iPon Cikkek

Modern Warfare 2: Az év FPS-e?

Dátum | 2009. 11. 13.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

A Call of Duty sorozatra sok mindent lehet mondani, de hogy sikertelen volna, azt nem igazán. Az első része 2003-ban megannyi Év játéka-díjat zsebelt be, a 2005-ben érkezett folytatás pedig egy teljes évig az Xbox 360 legjobban fogyó játéka volt. Az igazi áttörés azonban kétségkívül 2007-ben következett be, amikor is megjelent a Call of Duty 4: Modern Warfare. A fejlesztő Infinity Ward kilépett a második világháború bűvköréből, és egy fiktív konfliktust állított a középpontba, mely szerint a nyugati hatalmak összerúgják a port a terrorizmusban fuldokló Oroszországgal. A játék olyan sikeres lett, hogy a vele egy évben érkező siker várományos Halo 3-at legyőzte annak saját platfromján (természetesen az Xbox 360-ról van szó), és mindmáig százezrek játszanak a szerverein nap mint nap. Most, két évvel a nagy váltást követően itt a folytatás, a Modern Warfare 2, ami a boltba kerülésének első napján majdnem ötmillió példányban talált gazdára, bizonyára nem véletlenül.

Ime Soap, az első rész főhőse... jó a sérója...
Az új háború

Habár a Modern Warfare 2-t kevesen várták kifejezetten az egyjátékos módja miatt, hadd kezdjem mégis a játék eme részével a tesztet. Ugyan tény, hogy a kampány most is csak amolyan edzésnek fogható fel a tartalom 70%-át kitevő multiplayer mellett, de azt meg kell hagyni, hogy ez egyszer az Infinity Ward tényleg kitett magáért. A történet öt évvel az előző epizód után játszódik, amikor is annak főterroristáját, Zakhaevet mártírrá avatják a széthullóban lévő Oroszországban. Ezt a kaotikus helyzetet kihasználva Zakhaev egyik régi bajtársa, Vladimir Makarov hadsereget toboroz, átveszi a hatalmat, és terrorcselekményekkel nekikezd a harmadik világháború kirobbantásának. Egyedül mi vagyunk, akik megállíthatjuk, na meg persze az a pár baka, akinek a bőrét magunkra öltjük a nagyjából 5-6 órát tartó végigjátszás alatt. Szinte az első rész összes szereplője visszatér, és mivel a sztori több szálon fut, igen gyakran fogunk váltani köztük. Az első rész legemlékezetesebb karaktere, Price kapitány most is megpödöri bajszát pár fanatista eliminálása kedvéért, és egykori hű társa, Soap is visszatér, hogy punk frizurájával rémisztgesse az ettől azonnal AK-ért nyúló riói lakosságot.

A sztori néha egész megkapó
A Modern Warfare 2 megörökölte elődei legjobb tulajdonságát, és ezúttal is nagyon sokféle helyszínre kalauzol el, így unatkozni, vagy túl sokáig egyforma környezetben időzni nem igazán fogunk. A történet azonban mégsem ezért lesz ránk igazán hatással, hanem sokkal inkább a remekül megszerkesztett dramaturga miatt. Ha az első rész atombombás jelenetén elkerekedett a szemünk, akkor az itt látott fordulatok és szörnyűségek felett sem fogunk elsiklani egykönnyen. Hogy csak egy példát említsek, a BBC csatorna már a napokban kiverte a balhét az egyik pálya miatt, melyben Makarov egyik társát kell irányítani, aki nem mellesleg a CIA beépített embere. A tömeggyilkos Makarov pedig nem más feladatot bíz ránk, mint kiirtani egy reptéren várakozó emberek ártatlan tömegét. Se fenyegetés, se követelések, semmi. Csak megyünk és csapatunkkal hidegvérrel öljük a sikoltozó, földön kivérző szerencsétleneket. És ez még csak egy megrázó jelenet a sok közül! A Modern Warfare 2 sztorija tehát kifejezetten sokkoló itt-ott, és bár a küldetések közti eligazítás unalmas perceit végre normális animációkra cserélhették volna, azért így is elégedettek lehetünk (az ominózus pályát egyébként át lehet ugrani, ha a játék elején elfogadjuk az erre figyelmeztető üzenetet).

Játékmenet

Ugyan a történet markáns változásokon esett át, de ez a játékmenetről már nem mondható el. Az alapok most is ugyanazok, tehát nem fogunk túl sokat gondolkodni, hanem rohanunk előre a jórészt teljesen lineáris pályákon, és halomra lőjük a szembejövő rosszfiúk tömegeit. Az események most is fájóan scripteltek és kiszámíthatóak, így ha egyszer végigvittük a kampányt, akkor másodszorra maximum az achievementek miatt lesz érdemes. Maguk a pályák annyiban változtak, hogy bár most is csak egy úton juthatunk el a célunkig, sokkal nagyobbak és tágasabb érzetet keltenek, ezzel elkerülve a korábbi CoD-ok "egér vagyok a csövekben" érzését. Az viszont, hogy most sincs mesterséges intelligencia, már eléggé kiábrándító. Ellenfeleink meglehetős sokfélesége semmilyen különbséget nem hoz a viselkedésükben, hisz legtöbbjük csak berohan a kódjukban előre letárolt fedezéklehetőségeik egyikébe (Na ne tessék sokat várni, max három ilyen, ha van, és alig-alig cserélődnek a visszatöltésekkor!), és lő, ahogy a csövön kifér. A találati arányuk már-már túl jó, gondolom csalnak kicsit, míg elhalálozni az Istennek sem akarnak, szóval a fejes itt is csak mesterlövészpuskával a vállunkon halálos.

Igen, ez az USA területe
Sajnos társaink sem sokkal okosabbak. Ugyan most nem hullnak el olyan könnyen, de célozni képtelenek, így azon felül, hogy megalapozzák a hangulatot, semmi hasznuk nincs. Néha benyögnek egy-két vicces szöveget, és alapvetően jól játsszák a tapasztalt bakát, de mivel így is egyedül kell legyűrnünk az ellenünk szegülő több ezer ellenfelet, előfordul, hogy nem érezzük értékesnek a jelenlétüket. A dolgon tovább ront, hogy időnként elakadunk tőlük az ajtókban, vagy hogy véletlenül rájuk nyitunk tüzet, mert a harcok káoszában nem mindig tiszta, ki van kivel. Mivel lehetséges a baráti tűz, a küldetéseket könnyedén elbukhatjuk pár gyors sorozat miatt, úgyhogy legyünk rendkívül körültekintőek. Az ellenséggel vívott harc sem lesz könnyű, mert mindig minden irányból repkednek a golyók, de a legrosszabb kétségkívül most is a gránátok pontossága. Mire kiszúrjuk, hogy jelez a gránátdetektor, már rég késő, és bumm, alulról szagoljuk az ibolyát. Ám mindez még semmi ahhoz képest, ami akkor történik, ha golyót kapunk. Az egész kép elpirosodik, piszkos lesz a vértől, és mi csak kapkodjuk a fejünket, hogy úristen, hová lehetne elbújni. A régi CoD-oknál sokkal tovább tart a regeneráció, és mivel alig látunk valamit, sérülten nem fogunk Rambot játszani.

Az ilyen és ehhez hasonló jelenetek tömkelegei miatt igazán jó a CoD
A gyors akciót párszor járműves részek is megszakítják, de mi magunk vezetni csak keveset fogunk. Amikor pedig igen, az nagyon könnyű lesz, mert bár lőnünk is kell a kormányzással egy időben, a játék ilyenkor automata célzásra vált, szóval ha meghúzzuk a ravaszt, a legközelebbi ellenfél hullik el. A régebbi részektől eltérően ezek a jelenetek most kifejezetten jók lettek, nem frusztrálóak, és mivel a pályák között nincs töltés, ki sem fognak zökkenteni minket. Az egész kampány egy nagy adrenalinfröccs az első perctől az utolsóig, és épp emiatt sajnálatos, hogy olyan rövid, amilyen. Eme sorok írója öt játékóra alatt végezte ki a normál fokozatot, és még lassú is volt!

