iPon Cikkek

Medal of Honor - Becsületbeli ügy?

Dátum | 2010. 10. 17.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Kevés olyan sorozat van a játékvilágban, ami konzolon és PC-n egyaránt képes bizonyítani. A Medal of Honor egyike ezeknek, hisz az első játék még Playstationre jelent meg ezer évvel ezelőtt, hogy a hatalmas sikert csak tetézze a 2002 elején kiadott PC-s Allied Assault. A MOH azóta legenda, így nem csoda, hogy az EA szerette volna feltámasztani a 2007-ben tévútra tévedt (Airborne) sorozatot. A Call of Duty ébresztette lázat meglovagolva most megérkezett az új Medal of Honor, mely a jelen hadviselésére koncentrál, az eredmény viszont messze se lett olyan, amilyennek eleinte vártuk.

Az első trailer ismerős jelenete már a játék elején visszaköszön
Sárga pokol

Pedig azt nem állíthatjuk, hogy a MOH rossz játék. Igazából nem más, mint a mai trendeknek tökéletesen megfelelni kívánó termék, melynek egyedüli célja, hogy milliós eladásaival megmutassa az "ellenségnek", hogy van még spiritusz ebben a régóta élő franchise-ban. A Medal of Honor éppen ezért az olyan dolgokkal sem igazán törődik, mint a történet. Minek az? Az egész játékot elviszi a hátán az Afganisztánban rosszalkodó Tier 1 különleges egység bevetéseinek kálváriája, mely mindenféle dramaturgiát és életet nélkülöz. Láttunk már példát remek sztorira katonai FPS-ben (Bad Company 2, ugye) itt viszont láthatóan egy könnyen emészthető miliő megteremtése volt a cél. Mi tagadás, ez sikerült, a Medal abszolút felejthető és komolytalan egyjátékos kampánnyal rendelkezik, ami bár itt-ott hajaz az utóbbi idők háborús sikerfilmjeire, önmagában csak egy buta karikatúrának felel meg.

Erre a sztorira az összes tálibnak innia kéne...
Az egyjátékos kampány egyébként nagyjából 5 óra játékot jelent normál fokozaton. Könnyűre véve ez lecsökken 3-4-re, míg nehézen olyan 6 lesz belőle, így aki teheti, válassza az utolsó szintet, mert a játék úgy válik élvezetessé egyedül. A helyszínek és az átvezető animációk egyébként jól hozzák az afganisztáni háború híradókban látott jeleneteit, és igazán sajnálatos, hogy a küldetések alatt velünk harcoló bajtársakat nem ismerhetjük meg jobban. Mivel pedig a program több játszható karaktert nyújt egy helyett, még a saját emberünkkel szemben sem kelt semmilyen szimpátiát. Az egészet alárendelték a végletekig megrendezett, realistának tűnő katonai hadműveleteknek, így az egyjátékos mód inkább tűnik prezentációnak, mint valódi játéknak. Ha pedig végigszaladtunk rajta, semmi sem vesz rá, hogy újra nekiessünk. Kár érte...

Az alapok

Az persze, hogy maga a kampány gyenge lábakon áll, még nem biztos, hogy jelentősséggel bír, hisz egy FPS-ben a játékélmény sokkal többet nyom a latban bármilyen más tulajdonságnál. A Medal of Honor itt hozza is az elvárt szintet, vagyis viszonylag nagyméretű, de abszolút lineáris pályákon folyik a küzdelem utcáról utcára. Eljutunk egy pontig, ott mindent elözönlenek a tálibok, mi meg lövünk, ahogy a csövön kifér, hogy az utolsó ellenség halála után tovább folytathassuk utunkat a befejezés felé. Az akciót időnként scriptelt jelenetsorok szakítják meg, ezzel biztosítva az enyhe filmszerűséget, de ez sokkal kevesebbszer fordul elő, mint a Modern Warfare 2-ben, ezáltal kicsit több szabadságot adva a kezünkbe. Mindezt a játék feldobja még pár aprósággal, mint járművezetés (helikopter is van), CG animációk és a fegyverek hatalmas arzenálja, viszont így is inkább tűnik egy "Mi kell a háborús FPS-hez?" listának, mintsem önálló programtervezésnek.

Ismerős jelenet? Ugyanígy kezdődött a Modern Warfare 2 is...
Sajnos eredetiség nyomokban sem fedezhető fel a játékmenetben. Végigrohanunk a pályákon, elvégezzük a kötelező feladatokat, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy végigvittük a játékot. Mindezen csak ront, hogy a mesterséges intelligencia messze alulmúlja várakozásainkat. Az még rendben van, hogy a tálibok tetőtől talpig be vannak bugyolálva, na de hogy emiatt ne lássanak és halljanak, elég irreális gondolat. Márpedig mással képtelenek leszünk megmagyarázni a bután álló és bámuló rosszfiúkat, akik kizárólag nehéz fokozaton tudnak valami kihívást biztosítani. A Medal of Honor ugyanis könnyű, ezáltal végképp alárendelve a legendás címet a casual játékosok uralmának. Holott ha valaki még emlékszik az Allied Assaultra, tudja, milyen kemény dió volt már normál fokozaton is, hát még nehezen. Itt ennek a hagyatéknak semmi nyoma.

Erre a jelenetre meg a Killzone 2-ből emlékezhetünk... eh...
Az utolsó szeget a koporsóba a szabadság korlátozása veri. Bár korábban írtam, hogy a pályák nagyok, s hogy a játék még így is szabadabb a Modern Warfare-nél, az igazság az, hogy a láthatatlan falak szereplése ma, 2010 végén egyszerűen botrány. Ha más játékokban meg lehet oldani a határokat máshogy, itt miért nem? Ráadásul míg a MW2-ben a játékélmény intenzitása, profizmusa feledtette velünk a szűk hatósugarat, addig itt ez nincs meg, mert minden lassabb és butább az óvatos design-nak köszönhetően. Mintha a fejlesztők képtelenek lettek volna önálló döntések meghozatalára. Jól fogyott az MW? Nosza, legyen itt is script, de ne annyi, mert az már gyanús! Jól fogyott a BC2? Nosza, legyen sztori meg karakterek, de előbbi kusza legyen, utóbbiak meg érdektelenek, nehogy lássák, hogy koppintunk! A baj csak az, hogy így is kilóg a lóláb, s míg egy nyers klón bírt volna az eredeti alany jó tulajdonságaival, addig a Medal of Honor - mondjuk ki - szimplán unalmas játék lett. Száz szónak is egy a vége: a kampány nem éri meg a befektetést.

