iPon Cikkek

Nagyító alatt a Logitech hangszórórendszerei

Dátum | 2012. 09. 29.
Szerző | Terrayon
Csoport | MULTIMÉDIA

A mai alkalommal Logitech hangszórókkal foglalkozunk: egy komolyabb 2.1-es rendszerrel, a Z623-mal és egy olcsóbb 5.1-es rendszerrel, a Z506-tal.

Speaker System Z623


Tesztünk első szereplője egy olyan 2.1-es hangrendszer, mely a nagyobb igényűeket is képes kiszolgálni, ezzel már belekóstolhatunk a házimozi ízébe. Kialakításából fakadóan térhangzásban nem veheti fel a versenyt az 5.1-es rendszerekkel, de a mélynyomó sokat dob a hangzáson, ezért nem csoda, hogy a 2.1-es rendszereket a játékos kedvű felhasználók és a filmrajongók is kedvelik.


A hangszórórendszer melléklete mindössze egy kézikönyvből és egy 3,5mm jack audio kábelből áll. Több vezetékre már nincs is szükség, ugyanis ezeket fixen rögzítették a hangszórókba. A készüléket a mellékelt 3,5mm-es vezetékkel egyszerűen csatlakoztathatjuk a számítógéphez, vagy más szabványos audio eszközhöz a hangszórórendszer RCA bemenetén (ehhez saját beszerzésű RCA kábel kell). Digitális bemenet nincs, az összeköttetés tehát analóg módon történik, és szoftvertelepítés sem szükséges. A kábelek méretével nincs gond, ezek kellően hosszúak ahhoz, hogy az asztalnál kényelmesen elhelyezzük a hangszórókat, mert egyenként 2 méteresek. Ha hosszabbításra lenne szükség, akkor ez csak részben oldható meg, mert az egyik szatellit hangszórót szabványos RCA kábellel látták el, a másiknak viszont egyedi csatlakozója van.


A műanyagból készült szatellitek formája tetszetős, a dobozok matt fekete lakkozást kaptak, ráadásul anyagminőségűk is nagyon jó. Bass-reflex nyílás viszont nincs rajtuk, a tervezők a mélyhangok előállítását teljes egészében a mélynyomóra bízták. Ez utóbbi tartalmazza még az erősítőt, és a hangrendszer néhány csatlakozóját. A mélynyomón egy jó nagy bass-reflex nyílást is találtunk, ami felerősíti nekünk az ütősebb mélytartományt. A membrán előtt természetesen védőrács van, melynek rögzítését szebben is megoldhatták volna, így kicsit ügyetlenül néz ki. A készülék specifikációjáról annyit tudunk, hogy a rendszer összteljesítménye 200W. Szemrevételezéssel mi azt is megállapítottuk, hogy a mélyládában egy 20cm-es membrán van, amivel egy kisebb szobában már falat bonthatunk.


Ahogy említettük, a mélyláda hátulján vannak a főbb csatlakozók. Hangbemenetből kettő is van: egy 3,5mm-es jack a hangkártyához, és egy pár RCA csatlakozó pl. konzolokhoz vagy más audio eszközökhöz. A mélynyomón egyéb csatlakozók nincsenek. A szatellitek bemenetei különbözőek, egyik csak a hangátvitelért felel, a másiknak egyéb dolga is akad, ezzel mindjárt foglalkozunk.


Ami a hangerőszabályzást illeti, különálló vezérlőegység helyett integrált tekerőgombokat kapunk, melyek a jobb oldali hangszórón vannak. Középen egy hangerőszabályzó, tőle jobbra egy mélyhang szintszabályzó, balra egy ki/bekapcsoló gomb foglal helyet. A kényelem érdekében a hangszóró bal oldalán egy fejhallgató kimenet és egy pótbemenet is helyet kapott (ez utóbbi egy szabványos 3,5mm-es audio bemenet). Maga a hangdoboz kapott némi pluszsúlyt is. Ez azért jó, mert amikor tekergetjük a hangerőszabályzót, a hangszóró nem csúszik el az asztalon. A jobb oldali szatellit egy nagyon vastag kábelen keresztül csatlakozik a mélynyomóhoz, ami fura látvány, de problémát nem okoz, mert a doboz stabil. A bekapcsoló gomb fölött egy állapotjelző lámpa figyelmeztet minket a működésre. Szerencsére a fényerőt nem vitték túlzásba, mert a halványnarancs fény még sötétben sem zavart minket.