Multiplayer

Persze kit érdekel egyáltalán a szóló rész? A Modern Warfare 2-t már a bejelentése óta is csak a multi miatt várták a tömegek. Sajnos a PC-seknek rossz hír, hogy a dedikált szervereknek búcsút kellett mondani, noha most megint felröppent pár hír, hogy esetleg mégis lesznek valamilyen formában. Ezt leszámítva kijelenthető, hogy a dolog megérte a várakozást, noha ezred annyira nem forradalmi vagy előremutató, mint a CoD 4-é volt annak idején. Mindössze egy kiforrott, minden tekintetben továbbgondolt, de a gyökereit el nem hagyott formuláról van szó. A magam részéről persze nem is vártam többet, hisz a CoD 4 és a WaW még most is töretlen népszerűségnek örvend.

Újraforgatjuk a Négy páncélos és a kutyát
Apróságok mindenesetre változtak, és ezek miatt mégis kicsit más a MW2. Először is a fegyver, amit régen elsődlegesként hordoztunk, most másodlagos lesz, szóval ha kedvünk tartja, egyezerre vihetünk magunkkal mesterlövészpuskákat és gépfegyvereket is. Mivel a játék 30 különféle fegyvertípust vonultat fel, könnyen belátható, hogy ez mennyi variációt hordoz magában, s ezáltal garantált a változatos taktika. A perkek mostantól beválthatóak egy másodlagos képességre is, míg a halálperkek olyan rövid, de intenzív extrákkal szolgálnak, hogy megéri néha csak ezekért elszúrnunk az arányunkat. Csak akkor jönnek elő, ha sokszor halunk meg anélkül, hogy akár egy fraget is szereznénk, úgyhogy ha valaki látni akarja, mire képes a Painkiller vagy a Copycat, az nyugodtan nyírassa ki magát néhányszor.

Az egyik legeredetibb jelenet
Maguk a pályák a klasszikus CoD-nak megfelelően rengeteg utat kínálnak, így mind a 16 kedvelhetőre sikeredett. De mi van akkor, ha mégis megunjuk őket, vagy épp nincs kedvünk a már megszokott játékmódokban bohóckodni? Nos, akkor ott a Spec Ops. mód, ami kooperatív küldetéseket tartalmaz két játékos számára. Ugyan van egyjátékos része, de az csak valami nyomdahiba, tessék gyorsan elfelejteni! A Spec Ops. ugyanis ketten a legjobb, és az Infinity Ward nagyon jó kis missziókat rittyentett nekünk. A baj csak az, hogy nagyon rövidek, de mivel a játék már most óriási siker, tuti, hogy előbb vagy utóbb kapunk még belőlük DLC formájában. A többjátékos mód tehát nem okoz csalódást, így aki csak emiatt vette meg a MW2-t is nagyon jól választott.

Tálalás

A Modern Warfare 2 az első részben is látott IW-engine-t használja, ami konzolon lenyűgöző eredményt nyújt, de a PC-re néha már kicsit kevés. A karakterek nagyon jól néznek ki, de az élek még mindig sokszor darabosak, és a téli erdő fáinak levelei is az előző generációs akciójátékokat idézik. Aki Xbox 360-on vagy PS3-on játssza az új CoD-ot, az persze messzemenőkig elégedett lehet, hisz jelenleg tényleg ez a legszebb multiplatform FPS. Mindössze PC-n várna kicsit többet az ember, főleg a Crysis után két évvel. Ennek ellenére persze lesznek pillanatok, amikor csak nézünk, mint a moziban. A riói pálya például gyönyörű, olyan részletgazdag, amilyennel még nem sok FPS-ben találkozhattunk, de hasonlóan lenyűgöző a romba dőlt Washington és a lángoló Fehér Ház is. A fényekért felelős rutin kitesz magáért, így a villámlás vagy tűz által megvilágított testek már-már fotorealisztikusak, és az időjárás is nagyon jól mutat. Mindennek az ára amúgy nem túl nagy, a tesztgépen (AMD Athlon II X2 240 @ 3,4 GHz, HD3870, 6 giga RAM) csak pár helyen volt szaggatás 768p-s felbontás, négyszeres élsimítás és maximum grafika mellett, de azokon a pontokon sem volt megmagyarázható, és csak egyszer-egyszer történt meg, így feltételezem, hogy optimalizációs hibák álltak a háttérben.

Ugyan a grafikai motor nem a legjobb, a design megérdemli az elismerést
A zene és a hang nem lett kiemelkedő, de megállja a helyét. A katonák folyamatosan kiabálnak, az ellenfelek a saját nyelvükön osztják az utasításokat, a fegyverek pedig ropognak, míg a küldetés végén fel nem csendül a megszokott "ájemdöamerikánhíró-zene". A dolog csöpög a giccstől és fejfájást is okozhat nagy mennyiségben, de a MW2 szerencsére még így is sokkal kevesebb rózsaszín masszát nyom a képünkbe, mint elődei, szóval akik nem bírják az ilyet is szeretni fogják az általa teremtett hangulatot.

Sírni fog a riói Krisztus
Összességében tehát elmondható, hogy a Modern Warfare 2 remek játék lett. Tökéletesnek nem tökéletes, és persze forradalmat sem hozott, de a jelenleg kapható FPS-ek közül még így is messze kiemelkedik. Az egyetlen bánatom, hogy a sztori nem kapott lezárást, szóval most várhatunk a harmadik részig, hogy választ kaphassunk kérdéseinkre. Most azonban az Infinity Ward is szabira megy, hogy jövőre valószínűleg megint egy treyarch-féle CoD-dal lepjen meg minket az Activision.

(A szavatosság a multiplayer miatt van!)


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

110. nedcoleman
2009.11.13. 12:59
Egy ultranagy gratula az ötletért a játék elején.
Először kiakadtam, miért is kérdezi meg a játék, hogy ki akarsz-e barátom hagyni 1-2 "durva" pályát?
- Mivan?
Aztán a repülőteres jelenetnél először nehezen akartam meghúzni a ravaszt de utána annál jobban ment a ritkítás.
A hangulat ismét ezres. Levett a lábamról. Bár legnehezebb fokozaton játszom mégsem olyan egetverően nehéz (természetesen könnyűnek egyáltalán nem lehetne mondani - Rambó mód kizárt).

Kevés olyan rész van melyet ki tudnék emelni (mind korrekt), ahogyan írta a kedves cikkíró, folyamatos adrenalinnal pumpálja az MW2 az ember gyermekét!

Sajnos a 14.kerületben a tészolgáltató elfelejtette az embereket és a leggyorsabb net az uccába' 2 megás vonalas őrület. Így eléggé sansztalan próbálkoznom a multiplayerrel pedig igazán szeretnék... láttam ingame videókat - jó móka.