"Na és a multi?"

No igen, a többjátékos móddal már más a helyzet. A rajongók anno a bétateszt alatt megbizonyosodhattak róla, hogy a játék ezen része kifejezetten jó lett, s bár a kész verzió sok újdonsággal nem szolgál, multi terén minden rendben van az új MOH-al A program persze itt sem hordoz semmi pluszt. Ahogy azt a Battlefieldben és a Call of Dutyban már megszokhattuk, vannak osztályok, gyűjthető tapasztalati pontok, feloldható fejlesztések és erősen csapatjátékra orientáló játékmódok. Összesen 24-en eshetünk egymásnak a szervereken át, a négyféle mód pedig bár kevésnek tűnik, bőven elég változatosságot jelent. A Combat Mission különféle feladatok elvégzése körül bonyolódik, az Objective Raidben az ellenfél által védett helyeket kell levegőbe repíteni, a Sector Controll gyakorlatilag pontfoglalgatást takar, míg az utolsó, Team Assault mód nem más, mint a sima deathmatch. Mielőtt még megkérdezné a Kedves Olvasó, nem, ezek valóban nem újdonságok, és igen, működésük megegyezik minden korábban látott példáéval, ám ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani, és ez fokozottan igaz a Medal multiplayer opcióira.

A játékmenet elég sztenderd, de a Tier One mód fel tudja dobni
Összesen nyolc pálya áll rendelkezésünkre, melyek mérete meglehetősen kicsi, a rajtuk való harc viszont épp ezért élvezetesebb, lévén állandóan konfrontálódnunk kell az ellenséges erőkkel. Ezen felül pedig ott van még a Tier One mód, mely gyakorlatilag egy időfutam a kampány küldetésein át. Noha maga az egyszemélyes mód gyengének mondható, ezt az opciót minden Tier 1 operátornak ki kell próbálnia, mert kifejezetten szórakoztatóra sikeredett. Mivel Tier One módban nincsenek ellenőrzőpontok, a játékosoknak túl kell élniük, ameddig csak lehet, majd a játék végén feltölthetik idejüket és pontszámukat egy online adatbázisba. A barátlistánk szereplői még nyomokat is hagyhatnak a pályákon, bemutatva, meddig jutottak, ezzel is ösztökélve bennünket a jobbnál jobb eredmények felmutatására. A Tier One mód valódi felfrissülés a sok másolás után, kár, hogy nagyjából ez az egyedüli új szín a Medal of Honor palettáján.

Az afgán lány

Technikai fronton a Medal of Honor érdekes madár, lévén nem egy, hanem két grafikus motor hajtja. Az első a szóló mód alatt dohog, míg a második a multit cipeli, noha külsőre nehéz megmondani a különbséget. Hogy erre mi szükség volt, rejtély, az viszont tény, hogy a MOH itt is, ott is jól mutat. A pályákon érezni a hegyek méretét, a textúrák szép élesek, a karaktermodellek reálisak, a tükröződések és speciális effektek pedig szintén ott vannak a szeren. Ezzel szemben viszont tény, hogy a kevés szín és a nuku változatosság hamar monotonná teszi a látványt, gyakorlatilag elfeledtetve velünk az engine pozitív tulajdonságait. A gépigény átlagos, a tesztgépen (AMD Athlon II X2, ATI HD5770, 6 GB RAM) stabilan hozta az 50-60 fps-t 1280x720-as felbontás és maximális grafikai beállítások mellett.

A textúrák nem rosszak, de az ellenfelek a játék végéig ugyanígy néznek ki
A zene és a hang jó, de nem kiemelkedő. Értem ez alatt azt, hogy bár a játék atmoszféráját sikeresen megteremtették, egy pillanatra sem fogjuk tudni felidézni a tipikusan - már-már giccsesen - amerikai dallamokat, hogy más hangeffektről vagy emlékezetes pillanatról már ne is beszéljek. A szinkron elmegy, bakáink jól hozzák a tapasztalt amcsi katonát, de igazi kihívással nem találkoznak a színészek, így képtelen vagyok magasabb szinten értékelni a munkájukat. Ha kicsit élettel telibb forgatókönyvet kapott volna a játék, máris lenne okunk az örömre, így azonban jóindulattal is csak egy sima "jót" kaptunk a "kiváló" helyett.

A lassításos (köh... MW2... köh...) jelenetek azért látványosak
Ennyi?

Sajnálatos módon a Medal of Honor egy minden téren átlagos játék lett, melyet csak a többjátékos mód és a Tier One opció... Vagyis nem, én kérek elnézést! A Medal of Honor egy jó termék, nem pedig játék. A fejlesztők és a kiadó egyszerűen átvettek minden manapság divatos elemet, és eladták nekünk, mint egy neves sorozat legújabb felvonását, holott ez ebben a formában nem igaz. Pedig nem kellett volna sok odafigyelés, csak egy kicsit több eredetiség és kidolgozottabb kampány (esetleg kooperatív mód), hogy a viszonylag keveset érintett afgán talajból klasszikus születhessen. Azok, akik már nagyon nem bírnak magukkal a Black Ops megjelenéséig, tegyenek vele egy próbát, a többiek viszont inkább játsszák végig a Bad Company 2-t még egyszer, azzal sokkal jobban járnak.


