iPon Cikkek

Mafia II: Egy visszautasíthatatlan ajánlat?

Dátum | 2010. 08. 29.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Emlékszem, 2002 nyara nekem játékfronton kizárólag a GTA III-ról szólt. A játék millió lehetősége, nyílt játékmenete és bűnözés köré szőtt, sokszor direkt nevetségesre vett története teljesen magával ragadott. Legszebb álmaimban sem hittem, hogy még abban az évben lesz egy program, ami übereli nálam a Rockstar Games remekművét, egészen őszig, amikor is napvilágot látott a cseh Illusion Softworks hosszú ideje készülő, Mafia című eposza. Mikor a három CD-s óriás végre felkúszott a merevlemezre, és felcsendült minden idők egyik legjobb játékzenéje, tudtam, hogy ez egy új korszak kezdete. Egy olyan korszaké, melybe a GTA-k komolytalanságai nem férnek bele, s melynek főszereplői nem hétköznapi keményfiúk, hanem egy letűnt kor öltönyös képviselői.

A múlt árnyai

A Mafia legenda lett, nincs mese. A semmiből robbant elő, hogy új stílust teremtsen a sandbox akciójátékok műfaján belül, és kisvártatva milliók kedvencévé vált. Mivel a Mafia már a megjelenése pillanatában klasszikus lett, mindenki kíváncsian várta, hogy lesz-e folytatás. Bár a történet lezárása egyértelművé tette, hogy Tommy Angelo (az első rész ikonikus főszereplője) nem térhet vissza, az biztos volt, hogy a játék remek felépítése készen áll a további evolúcióra. Aztán csak teltek múltak az évek, a Mafia II helyett pedig rengeteg közepes minőségű termék látott napvilágot az azóta 2K Czech névre átkeresztelt csapat műhelyéből. Később persze megtört a jég, s most, nyolc évvel az első részt követően, hat év fejlesztéssel és megannyi késéssel a háta mögött befutott a Mafia II, mely az idei nyár második legvártabb folytatása volt a StarCraft II után.

Vito háborús hősként, ...
Történetünk főszereplője Vito Scaletta, szicíliai bevándorló, aki még kisgyerekként kerül a New York ihlette Empire Bay Citybe. Szülei a jobb élet reményében költöznek az USA-ba, ám amilyen csodálatos a város kívülről, olyan rohadt és korrupt a valóságban. Vito szegényen nő fel, legjobb barátjával, a szintén olasz Joe-val pedig még a lopástól sem riadnak vissza egy kis pénzszerzés érdekében. Egyik alkalommal balul sül el a balhé és Vitót elkapják, ám mivel épp dúl a második világháború, börtön helyett az olasz frontra küldik, lévén jól beszéli a nyelvet. Vito egy sebesülés után tér haza Empire Baybe 1945 elején, ám a szeretetteljes fogadtatás helyett egy súlyos adósság terhe várja a Bíbor Szívvel kitüntetett fiút. Apja halála előtt kétezer dollárt kért kölcsön egy helyi uzsorástól, akit nem hatott meg, hogy az öreg elpatkolt, és most annak családján igyekszik leverni a zsozsót. Hősünknek nincs más lehetősége, mint az azóta kezdő maffiózóvá érett Joe-hoz fordulni segítségért, innen pedig nincs is megállás a család belső pozíciójáig.

... itt meg már a család tagjaként
Többet elárulni nem szeretnék a történetből, lévén ez a Mafia II legerősebb oldala, pár apróságot viszont meg kell jegyeznem azok számára, akik az első rész katartikus drámáját várják a folytatástól is. A Mafia II sztorija nem olyan romantikus, mint az első részé volt, ugyanis bár Vito rendes srácnak tűnik, valójában egyáltalán nem az. Némi lelkiismerete és betyárbecsülete természetesen van, és a családjáért is tűzbe menne, de míg Tommy sokkal többször vált áldozattá a Mafiaban, addig Scaletta nem akar mást, mint hatalmat és pénzt. Ugyanez elmondható a többi karakterről is. Vannak elveik és kedvelhetőek, de a '40-es és '50-es évek Amerikájának gengsztervilága már sokkal kegyetlenebb és nyersebb volt a békebeli '30-as évek tradicionális maffiakorszakánál. Ez a fajta keménység érződik is a Mafia II forgatókönyvén, és nem sok alkalom lesz, amikor ténylegesen azonosulni tudunk a sztori szereplőivel. A legjobban talán a Nagymenők és a Casino című filmekhez tudnám hasonlítani a játékot. Azok is remekművek, de hogy egyik karakterrel sem kötnénk belőlük szoros barátságot, az is biztos. A végkifejlet sem hordoz olyan erkölcsi mondanivalót, mint anno, szóval aki mást sem akar, mint újraélni az első rész tragédiáját, sajna ez esetben csalódni fog.

Mi változott?

Mivel a Mafia és a Mafia II között majd' egy teljes évtized telt el, felmerül a kérdés, hogy ennyi idő mennyi játékmenetbeli újdonság feltalálására volt elég. Nos, elsőre talán negatívumnak hangzik a "semennyire" válasz, ám később rájövünk, hogy pont emiatt örülhetünk igazán a folytatásnak. A Mafia II nem GTA IV, vagyis nem találékonysága és szabadsága adja el. Itt minden maradt a régiben, ami nagyjából azt jelenti, hogy Empire Bay városa a GTA sorozat épp aktuális metropoliszával szemben nem cél, csupán eszköz. A sztori fejezetekre osztva meséli el Vito maffiaéletét, a küldetések pedig szoros sorrendben követik egymást a közel egy évtizedet felölelő történet alatt. Nincsenek mellékküldetések vagy szabad kocsikázások, hanem egy teljesen lineáris játékélményben van részünk, melynek legfontosabb részét feladataink képezik. A Mafia II missziói változatosak és jók, felépítésük pedig szintén az első részt idézi. Felkelünk otthon, elindulunk a megadott célhoz, megnézünk egy átvezető videót, majd irány a következő állomás. Ha végeztünk, vagy a bárban kötünk ki, vagy megyünk vissza haza.

