iPon Cikkek

Leviathan - A Razer első hangprojektora

Dátum | 2015. 05. 13.
Szerző | Svindler
Csoport | MULTIMÉDIA

A Razer az utóbbi években nagyon sok irányba kezdett el terjeszkedni. Az eleinte csak gamer egerek tervezésével és gyártásával foglalkozó cég hamar belopta magát a játékosok szívébe billentyűzeteivel és füleseivel is, mára pedig már ott tartunk, hogy a notebookoktól kezdve a kontrollereken keresztül a viselhető kütyükig sok mindent gyárt. Utóbbiak egyik képviselőjét, ha minden jól megy, hamarosan kipróbáljuk, de most maradunk a perifériák világában, azon belül is az audió szekcióban. A Leviathan ugyanis egy soundbar, vagy ahogy errefelé hívják, hangprojektor, ami egy mélynyomóból és egy fektetett, hosszúkás, komplex hangszóróból áll. Logikus lépés volt a Razertől, hogy elindult ebbe az irányba is, mert nem mindenki használ fül- és fejhallgatókat, vagy legalábbis nem mindig, néha jó egy kicsit megszabadulni tőlük. Nem árt tehát a portfólióba egy hangfal sem, a cég pedig egy igazi mindenest alkotott.
A Leviathan egy stílusos karton dobozban érkezik, amin több helyen is olvasható a szerény „One soundbar to rule them all!” felirat, ami a Gyűrűk Urás fordítást kölcsönvéve kb. azt jelenti, hogy: „Egy hangprojektor mind felett!” Majd meglátjuk, ez mennyire állja meg a helyét, egyelőre maradjunk a fizikai jellemzőknél. A doboz elég informatív, rajta van minden adat, amire csak kíváncsiak lehetünk, de azért az 5.1-es résznek ne dőljünk be, ezt kreatívan értelmezi a Razer. Egyetlen soundbar és egy mélynyomó messze van ugyanis egy 5.1-es szettől, de a Dolby Virtual Surroundnak köszönhetően a Leviathan próbál úgy csinálni, mintha hangfalakkal lennénk körülvéve.
Ahogy kinyitjuk a dobozt, egy köszöntőlevél fogad minket, szívmelengető indítás. Alatta foglal helyet vászonba bújtatva a hangprojektor, mellette pedig egy dobozban a lábai várnak minket, két szettnyi. Azért kell ennyi, mert attól függően hol akarjuk használni a Leviathant, különböző dőlésszögekben érdemes elhelyezni a hangfalrészt. Egy TV esetében talán az a legjobb, ha előre felé néznek a hangsugárzók, míg ha monitor alá helyezzük őket, akkor választhatunk, hogy 15 vagy 18 fokban nézzenek felfelé a fejünk felé. A gumírozott tappancsok egyébként elnyelnek minden rezgést, soha nem rezonált semmi a hangszórók alatt, pedig maximális hangerőn már egy lépcsőházzal arrébb is könyörögni fognak, hogy halkítsuk le a Leviathant.
Továbbhaladva a dobozban felbukkan a mélynyomó is, aminek akárcsak a soundbarnak, nagyon szép, letisztult kinézete van. Kiemelni a sima oldalai miatt mondjuk nem egyszerű elsőre, és sajnos a port is előszeretettel vonzza (pár naponta nem árt áttörölgetni), de mint kiderült, ennek is a méretét meghazudtoló ereje van. Alul egy 130mm-es membrán dolgozik benne, a névleges teljesítménye pedig 30W. Egyetlen kábelen keresztül csatlakozik a hangsugárzóhoz.
A hangsugárzóhoz, ami egyébként ha a szükség úgy hozza, működik nélküle is, de akkor elveszítjük az igazi mélyeket. A közép és a magas hangok tiszta megszólaltatásáról két-két 60 és 19mm-es meghajtó gondoskodik. A kezelőszervek a soundbar tetején találhatóak: a bekapcsoló gomb felett van bemenetváltó, Bluetooth párosító, Dolby ki-bekapcsoló, némító, profilváltó és hangerőszabályzó.
A bemenetek között egy optikai és egy 3,5mm-es jack dugasz található, valamint természetesen a BT párosító sem véletlenül volt a gombok között, vezeték nélkül is küldhetünk hangot a Leviathannak valamely okoskütyünkről. A hatótáv papíron 10 méter, nekünk 8-at sikerült kihozni, de már két fal is volt a telefon és a hangsugárzó között, úgyhogy ez nem egy rossz eredmény (ráadásul a telefontól is függ). Tartozékként egyébként kapunk egy optikai és egy sima 3,5mm-es jackes analóg kábelt is, amik 150 centiméteresek, mint kb. minden vezeték a Razer megoldásán. Ez PC-s használatnál nem okoz problémát, de ha TV elé pakoljuk a soundbart, akkor a mélynyomó elhelyezésével problémáink lehetnek attól függően, milyen a bútorunk. Opcionálisan egyébként a falra is akaszthatjuk a hangfalat, mert megvannak hozzá a szükséges lyukak. Amire érdemes lehet figyelni, hogy 10-11 centi magas és 50 centi széles a szett fő része. Utóbbinak hála elég kompakt, de a magassága miatt az alacsonyabb állványú TV-knek és monitoroknak belóghat a képe elé (utóbbiaknál mondjuk a legtöbb esetben valószínűleg csak a kávát takarja ki egy kicsit). Érdemes tehát centizgetni egy kicsit vásárlás előtt, nehogy otthon érjen minket a meglepetés.
