iPon Cikkek

Megizzasztottuk az Xtreamer Prodigy-t

Dátum | 2011. 12. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Bevezető

Ezúttal az Xtreamer legfrissebb asztali multimédialejátszóját helyeztük górcső alá, hogy kiderüljön: vajon megéri az árát?

Az Xtreamer termékpalettájának szinte minden tagja járt már nálunk egy-egy teszt erejéig, így olvasóink számára valószínűleg már nem cseng ismeretlenül a vállalat neve. A mai napon a cég eddigi legerősebb és legsokoldalúbb médialejátszóját helyezzük górcső alá, a Prodigy-t, melynek érkezését hatalmas várakozás előzte meg.


Sajnos a Prodigy az előzetesen beharangozottakhoz képest egy-két dologban változott, valamint késett is egy kicsit, de előző héten végre befutott a végleges változat, így alapos tesztelésnek vetettük alá. Akik látogatták az Xtreamer magyar oldalát, azoknak már ismerős lehet a gép specifikációja, valamint számíthattak a mai írásra is, hiszen a hazai képviselettel együttműködve rengeteg kérdést gyűjtöttünk össze, a célunk pedig az volt, hogy a cikk végére mindenki kíváncsiságát kielégítsük, kérdés nem marad megválaszolatlanul.

Mielőtt belevetnénk magunkat a tesztbe, íme az emlegetett specifikációk:


Összességében tehát egy rendkívül ígéretes asztali médialejátszót köszönthetünk a tesztpadon, így most már csak ki kell próbálni, tényleg tudja-e, amit tudnia kell. A következő oldalon megismerkedhetünk a csomaggal, a tartozékokkal, valamint magával az Xtreamer Prodigy-vel.

Aki esetleg egyből arra kíváncsi, hogy e-mailben/fórumon feltett kérdésére pontosan mi a válasz, lapozzon a cikk legutolsó oldalára, ott megválaszoljuk a felénk továbbított kérdéseket, amelyek többségére maga a cikk is választ ad.

Az Xtreamer Prodigy egy tetszetős fehér kartondobozban érkezik, ami megfelelően informatív. Fontos megjegyezni, hogy a 802.11n típusú WiFi adapter és a mini billentyűzet opcionális a termékhez, így az alapkiszerelésben ne is keressük őket (pedig előbbit tudtuk volna értékelni).

A fentiek persze semmit sem vonnak le a Prodigy értékéből, hiszen a 3,5 hüvelykes merevlemez fogadására is képes termék a maga 51E forint körüli árával még így is bőven ütőképes lehet, nem ezeken fog múlni a siker, abban biztosak vagyunk.

A doboz belsejében az asztali médialejátszó gondosan becsomagolva, szivacsszerű keretekkel megtámogatva foglal helyet. Mellette egy fehér dobozban találjuk a tartozékokat, amelyekből szerencsére van egy pár. A kínálatban a tápadapter mellett egy távirányítót találunk a hozzá tartozó két darab AAA formátumú alkáli elemmel, de rajtuk kívül egy kompozit A/V kábel, egy USB 3.0-s kábel és egy 1.4a-s HDMI kábel is lapul a dobozban. Utóbbiért, azaz a HDMI kábelért egy hatalmas virtuális piros pontot már be is véstünk, hiszen ezt a kábelt sok konkurens szereti kispórolni lejátszói mellől.
A sort egyébként egy apró tasak zárja, amelyben hat darab süllyesztett fejű csavar lapul – ezek a 3,5 colos merevlemez rögzítésére valóak. A Prodigy-hez egy gyors üzembe helyezési útmutatót is kapunk, ám erre túl nagy szükségünk nem lesz, hiszen a készülék kezelése egyrészt teljesen egyértelmű, másrészt a menüben van magyar nyelv is. Kár kétségbeesni. Ami esetleg elsőre nem egyértelmű, az hamarosan az lesz.

A tartozékok mennyiségével összességében tehát nem lehet bajunk, talán a WiFi adapter hiányát érezhetnénk fájó pontnak, de ez a korábbi Xtreamer termékekhez sem járt. Nézzük inkább magát a Prodigy-t.

A fekete-ezüst színösszeállítással érkező asztali médialejátszó szálcsiszolt alumíniumból készített fedlapot kapott, az elektronikának helyet adó „váz” pedig műanyagból készült. A műanyag felületén sajnos könnyedén meglátszanak az ujjlenyomatok – ahogy az néhol a képeken is tetten érhető, de még mindig jobb ez a megoldás, mint a zongoralakk-fekete hatású műanyag borítás, ami egyetlen portörlés után is képes összekarcolódni az apró porszemektől. Az anyagfelhasználás összességében minőséginek tűnik és bár ez erősen szubjektív, de úgy gondoljuk, hogy a dizájnra sem lehet egyetlen rossz szavunk sem.


A Prodigy előlapján egy nagyméretű tekerőgombot találunk: a szabályzó elforgatásával a hangerőt tudjuk megváltoztatni, a gomb megnyomásával pedig a lejátszót kapcsolhatjuk be. A szabályzó mögött egy átlátszó műanyag kör is található, amit egy kék LED világít meg, méghozzá rendkívül stílusosan. A LED fényereje abszolút nem zavaró, de ha filmnézés közben nagyon szem előtt van a lejátszó – főleg este a sötét szobában – akkor a távirányító LED feliratú gombjának megnyomásával könnyedén deaktiválható a LED. A LED fényereje nem állítható, de a világítás kikapcsolása azért a problémák többségére megoldást nyújthat.

Az előlapon jobbra haladva egy SD/MMC memóriakártya-olvasóba botlunk, alatta pedig a lejátszó IR vevője foglal helyett egy krómozott kerettel ellátott sötétített „ablak” mögött. A jobb szélen a 3,5 colos merevlemezek fogadására felkészített kis HDD tálcát látjuk (2,5”-es nem megy bele), amelybe fejjel lefelé kell behelyezni a HDD-t. A szereléshez megkapjuk a szükséges mennyiségű süllyesztett fejű csavart is – szám szerint hatot.


A Prodigy jobb- és baloldalán semmi érdekeset nem láthatunk – csak a szép, szálcsiszolt alumínium felületet. A termék hátulja már jóval több látnivalót tartogat. A bal szélen két USB 2.0-s port lapul, amelyek pendrive-okat, külső merevlemezeket, külső optikai meghajtókat és egyéb adattárolókat egyaránt fogadnak. Ezekbe a portokba csatlakozik az opcionális 802.11n típusú WiFi adapter és a mini billentyűzet vevője is, ezek a kiegészítők külön vásárolhatóak meg.

Külön megvásárolható WiFi adapter.Külön megvásárolható billentyűzet.


