iPon Cikkek

NFS: Shift - A nagy visszatérés?

Dátum | 2009. 09. 19.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Mikor tavaly az EA bejelentette, hogy az NFS: Undercover fejlesztőitől elveszi a megtépázott címet, felcsillant a remény a sorozat régi rajongói számára, hisz most először volt esély rá, hogy nem egy gyorsan összetákolt vacakot adnak ki a valaha oly patinás NFS betűhármas alatt. Nem sokkal ez után az EA tovább sokkolta a közönséget, hisz nem egy, hanem mindjárt három Need for Speedet jelentett be, hogy minden stílus kedvelőjét kielégítse. Ezekre külön most nem térnék ki, hiszen magát az NFS sorozatot is bemutattuk már itt az iPonon korábban, így maradjunk is a legígéretesebb folytatásnál, a Shiftnél, amit az Slightly Mad Studios követett el, melynek tagjai a méltán híres SimBin (GTR széria) fejlesztői közül kerültek ki.

Elsőre ígéretes...
Automata váltó

Már itt az elején szeretném leszögezni, hogy szerény személyem egy másik oldalon már kapott hideget-meleget a 2005-ös NFS: Most Wanted cikke miatt. A híres / hírhedt tesztet egy kollégámmal együtt írtunk, s arra a következtetésre jutottunk, hogy a játék nem több a tizenéves kisfiúkat megcélzó, olcsó parasztvakításnál egy olyan címet felhasználva, amihez nagyon vastag arcbőr kell. Onnét nekem az NFS egyet jelentett az igénytelenség modern megfelelőjével, és mivel nem akartam, hogy az újgenerációs rajongók lefejezzenek, inkább nem nyúltam a címekhez, ha cikkírásról volt szó. Előbb utóbb azonban bebizonyosodott, hogy az említett kollégámmal igazunk volt, és erre rájöttek a fanok is, akik a tavalyi Undercovert a sorozat legaljának tartják, kb. egy szinten a két éves Pro Streettel. Amikor azonban meghallottam, hogy kik csinálják a Shiftet, és a játékról is kiderült egy s más, nem bírtam féken tartani kíváncsiságom, és "lesz, ami lesz" alapon ráugrottam az új NFS-re. Az EA marketingkampánya ezalatt minden korábbinál masszívabban dübörgött, és olyan videók, képek láttak napvilágot, hogy minden valamirevaló autósjáték-kedvelőnek megindult a nyálelválasztása. Most pedig, majd' egy évvel az első információk után megérkezett a Shift, hogy megmutassa, lehet ezt még jól csinálni. Na de sikerült is neki a mutatvány?

A narrátor mindig hozzáfűz ezt-azt
"Ami relatív, az relatív!" - mondja Tony Curtis a Karácsony Connecticutban című vígjátékban, és ez a mondat az, ami a legjobban fedi a választ az előző bekezdésben feltett kérdésre. A játék ugyanis van, ahol szó szerint szuper, van, ahol épp hogy csak kiemelkedik az átlagból, míg megint másutt egyenesen alulmúlja a korábbi részek gördülékeny, ámbár unalmas mechanikáját. Már rögtön az első percben meglesz a különbség érzése, hiszen a játékba lépve nem egy nagymellű modell fogadja a játékosokat a teljesen felesleges és abszolút értelmetlen tanácsaival ("Ne vezess gyorsan!" - ja, a játék is pont erről szól, de tényleg...), hanem egy kultúrált szöveget kapunk, amiben a Slightly Mad Studios fejlesztői azt javasolják, hogy ha versenyezni szeretnénk, keressük fel a helyi versenypályát (na nem mintha abból itt olyan sok lenne, de a lényeg szempontjából ez nem is számít). A csajokat amúgy szinte teljesen száműzték a játékból, ami szerintem helyes, mert aki ciciket akar, játsszon japán Dating Simet...

Minden a versenyzőn múlik...

Amint betölt a játék, egy rendkívül antipatikus és sötét menüben találjuk magunkat, ahol a legtöbb beállítás a játék újraindítását igényli. A magam részéről a Pro Street menüjét találom a legszerencsétlenebbnek, míg a legjobb kétségtelenül az NFS4-é volt, s mivel a példa adott, a mai napig nem értem, hogy miért erőltetik ezeket a házméretű, ocsmány feliratokat. Öröm az ürömben, hogy a játék teljes fordítást kapott, így legalább az angolul nem értők helyzete könnyebb, noha egyes beállítások lefordításánál igencsak meggyengültek a hajhagymáim ("Ablakos mód"? Valami takarítócég fordította le a beállításokat, vagy mi?). Ha azonban beleszokunk a dologba, és elfogadjuk, hogy billentyűzetről irányítva a menü egy rakás gombot igényel, akkor előbb-utóbb rááll a kezünk. Kontrollert szorongatva jobb valamivel a helyzet, de akárhogy is, a tényen, hogy a menü kissé igénytelenre sikerült, sokat nem segít.

Íme a barátságtalan menü, ami számokat nyomogattat velünk
Sok menüpont sajnos nincs, hisz a játékkal kapcsolatosak kimerülnek a Többjátékos mód, a Karrier és a Gyors játék címszavakban. Utóbbit szerintem felesleges kitárgyalni, hisz csak egy személyre szabott megmérettetést takar, és egyértelmű, hogy a játék savát-borsát a Karrier mód adja. Ezt elindítva rögtön két, abszolút megszakíthatatlan versenyben találjuk magunkat, ahol eldől a kezdőtőkénk és a játék a teljesítményünkhöz igazítva lövi be a nehézségi beállításokat. Ezt a menüben természetesen bármikor variálhatjuk, sőt, a program vezetési segítségeit illik nullára venni, mert sem a kanyarodási, sem a fékezési rásegítésnek nincs sok értelme. A mesterséges intelligenciát viszont ne állítsuk közepes fölé, de hogy miért, arról majd még később szót ejtek. Amennyiben lefutottuk a kötelező két versenyt, a narrátor elmagyarázza az alapokat, és bemutatja, hogyan is működik a karrier. Ahogy versenyzünk, különféle feladatokat oldhatunk meg, melyekért csillagok járnak, s ha elég csillagot kaptunk, feloldhatjuk a későbbi megmérettetéseket. A csillagokhoz nem elég nyerni, de a konzolokon hódító achivement/trophy-rendszerhez hasonlóan különféle mutatványokat is végre kell hajtanunk, mint például "lökj ki négy autót", vagy "vedd be mind a kilenc kanyart hiba nélkül". Ahogy ezeket teljesítjük, s miképp vezetünk, a játék a sofőri profilunkat is frissíti, és ahhoz mérten kapjuk az extrákat, medálokat, hogy agresszív vagy precíz pilóták vagyunk-e. Gondolom mondanom sem kell, hogy nekem folyton az agresszív pontok jöttek, biztos a sok erőszakos videojáték miatt...