"Íme, Empire Bay!"
Empire Bay mérete nagyjából az első rész Lost Heavenjének felel meg, vagyis kisebb, mint Liberty City, de a játék szükségleteit bőségesen kielégíti. Küldetéseink egyharmada vezetésből kétharmada pedig harcból áll, ezzel kissé felborítva az előző epizód egyensúlyát. A lövöldözés TPS nézetben zajlik, alapjául pedig a mára nagyon elterjedt fedezékrendszer szolgál. A Ctrl-lal bármikor odaugorhatunk az első biztos pályaelemhez, hogy addig osszuk az áldást, míg el nem fogynak a rosszfiúk, vagy az adott tárgy meg nem adja magát az enyészetnek. A mesterséges intelligencia nem kiemelkedő, de hozza a papírformát. Embereink jól használják a pálya adottságait, újratöltenek, és ha kell, új fedezék után néznek. Ezzel szemben csapatmunkára nem igazán képesek, ami végül is pozitívumnak értékelhető, lévén utcán nevelkedett gengszterekről, nem kommandósokról beszélünk. Egyedül a fegyverek viselkedése miatt voltam kicsit elkenődve. Az első rész tökéletes ballisztikája és reális megvalósítása után kissé popcorn szagot árasztott a folyton célba találó Tommy Gun. Ráadásul az új, öngyógyuló sebesülésrendszer túlságosan megkönnyíti a játékot. Az első rész izzasztóan kemény tűzharcai után itt egyetlen egyszer (!) lőttek csak le, és azt is csupán azért, mert én voltam figyelmetlen. A viszonylagos könnyűség egyébként az egész játékra jellemző, úgy mint a sok checkpoint is, így a tapasztaltabbaknak javaslom, hogy egyből nehéz fokozaton essenek neki a Mafia II-nek.

Az autók fizikája szinte tökéletes
Most, hogy a lövöldözést kitárgyaltuk, lássuk a másik érzékeny pontot, a vezetést. A demó után többen fel voltak háborodva az arcadere vett fizika miatt, ám most mindenkit megnyugtathatok, ugyanis a teljes verzióban elérhető a klasszikus szimulációs mód, igaz, be kell állítani a Gameplay Optionsben. Lehet, hogy a fejlesztők kíváncsiak voltak a rajongók véleményére a könnyedebb vezetési modellel kapcsolatban, de akárhogy is, végül jól döntöttek, és minden olyan, amilyennek az első rész realisztikus autócsodái után elvárjuk. Járgányból egyébként kicsit kevesebb van, mint az első részben, mivel viszont a történet nagyon hosszú időt ölel fel, az esztendők múlásával újabb és újabb, valódi licenc alapján modellezett verdák tűnnek fel az úton.

Akkor ez most jó?

Az eddigiek alapján elmondható tehát, hogy a Mafia II az első rész hagyományainak maximális tiszteletben tartása mellet készült el. Ennek akár örülhetünk is, az viszont furcsa, hogy más kritikusok mégsem adtak magas pontszámot a 2K évek óta várt gengsztereposzának. Noha a Mafia II a 9-től kezdve a 4-ig mindent kapott a sztenderd 10-es skálán, be kell látni, hogy az elégedetlenkedőknek van némi igazuk. Az első gond a játékkal a hossza. A történet mindössze 10 óra alatt végigvihető, ami az első rész grandiózus mérete után nevetségesnek tűnik. Nem csalás, nem ámítás, a Mafia II megjelenése előtt direkt végigvittem az első epizódot is, az pedig úgy telt 15 órába, hogy már milliószor végigjátszottam. Persze a hossz nem minden, elvégre adott egy nagy város, amiben azt csinálunk, amit akarunk, nem igaz? Nos, nem, nem igaz. Empire Bay elképesztően élethű, a benne élő emberek pedig olyan közel hozzák egy nagyváros mindennapjait, amennyire csak lehet, mint játék azonban nem nyújt szinte semmi opcionálisat. Vannak boltok, de nincs értelme vásárolni, mert kevés a cucc. Lopkodhatunk autókat, hogy aztán bezúzva őket pénzt keressünk velük, de nincs mire költeni, így a dolog hamar értelmét veszti. A szerelőműhelyben tuningolhatjuk, testre szabhatjuk autóinkat, egy Achievement megszerzését követően azonban ennek sem látjuk túl sok értelmét. Van egy rakás telefonpózna a városban, de hiába, hisz senkit sem hívhatunk fel.

Oh, azok az '50-es évek!
Ezt a kvázi ürességet még meg lehetne bocsátani, hisz az első rész sem nyújtott túl sok lehetőséget a sztorimódon belül. Volt viszont egy Freeride Extreme, ahol vicces és különösen nehéz missziókat csinálhattunk meg, hogy feloldjunk egy rakás titkos autót. Itt a Freeride kimaradt, azaz csak két misszió között van lehetőségünk kocsikázni, ami pedig hamar unalmassá válik. Nem vártuk azt, hogy Empire Bay legyen az új Liberty City, hisz a GTA-k nyílt lehetőségei egy teljesen más játékélménnyel párosulnak. Az viszont, hogy még az első rész ötleteit is elveszik a folytatástól, mindennek a teteje. Van egyébként egy olyan érzésem, hogy a Freeride és a Freefire Extreme egy zsíros kis DLC-ként lesz megvásárolható, hogy még egy kis pénzt húzzanak ki a zsebünkből az amúgy is drága játék után.

Aranykor

Szerencsére azért van még egy igen pozitív tulajdonság a Mafia II tarsolyában, melynek láttán az ember hajlandó szinte mindent megbocsátani: a grafika. A cseh srácok saját fejlesztésű motorja olyan látványt varázsol a monitorunkra, hogy biztos leesik az állunk. Az autómodellek egyszerűen döbbenetesek, a karakterek arca és bőre szinte tapintható részletességű, a csúcsot viszont mégis az időjárási effektek és a napszakok váltakozása jelentik. Mivel a sztori éveken át játszódik, lesz, hogy télen, s lesz, hogy nyáron látjuk ugyanazt a várost, az eredmény pedig szédítően jó. A hóról visszacsillanó lámpák fénye, a nedves aszfalt, a fantasztikus tűz... sorolhatnám még, de ezt mindenkinek a saját szemével kell látni. Ráadásul mindennek a csodának szinte ára sincs. A tesztgépen (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; ATI HD 5770; 6 GB RAM) a Mafia II 1920x1080-ban, élsimítással, 16x-os anizotropikus szűréssel és maximális grafikai beállításokkal ment cirka 50 fps-t, de volt szerencsém látni, hogy mit tud egy jóval gyengébb konfiguráción is. Az AMD 4400+-os CPU-val és ATI HD 3870-es VGA-val szerelt gépen 1280x1024-ben ment FSAA nélkül, de maximális beállításokkal 30 fps-t stabilan, azaz a motor nem csak elképesztően fest, de repül is, mint az álom.

Hát igen. EZ grafika.
A látvány után a zene és a hang is megér egy misét. Előbbi a korszak legjobb dalait vonultatja fel, melyek közül igaz, hogy pár darab nem létezett még az adott időben, de hangulat szempontjából mindegyik kiváló választás. A szinkron fenomenális, maffiózóink olyan beleéléssel beszélnek, hogy színész legyen a talpán, aki jobbat mutat, s a szövegbe szőtt megannyi káromkodás sem kelt már olyan kínosan finomkodó hatást, mint a Mafia 1 relatíve szűz párbeszédei. Egy szó mint száz, a játék tálalása tökéletes. Annyit viszont megjegyeznék, hogy ez csak a PC-s verzióra igaz. Xboxon és PS3-on grafikában nem kapunk semmi extrát , sőt, utóbbi gyengébb port, mint a boxos. Mindkét platformon láttunk már szebb programokat, de attól még nem rossz a játék rajtuk, a demóban mindenki kipróbálhatja milyen.

