iPon Cikkek

Megérkeztek a HD6800-asok

Dátum | 2010. 10. 27.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az nVidia a GT430-cal végre teljessé tette a DX11-es kínálatát, majd hátradőlt és elégedetten szemlélte a művét. Munkája során létrehozott pár kártyát, amik több-kevesebb sikerrel állják a sarat a konkurenciával szemben, és lett egy kis személyes kedvence is, a GTX460-as, melyre méltán büszke volt. Kicsit húzta ugyan a száját, hogy már a start után nem sokkal árat kellett csökkentenie, de így legalább elmondhatta, hogy oda szúrt, ahol az az AMD-nek a legjobban fájt, és ennyi késés után ez nagy szó. Hát igen, nagy vagyok – gondolta és egy rövid időre olyan békésnek tűnt minden. A következő pillanatban azonban már káromkodva fuldokolt a portól, amit egy mellé befékező sportkocsi kavart fel. Ahogy egy kicsit kitisztult a levegő látta, hogy nyílik az ablak és a két utas közül az egyik kiszól: „Elnézést uram, nem tudja, jó úton vagyunk a középkategória teteje felé? Egy bizonyos GTX460-ast keresünk”. Barátunk köpni-nyelni nem tudott a döbbenettől, úgyhogy csak némán, tátott szájjal bólintott egyet. „Köszönöm” – biccentett a sofőr, majd a gázra lépett. A napfény megcsillant a távolodó rendszámtábla feliratán: HD6800. Az nVidia némileg keserű szájízzel rájött, hogy eddig tartott a pihenőidő, majd felhívta a TSMC-t és a kihozatali arányról érdeklődött: tökéletes chipekre lenne szükség, aktiválni kell a tartalékokat, különben baj lesz.

Bemutatkozik a Barts GPU


A HD6800-asok alapja az AMD új, Barts kódnevű GPU-ja, amiben összesen 1120 shader dolgozik. Erre sokan felkaphatják a fejüket, hiszen ennyi még a legkisebb 5800-asban is van, ez meg annak az utódja lenne? Nos, nem egészen, a névválasztás tényleg nem túl szerencsés, de a lényeg, hogy az AMD az architektúra utolsó csatába küldésére visszatért a névadási technikájában oda, ahonnan az architektúra első változatával indult, tehát a legerősebb egymagosok is a 900-as szériába kerülnek (HD2900XT, ha valaki még emlékszik a nehéz indulásra). Pár hónapon belül úgyis találkozhatunk a teljes szériával, de nem a véletlen műve, hogy a Barts nyitotta a sort. A már emlegetett GTX460 ugyanis az a kártya volt, ami megtalálta a rést az AMD pajzsán és könnyedén lesöpörte a színről a HD5830-ast, ami egyébként is csak egy kényszermegoldás volt a HD5770 és a HD5850 közötti űr betöltésére. Szükség volt tehát valamire, amivel ki lehet ütni a nyeregből az nVidia kártyáját, és ez lenne a HD6800-as széria. Mivel a számokat nézve ugye generációváltásról van szó, egy kicsit lessünk be a kulisszák mögé, és fussunk végig az újításokon.


A Barts ugyanúgy 40nm-es gyártástechnológiát használ, mint elődei, ami annak köszönhető, hogy az AMD-nek nem igazán volt mozgástere ebben a kérdésben. A TSMC törölte a 32nm-es terveit, a 28nm pedig még arrébb van, így maradt ez. Viszont, hogy valami öröm is legyen a dologban, végre sikerült minden problémát leküzdenie a TSMC-nek, így teljes kapacitással és jobb kihozatali aránnyal működnek a 40nm-es gyártósorok, aminek minden bizonnyal az AMD és az nVidia is örül, náluk csak mi örülhetünk jobban, hiszen ez remélhetőleg egy árháborút jelent a közeljövőben.

Aki még emlékszik a Cypress GPU magas-szintű rajzára annak biztos feltűnik, az egyetlen jelentős újítás a Barts-ban, két Ultra-Threaded Dispatch processzor van, ami a szálak kezelésével foglalkozik. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a Cypressnek is kettő volt, csak nem tüntették fel a rajzon, úgyhogy sajnos tovább kell nézelődnünk. Kicsit sajnálatos, hogy az architektúra még mindig csak egy háromszöget képes feldolgozni órajelenként (a GF104 kettőt), és látszólag semmi változás nincs az előkészítési fázisban. Jobban megnézve az ábrát persze apróságokat kiszúrhatunk, de ami kifejezetten a 3D-t érinti olyat nem. Az ördög ugyanis ezúttal tényleg a részletekben rejtőzik…

Tesszelátor

Első lépésként az AMD játszott egy kicsit a tesszelátor átmeneti táraival (például megnövelte a méretüket), hogy azok jobb hatásfokkal tudják kezelni az óriási kimenő adatfolyamot. Az eredmény az, hogy bizonyos esetekben akár kétszeres gyorsulás is elérhető a Cypresshez képest, míg teljesen irreális nagyságoknál már belép a limitáló hatása az egy háromszög/órajelnek. Hogy egy kicsit szemléltessük mit is jelent ez a gyakorlatban, előkaptuk az Unigine Heaven benchmarkját, ennél komolyabb terhelést jelenleg semmi nem ad a tesszelátornak.


A tesztben alap (normal) tesszelációs szintet használva a HD5870 magasan veri a mezőnyt, mert a többieket még lefogják a képalkotás egyéb fázisai. Hiába, mindent maxra tekerve azért kevés, ha csak a tesszelátor erős. Az extreme beállítás már olyan terhelést ad a GPU-nak, amivel játékokban nem valószínű, hogy találkozunk az elkövetkezendő pár évben, de arra jó, hogy szemléltesse mekkora különbségek vannak a különböző implementációk között. A Fermi architektúra itt már meg tudja villogtatni a tudását, és ha megszüntetünk még pár limitáló tényezőt (például csökkentjük a felbontást), akkor már látszik, hogy még a HD6850 is képes beérni a régi zászlóshajót. Az első fejlesztés ezzel kipipálva.

Morphological Anti-Aliasing

Az MLAA nem egy újkeletű dolog, a Sony Santa Monica-i stúdiója például már használta is élesben a God of War 3-ban. A konzoloknál állandóan keresik a módját annak, hogyan tudnának még egy kicsivel többet kifacsarni a vasból, és ehhez meg kell találni a tökéletes egyensúlyt processzor és VGA között. A God of War 3-ban például úgy hagynak több levegőt a GPU-nak, hogy az élsimítást a Cell processzor végzi. Az MLAA ugyanis egy post-process eljárás, tehát a már elkészült képpel dolgozik, ami megold néhány problémát és fel is vet pár újat. Manapság a legtöbben Multi-Sample AA-t használnak, vagy annak egy kicsit finomított változatát (új Radeonoknál esetleg SuperSample-t, de az nagyon erőforrás-igényes). Ez sokáig jól működött, de rengeteg mai játékmotorral problémái vannak és hiába növelgetjük a figyelembe vett szubpixelek számát, maradnak olyan területek, amikre nem hat az élsimítás. Mivel az MLAA a kész képen dolgozik és éleket keres rajta, hogy elmossa őket, így ilyen problémák nem léphetnek fel, cserébe viszont nem fér hozzá olyan információkhoz, mint az MSAA, ezért nem lehet annyira szép az elmosás (a szomszédos pixeleket nézi). A másik gond a kész képpel, hogy már rajta van a HUD, azaz feliratokat is tartalmaz, amiket nem szeretnénk elmosni, de az MLAA egy kicsit el fogja őket. Ez főleg kisebb felbontásokon lehet zavaró, nagyobbakon már sasszem kell ahhoz, hogy kiszúrjuk. A GoW 3-ban úgy léptek túl ezen a problémán, hogy még a HUD képrerakása előtt alkalmazzák az eljárást, a jövőben ha megkapja hozzá a fejlesztőktől a támogatást az AMD, akkor lehet, hogy a Radeonok is képesek lesznek erre. Hogy lássuk, hogy egy részletgazdag képen mit csinálnak a különböző élsimítások, készítettünk pár screenshotot a Fallout 3-ban.

Élsimítás nélkülMLAA4xMSAA
Vagyis hogy pontosak legyünk az MLAA-sat generáltuk, mert a FRAPS és társai nem képesek csak a számukra véglegesnek tűnő képet kimenteni, azon pedig még nem látszik az MLAA hatása. A probléma áthidalására az AMD kiadott egy programot, ami utólagosan egy elmentett képen elvégzi ugyanazt, amit a Radeon csinál, mi is így készítettük a második képet. Mivel ennyi példa azért kevés a Morphological AA szemléltetésére, ezért ajánlunk pár érdekes olvasmányt és képet azoknak, akiket bővebben is érdekel a téma. A Guru3D fórumán kasper93 csinált pár képet, amiken azt szemlélteti, hogy a sok szövegre milyen hatással van az MLAA, a TechReportos kollégák pedig a Bad Company 2-ben mutatják meg az MSAA hibáit (hogy nem simít el mindent). A DigitalFoundry egy teljes cikket áldozott a témának, mert a konzolok miatt már régebben is foglalkoztak vele, náluk érdemes megnézni a LucasArts egy másik megoldását is, ami a Force Unleashed 2-ben fog debütálni. Alapozásnak pedig jó belenézni az Intel dokumentációjába és a Real-Time Rendering rövid magyarázatába. Ennyi, több linkkel nem sokkolok, inkább nézzük a Barts GPU egyéb újításait. Sebességes diagram azért nincs, mert az MLAA nem lassított szinte semmit sem a 6870-en.