Ez pedig a tuning, mert az is van, méghozzá nem is rossz
A sofőrprofil folyamatosan fejlődik, szintet lép, és ezzel új autókat, versenyeket, tuninglehetőségeket nyit meg. Mindennek multiplayerben is nagy szerepe van, amit amúgy az EA online szerverein át bonyolíthatunk, egy kultúrált barátlista és az ügyességünkhöz (azaz szintünkhöz, a maximum az 50) mért ellenfelek felvonultatása (szűrőkkel) mellett. Azok, akik szeretnek sokat pepecselni egy játékkal, kifejezetten örülni fognak, mert a Shift nagyon sok feloldható különlegességet nyújt a vásárlók felé. Nem csak autókat és pályákat nyithatunk meg, de medálokat is szerezhetünk, és ezekkel az Interneten villogva prezentálhatjuk rátermettségünket a többi játékos felé. Nekem nagyon tetszett a dolog, hasonlóan igényes online módot rég nem volt szerencsém látni autós játékban.

Észjáték

Ahogy nyerjük az újabb és újabb versenyeket, úgy gyűjtjük a pénzt, amiből autókat és fejlesztéseket vásárolhatunk. Utóbbiak különösen fontosak, mert nagyon sok van belőlük, és egy kis anyagi ráfordítás után már fel sem lehet ismerni a verdát. Az optikai tuning is visszatért, ám talán minden eddiginél szabadabban, ami nem kicsit lepett meg a játék stílusából adódóan, elvégre elhagytuk az utcákat. Saját fóliákat kreálhatunk, gyakorlatilag teljesen egyedivé varázsolva az autót. A kasztnin is lehetőségünk nyílik változtatni, de ez most jóval visszafogottabb lett, hiszen a Shiftben a körversenyeké a főszerep, amikben viccesen nézne ki a neon a kocsi alján. Az új rajongók közül többen nyafogtak a körök visszatérése miatt, de a magam részéről örültem neki, hisz így sokkal átláthatóbb, igényesebb csatákat vívhatunk, mint egy nyílt, épp helyben "összebarikádozott" helyszínen. Egyedül azt fájlaltam, hogy a legtöbb pálya rövid, így sok kört kell menni, ha hosszú versenyre vágyunk. Ha már csaták, akkor versenymódok, és itt a Shift a klasszikus formulát követi. Időfutam, sima verseny, egy-egy elleni küzdelem... sok újdonság nincs, de ezek pont kellő ütemben váltogatják egymást, így a karrier hosszú távon sem válik unalmassá.

Az ellenfél a sarkamban liheg - a Párbajok nagyon nehezek néha
Fentebb említettem, hogy vigyázzunk a nehézség beállításával, és ezt most is tartom, mert a Shift mesterséges intelligenciája messze túlmutat a konkurencia próbálkozásain. A sofőrök elképesztően precízen vezetnek, és ha kell, agresszívek is, ami nagyon sok kellemetlenséget okozhat a zöldfülűeknek. Ahogy menetelünk a karrierben a nagyobb versenyesemények felé, úgy válik nehezebbé a játék, és most szó sincs csalásról, ami az utóbbi évek röhejes NFS játékai után valódi fellélegzésnek tűnik. Mindez persze nem érne sokat a megfelelő vezetési élmény nélkül, de itt szerencsére ezt is eltalálták, méghozzá nagyon. Mielőtt azonban belemennék ennek részletezésébe, közlöm, hogy a Shift nem szimulátor, hanem arcade-félszim, abból is a kicsit gyengített verzió, így azok, akik a Porsche Unleashed színvonalára vágynak, csalódni fognak. A fizika jó, de nem reális, hanem a játékmenethez igazított, és ezt el kell fogadni, főleg, hogy a korábbi epizódokhoz képest ez is mérföldekkel jobb. A kocsi könnyen driftel, a féket ritkán kell nyomni, és erre csak rátesz egy lapáttal, hogy a program folyamatosan jelzi az ideális ívet, s még azt is prezentálja, hogy mikor mennyire kellene fékezni. Tudom, nem az igazi, vicces, és nem kemény, de higgye el, Kedves Olvasó, hogy a játék ennek ellenére - vagy épp ettől? - jó, élvezetes, és könnyedén feledteti ezen nüánszait.

Egyenesben előzni csaknem lehetetlen, ha nincs felhúzva a verda
Na de vissza a vezetési élményre... Nehéz szavakba önteni a dolgot, mert az egész annyira hihetetlen, hogy még nekem, öreg rókának is elakadt a lélegzetem. A játék alapból műszerfalas nézetet használ, amit én egyszer sem (!) váltottam át, annyira opcionális. A tükrökből remekül belátni, mi történik a kocsink fara mögött, míg mi előre meredve elképesztően igényes látószögből vizslathatjuk a pályát. A sebességérzet nagyon jó, ahogy gyorsulunk, belelapulunk a kormányba és minden kicsit elmosódik, de nem olyan röhejesen, ahogy az NFS:U 1-2-ben láthattuk. A kocsik törnek mint a chips, noha ennek sok hatása nincs a játékmenetre (lezúzni nem lehet őket), az ellenfelek meg hol ide, hol oda röppennek egy-egy csúnyább baleset következtében. Az irányítás billentyűzetről nagyon jó, egyenesen tökéletes, és bár mással nem próbáltam, nem hiszem, hogy bármivel is rosszabb lehetne. Egy szó mint száz, a Shiftben vezetni "öhöm és bodottá". Egyedül a driftelés hatott bénának, ami furcsa, mert az előző részeknek egyedüli pozitívuma talán ez a mód volt, de minden nem lehet kiváló, ugyebár.

A PC-s változat

Most kellene, hogy soroljam a számadatokat, de nem fogom. Egyrészt azért, mert nincs kedvem, másrészről pedig mert értelme sem volna, hisz a játék elég sok autót és pályát nyújt ahhoz, hogy ne siránkozzunk (oké, nem egy Gran Turismo, de nem is hiszem, hogy bárki ezt várná az NFS-től). Viszont amiről mindenképpen szólni kívánok, az a PC-s konverzió, ami finoman szólva sem lett olyan igényes, mint elvártam. Az online rész hibamentes, a verseny nem laggol, úgyhogy ezt itt le is tenném, ám ami magát a játékot illeti, az szégyen az EA-re nézve. A menüben borzasztó a navigáció, az irányítás beállításainál pedig a billentyű helyett mindenféle joystick-számokat olvasni, ami felháborító, hisz az ember még csak azt sem nézheti meg, hogy mit mivel kellene csinálni. Ha mindezt le is nyeljük, jön a következő pofon: a rossz optimalizáció. Az új Need for Speed jól néz ki, a kocsik szépek és a pálya se rossz, de úgy összességében nem szebb a már egy éves GRID-nél. Ez még nem lenne baj, ám az, hogy a Grid repül szinte bármely gépen (nálam is, FullHD és képjavítók mellett), miközben a Shift jobb esetben is csak 30 fps-sel vánszorog, elég mókás. Az én gépem nem egy űrhajó (az oltást nem kérem, köszönöm), hisz csak egy 4400+-os AMD-m és egy 3870-esem van, de az, hogy nincs olyan beállítás, amin a játék tökéletesen futna, több mint dühítő. Remélem, az EA már dolgozik egy javításon, amin kicsit optimalizálják a játékot, mert ez így nagyon vicces.