Hangzását tekintve, már az első próba során kiderült, hogy a hangszórórendszer mozizásra született. A mélynyomóval ellátott rendszerek igazi potenciálját filmekkel tudjuk csak igazán kiaknázni, a hanganyagot ugyanis épp erre készítették fel. A fából készült mélynyomó szó szerint rázta a szoba ablakait, úgy éreztük, mintha tényleg egy mozi teremben lettünk volna (már csak a térhangzás hiányzott). A hangszórók hangulatos atmoszférát teremtettek, és bár féltünk tőle, hogy a mélyhangok majd elnyomják a párbeszédeket, ezeket is nagyon jól lehetett hallani. A szatellitekben ugyanis egy-egy méretes középsugárzó van, a magas hangok pedig külön membránt kaptak, amit a THX felirat mögött találunk meg. Bár a szatellitek doboza műanyagból készült, ennek hátrányát nem hallottuk, mert a mélyhangok előállítása teljes egészében a mélynyomóra hárult, amivel sikerült elkerülni a dobozhangzást. Mi úgy éreztük, minden a helyén van, a hangszórórendszerben filmnézéskor nem találtunk kivetnivalót, ezért továbblendültük a zenei tesztekre.

A hangszórórendszer zenehallgatáskor is profitált a hangos mélyláda képességeiből, az agresszív előadásmód átütő sikert hozott. A hangrendszernek 50-60Hz környékén jól hallható kiemelése van, ami nagyon jót tett a filmeknek és egyes zenei fűfajoknak (dance, techno). Általánosságban véve viszont azt mondhatjuk, hogy a 2.1-es rendszereket elsősorban nem zenehallgatásra találták ki, mert a mélyhangok morajlása hosszútávon már fárasztóvá válik. Az ilyen típusú hangrendszereket erre hangolták, ez nem a készülék hibája, ennek ellenére nekünk így is tetszett az előadásmód. Akik még nem hallottak mélynyomóval ellátott rendszert, azok egy olyan brummogós hangzást képzeljenek el, ahol végre a dob és a basszusgitár is szóhoz jut. A nagyteljesítményű mélyláda miatt a hangrendszer ezt ráadásul nem is akármilyen erővel tette. Amikor teljesen feltekertük a hangerőt, a falak szabályosan remegni kezdtek, ezt kézzel is lehetett érezni. Kisebb szobában ez megbosszulta magát, mert a mélyhangok aránytalanul felerősödtek, és ahol a falak betonból vannak, ott ez még inkább igaz. Az elhelyezésre ezért ügyelni kell, és bár tudjuk, hogy ez egy lehetetlen feladat, de a mélyládát próbáljuk meg legalább egy méterre tenni a falakról. A hangerővel egyébként falat lehet bontani, egy 15nm-es szobában ennél nem is kell több.

Játékoknál ugyanazt tapasztaltuk, mint filmnézéskor, a velőtrázó mélyhangok izgalmas hangulatot teremtettek a szobába. A mélynyomó éppen azt a tartományt emelte ki, amire a robbanások miatt szükség volt. Szerencsére a mélyebb emberi hangokra nem volt hatással, ezek normál hangerővel szólaltak meg. Ennek kiemelése ugyanis zavaró lenne, korábban éppen emiatt nehezteltünk az egyébként nagysikerű Z-2300-ra. A szatellitek nagyon szépen szóltak, a magas, közép és mélyhangok arányát jól eltalálták. A jobboldali hangszórót érdemes kéznél tartani, mert ezen vannak a tekerőgombok. Minőségük nagyon jó, méretük pedig éppen ideális, ezért könnyen lehet tekergetni ezeket. A hangerőszabályzó potenciométer érzékenységét is jól tervezték meg, ezért halk hangerőt is gond nélkül tudtunk vele beállítani. Ezzel kapcsolatban már csak egyetlen apró észrevételünk maradt, éspedig az, hogy a bekapcsoló gomb benyomáskor, fél másodperc erejéig halk recsegést hallat (ilyenkor általában egy rövid némítást szoktak alkalmazni). Ez nekünk nem tetszett, de minden másban elégedettek voltunk a hangrendszerrel.