Apró kellemetlenség, hogy külső USB 2.0-s adattárolót nem tudunk a rendszerhez csatlakoztatni, ha mind a WiFi adapter, mind pedig a billentyűzet használatban van, hiszen együtt lefoglalják mindkét USB 2.0-s portot. A portok egyébként hagyományos egerek és billentyűzetek fogadására is képesek, amelyekkel a felhasználói kezelőfelület egyes részei könnyedén vezérelhetőek.

Jobbra haladva egy USB 3.0-s portot is megpillanthatunk, ám ez külső adattárolók csatlakoztatására nem használható, csak arra, hogy a Prodigy-t USB 3.0-s porttal ellátott PC-hez, vagy noteszgéphez kapcsoljuk, és a beszerelt merevlemezt gyorsan teletömhessük tartalommal. Nagyon hasznos, hiszen ha egy méretesebb merevlemezt akarunk telepakolni, akkor az USB 2.0-s porton keresztül elég sokáig tartana. Tovább haladva a sorban három-három RCA csatlakozó formájában megtaláljuk a kompozit A/V és a komponens videó kimenetet, mellettük pedig a lejátszó egyik nagy különlegessége, a HDMI 1.4a port foglal helyet, amelynek megléte a 3D-s tartalmak lejátszásához nélkülözhetetlen alapfeltétel. A médialejátszó jobb szélén egy GbE portot, valamint egy koaxiális és egy optikai audió kimenetet találunk, a sort pedig a tápadapter csatlakozója zárja.
Maga a lejátszó 240 x 208 x 75 milliméteres mérettel bír, súlya pedig egy kilogramm, természetesen merevlemez nélkül, hiszen az nem tartozék. A készülék alján egy szellőzőt találunk, amelynek kialakítása arra enged következtetni, hogy oda eredetileg ventilátort szántak a tervezők. Ez megmagyarázza, hogy a specifikációk között miért szerepel 50 milliméteres átmérőjű ventilátor a hűtésnél. Ventilátor a nálunk járt termékben nem volt, így a teljesen passzív hűtésnek hála a zajszint abszolút nulla, ha merevlemez nélkül használjuk a terméket. Merevlemezzel használva az adott modelltől függ, hogy mennyire hangoskodik a gép, érdemes egy halkabb, 5400rpm-es példányba beruházni.


A HDD beszerelése rendkívül egyszerű: az adattárolót csak becsavarozzuk a műanyag keretbe, majd az egészet betoljuk a helyére. Ennyi. A merevlemez rezgését a gumilábaknak köszönhetően nem adja át a lejátszó a környezetének, azaz sem a polc, sem az asztal nem fogja felerősíteni a HDD motor bugását, illetve az író/olvasó fejek által keltett rezgéseket. Pozitívum.

Természetesen azért azt sem bírtuk ki, hogy ne szedjük szét a Prodigy-t. Az alábbi fotókon a lejátszó belseje látható. Ahogy azt fentebb már említettük, rendszerhűtő ventilátornak nyoma sincs, de a termék ennek ellenére sem forr: sem a HDD, sem a SoC hűtőbordája környékén nem tapasztaltunk jelentősebb melegedést, egyszóval a szellőzés jó.

A PCB-n látható a ventilátorkábel számára kialakított csatlakozó is, azaz elméletben semeddig sem tartana beépíteni egy ventilátort a Prodigybe, ha melegedne, de valószínűleg az Xtreamernél alapos tesztelések után úgy döntöttek nincs rá szükség (mi sem kíméltük a gépet és nem voltak melegedési problémáink).

A SoC szerepét egyébként egy Realtek 1186-os egység tölti be, amelyhez 512 MB-nyi DDR3-as memóriát társítottak a mérnökök. A 750 MHz-es magórajelen ketyegő processzormagnak köszönhetően nem jelent problémát a 3D-s videók lejátszása, valamint az Android 2.2-es mobil operációs rendszer futtatása sem. A Linux alapú operációs rendszert használó kis eszköz a merevlemezen egyébként kétféle partíciót készít: egy Linux SWAP partíciót és egy NTFS fájlrendszerrel formázott partíciót. Előbbi a rendszer számára fontos, míg utóbbin különböző tartalmaink kaphatnak helyet.

A Prodigy-hez mellékelt távirányító összességében jól használható, jó a gombok elrendezésre, igaz, az egység tartalmaz néhány olyan gombot is, amelyeknek egyelőre nincs funkciójuk – ilyen például a Rec gomb, aminek DVB-T vevő nélkül nincs sok értelme, de hát gondolni kell a jövőre. A többi gombot okosan helyezték el, de a szoftver csak némi fáziskéséssel követi a távirányítón adott utasításokat: az egész menü egy picit lassúnak tűnik és az is probléma szokott lenni, hogy időnként a Prodigy „nem veszi” a távirányító jeleit, azaz az adott gomb megnyomása után azonnal látszólag semmi nem történik, csak egy picivel később. A hozzánk érkezett kérdések között akadt egy olyan is, amely a távirányító egy speciális gombjának a funkciójára volt kíváncsi, vagyis arra, hogy az elalváskapcsoló működik-e. Kipróbáltuk: a jelenlegi firmware mellett hiába nyomkodjuk a „Sleep” gombot, nem történik semmi. Se menüben, se filmen belül, se sehol. Reméljük, hogy ezt a hibát majd javítani fogják a szoftvermérnökök.

A szoftver és a tapasztalatokHasználat előtti teendők

A médialejátszó használatának megkezdése előtt – amennyiben első körben pakolunk bele 3,5 colos merevlemezt – mindenképpen formázni kell a HDD-t. A beállításokon belül, a rendszerrel kapcsolatos menüben találjuk meg a megfelelő opciót, ami esetünkben egy „Format“ feliratú gomb formájában van jelen, hiába állítottuk magyar nyelvűre a felhasználói kezelőfelületet. A magyarítással kapcsolatban itt-ott vannak még hiányosságok, de ezek szerencsére olyan mértékűek, hogy a probléma összességében nem zavaró.


No de térjünk vissza az eredeti témánkhoz, azaz a HDD használatba vételéhez. A merevlemez formázásánál sajnos belefutottunk az első firmware hibába: a behelyezett HDD-t megpróbáltuk formázni, elindítottuk az ehhez szükséges folyamatot, ám a 3D-s monitor LCD kijelzője elsötétült, így nem lehetett nyomon követni, hogy hol tart épp a folyamat. Mivel 4,5 órányi várakozás után sem történt előrelépés, így nem tudtunk mást tenni, egy resettel keltettük életre a rendszer. Csodák csodájára a HDD formázás hiba nélkül lefutott, így azonnal el is kezdhettük a médialejátszó tesztelését.A menüben a szükséges beállításokat mindenképpen el kell végezni – felbontás, audió kimenet típusa, hálózati beállítások, menü nyelvezet, felirat nyelvezet, stb… – majd ha ezekkel megvagyunk, akkor már tényleg nem marad más hátra, csak a felhőtlen szórakozás.