Húúú, lesz itt tumultus!
A hang és a zene viszont tökéletes, talán a legjobb, amit a sorozatban az 5. rész óta hallani lehet. Verseny közben nincs zene, de nem is kell, mert a motorhang már önmagában muzsika. Minden egyes mozdulatunknak hangja van (ahogy megfogjuk a váltót, ahogy átlépünk egyik pedálról a másikra), és ez nagyon jó hangulatot teremt a szobában. Olyan, mint a GTR, de sokkal lazább, szórakoztatóbb formában. Narrátorunk ezúttal férfi, ám orgánuma kellemes és stílusos, igazi "racing feeling", ami nekem hiányzott a sorozat korábbi részeiből.

Mondtam...
Need for Shift

Sok dologról beszélhetnék még, oldalak tucatjait töltve meg, de nem hiszem, hogy kellene, mert ami fontos, már elmondtam. A Shift egy jó játék, ami nem realisztikus, nem szimulátor és nem is arcade-őrület, hanem egy egészséges mix, ami a sorozat korábbi részei után igazi csodaként hosszú órákra lekötött. Ugyanakkor az is igaz, hogy ez nem a valódi Need for Speed, amit mindenki várt. Nincsenek bombasztikus elektronikus zenék, se gyönyörű tájak, mint ahogy az utcai verdák nyers erejét is a küszöbön hagyták. Ez a játék remek, pazar, de ha valaki olyan öreg róka a sorozatban, mint én, az töltse le az 1,1 gigát foglaló demót, és döntse el, hogy ez kell-e neki, mert korántsem biztos, hogy őt is elvarázsolja. Akik pedig konzollal is bírnak, inkább próbálják ki azon, mert jelenleg a PC-s változat még sok gyermekbetegséggel küzd, s időbe telik, míg ezeket orvosolják.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

171. imi93
2009.09.19. 18:45
VISSZA A CIKKHEZ

szerintem meg az irányítás bill-ről borzalmas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
170. hunmyke
2009.09.19. 19:01
imi93, pár beállítással lehet némileg javítani, de kell egy kormány hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
169. Paloczi95
2009.09.19. 19:02
Én nem tudom ki hogy van vele, de ha nullára vesszük a vezetési segítségeket, (és normálra az MI-t) akkor számomra irányíthatatlan billentyűzettel. Elindulni nem nagyon lehet, mert ugye fokozatosan nem lehet adagolni a gázt, tehát kitörésgátló nélkül elszállunk, ha nem sikerül pontosan egyenesen elindulni. Arról nem is beszélve, amikor hallom, hogy mikor rakja a harmadik sebességet, még akkor is csak elpörög a hátsó kerék.

Az ideális ívet ki lehet kapcsolni, akit zavar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
168. Greathoof
2009.09.19. 19:04
Ja, Billentyűzettel elég nehéz vele játszani.
Nem nagyon ajánlom, hogy billentyűzettel játssza senki, mert úgy eléggé idegesítő.

Félig off: Tud valaki jó kormányt elég olcsón? (5-8 Ezer FT, tényleg nem nagy invesztálás, csak kéne egy használható kormány...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
167. NTomi
2009.09.19. 19:06
Képeken miért nincs élsimítás?O.o
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
166. Kane54
2009.09.19. 19:16
Szerintetek ezen a laptopon milyen beállításokkal menne?

Intel C2D P8600 2,4GHz
4GB RAM
ATI Mobility Radeon 4650 1GB
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
165. samycool
2009.09.19. 19:17
Sztem ez a játék röhely! Rögtön az elején azzal indult a dolog, hogy a bevezető versenynél olyan holtjátéka volt a kormánynak, hogy gyakorlatilag nem bírtam kanyarodni!! ÉS..nem lehet közben kilépni, és normálisan beállítani. Szal így kinlódva nyomtam végig az elejét! És persze egyből le is hózott a gép, hogy milyen gyík béna vagyok!..

Aztán az is feltűnt, hogy valami egész elképesztően pocsék az autók gyorsulása..legalábbis az elején. Vicces, hogy eggy 305le s 135i BMW kis emelkedőnél 120nál semmit sem gyorsul, 0-100 ig pedig valami 8 9 mp jött ki tökéletes váltásokkal. A Leon cupra végsebessége kb 140!!!
Azt hittem én nem csinálok jóol valamit, vagy még mindíg nincsenek esetleg normálisan beállítva dolgok, de nem! Ennyi és kész.

Harmadik dolog a versenyek nehézsége! Totál randomra megy, hogy melyik hulla könnyű, és melyik gyakorlatilag megnyerhetetlen.
Azon gondolkodtam, hogy ha már most az elején ilyen lehetetlenül nehéz néhol, akkor mi lesz a végén????