Surround Sound Speakers Z506


A teszt második szereplője egy megfizethető 5.1-es hangszórórendszer, ami már valódi belépőt jelent a házimozi világába.


A doboz kicsomagolása után a hangszórókészlet mellett egy kézikönyvre és három darab 3,5mm-es jack vezetékre bukkantunk. A vezetékek színkóddal vannak ellátva, hogy megkönnyítsék az összeszerelést, és ezzel a szatellit sugárzók is könnyen azonosíthatók. A hátsó hangszórók 5 méteres vezetékkel, az elülsők 2 méteres vezetékkel vannak ellátva. Ezek közül csak a center hangszóró kivétel, mert erre kicsit több kábelt hagytak (2,5m). A kábelek éppen csak elég hosszúak, az esztétikus elhelyezés érdekében hosszabbítást kell alkalmaznunk. A szabványos RCA csatlakozásnak köszönhetően ez könnyen megoldható, csak a jobb oldali hangszóró egyedi csatlakozójánál lesz gond, ezért érdemes ezt a mélynyomó közelében tartani. A számítógépre nem kell telepítenünk semmit, már csak egy viszonylag jó minőségű 5.1-es hangkártyára lesz szükségünk, annak érdekében, hogy a hangszórórendszer képességeit teljesen kiaknázzuk. A csatlakozás analóg módon történik, a készüléknek ugyanis nincs digitális bemenete.


Ami a küllemet illeti, a szatellitek formáját a cég legfrissebb hangszórórendszereinek kinézetéhez igazították, hogy egységes legyen a kép. A szett négy egyforma hangdobozt tartalmaz. Ettől csak a centersugárzó különbözik, amit oldalra fektettek, valamint a jobb oldali hangszóró, mert azon vannak a kezelőszervek. A kis műanyag dobozok jól össze vannak rakva, az extra védelem érdekében a membránok még egy-egy hangszóróselymet is kaptak. A dobozokat falra szerelni nem lehet, és még asztalra téve is hajlamosak megbillenni. Különösen a jobb oldali, amiből egy vastag vezeték lóg ki. A részletekre sajnos nem ügyeltek eléggé, a centert ugyanis nem lehet a monitor tetejére csíptetni, de ha szerencsénk van, méreténél fogva befér a kijelzők alá. Arra viszont odafigyeltek, hogy a hangszórók a jó hallhatóság érdekében enyhén döntve, felfelé sugározzanak.


Most foglalkozzunk kicsit a mélynyomóval. A lefelé sugárzó láda hátulján vannak a hangrendszer csatlakozói, hiszen ebben van az erősítő. Itt található meg a basszus szintszabályzója is, ami kényelmesebb helyre is kerülhetett volna (például az egyik hangszóróra), ezért ha állítani akarunk rajta, állandóan lefelé kell nyúlkálnunk.


Különálló vezérlőegység nincs, a kezelőszervek a jobboldali hangsugárzón vannak. Itt található meg a ki/bekapcsoló gomb, a hangerőszabályzó és a fejhallgató csatlakozója, ezeket kényelmes elérni. A bekapcsoló gomb fölött helyet kapott még egy narancsszínű állapotjelző lámpa. A fényerőt szerencsére nem vitték túlzásba, még szürkületnél sem zavart minket.

Bár erről pontos adatok nincsenek, szemrevételezéssel megállapítottuk, hogy a mélyládában nagyjából egy 10cm-es membrán található. A mélynyomó képességei ezért igencsak behatároltak, az apró ládika kicsit magasabb tartományban kénytelen működni, mint nagyobb társai, emiatt ablakrengető mélyhangokra sem számíthatunk tőle. A soványka basszus csak ahhoz elég, hogy a szatellitek vékonyka hangját teltebbé tegye, ennek hátránya pedig az, hogy a mélyebb beszédhangok is kellemetlenül felerősödnek. Az egészet úgy kell elképzelni, mintha egy komolyabb, de mélynyomó nélküli hangrendszert hallgatnánk. Ezért a mozi hangulat kimerült a térhangzásban, az igazán mély hangok nekünk hiányoztak, bár még így is egész jó élményben volt részünk. A hangok mindenfelől jöttek, úgy, ahogy kellett. A térhangzást illetően nincs semmilyen beállítási lehetőség. A hátsó hangszórók ugyanolyan hangerővel szólaltak meg, mint az elülsők, késleltetés nélkül. Ennek akár örülhetünk is, mert legalább elrontani sem lehet a hangzást.