Chocho a teszt és a hozzá tartozó értékelés ismét átgondolt és korrekt.
Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. m4rk
2009.11.13. 13:18
Tökéletes multi. Laggos szerverek, nincs konzol, nincs szerver választási lehetőség, fullos szerverek, ha véletlenül kidob vagy hasonló az életbe nem lehet visszajutni stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. Chocho
2009.11.13. 13:25
m4rk: A lagg csak azért van, mert egyszerre terhelték meg a szerverparkot, rövidesen abbamarad. Amúgy meg a játékmenetre értettem a dolgot, és ha olvastad a cikket, akkor ez neked is tudnod kell. HA olvastad, ugye...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. thspo
2009.11.13. 13:26
De most ez egy jó játék??? Nekem leesett az állam mikor megláttam gamerankings-en h átlag 96%-ot kapott a szakértő teszt oldalaktól. Ez egy atomlineáris szaladj végig a pályán és ölj le mindenkit borzalom... Multiban biztosan nagyon jó de szerintem ez a single már nagyon-nagyon kevés manapság. Fejetlen lövöldözés, ahol néha azt sem látni ki vagy mi lő vagy kire és mire lősz, nekem valahogy az UT1-et meg a Quake 3-at juttatja eszembe csak nem egy aránéban kell aprítani az ellent hanem egy majdnem teljesen egyenes folyosón végigszaladva. Sztem borzalom, meg az is hogy ez kell a népnek, mert az h mindenhol ilyen magas értékelést kapott ezt támasztja alá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. silentfrog
2009.11.13. 13:38
Nem tudom,lehet,hogy öregszek de nekem nem igazán tetszik az egyszemélyes küldetése.
Az esetek felében azt sem láttam ki ,hol van.A táscsöves puskának értelmét sem láttam,inkább az apritos gépuska illett legtöbb pályához.
A fene sem tudja hányszor löttem szét a kedves segitőim buksiját,mivel ők is rohangáltak összevissza.
Egy ami kifejezetten tettszett a gépigény.
A 2 ezres orajejü régebbi cor2d orajeléhez hozá sem kellett nyulni,4670 kártyával és 2 gb rammal szinte folyamatosan 60 fps en volt a játék,ami nagyod dicséretes ilyen szép grasfika mellett.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. axe
2009.11.13. 13:40
hát izé... addig nincs létjogosúltsága míg steam ócskaság. a singleről meg annyit hogy nagyon élvezetes, thspo próbáld ki veteránon ahogy én vittem végig asszem ott nem futsz végig a pályán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. kullancska
2009.11.13. 13:50
Nekem nagyon tetszik a játék, egyedül az zavar nagyon hogy a legtöbb tárgy csak dísznek van... Amikor a repteres pályán is csak simán átsétálnak a bőröndökön meg a hullákon, az a mai világban már szörnyű szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. nedcoleman
2009.11.13. 13:54
nagyon úgy néz ki, hogy év FPS-e lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. slayer1944
2009.11.13. 14:41
Szerintem is az év FPS-e. Bár sajnálom, hogy az emberünk lábát sosem mutatták. Szerintem az kéne azért. Amikor húzták a földön, akkor se volt sehol a lába, csak a gépfegyver. Akkor most egy alsó testtel nem rendelkező egyént irányítottunk?! Bocsi, nem egy embert irányítottunk ! A másik meg, hogy lövök a ruszkikra, erre besétál elém egy haver és agyonlövöm. . . Ezekre szerintem azért kellene figyelni. De nagyon jó volt a sztori ,sok fordulat, scriptelt animáció, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. jano12
2009.11.13. 14:49
Hát nem tudom, hogy jó játék-e. De megdöntötte (mégpedig állítólag háromszoros mértékben) a GTA4 eladási rekordjait.

Chocho, ha nincs AI, akkor a 92% egy picit erős már a mai világban. Persze tudom, ohgy a jó scriptelt játék (HL1-2, CoD-ok) elsőre frenetikus élményt adnak (fimszerű). De mára picit kevésnek érzem. De mindegy, ezen nem veszünk össze, a cikk jó, mint mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. nedcoleman
2009.11.13. 14:55
Hamár zavarnál járunk engem a láb hiányán kívül egyetlen dolog érintet rosszul. Nincs kihajlás vagy lean vagy dőlés vagy ki hogyan mondja ezt idehaza. A láb hiánya egyébként érdekes mivel úgy tudom, hogy 3rd person mód van a multiban, így azok mozgását is okosan meg kellett csinálniuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Jety
2009.11.13. 15:01
Az Activision direkt olyan játékot akart ami próbálja teljesen visszaadni a valóságot. Így hát érthető h egyes helyzetekben azt sem tudod h kire lősz meg minden.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. ThePoweR
2009.11.13. 15:17
"Az egyik legeredetibb jelenet" című kép. Ja jó nagy kamu Ott helybe leesetek volna ha annyival mennek amennyivel a helik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. ThePoweR
2009.11.13. 15:24
Amúgy zsír gém lett. A single rövid de nagyon jó. Rengeteg fegyó van. Hát az MI nem nagy szám. Csapattársak ott állnak nagy nyugiba mondom lövöm a helit azt jobbról leütnek. Csapattárs meg ott guggol fedezékbe azt ott rohan előtte az enemy. Meg még lő a haver azt alig találja el az embert. Nekem kellett lelőni az összeset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. axe
2009.11.13. 15:29
amúgymeg nem esne le mivel hideg levegőben jobban mennek a helik főleg aktonaiak sem 100-al mennek amúgymeg a kép pillanatkép és lehett h 600-al mentek el mellette (bár végigjátszottam a játékot szóval tudom h nem így van de akkoris)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. dragon83
2009.11.13. 16:23
ThePoweR - Egy F15-ös, már 250-300 km/h-nál a levegőben marad, és annyival simán mehettek a helikopterek.

"Persze kit érdekel egyáltalán a szóló rész?"

E-e-engem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. ThePoweR
2009.11.13. 16:52
dragon83: ezt hol álmodtad? Igen mennek annyival a helik de tuti nem ez a kis szar. Már csak azért sem mert a menetszél ledobná róla az embereket. Kb 250-300 a felszállási sebessége majdnem minden repcsinek. Helik meg átlagba 200-al mennek.(kivéve a támadó helik pl AH-1Z AH-64 stb.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. rabib
2009.11.13. 17:09
De vártam már! A remek COD4 folytatása. Majd ezt is lehet nyomni full HD-ban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. ByrDer
2009.11.13. 17:56
Valószínűleg ez lesz az év fps-e, ami jól szemlélteti, hogy milyen siralmas az idei felhozatal.
Persze konzolra valszeg elég jó ez, de PC-n kb 2006-7 óta csak romlik a színvonal. Ez a tömeghisztéria meg csak rontja a helyzetet, tekintve hogy ha egy ekkora kaliberű (ennyire hype-olt) játék megússza, hogy konzolos peer-to-peer multiplayerben kell laggolni, meg lobbikban várakozni random idegenekkel, ahelyett hogy rögtön beugorhatnánk egy jól bejáratott, stabil szerverre, mint a régi szép időkben, meg mindenki természetesnek veszi hogy még 5 órányi singleplayert se képesek összehozni, meg egyedi pályákon (modokkal) se lehet már játszani, akkor már tényleg mindent el lehet követni a PC játékosok ellen is.

Szépen csúszik lefelé az egész ipar az activisionnek és társainak köszönhetően (meg persze a sok birkának aki pénzeli őket).

Szégyen hogy évek óta semmi újat nem tudnak felmutatni, hanem egyenesen elvesznek egyre többet és többet és mégis egyre többet keresnek vele. Még mindíg ugyanazt a felcsicsázott quake 3 engine-t használják cod 2 óta (ugyanazokkal a limitációkkal), ugyanaz az egysíkú játékmenet, csak egyre inkább leegyszerűsítve és megkönnyítve, a multiplayer meg a tökéletes példája a szerencse alapú noob fesztiválnak ahol mmorpg-kből vett trükkökkel próbálnak valami kis tartalmat csempészni a játékba ahelyett hogy magát a játékmenetet próbálnák érdekesebbé tenni (ezzel jelentősen elsimítva a különbséget a totál kezdők és veterán játékosok között).