Jó lenne szertni, de egyenlőre inkább idegesítő az egész! DE ngyon!
Delete
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
164. kajosin6
2009.09.19. 19:19
Hogy ment neked 30 fps-el radeon alatt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
163. pluto
2009.09.19. 19:43
A teszt alapján ebben sincs város. Vagy van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
162. MartonRoby
2009.09.19. 19:48
Nekem tetszik a játék. Bár néhol beakad 4850-el. Főleg, ha sok kocsi van egyszerre a látómezőben. Az irányítással nekem is vannak problémáim billentyűzetről. Leginkább akkor, ha már megtört egy picit a verda, és húz valamerre. Ezt kormánnyal könnyen lehet egyensúlyozni, de billel nehéz. A játék leginkább a GRID-re emlékeztet. Bár szerintem nem éri el annak a színvonalát. Ennek ellenére sokat játszok vele, és tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
161. debdavid
2009.09.19. 19:52
Sziasztok!
A cikkhez egy szerintem hasznos kis nézőpont, ami fontos lenne egy mai játéknál: az autók törése. Legalábbis szerintem a játékélményt nagyban befolyásolja ezeknek a szépsége, és hatása a vezetésre, és furamód eddig egyik cikkben sem emelték ezt ki. A Shift törésmodellei kifejezetten gagyik. Ugyanazon a szinten tartanak, mint a Pro Street-nél voltak... Horpadásnak elmennek, de ha direkt beleszáguldok a gumifalba, akkor ne már csak egy horpadás legyen az elülső lökhárítón... Ezt mondjuk érdemes lenne összehasonlítani a GRID-del vagy a Dirt 2-vel, amelyik játékokban konkrétan rá törik az autó, és egyszerűen élvezet még totálra törni is az autót...
Mind1, ez csak az én véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
160. debdavid
2009.09.19. 19:56
Bocs, hogy kétszer szólok hozzá...
Az EA versenypolitikájáról egyébként... Más oldalkon lévő magyar cikkek alapján látom, hogy furamód a DiRT 2 jobbakat kap, míg a külföldi giga gamermagazinokon (gamespot, ign) furamód a Shift 9,6 körül kap, a DiRT pedig 8 körülit...
A képek és videók alapján, meg a magyar cikkek alapján meg úgy tűnik, hogy ez picit máshogy van...
Mondjuk megszoktam már, hogy ezek az oldalak nem mernek lehúzni játékot, mert fizetnek nekik, hogy felhúzzák őket...
No comment EA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
159. nana95
2009.09.19. 20:03
Nekem is tetszik a játék. Grafika szép töréseket tényleg elszúrták. A kanyarodást is egy ideig eltart mire megszokja az ember(billentyűzettel). Amúgy jó kis szimulátor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
158. paga
2009.09.19. 20:09
Nekem nagyon bejön a játék!Ősrégi kormánnyal tolom semmit nem állítottam rajta és kezdettöl a legmagasabb nehézségi szinten teljesen irányitható az autó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
157. unstjohnny
2009.09.19. 20:12
hi
a pc-s verzionál nemtom hogy van, de konzolosnál a nincs verseny alatt zene, az egészen addig tart amig az audio beállitásoknál az ingame music opcionál 0-án áll a csuszka. egyébként sztem kimondottan jó a zenéje a játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
156. toronyhaz
2009.09.19. 20:18
én is letöröltem,mégpedig azért mert nálam nem fordítja eléggé a kormányt a sofőr,hihetetlen de igaz!!!haverom ugyan azt rakta föl mint én,ugyan az a beállítás és nekem annyit se mozdít mint 1 gokart, spannak meg teljesen föltolja a kezét mint ahogyan 1-2 képen látszik.mitől lehet ez???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
155. rabib
2009.09.19. 20:21
Jó kis ismertető! Nekem még nincs meg a játék, de: attól tartok úgy fogok járni ezzel is, mint a Pro Streettel, Undercoverrel. Azok nekem egyáltalán nem jöttek be. A kedvencem a Most Wanted és a Carbon. Szerintem ez a kettő volt az eddigi legjobb NFS! Pláne, hogy a Carbon a Most Wanted folytatása történetileg. A Pro Streetből, Undercoverből nekem nagyon hiányoztak a jó rendőrözések. Az Undercoveben ugyan volt, de közel sem olyan élvezhető szinten, mint a Most Wantedban. De azért remélem nem fogok benne csalódni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
154. Caine
2009.09.19. 20:36
(kajosin6 @ 2009 Sep 19, 19:19) Hogy ment neked 30 fps-el radeon alatt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
153. sanyix
2009.09.19. 20:56
Szvsz a játék egy . Már rendőrök sincsenek benne, semmi nfs szerű, csak a béna irreális fizika(bár jobb mint az előző pár rész, de a gennygombócok azt hazudták hogy porsche unleashed szerű lesz, amihez köze nincs), dodzsemezéssel (nem kell előzni, egyszerűen félrelököd az ellenfelet, vagy becsúszol a kocsija alá és átvakondozol alatta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
152. BeZol
2009.09.19. 21:12
Nekem hálistennek megy totálfull grafikán a játék 1680x1050ben, és csak nagyon ritkán észlelek enyhe belassulást, de tényleg nagy a gépigénye.
Viszont szerintem az irányítást nagyon elrontották billentyűzet szempontjából. Egy ideig el lehet "szórakozni" a billentyűzettel, viszont a 4. szintű autóknál elengedhetetlen egy kormány, mert egyszerűen minden kanyar faralásból áll, akkkor belassul az autó, az ellenfél meg minden egyes kanyarnál 1 secet rádver. Ha meg kiszeded a segítségeket, akkor jó gyakorlást és hajtépést! Úgyhogy nekem a játék 140 csillagig tartott.
szvsz ha nincs kormányod, akkor inkább felejtsd is el a játékot, sok idegeskedéstől megkíméled vele magad!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
151. horvathimr...
2009.09.19. 21:15
a cikk végén nincs értékelés (%), csupa negatív vélemény róla a hozzászólásokban, holott átlagban jó értékeléseket kapott. nem tudom, melyik oldal számít mérvadónak, az ign-t néztem és a 4players.de-t. ezeken az oldalakon jól szerepelt.

az irányításról meg annyit, hogy mindenhez hozzá lehet szokni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
150. BeZol
2009.09.19. 21:18
Ja és még annyit mondanék, hogy egy BMW 135i-vel kezdtem a játékot, aminek kb. 180 a vége egy hosszú egyenesben, ami enyhén szólva nevetséges, mikor az én csupán 231 lóerős bmw-m simán húz 220ig, és csak onnantól érezni lassulást egészen 263ig.
A motorhang pedig egyáltalán nem ugyanaz, mint a bmw-jé. Fel van erősítve ilyen versenygépes hangra az egész...
Viszont tényleg teljesen reális a kinézet és a beltér is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
149. Adriján
2009.09.19. 21:21
Jópofa cikk! Hosszú ideje az 1. NFS ami végre ér is vmit és tetszik is.

[OFF]
Most Wanted után olyan hirtelen leesett a szinvonal.. igazából azt nem értettem meg ennél a sorozatnál soha, hogy minek ennyire erőltetni mellé a történetet? Most Wantedban épp elég volt, Carbonban már nevetséges, Undercoverben meg már egyenesen lázító, hogy hogyan lehet ekkora marhaságot kitalálni.. (beépített ügynök rendőr portás v mi hogy beépüljön, bélsárrá zúzza a várost egy egész hadseregnyi rendőrautót küld a bontóba és mindezt azért hogy lekapcsoljanak 1-2 bűnszervezetet.. persze pb mintára itt is papírok nélkül(nem hivatalosan) teljes inkognitóban megy a dolog de akkor is vicc, hogy a személy akit alakítunk olyen hülye legyen, hogy még végig is csinálja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
148. zsottya
2009.09.19. 21:21
Nekem tetszik és ha jól emlékszek annak idején az első nfs is hasonló volt csak nem "zárt pályákon" hanem a szabadban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
147. Zsohi
2009.09.19. 21:26
Szerintem nem veszes a gepigenye mert nekem a 3 magos AMD procimon melette 3 giga ddr2es ramal es egy 9800Gt karival 1920*1080ban 4x aa és 4x af esminden bealitas maximumon tomegben 30-45fps ha meg 2en vagyunk palyatol fuggoen 70 fole is megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
146. ByrDer
2009.09.19. 21:37
Szerintem azzal tennék a legjobbat az NFS-nek ha megint a méregdrága exkluzív autókkal száguldozhatnánk ész nélkül, különleges környezetekben a világ minden táján (mediterrán tengerpart, erdők, hegyek stb)

Ez a shift most lehet hogy egy jó próbálkozás, de kétlem hogy többet/jobban tudna mint a GRID, ami annak ellenére hogy "öregebb" még jobban is néz ki.