Játékokban is hiányoltuk az igazán vad mélyeket, a robbanások és a hangulatzene sem volt olyan, ami egy mélynyomóval ellátott rendszertől elvárható lenne. Kipróbáltuk a kis hangdobozokat a mélyláda nélkül, úgy hogy letekertük a basszus szintszabályzót. Ezt nem bírtuk sokáig, mert a szatellitek csak cincogtak egymagukban. A mélynyomóra tehát annyira volt szükségük, mint egy falat kenyérre, nélküle nagyon gyengén szóltak. A mélyszegény hangzásért viszont kárpótol minket a térhangzás, tagadhatatlan tény, hogy egy többcsatornás hangszórórendszerrel nagyon jó játszani.

Ha zenét szeretnénk hallgatni, akkor a sztereo jelet az RCA bemenetre kell csatlakoztatni, ezt a hangszórórendszer felskálázza nekünk 5.1-re. Ettől még nem lesz térhatású a zene, de legalább az összes hangszóró megszólal. Ahogy említettük, a mélyláda hangtartománya kicsit magasabb a szokásosnál, aminek az lett az eredménye, hogy a hangszórók zenére a legalkalmasabbak. Nagyjából úgy szóltak, mint a combosabb sztereo hangszórók, csak éppen több hangszóróval tették ezt. A vékonyabb hang az elhelyezésnek kedvezett, kisebb méretei miatt a mélynyomót már nem kellett annyira távol tartani a falaktól. A szatellitek minőségével elégedettek voltunk, a közép és magas hangok arányát jól eltalálták. Ami pedig a hangerőt illeti, a kis dobozok meglepően hangosak voltak, de ehhez egy jobb hangkártya sem ártott, mert az alaplapi zajkeltővel már nem volt ennyire bátor a megszólalása.

Speaker System Z623


Régen járt nálunk Logitech hangszórórendszer, már szinte el is felejtettük, hogy mennyire jó mélyládákat képesek tervezni. Mivel a gyártó ezzel nem fukarkodott, a hangszórórendszer nagy erőkkel vetette bele magát a zenélésbe, a színpadi hangulat átjött, a testes megszólalásból pedig minden zenei stílus profitált. Meglepő, hogy a viszonylag kis mélyláda mennyire sok mélyhang leadására volt képes. Ez már az a kategória, ahol nem mindegy, hová tesszük a mélynyomót, ezért az elhelyezésnél erre is ügyelni kell. Filmeknél jött az igazi meglepetés, mert a legalsó tartományok is életre keltek, egy ilyen mélynyomó pedig mellbevágó élményt tud nyújtani mozizáskor. A falat rengető mélyhangok megteremtették a mozi atmoszféráját, és jó, hogy a beszédhangok még ennek ellenére is hallhatóak maradtak. A szatellitek ugyanis a közép és a magas hangokra vannak kihegyezve, ezek arányát is nagyon jól eltalálták. A rendszernek nincs különálló vezérlőegysége, de gondoltak a kényelemre, mert a hangerőszabályzást és a basszusszabályzást a jobb oldali hangszórón végezhetjük el, valamint itt található meg a fejhallgató kimenet és a pótbemenet is. A hangszórók szerintünk szépre sikerültek, és az anyagminőség is remek, ezért bármennyire is kerestük, még ebből a szempontból sem találtunk rajta fogást.

A készülék ára változó, jelenleg 39-44 ezer forint körül kapható. Mivel a hangszórórendszernek jelenleg nem sok konkurenciája akad, és szerintünk ennyit egyébként is megér a velőtrázó dübörgés, nem kérdés, hogy a Z623 megkapja tőlünk az ajánlott minősítést.