Az igazi mcdonaldsa ez FPS stílusnak. Nem csoda hogy ilyen népszerű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. ThePoweR
2009.11.13. 18:07
BF Bad Company 2 lesz a zsír game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. Matyo83
2009.11.13. 18:10
ByrDer: Teljesen egyet értek veled!!!! Én és sok más társam a BF-re várunk már elég rég és a BF BadCompany 2 sem lesz valami új dolog...legalábbis a videók alapján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Mavericko
2009.11.13. 19:11
"...a 2005-ben érkezett folytatás pedig egy teljes évig az Xbox 360 legjobban fogyó játéka volt."

Nem 2006-ban jött ki a Call of Duty 3, ami akkor egyedüliként volt konzolplatform?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. danee91
2009.11.13. 19:31
Hát én ma reggel már végeztem is vele, nem volt rossz, de sok újdonság nem volt...Az amerikai pályáktól nagyon kivoltam, csak az 1. tetszett, amikor még lehetett küldeni az ellenségeket az egekből is Meg azt hiszem, a washingtoni helyszínen, ahhoz képest, h sehol nem volt áram, azért pirosan villogtak a jelzőlámpák...
Összességében nem rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. tibi27
2009.11.13. 20:16
!!!!!!!!!!!!!!!!!HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

most vettem meg eredetibe,írja már le valaki hogy,hogyan kell telepíteni!!!!!!!!!!!!!!!!KÖSZI!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. danielk
2009.11.13. 20:27
ByrDer: "Még mindíg ugyanazt a felcsicsázott quake 3 engine-t használják cod 2 óta "


Istenem ... az már elég régi engine, hogy használnák már azt?

IW Engine 4.0-át használ a játék... olvass utána mielőtt beirkálsz ilyen hülyeségeket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. ThePoweR
2009.11.13. 20:55
Matyo83: Bf2-be neved?

danielk: nem a grafikára hanem a stílusra gondolt szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. tibi27
2009.11.13. 20:58
idő közbe rájöttem hogy mit kell csinálni,de nem volt egyszerű,nekem ez a rendszer rohadtúl nem jön be,még több mint 7 óra van vissza,ez azért egy kicsit több a soknál úgyhogy meg.aszhattja mindegyik a qrva .nnyát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. bajszi
2009.11.13. 22:30
Nem ,nem jöttél rá különben nem töltögetnél egy fél napig ,hanem telepítenéd a lemezről.........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. ByrDer
2009.11.13. 22:44
danielk: és szerinted az iw.engine 4.0 az micsoda? Aki használta már a cod4 sdk-ét vagy csak egyszerűen ismeri hogy működnek az id tech motorok, meg hogy milyen trükkökkel kell IW-nak elérniük bizonyos egyszerű dolgokat amiket egy modernebb motor dinamikusan is megold, annak világos mint a nap, hogy honnan indultak meg az is hogy nem is jutottak messzire.. de ez egyébként sem a mondanivalóm lényege volt, úgyhogy nem firtatom tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. tibi27 ByrDe...
2009.11.13. 22:49
már csak 4,5 óra van hátra a letöltésig,amúgy nektek is ilyen sokáig jött le steamen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Matyo83
2009.11.13. 22:55
ThePoweR: Matyo24 prefixel.... tied?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Matyo83
2009.11.13. 22:56
ThePoweR: Matyo24 prefixel.... tied?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Matyo83
2009.11.13. 22:56
ThePoweR: a prefix SHS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Matyo83
2009.11.13. 22:57
picsa ebbe a nyomorék izébe, nem lehet frissiteni ha beirtam valamit mert elküldi ujra....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. tasiii
2009.11.13. 22:57
ugyanolyan szar mint a cod4 volt ( multiban ) ... NULL skill szar az egész. cod1 óta folyamatosan egyszerűsítették a játékot h bármilyen idióta tudjon játszani ha ebből versenyjáték lesz tökönszúrom magam .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. danee91 tasii...
2009.11.13. 23:07
Nekem a CoD2 és a CoD4 is tetszik multiban, előbbivel már nem tolom, de utóbbival hétvégente...Csak a rankok nem kellenének bele sztem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. StevyXIX
2009.11.13. 23:10
Meg helikopter meg légicsapás meg egyéb ilyen hülyeségek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Chocho
2009.11.14. 01:04
Mavericko: Nem. A CoD 2 volt az első IW játék az Xbox 360-on, és azon a gépen fogyott el a legtöbb belőle. Azt leszámítva csak PC-re adták még ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. ignotus
2009.11.14. 03:31
Mindnenki elmond minden sza*t meg jot ,sok hozzaszolas ilyen mohaash s vagy hasonlos gamert takarhat ,akik rifleonlyban menok. Nemtudom, sztem nem lett rossz a jatek ,nem utott nagyobban mint a crisys pl, annak jo volt a grafik ,viszont az utolso resz kifejezetten unalmas volt ,a cod legalabb porgos. De egyebkent tudom mi lehet a gond, annyi szennyoldalas, videomegosztos megbotrankoztato oldalt latogat a mostani netezo fiatalsag ,hogy az atombomba ledobas ,meg eg az egesz varos, mar nem eleg. Vannak mindennek negativumjai ,meg pozitivumjai. En pl jobban szeretem az olyan jatekokat ,amik odakotnek ,mintha konyvet olvasnek ,s nem feltettlen szajba sza**s ,meg hulla gyalazas ,meg veres balesetek fotoi, s tejtol hanyas a napi teritek. Ez a jatek sztem ezt a mercet megutotte ,aki meg simulator FPS t akar ,menjen ARMA2 -ni......, példaul.Én is azt teszem sokszor.Ez egy leulok, mert van idom jatszani kicsit jatek. Ha realisztikus roppalyat akarsz meg ilyenek ,allj be a hadseregbe ,de lehetoleg kulfoldibe ,vagy arma2.

Egyebkent erdekekes mindent el lett mondva rola ,de a legnagyobb hiba, hogy HOVA LETT A LEAN .......jatszottatok egyaltalan a jatekkal ?

Remelem valahogy visszakerul bele s nem marad konzol szinten, kulomben is mostmar lehet kapni konzolhoz is egeret ,nem ertem miert eroltetik ezt az automata celzas baromsagot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. ignotus
2009.11.14. 04:39
A fejetlen lovoldozesrol a jatekban meg annyit ,hogy aki nem szereti ,hogy csak egyvalamire kell koncentralni az tenyleg menjen mohaazni ,ott max a loszerre ,meg a lehetettlen osszevisszamozgasra kell figyelni. En szemelyszerint az INTEL-EKET is gyujtottem az elso vegigjatszas alakalmaval s mindezt veteran fokozatba ,volt egy ket szituacio, ahol valoban ugyereztem kicsit nagy a tulero ,de nem volt zavaro. Igazabol aki taktikus, nem csak az egyoldalu daralos jatekos taborat kepviseli annak inkabb feltunt, hogy milyen jol ki lehet hasznalni a kis rejtekhelyeket ,visszarohanni egy fedezekbe..Aki akar, halal nelkul is vegig visz egy palyat benne, veteran fokozatban, s ez itt a lenyeg ,hogy nem fejetlenul kell irtani ,anyazni ha a tulero kiirt ,azt ujrakezdeni, hanem taktikusan turelmesen kivarni a script hullamokat ,esetleg a tortenet alakulasa miatti feltorlodast, vagy csak egyszeruen ,kihasznalni a palya adta lehetosegeket. Irtak itt a granatrol is ,hogy amikro meglatod akkor mar keso ,en pl egyetlen egyszert nem haltam meg granattol ,csak a multiplayerben, sot ugy vettem eszre sokkal latvanyosabb egy granat roppalyaja, s a foldet eresi fizikaja is, mint a warfare 1 ben.