Az autólopás most már tényleg zárfeltöréssel kezdődik
Egy visszautasíthatatlan ajánlat

A Mafia II szép, jó, izgalmas... és fájóan rövid. A rajongók persze biztos, hogy a végigjátszás után elölről kezdik az egészet, de az első részhez és a jelen kor elvárásaihoz képest ez mégiscsak kevésnek bizonyul. A fanoknak természetesen minden negatívuma ellenére kötelező vétel, hisz jól hozza a klasszikus Mafia-hangulatot, azok viszont, akik nem ismerik az első részt, előbb próbálják ki valahol a teljes verziót is, vagy legalább a demót, mert ez nem GTA, és a 12 ezer forintos PC-s ár kissé borsos egy zsákbamacskáért.


Platformok: PC, Xbox 360, Playstation 3
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

94. zakacs
2010.08.29. 19:54
Tényleg nagyon jó játék, és tényleg aggasztóan rövid. Engem felidegelt rendesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. sanyix
2010.08.29. 19:56
4400+ x2, hd3870 37 fps átlag benchmarknál (és játékban sincs szaggatás) high shadows és geometry és 16x anisotropic szűrés mellett, 1280*1024-ben. Apex+ pisiksz effektek kukásak, értelmetlenek, persze ki lehet próbálni ha valakinek van 8 db gtx480-a D
És hát tényleg nagyon durván néz ki a játék, nem is hiszem el hogy ez így néz ki, és ilyen jól fut, ez a játék csítel (vagy talán vannak még tehetséges programozók a földön akik nem csak tákolni hanem alkotni is tudnak?).
A gém élvezetes, jó a történet, zenék ütnek (mafia egyes zenék is vannak a klasszikus adón) persze nem mind elérhető, ahogy megy az idő egyre több zene lesz.
Csak sajnos nagyon rövid, így olyan 7k huf körül kéne lennie a kezdőárának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. ThePoweR
2010.08.29. 20:00
Azért fut jól mert az árnyékok nagy része nem dinamikus. Amúgy nem egy nagy szám game. Legalábbis nekem. Már csak a kor miatt se tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. tbajusz
2010.08.29. 20:01
Jó az elemzés, tetszik! A játék is jó nagyon, csak gondolom úgy mint én, más is magasra tette a mércét ennyi várakozás után..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. myckie2
2010.08.29. 20:03
Köszönjük ezt a valamit 2k! Biztos hogy az év játéka címet NEM fogja megkapni Mondjatok még ugyanennyi igazságot mint a játék kiérkezése előtt és ugyan úgy fogunk szeretni mint most
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. mistagee
2010.08.29. 20:09
Én azért nem értenék egyet azzal, hogy kétharmad lövöldözésből áll. Kb. 3 küldetés volt, amikor hosszú tűzharcban kellett részt venni, a többi az elég lájtos volt. Néha már az ide-oda kocsikázás tűnt unalmasnak, mert sokszor nem történt utána semmi, csak egy újabb cutscene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Login
2010.08.29. 20:11
Én nem játszottam még az első résszel, de a Mafia 2 egyszerűen lehengerelt a Teszt is jóra sikerült, nem úgy mint... más nagy oldalaknál.
Nem lesz év játéka, de én már 4x játszom végig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. hpeter105
2010.08.29. 20:13
szerintem nem egy rossz játék, a grafért és a hangulatért megéri 1x-er letolni, de tényleg rövid (még ha a scene ket mind megnézzük) 8-10 óra játékidő körül van (sceneket nem mind néztem meg+pár küldit újrakeztem) és ennek ellenére még az autokázásban rejlik a fele játék. 12990-et semiképp se ér...u.i.: í végén vártam a csodát hogy lesz szabad kóborlás de nem, pedig lenne hol..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. ThePoweR
2010.08.29. 20:16Hát van különbség a 2 felbontás között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Login
2010.08.29. 20:29
Egyébként ha átnyomjuk az átvezetőket, akkor csak sajnos 5 óra 25 percbe kerül a teljes végigjátszás
Harmadjára így vittem végig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. AtiBoa
2010.08.29. 20:31
Nem tudom sracok mi lehet az oka, de a demo-jat steam-en jatszottam, es ... hogy is mondjam ... nem csak h kozepes grafikan nem volt hajlando akadas nelkul menni, meg legalacsonyabb grafikan/felbontason is elvezhetetlenul akadozott az egesz. Raadasul igy semmi nem jott at abbol a vizualis elmenybol, amit allitolag tapasztalnom kellett volna. A gepem nem egy mai darab, de azert nem is ocskavas: AMD Phenom X4 @2300 mhz, 4 gb DDR2@800 mhz, gainward 9600 GT (512 mb ddr3).
Vagy lehetseges, hogy CSAK a demo menne ilyen rosszul? Mert ahogy a cikkben is -nagyon jol-, meg volt fogalmazva: zsakbamacskaert 12k-t? Kossz nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Merwenus
2010.08.29. 20:35
"Azért fut jól mert az árnyékok nagy része nem dinamikus."

Én inkább játszok egy ilyennel, mint pl GTA4el amit ezelőtt raktam fel és játszottam végig, és átlag 25-30FPSel ment, emellett a gta4 meg elbújhat egy kuka mögött a dinamikus árnyéknak nevezett valamijével. Ez 60FPSel futott a Vsync miatt, minden maxon, kivéve AA, mert csináltam screeneket, és nem változtatott semmit, csak leszedte 30-40 FPSre a játékot.

A kor meg akinek tetszik értelemszerűen rajong érte, aki nem az nem fogja szeretni. Engem az egész hangulat magával ragadott mikor hazatért az anyjához, esett a hó és szólt a zene. És akkor az éjszakai hóesésről, vagy az éjszakai esőzésekről nem is beszélek. Hihetetlen mennyire élethűek a szembejövő autók fényszórói, és a jeges út, meg úgy az egész, grafikailag a toppon van.

Az 1-hez képest valóban nem volt nagy eresztés a story, emiatt nagyon csalódott is voltam, 10 óra alatt végig toltam, ha a videókat nem nézem végig, és lett volna benne taxi mint GTA4-ben, akkor sztem 3-4 óra alatt kijátszható lenne...

A fegyverek hihetetlenül jól sikerültek, ha eltalált valakit az meghalt, ha téged 2x meglőttek, vagy 1x fejbe, akkor meghaltál, ez picit zavaró is volt néha, amikor 15 embert kell megölni egyedül :\ de ez akkor is élvezetesebb volt mint GTA4ben.