Nem kellene egy kategórában versenyeznie más nagyágyúkkal, mikor az NFS-nek valaha volt saját stílusa is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
145. zaki27
2009.09.19. 22:02
Abszolút egyetértek az előttem szólóval!
Nekem a játék tetszik, de ha pontozni kéne, akkor nálam 10/7 pontot kapna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
144. Konkii
2009.09.19. 22:52
Én nem játszottam még a játékkal (és valószínüleg nem is fogok), de viszont érdekesnek tartom, hogy a hozzászólók véleményei ennyire eltérőek. Csak tudnám mi okozza azt, hogy az az irányítás, amely valakinek kibírhatatlan, az másnak hatalmas örömet okoz, és az egyéb említett szélsőségek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
143. Gigabyte
2009.09.19. 23:19
na a pc-s verzióról írnék egy keveset:
1,a billentyűket át lehet állítani és akkkor nem joy hanem billentyű nézetbe lesznek.
2,a zenét is be lehet állítani csak úgy mint régen, csak alapból a zene 0%-on van.
Mielőtt írsz valamit nem ártana jobban utána nézni
Valamint az irányítás az szörnyű, illet volna eldönteni hogy most szimulátor vagy arcade játékot akarnak mert ez így nem állapot! a játék maga viszont egész jó csak a driftet tolták el nagyon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
142. pggabesz
2009.09.19. 23:35
Hát nekem sajna nincs nagy gépem október végén jön új vga, ram, cpu, addig nem tudok játszani vele mert rögtön a célegyenesben ahogy átveszem az irányítást ki is lép. Nekem a Pro Street volt a kedvencem a sorozatból úgyhogy szerintem ez is be fog jönni. Főleg hogy van egy Logitech MOMO Force kormányom. de sajna október végéig nem fogom tudni mien is vele nyomulni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
141. MassKilla
2009.09.20. 00:46
én csak azt mondom, hogy a cikk készítője szerencsétlen egyszerűen, mert a billentyűzet beállításánál be lehet állítani vagy 3 joysticket, meg egy billzetet, csak meg kellett volna nyomni a jobbra, vagy a balra nyilat, és akkor látta volna a párosításokat... a gépigényről meg annyit, hogy messze a legjobb a pro street óta, full maxon megy a gépen max elsimítással 1440x900-on, míg se a pro street, se az undercover nem ment rendesen közepes grafikán...pedig nincs izomgépem nekem se, core2duo 2.6, 2g ram, 9600gt

a cikk írójának szerintem azért nem ment, mert ati kártyával játszott, és az nfs-ek mindig is jobban futottak nvidiával(it's meant to be palyed-támogatás)

nekem eddig nagyon tetszik, igaz a menü nem a legjobb, de megszokható...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
140. pggabesz
2009.09.20. 00:54
már bocs de az ha egy játéknak az elején ott van az Nvidia logó az csak annyit jelent hogy az Nvidia tolt egy csomó pénzta a kiadónak hogy tegyék oda az ő logójukat ha azt nem tudod akkor inkább maradj csöndbe!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. Konkii
2009.09.20. 01:06
És bizonyára mint minden TWIMTP játéknál csak azért fizetett az NVidia egy rakat pénzt hogy kinn legyen a 4*4cm-es logója. És valózsínüleg tök véletlenül megy tökéletesen a régi 9600-9800-as NVidia kártyákon, míg az erősebb és újabb 4850-4870-es AMD kártyákon igencsak megcsappan az fps száma. De ennek biztosan nincs köze a kis NVidia logóhoz, minden bizonnyal az AMD gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. Sytyx
2009.09.20. 01:08
pggabesz: Olvashatnál egy kicsit mielőtt lehurrogsz valakit. Nem akarok kötekedni, de olvasd végig a fórumot. Azok panaszkodtak szaggatásra, akik Ati kártyával vannak felvértezve. Míg az nV-sek köszönik szépen jól vannak. Ergo tényleg az nV-kre van jobban optimalizálva. Nem gondolod? :blink:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. Gigabyte
2009.09.20. 01:45
Konkii: pontosan, az amd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. Insignia
2009.09.20. 02:18
csodát vártam sajna elmaradt...
GRiD jobban el lett találva plusz ott nem kell mindenféle legal serial ahhoz hogy neten lehessen tolni... épp ezért van már kialakult közösség és mindig vannak online versenyek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. Colos1988
2009.09.20. 07:10
Az irányítással kapcsolatban annyit mondok hogy át lehet kapcsolni valahogy arra, hogy nyilakkal meg gombokkal mutogasa.

Sajna azt nem tudom hogy, hogyan mert a koleszban csinálta szobatársam mire hátrafordultam már t is állítota.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. imi93
2009.09.20. 08:29
a gépigény szerintem nem nagy a ps meg az undercover abbul ment
9800gt-vel 1280--ba fullon megy egy 4400+-os amd-vel oc nélkül! de felesleges lenne megint felhúznom 3,1ghz-ra mert a monitorom miatt úgyse lehet feljebb venni a felbontást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. pggabesz
2009.09.20. 09:11
Az ati kártyákkal az Nvidiával meg jó na hát ha ez a helyzet akkor szerintem az NFS Húzhatná le a rolót mert ha megnézzük az átlag vga teszteket az atik messze verik az nvidiákat mind játéktesztekben mind Programokbané.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. Paloczi95
2009.09.20. 09:30
Az én 810-es PHII-esemmel 3.12GHz-re húzva, 2GB ram társaságában egy HD4890-en fullmaxon, 1280*1024-ben, 16x-os anizotróp szűrés, 8x-os élsimítás, textúra, autó, elmosódás, minden magason. Így van belső nézetből indulásnál olyan 40FPS, utána 50 felett. Külső nézetből még nem próbáltam, de gondolom, hogy nem lehet nagy különbség.

Szerk.:Na megnéztem. Külső nézetből ha egyedül megyek 47 és 52 között van valahol az FPS. Ahogy közelebb érek az ellenfélhez lemegy 36 körülre. Amikor neki is megyek, akkor egy pillanatra 32-re is lemegy, aztán szépen vissza legalább 35-re. Amint megelőzöm ismét 50 FPS körül. Teljesen élvezhető így is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. Sytyx
2009.09.20. 09:38
Most mi ez az érdekesség? A játékok, ha voltak egy videókártya gyártyóra optimalizálva, az mikor volt az Ati? Az nV tett róla, hogy jobb legyen a gyengébb kártyájuk. Tökéletes beetetés. Hányan játszanak NFS-t és hányan állnak neki tesztetek bogarászni?
Vér Pistike azt mondja: Egyik havernak van egy régi vacak nVidia-ja, másik havernak egy csilli-villi Ati-ja és a régi nV jobb a NFS alatt, mint az új Ati. Ergo veszek egy új nV-t, mert az mekkora király!
Hát nem gyönyörű üzletpolitika? Mostanában az nV részéről úgy is csak a menedzsereket halljuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. Samael
2009.09.20. 09:53
Eh, legalább érthetően próbálnátok meg ideírni.....na mindegy. Ebben az "Atin abbul megy" dologban lehet valami, mert egy pliocén korú 8600GT-vel tolom mindent közepesre állítva, és semmi problémám nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. Pinkysx
2009.09.20. 09:58
Akkor most mien karit vegyek??????????????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. Adriján
2009.09.20. 10:06
De majd lefizetik a játékfejlesztőket, hogy az atinak betegyenek nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. rabib
2009.09.20. 10:26
Na kipróbáltam én is a játékot! Szerintem elég jó lett, az Undecovertől, meg a Pro Streettől jobb. Az irányítással semmi gond sincs! Nagyon jól testreszabható mindegyik beállítás. A gépigényről meg annyit, hogy egy ilyen éves gépen megy fullon.(Intel Pentium D 820 cpu, 2 GB 533 Mhz-s ram, Gainward 9600 GT 1024 MB) 30 FPS körül. Akinek meg nem megy jól Ati-n vegyen Nvidiát!! Nekem is az van már a 7600 GT óta. (atikkal rokonoknál kegyetlenül sok gond volt, ezért meg sem fordult a fejemben, hogy Atit vegyek) Ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. Alwares
2009.09.20. 10:34
Hát sajnálom hogy PC-én nem fut jól, pedig egész jó gépem van. De ezért is figyel még itt egy Xbox360. Azon tökéletesen szaladgál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. jani00
2009.09.20. 10:51
üdv nekem is tetszett a játék egy hd4850 es atin viszont nem igazán ment egyetértek az előttem szólókkal ,hogy hiába jobb az ati erősebb stb én többet nem fogok venni az tuti ráadásul gyárilag hibás is volt a gpu és még ezzel is szenvedni kellett egy akkor 50,000Ft os kártyával már nem lehet játszani? bosszantó...
A shift maga érdekes kormánnyal hihetetlen jó precíz műveleteket lehet végrehajtani és mindezt úgy ,hogy épp csak elővettem a dobozából bedugtam az usb-t és felismerte semmi újraindítás semmi sarakodás egyszerűen beállítom ,hogy akarok irányítani és mehet a menet.Megjegyzem a gridnél mai napig patchekkel sem megy a kormány pedig nem egy tescós darab....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. Kane54
2009.09.20. 10:52
Megint az ATi vs nVidia...
Itt a drága fejlesztőkkel van baj mert alapból bekapcoslva hagyták a PhysX-et ezért nem megy rendesen ATi-n.
Gond meg azzal van aki nem ért hozzá...
3 ATi-m van, mind működik még ma is hibátlanul!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. Paloczi95
2009.09.20. 11:12
Én vagy szerencsés vagyok, vagy jobban értek hozzá, mint az, akinek nem megy.