Platformok: PC, Xbox 360, PS3
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

74. thspo
2010.10.17. 17:24
nem volt egy kiemelkedő játék, de egy mw2 színvonalat (single player módban) simán hoz. Ez a frostbite (ha jól írom) grafikai motor nálam nagyon kettős. Nappal ahol sok az árnyék és napsütés van, füst stb. gyönyörű megjelenítésre képes aránylag kis gépigénnyel, míg éjszaka/sötétben egyenes ocsmány grafikát produkál... Összességében véve sztem kellemes pár órát el lehet tölteni a játékkal - nekem olyan 5 óra körül volt hard fokozaton kijátszani - de semmi több. Én úgy gondolom, ha egy mw2 kaphatott 90% körül akkor ez a program is ér olyan 80%-ot, de ez az én véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Maxcube
2010.10.17. 17:43
Hát, bizony a grafika nem lett valami nagyon ütős, de unaloműzésre megfelelt nálam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. khameleon
2010.10.17. 17:48
sztem nagyon elrontották a játékot azzal, hogy nem lehet szabadon menteni! legalább a régiből ezt áthozhatták volna... sajna az ilyen játékokon csak felhúzom magam, ha sokszor az elejéről kell kezdeni az egész missziót, ezért nem is erőltetem...pedig vártam, mer anno a legelsővel sokat játszottam! singularityvel is ez volt a baj, pedig tetszene a játék! hiába, úgy érzem feleslegesen vettem új gépet, mert az új játékok közül sajna egy se tetszik, úgy mint a régiek, csúcsszuper grafika ide vagy oda!... persze ez is saját vélemény, de sztem nem vagyok vele egyedül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Heroes27
2010.10.17. 17:51
juj de le lett értékelve, de ettől függetlenül egy próbát megér nálam. veszteni nem vesztek vele semmit se úgyse
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. atti2010
2010.10.17. 17:53
Nekem jobban tetszik mint a mw2, ha érősseb vasam lenne meg jobban tetszene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Gorky
2010.10.17. 18:02
Hát játszok vele, mert nincs semmi más új game, de nem egy nagy szám a grafika szerintem nem üti meg a ma már elvárható szintet, de még a játékmenet sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. LavX
2010.10.17. 18:06
áá most telepítem nem merem elolvasni előre a tesztet, nehogy még elmenjen tőle a kedvem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. kocska1986
2010.10.17. 18:07
"A pályákon érezni a hegyek méretét, a textúrák szép élesek, a karaktermodellek reálisak, a tükröződések és speciális effektek pedig szintén ott vannak a szeren."
???

Nem tudom, lehet hogy nem egy játékkal játszottunk!A grafika ocsmány!Méghogy a textúrák szépek!? Na ne nevettesetek...A multiban lehet, de a single részben biztos hogy nem!Az élsímításról már nem is beszélek...Maximum élsimítás mellett is minden tiszta recés![LINK]