Íme, egy rövid videó a beállítási lehetőségekről:
 Felhasználói kezelőfelület – avagy a menü tartalma

A főmenü.
Kb. 40 másodperc a boot idő, majd ezután a szolgáltatások elindításáig nem nagyon reagál a rendszer a távirányító gombjainak nyomkodására. 1 perc 10 másodperc után már használható a rendszer, de igazán rugalmas csak másfél-két perc után lesz, igaz, a viszonylagos lassúság ekkor is megmarad.
A menü jól áttekinthető, egyszerűen használható, mégis tetszetős. Az alsó sávon a kedvenceinket menedzselhetjük, de találunk itt üzenetnaplót is, amely a nemrégiben hozzáadott tartalmak, illetve a nemrégiben lejátszott tartalmak listázására használható. A következő menüpontban, azaz a Médiatárban kiválaszthatjuk, hogy milyen forrásból szeretnénk tartalmakat lejátszani, de akár speciális tartalom típusokra szűkített listát is tud produkálni a rendszer – így például lehetőség van csak a filmek, csak a képek vagy csak a zenék megjelenítésére. A következő menüpontban az Android 2.2-es mobil operációs rendszer menüjét találjuk, erre még később visszatérünk.


Az App menüpont az alkalmazásokat tartalmazza, amelyek között különböző online szolgáltatásokat találunk, kezdve a Youtube-tól, a Picasa-n át egészen a Dailymotion-ig.

Beépített webböngésző
Ugyanez a menüpont használható a beépített webböngésző előcsalogatására is, ezt még szintén elővesszük később. A sor legvégén a beállításokat tartalmazó menü található, ahol a rendszer működésével kapcsolatos összes beállítás elvégezhető.

Fájlkezelő


A fájlkezelő egyszerű és átlátható. A fájlok megjelenítéséhez háromféle mód van: lista, előnézet és miniatűrök. Utóbbi esetben a könyvtárban elhelyezett képet jeleníti meg a rendszer (folder.jpg vagy a könyvtár nevével azonos című kép). A lista és az előnézeti mód egyértelmű. Ezek a lehetőségek a filmeknél, a videóknál és a fotóknál egyaránt rendelkezésre állnak, sőt, még médiaforrás nézetben is. A tartalmakat rendezhetjük név szerint, vagy dátum szerint is, de azt már nem adhatjuk meg, hogy a lista csökkenő vagy növekvő legyen-e. Sajnos a beállítást hajlamos elfelejteni a rendszer, azaz időről-időre újra és újra meg kell adni, milyen rendezés szerint kívánjuk megtekintetni az adott adathordozó tartalmát.
A rendszer lehetőséget biztosít a fájlok kezelésére is. Lehet másolni, törölni és mozgatni a tartalmakat. Egy furcsaságot viszont észrevettünk a működésben: bár az állapotjelző szerint a másolási feladat kész, a tartalom még nincs teljesen a HDD-n. Ha a másolt könyvtárba belépünk, a rendszer azonnal kikapcsol és újraindul, majd bootolás közben kifagy. A tápkábel kihúzása és visszadugása után elindul a Prodigy, de a másolt könyvtár már nem lesz a HDD-n. A hibára egyszerű megoldást találtunk: másolás után várni kell pár percet, majd csak utána szabad megnyitni a másolt tartalmat. Ekkor nincs hiba. Zavaró firmware probléma ez, amit reményeink szerint hamar javítanak.

Médiaforrások


A médiaforrások között az UPnP mellett az NFS és a normál hálózat is szerepel, csak úgy, mint a memóriakártya, az USB-s adattároló, illetve a belső HDD. A termék még külső optikai meghajtót is fogad, igaz, arról nem tudtunk meggyőződni, hogy ezt milyen hatásfok mellett teszi. Viszont minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a különböző tartalmainkat könnyedén és gyorsan megjelenítsük televíziónk képernyőjén.

Billentyűzet és egér

A webböngészőnél az egér mozgása jó, megfelelően gyors, de a billentyűzetet nem lehet direkt módon használni. Először az egérrel bele kell kattintani a szövegmezőbe – például Google keresője – majd entert nyomva megjelenik a képernyő-billentyűzet. Itt be kell írni, amit szeretnénk, majd a billentyűzet nyilaival, vagy a távirányító play gombjával „leokézhatjuk” a szöveget. Ez nagyon kényelmetlen és egyben bosszantó is.

Xtreameres virtuális billentyűzet.
A billentyűzettel Android alatt is csak a virtuális billentyűzet szövegmezőjét használva gépelhetünk, majd a tartalmat „leokézva” elküldhetjük az adott szövegmezőnek, például az Android keresőjéhez tartozó TextField-nek. A Dolphin HD webböngészőnél a szövegmezőkbe közvetlenül is írhattunk, igaz, a képernyő billentyűzet ebben az esetben is megjelenik.

Androidos virtuális billentyűzet.
A kiegészítőnként megvásárolható mini billentyűzettel zökkenőmentesen használhatjuk a rendszer különböző funkcióit, hiszen a kis kiegészítő nem csak billentyűzetként, hanem egérként is használható, hála a beépített érintőpadjának. Az egér funkció ennél a kiegészítőnél nem valami pontos és hatékony, de a billentyűzetnek nagy hasznát vehetjük. Érdekesség, hogy az Xtreamer főmenüjében nincs egér támogatás, ott csak a billentyűzet nyilaival navigálhatunk.

Fájlok indexelése

Annak érdekében, hogy a különböző tartalmaink között hatékonyan keresgélhessünk, igénybe kell vennünk az indexelő szolgáltatást. A szolgáltatás működése sajnos még nem tökéletes: indexelésnél előfordult (igaz csak egyszer, a legelső indexelésnél), hogy egy-egy mappa eltűnt, majd a következő látogatáskor ismét láthatóvá vált.

Az indexelési folyamat futásakor előfordulhat, hogy egy-egy tartalom lejátszása akadozik, ezzel sajnos meg kell békélnünk. Amennyiben az indexelés véget ér – ami az indexelendő fájlok mennyiségétől függően akár órákig is eltarthat – már nem kell akadozástól tartanunk.

Android


Az Android mobil operációs rendszer 2.2-es kiadása bújik meg a Prodigyn. A szoftver összességében jól működik, de ahogy az egész szoftvernél, úgy az Androidnál is az volt az érzésünk, hogy gyorsan, kapkodva, a megfelelő tesztek kihagyásával adták ki. Az Android-os alkalmazások gyakran összeomlanak, illetve gyakran működnek rendellenesen.

Angry Birds (területfoglalós játék, nem a klasszikus)
Adott például az Angry Birds név alatt futó kis játék, ami elindul, működik is, de kilépni nem lehet belőle – legalábbis az Android főmenüjébe. A médialejátszó menüjébe ki bírunk lépni, de a játék zenéje ekkor is szól a háttérben. Egy-egy alkalmazásnál – például térkép programnál – GPS-t hiányolt a rendszer, ami ugye nem áll rendelkezésre.