A Leviathan beüzemelése nem tart tovább öt percnél. A kiválasztott lábak felrakása után, ha találtunk megfelelő helyet a két részegységnek, akkor csak a tápkábelt, a mélynyomó vezetékét, és opcionálisan a hangkábelt kell csatlakoztatnunk a készülékhez (BT esetén nem kell, ugye), és már mehet is a móka. Sajnos azonban meg kell említsük, hogy a mélynyomó kábelének a csatlakozója nem sikerült túl jól. Gyengének tűnik, és nem ad megfelelő visszajelzést arról, hogy a helyére kattant-e, úgyhogy jó eséllyel még egy kicsit nyomogatni fogjuk a betolás után is, mert érzésre olyan, mintha nem lenne stabil. Erre igazán figyelhettek volna a mérnökök.
Felébreszteni az alvó szörnyet a nagy lapos gombbal lehet, és amíg aktív a Leviathan, ez halványzölden fog világítani. Sajnos azonban ha a vízi szörny unatkozni kezd, akkor elalszik. 20 percig bírja tétlenül, majd kikapcsolja magát, és sajnos ettől a "fícsörtől" megszabadulni sem lehet. Egy PC előtt ülve mondjuk csak idegesítő tud lenni, de kinyúlunk a kezünkkel és már be is van kapcsolva a készülék, azonban egy TV-nél már frusztráló, mert nincs távirányító. Pedig jól jönne, mert így a hangerő változtatásához is oda kell menjünk állandóan a vezérlőkhöz. Apropó hangerő, mi azt tapasztaltuk, hogy ez sajnos visszaáll alap állapotba ha kikapcsoljuk a soundbart, pedig TV-re dugva (egy Sony W8-asra) elég halk bekapcsolás után. PC-n magasabb volt a hangerő, csak ott figyeljünk arra, hogy ha optikai kábelen kötjük össze a hangkártyánkkal a Leviathant, akkor a Windows hajlamos magától bepipálni, hogy a kábel túlsó felén lévő eszköz a DTS hangsávok dekódolására is képes. Pedig ezúttal nem, úgyhogy ezt érdemes gyorsan a beállításoknál tisztázni, különben csak csend fogad minket néhány filmnél. Ha a hangkártyánk végzi a dekódolást, akkor azonban nem árt, ha van egy jobb fajtánk, rendesen beállítva, mert ugyanazon filmnek az AC3-as és DTS hangsávja között - nálunk egy integrált Realtek hangkártyával - óriási különbségek voltak. Az AC3 telt volt és átjöttek a mélyhangok is, míg a Realteknél utóbbiak nagyjából eltűntek, pedig elvileg ő dolgozott a jobb hangsávból.
Na de kanyarodjunk egy kicsit vissza a kezelőszervekhez. Van közöttük, ami természetesen adja magát, de van, amivel érdemes külön foglalkozni. A profilváltóval például három gyári séma közül válogathatunk: játékra, zenére és filmre kihegyezettek között. Ezek közül a zenés egy kicsit lágyabb, mint a másik kettő, melyek között pedig nagyon minimális különbségek vannak. Nem triviális, de ha a Dolby gombot nyomva tartjuk, akkor a hangerőszabályzókkal a basszust állítgathatjuk. Erre szükség is lehet, mert gyárilag elég erősek a mélyhangok, és ez nem biztos, hogy mindenkinek bejön. A célközönségnek jó eséllyel igen, de attól még jó tudni, hogy piszkálható ez is. Érdekesség még, hogy ha akarunk egy kicsit gyorsítani az okostelefonunk és a Leviathan párosításán, akkor elég csak a megfelelő helyhez érintenünk az okoskészülékünket és már meg is ismerkednek egymással. Feltéve, hogy a kütyünkben van NFC chip és be van kapcsolva.