Az mondjuk rohadt idegesítő, hogy többször elveszik a fegyverünket, és minden pénzünket -_-

Az autók irányítása meg már már tökéletes, bár néha mintha lenne 1-2 autónál egy jó fél másodperces "lagg" amikor hiába tekeri a kormányt nem reagál egy ideig rá. Ez eléggé kellemetlen helyzeteket tud teremteni. Ja meg az, hogy a zsaruk mindenhol ott vannak, viszont ha kidöntök 40el egy oszlopot az nem baj, viszont ha 50el megyek már jön utánam, hogy gyorshajtó..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. neofery
2010.08.29. 20:48
Nekem is jobban bejön mint a GTA4.Az sem rossz de ez tényleg több fps-t produkál.
De nekem még amiért tetszik az az hogy a szívemhez sokkal közelebb van a Godfather trilógia mint a motors bandás csávók meg a többi modern kínai váza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. sanyix
2010.08.29. 20:50
AtiBoa az ok az volt hogy bekapcsoltad az apex nevű pisix alapú parasztvakítást, mert tudod annyira fasza az a pisix hogy nvidia kártyával is így lehúzza a teljesítményt. Kapcsold ki és jó lesz, úgy sem vesztesz semmit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. pdx06
2010.08.29. 21:07
A gámával kapcsolatban az az észrevételem hogy nem hozza az első rész szintjét sem. A város jóval unalmasabb (nagyrészben ez a kispórolt tömegközlekedési cuccoknak, és az egyformának tetsző házak sokaságának tudható be. Üresek a sínek, nem jár rajtuk semmi.(Igaz néha látni vonatot, de az is sajna csak az animáció kedvéért)
Küldetésekben a társaink nem sebesülnek meg, míg az 1-ben egy csík is mutatta az állapotukat. Nem lehet autóablakból kilőni. A feladatok is elég rövidek, sablonosak.Az 1 rész grafikán kívül szeruntem mindenben veri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. ThePoweR
2010.08.29. 21:15
Hát inkább GTA szabad szaladgálás mint ez. Nem telik az idő semmi. Amúgy az új GTA-kat nagyon elcseszték. Graf stb jó de maga a játék a story nem az igazi.

Ja meg ami tetszik a maffiába az a fizika. Csak sajnos az nv szarja számolgatja 1 szálon az akad mint a bűn -.-' Mármint az a része tetszik inkább hogy sok minden rombolható. Mondjuk lehet csak a küldetés kedvéért.(de törmelékkel mégiscsak szebb) Meg mi az hogy házba nem lehet elővenni fegyót. Há ne mondják má meg mit csinálok meg mit nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. badland3
2010.08.29. 21:30
Enegem is lehengerelt. Nagyon bejott, a kor a sztori, a zenek, igazi regivagasu gengszternek erzi magat az ember. Utcahosszal megelozte a GTA4-et. A grafika is kiraly. A psyhix-et bekapcsolta valaki a zsuga kozben? Megeri?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Chocho
2010.08.29. 21:40
pdx06:

Őszinte leszek, a vonatnak nem néztem utána, noha az első részben is csak a bankos küldetéskor használtam, és ott is a pokolba kívántam. Az, hogy társaink nem sérülnek, szerintem előny. Az első részben nem egyszer nyíratták ki magukat, mert képtelenek voltak fedezékben maradni. Itt ez már nem fordul elő. Ugyanez a véleményem az autóból való lövöldözésről. Az első részben is idegesítő volt, alig lehetett irányítani.

Merwenus:

Ezt a késést én nem tapasztaltam, így lehet, hogy egyéni bug. Reméljük, egy patch majd ezt is megoldja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. sanyix
2010.08.29. 21:42
pdx06: nemtudom mivel játszottál te, de sajnos az 1-ben jóval több egyforma épület van...
kispórolt tömegközlekedés? Villamos nincs, de van ellenben busz, ami meg is áll a megállókban, nem csak úgy szédeleg a városban. Magasvasút nincs, de nem is hiányzik, 1-ben is használhatatlan volt. 1-ben is csak animációkor ment nagyvasút.

Az meg hogy küldetésben társaink nem sebesülnek nagyon is jó. Sokan felb*** rajta magukat amikor az idióta istenbarmai előrerohantak mint a hülyék, szétlövették magukat, majd kezdhetted újra. Idióta ai pesztrálása a legidegesítőbb dolog a világon.
Ha így nézzük a feladatok az 1-ben is sablonosak voltak, olyanok mint a maffiás filmekben, mint ahogy a mafia 2-ben is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Sarkadi
2010.08.29. 22:18
Örülök,hogy ezen az oldalon teljesen reális értékelést kapott,ellenben sok más oldallal.Szerintem is remek játék lett, bár én nem hasonlitgatom a GTAIV-el,mert azért azóta eltelt közel 3 év.

De ez,a Mafia II egy alapmű lett számomra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Login
2010.08.29. 23:27
20:

Számomra is.
Én inkább a Saboteurhöz hasonlítanám.... mind a kettő méltó, csak valamelyik abban, meg ebben jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. norman81
2010.08.29. 23:37
Haver gépén néztem,de kikapcsolt Apex mellett is eléggé berángatott néha, pedig sztem nem kelett volna, s föleg vezetésnél mikor kereszteződéshez értem belassult frapsal mérve kb 20 - 22 fps-re. Config q9400@ 3200mhz 4Gb 1066mhz@1000mhz saphire 4870 512. Legújabb physix + 10,8 Catalyst.
Holnap du meglesem az én gépemen is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. csul1
2010.08.29. 23:54
Nehogy már a mafiát 1 fos gtahoz hasonlítsatok már! Az első rész lazán veri a másodikat... még nem vittem végig de egyet értek az cikkben szereplő pontozással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. AtiBoa
2010.08.29. 23:58
sanyix
Koszi, megprobalom ugy is.

Nem ertem, hogy mondhatjatok, hogy EZ ennyivel meg annyival jobb mint a GTA, s hogy ott "a story nem az igazi". Nem tudom figyeltel-e magara a story-ra a GTA-ban, vagy a kijatszas neked annyibol allt, hogy: skip minden atvezeto -> mentel olni (lopni, stb),... hopp, meg1 misszio teljesitve. Az, h a Maffia II vagy a GTA "legkore" jon be jobban, az szubjektiv.
Ja, es ugye (ahogy mar mondtak is) ne feledkezzunk meg arrol sem, hogy az "autolopos" jatek nagyjabol 2 evvel ezelott jelent meg. S ha csak az autok <<mar NEM sablonos!>> toreset/karcolhatosagat nezzuk, vagy azt, hogy szinte barmit megtehetsz a jatekban amihez kedved van, mar nem is annyira marad el a korabbi GTA-ktol, vagy ettol a tesztben szereplo jatektol. Ugy erzem sokan kozulunk azert IS odaig voltunk (a maga idejeben). S, hogy jokat mondj egy jatekrol, nem kell feltetlenul egy masikat leszolnod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. bturbo
2010.08.30. 00:00


En ezeket az ertekeket ertem el a Mafia2 Ben.