S megelozve a gyanusitgatast ,en nem egy marketing uru vagyok, aki isteniti a jatekot ,alapjava veve egyebkent engem sem gyozott meg a jatek igazan, hiaba a nagy reklamhadjarat. De minden jateknak megvan a maga vonzalma ,Bad company2 csak annyival lesz tobb ,hogy lerombolhatod a palyat ,s ott vannak ugyebar a jarmuvek ,de ha megnezi az ember, mind az EA mind az INFINITY, ACTIVISION egy inkabb hollywoodi, csillivilli, penz orientalt vallalat ,tehat ne csodalkozzanak a felhasznalok ha ezt kapjak ,tudjak mit vesznek ,megis anyaznak. Ha valaki szimulaciozni akar, ott a simbim,bohemia,s meg sokan masok.

Az sem baj, amikor ilyen kis karate bohocok (trollok) anyaznak valamiert ,az ilyen bohocok is kellenek ,a bulvar miatt ,csak kicsit neha mar tullonek a celon.

Na jo ejjt, figyelem tovabb az adataitokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. tibi27
2009.11.14. 04:53
nagy nehezen lejött steamen a játék,csekély 7,5 óra alatt,lassan már ott fogunk tartani hogyha vkinek nincs eredeti op rendszere,az majd nem fog tudni játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Powerdream
2009.11.14. 10:27
Én megvettem ezt a játékot mint ahogy az összes többi cod ot amit pc re kiadtak. Nekem ami nem tecik az az h multiban brutális lag van (bár ez lehet csak kezdeti hiba),steam rendszer is agyon van terhelve, nincs kihajlás, coop csak 2 fős, és ezzel a fejlődéses perkes hülyeséggel agyonbonyolítják a játékot. Órákat lehet ezeknek a szarságok állítgatásával szórakozni. Pedig én csak jáccani akarok. Másik ami zavar az az h sokat toljuk a gémet 30 főkkel hálóban, ezel ezt már nem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Caine Stevy...
2009.11.14. 11:46
mondtam h menjél promod-ozni, ott nincsennek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. NKing
2009.11.14. 11:49
tibi27: Azért vetted meg lemezen a játékot, hogy utána 7.5 órán át letöltsd a steamről??? Grats A lemezről alig fél óra alatt telepíthetted volna, de mostmár mindegy...

A repcsis-helis részt meg aki végigvitte, az látta, hogy a repülő nem a helikkel együtt repül a sziget felé, hanem csak elhúz mellettünk. Még a sziget bombázásakor van is egy kis bibi, mert a rádión szólnak a repcsiknek, hogy ugyan ne húzkodjanak így el a helik mellett, mert azok lepotyognak a turbulenciától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. ThePoweR
2009.11.14. 13:01
Matyo83: prefix m@k Ismerjük egymást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. ThePoweR
2009.11.14. 13:04
NKing: Egy pillanatra megálltak mellettük. Aztán adtak gázt és előre mentek. Másik hihetetlen dolog lett volna ha elhúz mellettük me úgy lesik az összes mint a huzat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Cassian
2009.11.14. 13:36
Tok kiraly jatek.En mar tolom.Nekem naon tetszik.Akinek tetszett a 4-es es 5-os resz ezt nem hagyhatja ki.Amugy a gepigenyei s kicsi bar az a 12 GB szukseges szabadhely bokkenot okoz.Ha kell segitseg meg irjatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Nurba
2009.11.14. 14:46
Ez is megvolt Amire számítottam: első személy nézetű interaktív holywoodi háborús film. Amúgy látványos, pörgős, de sajna rövidke a single...élménynek nem volt rossz, de semmi több. A gépigénye is dicséretes, bár Extra textúra beállításokkal 1680x1050-ben is megvolt az 50-80fps, helyenként mégis jól be-beakadt...valószinüsítem, hogy abban a 2-3 jelenetben túlcsordult az 512MB VRAM a 4830 kártyán....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. nedcoleman
2009.11.14. 14:51
ignotus:
Egyebkent erdekekes mindent el lett mondva rola ,de a legnagyobb hiba, hogy HOVA LETT A LEAN .......jatszottatok egyaltalan a jatekkal ?


Ha egy kicsit visszaolvastál volna mondjuk akkor észrevehetted volna, hogy ezt már valaki hiányolta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. hayate
2009.11.14. 19:18
http://www.petitiononline.com/alma12/petition.html

Itt az új petíció a lean visszahozására, nemhiszem hogy túl sokan aláírnák vagy sok értelme lenne de jó poén, aki ráérős odafirkanthatja a nevét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. axe
2009.11.14. 20:48
hát cod2-t nem múlja fel ezzel a ssteammal. steam --> becélzok valakit lövök... portátirányítás fasza lelő ha előbb visszarakja őt. vagy egyszercsak gondol egyet azt átdob a pálya másik végére akkorát laggol. szokszor szétkapcsol a host stb stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Anonymus23
2009.11.14. 21:27
Most toltam végig, és érdekes feelingje van az már biztos. Eleinte azt hittem, hogy koppintják a COD4-t, de aztán a történetben lettek olyan csavarok, amik igazán furcsa érzést tápláltak ez emberbe. Szóval nagyon jóra sikerült, bár nekem sokkal jobban bejön, amikor egyedül kell egy küldetést végignyomni, kicsit sok volt nekem benne a háborús jelenet, mikor több százan lőtték egymást...

A multit sajnálom, szívesen kipróbáltam volna, de úgyse sok időm lenne rá, így legalább nem fájlalja az ember a hiányát.

4.9/5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. axe
2009.11.14. 22:06
ennyi:

single 9.9/10
multi 0.1/10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. meszes
2009.11.14. 23:36
Igen, talán ez az év FPS-e.
Na de majd jövőre mik lesznek itt kérem szépen.
Crysis, Battlefield BC2 stb,stb....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. MartonRoby
2009.11.15. 01:37
Számomra nagyon kellemes meglepetés volt ez a játék.

Nem tudom, hogy az infinity ward-nál kik írják a történetet, de jobb sztorit össze tudtak rakni, mint némelyik magát komolynak képzelő film. Egy idő után már nem is olyan érzésem volt, hogy játszok, hanem mintha egy interaktív film résztvevője lennék. Megkedveltem a "szereplőket", és sajnáltam őket, mikor meghaltak. Nem kevés megható, felháborító, és elborzasztó jelenet van benne. Érzelmileg nagyon erőteljesen hat az emberre. Szerintem ha valaki úgy ül le elé játszani, hogy odafigyel a sztorira, megnézi a videókat, nem csak elnyomja őket, és figyel a játék közbeni párbeszédekre, az tudja igazán értékelni az MW2-t.

Számomra ez az év játéka. Pedig a Batman után elképzelni sem tudtam volna, hogy nem ő lesz a befutó.

Várom a folytatást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. dave7
2009.11.15. 11:43
A következő problémával fordulok felétek:
A megadott gépigénynél jóval jobb gépen, még nagyon kicsi felbontásban is állandóan szaggat a játék és majdnem 1.5 Gb ram-ot eszik.

Ilyen a konfigom:
Windows7
AMD Athlon X2 5600+
2 Gb RAM
AMD HD4850Thx
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. FoAMDFun
2009.11.15. 12:22
Vegyél ramot. 2009-ben 4 giga már nem luxus. Tudom, hogy a DDR2 drágább (Gondolom DDR2-es a lapod), mint a DDR3, de ha játszani akarsz, akkor a zsebedbe kell nyúlnod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. ThePoweR
2009.11.15. 12:48
A multi nem azt mondom hogy atom zsír de azért nem olyan rossz.

Nincs Console tehát a maxfps 85- Legalább nincs olyan hogy neki 250 neki csak 100 hanem mindenkinek ugyan annyi.(persze ha a gépe engedi)

Akkor nem lehet agyára butítani a gamet mint cod4-be drawdecals stb. Meg hogy ilyen cfg olyan cfg.