UVD3 és friss szabványok támogatása (HDMI 1.4, DisplayPort 1.2)

Azt láthattuk már a képeken, hogy a referencia HD6870-eseken már öt kimenet van: két DVI, egy HDMI és két mini-DisplayPort. A GPU már támogatja a DisplayPort 1.2-es változatát, ami dupla sávszélességet jelent, és ezáltal képes magas bitrátás audió küldésére is (Dolby TrueHD és DTS Master Audio pl.). Ezen felül az új szabványban már egy kimenetet használva is láncba köthetünk monitorokat, tehát fizikailag nincs szükségünk több kimenetre 3-4 monitor meghajtásához, egy Displayport elég lehet rá. Ehhez persze szükség van vagy a technológiát támogató monitorokra, vagy egy külső elosztóra, de utóbbi valószínűleg még mindig olcsóbb megoldás, mint egy kártya Eyefinity változata hat kimenettel. A HDMI 1.4 azoknak lehet fontos, akik 3D TV-ken szeretnének pl. 3D-s Blu-rayeket nézni, ez a kimenet már támogatja.

Ahogy a nevéből is sejthető, a hardveres videó dekódolást végző UVD motor is fejlődött az előző szériához képest. Hogy passzoljon az 1.4-es HDMI kimenethez, immár dekódolja az MVC videó folyamokat is (3D-s Blu-ray lemezeken van). Persze ez még kevés lenne az eggyel nagyobb számozáshoz, úgyhogy további apró finomításokat is kapunk: még erősebb MPEG2 dekódolást (több fázist vesz le a processzor vállárol) és jobb eljárásokat a képminőség javítására (főleg rosszabb minőségű videóknál jöhet jól). A Cyberlink, a DivX és az ArcSoft pedig már be is állt az AMD mögé, úgyhogy a szoftveres támogatással sem lesz gond.

Az eddigieken felül még néhány apróság is változott, például az anizotrópikus szűrés még precízebb lett, elviekben ugyanis a Cypressben használt nagyon szép megoldásnak néha problémái voltak a részletgazdag és nagyon kontrasztos textúrákkal. Nos, ez már a múlté, és megjelent egy opció is a konkurencia nyomására. Immár kikapcsolható a Surface Format Optimisation. A nagyon hangzatos név mögött csak az rejtőzik, hogy az AMD drivere néhány játékban a HDR textúrák pontosságát csökkentették a nagyobb sebesség érdekében, ha nem tartották indokoltnak az eredetiek használatát. Mielőtt mindenki a fejéhez kapna a listán régebbi játékok szerepelnek (mint például az első Far Cry és a Serious Sam 2). Ettől függetlenül ha valakit zavar a dolog, most kikapcsolhatja.

Most hogy már végigrágtuk magunkat a kisebb-nagyobb újításokon lássuk, hogy mit is hoznak az új Radeonok számokban kifejezve:


Shaderek számában egy átmenetet láthatunk a „régi” 5700-as és 5800-as sorozat tagjai között. A 960 shader pont félúton van az 5770 és az 5830 között, míg az 1120 már egyezik az utóbbival. Ez eddig nem tűnik egy izomkolosszusnak ez tény, de az órajelek viszonylag magasra sikerültek, és sehol máshol nem spóroltak az új Radeonokon. A 32 ROP és a 256 bites memóriasín néhány játékban komoly teljesítménytöbbletet hozhat, főleg magasabb felbontásokon. Érdemes megfigyelni, hogy üresjárati órajelekben az eddigiek alá mentek, az új GPU-k már csak 100MHz-en ketyegnek ha nincs semmi dolguk, ez még jobb és agresszívebb energiamenedzsmentet jelent. A textúrázok száma arányos a shader blokkok számával, a GTX460 ellen elég kell legyen, a fogyasztás pedig ismét a konkurencia alatt van. Ami pedig egy jövőbeni árversenyben a legfontosabb lehet, hogy a Barts kisebb, mint a GF104, tehát olcsóbban előállítható, van mozgástere az AMD-nek, amivel talán élni is fog (az nVidia elég sűrűn csökkentgeti újabban a GTX460-asok árát).

A mai megmérettetésre az Asustól és a Sapphiretől érkeztek a középpontba kerülő VGA-k, néhány sorban összefoglalnánk a tapasztalatainkat velük.

ASUS HD6850 1GB DirectCU

Az ASUS-nál újabban nagyon ráálltak a DirectCU hűtésre, aminek örülünk, mert jó tapasztalataink vannak vele. Most is csak több órás izzasztás vagy egy hosszabb FurMark-os terhelés után hangoskodott, egyébként alacsony zajszintje volt. Az ASUS kártyája kapott egy leheletnyi tuningot is, +15MHz-et a GPU-nak. Bár ez szinte semmi, a tesztek idejére mi referencia órajeleken járattuk a kártyát, hogy az eredmények az alap HD6850-esek szintjét mutassák.

ASUS HD6850 1GB DirectCU
A méretes ASUS dobozba nem sok minden került, az alap tartozékokon kívül nem kapunk hasznos extrákat. Ettől függetlenül van valami, ami VGA választásnál az ASUS-t a többiek fölé helyezheti (a hűtőn kívül), ez pedig a feszültség állítás lehetősége, aminek a tuningosok biztos örülni fognak. Így lehetőség van némileg magasabb órajel elérésére is.

Sapphire HD6870 1GB

A Sapphire kártyája teljesen a referencia designra épül, az alap, szögletes hűtőt kapjuk és öt kimenetet (2 mini-DP, egy HDMI, két DVI). A hangerőre ezúttal sem lehet panasz, a HD6870-es csak nagyon durva izzasztásoknál kezd el hangosan zúgni, egyébként alacsony a zajszintje (nem hangtalan ez sem, van egy kis súgása).

Sapphire HD6870
Körítésképpen a kártya mellé kapunk egy mini-displayport > displayport átalakítót, egy 1.4-es HDMI kábelt (1.8 méteres) és a Sapphire saját, Trixx nevű tuningprogiját. Feszültségállításra ezúttal sajnos nincs lehetőség.

Tesztkonfiguráció
Alaplap: Gigabyte X58A-UD3R
Processzor: Intel Core i7-930@3,5GHz
Memória: 3x1GB Kingmax DDR3-1333
Grafikus kártyák: Sapphire HD5770 Flex Edition, Gigabyte HD5830, ASUS HD5850, ASUS HD5870, ASUS HD6850 DirectCU, Sapphire HD6870, ASUS GTX460 DirectCU TOP, ASUS GTX470 (mindegyik kártya referencia órajeleken)
Tápegység: Corsair TX650
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium 64bit minden frissítéssel
Driverek: Catalyst 10.10(a), GeForce 260.99


Kezdjük a tesztet a fogyasztással. Mivel üresjáratban szinte mindegyik kártya keveset eszik és elég nagy eltérések vannak a gyártók között, ezért inkább a terhelés alapján rendeztük a diagramot. A régebbi kártyák már valószínűleg senkinek sem okoznak meglepetést, a lényeg a két új Radeon. A HD6850-től nagyon szép teljesítmény, hogy alig eszik többet az 5770-nél, miközben papíron ugye jóval erősebb. A HD6870 pedig körülbelül annyit fogyaszt mint egy 1GB-os GTX460-as, ami szintén szép eredmény ha abból indulunk ki, hogy mekkora teljesítményt várunk el tőle.


A hőmérsékletek eléggé függnek attól, hogy milyen hűtő van a kártyákon és a mai mezőnyben a GTX460, a HD5770, a HD5830 és a HD6850 nem referencia hűtővel szerepel, ezt vegyük figyelembe. Azért hogy ne hangoskodjon nagy árat fizet a HD6870, a második legmagasabb értéket produkálta, de ilyen magasságokba tényleg csak a FurMarkkal lehet eljutni. Az ASUS DirectCU hűtője érdekesen viselkedett: a GTX460-nál az alapjárat kicsivel több fordulatot jelent másodpercenként, így hűvösebb a GPU a HD6850-nél, hiába fogyaszt többet annál.

Tuning

Utánajártunk annak is, hogy mire képesek a nálunk járt példányok, ha esetleg nem tartjuk elégnek az alap órajeleket. Érdekes módon a memória mindkét kártyán nagyon könnyen kivitte az 1200MHz-et, ami már HD5870-es órajel, bőven elég mindenre. A GPU magórajele viszont már keményebb dió. A HD6850-et 775MHz-ről könnyen fel tudtuk vinni 900-ra, ami nem rossz tuning, plusz feszültséggel pedig megütöttük a 940-et is, ami már bő 20%-os túlhajtás, de a HD6870 alig moccant meg az alap órajeléről. Megnéztük mások eredményeit, sajnos sokan panaszkodnak, így valószínű, hogy a HD6870-es csúcsra van járatva, nem lesz a tuningosok kedvence. Talán ha már legyártottak pár szériát és kijön a következő chip revízió, akkor lesz egy kis mozgásterünk, de most jobb, ha nem piszkáljuk a gyári órajeleket. Mint az a lenti diagramon is látszik, a plusz memória sávszélesség nem hozott semmi pluszt, de ez nem is csoda, ha belegondolunk, hogy alapból milyen sok áll rendelkezésre.