Logitech Z623

Surround Sound Speakers Z506


Ami a szett hangját illeti, a kisméretű mélyládában nincs annyi erő, hogy képes legyen földrengető mélyhangokat sugározni, ezért mi csak zenehallgatáshoz tudjuk ajánlani. Kapunk némi mélyhangot, ami kiegészíti a szatellitek vékony hangját, de házimozira és játékra ez még kevés. A térhangzás viszont jó, bár a hangszórórendszernek ilyen jellegű beállításai nincsenek, késleltetést és egyéb hangzásbeállításokat se keressünk rajta. A szett egyetlen extrája, hogy képes felkonvertálni a sztereo jelet, ezért zenehallgatáskor egyik hangszóró sem marad kihasználatlanul. A hangerőszabályzás, a ki/bekapcsoló gomb és a fejhallgató kimenet kényelmes helyen, a jobb oldali hangszórón vannak, kár, hogy a basszus szintszabályzóért hajolgatnunk kell, ez ugyanis a mélynyomóra került. A belépőszintű 5.1-es szett megtervezésénél a kedvező árat tartották szem előtt, és ez az egész hangszórórendszeren érezhető volt. Ez egy nagyon egyszerű konstrukciót eredményezett, de még így is érthetetlen, hogy mért nem lehetett stabilabb talpakat csavarozni a hangdobozokra. Olyanokat, amik esetleg még a falra szerelést is támogatnák, hiszen ezek szinte nulla forintos többletet okoztak volna. A küllem viszont jó, az anyagminőséggel nem volt kifogásunk, a kis dobozkákra még hangszóróselyem is került.

Mi többet vártunk a hangszórórendszertől, és bár a 25 ezer forintos vételár nem túl magas, ennyi pénzért már komolyabb hangszórórendszert is kaphatunk. Az évekkel ezelőtt tesztelt X-540 nagyobb lendülettel, több mélyhanggal szólalt meg, ennek tükrében pedig már nem tűnik olyan jó vételnek a Z506, a korábbi X-530-as példányra pedig ez fokozottan igaz (kifutó szettről lévén szó, ezt egyébként most nagyon kedvező áron lehet megkapni).

A hangfalszetteket a Logitech hazai képviseletétől kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet értük!

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. Insignia
2012.09.29. 12:25
Megjegyzés:
Sima VGA (Sub D15) hosszabbító kábellel lehet toldani a hangszórót, szóval a csatlakozó nem egyedi.
Esetleg a közeljövőben olyan tesz ahol kicsit komolyabb Z906 és hasonló kaliberű már digitális bemenettel ellátott hangrendszerek tesztelése? Külön kitérve, hogy melyik, hogyan kezeli azt ha digitálison csak stereo zenét játszok le akkor magától tudja e a rendszer, hogy a többi hangszórót is meg kellene szólaltatni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. tookmindeg...
2012.09.29. 12:58
2012-ben csak analóg hangszóró? Nagyon gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. arin
2012.09.29. 13:11
Mellé lehetett volna rakni egy sörösdobozt vagy egy iphonet, bármit, csak hogy a méretek jobban látszódjanak, egyébként jó cikk, örülök, hogy ezekről a hangrendszerekről is készült. Én is várom, hogy komolyabb Logitech-ekről is legyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Insignia
2012.09.29. 16:24
ocsabi a gond az, hogy PC-n ez még ok, hogy így működik... viszont ha a TV optikai kimenetét szeretném rákötni (Z906-on 2db optikai van) akkor ott mi történik ha az mellé csak stereo jel jön?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. I.Jozsef83
2012.09.29. 16:42

Azért ha jól látom megkapta a minősítést ... akkor csak tud valamit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Benny
2012.09.29. 18:56
Nekem Logitech Z4 2.1 van már pár éve és életem legjobb vétele volt. Gyönyörű hangja van és ha megküldöm szétesik a ház. Imádom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. davidrt
2012.09.29. 19:03
"A részletekre sajnos nem ügyeltek eléggé, a centert ugyanis nem lehet a monitor tetejére csíptetni, de ha szerencsénk van, méreténél fogva befér a kijelzők alá."