Azok az alkalmazások, amelyek működnek – a döntő többség azért gond nélkül megy, maximum apró hibákat fedezhetünk fel bennük – jól használhatóak. Van például WiFi AP kereső alkalmazás, Office szoftver, amellyel szerkeszthetjük .docx és egyéb fájljainkat, majd akár e-mailben el is küldhetjük őket.
 
Maps
Ezen kívül számos egyéb hasznos szoftver is szerepel a repertoárban – ezek összességében egy külön cikket is megérdemelnének, hiszen alapból sok van belőlük, és tetszés szerint felpakolhatunk új programokat is.

Office.
Visszatérve az Office-ra: az ingyenesnek meghirdetett program tulajdonképpen fizetős, legalábbis az a funkciója, amely a fájlok szerkesztéséért és mentéséért felel. Hét napig azért ezt a funkciót is kipróbálhatjuk, ha akarjuk. Van Skype béta, illetve médialejátszó szoftver is a kínálatban, igaz, utóbbi létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető egy asztali médialejátszón, amelynek médialejátszó képességei ennyire jók. Választhatunk webböngészőt is, ám a Flash plugin itt sem működik (ahhoz már Android 2.3 kéne), mint ahogy a beépített webböngészőben sem.

Flash - Xtreamer webböngésző.Flash - Androidos webböngésző.

Zavaró probléma volt a képernyő-billentyűzet esetében, hogy egyes billentyűk kínai karaktereket tartalmaztak, de a szoftver működésével ettől eltekintve nem volt baj. Egyes alkalmazásoknál a szövegmezőkbe még a rendszerhez csatlakoztatott billentyűzettel sem írhattunk, míg másoknál igen – ahogy ezt fentebb már elmondtuk. Az egér mindenhol szépen működik – legalább azzal nincs baj.

Összességében pár hibajavításra itt is szükség van, utána azonban igazán ütőképessé válhat a Prodigy. Reméljük a beígért gigantikus frissítés alkalmával nem csak az újításokra, hanem a hibajavításokra is megfelelően nagy figyelmet fordítanak a fejlesztők.

A különböző tartalmak lejátszásával kapcsolatos tapasztalatok

FilmekA filmeknél semmi egetverő problémába nem futottunk bele. A lejátszó szépen megbirkózott a legkülönfélébb tartalmakkal is – gyakorlatilag a specifikációs listán szereplő formátumok közül mindet megnéztük, hibát azonban egyiknél sem tapasztaltunk. Lejátszás közben lehet Zoomolni, beletekerni a filmbe – előre és hátra egyaránt – tudunk adott időpontra ugrani, sőt, ha véletlenül megszakítjuk a film lejátszását, akkor legközelebb megkérdezi a szoftver, hogy kívánjuk-e onnan folytatni a filmet, ahol legutóbb abbahagytuk. Ezek persze alapvető szolgáltatások, semmi extra nincs bennük, de azért jó látni, hogy teljesen hibátlanul működnek.


A feliratkezelés szintén teljesen rendben van: a felirattal kapcsolatban minden szükséges opciót be tudunk állítani, filmnézés közben. Az ékezetes betűk kezelése az adott feliratfájl kódolásától függ.Az UTF8-as, illetve a közép-európai beállítás mindig megfelelő volt – e kettő közül kellett kiválasztani az éppen aktuálisat, ami az adott feliratfájlhoz passzolt. Jó lenne, ha a későbbi firmware fejlesztések következtében automatikus lenne a feliratválasztás, azaz a menünyelv beállításának megfelelő felirat jelenne meg automatikusan, mint az ASUS médialejátszóinál. A hangsávok kezelésénél szintén lehetne ezt alkalmazni, ugyanis minden film angol hangsávval indult el, attól függetlenül, hogy melyik hangsáv volt az elsődleges – úgy látszik, a rendszer alapértelmezetten az angol hangsáv alkalmazására van beállítva és erre a menünyelv módosítása sincs hatással. Legalábbis esetünkben, az alap 3.0.0-s firmware alkalmazása mellett ez volt a helyzet.

Fotók/képekA fényképek kezelése szintén zökkenőmentes: a fotókat akár diavetítés formájában, különböző áttűnési effektekkel megfűszerezve, háttérzene hallgatása mellett is megtekinthetjük, ami manapság már szintén nem egyedi tulajdonság. A nagyobb fotók (8-10 megapixelesek) esetében picit „gondolkodott” a médialejátszó a kép betöltése előtt, de a konkurens megoldásoknál is tapasztaltunk hasonlót, így ezzel megbarátkoztunk.


A képeket egyébként nagyíthatjuk és el is forgathatjuk, sőt, EXIF információt is kapunk róluk, már ha az adott fotó tartalmaz ilyet. Az animált GIF fájlokból továbbra is csak az első képkocka jelenik meg, nem indul el az animáció. Az általunk eddig tesztelt készülékeknél ez sajnos általános dolog.

Zenék


A zenék lejátszása zökkenőmentes volt, a támogatott formátumok esetében semmilyen problémát sem tapasztaltunk. A rendszer egy pofás kis médialejátszót rak ki a kijelzőre, amíg megy az adott szám, ám ezt nem kötelező nézni, ha akarunk, zenehallgatás közben bóklászhatunk a menüben, vagy akár böngészhetünk a fotóink között – ez a legtöbb médialejátszó esetében megszokott lehetőség.

Magas bitrátájú tartalmak

A teszt alkalmával kipróbáltuk, hogy mire képes a Prodigy, ha magas bitrátájú tartalmak lejátszásával terheljük. A tesztek alapján a Blu-ray filmek nem jelentenek problémát, sőt, a 40 Mbps-os tesztfájllal is megbirkózott a rendszer, méghozzá úgy is, hogy a háttérben másoltunk a belső HDD-re – egy időben PC-ről és noteszgépről is. Igaz, hogy ekkor a PC-n, amelyen elsőként indítottuk el a másolást, 2,12 MB/s-ra esett vissza a másolási sebesség, míg a noteszgépen 1,2 MB/s-os tempót regisztráltunk, de a filmlejátszás nem kezdett el akadozni. Meggyőző.

70 Mbps-os videóval már nem bírt a Prodigy.
A magas bitrátájú tartalmak egyébként GbE hálózaton és WiFi-n keresztül is gond nélkül átjöttek, nem volt velük semmi baj. A 70 Mbps-os tartalommal már nem bírt a lejátszó, tartalom helyett csak pixelsalátát varázsolt a kijelzőre, a hang viszont akadás nélkül ment, úgy látszik errefelé lehet a határa a SoC képességeinek.

3D-vel kapcsolatos tapasztalatok

Mivel az Xtreamer Prodigy kínál HDMI 1.4a típusú videó kimenetet és támogatást a 3D-s filmek lejátszásához, így adott volt a lehetőség, hogy megnézzük, mire is képes a rendszer a kis falatnak éppen nem mondható 3D-s filmekkel.