3DMark Vantage alatt szinte csak a shaderek ereje számít, semmi más. Ha egy szérián belül összeszorozzuk a shaderek számát az órajellel már tudjuk is a sorrendet. Így eshetett meg, hogy a HD6850 a HD5830 alatt végzett, ami nem egy nyerő pozíció, miközben a HD6870 még a GTX470-et is lenyomta egy ásítás közben.


Resident Evil alatt érdekes módon nagyon összezuhan a mezőny a HD6850 felett. A CPU limit ugye kizárva, úgyhogy valószínűleg a memória-sávszélesség lesz a szűk keresztmetszet, de ez különös, mert az új kártyák szépen meg vannak áldva vele.


A Final Fantasy XIV benchmark új nálunk, de most hogy megjelent a játék gondoltuk teszünk vele egy próbát. A Square Enix új MMO-ja rémesen meg tudja izzasztani a gépet, talán csak az Age of Conan képes még ilyen erejű gépgyilkolásra. A Radeonoknak nagyon fekszik az új grafikus motor, még a HD6850 is képes a GTX470 közelébe férkőzni, ami nem rossz teljesítmény.


A Final Fantasy-val teljesen ellentétes a Borderlands, ami az nVidia fellegvára, így pedig a GTX460 még a HD6870-nel szemben is könnyen állja a sarat.


A korosodó Far Cry 2-t idén nyugdíjazzuk majd, de pár teszt erejéig még itt lesz velünk. Egy ideje már ez a játék az nVidiának kedvez, méghozzá nem is kicsit, hasonló sorrendet láthatunk mint a Borderlands esetében.


A nyáron megjelent Mafia 2 benchmarkjában hiába van nVidiás rendszáma az autóknak, a játék inkább a Radeonokat preferálja PhysX nélkül, a HD6870  ismét lehagyja a GTX470-et.


Just Cause 2 alatt semmi érdekeset nem látunk, beáll a szokásos sorrend. Azt azért megjegyeznénk, hogy érdemes megfigyelni, hogy nem csak a shaderek számítanak. A Vantage óta nem tudta az 5830-as megverni a HD6850-et.


A HawX sokáig az AMD játszótere volt, de a Fermi óta nagyot fordult a világ. Sajnos a második rész PC-s verziója csúszik, úgyhogy be kell érnünk az első rész beépített benchmarkjával, remélhetőleg nemsokára válthatunk.


A World in Conflict szereti az nVidia kártyákat, ám ez most nem nagyon látszik, a HD6870 megint a GTX470 nyakában van, a HD6850 pedig párban az igazi ellenfelével.


A Bad Company 2 viszont az AMD-nek kedvez, ez látszik abból is, hogy még az erőtlenebb HD5830 is utoléri a GTX460-ast, a HD6850 pedig egy szinten teljesít a GTX470-nel.


Igen, már közben megjelent a New Vegas, át fogunk majd térni arra, de a grafikus motor úgyis teljesen ugyanaz. A V-sync-es probléma továbbra is megvan, úgyhogy a két legerősebb kártya kiakasztja a számlálót, a többiek pedig szorosan a nyomukban loholnak.


Nyakunkon a Black Ops. megjelenése, de addig be kell érjük a Modern Warfare 2-vel. Semmit sem izzaszt már meg igazán, de a sorrend szépen látszik benne, hasonlóan a Far Cry 2-höz és a Borderlandshoz nVidia uralom van.


Stalker alatt most is nagyon ugrál a teljesítmény. Attól függ, hogy a benchmark melyik részét vesszük alapul, hogy ki a győztes, de a végjátékban úgyis átlagolunk majd.


Crysis alatt erősek a Radeonok, a GTX470-nek újra be kell érnie a negyedik hellyel, három AMD kártya is előtte végzett.


AVP alatt még mindig attól függ a sorrend, hogy milyen beállításokat használunk. Maximumon eléggé gépgyilkos tud lenni a játék. A benchmark alapbeállításainál a shaderek ereje dominál, maximumon már viszont korlátoz a memória-sávszélesség is.

Szokásunkhoz híven összesítettük a kártyák teljesítményét, kihagyva az átlagolásból a 3DMark Vantage-t és a Fallout 3-at (a v-sync probléma miatt).


A HD6850 teljesítette a feladatát és jó konkurenciát állított az 1GB-os GTX460-nak, nagyon hasonló a teljesítményük. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az áruk is azonos magasságokban mozog és elég szépen lehet húzni mind a kettőt, akkor mondhatjuk, hogy egálban vannak. Ha nem kezd el az AMD és az nVidia az árakkal játszani, akkor valószínűleg a legtöbb embernél a szimpátia lesz a döntő. Ha azt félretesszük akkor azt mondhatjuk, hogy a GTX oldalán ott van a PhysX, míg a Radeon a kisebb fogyasztással, az új szabványok támogatásával (HDMI 1.4, DP 1.2) és némi fejlesztéssel van előrébb (UVD3, Eyefinity, MLAA, bár utóbbi alkalmazható lenne bármin).

Ennél sokkal érdekesebb a HD6870 helyzete, ami árban a HD5850-hez és a GTX470-hez van közelebb. Bár még ugrál az ára mert kevés példány van belőle, de úgy gondoljuk ha széles körben elérhető lesz, akkor pár ezer forinttal ezek alatt fog megállapodni, ami ha kihagyjuk a képletből, hogy körülbelül alkalmatlan a tuningra, akkor szép hely. A kihajtott GPU viszont aggasztó, mert valószínűleg válogatni kell őket és így lehet, hogy egy ideig marad a hiány a HD6870-esekből. A kártya ráadásul házon belül konkurenciát állít a HD5850-nek, ami egy picit gyengébb, egy picit drágább, de legalább húzható, így a tuningosoknak még lehet, hogy megéri inkább azon gondolkozni. Érdekes lesz látni, hogy ezt a problémát hogyan fogja feloldani az AMD, ha kijönnek az erősebb 6900-asok, akkor lehet tartanak egy raktársöprést a régebbi generációból. Ami viszont biztos, hogy többé nem kell aggódniuk a GTX460 miatt. Ha az nVidia ki is ad belőle egy teljesen aktivált változatot 384 shaderrel, akkor is ott van még a HD6870 amiben van elég teljesítménytöbblet ahhoz, hogy tartsa vele a lépést, ráadásul olcsóbban is gyártható, úgyhogy az AMD könnyen mondhatja azt, hogy enged egy kicsit az árából. Márpedig ha valóban rendben vannak már a TSMC gyártósorai, akkor valószínű, hogy mivel már nincs semmi az nVidia tarsolyában, elkezd teljes értékű chipeket is kiadni. Szüksége is lesz rá, mert novemberben megérkeznek az új csúcsragadozói az AMD-nek és aztán elkezd lefelé is terjeszkedni, újfent izgalmas hónapok köszöntenek ránk.

A GeForce-okat és a HD6850-est az Asus magyarországi képviseletétől, a többi VGA-t pedig a Cédrus Számítástechnikai Kft.-től és a Ramiris Europe Kft.-től kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet értük!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

132. Heroes27
2010.10.27. 23:33
Svindler jó lett a teszt, főleg a bevezető. Természetesen azt kaptuk, amire kb lehetett számítani. Viszont a 6870 hogy ennyire nem tuningbarát? Egyébként szinte egy Saphhire termék se az, nem értem miért. A Vapor-Xek és a Toxikok álltalában jobban kedvelik a húzást, reméljük, hogy a gyártó majd kiad olyan változatokat is, sőt biztos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. Juliska
2010.10.27. 23:34
Örömmel hallom a HDR optimalizáció kikapcsolásának lehetőségét. Remélem az NV is inaktiválja a korlátozást, vagy lehetőleg kikapcsolhatóvá teszik.
Az MLAA meg fantasztikus újítás. Tekintve, hogy post process, vegyíthető az eddigi eljárásokkal, vagyis lehet MLAA+8x MSAA-t kérni. Szintén csak remélni tudom, hogy az NV belerakja a driverekbe. Nekem jól jönne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. jozsefm
2010.10.27. 23:37
Hát csak megérkezett!

Alapos jó teszt,Gratula.Mára már tul sok ujdonságot nem találok benne,érdekes olvasmány volt,kb.erre számitottam,bár a GTX-rajongótábor biztos felhördül az eredmények láttán, kár hogy a 768-as nem szerepelt a megmérettetésben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. Heroes27 jozse...
2010.10.27. 23:42
Na Józsi most kiengetted a lovat a pajtából szerintem Érzem lesz munkám holnap Már vártuk nagyon ezt a cikket, lehet elérjük ennél a rovatnál a 100. hsz-ást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. hpeter105
2010.10.27. 23:44
van hawx2 benchmark...gurun, nálam 60Hzen 1920.1200 ben full on dx11 el lemegy átlag 60fps(az max amit mérhet)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. tibi27 jozse...
2010.10.27. 23:46
Csövi!