2010-ben ilyet nem lett volna szabad kiadni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. atti2010
2010.10.17. 18:09
Gorky: Ha meg érősseb a grafika mindenki azon rinyál hogy az ő gépén miért nem megy (lásd Crysis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Totti0
2010.10.17. 18:13
Nem játszottam vele de ez amit irtatok keményen hanzik..Sajnálom hogy ilyen lett még ha csak olvastam akkor is át tudom érezn!Sebaj EA most az FPS játékokkal úgy van mint a Need For Speedel..semmi se akar összejönni Talán a Crysis II
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. myckie2
2010.10.17. 18:23
Totti de az EA mellett ott a crytek hála az égnek ami fel tudja tuningolnia játékot Amúgy ez a játék nagyon siralmas mindennek van árnyéka de a sajátomat nem látom grafika tiszta bfbc2... 2010-be egy ilyen játékot kiadni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Blade0012
2010.10.17. 18:25
Remek sztori a BC2-ben? Te jóságos ég...meg klónozza a Killzonet mert felsegít az egyik katona a sziklára? Hát szép, ilyen eredeti jelenet nyilván csak a KZ-ben lehet (ami egyébként szintén egy összeollózott tucatszar).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. dragon83
2010.10.17. 18:50
Az egyértelmű, hogy a grafika nem a legcsúcsszuperebb, de olyat mondani, hogy manapság szégyen ilyet kiadni...hát egyeseknek nagyon földtől elrugaszkodott elvárásaik vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Giggsy
2010.10.17. 18:53
Én végigtoltam. Igazából nagyjából azt kaptam amire számítottam. Az biztos, hogy nem rengeti meg a világot, de számomra semmiben nem marad el az agyonajnározott MW2-től. Grafikailag teljesen rendben van, a hangok jók (igen nekem még azzal sincs bajom, hogy ha valaki mellettünk beszél, akkor halljuk a rádióban is, hisz, mily meglepő ez bizony a valóságban is így van...) a küldetések pedig ilyen távon még nyújtanak megfelelő szórakozást. Nem mondom, hogy tizenórás játékidővel nem válnának monotonná, de így szerintem tökéletesen megfelelőek. A harc realisztikusabb, mint a MW2 esetében, hisz az "én vagyok Rambo" stílus jóval kevésbé kifizetődő. Láthatólag lényegesen nagyobb hangsúlyt fektettek a tűzpárok, illetve tűzcsoportok összedolgozására. Az ellenfél MI-je, hááát nem mondom, hogy annyira nagy szám, de végülis bőven tűrhető. Ha lősz rájuk fedezéket keresnek, megpróbálnak bekeríteni, de azért ennél többre nem igen képesek, ráadásul nem ritkán hozzák magukat kereszttűzbe úgy, hogy az egyik oldalról mi lövünk, a másikról meg a saját géppuskásuk... Persze a MoH-t egyértelműen a CoD és az ARMA szintű harci szimulációk közötti térbe szerették volna kalibrálni (azért természetesen jóval jóvaljóvaljóval közelebb az előbbihez) és ez tulajdonképp sikerült is. A pályák nem túlságosan változatosak, hisz tulajdonképp csak sivatag van, meg hegyek közötti havas, illetve félig havas táj. Számomra meglepő módon az utóbbiból van több annak ellenére, hogy azért ugyebár Afganisztánt mind a sivatagokkal azonosítjuk (persze tévesen, hisz akik már jártak ott, tudják, hogy igen hideg területei is vannak) A történetvezetésben is jobban ragaszkodtak a realizmushoz, mint a MW2 (vagy akár a Bad Combany 2) esetében, tehát itt nem kell a világot megmentenünk, "csak" egy afganisztánban zajló hadművelet sikeréért vagyunk felelősök. Így persze kimaradnak olyan epikus csaták, mint a Fehér ház visszaszerzéséért zajló küzdelem volt, de összességében nekem ez a hozzáállás jobban tetszik. A fegyverválaszték nem túl nagy, tulajdonképp csak az USA hadseregében rendszeresített legáltalánosabb fegyverekkel, illetve az oroszok által Afganisztánban hagyott (vagy a feketepiacról beszerzett) arzenállal találkozunk. A játék ezen része mondjuk nem lett túl jól megoldva, mert egyrészről ugyebár semmilyen beleszólásunk nincs abba, hogy milyen fegyverrel vágjunk neki egy küldetésnek (segítek, nem mindig a legmegfelelőbbeket kapjuk) másrészről pedig nem minden ellenségtől összeszedett fegyverhez találni muníciót. Lehet én voltam béna, de attól tény, hogy nem egy Dragunovot összeszedtem az ellentől, de lőszert soha nem találtam hozzájuk, szóval a tár kiürülése után (tíz lövés) dobhattam is el őket.
A MoH-nak szerintem mindössze két durva hibája van. Az egyik, hogy iszonyú rövid, még a MW2 hosszát sem éri el. A másik pedig a szanaszét scriptelt játékmenet. Gyakorlatilag hiába lenne meg minden lehetőség egyik-másik feladat megoldására több módon is, a játék csak egyet enged meg nekünk. És itt nem csak nagy dolgokról beszélek, hanem egészen kis apróságokról is. Mi például magunktól képtelenek vagyunk kinyitni egy ajtót, csak berúgni tudjuk, de azok közül is csak azt, amit a játék megenged. Még durvább, hogy néhol egy térdmagasságban lévő kiszögellésre sem tudunk felpattanni, ha nem arra visz az utunk. Az agyonszkriptelt játékmenet másik rákfenéje az, hogy a scriptek képesek beragadni. Nekem kellett újra kezdenem pályát csak azért, mert nem a társaimmal mentem, hanem fedeztem őket távolról mesterlövészpuskával és így ugyebár nem voltam benne a történések sűrűjében. Csakhogy mivel én nem voltam ott, így a társak egyszerűen lecövekeltek egy szikla mögötti fedezékben. Így hiába öltem le távolról minden alkaloidást, az adott feladatot a játék nem tekintette befejezettnek és ezért bele sem tudtam kezdeni a következőbe. Az emberem nem vette elő a távcsövét magától (manuálisan meg ugye mi nem tudjuk) így nem tudta megjelölni a célokat a Reaper-nek. Ugyanott nagyon vicces dolog volt, hogy ugyanazon embereket 10-15 alkalommal is meg lehetett ölni, és mindig újratermelődtek, de még annyi IQ-juk sem volt, hogy ugyan már ne a látótávolságon túli Reaper-re lőjenek, hanem arrafelé, ahonnan a társukat az imént érte a halál. Kést elővenni nem lehet sehol, csak ahol a scriptek szerint késes gyilkosság van megírva. A géppuskafészkeket csak légifedezettel lehet kicsináltatni, még akkor is, ha amúgy egy távcsöves puskával ki lehetne lőni a géppuskást a picsába. A légifedezet kérése persze szintén nem mehet akárhonnan, kizárólag az előre megírt helyről. Kurva irritáló tud lenni, mikor az ember már öt perce lövi az ellent, mire egyszer csak oldalra néz és meglátja, hogy oda kéne állni, mert igaz, hogy harminchat helyről van kiváló rálátás a célra, de ugyebár a script csak ott aktiválja a "távcsövet elővesz.avi"-t.. Ez most csak néhány dolog ami az eszembe jutott, de akadtak még más előre megírt dolgok is, ráadásul egy részük még felesleges is (mini SPOILER: mint pl a sarok mögül előugró tálib SPOILER end)
Sokaktól olvastam, hogy a visszarúgást hiányolják a játékból. Hát én az ilyen embereket hívom úgy, hogy azok akik még soha nem fogtak karabélyt a kezükben. A fegyverek viselkedése az FPS-ekben megszokott realitást hozza. Azért írtam így, mert pl a PKM-mel nem igazán szoktak állva tüzelni, de az apróságokat leszámítva végülis a fegyverek igen reálisra lettek megalkotva. A karabélyok rövid sorozatoknál még nagyjából a célon maradnak, a géppuskák és a durvább mesterlövész kütyük (.50-esek) már azért egy egy lövés után is érezhetően jobban rántanak. A lövedékeknek persze ballisztikája nem nagyon van, de ha őszinték akarunk lenni a MoH-ban nem is igazán van olyan csata, ahol ez kijöhetne, hisz ritkán lövünk 100 méternél messzebb álló ellenfélre, az a kevés sniperkedős rész meg igen vékonyka ahhoz, hogy a Sniper Ghost Warrior-hoz hasonlóan összetett ballisztikai rendszert dolgozzanak ki.

Összességében szerintem jó játék lett, de való igaz, hogy nem rengeti meg a világot. Sokban hasonlít a MW2-höz, de lényegesen realisztikusabb mind a története, mind a harcok lefolyása, ellenpontként viszont ott van, hogy kevésbé változatos. A multija lényegesen jobb, mert érdekesebbek a feladatok, de ellenpontként ott van, hogy jobb játékosok simán fejbekapnak futó embereket százméteres távolságokról karabéllyal is, ami azért igen hamar lelombozza az embert, meg hát a realitás érzésen is sokat rombol. A lényeg, hogy single-ben szerintem nem rosszabb, de nem is jobb, mint a MW2 és bár a multija jobb, de még így sem éri el a BC2 szintjét. A hónapok óta tartó hypehoz nem tudott felnőni, de szerintem az az új CoD-nak sem fog sikerülni. Akinek megvan a BC2 annak nem érdemes megvennie az új MoH-t, mert a multija nagyban arra hajaz, viszont gyengébb, az egyjátékos mód pedig fizikailag nem éri meg az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Peter667
2010.10.17. 18:57
Kövezzetek meg, de nekem tetszett. Igaz, hogy nem voltak nagy elvárásaim, mivel annyira nem is figyeltem a játékra. A grafika szerintem hozza az elvárható szintet, és nincs vele semmibaj, de értem én, biztos én vagyok a hülye, mert nem várok el minden játékhoz Crysis grafikát. A sztori nem számít nagy dobásnak mégis el van vele az ember. Én inkább ezzel játszom mint egy BC2-vel aminek szerintem unalmas története van.