Az általunk tesztelt filmek mindegyike SBS, azaz Side-by-Side típusú 3D-s film volt, amelynek az a lényege, hogy a bal- és a jobb szemünk számára szétválasztott két kép egy képkockán van, egymás mellett, a lejátszónak és a TV-nek kell szétválasztania azokat (3D-s nézet bekapcsolása nélkül egymás mellett fogjuk látni őket).

A teszthez a Samsung magyarországi képviseletétől kaptunk kölcsön egy T27A950-es, 27 hüvelykes képátlójú LED-es LCD monitort – amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. A monitor lenyűgözően szép képével és a 3D-s aktív szemüveggel karöltve – ami egyébként Bluetooth-on keresztül kommunikál a megjelenítővel és CR2025-ös gombelemmel üzemel, akár 70 órán át – lenyűgöző élményben részesített minket. Az Xtreamer Prodigy nagyon szépen megbirkózott a 3D-s filmek jelentette kihívással: a lejátszás folyékony volt, akadásnak nyomát sem tapasztaltuk, a 3D-s hatás pedig jól látható, tökéletes volt. Egyetlen egy filmnél – A zöld lámpásnál – tapasztaltunk problémát, ahol a Prodigy nem támogatott fájlformátumra hivatkozva megtagadta a tartalom lejátszását. Az adott film SBS típusú 3D tartalom volt L5.1-es profillal (mkv). A menüvel ellátott 3D Blu-ray film – pontosabban ISO képfájl – kezelése sem probléma, ám előtte ki kell kapcsolni a menüben a BD Lite funkciót. Az Xtreamer Prodigy nem csak a horizontális és vertikális 3D filmeket tudja megjeleníteni, hanem képes a 2D-s filmekből 3D-s tartalmakat is generálni, igaz, itt olyan minőséget ne várjunk, mint a valódi 3D-s megoldásoknál.

A 3D-s beállításokat tartalmazó menü. (Előcsalogatásához a 6-os gombot kell megnyomni a távirányítón)
Ahhoz, hogy a 3D mód alkalmazható legyen, kell egy HDMI 1.4a szabványú kábel, ami ugye gyárilag jár a termékhez, de rajta kívül 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett dolgozó megjelenítőre és a hozzá tartozó aktív, vagy passzív 3D-s szemüvegre is szükség van. Ha egy átlagos, 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó 2D-s monitorra, illetve televízióra akasztjuk a Prodigy-t, akkor a 3D-s beállítási lehetőségek – amelyeket egyébként a távirányító 6-os gombjával lehet előcsalogatni – meg sem fognak jelenni. Erre nem árt figyelni, meg arra, hogy a 3D mód csak HDMI kábelen keresztül működik.

Érdekességképpen két 3D-s mintavideót is megpróbáltunk lejátszani a Prodigyn – itt az egyik, itt pedig a másik – ám ezeket nem játszotta le a rendszer. Lejátszás helyett csak egy „Nem támogatott fájlformátum” hibaüzenetet kaptunk, persze csak angol nyelven.

Összességében a 3D-s képességekkel elégedettek voltunk, igaz, csak 10 filmmel próbáltuk ki a terméket, azok is mind SBS típusúak voltak, zömében mkv konténerben (több sajnos nem volt kéznél).

Többcsatornás audió képességek

A Prodigy-t HDMI 1.4-es kábelen keresztül összekapcsoltuk egy Harman/Kardon AVR 265-ös házimozi erősítővel és megnéztük, hogy a különböző többcsatornás tartalmaknál átmegy-e az erősítőre az adott hanganyag. Az erősítőn HDMI Passthrough mód alkalmazásával a 3D-s filmek megjelenítése tökéletesen üzemelt, így reménykedve álltunk neki az audió képességek vizsgálatának.

A 7.1-es True HD, DTS HD Master, DTS és Dolby Digital hanganyagok tökéletesen átmentek az erősítőre. A 7.1-es és az 5.1-es hanganyagok egyformán élvezhetőek voltak. A helyzet azonban nem volt fenékig tejfel, ugyanis néhány olyan hanganyagot is találtunk, amelyek csak sztereó módban kerültek át az erősítőre. Ezek között egy DTS HD HR és a Dolby Digital Plus tartalom volt jelen. A DTS HD HR az említett erősítő specifikációs táblázatában szerepel a támogatott formátumok között csak úgy, mint a Dolby Digital Plus. Előbbi recsegve, sztereó módban, utóbbi pedig simán sztereó módban került ki a hangfalakra. Kipróbáltuk a fájlokat PC-ről küldve is, nem tapasztaltunk problémákat, így biztos, hogy a lejátszóban lesz a probléma.

Ettől eltekintve minden rendben működött.

Hálózati képességek

A hálózat beállítása rendkívül egyszerű, akár vezetékes, akár vezeték nélküli hálózatra próbáljuk ráaggatni a Prodigy-t – utóbbira csak akkor van alkalmunk, ha külön megvásároljuk az USB 2.0-s WiFi antennát, hiszen az gyárilag ugye nem jár. A vezetékes hálózaton nyújtott teljesítményre nincs panasz, igaz – ahogy az a lentebb látható sebességtesztből is kiderül – a GbE port másolás alkalmával csak 11-12 MB/s körüli adatátviteli sebesség elérésére alkalmas, ami a piacon így is szép eredmény ebben a kategóriában. A WiFi-n keresztül történő másolás ennél sokkal lassabban zajlik, de majd erre is kitérünk.

A WiFi adapter esetében egyébként Infrastruktúra AP és Ad-Hoc módok közül választhatunk – utóbbinál közvetlenül, router alkalmazása nélkül kapcsolódhat a Prodigy az adott asztali számítógéphez, vagy noteszgéphez. Esetünkben a beállítás nagyon egyszerű volt: csak azonos SSID-t kell megadni a két eszköznél, illetve azonos tartományon belüli FIX IP címet kell használni. A Prodigy az Ad-Hoc mód alkalmával 192.168.59.254-es IP-t állít be magának, így ha az adott PC WiFi adapteréhez például a 192.168 59.253-as IP-t rendeljük, és az Ad-Hoc módnál SSID-nél ugyanazt a nevet adjuk meg, amit a Prodigy-nél, akkor mennie kell a közvetlen WiFi kapcsolatnak. Gyerekjáték az egész.

Üröm az örömben, hogy az AirPlay támogatás egyelőre nem képezi a kínálat részét, mint ahogy a webböngészőből elérhető távirányító sem – legalábbis ez a lejátszó IP címnek beírásával nem jött elő és a felhasználói kézikönyvben sem találtuk nyomát. A korábbi Xtreamereken rendelkezésre állt a funkció, be is mutattuk. Ez szomorú hír, mert véleményünk szerint a webes távirányító egyáltalán nem volt rossz, sőt.