Vonj le 5-10%-ot és meg is van az eredmény.Remélem tudtam segíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. neofery
2010.10.27. 23:46
Nem értem.Semmi sebesség ugrás.Annó a 3870 és a 4870 között ég és föld volt.
Valami nem stimmel.Olyan kártyát kellene kiadni ha a számozás is nagyobb hogy az gyorsabb is legyen.Semmi értelme csak át lett nevezve.Ez egy nagy átverés szerintem.Nyomná lefelé a régi kártyák árát és mindenki eldöntené hogy mit vásárol.
Teljesen hülyének néznek mindenkit.!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. Sheldon
2010.10.27. 23:52
A HD 6870 azért nem nagyon tuningbarát mert már eleve 900 MHz-en ketyeg. Nincs benne sok tartalék. Viszont a HD 6850-es csak 775 MHz-en, így nem meglepő hogy jól húzhetó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. tibi27
2010.10.27. 23:53
Sztem azért van mert nagyon felgyorsult a vga piac,procit meg memót meg lapot meg tápot ritkábban cserél az ember mint vga-t,és most megjöttek ezek a karik és semmi értelmét nem látom,ha csak azért gyártották őket hogy befogják a gtx 460-at,ezért nem kellett volna,ott az 5830 vagy 5850,ez a 2 kari akkor lesz piacképes ha olcsóbb lesz mint az 5850.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. Szaby59
2010.10.27. 23:53
Szerintem te el vagy tévedve: kisebb chip, kb. 25%-kal kevesebb fogyasztással, 10-15%-kos teljesítménnyel marad el a (számozási) elődtől, s mindezt úgy, hogy a gyártáshoz ugyanazt a 40nm-es technológiát használták.
A HD6900 lesz a csúcskártya, nem ezek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. jozsefm
2010.10.28. 00:01
tibi27
az 5830-tól közel 40%-al gyorsabb !+nekünk
jóval olcsóbban gyártható + AMD-nek

neofrey: ezek még csak az 5830 utódai ,hozzá képest nem csak a számozásuk nőtt! Az az 5850-et és 70-et a 6900-asok váltják majd!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. GerryZ
2010.10.28. 00:19
Gratula a cikkhez Svindler, nagyon jó lett, a bevezetés pedig fantasztikus!
Egyetlen dolgot hiányolok belőle, ami nagyon sok ember megkavar, a számozásban történt változások, miszerint a HD58xx-as szériát nem ők, hanem a HD69xx-asok fogják majd váltani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. rini
2010.10.28. 00:42
Köszönöm a tesztet. Nekem egy dolog hiányzott belőle. Amikor megemeltétek az órajelet akkor jó lett volna látni, hogy mennyit változott a fogyasztásuk.

Másrészről még mindig azt gondolom a teszt elolvasása után is, hogyha ennyi marad ezeknek az ára amennyiért most lehet kapni, akkor a 460 még mindig jobb választás valamivel. Különösen a 460gtx 768-as verziója, amelynek az ár/teljesítmény mutatója messze meghaladja ezekét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. jozsefm rini
2010.10.28. 07:52
Az alapórajeles verziok között 3%-különbség van a 6850és a 460Gtx-768 Mb-os verziója között ,A Full-hd környéki felbontásnál, tuning potenciáljuk meg ahogy láttuk közel azonos,extrémebb felbontáson megfordul a sorrend ,ott már a 6850vezet 8%-alItt pedig látható a 6870 CF-hatásfoka:

ASUS Radeon HD 6870 CrossFire


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. tibi27 Szaby...
2010.10.28. 08:00
Igen kedves,rohadtúl el lehetek tévedve a sz@r IT világban,mind tudásba,és mind tapasztalatba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. gery84
2010.10.28. 08:16
Jó teszt de nem a legujabb ATI driver használtátok. Hiányoltam a 460 768mb.
Más oldalakon a tesztelők ugy írnak az ATIról mitha utálnnák őket.
De itt legalább hallom a cikk íroján hogy kedveli a Radeonokat!!! Egy normális oldal!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. thspo
2010.10.28. 08:27
Színvonalas cikk lett! Csak így tovább!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. Kange
2010.10.28. 08:46
gery84: Lemaradtam valamiről? Nem a 10.10-es a legújabb Ati driver???

A 460 768MB-t én is hiányoltam, de ennek ellenére nagyon jó teszt lett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. somakb jozse...
2010.10.28. 09:09
Ja, és mennyibe is kerül a GTX460/768 itt? Jaaa 38,000 ft... Az nem 3% különbség, de még csak nem is 8 a HD6850-hez képest

Annak viszont örülök, hogy Svindler arra is rávilágított, amit már korábban is mondtam, hogy bizony a HD6870 egy gyári szénné húzott OC kártya... csak itt nem a partnerekre bízták az OC-t, mint NV, hanem az AMD maga válogatja meg a GPU-kat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. thspo
2010.10.28. 09:21
somakb: tegnap láttam már gainward-ot, vadi újan, 3 év garival 35k-ért . Lassan olyan árban van a kisebb 460 hogy kettesével sem lesz túl drága, úgy meg elég ütős kis konfigot lehetne összerakni . DE ez a 6870 is elég meggyőző, valszeg 1-2 hónapon belül, ha veszít az újdonság erejéből akkor sztem egész kultúrált áron be lehet majd szerezni, jó választás lesz, de míg egy árban mérik a néhány hónapos még sok garis GTX470-el addig (legalábbis, nem titkoltan nv párti vagyok), utóbbira teszem a voksom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. jozsefm somak...
2010.10.28. 09:25
Arra szénné huzásra viszont gyári garancia van !,és minden egyes darabnál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. gebana
2010.10.28. 09:27
biztos én látok valamit rosszul, de az új kártyák lassabbak mint a régiek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. somakb jozse...
2010.10.28. 09:30
???? Mert a Gigabyte SOC, EVGA FTW, Palit Sonic Platinum, Gainward GS GLH-ra stb nincs????

Megint figyelmetlenül olvastad el a kommentet... az NV a PARTNEREKRE bízta... szó sem volt házituningról a hozzászólásomban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. kiskoller
2010.10.28. 09:53
gebana olvasd el mégegyszer a tesztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. Kange
2010.10.28. 09:56
somakb: de a 768-as GTX nem lassabb az 1G verziónál!

gebana: olvasd is el a cikket, ne csak az összegzést. Ezek nem az 5850/5870 utódai!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Terror
2010.10.28. 09:59
Dehogynem lassabb. Nem csak a memó kevesebb, a vezérlő sem ugyanaz. Nézd meg a specifikációkat, vagy akármelyik tesztet, nem kevés a különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Kange
2010.10.28. 10:07
Igen, azt akartam írni, hogy lassabb... Bocsi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. norman81
2010.10.28. 10:17
A jelenlegi 4870/512 karim leváltására a 6870 tűnik a legjobb választásnak, teljesítményben kb+50% lenne a növekedés(5770 körül teljesít a 4870-em)ami nekem böven megfelel. Ami viszont nagyon lényeges ,hogy a fogyasztása messze messze jobb a 6870-nek, az idle 4870 75w HD video 100-110w full terhelés 170-180w
Annak aki 4850/70/90-ről váltana sztem megéri a 6870-en elgondolkodni, főleg,ha kijönnek a gyártók a ref hűtéstől jobb megoldásokkal,s addig az árak is normalizálódnak renélhetőleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. papi
2010.10.28. 10:22
Jó lett a cikk,csak azt nem értem,hogy a 460 1Gb hogyan lett nálatok gyorsabb,mint a 6850? Eddig még minden tesztben alulmaradt néhány százalékkal prohardveren is,a techpowerupon,a computerbasen,és még a guru3dn is!Tudom nem lényeges a különbség,csak nem igazán értem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Qouzey
2010.10.28. 10:26
Gratulálok a teszthez tényleg jó lett. Bár én úgy vélem a GTS 450nek is helye lett volna a tesztbe. (Gigabyte GTS 450 OC2) bár alapból tuningolt mégis a HD 5770 és HD 5830 közti teljesítményt eléri. Üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Kicsimix
2010.10.28. 10:38
papi... Ezt én sem értem, hogy miként sikerült összehozni. A 6870 is érdekes lett kicsit. Na de inkább PH ha teszt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Kicsimix
2010.10.28. 10:42
Hm Hm..