Szerintetek mit csereljek a gepbe ? VGA ? Ha igen akkor SLI-t tegyek vagy uj vga ? Ha procit akkor milyenre es mennyire tuningolhato az amit ajanlotok ? ( ASUS TRITON 88 3 DB 12CM Ventilator ) <--- Ezzel hutom
A valaszt koszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. norman81
2010.08.30. 00:12
Az ajánlot gépigényben már 4 magos szerepel, és nem árt neki az 1gb vram.
Viszont lga775-be nem lesz túl olcsó a 4magos cpu, hacsak nem veszel használtan,estleg ha szerencséd van akkor beszámítással egy quadot.
Látom tuningolsz, akkor gondolom a quadtol sem riadnál vissza, ha kifognál egy E0 steppingest akkor p35 ben 3,4-3,5ghz körül elszaladgálnak szinte alapfeszen, ha p45 a lapod akkor 3,8-4,ghz körül is elmennek kis feszemeléssel.
(szerk) most lesem hogy p35 a deszkád...... ha quadot vennél én inkább a Q9xxx szériát ajánlanám,de ha jó árban találsz Q8xxx az sem rossz választás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. bturbo
2010.08.30. 00:16
1,58V van adva a cpunak 50 fokon megy igy fullon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Movolif
2010.08.30. 00:19
nem rossz ez, bár a nagy volt az elvárás az tény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. dimiona
2010.08.30. 00:19
Én Xboxon játszom vele, de nekem a grafika az csalódás volt. Kicsit elavultnak tűnik már nékem. + ezek a bakik benne még mindig.
- villódzó árnyékok
- némely tárgy vet árnyékot némelyik meg nem
Az autók irányítása is kicsit béna. De a hang az mesteri. Meg a hangulat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. norman81
2010.08.30. 00:21
bturbo :
bakker te nem viccelsz!!?? Nem sült még meg???????
ÉN soha nem adnék procina ennyi feszt......
ime : [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. bturbo
2010.08.30. 00:31
igazabol huzznam tovabb csak az alaplap melegedik ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. bturbo
2010.08.30. 00:36

TEssek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. norman81
2010.08.30. 00:40
Drága kenyér... Elég merész vagy hallod -e!!! Ez a fesz már kínzás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. bturbo
2010.08.30. 00:43
most egy i5-750 gondolkodok gigabyte ud6 al .
ott nem alok meg 3,8-9 nel ott a minimum a 4.00GHZ lesz !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. exec79
2010.08.30. 00:53
úgy lett vége a játéknak mintha elfogyott volna az idő azt "na jó legyen akkor itt a vége"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. norman81
2010.08.30. 00:57
Mafiara visszatérve, vga-bol mindenképpen 1gb vram mal szereltet válassz, és legalább 460gtx-et , a 260gtx-et pedig használhatod Physix gyorsitóként is!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Heroes27
2010.08.30. 00:58
norman, az everestbe hogy tudom azt visszaállítani, hogy kint mutassa ikonba a core-voltage meg hőmérsélketeket? Mert nem bírok rájönni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. norman81
2010.08.30. 01:44
jelen pillanatban az Everest 5,50,243 Beta Ultimate enginering verziót használom, és nekem sem irja ki egyik értéket sem alapértelmezés szerint.
Nekem a következö képpen lehet megjeleniteni a tálcán az adatokat : Fájl -> Beállitások -> Érzékelö ikonok -> érzékelö ikonok megjelenítése négyzet bepipa , majd lentebb látni fogod ,hogy mennyi mindent ki lehet választani és értelemszerüen amire szükséged van bepipa, majd alkalmaz és ok.

IME : [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. yeezs
2010.08.30. 05:10
Az e6750 bírja a feszt bőven, én is 1.5-öt adtam neki 3.6ghz-en, egyáltalán nem sok az.
A GTA 4 sztorijába meg belekötni... Aki lehúzza az vagy nem játszotta végig, vagy fingja nincs miről szólt. Olyan párbeszédek és helyzetek vannak a játék során amit más program nem tudna visszaadni. A Ballad of gay Tony epizód pedig állítom, hogy a legjobban sikerült része az egész sorozatnak.
A Mafia 2-vel még nem játszottam, de délután rálesek, hogy milyen is lett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. menya
2010.08.30. 08:46
Én még csak Chapter8-nál járok de többet vártam én is. Túl sok a párbeszéd és kevés az akció, legalábbis eddig!

Szaggatás nálam is játszik pedig a benchmarknál 50fps átlagot hozott ki. Hiába veszem le mediumra a beállításokat az elsimítást 2x-re, ugyanúgy beszaggat és nekem is főleg autózáskor.
Mindezt E5200 3,0GHz, HIS 5750 1G, 2G 800MHz ram, 1280*1024. Tudom h nem egy izmos de akkor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. flameKing
2010.08.30. 09:26
Egy Acer Aspire 5740G laptopon kiválóan fut 1366*768-as felbontásban, maximális részletességgel (Physix low). Még ugyan csak a 11. vagy 12. chapternél járok, de még sosem láttam szaggatni a játékot. Maga a game abszolút tökéletesen van kivitelezve, az átvezető animációk zseniálisak, főleg a szinkron viszi a pálmát, mindig örömmel néztem végig minden egyes cutscene-t. A freeride mód nagyon sokat vesz el a szavatosságából, sajnos, de talán egy downloadable contentként meg fogjuk később kapni. A zártörés nagyon tetszik benne, jól kivitelezték ezt a feature-t. Amint 6k körülire megy le az ára, meg fogom venni feltétlenül (de ha előbb kapunk hozzá hivatalos freeride módot, akkor előbb veszem meg). Még a Civ 5 előtt igyekszem végigvinni, mert ha az a stufa megjelenik...

Végre egy korrekt, előítélettől mentes cikket olvashattam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. csokad
2010.08.30. 09:54
szerintem jó játék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. mateo130
2010.08.30. 10:00
A játék teljesen jól van optimalizálva! Hihetetlen, hogy gyakorlatilag kevesebbet tölt mint akármelyik másik program, pedig azért óriási a bejárható terület.
Ennek tetejébe még a grafika is csodálatos, az autók gyyönyörűek, mindet betenném a garázsba.
És szerintem itt értük el a játék pozítivumainak végét. Látszik, hogy igazodik a trendekhez és elsősorban a grafikára van kihegyezve a dolog, ebből akar a játék gazdálkodni, ezzel akarja felhívni magára a figyelmet!
Ennek megfelelően sokmindent kihagytak belőle, ami miatt imádtam az elsőt! Nincs benne manuális sebességváltás, nincs benne indexelés (pedig az AI használja) és úgylátszik a rendőröket nem (ellenben Joe ugat érte) érdekli, ha átmegyek a piros jelzésen ((( Ezek nálam sokat rontanak az összképen, mivel szerettem kocsikázni a nyüzsgő városban.
A legnagyobb negatívum pedig a free ride hiánya és a story befejezés utáni extra missziók.
Szerintem nem lett volna nagy erőfeszítés ezeket beletenni és mindenki szívesen várt volna még egy kis időt, ha a végeredmény tökéletes!
Összességében jó, de ezek a dolgok pont annyira hiányoznak, hogy már idegesítő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. mateo130
2010.08.30. 10:11
Most nézem és szinte uazt írtam le, mint a cikk írója a 3. oldalon. Tökéletesen egyetértek vele(d). Borzalmas, hogy pont olyan dolgokat hagynak ki belőle, amik miatt imádtuk az előzőt. Minden évben előveszem és újra végigjátszom, mert nem lehet megunni. Olyan, mint egy jó film! És sajnos ebben óriási csalódás a mafia 2. A szavatosságra adott pontszám is pontosan azt tükrözi, hogy rengeteg lehetőség van a játékban amit kihasználatlanul hagytak és emiatt könnyen felejthető lesz, ahogyan a mostani játékok 95%a.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. thspo
2010.08.30. 11:08
színesíti az idei játékpalettát a Mafia 2. Sztem nem lett rossz, de sokkal többet ki kellett hozni egy ekkora címből. Az első része (természetesen a grafikát leszámítva) minden szempontból jobb játék volt SZERINTEM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. jimday
2010.08.30. 11:21
ne, physx tweak
dob vagy 20fps-t a jatekon. attol fugg.