Akármelyik bementet is használjuk, azt tapasztaltuk, hogy a Leviathan hangja nagyon szép tiszta, a hangsugárzók még magas hangerőn sem torzítanak, pedig van hová feltekerni őket. Maximum környékén egy 20 négyzetméternél nagyobb szobát is könnyen megtöltenek hanggal. A mélynyomó ereje tökéletes, a robbanások és mély „morgások” erőteljesek, mint említettük, lehet, hogy alapbeállításon lesz, akinek túlságosan is. Zenehallgatásnál érdemes aktiválni az ehhez készített profilt, mert különben túlerőlteti a mélyeket a szett, és „erőszakosabb” lesz, a megfelelő profillal viszont a legtöbb zene amit kipróbáltunk, nagyon szépen szólt. Igazából az egyetlen dolog, amibe bele tudunk kötni, az a surround hatás. Néhány csipogóval közvetlenül előttünk nem lehet csodát tenni, de azért nem teljesen vall szégyent a Leviathan. Sosem lesz olyan, mint egy valódi 5.1-es szett, de valamennyire működik a fülünk átverése. A jobbról és balról jövő hangok például úgy hangzanak, mintha a monitor két oldaláról jönnének, pedig minden előttünk van. Több embert is leültettünk a soundbar elé, és ebből azért az is kiderült, hogy az se mindegy milyen távolságra vagyunk tőle. Ha túl közel vagyunk nem hat majd a „varázslat”. 1-1,5 méterről egész jó a hatás, de ~3-ról (TV) már inkább tűnt sztereo rendszernek a Razer aprósága, mint surroundnak (ami tekintve az egymáshoz közel ülő hangszórókat, azért nem rossz eredmény ekkora távolságból).
Összességében mi eléggé megszerettük a Razer Leviathanját: jól néz ki, tisztán szól, brutális hangereje van és megfelelő bemenet kínálata. A serpenyő másik oldalán azonban ott van néhány hiányosság. A TV-s használathoz például nem ártana egy távirányító, de még opcionálisan sincs, így véleményünk szerint főleg monitorok alatt érezheti otthon magát ez a soundbar. Persze ha lemondunk némi kényelemről, akkor azért a nappaliban is szépen teljesít, de oda ennyiért (50-60 ezer forint) már bőven vannak alternatívák.
Van pár zavaró apróság is, amiket reményeink szerint a Razer kijavít a következő változatra (laza mélynyomó kábel, 20 perc után kikapcsolás), de egy PC mellé már a mostani állapotában is remek választás lehet a Leviathan, csak ne várjunk tőle valódi 5.1-es hangzást. Átmenetnek azonban nem rossz, a virtuális térhatás van amikor elég jól működik, csak meg kell találjuk a megfelelő távolságot a hangszóróktól. Ráadásul elég helytakarékos megoldásról beszélhetünk, és sok szobában a gép előtt egy 5.1-es rendszer kiépítése nem éri meg a szenvedést. A Kraken 7.1 Chroma után igazi felüdülés volt a Leviathant hallgatni, kap is tőlünk egy halvány ajánlott plecsnit, de főleg akkor érdemes lecsapni rá, amikor éppen 50 ezer forint körül van az ára.
A Razer Leviathant a Razertől kaptuk kölcsön tesztelésre, ezúton is köszönet érte! Hasznos linkek Hivatalos oldal: Razer Vásárlás: Webshop
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. Sr4c
2015.05.13. 08:45
inkább egy jó fejhallgató., de az se Razer,
sajnos a márkával az a tapasztalatom, hogy hiába a prémium érzet és szolgáltatások, a hosszútávú megbízhatóság terén baromi gyengék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. UBM
2015.05.13. 09:56
50eFt, laza mélynyomó kábel, 20 perc után kikapcsolás és ajánlott plecsni? Max egy tetszett, ennyiért már majdnem rendes 5.1-et kap az ember. Igaz az több helyet foglal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Beatmad
2015.05.13. 10:14
én csak annyi szólnék hogy 50-ért már lehet venni egy yamaha erősítőt ami tibur brown DAC-ocal van felszerelve és HD hang dekódolást is tud, onnan már csak egy ugrás venni hozzá egy jó kis hangfalszettet és az már felső kategória, össze se hasonlítható ezzel a "játékkal"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. J4ck4l
2015.05.13. 10:18
Ez 50k ???? Jéézusom.... Ezért még a 15k-et is szájhúzva (de valószínű, hogy inkább NEM) adnám ki. A név, a giccs.. az az amit meg kell fizetni. Parasztvakítás, lehúzás. Akinek sok pénze van, s már nemtudja mit vegyen, meg h megmutassa a szomszédnak, hogy neki ilyen is van, na az vesz ilyet. Aki kicsit is vájtfülű, s ad a 'hang'minőségre, telejsítményre ebből az árból brutális cucc összehozható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Cavalli87
2015.05.13. 11:08
50k sok, de ne felejtsük el:

- Helytakarékos

- Egyedi design, amit lehet, hogy tökéletesen passzol a lakás stílusához, de más gyártónál nem találnál

- A hangminőség nem mindenkinek annyira fontos, én pl. nem tudnám megkülönböztetni a furulya hangját a zongoráétól (kis túlzással), és a hely is meglehetősen limitált a lakásban, de mondjuk filmezéshez szeretnék térhatású hangzást (tudom, azért nem olyan, mint egy 5.1), akkor tökéletes megoldás

A razer egyébként is prémium kategóriájú (de legalább is prémium áru) termékeket gyárt, tehát az ő piacuknak meghatározó részét sznobok teszik ki, akiknél az árérték arány sosem játszott kiemelkedő szerepet.

Egyszerűen mehet ez is a nem nekünk készült kategóriába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. BReal
2015.05.13. 12:00
MM-ban május 3 és 9 között 68000-ért lehetett megvenni a Logitech Z906-ot. Vajon melyik a jobb vétel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Resike BReal
2015.05.13. 12:48
Speciel én nem vennék meg semmit a Logitech-től. De lehet még ingyen sem kéne.

Ez meg semmi más mint egy helytakarékos PC hangszóró, szóval nem tudom minek hasonlítjátok a 5.1-es rendszerekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim Resik...
2015.05.13. 13:31
Talán mert rá van írva a dobozára, hogy "Immersive 5.1 channel sorround sound for gaming and movies", tehát arra vállalkozik, hogy térhangzást nyújtson, annyi pénzért, amennyiből valós 5.1-es rendszert is lehet vásárolni.

Arról nem is beszélve, hogy iPon is 5.1-es rendszerként árulja (ami eléggé félrevezető, mert ha meglátom a képet, azt hiszem hogy center sugárzó, megrendelem, majd kicsomagolom, aztán rájövök hogy annyi az össz, kapásból visszaküldöm).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. matyi009 BReal
2015.05.13. 13:39
Hát azt elég kevés dolog pipálja le

Amugy nekem tetszik de szerintem csak pchez kellet volna hogy reklámozzák hamár nincs hozzá távirányitó.
Az hogy nem kattan be eléggé a csati meg lehet csak a ti szubjektiv véleményetek plusz amig müködik stabilan kb mindegy.
Az árát énis inkább 40 ezerre tippelném ha megkérdeznének, de mivel egy ujitásról van szó a márkában megnézik hogy mennyire van rá kereslet, azt max lejebbviszik az árát késöbb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. BReal Resik...
2015.05.13. 14:03
Ha egy Logi termék szar minőségű, azt a kvázi hivatalos Logi customer review oldalon leírják a felhasználók (pl g500s egér minősége), a legnagyobb hangrendszereit mindenki dícséri.
+megnézed a Z906 hangszóróit, olyan picik, hogy ott nem lehet azzal vádolni, hogy ne lehetne elhelyezni egy kis szobába is akár. A mélyláda már más dolog. Illetve az ára miatt említettem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. barnibal Beatm...
2015.05.13. 14:18
Azzal egyet értek, hogy inkább egy összerakott 5.1! De egy olyan Yamahaval meg egy kis hangfalazettel felsőkategória lenn,e kétlem! Nekem egy Harman Kardon AVR 270-em és egy JBL ES 7.1 rendszerem van és ez is csak a közép kategória teteje,... pedig 500 felett volt az ára bőven
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim barni...
2015.05.13. 14:36
Középkategória teteje? Otthoni stúdió perjel vetítőszoba kombónak talán, itt pedig PC hangrendszerről van szó ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. barnibal Asagr...
2015.05.13. 14:48
Oké, természetesen! csak az erősítő+hangfalszett miatt írtam! Humornak, de ennyiért szerintem te sem ezt vennéd meg. Pláne ilyen műanyag dobozos izé!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Svindler BReal
2015.05.13. 14:55
Nem is a mérettel van baj sokszor, hanem hogy szimplán hova rakod. Egy sarokasztalnál a két hátsót például állványon a széked mögé, hogy állandóan felborítsd őket és gyilkold a kábelüket? Szerintem van, amikor az 5.1 nem megoldás, és ha a soundbar sem szimpatikus, akkor már inkább egy jó füles.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.05.13. 15:00
Szerintem is igazad van, ez egy egyedi termék és a $200 nem egy eszeveszett ár.