<tiltott link>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Juliska
2010.10.28. 10:49
somakb: Bátyám mondta, hogy az NV nem véletlenül állított be alacsony órajeleket. Volt egy 10000 darabos géprendelésük a Gainward/Palit GTX 460 OC kártyáira, de végül le lett fújva, mert szinte minden teszten probléma volt. Helyettük lett sima NV, amit a Flextronics gyártott. A gyári órajelen már átment a termék. Ilyen mértékű tartalék sosem véletlen marad a kártyákban. Jövőre lesz 500-as sorozat, az rengeteg dolgot javít, szóval az órajel is magasabb lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Juliska
2010.10.28. 10:53
Kicsimix: Az eszedbe sem jutott, hogy a <mod> más beállításokon és játékokon mért? Ebben a tesztben van sok DX9-es játék, míg a <>-s főleg a DX10/11-re épít. Ez nem a Fermi terepe. Rengeteg olyan dolgot beáldoztak az architektúrában, ami a játékoknál negatív eredményt hoz, de a CUDA esetében pozitívum. Ez rányomja a bélyeget a DX11-es játékok teljesítményére, ahol a DirectCompute számítások jelentik a számottevő terhelést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Svindler
2010.10.28. 11:00
Quozey: Az alap GTS450 kb. 5750 szinten teljesít, már nagyon gyengus ezekhez képest.

papi: ha megnézed minden a felhasznált játékok mennyiségétől és a pontos címektől függ. Nálunk pl. elég sok játék szerepel a tesztben, és például a Borderlands, valamint a Far Cry 2 alatt kiugróan jól teljesítenek a GF-ek, ami eléggé megmutatkozik az átlagban. A 3%-os eltérés viszont nem jelenti azt, hogy erősebb a GF, mert egy kicsit variálnánk, már lehet 3% minuszban lenne. Ha két kártya ennyire közel van egymáshoz az összesítésben, akkor mi körülbelül egy erősnek tekintjük őket, ezt meg is szoktuk írni. Nem igazán van gyorsabb.

gery84: neked már küldött az AMD 10.11-est?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. papi
2010.10.28. 11:01
Ez mind szép,de akkor talán itt is átlagolni kellett volna! Habár nem hinném,hogy pl a guru3d,ami köztudottan nvidiás oldal, ne a 460 1Gb-nak kedvezett volna...és ott is gyorsabb a 6850!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. Kicsimix
2010.10.28. 11:03
Juliska: Az eszedbe sem jutott, hogy ez a teszt a 6800-ról szól és nem a fermi ről? Tudtommal új generációs gamer kártyákról beszélünk amit a felhasználók ÁLTALÁBAN azért vásárolnak ,hogy a jelenkor aktuális játékaival tudjanak játszani.És csak másodsorban jönnek a Cuda meg ilyen finomságok. Másik nem hiszem ,hogy DX-9 en kellene tesztelni az ilyen kártyákat mert nem arra tervezik őket ahogy fentebb is írtam. Harmadik, több oldal nem lehet hülye. 4. Ne legyünk elfogultak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Svindler
2010.10.28. 11:04
papi: *sigh* javaslom fogj egy excelt és átlagolj, az utolsó diagramban kapott eredményeket fogod látni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. papi
2010.10.28. 11:04
Svindler: Értem,nem kötekedés volt,csak számomra érthetetlen volt...eddig!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. jozsefm somak...
2010.10.28. 11:05
Szia???

Figyelek a kommentjeidre,mivel néha kicsit fellengzősek .Az Oc kártyák megejelenésekor is figyeltem a tesztekben elért eredményeikre,akkor is irtam ,azota is ,hogy a régi alapórajeles 5850 szintjén voltak,ez azóta se nagyon változott.:


nem akarom egy kereskedelemmel is foglalkozó oladalon felsorolni annak okait ,hogy miért kell olyan orajelen árusitani a kedvelt kártyidat,amilyenen,és az egyéb kompatibilitási problémáikat sem részletezem,hiszen már számtalanszor elmondták neked.Nyilván a következő szériákban ezek orvosolva lesznek.Az is egyértelmü,honnan maradt meg az a készlet ami az alapórajelen kidobott kártyák ,ilyen áron és menyiségben történő piacra dobását lehetővé tette.Ennyi a különbség a két gyártó között, az AMD termékei az elképzelt és betervezett paraméterek mellet is megfeleltek a minőségtanusitási követelményeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. Amacs
2010.10.28. 11:09
"De itt legalább hallom a cikk íroján hogy kedveli a Radeonokat!!! Egy normális oldal!!!"

Komolyan ez a normális? Egy tesztnek nem a független értékelés lenne a lényege?

A tesztek színvonaltalanságára utal, ha egy cikk írója elfogult bizonyos gyártók iránt.
Persze ez csak úgy lehetne teljesen kivédhető, ha egy úgymond hozzá nem értő személy alkotna véleményt a teljesítménykülönbségekről, amely ismét csak nem értelmes módszer.
De talán a cikk írója hanyagolhatná a velős megjegyzéseit, akár jogosak, akár nem.
És ezen ne tessék felháborodni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Svindler
2010.10.28. 11:12
Kicsimix: ahogy a több millió légy sem tévedhet ugye? Számold már össze kérlek hány DX9-es játék van a listán

Amacs: és szerinted elfogult a cikk írója?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. papi
2010.10.28. 11:14
Juliska:[LINK] itt vannak a d9-es eredmények is...szinte mindenhol gyorsabb a radeon! Na de mindegy,részemről lezárva a vita!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Terror
2010.10.28. 11:17
Most 2-3 fps-en ne vesszetek már össze, a HD6870/GTX470 és a HD6850/GTX460 egyformán erős kártyák és puszi, ha valaki ránéz emellett a fogyasztásra, hőtermelésre, egyéb extrákra, akkor úgyis látja mit kell venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Amacs
2010.10.28. 11:17
"De itt legalább hallom a cikk íroján hogy kedveli a Radeonokat!!! Egy normális oldal!!!"
A komment alapján, igen.

Egyébként ha figyeltél volna a mondatomra, feltűnt volna, hogy általánosítottam, mert nem kötözködésnek szántam az előző hozzászólást.
Ha erre tesztre gondolnék, akkor az így hangzott volna:
"A tesz színvonaltalanságára utal, hogy a cikk írója elfogult a Radeonok iránt."
Ez már kötözködés.

További szép napot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. Gyurkov
2010.10.28. 11:17
Nagyon jó lett a teszt, köszönöm! Remélem, hogy folytatódik az árzuhanás a piacon.
Ja és már várom hogy beinduljon itt a szókarate, még ma nem röhögtem senkin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. gery84 Amacs
2010.10.28. 11:24
Voltál te már másik oldalkon hogy hogyan írnak a kártyákról! Pl. <mod> intel, nvidia ISTENÍTŐ OLDAL! szerintem. Meg a guru3d is nvidiát istenití!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. jozsefm
2010.10.28. 11:25
Egy nagyon jó mérce arra vonatkozólag hogy gondolja ezt a gamer társadalom:STEAM

az 5700-5800as RadeOnok a GTX-460 piacra kerülése ota azon az áron is amin árulták őket tovább növelték piaci részarányukat a gamer társadalomban,a GTX460 0,54%-ával szemben 1,02%-al lehet itt bármennyit szapulni a tesztelőket vádolni őket elfogultsággal,valamiért ezek az adatok ŐKET igazolják!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Juliska
2010.10.28. 11:35
Hülyeség ez az elfogult hozzáállás. Ezt a cikket nem tartom elfogultnak. Teljesen normális írás, ahol normális eredmények születtek.
gery84: Az is hülyeség, hogy a prohardver elfogult. Nagyon is odamondanak a gyártóknak, ha szart csinálnak. A prohardver Fermi elemzését nagyon jónak tartom, mert pont a játékosok szempontjából vizsgálja az NV architektúráját. A tesszellátoros résszel viszont nem értek egyet. Szerintem nem a futószalag hiányossága a legnagyobb gond, hanem a kártyák 2x2-es grid feldolgozása. Ha tesszellálni akarunk, akkor ettől meg kell szabadulni különben a 4x4 pixelnél kisebb poligon használata erőforrás pazarló. A futószalagnak is vannak gondjai, de ez helyrehozható úgy, hogy a programnak nem lesz DX11 alatti portja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. somakb
2010.10.28. 11:36
józsef m.:
"nem akarom egy kereskedelemmel is foglalkozó oladalon felsorolni annak okait ,hogy miért kell olyan orajelen árusitani a kedvelt kártyidat,amilyenen,és az egyéb kompatibilitási problémáikat sem részletezem,hiszen már számtalanszor elmondták neked"

Kérlek, kérlek részletezd, linkeld, mutasd meg nekem MILYEN KOMPATIBILITÁSI PROBLÉMÁI vannak a GTX460 gyári OC-knek. Szeretnék egyet látni Szeretnék látni egy cikket, ahol arról írnak, hogy sajnos a Gigabyte SOC kártyája nem kompatibilis bármivel is és probléma van vele, vagy az EVGA-éval, vagy a Zotac AMP-jával.

Tényleg, kérlek, könyörgöm HADD LÁSSAM AZ INKOMPATIBILITÁSOKAT, amiket neken annyiszor elmagyaráztak a GTX460 OC kártyákkal kapcsolatban!

Amúgy meg teszredménylinkelgetést én is tudok, hát nézzük meg ezt is! :

http://www.anandtech.com/show/3987/amds-radeon-6870-6850-renewing-competition-in-the-midrange-market/12

És lehet szépen lapozgatni a tesztben...

Náluk is az Ipon tesztnek megfelelő sorrend alakult ki.

"az AMD termékei az elképzelt és betervezett paraméterek mellet is megfeleltek a minőségtanusitási követelményeknek"

Vagyis a Gigabyte, Zotac, EVGA, Gainward, Asus, stb stb... mind mind hibás terméket árulnak... fura... sőt mi több ÉRDEKES!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Kicsimix
2010.10.28. 11:42
En sem tartom a cikket elfogultnak neked irtam mert nagyon fermiztel (hogy nem a fermi terepe).