http://physxinfo.com/news/3628/mafia-ii-demo-tweaking-physx-performance/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. LavX
2010.08.30. 11:44
Elég rövid, de én pl be se tutdtam fejezni, mert a 14. fejezetben nem tudom visszaadni a pénzt, mert nem lehet semmit csinálni a piros pöttynél. Free ride mód már van hozzá! Sajnos a mai "játékok" már nem azok a régi jó játékok hanem egy sima techdemók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. micu13
2010.08.30. 11:49
LavX, Xbox360-on is elérhető a Free Ride dlc formájában?Vagy hogy gondoltad? Gondolom PC-n csak letöltik, de azt is gondolom nem csak arra van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Gpety
2010.08.30. 11:54
LavX: miután a 14. fejezetben megkapod a dokknál lévő főnök "nyugdíjelőlegét", adj el néhány autót a roncstelepen. Így már lesz elég pénzed, hogy folytathasd a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. norman81
2010.08.30. 12:09
Aki szeretne Free Ride mod-ot akkor annak IME : [LINK]

+ jön 1 dlc amiben 8 új ruha lesz a a szekrényben, és 8 új járgány a garázsban!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. LavX
2010.08.30. 12:30
Gpety: kiraboltam a fegyverboltot de miután azután se volt jó feladtam. Na nekiesek megint hátha jó lesz. (azért írhatná, hogy kéne még pénz...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Heroes27
2010.08.30. 13:07
norman köszöntem, megvan az az OSD volt vagy mi, az érzékelőknél. Hogy kint legyen ablakban, nekem az hiányzott.

A témába: Nekem is elfogyott a pénzem, akkor adjak le kocsit a bontóba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. norman81
2010.08.30. 13:28
Lopj kocsit , vagy rabolj üzletet! Elvileg ki kellene írnia hogy : "ROB SHOP OR BRING CARS TO BURSKI"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Phantomstr...
2010.08.30. 13:31
Bevallom, én annak idején az első résszel is csak egy másfél-két órás kipróbálásig jutottam. Egyáltalán nem fogott meg, a Vice City után, pedig már esélye nem volt, hogy újra tegyek egy kísérletet...

Ennél pedig a teszt elolvasása után az a benyomásom, hogy nem nekem való. Zéró szabadság, a grafikával nem lehet megfogni, lineáris történet, a gépigény konzolnál nem érv, amit lentebb írtak, hogy a tiszta játékidő (átvezető videók nélkül) 5 és fél óra, ráadásul még túl is árazták... Hát, nem ezt várná az ember 8 év után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. sanyix
2010.08.30. 15:31
mateo130: nézd meg jobban, ugyanis a rendőrök díjazzák a piroson átmenést, legalább is ha az orruk előtt csinálod, tehát rálátnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. beamkiller
2010.08.30. 15:57
nagyon rovid? 9 es fel oraba telt 70%-kra megcsinalni a jatekot Mediumon. A mai vilagban, ez szerintem joval tobb mint rovid, foleg a Kane and Lynch 2 3h30min es jatekideje utan .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Blade0012
2010.08.30. 16:08
Talán PS3-on kellett volna tesztelni és egyből lett volna több lehetőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Chocho
2010.08.30. 18:40
Blade: Te miről beszélsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Blade0012
2010.08.30. 19:05
http://lmgtfy.com/?q=Mafia+2+exclusive+content+on+PS3

20 küldetés külön sztorival. Néha érdemes platformonként nézni egy játékot és nem ráhúzni ugyanazt mindenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Chocho
2010.08.30. 21:25
Na akkor tisztázzunk valamit: Az, hogy a PS3 kapott egy DLC-t, ami később másra is ki fog jönni, semmivel sem emel a játék értékén. A Mafia II-nek így is a PC-s verziója a legjobb, és ezen egymillió extra misszió sem fog változtatni. Vagy talán kevesled a 80%-ot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Blade0012
2010.08.30. 21:36
Nem fog másra jönni, épp azért exkluzív és ilyen tekintetben igenis emel az értékén (sok oldalon külön értékelték a PC/X360 duót és a PS3-at, akár 10-15%-os különbséggel.) és miért a pc-s verzió a legjobb? Mert van physx meg pár csili-vili effekt? ugyanmár...a játék ugyanaz, PS3-on több tartalommal, akkor melyik is a jobb?
Nem keveslek semmit, nem is próbáltam a játékot, demót elnézve nem is fogom, csak megjegyeztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Chocho
2010.08.30. 22:02
Nem tudom egyébként, mit linkeltél, mert a linked szokás szerint rossz volt. Azt tudom, hogy a PS3 kapott egy IDEIGLENESEN exkluzív DLC-t Jimmy's Vendetta címen, melynek achievementjei ott vannak a Steamen is.

Azért jobb a PC-s, mert kidolgozottabb. PS3-on is jó a játék, de elég pofátlan dolog volt a portot úgy kiadni, ahogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Blade0012
2010.08.30. 22:17
Szokás szerint? szerintem egy ujjamon meg tudom számolni hányszor linkeltem neked bármit is, de ha bemásolom a keresőbe nekem működik Mind1 is, szerintem elég sokat hangoztatták, hogy a The Betrayal of Jimmy csak és kizárólag PS3-ra most és mindörökké. (8-10 órányi móka, szerintem nem mind1)
A kidolgozottságot meg részletezhetnéd - nem gúnyolódás, tényleg kíváncsi vagyok, hiába keresek, csak annyit találok, hogy nincs 3D-s fű és ruhaszimulácó. Nyilván nélkülözhetetlen feature mind2, de ettől még szerintem nem lesz szar a port. Demo-t próbáltam PS3-on és utána 360-on is (kíváncsi voltam a grafikai különbségekre, amit sok helyen olyan lelkesen felhoznak, de nem sikerült észrevennem. Itt-ott leesett a framerate mindkettőnél, de semmi extra, fut olyan jól mint a GTA4, pedig az nem port volt - igaz azt a várost és fizikai modellezést ezzel össze sem lehet hasonlítani, viszont ez aránylag jobban néz ki. Ráadásul a hivatalos fórumon azt írta az egyik fejes, hogy a konzolos demó egy régebbi build-re épült, bár gőzöm sincs mennyi az igazságtartalma)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. nedcoleman
2010.08.31. 09:24
Részemről a Mafia első része marad a trónján szépen.