BitTorrent kliens és NAS funkció

A BitTorrent klienssel kapcsolatban sok tapasztalatot nem tudunk megosztani, erre pedig egyetlen magyarázat van: akármit csináltunk, nálunk nem volt hajlandó semmilyen torrent fájlt sem elfogadni a rendszer. Maga a kliens futott, azt webböngészőn keresztül elértük (a lejátszó ip címe /unicgi), de nem tudtuk működésre bírni.


A kliens a jelek szerint a letöltési és feltöltési sebesség korlátozására, a torrentfájlok menedzselésére és több fájl egyidejű kezelésére is képes, de hogy ezt milyen hatásfokkal teszi, az egyelőre rejtély. Reméljük, hogy ezt a funkciót szintén javítják majd.


A NAS szolgáltatás ellenben tökéletesen üzemel. A HDD tartalmát simán elérjük, csak úgy, mint a Prodigy-hez kapcsolt összes többi adattároló tartalmát is. Ezekre és ezekről tudunk hálózaton keresztül másolni.

Adatátviteli sebességek hálózaton és USB 3.0-s kapcsolaton keresztül

Annak érdekében, hogy az adatátviteli sebességekkel kapcsolatban is objektív képet adhassunk, lefuttattunk néhány tesztet a terméken, amelyek lerántják a leplet arról, hogy mire számíthatunk WiFi kapcsolat, GbE kapcsolat, illetve USB 3.0-s kapcsolat alkalmával. Mindhárom módnál ugyanazt a fájlt alkalmaztuk – egy 3,88 GB-os videót – amelynél mértük, hogy a különböző módszereknél mennyi idő kell az adott fájl belső HDD-re történő másolásához, így kijött egy átlag sebesség is.

 

Végszó

Az Xtreamer Prodigy hardver tekintetében egy nagyon jó asztali médialejátszó, ám a szoftverrel kapcsolatos kisebb-nagyobb hibák, illetve hiányosságok nagyon agyon tudják vágni a felhasználói élményt. Azok a funkciók, amelyek jelenleg működnek, mindenképpen jók – például 3D-s filmek lejátszásának lehetősége – ám sok-sok apróság hiányzik ahhoz, hogy az árcédulához mérve elégedettek legyünk.

A billentyűzet és a WiFi antenna sajnos nem tartozék.
Mi most nem mondanánk végső ítéletet a gép felett, mert az anyacég ígért karácsony előttre egy óriási firmware frissítést, mert őket is elárasztották a panaszlevelek. Akkor még valószínűleg újra elővesszük a Prodigyt, hogy megnézzük az Xtreamer teljesítette-e az ígéretét, azaz ki lettek-e javítva a hibák, pótolták-e a hiányosságokat és rendben megérkeztek-e az újításként beígért szolgáltatások.

A lehetőség – hardver szintjén – mindenképpen adott, hogy a Prodigy egy igazán ütőképes termékként próbálhasson szerencsét a médialejátszók piacán, most már csak a szoftvernek kell „felnőnie” a feladathoz.

A tesztben szereplő Xtreamer Prodigy a CompMarket Hungary Zrt-től érkezett hozzánk tesztelésre, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Kérdések és válaszok

A következő oldalon a hozzánk beérkezett kérdésekre adunk választ.

Az alábbiakban a felénk továbbított kérdésekre adunk válaszokat, amelyeknél a teszt alkalmával szerzett tapasztalatinkra, valamint a gyártó által megadott hivatalos specifikációkra támaszkodunk.

Kérdezz-felelek

Mac rendszerrel való működése?

A Mac OS operációs rendszerekkel WiFi és GbE hálózatokon keresztül könnyedén együttműködik az Xtreamer Prodigy, de USB-n keresztül csak olvasni tud róla az adott Mac, írni nem tud rá, mivel a felhasználó által behelyezett HDD-t NTFS fájlrendszerre formázza a Prodigy szoftvere. A termék külső, HFS+ fájlrendszerrel rendelkező adattároló kezelésére képes.

iPhone-nal/iPad-dal való kezelhetőség? Airplay?

Sajnos egyelőre iPhone-on és iPad-en keresztül nem kezelhető az Xtreamer Prodigy, ugyanis a webes felhasználói kezelőfelület a jelenlegi szoftverben nem aktív. Airplay támogatás sincs, legalábbis egyelőre.

Filmek, zenék adatainak szerkeszthetőségének lehetősége?

A filmeket és a zenéket másolhatjuk, mozgathatjuk, adataik szerkesztésére azonban nincs mód. A zenékből készíthetünk lejátszási listát, vagy akár fel is használhatjuk őket fotónézegetés alkalmával háttérmuzsikaként.

Milyen zajos?

Az Xtreamer Prodigy önmagában abszolút hangtalan, ugyanis passzív hűtéssel érkezik. Az általunk beépített merevlemeztől függ a zajszint, ugyanis egyéb zajforrás nincs benne.

Mennyire világit a led kijelzője készenléti állapotban?

A LED fénye nem zavaró, de ha esti filmnézés alkalmával a látókörünkben van a termék, akkor azért érdemes kikapcsolni a LED-es világítást, hogy abszolút ne tudja elterelni a figyelmünket az adott tartalomról. Ezt a távirányító LED gombjával megtehetjük.

Magas bitrátával hogy birkózik meg?

A magas bitrátájú filmek gond nélkül mentek. A BD ISO - akár 3D-s is - zökkenőmentesen megy. A lejátszó a 40 Mbps-os videókkal szintén boldogult, de a 70 Mbps-os fájlok már kifogtak rajta: csak pixeltenger jelent meg, értékelhető tartalom nem.

BD-ISO-t hogy játszik le? Milyen a 3D-s megjelenítés?

A BD-ISO tökéletesen megy, a 3D-s BD-ISO tartalmak is, ám utóbbiaknál a beállításoknál ki kell kapcsolni a BD-Lite menüt. A 3D megjelenítésre nem lehet panasz, ha minden kellék megvan a technológia zökkenőmentes élvezetéhez.

A termék minősége, összeszerelés, válaszidők?

A Prodigy minősége és összeszerelése összességében teljesen rendben van, maximum annyi fogást találhatunk rajta, hogy a fekete műanyagon könnyedén meglátszanak az ujjlenyomatok. Jó eséllyel úgysem sokat tapogatjuk a lejátszót, így ez nem lehet gond.

A válaszidőkkel már vannak bajok. A távirányító egy-egy gombjának lenyomására késve, akadozva reagál a rendszer, a menü összességében picit lassúnak tűnik, ami - míg meg nem szokjuk - kifejezetten bosszantó. Ha szerencsénk van, akkor ezen is javít majd a frissítés. Ki fogjuk próbálni.

Movie Jukebox van-e benne és ha igen milyen a működése?

Movie Jukebox jelenleg nincs a termékben.

A webböngészőben képes-e a flash tartalom megjelenítésére?