Svindler csak 1db grafikonon latom a (dx11) jelzést egyébként (stalker). A többit döntsem el én ,hogy futott gondolom.. Attól függetlenül ,hogy sejtem mert ismerem mindet. Persze attól még jó lett csak az összkép kicsit rondább lett mint máshol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Amacs
2010.10.28. 11:45
Látom hasztalan az értelmesnek szánt hozzászólás, mert azonnal le leszek ugatva, hogy csak egy kcsög kis nvs bzi vagyok én is, húzzak phra, és hkizzak a tesztjeikre.
Pedig csak meg akartam említeni, hogy egy teljesen független tesztben nem részesítjük egyik szereplőt sem előnyben vagy hátrányban, de akkor bocsánat, többé nem fordul elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. jozsefm somak...
2010.10.28. 11:48
Nem arra a pár darab jól sikerült példányra gondoltam,bár lehet félreérthető voltam,amelyek most OC.-vel jönnek ki hanem, a tömegre,a többire, melyek a bevezetéskori áruk kétharmadáért kelletik magukat

Egyébként meg nézd meg az előző 48.sz hsz,-ben linkelt statisztikát,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Heroes27 Amacs
2010.10.28. 11:48
Ne ezen vesszünk már össze. Svindler jó tesztet csinált és kész, most kit érdekel, hova húz a szíve Atis, akkor Atis, ennyi, de a teszt tükrözi a valóságot, ami a lényeg. De már őis leírta, hogy alakultak ki ezek a végeredmények, ami fel is van tüntetve, hogy 2 játék nincs benne, mert annak értelme nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. jozsefm Heroe...
2010.10.28. 11:55
Szia Heroes

Ahhoz képest, milyen darázsfészek a téma, még egész kulturált a hangnem,eddig még dolgod se akadt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Amacs
2010.10.28. 11:58
Az eljövedő III. világégés a dühödt ati és nvidia fan fórum kommentelők közt fog zajlani, mikor is az emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan gpu tranzisztorait kilövő fegyver feltalálása után halomra mészárolják a fent említett csoportok egymást és családjukat.
És mivel a győztes írja a történelmet, a vesztes meg húzza az igát, várhatóan a béke megkötése után jön majd a vörös-, vagy zöld-terror világunkra.
És ezt a sziriusziak mondták nekem, szóval nem kamu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. gery84 Amacs
2010.10.28. 12:04
És az intel interált vga-ja meg a semleges ország?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Heroes27 jozse...
2010.10.28. 12:05
Szia Józsi

remélem nem is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Kange
2010.10.28. 12:10
Azt nem tudjátok, hogy a 69xx széria mikor jön? Arra vagyok nagyon kíváncsi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. jozsefm Kange
2010.10.28. 12:17
Novemberben rajtolnak, és a karácsonyi vásárra már a boltokban lesznek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Ragnarr
2010.10.28. 12:42
azert ezek a tuning eredmenyek erdekessek , mas tesztek alapjam meg a 6850 is tudja az 1GHz-et egy kis feszultseg emelessel , es elbirta a ref. hutto
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. XtreemX
2010.10.28. 13:13
Érdekes hogy összesítésben hogy elmarad a GTX 470-hez képest a 6870...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. jozsefm Ragna...
2010.10.28. 13:15
feszültség emeléssel a 6870-es is tudja:1,299V és szépen is skálázódik ,hatására!

,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Kicsimix
2010.10.28. 13:17
Xtreem.. Persze mert itt kimaradt több olyan játék is amit a 68xx vinne : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Juliska
2010.10.28. 13:32
Kicsimix: Nem értem miért baj az, hogy az Ipon ezekkel a játékokkal tesztel. Tudtommal a gyártóknak egyik programmal sincs kifogása. Az egyetlen gond a 3Dmark, ami alkalmatlan a mérésre, de nem számít bele a végeredménybe, szóval szerintem elfér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. yany
2010.10.28. 15:44
"a HD6850 pedig egy szinten teljesít a GTX470-nel."
-- itt a 6870 akart lenni az a 6850, ugye? (BC2 grafikon). A teszt egyébként ezesetben milyen AntiAlias-szal ment? MLAA, MSAA 4x? Vagy ezek nélkül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. TRM
2010.10.28. 15:59
Helló, szerintetek egy radeon hd 4850 vapor-x 1gb érdemes-e lecserélni egy radeon 6870-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. iteq47
2010.10.28. 16:11
lol?
bocsi, hogy nem olvastam el a cikket, de jól látom a teszteredményeket, hogy még a saját elődjét sem veri meg a 6870-es? ez most mi?


@trm
ha csak a vidókarit nézed, akkor már csak így ránézésre is érdemes.
de kérdés a felhasználás, és az egyéb cuclik a dobozodba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. -Melkor- iteq4...
2010.10.28. 16:24
Na ezért volt hiba az AMD részéről megváltoztatni a számozást...

Olvasd el a cikket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. BeZol
2010.10.28. 16:42
Nekem egy 4870es és 4890es van crossfire-ben, és ezekhez képest két db 6870es 150%-ot csinálna, így most én is fontolgatom, hogy csere lesz, de inkább még várok a 69xx szériára, kicsit csak lejjebb nyomja a mostani 6870esek árát
Viszont az egész ellen szól, hogy a kis 1680x1050es felbontásomban sem kényszerülök kompromisszumokra játékok terén...
Az meg, hogy most dx9, dx10 vagy 11, vki megmutathatná, hogy a gyakorlatban mennyivel dob ez többet a játékokon, mert én youtube-os videókból nem sokat szedtem ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. 18TommyBoy
2010.10.28. 17:04
Mire ezek kiadják addig az ATI 25db kártyát kiad.. Lassú nVidiás gyátó s*gfejek
Ezért váltottam Radeon-ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Kicsimix
2010.10.28. 17:23
Dehogy gond egy szóval sem mondtam... Pontosabban nem ez volt a lényeg.. : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Joachim21 18Tom...
2010.10.28. 18:02
Csak amíg 3 nap alatt 2 hotfixet ad ki az AMD, addig az Nvidia ír egy épkézláb drivert. GPGPU területen sem nagyon rúg labdába az ATI, és még ott van Physix is, ami egy oltári szép élményfokozó. Én most váltottam ATI-ról Nv-re, ezért is látom a különbséget. A teszt is csak azt támasztja alá, hogy az hogy mit választassz az annak a függvénye lesz, hogy kivel szimpatizálsz, kiben csalódtál előtte, vagy meg voltál-e elégedve az előző kártyáddal. Ezen kívül még vannak az extrák, amiből engem a 3 monitoros üzemmód egy jó darabig nem fog érinteni, mint ahogy a HDMI 1.4A hiánya is hidegen hagy. A fogyasztás is leginkább csak akkor érdekli az embereket, ha az új kártyához még egy új tápot is kell venniük. A lényeg hogy mindkét oldalon megtalálod azt a teljesítményt amit szeretnél, még az árakban sincs komoly eltérés, tehát marad a szimpátia mint döntő tényező.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Kicsimix
2010.10.28. 18:10
Sztem neked sem volt ati kartyad ...3 nap alatt 2 hotfix .. inkabb ez a fix.. De ha mar itt tartunk mi a helyzet azzal az epkezlab nvs driverrel amitol megsultek a vga-k : DD na off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Joachim21
2010.10.28. 18:16
100-ból 1 volt ami a ventiszabályozást elállította, másnap szóltak hogy mindenki szedje le, vagy figyeljen és legyen óvatos, de tény hpgy volt ilyen, mint ahogy az is tény, hogy ha megsült a kártya, a garancia élt rá, és az is tény, hogy sehol sem volt olvasható hogy tömegével megsültek volna a Gforce-ok.. Atinál ugyanez az arány a hibátlan driverekre vonatkozik. 2 évig volt 4850-esem, olyannyira így van, hogy a 3dMark Vantage topicban kép is van fent az eredményéről. Ahogy mondtam, szimpátia alapján döntenek az emberek általában, én a terméktámogatást is beleszámoltam az árba, + a CUDA-t, és a Physix-et is, de ez az én egyéni szempontrendszerem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Ragnarr
2010.10.28. 18:22
azok a hotfixek nem hibakat javitottak , nem kell letolteni , foleg ha nincs 6800-asod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Joachim21
2010.10.28. 18:26
Az csak azért gáz ha nem javítottak a hibákon, mert nem csak a mi fórumunk volt tele furcsa jelenségekkel amiket az új driver produkált, és itt most vegyük ki a rózsaszínűsítést, amit a beállítások megváltoztatásával vissza lehetett állítani, de volt sok helyen csíkozás, legkülönfélébb pixelhibák...stb. majd talán a 10.11 már jobb lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. ThePoweR Joach...
2010.10.28. 18:46
És te mire használod a CUDA-t? Sose értettem hogy minek töltögetik le sokan az új drivert ha nem is ahoz a szériához készült ami nekik van. meg lószar gyorsulást se hoz. Meg olyanokat tesznek bele amit sose használok meg még jó páran sose használnak...