Egyébként GTA IV-hez kiadtak egy realizm and ultimate textures packot valakik.
Így nálam a játék jóval gyorsabb lett és sokkal szebb is ! illetve az irányítás is kapott egy igen nagy lapáttal... Ajánlom!:

GTA 4 PC REALIZMIV 6.2 & Ultimate Texture 2 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. myckie2
2010.08.31. 10:04
Jó játék sok hiányossággal és sajnos a játékélményt nem sikerült maximumra nyomni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. LavX
2010.08.31. 12:08
ok én feladtam 14. chapterben (pay back bruno küldetés) nem tudom odaadni a pénzt pedig bőven megvan az $55k... a ciki az, hogy ugyan ez van konzolon is, mert láttam fórumokban nem csak én sírok.
Jó játék, de ez is csak egy techdemo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Heroes27 LavX
2010.08.31. 12:16
de miért nem tudod odaadni, én majd pont most kezdem el azt a küldetést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. norman81
2010.08.31. 13:37
Na elkértem a cimbitől, és vmi nem stimmel nálam sem, vezetés közben, ha kereszteződésbe érek vagy erősen és nagy sebességgel kanyarodok akkor lassul, szaggat,rángat..... Apex off 1650*1080 legújabb Physix+Ati C. 10,8 fentvan! Vélemény???
Pedig már majdnem elgondolkodtam ,hogy megveszem, de igy......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Heroes27 norma...
2010.08.31. 13:39
kereztedősékben az én konfigomat is lassítgatja, de abszolút nem számmottevően, amin azért meglepődtem.
De Joe-t miért nyírják ki a végén????? nagy kár érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. norman81 Heroe...
2010.08.31. 13:46
Néztem a configod, és gondolom neked az 1gb vram sokat nyom a latba, nekem és a cimbinek 512-es 4870 ünk van és majdnem azonos a config is, lehet a vram lesz a ludas a dologban.
Viszont ami még érdekes ,hogy teljesen mind1, hogy low, medim, vagy high-on van akkor is eljátsza a rángatást, viszont az Fps az felmegy alaposan kisebb beállitásokon.
Eléggé bosszantó.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. EB0LA
2010.08.31. 16:38
Nos. A telefonokhoz szólnák hozzá. mert a cikk írója nem tudja mire jó
Egy történet: Bemegyek a fegyver üzletbe és megtámadom a boltost. kézzel szépen elintézem és ellopom az összes bevételt és az összes fegyvert. vagyis amit tudok elviszek. Erre belép a rendőr és wantedos leszek. kicsinálom a rendőrt és felveszem a telefont felhívom a rendőrséget és a beépített emberem 500 dollár fejében leveszi a körözést rólam és simán sétálhatok tovább a várasba. ez érvényes a utcai készülékek re is. szóval amikor a rendőrök már nem akarnak letartoztatni csak kinyírni akkor megejtesz egy hívást.
A ruha üzletben meg nem csak venni lehet hanem ugyan úgy lehet lopni is ruhát az elárusító no megfenyítése után.
Volt olyan is hogy így elloptam a ruhát és elszaladtam. pár perc után visszamentem és pár rendőr kérdezgette a nőt. a nő meglátott engem és az kiabálta o volt az ... szóval onnantól kezdtek korozni. de simán lelehetett fizetni őket .

A másik dolog, hogy 71 százalékot ír ki amikor végigvittem. Valaki tudja hogy hol vannak azok a wanted plakátok akiket elkel kapni???

A játék nagyon szép . Hangulat megvan . Hardon is elég könnyű . Rovid . de legalább ötletes missziók vannak benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Crowes
2010.08.31. 16:40
Kijátszottam. A játék végül is jó, bár többet vártam, ha csak a Mafia 1-et nézzük. Nincs benne se Free Ride, és egyéb nyalámságok. Rengeteg újítás történt a játék első részéhez képest, tuningolhatjuk autónkat, tetszőleges rendszám lehet az autónkon stb. Nagyszerű játék de az h nincs Free Ride... Hát nem tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Heroes27 norma...
2010.08.31. 17:36
Hát igen norman, bosszantó nagyon, de ezért nem árt már inkább 1 gigás VGA-t "beszerezni", mert a mai játékok már inkább szeretik. Persze van kivétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Chocho
2010.08.31. 17:54
EB0LA:

Tudom, mire jó a telefon. A játékbeli tartalomhoz azonban ez aligha ad hozzá. Hogy értsd, a GTA 4-ben pl. a telefonon át akár küldetésekhez is hozzáférhetünk. Itt ezt a lehetőséget is elpasszolták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. EB0LA
2010.08.31. 19:37
Chocho:

Akkor bocsi. Azért írtam mert én is csak a játék kijátszása után jöttem rá . és hát akik még játsszák azok kihasználhassák.

Egyébként tudod, hogy hol vannak azok a wanted plakátok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Kleroo
2010.08.31. 23:56
Hát mindent összevetve hatalmas csalódás a játék.
A Mafia I-hez képest egy bugos béta kiadás.
A 2éves GTA4hez képest pedig fel sem ér.(nem mint anno a mafia,ami a földbe döngölta a gta3at)

A játék rövid,és a sztori is halovány.A grafika többnyire szép. de a rengeteg apróság ami naggyá tette az elődöt,az hiányzik. Sokakat magába szippantott a jó grafika,meg hogy lehet lőni,ect.De ha valaki jobban odafigyel....nagyon kilóg a lóláb. hihetetlen bakik,hibák,hiányosságok vannak benne.

De ha ezeket nem is nézem.6évig csinálták,vártunk rá, kb 5óra színtiszta játék,és vége,nincs freeride,mellékküldetés,semmi...... és ez 12k-ért?
Aki pedig azt állítja hogy sokkal-sokkal jobb mint a gta4,az vagy elvből elítéli a gta-kat,vagy még csak nem is látta.....
De a cikk tetszik. de látszik hogy nem játszott sokat vele az illető,mert a rengeteg kis hibára nem nagyon tér ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. PoganyPtR
2010.09.01. 09:45
Hát bugok is vannak benne bőven. Kettőröl csináltam is képet:De az is érdekes, mikor a teherautót szereli - belenyúl a kerékbe.
Teherautók lopása is el van rontva. Nem értem azok miért vannak mindig nyitva. Felmászva nem tudná betörni az ablakot/kinyitni az ajtót? Nevetséges.
A játékmenet is elég silány. Kiadhattak volna egy taxis játékot inkább. Az egész arról szól, hogy vezetek, de senki nem üldöz. Ha volt is üldözés az sem tartott soha tovább 1-2 percnél.
Demo után úgy voltam, hogy amint kikapom végre első fizetésem ezt megveszem, de ezek után inkább lemondok róla. Kíváncsi vagyok DLC-kért mennyit fognak elkérni...
Kiváncsi vagyok a DLC-kért mennyi pénzt fognak elkérni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Chocho
2010.09.01. 12:06
PoganyPtR:

Egy kérdés: eredeti a játékod? Csak mert warezváltozatban több hasonló bug is feltűnik. Nálam ilyenek nem voltak.