Eddig 2 nVidia-m volt, azokkal sem volt semmi baj, most ATi-m van, és ezzel sincs semmi baj. Megfelelően kell driver-t feltenni, stb. És így van ahogy ogli94 is mondja. HD4890-el had játszak már úgy, ahogy én akarok. Teljesen egyetértek. De nálam ez így is működik. Belépek egy játékba (ha először indítom) és még el sem kezdem a játékot, első lépés az options, és felrakom fullmaxra az egészet. Majd kezdődhet a játék. Eddig egyszer sem jártam úgy, hogy 'onyoood, ez szaggat. le kell vennem a grafikát..' Szóval nem tudom mi lehet nálatok, de egyik gyártóval sem voltak problémáim.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. Leito
2009.09.20. 11:13
Ha a vga nem támogatja a physics-et akkor a cpu számolja nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. StevyXIX
2009.09.20. 11:20
ogli94:
Friss catalyst remélem fent van azért.

Leito:
Igen, alapvetően a cpu számolja, phys esetén ha a játék és kártya is támogatja akkor a vga, de ez nem jelent olyan mértékű különbséget, mint amit Mirrosrs Edge-nél hallani (ati kártyáknál iszonyatosan belassul, ez teljesen indokolatlan, újabb üzleti fogás csak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. inform
2009.09.20. 11:28
Kane54!
Nem a fejlesztők hibája a bekapcsolt Physx.
Az nVidia egy rakat **** (mod) viszont felvásárolta az Ageia fejlesztését és így ők buherálják tovább a Physx driverét is!
Az ATI HD sorozata támogatja a Physx-et, de be kell állítani minden programban és a vezérlőben is.
Aki ezért képes kidobni az ATI-kártyáját, csak hogy egy semmire se való nVidiát vegyen az tegye nyugodtan. Akinek még nem futotta csúcs minőségű hardverre, az most kezdjen el cserélgetni! Ócska nVidiáért lehet majd jó ATI-t kapni, ha elég sokan bedőlnek ennek az ócska reklámnak.
Úgy tűnik megint elérkeztünk egy mérföldkőhöz, ami segít a gagyit eladni. Az EA elég hosszú ideje nem a szívem csücske, a jelek szerint nem is akarja magát visszalopni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. gera021
2009.09.20. 11:29
nekem is orba szájba szaggat, értelmetlen,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. atee92
2009.09.20. 11:55
@inform
Ezt az nvidia vs ati témát ne itt...

Amúgy elég jó lett az új NFS, csak az optimalizálással vannak gondok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. Leito
2009.09.20. 11:59
gera021: Procid vga-d?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. Konkii
2009.09.20. 12:01
Gyanítom az aláírásában szereplő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. dragonplat...
2009.09.20. 12:04
Nálunk is éppen ugyan ez van mint gera021-nél hiába crak meg catalyst 9.9.
Egyszer kétszer gondol egyet akkor meg tudok pár versenyt csinálni de ennyi. Remélem megoldják. Az egész Nv 1 szánalom a physx ével együtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. gera021
2009.09.20. 12:08
aláirásba van a komplett gépem, talán patch-el majd jobb lesz, nálam is a legujabb driver, crack csere is volt de nem oldottam meg a problematikát, várom a javitásokat,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Leito
2009.09.20. 12:09
Nem értem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. gera021
2009.09.20. 12:11
a többi játékkal nincs gondom egyáltalán, nem hinném h a gépem lenne a ludas,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. raiden
2009.09.20. 12:15
Samael,

Tudod barátom az a nagy harci helyzet, hogy 640x480-ban az 5 éves kártya is tud annyit, mint az újak 1600x1280-ban. Na és ez a marhára nem mindegy... Egyetlen agyoniskolázott sem írja oda sosem, hogy ő milyen kártyával játszik mit, és mekkora felbontásban, mennyi fps-sel.

Ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy mekkora a Sensitivity-vel játszom CSben, és én azt mondanám neked, hogy 1-essel. Jaaaa, csak az a nem mind1, hogy az én egerem 4000dpi, a tied meg 400.

na kéremszépen, teCCik érteni?!?!