Mondjuk atit sose értettem hogy mért nem tudja egybeírni a drivereket. //Nem tudom hány MB egy NV Driver?// Mint amikor a BC2 töltésével voltak a gondok. Ez a Driver jó a BC2 töltési idejéhez az 5000-es szériánál. Hotfixel má jó a 4000-hez is aztán megint csak az 5000 és kb 4 driver kellett ahoz mire eljutottak oda hogy mind a 2-vel müxik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Joachim21 ThePo...
2010.10.28. 18:54
Elég sok videószerkesztő, képszerkesztő kihasználjha már a CUDA erejét. Leginkább ilyen feladatokban látom hasznát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Juliska
2010.10.28. 18:57
Joachim21: Szerintem nagyon jó dolog, hogy az AMD ennyire gyorsan adja ki a drivereket. Én most tudok újra játszani a Gothic 2-vel, mert az NV három hónap alatt javította az indítással kapcsolatos hibát. Inkább legyen sok driver, de ne várjak ennyit. Ezzel az új 260.99-cel is van bajom. A Deus Ex csak 16 bites módban fut. Jó lenne a 32 bit mert sokkal szebb. Remélem erre a javításra nem kell negyed évet várni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Terror
2010.10.28. 19:01
A Jedi Academy még mindig nem megy az nVidia kártyás gépen, mert a karaktert kitakarja a talaj textúrája, néha meg csíkokkal van tele a képrenyő. Tudom, én vagyok a f*sz, mit képzelek, hogy nem mai játékkal van kedvem játszani. Ja, és a Gothickal nálam is gond van, akárcsak az Unreal Tournamenttel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Juliska
2010.10.28. 19:06
Terror: Ha régi kártyád van, akkor a Jedi Academy problémája megoldható. Rakj fel a régebbi jó drivert. Vedd ki az OpenGL DLL-et, és másold be a játék könyvtárába. Ezután mehet fel az új driver. Így nekem jó volt addig, míg nem vettem Fermit. Most már bele kell törődnöm, hogy nem megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Heroes27
2010.10.28. 19:11
Szerintem őis úgy oldotta meg, hogy a shadow-ot asszem átállítottad novice-ra vagy nemtom, de én így csináltam az NV karimnál anno. Igaza van Terrornak, az NV karikon a jedi academivel nem lehetett játszani, csak az árnyékolást átálítod. De nekm már Win 7-en és 5830-al el sem indul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Joachim21 Terro...
2010.10.28. 19:16
Miért lennél pénisz? Ezt írtam: mindenki tapasztalt már valamit, ez alapján fog dönteni következőleg. Nekem ATI-val sok bajom volt, főleg a terméktámogatást illetően. Ha neked most az Nv-vel van, és miért ne lehetne, akkor valószínűsítem h váltásnál az ATI-t preferálod majd. Ezt írtam pár HSZ-el ezelőtt, h nem a teljesítménybeli különbség dönt választásnál, hanem a szimpátia, és a személyes tapasztalatok, de a tesztek is ezt igazolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. rabib
2010.10.28. 19:17
Hát nem estem hasra. A hozzászólásoktól inkább. Ez a gyorsabb, az a gyorsabb. Ati ellőtte az összes puskaporát, NV-nek még maradt, most fordulhat a kocka, könnyen átveheti az NV a vezetést újra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Svindler Joach...
2010.10.28. 19:25
Rabib: Az ATI most kezdett el lövöldözni, a puskaporos hordó még teli van. Ahogy az nVidia is elkezdi nemsokára szórni a teljes értékű, esetleg némi optimalizáláson átesett GF-eket (GF110 ugye), ami pont elég lehet. Jó hónapok jönnek, GPU fronton
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Heroes27 Svind...
2010.10.28. 19:27
"Rabib: Az ATI most kezdett el lövöldözni, a puskaporos hordó még teli van" - ezen szakadtam De egyébként tényleg így van, most kijöhet a gtx580, arra meg jön a hd69XX azt szevasz. Brutál előnyben van az amd, ez nem is kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. rabib Svind...
2010.10.28. 19:29
Igen, de a középkategóriában a HD6870-nel meg HD6850-nel előtte a puskaporát az Ati. NV-nek meg még van tartaléka a GTX460-as GTX470-es, GTX480-as kártyákban, amiken biztos, hogy dolgoznak már, így lesz GTX580, GTX570, GTX560 is szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Heroes27 rabib
2010.10.28. 19:35
Egyébként rég láttam már ekkora NV fant mint te vagy komolyan mondom rabib Szerintem ha hardvertesztelő lennél, meg játék, akkor szerintem nálad mindig NV nyerne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Juliska
2010.10.28. 19:42
rabib: Ha a GTX460-as, GTX470-es, GTX480-as kártyák tartalékát akarják kiaknázni, akkor az nagy baj. Radikális változtatásra van szükség. A GF104-nél kell 30%-kal nagyobb teljesítmény, úgy hogy a lapka méretét 30%-kal csökkentik ugyanazon a gyártástechnológián.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. rabib Julis...
2010.10.28. 19:49
Hát ezen dolgoznak már egy ideje. Biztos nem most kezdik el.

Heroes27: Ebben látok fantáziát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. ThePoweR rabib
2010.10.28. 20:03
Igen biztosan valószínűleg lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. janamo
2010.10.28. 20:04
mihelyt 50körül lesz az ára a 6870-nek veszek is egyet a jó öreg toxic 4870-em helyett, sajnos most vettem új moncsit és full hd-ba már néhol kevés már ez a kari...meg amúgy is leszolgálta a 2 és fél évet és az is igaz hogy szimpátia dönt mert teljesítmény/ár általába beáll mind a két oldalon és valakinek 3 monitor kell, valakinek meg cuda.... ezt télleg embere válogatja. Én full AMD-s vagyok de a háztartásba van nV-s és inteles gép is és még ezzel együtt is reálisan szoktam látni a dolgokat de az TÉNY ha teljesítmény szinte ugyan az akkor én AMD-t választom... ennyi... kövezetek meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. rini
2010.10.28. 20:55
Miért köveznének meg? Szerintem ez mindenkinél így van. Azonos kategóriában, hasonló teljesítmény/ár mellett majdnem mindenki azt veszi amelyik típusú előtte volt. Nagyon ritka amikor a másik oldalra tér át. Azt is csak a kíváncsiság húzza, hogy megnézze ez mennyiben más mint ami eddig volt. Ha viszont ez bejön neki akkor legközelebb pont fordított helyzet áll elő. Persze az elején szidja mint a bokrot, mert nem igazán ért hozzá és legszívesebben visszacserélné, de ha megszokja akkor ugyan ez lejátszódik a másik oldalon is. Nem egy-két emberrel találkoztam már, aki így volt vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. kiskoller
2010.10.28. 21:40
én meg teljes mértékben meg vagyok elégedve a mostani 8800GT-el, így ha VGA-t cserélnék, tuti GTX460-at vennék, mivel ár és teljesítményben közel azonos mint az AMD megoldásai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. jozsefm rabib
2010.10.28. 22:28
A 40nm-en már talán igen! De AMD-nél a Bulldozerben már dolgozik 32nm.en a következő dinamit ,és nem csak a TSMC van a világon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Ipadnak
2010.10.29. 11:26
kiskoller "közel azonos mint az AMD megoldásai." Ez így nagyon ködös, pontosíts. Mennyire van közel és milyen irányból? Ha esetleg (és szerintem így van) az AMD általában jobb akkor miért nem azt veszel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. beleutomaz... Joach...
2010.10.29. 11:33
Nem akarlak megbantani de ami az Nv-t illeti megsult a laptomomban a jo minosegu gf8600M.
es 2 millio visszahivott gpu/alaplapi chip (azert visszahivott mert mindenhol adtak ra garancialis cseret amit az NV kifizetett igy ugy) az mi volt?
150 millio dollaros smafu vagy reklam fogas?
Hibak lesznek es voltak es oruljunk hogy legtobb esetben kek-halalt kapunk vagy szurket es nem kell teljes gepet cserelni.
U.I: akinek nem tetszik hogy ekezet nelkul van ne olvassa!
Latom nem linkeli szoval valsz volt Joachim 76/78-as hozzaszolasara.
Egyebkent CUDA=penzlehuzas...olvass tobbet ha nem hiszed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. beleutomaz...
2010.10.29. 12:19
Sajnos nem latszik hogy amit irtam az Joachim 76/78-as hozzaszolasahoz irtam valaszkent.
A CUDA az reklamfogas, nem NV talalta ki es le is szartak. tobb 100 oldal szol errol.
Ha nem hiszed csak nezd meg a legutolso MAffia2 botranyt a cudarol.
Arrol szol hogy vegyel ket NV kartyat ne egyett. Tehat lehuzas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Rocky22 beleu...
2010.10.29. 12:54
Látszik kinek írod a választ. Bal alsó sarok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. rini
2010.10.29. 13:00
Elmondhatnád mi köze a Cudának a Maffia 2-höz, mert ezt így nem értem. Szerintem kevered a PsyX-et a a Cudával.