Lehet felhánytorgatni, hogy így meg úgy koppintás de ilyen alapon az összes ilyen játék koppintás mert mindegyikben ilyen játékban ugyanaz megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. ThePoweR
2010.10.17. 19:25
Amúgy enm értem. Ebben a játékban a Frostbite Engine mit alkot? Amúgy szerintem is egy trágya. Graf az kb 2006-2007-be elmenne de most... Amúgy tiszta bc2 csak CoD-osítva. Szal jó szar lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Steve1207
2010.10.17. 19:28
Szerintem hozza a 80-85%-os szintet. Én boxon játszottam és teljesen elégedett voltam vele. Nem hoz újdonságokat ez tény, de az elvárt dolgok jól össze vannak rakva és adja a hangulatát az adott téma. Itt olvastam, hogy mentés miért nincs? Már elnézésedet kérem, de nem lehet egy kényelmes 3-5 perc játékidejű checkpointig elérni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. atti2010
2010.10.17. 19:36
Aki nem bírja elérni az elég rövid chekpoitokat az miért nem Máriót, vagy Packmant játszik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Qouzey ThePo...
2010.10.17. 19:41
Milyen igaz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. silentfrog
2010.10.17. 19:45
Steve1207 én láttam boxon is ott egyszerűen ,csunya,főleg a poros sivatagi részek.
Olyan recés a oszlopon a villanyvezeték,hogy nincs olyan áram ami keresztűl verekedé rajta magát
Pc-n sem sokkal szebbek ezek a pályák.
A vége fele már sokkal szebb és izgalmasabb a játék,de pont azt a pályát motoroztam végig amit gyalog kellett volna menni.Ott jo nagy terep volt,kár volt a motoros rész számomra beletenni.Kihivás ugysem volt benne,mert nem lehetett gyorsan menni,igy nem is volt izgalmas nekem.
Jo volt ez a játék,csak nem nagyon!
A játékélményre több pontot adtam volna a grafikára meg 2 pontal kevesebbet.
Volt egy rész a hegyekben akol száll a köd.
Láttak ezek már ködöt? :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Chocho
2010.10.17. 19:58
atti2010:

Ez utána kijelentésed után csak arra tudok gondolni, hogy még életedben nem játszottál Mario játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Login
2010.10.17. 20:05
Chocho: szerintem meg pont fordítva van, a single a jó. a Multi az csak közepes lett, de legalább játszható, néha elkap a hangulat. Am Nincs esélye belerúgni a labdába. Egy hónapig elleszünk vele, aztán black Ops aktivitás lesz ezerrel, MW2 multit leváltva remélhetőleg.

A helikopteres meg a légicsapásos részek nagyon ott voltak. A befejezés pedig mindent visz (
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Chocho
2010.10.17. 20:07
Login:

Persze, ez is egy vélemény, én mindig örülök, ha valakinek tetszik egy játék. Nekem a BC2 után már kevés volt, ez minden.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. GerryZ
2010.10.17. 20:11
Szerintem meg igenis jó! Egy szinten van a CoD 6-tal, mindegyikben van valami, ami jelentős pozitívum. Én arra szavznék, hogy a kettőt gyúrják végre egybe, mert olyan lehetőségeket, mint a MoH-ban van, még nem nagoyn láttam másutt (Buddy Boost, lőszerkérés, kihajolás a fedezékből minden irányból)

Nagy hiba volt így leírni, az első oldal csak szidást, leszólást tartalmaz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Login
2010.10.17. 20:12
Chocho:

Na igen, a BC 2 után, többjátékos élmény terén valóban kevés lett a produktum. De sztem a Moh Single része sokkal jobb mint mondjuk a BC2-nek.
Amúgy nem bánom, hogy megvásároltam, csak néha okoz kellemetlenséget a hc multi, nagyon rosszul van belőve a sebzési rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. petimanus
2010.10.17. 20:28
Pedig lehetett volna belőle egy igazán jó játék...Én abszolút pozitívan álltam hozzá, mert imádtam a MOHAA-t és minden kiegészítőjét(holott azt is érték kritikák), de ezt a játékot tényleg csak a cím és a hype adja el, nem pedig maga a játék. Remélem, ha készül folytatás, akkor az igényesebb lesz, mint ez volt.

Kár érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Blade0012
2010.10.17. 20:29
"De sztem a Moh Single része sokkal jobb mint mondjuk a BC2-nek."