Egy dologgal nem értek csak egyet: nem vagyok sznob (legalábbis nem tekintem magam annak), nekem fontos az ár/érték arány, mégis 3 egerem is Razer volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dbori
2015.05.13. 22:50
Nem értem... 50k ha jól szól akkor annyiért hibátlan... Annyi volt a razer 7.1-es fülesem (Tiamat 7.1)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. BReal dbori
2015.05.14. 09:39
"The Good: Great directional audio. Handy volume controller.

The Bad: Terrible sound quality." Ez a Tiamat értékelése a cnet-en. Na, ezért Razer. Ezt úgy gondolatban át tudom ültetni erre a soundbarra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim BReal
2015.05.14. 13:39
Én egyre kevesebb terméktesztet olvasok az utóbbi időben, mert mindenkinek eltér az igénye egy bizonyos tevékenységet illetően (van a tevékenység végzésének a minőségét illetően), így totálisan szubjektív, hogy kinek mi a jó.


Specifikációt olvasok, meg műszerrel mért adatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kihaennem
2015.05.14. 14:31
Műanyag műanyag hátán. Hangprojektor elnevezésért meg maflás jár. Ez egy 2.1 es hangfal szett, se több se kevesebb. a legbánább az egészben a subláda kivitelezése.

specifikák. 30W sub ez elég karcsú. De ne mis kell több ha műanyagban van és valamiért a talajra brummogtatják. Nincs is jobb módja átadni mindennek az alacsony rezgéseket.
5.1 virtual szerintük. hát ez nem igy működik mint a razer oldalán. Nincs olyan hogy egy bizonyos hang megkerüli a teret és hátulrój hallom mig másokat szemből. Ez csak a dolby virtual szűrési eljárását takarja. a hang akkor is szemből fog jönni és max sztereo hatása lehet. de mivel nagyo nközel vannak egymáshoz a hangszoró egységek, ezért a sztereó kép is nagyon karcsúnak mondható.

ha csak 20Khz ig megy fel a hangtartomány akkor az azt takarja, hogy a 20.000hz et már nem fogjuk hallani, mert ott már 100% a vágás. innen lefelé haladva engedi kijönni a hangokat egy adott görbével. tehát jó esetben képes leadni maximálisan a 15Khzet.

Nem találtam referenciát a hangszórók sebességéről, ami nagyon fontos. szóval ez is csak egy genuis hulladék lesz. látszik az egész kivitelen és paramétereken hogy gagyi, de a RAZOR névvel majd menni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mrksz22 kihae...
2015.05.14. 15:19
Nagyon különleges lehetsz, ha így ránézel a képére, illetve specifikációira és megmondod, hogy gagyi.
"...tehát jó esetben képes leadni maximálisan a 15Khzet." Ezt meg honnan szülted? Komolyan, egy tescoban vásárolt noname is képes kb 17KHz-ra minimum.
Én se vagyok annyira oda a Razerért, de ennyire ne hazudozzunk már össze vissza, okoskodásokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Beatmad barni...
2015.05.14. 17:27
jó persze lehet fokozni, hogy mi a felső kategória, csak azt akartam érzékeltetni, hogy ebből a pénzből fényévekkel jobb minőségű cuccot lehet összerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. barnibal Beatm...
2015.05.14. 21:50
Persze nyílván lehet!,... Nem azért írtam csak elbohóckodtam! De igazad van az első írásoddal egyet értek!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dbori BReal
2015.05.14. 23:36
Mivel nem zene füles, nyilván nem is jó arra. Játékra lett tervezve, arra nincs nála jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kajafun
2015.05.15. 07:07
Sok érte az 50k,de még a 20 is!
Sok razer cuccom van, ezekből egy sem tökéletes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nemlehet
2015.05.15. 09:32
A Razer egyszerűen nem ért a hangcuccokhoz. Az egerük pl nagyon jó azzal kár vitatkozni de én még jó hangú razer fülest nem hallottam. Borzasztó pénzeket elkérnek érte és egyszerűen nem jó. Ha csak átlagos lenne azt mondanám ok, mert razer, meg design meg akármi de amikor egy negyedébe kerülő termék kenterbe veri hangminőségben az szerintem nagyon gáz...