A webböngésző - sem az Androidos, sem a beépített - nem képes Flash tartalom megjelenítésére. A rendszer ugyan felajánlja, hogy töltsünk le Flash plugint a webböngészőhöz, ám vagy az az eredmény, hogy a letöltésnél nem választhatunk ki operációs rendszert, vagy az, hogy a szoftver kiválasztása és a plugin letöltésének elindítása után a plugin egy szöveges fájl formájában díszeleg a kijelzőn, semmit sem lehet vele kezdeni (valószínűleg 2.3-as Android-ra lenne szükség, esetleges frissítésről azonban nem tudunk).

A 7.1-es hangkimenet hogy viselkedik?

Az általunk tesztelt fájlokkal tökéletesen működött a 7.1-es hangzás, minden formátumot kipróbáltunk, amit csak tudtunk, és összesen kettővel volt probléma: a Dolby Digital Plus tesztfájlt csak sztereó módban élvezhettük a Harman/Kardon AVR-265-ös erősítőnkön, a DTS-HD HR fájl pedig csak sztereó módban, recsegve kerül ki a hangfalakra.

Torrent klienst lehet rajta futtatni?

Torrent kliens fut a készüléken, de a torrent fájlokat a Prodigy különféle hibaüzenetekkel utasította vissza, így ezt a funkciót nem tudtuk kipróbálni. A problémára hosszas próbálkozás után sem találtunk megoldást, így csak reménykedünk benne, hogy a frissítés után ez is menni fog. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy náluk működik a torrent kliens, míg mások - hozzánk hasonlóan - hibákkal találkoztak torrent fájlok felvételekor.

Router nélkül az asztali gép és az Xtreamer kommunikál-e egymással csak a wifi antennákon keresztül?

Igen, a WiFi beállításoknál az Ad-Hoc módot kell beállítani, azonos SSID-t kell megadni a Prodigy menüjében és az adott noteszgép vagy asztali gép WiFi beállításainál, valamint az IP címeknek is azonos tartományon belül kell lenniük - például 192.168.59.254 a Prodigy-nél, 192.168.59.253 az asztali- vagy noteszgépnél.

NAS fukció?

NAS funkció van, semmi gond nincs vele. A belső HDD-t és a Prodigy-re kapcsolt külső adattárolók tartalmát a hálózaton gond nélkül elérjük és a Prodigy-t igény szerint hálózati meghajtóként is csatlakoztathatjuk az adott rendszerhez. A NAS funkció filmlejátszás közben is működik, igaz, ekkor picit visszaesik az adatátviteli sebesség, ahogy az a tesztünkből is kiderül.

Vásároltam egy Xtreamer Prodigy médialejátszót elsősorban 3D filmek lejátszásához, azonban a menüjében semmiféle 3D beállítási lehetőséget nem tudok előcsalogatni. SBS 3D filmeket próbáltam lejátszani, az interneten talált beállítási utasítást (http://shop.xtreamer.net/Support/questions/1167/) követtem, megjeleníti a menüt, de a 3D beállítási menüpontok (2D  / 3D Simulation / 3D Side By Side / 3D Top Bottom) teljesen hiányoznak. Mi lehet a gond?

Az egyetlen lehetőség az, hogy a termék nem 3D-képes, vagy nem megfelelő 3D-s megjelenítőre kapcsolódik. Érdemes ennek utánajárni. Amennyiben a Prodigy-hez mellékelt HDMI kábelt használja, akkor a kábel biztos nem lehet hiba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. expander
2011.12.09. 08:24
Igen, sajnos ez még gyerekcipőben jár Majd a frissítések megoldják de sosem lehet tudni hogy ezt milyen gyorsan és hatékonysággal teszik majd a srácok, addig felejtős...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Ver_Pistik...
2011.12.09. 10:29
Az lenne a kérdésem, hogy a számítógépről is lejátszik filmeket?Mármint hogy direktbe, vagy mindenféleképpen át kell másolni a belső HDD-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. J.o.k.e.r
2011.12.09. 10:51
Persze, természetesen a PC-n vagy NAS-on (hálózati adattárolón) megosztott tartalmak lejátszására is képes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. LGx
2011.12.09. 12:08
majd lesz rá sokszáz custom rom, azokkal jó lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. somakb
2011.12.09. 13:23
Azért az elég cumi már, hogy az első lépésnél szinte, mikor a HDD-t kell formázni, már megkukkan... nagyon nagyon sok a hiba ezzel a készülékkel. Tipikus kínai belpiacos érzete van. Félő, hogy a bugok jórésze meg is marad, illetve lesznek újak. Ezt így szimplán nem szabadott volna piacra dobni, agyonvágják az első vásárlók véleményei meg tapasztalatai a terméket. Ilyet akkor szokás csinálni, ha nincs hosszútávú terv a termékkel/márkával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. supercharl...
2011.12.09. 14:31
Évek óta ez a jellemző. Gyorsan kidobják a piacra az eszközt, a szoftvere meg még bétának sem nevezhető.
Jó esetben későbbi frissítésekkel teszik rendbe. Ez sajnos az összes gyártóra jellemző már, és nagyon bosszantó. Jól meg kellene büntetni az ilyen gyártókat, hátha akkor visszavennének egy kicsit. Az a baj hogy az igényesebb gyártók is átvették ezt a gyakorlatot, mert ha sokáig szüttyögnek a szoftverrel, akkorra a hardverük már elvult, de lagalább is tucat lesz, így kényszerítve vannak a mielőbbi félkész módú piacradobásra.
Nagyon rossz felé haladunk így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. supercharl...
2011.12.09. 14:39
Ja, még valami: itt van ez az EU. Annyi minden fölösleges, meg barom szabály meg rendelkezés van hogy az elképesztő. Közben pedig ilyen készülékeket szabadon árulhat bárki, a fogyasztók meg szívnak. Én évek óta vásárolok médialejátszókat(popcorn A100 -al kezdtem), és rengeteg készülékkel van rengeteg tapasztalatom.
Jelenleg 4 féle médialejátsóm van otthon(popcorn, asus, acryan, egreat), és az idő folyamán volt xtreamer, és wd is. Ennyi idő alatt már tele van a micsodám az ilyen hardverileg rendben lévő, de amúgy csak félig-meddig használható, a meghirdetett funkcióit csak részben, vagy egyáltalában nem teljesítő készülékekből. Elnézést ezért a kirohanásért, de éppen most telt meg a pohár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kiki22
2011.12.09. 17:21
Es a 4 lejatszo kozul melyikbe erdemes beruhazni ? mert en se tudok valasztani.pedig mostansag akarok lejatszott venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. kiki22
2011.12.09. 17:30
Az nem lenne hatrany ha tudna a 3dt is.koszi a segitseget elore is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. supercharl...
2011.12.09. 21:14
Ha csak nem igazi 3D-ről van szó(SBS), akkor azt mind tudja. Ha natív 3D kell, akkor jó szívvel én most nem tudok neked ajánlani, bár minden készüléket én sem ismerek. Felsőbb kategóriás(árban is) készülékekkel azért jobban jársz(popcorn,hdi). Ebből a készülékből is kisülhet még jó, csak kérdés hogy mikor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hmmmmm
2011.12.09. 23:51
Ha valakinek volt már X-e, akkor tudja, hogy azért a normálisabb gyártók közé tartoznak. Eddig egy termékük sem volt elsőre hibátlan, de folyamatosan dobják ki a frissítéseket, amíg jó nem lesz a cucc...utána azonban tényleg nem foglalkoznak annyira a régi termékekkel. Az első X-re kb. 18!!! gyári firm jött ki, és jelenleg ott tart, hogy tökéletesen elégedett vagyok vele, mindent olyan formátumot lejátszik, amit az emberek 99,99%-a használ.