ezzel még úgy is egyet merek érteni, hogy a MoH-ot nem is próbáltam. A BC2 egyszemélyes módja tömény unalom és ötlettelenség volt, ami a technikai oldalát leszámítva vetekedik a mostani City-s játékok minőségével. nem tudom elképzelni, hogy azt ne múlja felül bármi is. A multi bétáját próbáltam, de az is iszonyatosan béna és félkész volt - a teljes remélhetőleg sokkal de sokkal jobb, de nálam így felejtős az egész játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. myckie2
2010.10.17. 20:38
Igen ebben a játékban a hangzás az igazi ki hitte volna mintha ugyanezt kaptuk volna bfbc2-be is na mindegy de legalább az moziélményt nyújt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Joachim21
2010.10.17. 21:03
Jó ez a cím, becsületbeli ügy a hazájukat és az életmódjukat védő embereket lemészárolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. ThePoweR Joach...
2010.10.17. 21:09
Érdekesen látod a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. dodesz8
2010.10.17. 21:17
En csalódott vagyok.Bugos, rövid és az hogy nem lehet lehasalni multiban az egyszerűen vicc. Ami tetszik az az hogy rombolható némelyik fedezék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Joachim21 ThePo...
2010.10.17. 21:38
Lehet hogy érdekesen látom, de pl. Irakban sem találtak még a mai napig tömegpusztító fegyvereket. Szeptember 11-ről meg mindenki tudja hogy kik csinálták. Az mindenesetre fura volt, hogy "Bin Laden emberei" pont úgy repültek a tornyoknak, hogy azok mint egy megkoreografált módon, egy másik épületben sem tettek kárt miközben összedőltek. Az már csak hab a tortán hogy bizonyos kiválasztott népcsoport emberei szabit kaptak arra a napra. Ha nekikezdenék felsorolni a gyanús dolgokat, csak a gyanú több oldal lenne, aki olvas olyat is amit nem a kiválasztott nép Tv-i és újságjai tálalnak kedvük szerint eltorzítva, az tudja miről beszélek, aki meg nem, az megtalálja a neten. Ajánlom figyelmedbe ezt a videót kezdetnek. A Dán köztévé adása feliratozva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. baddewil
2010.10.17. 21:41
Valahogy éreztem s számítottam rá, hogy ezt a játékot is lehúzza az Ipon! Sztem semmi baj sincs vele, élvezetes! Nekem tetszett nagyon! Egyéni vélemény!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. ThePoweR Joach...
2010.10.17. 21:43
Minden infó torzított amit hallasz vagy találsz. Sokkal mélyebben vannak ezek a dolgok. Amerikai kormány sok mindent megtehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Joachim21 ThePo...
2010.10.17. 21:55
Naivitás azt hinni, hogy az USA-nak, vagy nekünk van önálló kormányunk. Mindenki el van adósodva, és azok diktálnak, akiknek tartozik a világ. Egyébként érdekes megnézni hogy ki pénzelte Obamát az elnöki székbe? Bizonyos Soros György hány száz milliót tömött a kampányába? Mennyire lehet független Obama, vagy akármelyik korrupt politikus? Ő dönt majd Irán megtámadásáról, vagy csak utasítást hajt végre? És lesz majd CD The Attack of Iran is? Ez a játék egy tervezett agymosás része.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. nightmare1...
2010.10.17. 22:04
Én azt mondom, hogy nekem tökéletesen megfelelt a single mód, a multi is eléggé bejön, csak továbbra is az a zavaró, hogy kb 1 másodpercig nem tudom még, hogy meghalok-e, vagy sem
8000 Ft-ot megért a limited edition, nem tudom, mikor jött ki ennyiért ilyen AAA cím.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Qouzey Joach...
2010.10.17. 22:09
Kicsit paranoiásnak tűnik amit mondasz De lehetséges hogy van benne valami. De jobb nem bele gondolni az ilyenbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Caine
2010.10.17. 22:13
a cikkben az van h sokféle fegyver van a játékban, öööö hol?
a grafika meg nagyon gyatra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. nedcoleman
2010.10.17. 22:15
Megvettem, installáltam és játék közben csodálkoztam. Vannak kifejezetten szép részek a játékban viszont az elején még több csúnyácska textúrát észrevehetünk. Nem voltam rest. Küldtem az EA-nek 2 screenshotot egy megjegyzéssel, hogy valami gond van a játékkal, mert nálam "ennyire" csúnyán néz ki.
Akkor ezért nem válaszoltak... Mert ennyit adnak nyolcezeré'

Egyébként a rengeteg single player bugtól falramászok, és van bőven a játékban.

A korrekt értékelésért ismét köszönet !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. dragon83
2010.10.17. 23:30
Qouzey, a paranoiás kifejezés kicsit enyhe ehhez az elborult elmélethez. Ja, majd biztos magukra robbantották az amcsik a két épületet. Vannak mocskos dolgok a világban, de azért maradjunk a realitás talaján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Hadi50
2010.10.17. 23:31
Ami tetszett:
-nagy pályák és onnan folytatódik a következő ahol az előző abbamaradt.
-viszonylag sok lopakodós vagy sniperes rész
-csapattársak is tudnak harcolni jól céloznak nem érezni úgy h egyedül írtom ki az egész afgán hadsereget.
- Légicsapás után nagyon tetszett ahogy szállt a füst és hullott a föld törmelék a levegőből.
-Mediumon futott a laptopomon

Ami nem:
-Bugos mint állat, motoros résznél volt hogy nem tudtam visszaülni a motorra beragadt vmi, visszatöltöttem az előző mentést és akkor is szar volt, elölről kellett kezdeni az egészet. Ugyan ez előfordult amikor a célokat kellett megadni légicsapáshoz. Az is beragadt kezdhettem újra.

-Nagyon rövid.
-Nincs benne kihívás, nagyon könnyű, Ai is hülye, csak állnak és várják h kiszedd őket. Aztán go tovább és előröl ugyan az. Lehetett volna vmi bekerítés, molotov vagy fény gránát dobálás, kutyákra vagy juhokra szerelt bomba vagy egyéb meglepi. Érdekes módon civilek sincsenek pedig érdekesebb lett volna úgy harcolni hogy közben ott futkároznak és nem szabad lelőni őket. Az is előfordult hogy véletlenül belelőttem 1 tárat a csapattársba és meg sem érezte. Friendly fire azért kellett volna sztem.
-valahogy nem tudtam beleélni magam a játékba, nincs hangulata.
-Mindent csak 1 módon lehet megoldani (totálisan eggyett értek Giggsy-vel)
-Semmi eredeti ötlet.