Vagy kéne valami normális hangtechnika gyártó összefogni, vagy hagyni a fenébe az egészet, mert így csak a márkanevet járatják le. Volt alkalmam ezt is kipróbálni és had ne mondjam nem kaptam kedvet hozzá, sőt.... Pedig én tényleg nem vagyok audiofil, kifejezetten túlhúzom a basszust és képes vagy 96 kbs mp3-at hallgatni gond nélkül de ez egyszerűen, lapos hangú, abszolút torz karakterisztikával és borzasztó drágán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. BReal dbori
2015.05.15. 09:34
Ja mert a játéknál nem számít a hangminőség. Oké.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kihaennem mrksz...
2015.05.15. 10:34
Mivel ezzel foglalkozok és nem hazudozok.! Ezek nem lineáris erősítők. Még a studió hangfalak seamik sokkal komolyabb paraméterekkel rendelkeznek. általános a 20-20.000 terjedő leírásban minden olvasható. Egy tesco hangfal is 20-20.000 ig szól a paraméterek szerint. Ténylegesen viszont nem képes leadni még a 17khzet se. Ez ne mazt jelenti hogy nem szól azon a tartományban, csak nem feltételül elegendő energiával. ezek a paraméterek nem jelentenek 20-20k ig egyenes vonalat! Ha az lenne akkor flat vagy linear freq response fel lenne tüntetve a razor oldalán, mert az Nagyon jó minőséget jelent. De nincs. Leírtam már, hogy miért. Nem véletlen hogy egy 13-31000 ig terjedő specifikációban szinte tökéletes a 20khz leadása +- dBvel . A másik meg hogy mindenki tudja hogy a műanyag doboz nem jó egy hangfalhoz. A sub szerkezete és kiépítése sem tökéletes.

ja ez lemaradt. Két utas rendszer ami az arcunkba brummog (subot leszámítva) mégis egybe van erősítve a kozép és a magas. Ez is egy hiba mert lassitja a rendzser reakcióját. Külön erősíteni a közepet és a magasat az sokkla szebb képet adna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szedyke nemle...
2015.05.15. 15:36
A klaviatúrám, a fejhallgatóm, az egerem is Razer-ek . Több usb-s és analóg fejhallgatót is próbáltam. Nekem a Kraken Pro-val semmi bajom, a synapse-on összehoztam egy zene / játék hangprofilt is . Viszont egy ilyen hangrendszert nem biztos , hogy ennyiért megvennék. Logitech Z323-at használok, sajnos lakásba nagyobbat nem is érdemes venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dbori BReal
2015.05.15. 15:39
Annyira nem mint a zenében. Ezért van egy sennheiserem ha muzsikát hallgatnék. A játékra meg ezért van valós 7.1 es füles mert ott elsősorban annak van jelentősége, hogy térben megfelelően szimulálja a helyzetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BlackZodia...
2015.05.17. 16:35
A Razer Tiamat nehogymá' szar füles legyen... Logitech,Steelseries füleseket agyonveri amikor akarja szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Yodamest
2015.05.20. 12:20
Nagyon jó kis cucc ez, de most 60K fölött van az ára, annyiért kicsit tényleg sok. Látom megint előtörtek a Razer ellenes arcok, hát erre azt tudom mondani, hogy valamit mindenkinek utálni kell. A Razer cuccok abszolút nem drágák a maguk kategóriájában, akár az egereket, billentyűzeteket vagy headseteket nézzük. Nekem van blackwidow ultimate billlem, DA 2013 egerem, Tiamat 2.2 headsetem és mind kiváló azért a pénzért. Ja és egy Razer eszközöm sem ment még tönkre vagy hibásodott meg. Ne utáljátok, mert minőségi gyártó. Utáljátok inkább ezeket a Roccat, Mad Catz, Gigabyte és hasonló, szutykokat előállító szutykokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!