üdv

(bocs a hangnemért, de már eszméletlenmód bosszantott, hogy "nekem így megy", meg "nekem úgy megy", és a felbontás _nem_ elhanyagolható tényező. Itt ugat mindegyik, de így értelmetlen.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. adam0205
2009.09.20. 12:22
Nos neon csak az UG2-ben volt se MW-ben sem a többi részben nem volt. (Ha jól emléxek első UG-ben sem, bár erre nem vennék mérget).
A sofőrpont szerintem egy nagy baromság, meg ez az XP-zés is, de biztos EA kérése volt, hogy ne kukázzanak mindent, a PS-be volt ez a marhaság. (+2% nitro LOL)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Konkii
2009.09.20. 12:34
2 magot használ a játék maximum. És utánaolvastam, állítólag PhysX-et használ amikor közelebb érsz egy-egy autóhoz, ezért szaggat be a legtöbb AMD-s játékosnak (illetve állítólag 4870x2-n nem nagyon megy 30-nál lejjebb).
Persze ez azt jelenti, hogy az EA szépen átverte a játékosait, mivel hogy nem jelentette be, hogy az PhysX-et kíván. Az AMD-nél azt mondták, hogy dolgoznak valamin már, ami kijavíthatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. Adamis
2009.09.20. 12:40
Igen, én is találkoztam már olyannal, aki arra panaszkodott - nem NFS -, hogy szaggat, és kérdem: milyen felbontás? Erre ő: 1680*1050. Hát igen, fullon nekem is szaggatott az Assassin's Creed az 56+ és nF86GT társaságában. Ehh...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Konkii
2009.09.20. 12:43
Hát igen, de azért egy új 180ezer forintnál is többe kerülő gépnél csak el kéne futnia 1680*1050-ben, nincs igazam?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. gera021
2009.09.20. 12:45
pl: nálam,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. dragonplat...
2009.09.20. 12:46
raiden: nálunk 1680x1050 es felbontás. Max graf meg élsimítással. Egyszerűen van hogy még a verseny sem tölti be. Pedíg egy ilyen géptől el lehetne várni. Amd athlon 6000+, gigabyte alaplap, Kingmax ddr2 800Mhz 4 giga, Gigabyte 4850 512 ddr3. Érdekes a hogy máskor nem szaggat csaak a kanyarban. Meg elég nehézre sikeredtek a versenyek a játékban. Audi rs4 vs bmw m3 E92. Rs4 el voltam de legalább 6 szor kellett újrakezdenem mindenféle segédlet nélkül billentyűvel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. adam0205
2009.09.20. 12:53
Érdekes nekem semmi szaggatás nem volt pedig HD4850-esem van 9.9-es angol full catalyst-tal Vista 32 biten. Felbontás 1440x900. Az mondjuk vicces, hogy sokan írják "pedig crack csere is volt". Nos akkor a hiba egyértelmű release-t szedtetek le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Pinkysx
2009.09.20. 12:55
Szaggat ez mindenen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EA gratulálok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Phantomstr...
2009.09.20. 13:06
Vártam, hogy hátha kihoznak valamit a játékból, úgy tűnik nem lett rossz, de a "GTR alkotói"-tól többet vártam. Azt hiszem idén a Forza 3 lesz a nyerő.

Visszatérve: én az Underground (1) óta egy High Stakes 2 után vágyakozom. A nagy reform meg volt, de egyre távolabb sodródunk a klasszikus NFS-ektől. Valószínűleg lemondhatok róla és egyben a sorozatról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. gera021
2009.09.20. 13:07
én is netröl szedtem le, biztos h nem szereti a 4890-es vga-kat, igy jártunk egész pontosan,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. polarx
2009.09.20. 13:29
Phantomstranger: itt msot mit értessz ez alatt? hogy a shift segédeiként vártál többet tőlük vagy hogy a race on-tól vársz majd többet ha kijön?! csak mert a simbintől volt tán 1-2 ember a shift-nél én úgy hallottam. talán fordítva kéne ezt csinálni EA-től kérni egy grafikai felelőst aki egy jó graff motort össze dobna a gtr alkotóival aztán volna egy nagyon szép nagyon jó fizika meg irányítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Maarki
2009.09.20. 13:30
Hellotok

Elolvastam a hozzászolásotokat hát nekem is volt már nvidiám atim egy mx440nel keztem aztán egy fx5200 aztán jöt az ati 9800, 1650 és most egy asus en 8800gts van
én ilyen gépel játszok alaplap asus p5q proc intel e 8400 és 4Gb kingston hyper x 1066mhz és 1280x1024 élsimítás 8×-os, szűrés 16×-os és minden más fullon ilyen 25-50fps közöt mozog akkor szokot le menni 25re mikkor start van füstöl minden akkor megy le onantol stabilan 30fölöt nekem igy megy a drift számomra billel szörnyü volt kormányal valami hihetetlen érzés szoval ennyit füznék a dolgokhoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Maarki
2009.09.20. 13:48
No.1.

Lehetne egy kérdésem billel probáltad ki vagy kormányal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Chocho
2009.09.20. 13:48
No.1.: Szvsz a CoD 2 elég béna volt, és a 3 sem nagy szám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. pggabesz
2009.09.20. 13:57
Itt van 3 külön ár kategóriájú videokártya, az AMD től és az Nvidiátol is szerintem messze földön veri mind 3 kategóriában a Radeon az Nvidiát.

Én értem azt hogy az NFS SHIFT az Nvidiára lett optimalizálva, és ezért szép pénzt kapott az EA, de gondolhatnának arra a táborra is aki nem dől be az újabb reklámfogásnak, az Nvidia részéről. Én biztos hogy az erősebb Radeon mellett maradok, mert nem kétség hogy erősebb, legfeljebb nem játszom végig a SHIFT-et hanem a dirt2 ig játszok az eggyel meg a GRID-el, mert én szerintem a Codemaster-nél nem kell attól tartani hogy eladná magát az Nvidiának egy kis "apró pénzért".

28-26 k -s kategória:
Nvidia N9800GT-T2D512-OC
AMD RadeonR4850-2D512-OC

47-46 k -s kategória:
NvidiaN260GTX-T2D896-OC
AMD RadeonR4870-T2D1G-OC

57-53 k -s kategória:
NvidiaN275GTX Twin Frozr OC
AMD RadeonR4890 Cyclone SOC

Ha gondoljátok keresgéljetek rá a kártyák tesztjeire meglátjátok az Nvidia alulmarad!!!!!!

Chocho:
A CoD 2 a maga idejébe abszolút nem volt béna,a MoH Pacific Assault-ot simán lealázta!!! A hármat azt nem tudom mert nem játszottam vele a IV azu nagyon bejött hogy valós idejű volt az 5 az kicsit laposabb lett hangulatilag de ahogy csepegtek az infók az újról ami megint valós idejő lesz hát folyik érte a nyálam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Maarki
2009.09.20. 13:59
pggabesz igazad lehet de most a vezető kártya nem a en295gtx vagy valami ilyesmi???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. PH-User
2009.09.20. 14:04
Q6600 @ 3.2
2GB DDR2 800
HD4830 650/1900