1x végig lehet játszani, kb olyan lett mint az Airborne.
Sokkal többet ki lehettett volna hozni belőle. Kár érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. exec79
2010.10.17. 23:50
az év csalódása címet megkapja tőlem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Heroes27
2010.10.18. 00:01
Hát kipróbáltam, exec79-el sajnos egyet kell értenem Sokkal jobbra számítottam, de ahogy olvasok külföldi honlapokat, ott sincsenek elájulva a játéktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. drherbyke
2010.10.18. 08:38
Hatalmas élvezet lehet embereket gyilkolni, valóban.........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. MrKurzweil
2010.10.18. 09:20
Ami a legnagyobb szégyen az a szingli részben a tálibok kicsipázása egy gagyi diavetítővel a csipa hátán...semmi ballisztika semmi realizmus olyan 1985-ös shoot'em up szint!
Terpeszállásban elém csúszó nyomorult kecskebaszok nulla aggyal,ami még szarabb.... fut a fickó mögülem egy domb felé ,én egy fedezék mögül a dombnak hátat fordítva várom,hogy haladjon előre. Les fel a dombra és lő valakire oda fel,de a torkolattűz után az elhúzó lövedék "kondenz"csíkja és a fegyvere által bezárt szög kb. 15 fok. Igy nem a dombon bujkáló ellent lövi le ,hanem az én fedezékem tetején várakozó manust. Úgylátszik az amerikai hadsereg kifejlesztette a Wanted filmből látott Jolika kanyarba lő fegyverét!!!! röhej....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gordon85
2010.10.18. 10:27
sztem a medalt semmi ertelme a cod-hoz hasonlitani mert teljesen mas jatek.a cod-arcad jellegu ez meg vmilyen szinten taktika.cod huszaroknak sosem fog tetszeni es elmondom hogy miert.amig a mozgas ilyen satnya szal nem gordulekeny sosem fog felnoni hozza.jumpolva loni szinte semmi ertelme,es a kozelharcokba sem lehet ugy remekelni mint a codban.ha gyorsabb lenne a mozgas,fordulas sokkal jobb jatek lenne.sztem a grafikaval semmi gond,a cod-sem vmi vilagrengeto a mai 50k videokartyak felig sincsennek kihasznalva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. gordon85
2010.10.18. 10:38
jah es meg vmi.a masik gond a jatekkal a fegyverek tuzereje.szinte semmi kulombseg a fegyverek kozott teljesen mind1 hogy ak47,vagy kis pisztolyal losz.erre kellene a kozel jovoben meg ragyurni a sorozatnak.a cod-ban sokkal jobban megoldottak ezt,szal van meg mit tanulni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. nedcoleman
2010.10.18. 11:16
Belenyúltam a single player konfigurációs filejába és kicsit szebbé tettem- így a játékban már nem maximum beállítás van, hanem custom... Tényleg szebb lett. Bár hozzá teszem, néhol ez sem segít rajta.
A két engine tényleg idióta a játékban de úgy látom, hogy a single player dx9, a multi viszont dx10et is használhat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. nedcoleman
2010.10.18. 11:18
Egyébként a játék beállításaiban be lehet állítani, hogy legyen Anti Alias de csak nekem szúr szemet, hogy a single playerben nincs AA? Vagy nem jól látom ? Sztem jól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. nedcoleman
2010.10.18. 11:27
A hibás vagy a kérdőjeles programozott sorokat pl az NPC-knél nem törölték ki hanem újraírták és a programozók közötti párbeszédeket "véletlen" bennehagyták a fileokban,,, szép - ha valakit érdekel egy pár hibára felhívó mondat véletlen bennemaradt pl a MOHACheapNpc.ini-ben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Powerdream
2010.10.18. 11:36
Véleményem szerint a single nem a legjobb. Mondjuk egy játékkal se jáccok single ben. A multi jó! COD-tól jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. tibszi
2010.10.18. 12:08
Maga a játék nekem nagyon bejövős, csak a gáz vele hogy single player részt czirka 6 óra gamezéssel végigtoltam, nem tudom mikor láttam utoljára ilyen rövid játékot. Valamint a nehézségeknél, véleményem szerint egy gyakorlott FPS-es játékos kapásból medium-on, vagy ha nagyon profi, akkor hard-on kezdje mert az easy mód nevetségesen könnyű. Bár nálam még mindig a BF BC2 a No.1, azért ez is elég jó lett szerintem. Multival csak az ingyenes tesztidőszakban játszottam, engem az annyira nem fogott meg, de lehet csak a pálya nem tetszett. Nekem eddig a CoD6 multi tetszett a legjobban.
Ha értékelném a 3 játékot, akkor a sorrend:
Single player: BF BC2, MOH, CoD6
Multiplayer: CoD6, BF BC2, MOH
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Raptordhel...
2010.10.18. 13:12
"A Medal of Honor éppen ezért az olyan dolgokkal sem igazán törődik, mint a történet. Minek az? Az egész játékot elviszi a hátán az Afganisztánban rosszalkodó Tier 1 különleges egység bevetéseinek kálváriája, mely mindenféle dramaturgiát és életet nélkülöz."

Bocs de emellett nem lehet szó nélkül elmenni... A játék a valóságban is megtörtént Anaconda hadművelet egyik legkritikusabb pontját a Takur Ghar-i csatát (2002 március 3-4) dolgozza fel! Amiről a játék szól, amit végigjátszunk SEAL-ként és Rangerként az mind nagyjából így (természetesen katonai jelentésekre, Predator felvételekre és előzetes harci tervekre alapozva) történt meg. A nevek meg vannak változtatva, gondolom az elesettek családjaira/hozzátartozóira való tekintettel (mert igen, akit látsz meghalni a játékban az a való életben is életét vesztette)!

Azzal egyet értek, hogy a játék lehetett volna szebb/jobb/több de a története és annak a realitás alapja igenis maximálisan megfelelő és kielégítő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Terror
2010.10.18. 13:29
Csakhogy a realitásalap nem egyenlő a jó és szórakoztató történettel. Márpedig ez egy játék, és nem a híradó, szóval az ember azért ülne le elé elméletileg, hogy szórakozzon. Ebből pedig megbukik a program, mint sok más szempontból is.

Állítólag a készítők nagyon ügyeltek arra, hogy ez ne egy propagandajáték legyen. Pedig mégis az, hirdeti az USA örök "dicsőségét", dicsőíti a "hős" katonákat, lehugyozza a szabadságukért küzdő lakosokat, és minő megtisztelő feladat őket halomralőni. I feel delighted.