EB0LA:


Nem, de a YouTube-on több guide is foglalkozik velük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. nedcoleman
2010.09.01. 12:58
Add-on pack for 2K Games' organized crime action adventure drops next week on 360, PS3, PC for $10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. PoganyPtR
2010.09.01. 19:58
Írtam azt is, hogy fizetés után terveztem megvenni, de nem fogom, nem éri meg.

Hát második képen szereplő eset úgy jött össze, hogy ki-be rohangásztam a házban, Joe meg bent támaszkodott, végül kint így jelent meg
Első kép meg elég fura crack hibának, hogy úgy szál be a hátrébb lévő ajtón, mint a többi kocsin ahol előrébb van. Na mind1, lehet tényleg a crack hibája, annyira nem zavart
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Mithorn
2010.09.01. 20:50
Chocho, kb egyet értek az értékeléseddel, jó kis teszt volt, viszont a ps3as Betrayal of Jimmy és a Jimmy's Vendetta két különböző DLC. A vendetta a Betrayal of Jimmy storyját folytatja tovább. A Betrayal of Jimmy ps3om excluzív, én a játékot Ps3on és Xbox360on játszottam végig , és grafika véleményem szerint megegyezik, pár bugot találtam mind a kettőben, az viszont tény, hogy a pcs (azt csak láttam) szebb grafikában mint a konzolos verziók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. redneck
2010.09.02. 02:59
Nem értem ezeket a pontozástokat. Ha a GTA fő szálát tolod az is lineáris Nekem ebben is megvolt a szabadság. Lehet hogy a teszterek fullos gépeken tudják őket tolni de nem mindenkinek van 100 rugós VGA-ja és 6 magos procija 6 GB RAM-mal. Nekem ez laggmentesen faszául hasít a gépemen, 1680ban phisiX és AA off beállításokkal. GTA ugyanezekkel élvezhetetlenül be tud laggolni. Base Jumpingnál körül sem mertem nézni mert több másodpercenként dobott képkockát. Akkor a nagy átlagot tekintve melyik a jobb program? GTA 4 nem port volt? Akkora igénytelenség hogy hihetetlen. Írtak egy exé-t a konzoloshoz és pá Optimalizáció mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. redneck
2010.09.02. 03:01
Visszatérve a Maffia II-re... Számomra egy hangulatos gengszterfilmben való részvételhez hasonlít, elég korrekt munka. Ha Cod6 kaphat 90-95%-okat akkor ez is megérdemelné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. micu13
2010.09.02. 08:06
Heroes27: mekkora szerencsétlen vagy te jó ég.Írd már le a játék végét kérlek, ha már azt leírod, hogy Joe meghal.KÖSZÖNÖM!Istenkirály vagy.Valaki még csak most kezdené el.Nem mindenki ül egész nap a gép előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. PoganyPtR
2010.09.02. 20:45
Érdekes dolgot láttam most torrenten Mind a két Jimmy-s DLC kint van box-ra. Eddig úgy tudtam, hogy a vendetta az csak PS3-ra jön ki.
Hátha kijön PC-re is mind a kettő. Bár ez az arcade gameplay nem igazán nyert el a tetszésemet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Heroes27 micu1...
2010.09.02. 21:00
micu13 ha gondolod az egész sztorit postázva küldöm, aztán kapsz egy IP Bann azt szerencsétlekedhetsz úgy ahogy akarsz
Máskor jázd végig azt utánna írogass fórumokon te szerencsétlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ThePoweR Heroe...
2010.09.02. 21:13
Azt mi van ha ip-bant kap? Kihúzza a modemet meg vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. micu13
2010.09.03. 14:28
ThePoweR:

Heroes27, te mondod meg nekem mikor olvassak fórumot?Azért vannak a tesztek, hogy ha valaki meg akarja venni a játékot, előtted tudjon olvasni infókat, hogy télleg megéri-e, nem azért és hogy véleményt írjon, nem azért hogy pár suttyó leírja neki előre az egész sztorit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Heroes27 micu1...
2010.09.03. 14:42
micu13: Akkor most kúltúráltan. Én nem mondom meg neked és nem is érdekel, hogy te mikor akarsz fórumot olvasni, kurvára l...szarom. Akkor olvasd el a tesztet és vedd meg őnagysága. Nem kötelező a kommenteket olvasni, senki se kényszerít rá. De most te ebből akkora problémát csinálsz, meg alpári módon suttyózol, ami természetesen téged minősít. Úgyis megtudtad volna a végét mivan, de akkor ennyi erővel mindenki suttyó, mert megkérdezte, hogyan lehet pénzt csinálni, meg ezt azt amazt, de akkor az is suttyó, aki elmondja, hogy az ő gépén nem fut, mert ezt is megtudtad. Tehát neked ekkora meglepetés kell, de nembaj, máskor kijön egy játékteszt és 2 oldalas bejegyzést írok a játékról, csak neked. A lehető legnagyobbal betűmérettel.
Ja és igen is, mostmár vedd meg az 5 óra hossza játékélményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. horyroh
2010.09.04. 20:18
elég érdekes... ez a kajálás elbasz mindent sztem igaz sokáig nem játszottam vele ezmiatt...
ami a legjobban tetszik az az eleje amikor darálni lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. redneck
2010.09.05. 11:29
A múltkor még 10 óra játékidőt írtak. Szerintem hazugság. Egy hete nap mint nap játszok pár órát a játékkal és még mindig nincs vége Bennem a hiba? Nem hiszem, nem vagyok egy low-skill player. Talán ha minimum mediumon de inkább Hardon tolnátok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2010.09.27. 16:22
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csocsocx
2010.12.27. 23:30
Nekem nagyon be jött a játék! Tetszett a kor amiben játszódik és a hozzá passzoló zenék talán a legkirályabbak! A grafika is szép szerintem! Az egyetlen baja, hogy quva rövid lett, szívesen el játszogattam volna vele még egykét hétig vagy akár hónapig is! Bár ha úgy csinálták volna meg, hogy ha végig viszed akkor utána még lehetne mászkálni az jó lett volna.
Nekem tetszett az egész úgy ahogy van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dev94
2011.05.25. 12:38
végül-is a rövidséget kompenzálja mondjuk a Jimmy's Vendetta dlc, ahol lehet szabadon mászkálni, minden elérhető, meg egy két hibát is kijavítottak, lényegében egy freeride mód, kár hogy nem rakták be az alapjátékba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!