A kihajolás hiánya szerintem jó. Nincs az a bug hogy kihajol és a sapkája van ki és lelő.(vagy még annyi se)

Az hogy nem én választom a szerót kicsit zavaros. De így is tudok haverokkal játszani csak egy partyba kell lenni és egy szeróra rak be egy csapatba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. MarkA
2009.11.15. 18:00
dave7!

Szerintem frissíts VGA driver-t ha még nem történt meg (mielőtt elrohansz memóriát venni). Nekem egy Intel E5200@3500 2GB RAM és egy ATI 3850-en 1440x900-ban, 2xAA, normál textúra minőségben tökéletesen fut. A 1,5GB memória foglalás egy picit azért soknak tűnik. Nekem olyan 800-900MB-ot foglal.

FoAMDFun!
Ha érdemben nem tudsz hozzá szólni valamihez attól még nem kell badarságokat leírni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. atesz88 MarkA
2009.11.15. 18:23
Jogos, nekem is csak alig 800MB körül foglal! És nincs csúcskonfigom!
Vmi nagyon lefogja a memóriádat, nézz körül a futó háttérprogiknál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Steadywarp
2009.11.15. 19:43
nekem is minden maxon van és 1.5gb körül foglal 4 giga manapság minimum
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Steadywarp
2009.11.15. 19:59
nekem is minden maxon van és 1.5gb körül foglal 4 giga manapság minimum
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. gylovag
2009.11.15. 21:49
Az én konfigom (ACER Extensa 5630G laptop):
- 2GHz T5800-as C2D proci (800MHz FSB, 2MB cache)
- 2GB DDR2 RAM
- HD3650-es VGA

Nekem szaggatás nélkül fut, 1280x800-ban, nyilvánvalóan nem a legjobb minőségben, de a képe igy is szép. Nyilvánvalóan szebb lenne rendes gépen, erős procival és egy HD4890-el, de így is fut hiba nélkül. Telepítés után csak a felbontást kellett átállítanom, mert azt 640x480-ra állította be magától.
Ha ezen összeállítás felettieknél akadozik a játék, nem árt hardverhibát keresni vagy valami sunyi programot, ami zabálja az erőforrást. Igaz nekem játék közben ment az μtorrent is, de úgy sem akadt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. MarkA Stead...
2009.11.15. 22:40
[OFF]
Steadywarp!
Elárulnád hogy szerinted miért kell minimum 4GB RAM manapság általános-otthoni felhasználásra? Mondták a boltban, ahol a számítógépet vetted?
[/OFF]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. gylovag
2009.11.15. 22:52
Az a legeredetibb jelenet azért vérzik néhány sebből csupán a képet is nézve.
- Az F-15-ös utazási sebessége 8-900km/h, lehet nem esne le, de támadást nem indítana ilyen sebességgel, mert manőverezéshez ez kevés, főleg alacsony magasságon. Mivel egy rakéta hatótávolsága több km, nem értem minek kellene olyan közel mennie a célhoz?!
- Szép fagyos a vidék és a pasi sapka nélkül ül kinn a gép oldalán. Ha a helik tényleg 300-al tepernek (amit nem tesznek ilyen esetben) szépen lefagyna a katona a több kilóméteres repülőúton, de legalábbis minimum úgy elgémberedne, hogy harcolni már nem tudna. Aki nem hiszi, próbálja ki az autópályán 130-as tempónál kilógatni a kezét az autóból. Itt meg bukik a repcsi és helikopter közel azonos sebessége is. 6 felszerelt katona + pilóta + fegyverzet az már az emelési képesség határán van. Nem is értem miért nem az UH-60-asok szerepeltek a játékban, mint az első részben
Látványos a jelenet, de kicsit hamis.

Ettől függetlenül szerintem a single rész jó volt. Veterán fokozaton néhol elég szivatós, tehát Rambózás kilőve. Jól visszaadja a harci hangulatot, de azért a társak tényleg csak akkor indulnak be, ha én is. Mintha nem lenne önálló gondolatuk. Főleg a tengeralattjárós résznél bosszantó, hogy szaladni + lőni + bombázni egyszerre és mindezt időre. Emellett még az ellenfelek szinte csak engem lőnek és van is sebződés rendesen. Sokadjára játszva azért lehet tudni mire számíts, de okoznak meglepit néha.

A fanyalgók ha hasonló helyzetben lennének, szerintem ott csücsülnének egy lyuk alján beszarva. Szóval akinek nem tetszik, az csináljon jobbat, vagy menjen Bagdadba járőrözni az amikkal! Ott aztán lesz hangulat. Vagy menjen el egy favellába egy szál stukival és szidja az anyjukat. Az lesz másik hangulatos pillanat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Steadywarp
2009.11.15. 23:23
MarkA

Jajj de nagyon okos vagyol: Nem te vagy az a csávó aki a vonaton multkor felvágott? hogy neki 1.2 milióba volt a gépem mert neki 12000Ghz-es a proceszora és 72 kg a gép a vizhütés miatt + a 4 videokártya. Először is nézd meg hova irtam Mw2 játék teszthez egy átlagos otthoni felhasználásra elég neked egy Net top , de ha játszani akarsz kell a 4gb-ram minimum vagy bohockódhatsz 640*480 meg nem kell mindent bezárni mert éppen nincs elég ram :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Bumper
2009.11.16. 14:35
Most én nem akarok része lenni ennek az egész vitának de most azon hisztizni hogy egy Call of Duty nem olyan mint a valóság... háát, mert nem az...
Játszál hardcore mode-ban operation flashpoint-ot, vagy vmi jó tactical FPS-t, de ne a cod-tól várd h olyan legyen mint a valóság. Nem akarták valódira csinálni, nemes egyszerűséggel annak a pár millió emberkének egy kis kikapcsolódást nyújtani. Szal ezen kár görcsölni, mert a cod nem lenne cod, ha élethű lenne. Mert az élethű az az egy lövés combon, és ha rosszul talál el meghalsz. Senki nem akarja elhitetni, hogy ez olyan mint az igazi háború, simán "csak" szórakoztató játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. MarkA Stead...
2009.11.16. 15:50
Steadywarp

Nem válaszoltál a kérdésre! Miért indokolt MINIMUM 4GB memória??? Az, hogy 640*480-ban vagy FullHD-ben játszol nem a RAM memória méretén múlik. Nem baj!? De inkább ne is törődj a részletekkel... Mutatnál egy-két játékot ahol elvárás(minimum) a 4GB RAM?

"Nem te vagy az a csávó aki a vonaton multkor felvágott..." nem. Nem szoktam vonaton utazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. emmm84 Bumpe...
2009.11.16. 16:18
Pontosan. Ha valaki tényleg élethű játékkal akar játszani, valóban az Operation Flashpoint az ő programja. Eredetileg (az első résznél legalábbis így tudom) az amerikai hadseregnek tervezték, szimulátorként. Nem véletlen hajkitépős a progi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. ThePoweR
2009.11.16. 16:22
MarkA: Egy gamer pc-be minimum 4 GB ram manapság. Már csak azért is mert nekem a win 7 eszik a ramból 1 gigát. Senki se beszélt itt otthoni átlagos felhasználásról....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. MarkA ThePo...
2009.11.16. 16:30
Ok! Akkor először definiáld a "gamer" pc fogalmát! Utána mehetünk tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. ThePoweR
2009.11.16. 16:36
Közép vagy felsőkategórias processzor 4 GB ram szintén közép vagy felsőkategóriás vga és egy közép vagy felsőkategóriás alaplap. A tobbí szerintem annyira nem lényeg mert nem nagyon függ tőle egy játék futtatási sebessége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. ThePoweR
2009.11.16. 16:44
"Miért indokolt MINIMUM 4GB memória???"