Ebből a szempontból a COD sem jobb, színtiszta éljenek az amerikaiakoroszok, mindenki más dögöljön meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. lovag05
2010.10.18. 16:08
még az mw2 is ciki volt... hát még ez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. myckie2
2010.10.18. 17:40
1999-es tűzelemek is jobbak voltak mint ebben még hogy hülyeség azt mondani hogy szégyen kiadni ilyet 2010-ben nem hülyeség teljes mértékben katasztrófa a játék egy kis igényesség nem ártott volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Caboose Terro...
2010.10.18. 18:59
@Terror: Szabadságukért küzdő lakosok? Civileket lefejezni, megfélemlíteni, gyerekeket besorozni öngyilkos-merénylőnek szerinted helyes és szép dolog? Mert a tálibok ezt csinálják, és ez nem kitaláció
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. nedcoleman
2010.10.18. 19:48
Sztem az eddigi leggyengébb multiplayer ez amit kiadtak valaha fpsben...
brutális hibákkal
játszhatatlan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. XtreemX
2010.10.18. 20:38
Tetszik a játék,de valamiért nem használja ki az sli-t semmilyen mértékben.Legalábbis nálam a 2x GTX 480 esetében. A kártyák 15-20%-ig vannak terhelve csak,nem értem miért..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. myckie2
2010.10.18. 20:40
XtreemX előbb leírtuk... olvass vissza...mert a játék egy hulladék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. shitcore
2010.10.18. 20:40
Szerintem nagyon jóra sikerült játék. A grafika meg minden egyéb történet stb. is nagyszerű, nem tudom miért kell finnyázni. Az tény, hogy pénzt én adnék érte többet úgy 2000 Ft-nál, de annyit megér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2010.10.18. 20:41
Caboose - igen, és minderre nem került volna sor, ha nem kerültek volna megszállás alá, és ha azt hiszed, hogy a háború másfelé csupa móka és kacagás, ki kell ábrándítsalak, a háború mindenhol egyforma, megerőszakolt gyerekek (közép-MO, oroszok), félbefűrészelt emberekkel (Erdély, románok), fegyveres gyerekekkel (Jugó, akárki). A tálibok ilyenolyan rosszak? Nézz már szét magad körül... Népirtás mindenhol. Hogy az angyali amerikaiak mit csináltak Vietnamban, közép- és Dél-amerikában, az Öböl-háborúban, mit tettek a japánokkal, mit tettek saját magukkal Pearl Harbornál, és hogy mit tesznek most a közel-keleten, azt gondolom nem is kell részletezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. myckie2
2010.10.18. 20:41
Figyelj 2000ft-ot simán de az a baj hogy ezt egy 10-es ért dobálják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. zool1981
2010.10.18. 21:38
Látom,érdekes hozzászólások születtek...Én 5 perce vittem végig a játékot,és nekem bejött(leszámítva az iszonyú rövid játékidőt).Ezzel szemben az agyonsztárolt hiperszuper MW2-t a felénél letöröltem,mert számomra hatalmas csalódás volt(az első részt imádtam).Unalmas,rambo szimulátor lett,de ez egyéni vélemény.Visszatérve a MOH-ra:nem igazán értem a grafikát leszóló embereket.Szerintem kifejezetten szép lett a játék!Nem egy csúcs,de nekem bőven megfelelt.Végeredményben jól szórakoztam,de 8000 pénzt nem adnék érte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. wellhopa
2010.10.18. 21:48
Nekem tetszik a játék..az mw2-t is végigjátszottam sztem mindegyik jó. Bár az intenzitása nem akkora mint az mw2-nek(valószínűleg próbáltak a készítők a realitás felé elmenni) de nekem bejött a game. Egyetértek azzal az újsággal amelyik 82% -ot adott neki. Dehát nem vagyunk egyformák. Vkinek bejön vkinek nem. Nekem tesztett..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dragon83
2010.10.19. 00:02
Ööö, Terror, engem érdekelne, hogy mit tettek az amcsik saját magukkal Pearl Harbornál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2010.10.19. 07:38
A hírszerzésük jóelőre jelezte a japánok támadási szándékát, de nem hogy nem készültek fel rá, hanem az ott állomásozó egységeiket még csak nem is figyelmeztették, hogy mi fog történni. A japánok porig bombáztak mindent, nekik pedig megvolt az ürügyük arra, hogy kipróbálhassák a menő új repülőgépeiket és atombombáikat. Ja, és ez már nem csak feltételezés, mint 911, hanem tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dragon83
2010.10.19. 07:47
Szóval azért engedték szétbombázni és elsüllyeszteni a Csendes óceáni flottájuk egy részét, hogy legyen ürügyük belépni a háborúba? Abban van valami, hogy a hírszerzés már előre sejtette, hogy támadás lesz, de tudod nem az volt az első és nem az utolsó alkalom a történelemben, amikor a hadvezetés és a politika tojik a hírszerzésre a túlzott magabiztosság vagy az információk megalapozatlansága miatt. Szóval amit írtál, az csak egy újabb összeesküvés elmélet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. exec79
2010.10.19. 08:57
Caboose az éremnek mindig két oldala van. Teljesen igaz amit írtál de be kell látni más "fegyverük" nincs. Btw keress rá az "American war crimes" -ra és olyanokat fogsz olvasni amiket semmilyen híradó nem adott le. Példának kedvéért nem egyszer irtottak ki civil falukat "mer biztos mindenki terrorista" alapon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. exec79
2010.10.19. 09:00
én személy szerint nagyon unom már ezt a mi vagyunk a fasza jó gyerekek, nyomják a világ agyába ezt a propaganda szart. Érdekes Észak kóreába miért nem mennek "felmenteni" ahol diktatúra és terror van? Ja mert nincs semmi ami kéne onnan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. exec79
2010.10.19. 09:02
(bocs hogy spammelek) 911 és Pearl harbor simán egy lapon említhető, mind2 célja ugyanaz volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ndru1986
2010.10.19. 11:27
Szerintem rendben van ez a teszt. Én is 10/7-et adtam neki magamban Nem okádék a kinézete, de nem értettem hogy ha a BC2 olyan, amilyen, akkor ez hogy lett ilyen? A hangok is mintha egy hajszállal rosszabbul szólnának....A sztori az annyira nem lett vészes...nekem ez jobban bejött mint a MW2 féle sztori... (abban egy előzetes trailer alapján azt hittem még az űrben is kel harcolni). Azt írta itt lent valaki hogy míg a mw2 arcade durrogtatás, addig ez taktikai játék. Erre azért rácáfolnék Nem erre számítottam a beígértek alapján. Van 1-2 kötelező lopakodós rész, azon kívül szórja az ember az ólmot ezerrel (főleg a védd meg a kuckót 300 emberrel+20 RPG-vel szemben küldetések). Hálisten nem vettem meg ezért a 4 óra single-ért...multira marad a CoD4+BFBC2 páros
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. PlexTor
2010.10.20. 09:32
Nekem a grafikával semmi gondom nem volt, szerintem szép. Az biztos, hogy rövid volt, s az árát messze nem éri meg. Számomra az az érdekes, hogy a neves csapatok közül egyik sem jelent meg a töréssel. (Reloaded,Raror1911) Vajon mi lehet az oka?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. funkyman
2010.11.16. 09:27
Egy legenda újraéledését vártam. Helyette egy olcsó tucatterméket kaptam. Az Év talán legnagyobb csalódása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!