Szumma: első firm-höz képest szerintem teljesen jó kis cucc, főleg annak tükrében, hogy nézzétek meg a napokban (és folyamatosan dobják ki őket) megjelent androidos médiaeszközöket. Fényévekkel vannak lemaradva tudásban ehhez képest. Szimpla .mkv meg tudja őket akasztani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. supercharl...
2011.12.10. 07:27
Na, látod ez a baj! A nem túl bugos eszközzel már elégedett vagy, mert az előző még ettől is rosszabb volt.
Idáig jutottunk hogy örülni kell ha valami nem teljesen rossz, csak félig-meddig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. piter
2011.12.10. 11:35
"A mai napon a cég eddigi legerősebb és legsokoldalúbb médialejátszóját helyezzük górcső alá, a Prodigy-t"

Hat azert ez nem teljesen igaz!Ugyanis ott van az ultra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hmmmmm
2011.12.10. 23:58
Az teljesen más koncepció....az egy Atomos HTPC. Rendes PC-nek is használható.

Ez pedig egy Realtek célprocesszorra épülő médialejátszó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hulioszeza...
2011.12.12. 10:42
Döbbentes!
Bug halmaz amit eladnak!

Mennyire elégedett vagyok a Dvico/Tvix 6500-ösömmel 3 éve teszi a dolgát, nem kell egzotikus file rendszer rá NTFS re formázott vinyót megeszi.
Lassan 4 éve megvan és 2 éves rá az utolsó firmware mégis lejátszik nekem mindent.
Megérte a befektetést, 4 év alatt rengeteg mozijehyet sporolt meg nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zellerfagy...
2011.12.12. 17:34
Légyszi, segítsetek ki, ha nem jól tudom..Nos, ha wifit szeretnék a pc-m és a Prodigyi között, akkor elég csak megvenni a két antennát és akkor nem kell hozzá router ?
A pc-be való antennát egy sima Usb- be kell csak bedugni, és ennyi ? Vagy kell a a gépbe vennem valamilyen usb-s bővítő kártyát, amihez az antennát csatlakoztatom ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiki22
2011.12.12. 23:25
hali!van valami lejatszo ezen kivul ami viszi a full 3d filmeket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cony
2011.12.18. 21:46
Tisztelt Fórumtársak, Olvasók!

Lehet, hogy ilyeneket nem lenne szabad írni, de elkeseredésemnek itt tudok leginkább hangot adni.
Tegnap előtt vettem át az Xtreamer Progidym, egy PopCorn PCH-A110-et szerettem volna erre cserélni, mivel azt lassan kinövöm.
Sajnos a termékkel komoly gondok vannak, egyszerűen egy félkész termék, amiben rengeteg Bug van ami megkeseríti az ember életét.
Természetesen én is a hivatalos fórumon szerettem volna választ kapni a kérdéseimre, de a vége az lett hogy minden, a terméket kritizáló (kritizáló de nem valótlan) hozzászólásomat törölte a tisztelt admin.
Az ami kiverte náluk a biztosítékot, hogy meg mertem említeni, illetve kérdezni, hogy lehet az hogy a Prodigy képtelen meghajtani egy 12m-es jó minőségű HDMI kábelt, amivel egyébként a PopCorn minden hiba nélkül boldogult. Ezt azért tatom komoly hibának, mert ez nem szoftveres hiba hanem hardveres, amin nem tudsz változtatni firmware upgrade-el.
Válasz nem volt, csak a komment törlése.
Ezt megjegyeztem a fórumon, hogy milyen érdekes hogy a kritizáló hozzászólást azonnal törlik, aminek az lett az eredménye, hogy ezt a hozzászólásom is törölték.

Azért vagyok kiakadva, mert nem elég az, hogy egy félkész lényegében használhatatlan terméket dobnak piacra (hadd vigye a paraszt 3D meg minden), hanem a reklamáló segítségkérésre sem hajlandóak reagálni. Érdemes ellátogatni az oldalra a legtöbbet előforduló bejegyzés a "be patient".
Ezt még lenyelném, van ez így ha nagyon sürget az határidő, és marad néhány hiba a cuccban. DE EZ TELE VAN HIBÁVAL!
Ráadásul mondom attól félek a hosszú kábel problémát nem fogják tudni fw ugrade-el megoldani. Tehát ha nem tudod a projektorod tetejére rászerelni a media playered, hogy csak 1,5m HDMI-t használj, hanem ne adj isten, egy 10m-es kábellel kell csatlakozz, akkor bajban vagy (vagyok).
Szerintem visszaszerelem a PopCorn-t ezt meg feldobom a vaterára...

Na ennyi, kidühöngtem magam.

Üdv!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Capritain
2011.12.28. 15:38
ez sajnos egy "magyar" hozzáállás. Ideát (N) már akkor is szó nélkül visszaveszik, ha csomagolás nélkül viszed vissza egy hónap múlva és közlöd, hogy nem tetszik a színe... Ehh, (m)agyarország, nőj már fel! És még ezek akarnak itt a fogyasztói társadalomra gazdaságot építeni?

lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. expander
2011.12.28. 17:11
Cony

8 napon belül minden terméket kötelesek visszavenni ha nem tetszik! Vagy erre nem volt lehetőséged? Én is belefutottam különböző termékeknél nagy hibákba így visszavittem. Tapasztalatom az, nemhogy jobbak lennének az új kütyük hanem hemzsegnek a hibáktól. 100x meg kell gondolni mit vesz az ember és utánajárni mielőtt megvesszük fórumokon.

Sajnálom az eseted...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. supercharl...
2012.01.03. 13:36
No, mi a helyzet a karácsonyra beígért nagy firmware frissítéssel?
Semmi?
Kb. erre számítottam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vilma73
2012.04.11. 04:44
Hello Mindenkinek! Az utolsó bejegyzés óta eltelt 3 hónap. Azóta mi a helyzet ezzel a készülékkel? Média lejátszót kell vennem és nem tudok dönteni a O!Play TV Pro és e között... Segítsetek légyszi!! Előre is köszi! Üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!