Ja és erre válasz.

Havernak 2gb ramja van. Win 7-et használ. Szintén megeszi a win 7 az 1gb ramot. A crysis is kifagyott már párszor gázos helyeken a kevés memó miatt meg a GTA 4 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. MarkA ThePo...
2009.11.16. 16:44
Oke! Ne offoljuk szét a topicot de azért annyit hozzá tennék, hogy a minimum kb. annyit tesz, hogy elengedhetetlenül szükséges. Ami lássuk be ,hogy badarság! Mert ha így lenne, sok ezer ember nem tudna játszani mai játékokkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Steadywarp
2009.11.16. 16:50
Nem kell semmit bezárni mert van elég ram
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. MarkA Stead...
2009.11.16. 16:56
Ja! Vagy egyszerre tudsz futtatni 3-4 játékot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. MarkA ThePo...
2009.11.16. 16:58
Havernak 2gb ramja van. Win 7-et használ. Szintén megeszi a win 7 az 1gb ramot. A crysis is kifagyott már párszor gázos helyeken a kevés memó miatt meg a GTA 4 is.


Ez gyenge indok. Bár aki gyengén megírt és optimalizálatlan játékok miatt vásárolja a hardvereket számolatlanul az meg is érdemli!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. ThePoweR
2009.11.16. 17:37
"Túlértelmezted" a minimumot. Nem úgy minimum hogy el se indul a game ha nem annyi van csak a fullon való szaggatás mentes futáshoz ajánlott a 4GB.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. ThePoweR
2009.11.16. 17:38
"Ez gyenge indok. Bár aki gyengén megírt és optimalizálatlan játékok miatt vásárolja a hardvereket számolatlanul az meg is érdemli! "

Crysis rosszul optimalizált de az optimalizálás nem a textúrákról szól. Azokat meg tárolni kell valahol. Szal az optimalizálásnak nagyon ehez nicns köze. GTA 4 meg egyáltalán nem rosszul optimalizált csak megelőzte a korát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. MarkA ThePo...
2009.11.16. 17:57
Nem tudom, hogy mennyire vagy járatos a uPC technikában (ami igaz a PC-re is), de van egy örök érvényű "szabály" miszerint egy jól megírt szofterrel rengetek hardver megspórolható. Szóval ezért sántít a Crysis és a GTA 4-el való példálózás. Mind a ketten tudnánk olyan játékokat sorolni amiknek gyönyörű a grafikájuk és mégsem szükséges a futtatásukhoz erőmű! Miért? azért mert rendesen meg vannak írva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. ThePoweR
2009.11.16. 18:14
Például?

De mondom a textúrák tárolásához kell a memória. Az optimalizálás a cpu és gpu erőforrásainak jó kihasználását jelenti. Crysis-ba meg a GTA4-be is nagy a View Diastance szal sok textúrát kell betölteni. Ha nem a memóba hanem a vinyón tárolná elnézné egy irányba azt várhatnád mire betölti a vinyóról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Insignia
2009.11.16. 19:15
mi a rákért lehet ennyit flamelni azon hogy vki beírta hogy minimum 4g ram... jó hívjuk inkább ajánlottnak... de ezen ennyire felkapni egyeseknek a vizet fel se tom fogni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Doky06
2009.11.16. 19:42
Bruhahha Jó ha van! Ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. pdx06
2009.11.16. 20:10
Talán 3 éve neveztem volna az év FPS-ének ezt a stuffot. A grafika szép, de az agyatlan lövöldözés már 10 perc után nekem fárasztó. Ráadásul lineáris, és sok benne a kötöttség. Nekem az ARMA2 bejövősebb volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. MarkA
2009.11.16. 21:14
"mi a rákért lehet ennyit flamelni azon hogy vki beírta hogy minimum 4g ram... jó hívjuk inkább ajánlottnak... de ezen ennyire felkapni egyeseknek a vizet fel se tom fogni"

Insignia
Először is senki nem kapta fel a vizet. Másodszor, ez egy fórum. Azért járnak ide az emberek, hogy megvitassanak ezt-azt. Harmadszor, "mi a rákért lehet ennyit.." Azért mert badarság. Szerintem. Szerinted meg nem (bár megnéznék egy képet arról amikor meg van töltve mind a 4GB). Feltettem egy-két egyszerű kérdést de értékelhető válaszok nem nagyon jöttek. Csak az, hogy ...mert ez a minimum... még nem válasz

Egyébként szerintem jó lett a játék. csak, hogy a témánál maradjunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ThePoweR
2009.11.16. 21:37
MarkA: 4Gb kell ahoz hogy akármilyen játékkal fullon gond nélkül tudj játszani. Ennyi. Egy otthon átlagos netezős pc-re elég 2gb is vagy még sok is. Játékhoz ha nem xp-t használsz kell a 4gb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. somakb
2009.11.16. 23:15
Azért az is érdekes ám hogy az amazon.com-on másfél csillagon áll az 5 ből a 313 user reviwerből 258 1 csillagot adott rá és masszívan csalódott mert mindenki többet várt... nem lesz ez az év fps-e ha vésérlkók ennyire alulértékelik.

Ez a játék is azért lett kelendő mert az előd babérjaira építettek... hatalmas bevétele lesz annak ellenére hogy nem egy hűdenagy eresztés.

Ign-en 2,0-án áll a 10-ből 1093 felhasználói ratingből

Hiába ajnározták agyon a tesztelők.

Azért az valamit jelent, ha a játékk, a vásárlók ennyire alulpontoznak valamit....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. asymmetric...
2009.11.17. 00:44
Szia Chocho!

Jó lett a cikk, bár itt-ott nem értek vele egyet, de ez most nem lényeges. Annyit szeretnék tőled kérdezni, hogy hol és milyen hír röppent fel a dedikált szerverekkel kapcsolatban? Megőrülök ugyanis az IWNet-től. És ezzel szerencsére (?) nem vagyok egyedül. Nem igaz, hogy nem lehet pl 30 perces 16v16 hardcore dominationt játszani azon a pályán, amelyiket én választom ki. Nevetséges. Már az is megtenné egyébként, ha dedikált szerverek helyett lennének legalább hosszabb meccsek, lehetne pályát és csapatot választani, meg ezzel a host migration agyrémmel kezdenének valamit. Szerény véleményem szerint ennél a kotvány megoldásnál sokkal nagyobb potenciál lakozik a játékban a multit illetően. Nyilván a casual gamert kiszolgáláló trend felé mutat a PC-s játékipar fejlődése is, de ezzel most szerintem túllőttek a célon. Az egyszemélyes mód meg a Spec Ops egyébként teljesen jó, kb pont erre számítottam. Rövid, de annál intenzívebb, pörgősebb, látványosabb. Szerintem a hangok is határttan jól sikerültek, nagyot dobnak az élményen. Ha csinálnak valamit a multival, akkor rettenetesen jó és tartós játék lesz ez is. Ha nem, akkor maradunk annál, amiben eddig még nem kellett csalódnunk. CoD 4 FTW!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Steadywarp
2009.11.17. 00:53
Host migration a legjobb meg néha az über brutál laggok meg amikor eldobálja a hostot játékökzben. Pedig tetszenek a fegyók meg van egy két egész jó map nekem a kedvencem "afgan" remélem télleg lessz valami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Steadywarp
2009.11.17. 16:35
Mindenkit meg nyuktatok lesz dedikált szerver. Ennyi már fel is törték meg is érdemlik Kellet nekem meg venni http://www.youtube.com/watch?v=-rqLUDfl26Y&feature=player_embedded
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. asymmetric...
2009.11.17. 16:52
Uh ez mekkora fricska az IW orra alá! Már csak az kéne, hogy beismerjék a hibát, és a játékon belülről is el lehessen érni dedikált szervereket. Az IWNetet meg felejtsük már el! Halva született ötlet volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. asymmetric...
2009.11.19. 18:28
http://gamepod.hu/hir/fizetos_lesz_a_multi_az_activision_jatekaiban.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. asymmetric...
2009.11.19. 19:10
http://www.modernwarfail2.com/2009/11/17/unlocking-hidden-mw2-game-types/