Mint ahogy mondtad, ilyen problémák mindenhol voltak, vannak és lesznek is, hogy valami nem megfelelően működik. Elég csak a sok visszahívásos akcióra gondolni. Itt viszont nnyiban szerencsétlen a dolog, hogy szarul álltak hozzá a megoldáshoz a gyártok és így sokáig húzódott a dolog. De ezt még egyszer mondom bármelyik céggel megtörténhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. gab78
2010.10.29. 14:32
"Elmondhatnád mi köze a Cudának a Maffia 2-höz, mert ezt így nem értem. Szerintem kevered a PsyX-et a a Cudával."

Rini: Az nv a Physx-et átírta C"s"uda alapokra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. kiskoller
2010.10.29. 14:47
a teszteket elnézve a gtx460 és a hd6850 között 1-3% különbség van. Van ahol a 460 jobb, van ahol a radeon. az egész a programok kiválogatásán és a mérés pontosságán áll vagy bukik. Árban is közel vannak egymástól, 46 a gtx460, a radeon meg 45. Tehát az ember azt veszi, amelyik márkával meg van elégedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. somakb
2010.10.29. 16:30
Csak, hogy felpörögjön a hangulat, egy érdekes teszt, amit nem gyakran látunk:

OC HD6850 vs OC HD6870 vs OC GTX460

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Csaber somak...
2010.10.29. 18:18
várható volt a teszteredmény de igazából a HD 6850 és 6870-es nemigen kapható , másrészt az tuning az mindig lutri kinek mi jutott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Terror
2010.10.29. 20:43
Nekem csöppet gyanús, hogy a tuningolt 460-assal a 470-est is sikerült túlszárnyalni a játékok jó részében, nálam ez már a túl szép, hogy igaz legyen kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Heroes27 Terro...
2010.10.29. 20:45
Igen, ez nekem is kiszúrta a szeme, ráadásul közel 20-30K van a két kártya között. Ott valamit piszkáltak azon a kártyákon.
És somakb most jöhetsz a mentegetőzésekkel, de ilyen rés a két kari között és elveri? Az NV se hülye, hogy házon belül csatázzon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ThePoweR Heroe...
2010.10.29. 21:16
Nem is hülye. Nem 900MHz-es órajeleken adják gyárilag....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gery84 somak...
2010.10.29. 21:34
Ha teszt utolsó két szereplöjét nézed, az a 6850 és a 460 1gb váltogatják egymást játéktól játékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Balucsek
2010.10.29. 21:40
Teljesen reális hogy ilyen tuning után elveri a 470-est ha kicsit utána számoltok a shaderek ideális estben annyi műveletet képesek elvégezni mint a GTX 470 484 CUDA-val (és 448 darab van a 470-ben), ROPból a 460-ban 20%-al van kevesebb, de ezt a tuning lazán kárpótolja, a textúrázókból meg ugyan annyi van szóval ilyen extrém tuning mellet nem csoda hogy elveri a gyári 470-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. jozsefm
2010.10.29. 22:16
Szerintem is ,a GTX-470-et már nem gyártják ,csak a raktáron lévő ,véges készletekig lesz jelen a termékskálán ,ezzel pont azt demonstrálta a teszt szerzője ,hogy a GTX-460-ban meg van a potenciál ,hogy méltó utodja legyen,de jól látható a sorsa az 5870-nek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. pietro84
2010.10.30. 09:06
60ezer Ft alatt lehet már kapni a 6850es karit. bár én csak a sapphire kártyáját néztem.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. pietro84
2010.10.30. 09:12
JAVÍTÁS: ha úgy vesszük,hogy ~ 10 ropival olcsóbb a hd 5830, az 5850 meg kb ~ 15-el drágább, akkor pl. ~ 54ezerért frankó az ára a 6850nek.
Sőt, ha belegondolok abba,hogy teljesen új széria, teljesen korrekt ár ez szerintem. (elég csak visszagondolni az 5830 meg 5850 áraira amikor megjelent)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. infectedma...
2010.10.30. 10:01
Jó vétel lesz a 6850 Jövőre beruházok rá és, akkor megint egy ideig nem kell aggódni GPU téren. Már csak CPU és RAM téren kell egy kis frissítés aztán 4-5 évig megint nem nyúlok a géphez max. tárhelyet bővítek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.10.30. 10:15
50 ezer alatt is [LINK]46920
bár nem sapphire, de az mit számít...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. somakb Terro...
2010.10.30. 10:18
Egy 850-en járatott GTX460 bizony sok esetben elveri a GTX470-et... ez van. Sok tesztben meg lehet nézni. Nyilván ezért sem akarták magasra húzni a GTX460 ref órajaleit, hogy ne ragadjanak a raktárban a még eladatlan GTX470-ek.

Ebben a tesztben lapozgatva is látható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. gery84 somak...
2010.10.30. 10:51
Ahogy elnézegettem a teszteket a crossfire támogatás jobb a SLI-nél! Gondolom ezzel egyetértesz velem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror
2010.10.30. 13:38
Gondolom nagyon izmoznak, hogy a két GPU-s kártyák arassanak. Végül is azzal két chipet adnak el egyszerre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. XtreemX
2010.10.30. 23:42
A gtx 460 akárhogy húzkálják nem fogja megverni a gtx 470-et... ennyit erről. Tapasztalat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Hajbel
2010.10.31. 02:28
XtreemX!
Érdemes átnézni ezt a tesztet! Még egy gyárilag húzott EVGA is elveri a gtx 470-et. Bár az is igaz, hogy ez a legerősebb gyári OC-s kártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. badland3
2010.10.31. 13:15
Kivancsi vagyok mi lesz tavasszal? Mert ugy nez ki, hogy akkor cserelem le a 9600Gt-met. Amivel maradektalanul elegedett vagyok, tehat valoszinu 460Gtx lesz az utod, hacsak be nem csuszik egy kello keppen learazott 5830-as, mint ahogy az havernek sikerult jo arban elkapni, nekem sajna nem volt keret ra. Ram teren nincs gond ( 4g DDR3-om 1333 ) estleg egy "autorol le esett quad Intel" johet majd meg szoba es a videokari, ez a nagyobb dilemma, mert szinten valami olyasmi kellene ami 2evig jo lesz es nem zabal sokat, mert 1 Fortron Blue II-es 500-asom van es nem szeretnem lecserelni, szukos a keret. A teszt tetszet kicsit volt "voros ize", de en is szeretek ironizalni es aki nem birja a kritikat........ Addig jo, meg ket gyarto van es versenyeznek. Naon sz.. lenne asz olvasni: " hat a videkartyak piacan nincs semmi ujdonsag a nap alatt, mert meg a tavalyi AMD vagy Nvidia altal gyartott 58... vagy 4.. szeria boven eleg lessz iden, konkurencia hijan.....; es most terjunk at a processzorokra: ahol kielezett a verseny mert az AMD felzarkozott az Intelhez egy uj szeriaval.......... ". Tehat harcra fel, kard ki kard a kegyeinkert gyartok reszerol persze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ThePoweR badla...
2010.10.31. 13:25
5830-at ne vegyél. Kivéve ha van 20-30k-ért. Annyié megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm badla...
2010.10.31. 13:31
Jövő tavasszal /legkésőbb / már az uj 32nm-es csikszélességü 7000-res RadeOn-okról fogunk itt értekezni ,és remélem az 5-6oo-as GTX-szekről!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Joachim21 jozse...
2010.10.31. 13:55
GF fog 32nm-en gyártani VGA-t? Szerintem amiről írsz az 28nm-es lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. badland3
2010.10.31. 14:15
Hat meglatjuk, mi lesz es milyen aron mert az sem mindegy. Verseny legyen az a lenyeg nekunk az a jo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zoomon
2010.11.01. 09:58
A furmark mennyire terheli a gépet, lehet ezt maximális terhelésnek venni? Gondolkodok egy 5850-en, a tápom corsair vx450...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm zoomo...
2010.11.01. 10:05
A furmark csak a VGA-t terheli teljes mérékben,Az 5850-hez pedig a 450W-os corsair még egy erősen tuningolt 140W TDP-jü proci mellett is elég!
Nekem a 400W-os FSP még az 5870-esem 1,25V-os tulhajtását is gond nélkül viszi, a HDD haddal és C2-es X4-965-el egyetemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zoomon
2010.11.01. 12:43
Köszönöm József m.!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.11.01. 20:24
Akkor úgy néz ki az én 450W-os Chieftec tápom is elég lesz a HD6850-hez és a PhenomII 905e-hez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2010.11.03. 00:01
„Elnézést uram, nem tudja, jó úton vagyunk a középkategória teteje felé? Egy bizonyos GTX460-ast keresünk”. Barátunk köpni-nyelni nem tudott a döbbenettől, úgyhogy csak némán, tátott szájjal bólintott egyet. „Köszönöm” – biccentett a sofőr, majd a gázra lépett.

Lol - már itt lényegre törő az egész - és valóban ez van , ha tetszik- ha nem . Már megint Jöhet NV kontra ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm _DiEG...
2010.11.03. 00:24
Mit fog akkor irni a 6900-as cikkben?... 5870X2=6970
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2010.11.23. 20:05
Fasza az a regényes bevezető. Szerintem írjál valami ilyen stílusú könyvet, Svindler! Elolvasom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!