás.
Mondjuk fura hogy nem vetted észre, mikor tied a harmadik és a hetedik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zvigh
2011.05.23. 23:00
Oké, ők tudják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kobaljov
2011.05.23. 23:04
@nattila77: azért az sem mindegy, hogy milyen kódolású az a 1080p, ha nem támogatja a videokártya akkor esélytelen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. toma187
2011.05.24. 07:35
zvigh

OK. Csak nem hallottam még ilyet, hogy laptopban kiszedhetőek lennének a billentyűk. (Igaz nem régóta foglalkozom a témával) Nagyon tetszett ez a "megoldás". Az állatot meg nem bántásnak írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fzoltan
2011.05.24. 09:12
pekob: Az S205 (itt az iponon) 1Gb rammal és 111e forintos árral rendelkezik. Nekem itt a proci kevés, ott meg a memória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tszaboo
2011.05.24. 12:16
toma187: nyugi, én sem vettem sértésnek. Nem mindegyik modellen megoldható amúgy, vagy nem egyszerűen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kisza25
2011.05.24. 15:13
pofás kis gép,de ezt tudja az atom+ crystal HD párosom is
teszteket nézve még többet is, persze játékok alatt nem, de az aki ezeken játszik az meg is érdemli
arra ott az asztaliban az i3+HD5850...
nekem üresjárat 8,5 óra, net 6,5óra, HD film 5,5óra,max terhelés 4,5óra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2011.05.24. 23:12
"BIOS-ban meg tudod cserélni az Fn és a Ctrl billentyűket, így ha nem zavar, hogy a felirat mit mutat, akkor használhatod ugyanúgy, mint bármelyik másik gépet."

Igen, a hozzaszolasom megirasa utan eszleltem, hogy magaban a fenti tesztben is kulon meg van emlitve, hogy a BIOS-ban kicserelheto az Fn e Ctrl, ... ez totalisan eleg nekem, hiszen magyarul is angol feliratos billentyuzeten irok folyamatosan, ... marmint most nem az internetes csevegesnel szokasos, ekezetmentes magyarra gondolok, hanem amikor nem-cseveges jelleggel fogalmazok/irok valamit magyarul, es akkor persze ekezetesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Davzone
2011.05.25. 15:47
Az hogy sokára érhet ide a kétmagos verzió az mit jelent?
Egy olyanra mindenképp beruháznék,főleg ha ugyan ilyen felszereltséggel jön mint ez,és a 3g modem abba is alap dolog lesz!A bluetooth pedig sztem nem olyan fontos mindenkinek mint pl a 3g internetelérés,remélem a 2magost is meghagyják ugyan igy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nuke7
2011.05.25. 20:08
"amíg be nem lakjuk a rendszert, az egyetlen processzormag kevés lehet" - ez mi a fenét jelent..?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alvin_ti42...
2011.05.25. 22:35
nuke7: a "belakás" nálam az összes program feltelepítése, mindegyik beállítása, megfelelő driverek, stb letöltése, Windows frissítések, ezek egyszerre azért le tudják lassítani a rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alvin_ti42...
2011.05.27. 08:39
Davzone: ha minden igaz, akkor egy hónapon belül nem valószínű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Davzone
2011.06.10. 01:50
Hát ezt sajnálattal hallom,egyéb infót nem lehet tudni arról a verzióról?
Pl hogy ugyan ez lesz e a felszereltsége csak a proci változik vagy másban is lesz különbség?
Illetve kb mire lehet számítani árban?Mennyit fog dobni az áron a 2magos proci?
Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!