tényleg semmin nem tudok már meglepődni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. tibi27
2009.11.21. 00:27
tök jó hogy nem enged fel steam-re,akartam volna egy kicsit multizni,de csak fel-fel villan a steam logo,azt nem történik semmi,az a legszebb az egészbe hogy még a singliére sem enged fel,tehát megvettem egy 10-ért ezt a ge.i játékot,és majd annál a nagy steamnél majd eldöntik hogy én mikor játszhatok,sztem ezek az apróságok miatt nem lesz az év fps-e,.bár igaz ebbe az évbe nem jött ki normális fps,úgyhogy lehet hogy befutó lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tibi27
2009.11.21. 02:59
hát ez nagyon jó,még mindíg nem enged játszani,ilyenkor mi van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jani00 tibi2...
2009.11.21. 07:15
Hát tibi ilyenkor az ,hogy novemberben 10 ezerrel megvágtak kb...
Én hála az égnek még időben visszamondtam a rendelést mikor megtudtam ,hogy nem lesz dedikált szerver.Utána kijátszottam a solot oké elég jó volt ,de valamivel többre számítottam.Legalábbis a modern warfare alapján mert azt 3x ki tudtam játszani és mindig volt meglepi.

Remélem nem ez lesz az év FPS-e mert akkor ez a díj is olyan lesz mint az 5 csillagos törésteszt már bármilyen hulladék megkaphatja...
Ha a battle field bad campany2 még ideérne időben akkor nagy valószínűséggel vinné a pálmát ,de gy néz ki sajnos nem jelenik meg időben
Ez a steamos szívatás hát.. köszönjük iw ebből nem kérünk többet.Meg a fizetős multi mapok nevetséges idáig süllyed..nem volt elég kb 50M$ bevétel 200->100M marketing->50M gyártási költség=50M haszon

a nagy cpu/memó kérdés:
Aki teheti vegyen core 2 quadot nagyon jó procik mind és félelmetesen gyorsak
ram:4*2gb ddr2 és nem lesz egy ideig gond semmivel.=>kivéve 32biten ott 3,4 a limit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ThePoweR
2009.11.21. 08:44
Az év FPS-e címnél a multit úgy veszik figyelembe hogy a játékmodok a részletesség stb. Lesz..rják hogy nincs dedikált szeró. Amúgy nekem semmi bajom sincs ezzel. Jó néha sz.r a steam de eddig még olyan nem volt hogy nem tudtam gamelni. Amúgy tibi ott valami user error van. Ha meg tényleg nem működik lehet a stemnél vagy az activisionnél reklamálni. vagy visszaviszed a boltba.

Szerk.: Hát ha úgy lesz fizetős mint a wow akkor el is adom a játékot. Most ilyen hogy béta meg pályacsomag nem igazán érdekel. Akinek van péze fizessen. Majd pont a nagy fps fanok akik utálják az mmo-t (nem mindenki) fizetni fog azért hogy játszhasson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. tibi27 ThePo...
2009.11.21. 09:02
más fórumon is láttam hogy tegnap nem lehetett játszani,úgyhogy nem csak nálam volt gond,amúgy eddig ment simán,most meg nem,nem állítottam el semmit,ugyanúgy van minden beállítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ThePoweR tibi2...
2009.11.21. 09:18
Most hogy mondod tegnap tényleg sz.rakodott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tibi27 ThePo...
2009.11.21. 09:26
Úgy,hogy tegnap reggel 8 körül még játszottam a neten,este megint akartam,de amikor rákantitok az az ikonjára,csak villog az az ablakhogy:"MULTIPLAYER INDÍTÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE",és nem történik utánna semmi,olyan mint ha nem tudna csatlakozni.ph-n is néztem ma reggel,egyre több ember küszködik ezzel,valakinek bejön a játék,valakinek meg ugyanez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tibi27
2009.11.21. 10:51
még mindíg nem megy,nem tudom mi van,ph-n is szenved egy pár ember,volt aki újra telepítette,úgy sem működött,mindegy próbálkozunk,azt legfeljebb szét.asz az ideg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ThePoweR tibi2...
2009.11.21. 12:30
Én most is gameltem nekem megy. Tegnap csak annyi volt hogy laggolt meg le le dobott a host stb. De gamelni tudtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kocska86
2009.11.21. 17:08
Nem tudom ki hogy van vele, mert nem olvastam végig a hozzászólásokat...De nekem nagyon tetszett a játék.Végignyomtam...Persze a warez verziót, és arra jutottam, hogy én is tovább erősítem az infinitiward pénztárcáját.Nem sűrűn veszek játékot, de most szerintem az iw megdolgozott a pénzéért.

Jah és igen...Kicsit rövid lett.Dehát a jóból nem adnak sokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibi27
2009.11.22. 20:45
Figyelem!

Akinek nem indul az MW2 a pénteki frissítés után az törölje le az egész játékot steammel együdt,és telepítse újra arra a meghajtóra amin az op rendszere van.

Nekem az a d meghajtón volt a játék,2 napig nem tudtam játszani,míg nagynehezen rájöttem mit kéne csinálni,reinstall,rá a c meghajtóra,és egyből működött,még a multi mentéseim is megmaradtak,a singli az veszett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. GerMicid
2009.11.22. 21:54
Sziasztok. Nekem is bejön a játék már az első nap meg is vettem, csak az a problémám, hogy ha tolom a neten, akkor egy idő után megszűnik a net és a rooter, vagy a modem újraindításával tudok megint életet csiholni bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bandika198...
2009.11.27. 11:44
Szevasztok
Nekem bejött a game single része, a multival már annyival nem vagyok megelégedve, folyamatosan szétesik a kapcsolat, a steam folyton rosszalkodik...
A game eredetiben van meg, igazság szerint kicsit meguntam a sok buta külföldit, és keresek pár hazai havert, akivel lehetne nyomni spec ops-t, vagy akár multiba is...Szal ha érdekel titeket a dolog, akkor dobjatok egy steam account-ot vagy mail címet, és felveszlek titeket.
Az én steam accountom: bandika1988
Mail címem: bandika1988@hotmail.com

Amúgy a teszt jóra sikeredett, de nem is vártam mást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Riddick22
2009.11.27. 20:25
hi kb 2,5 hete játszok vele, de egy nagy szar úgy ahogy van nincs rendes war mód mint a cod4be anno nagyok a pályák 2,5perces sd mecsek (cod4be 1perc 44 másodperc volt)
egyáltalán nem pörgös játék nagy szar lett már bánom, hogy meg vettem... eladni nem fogom egyenlőre várok még pár hónapot, hogy ha az infinity ward ki ad hozzá rendes war módot akkor még talán jövője is lehet a játéknak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ThePoweR Riddi...
2009.11.27. 20:29
Hát ja az a két és fél perc jó szar. Miből áll: attack kemp mert ráérnek és olyan 30 secnél elindulnak addig sarokdíszüzemmód. Ha bedobok egy nadet meg leesik a polcról a dísz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wnjani23
2009.12.23. 22:21
sziasztok. nem eredeti játékkal hogy lehetne multizni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Azaoalai
2009.12.30. 10:12
nem eredetivel még jó hogy nem lehet multizni ha annyira akarod vegyál egyet én vettem és szarban vagyok mert laptopon nem megy, vagyis megy az apám gépén csak akadozik ezért a cégi gépen fogom máma kipróbálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!