Nem igaz, nekem ilyen szettem van, és van egy kis lehajtható fül az alján, azzal fel lehet tenni a monitor tetejére!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. perempe
2012.09.29. 21:47
1-2 éve vettem egy pár Seas magassugárzót 16 centis Fountek mélyközepekkel, összesen 30k lehetett a 4 db. hangszóró. még nincs összerakva, most jutott eszembe olyan hangváltó, amihez nem kell olyan elem, ami ne lenne itthon; hamarosan kész lesz. addig is HiVi F5BN és K1 teljesít MLTL dobozban, 11k volt a 4db. hangszóró. Az erősítőm egy $35-os digitális 2x100W-os Sure TK2050 (tradó, Graetz-híd és pár ezer μF pufferkondi kell hozzá). csak azért írom, hogy lehet másként is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Norbert09
2012.09.29. 23:02
perempe: Jó kis cuccod van.. biztos szól is.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. lacaa666
2012.09.30. 00:16
Hát PC-s fronton jó, legyen kínálat az sosem baj.
Nem baj ha van aránylagosan jó minőség megfizethető áron, mert a mai zeneminőségek
mellett mp3-320kb,flac és egyéb kell is. Én már ugyan átléptem már ezt a kategóriát mind minőségben mind teljesítményben, a magam technológijával de ha olcsón kellene egy jól muzsikáló cumó én bíznék a Logitech-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Merwenus
2012.09.30. 08:37
Z506-ot ne vegyen senki, sokat szívtunk vele. Van egy alap hangja, ami kikapcsolt állapotban is hallható. Garanciába kicserélték, küldtek ugyanolyat, és annak is megvolt, sercegő pattogó, fura zaj.
Logitech x540-et cseréltük le erre, nagyon megbántuk. Második alkalommal azt mondták visszafizetik az árát, jött futár, elvitte a készüléket, és csak fél évre rá kaptuk vissza a pénzünket, 2 hetente telefonáltunk nekik, "jójó majd küldjük"

Logitechet amúgy érdemes elkerülni, idén megváltozott a garanciához való hozzá állásuk. Hihetetlenül túl vannak árazva, ami eddig ellensúlyozva volt azzal, hogy jó volt a garanciája. Most saját költségre kell Miskolcra elküldeni a termékeket, ott megjavítják a szakik, nem cserélik! És persze a szokásis 3-4 nap cseregari helyett ez bele tellik pár hétbe, függően attól mennyire vannak leterhelve.

Alig 2 hónapja szívtam velük, mindenem logitech, és nem is akartam váltani, de "rákényszerítettek", hogy kacsintgassak végre a konkurencia felé....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Karig1
2012.09.30. 09:13
Nekem x-530-am van, de nem ajánlom senkinek, hacsak nem akar pattogó hangot hallani, amikor fel-le kapcsoljuk a villanyt, a mosógépről amikor ki-be kapcsol, ne is beszéljünk.... továbbá befog vmi rádiót, ami szintén nem túl kellemes
a hangzással nincs bajom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. free17
2012.09.30. 09:58
Én pár hete vettem egy z623 -as rendszert, eleinte kicsit sokalltam az árát,de megérte. Mindenkinek nagyon ajánlom, főként játékra/filmnézéshez használom, de egészen más az élmény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DirtyVegas
2012.10.01. 10:04
LOGITECH Z5500 van kb 7-8 éve. Villany kapcsolásakor lehet hallani egy puffanó hangot a mélynyomóból amikor nagyobb hangerőre van tekerve. Áramszünetkor a frászt szokta rám hozni, nagy hangerő mellett valami hatalmasat durran a mélynyomó. Teljes csendben valami sejtelmes rádió adás hallatszik, akkor ha csatlakoztatva van a pc-re, ha kihúzom akkor nem hallatszik. Ezek ellenére szerethető jól beszólja a szobát, sőt még annál többet is és a térhatás is rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. logitech08...
2012.10.01. 15:39
OFF

valaki tudna segíteni? azt meg tudná mondani valaki hogy a kocsi erősítőt rá lehet e dugni hálózatra (230v-ra)? sehol nem találok erről cikket... Mellesleg úgy akarom hogy veszek mélyládát meg erősítőt és jó lenne ha nem csak kocsiban tudnám használni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lajos999
2012.10.01. 17:28
az erősitődet bárhonnan tudod használni, ha adsz nekii 12 voltot a megfelelő áramerőséssgel. Vegyél vagy csinálj 1 táp1séget hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Peti89
2012.10.01. 21:12

Genius SW-HF 5.1 5000 legjobb vétel volt, imádom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mocsok92
2013.10.30. 19:07
"A szatellitekben ugyanis egy-egy méretes középsugárzó van, a magas hangok pedig külön membránt kaptak, amit a THX felirat mögött találunk meg."

cáfolnám ezt a kijelentést, semmiféle hangkeltő nincs a THX felirat mögött. Amúgy a rendszert imádom. NEM PANELBA VALÓ! bár én élvezem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!