1280x1024, AA:8x, ANi:16x, Full Minden

45-50fps
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. pggabesz
2009.09.20. 14:07
Nem is vezető kártyákat hanem a két gyártó egyforma árérékű kártyáit hasonlítottam össze mert hogy sajnos a legtöbb magyar gamer-nek is meg van kötve a keze illetve a pénztárcája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. Leito
2009.09.20. 14:10
Szóval akinek szaggat az valamit nem jól csinált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Bazsa88
2009.09.20. 14:13
Sziasztok, nekem van egy problémám a Shifttel vagyis nem is magával a játékkal, hiszen tökéletesen fut, hanem a kormányommal (Logitech MOMO Racing), amivel nem működik rendesen, hiszen ha be van dugva a kormány, akkor olyan mintha a fel-kurzorgomb be lenne nyomva és mindig a menüben is a legtetejére megy fel és ezt a felfelé menést akkor tudom megakadályozni ha benyomva tartom a féket. Ekkor már tudok rendesen a menükben navigánlni rendesen. beállítani is beállítottam az irányításban a kormányt, semmi hatása. Játék közben meg hiába nyomom a gázt, semmi hatása, bár általában mindig máshogy viselkedik a kormány, van mikor nem is érzékeli. Billentyűzettel természetesen semmi gond, de ha lehet nem szeretnék a kormány adta élményről lemondani. Emellett más autó játékokban tökéletesen működik a kormány és a kalibrátor szerint sincs semmi gond.
Ha valakinek lenne egy hasznos megoldása erre a problémára, vagy találkozott hasonlóval, akkor nagyon halás lennék a segítségért.
Előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. Konkii
2009.09.20. 14:14
Maarki:
De, még egy pár hétig. Bár több mint kétszer annyiba kerül mint egy 4890.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. gera021
2009.09.20. 14:15
bazsa88:
patch majd javitani fogja, csak ki kell várni,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Bazsa88
2009.09.20. 14:18
Hát annak én is örülnék, hiszen nagyon vártam ezt a játékot és én maximálisan szeretném élvezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. Leito
2009.09.20. 14:19
Bazsa88: Bekalibráltad a kormányt windows-ba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Konkii
2009.09.20. 14:19
720BE kihajtja a 4830-at. Alapórajelen a 4870-4890-et már nem, de 3-3,2 GHz elég már azoknak is. De ha nagyon akarod akkor állítasz egyet a szorzón és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. gera021
2009.09.20. 14:19
nagyon sok hibája van a játéknak az már nagyon egyértelmü számomra,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Phantomstr...
2009.09.20. 14:25
polarx: Egész pontosan arra gondoltam, hogy azzal reklámozták, hogy a GTR alkotói készítik ezt is... Az másik dolog, hogy alójában csak néhány embert szerződtettek a projectre. A lényeg, ha professzionális versenyzős játék kell, én maradok a Race és Forza stílusú komolyabb progiknál. A NFS pedig már nagyon rég (az Underground óta) nem NFS. Most már (a teszt szerint) vezetési modell szinten kezd visszatérni. Rakják szemétre a tuningot, szedjenek össze 50-60 méregdrága sportkocsit, rendőröket, meg vidéki pályákat és indítsák újra az IGAZI Need For Speed sorozatot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Maarki
2009.09.20. 14:46
Konkii
Igazad van de """"""jobb is""""""" ami ilyen árba van az a R4870X2
job mint a 4890 de ez mindig egy örök vita lesz hogy nvidia vagy ati, ati vagy nvidia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Bazsa88
2009.09.20. 14:47
Igen, bekalibráltam és tökéletesen működött. A Test Drive Unlimited, NFS Undercover és a GTR2 játékban is kipróbáltam és tökéletesen működik a kormány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Konkii
2009.09.20. 14:56
Maarki: Persze, hogy jobb, az a 2 GPU-s csúcskártya jelenleg. De annyival nem jobb, hogy megérje 2,5-ször annyit kifizetni, mint egy HD4890-ért. Jelenleg minden játékot visz a 4890 1680*1050 maximális grafikán. Mire meg olyan játékok lesznek, amelyek megizzasztják egy kicsit max grafikán, addigra meg az 5870 lesz 60-70 ezer, ami meg már jobb mint a 295 és árban ugyanott vagyunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Maarki
2009.09.20. 15:49
LEhet majd meglátjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Chocho
2009.09.20. 16:02
pggebasz: "A CoD 2 a maga idejébe abszolút nem volt béna,a MoH Pacific Assault-ot simán lealázta!!!"

Nem. A PA egy történetre összpontosító, csapatalapú FPS volt, ami messze túlmutatott a korán. A CoD2 csak az első rész technikailag fejlesztett újragondolása, pár apró újítással.

De itt és most elég a CoD-okból, a téma az NFS legyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. sanyix
2009.09.20. 16:13
ez a kihajtós marhaságot mikor felejtitek el? Akkora egy marhaság az egész hogy az már fáj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Gyuszmák
2009.09.20. 16:15
hali,nekem nem jött be ez a shift,én a pro street 2 néven futtatnám....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Pinkysx
2009.09.20. 17:17
Az EA kiadta legújabb játékát: Need for Speed :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Bxkleg
2009.09.20. 17:25
Ezek az NFSek rég nem azok amik úgy 8-10 éve voltak, nagyon másfelé vette az irányt a széria, HP2 után amik jöttek már nem NFSek csak így nevezik őket. Nem is nagyon játszom már velük, de mindig bepróbálom azért őket hátha... aztán 1-2 óra múlva mennek a lomtárba. Ennél a résznél egy valamin lepődtem meg : a töltési időn!!! Csak nálam tölt perceket a játék????A verseny közben egy röccenés sincs , elég stabilan fut medium/high beállítások mellett, de évek óta nem láttam játékot ami ennyit töltögetett volna....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. polarx
2009.09.20. 17:28
Phantomstranger én szerintem meg az nfs ug2-őt kéne csinálni új graffal vagy másik hellyel.. és most sokan azt mondanák hát ott az UC.. hát nem.. az ug2 egy tényleg jó game volt ha arcade ha nem. az uc meg egy szégyentelen ... Amúgy igen ha szimulátort akarok akkor race07 GTR Evo rFactor ill lassan rFactor 2 mivel elvileg '09 Q4-be jön az is. modok már vannak hozzá hát pöppet jó modok szóval jó game lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Chocho
2009.09.20. 17:31
Bxkleg: "Csak nálam tölt perceket a játék????"

Nálam semmi gond nem volt, gyorsan betöltött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Phantomstr...
2009.09.20. 18:21
polarx: Hátizé... az Underground 2 egy giccses szemét, nulla realitással. Az tenné végképp tönkre a sorozatot ha kijönnének egy grafikailag feljavított változattal. Azt a rész pokolra kívánom mióta kiadták. Annak hála ment el a kedvem az NFS-ektől (illetve azoktól nem, mert az U1-től nem tartom NFS-nek egyiket sem). Inkább maradt volna meg a Need for Speed annak ami, és az ilyen illegális tuningolós szappantartó tologatás lehetett volna külön sorozat pl Underground néven (NFS előtag nélkül).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Azrael
2009.09.20. 18:28
A Witcher bizony jó példa volt, az is pontosan azért került igen hamar letörlésre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. sanyix
2009.09.20. 18:56
Nemtudom mi a baj a witcherrel, max a kezdeti betöltés tart max 20sec-ig a többi 5 sec alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Svindler
2009.09.20. 19:05
Update: felkerült a lemaradt értékelő, elnézést miatta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Adriján
2009.09.20. 19:19
Bocs az "offolásért" de megakadt a szemem vmin.. szal:
pggabesz írtad, hogy: "IV azu nagyon bejött hogy valós idejű volt" (CoD-ról van sz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. ged66
2009.09.20. 19:51
A cod4 valós idejű, nem tudom miről beszélsz. Van benne egy 20 éves visszaemlékezés, de csak egyetlen pálya.

A másik pedig, hogy régebben rallyztam, mostanában már nem (de driftelgetni) szoktunk. Ez a játék messze az egyik legvalósághűbb vezetési élményt nyújtja, szóval ez az arcade-sim dologgal abszolút nem értek egyet. Minden segítség off, + medium, így játszok. Ez egy szimulátor, aki pedig nem tudja irányítani az ne a programot szidja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Blade0012
2009.09.20. 19:59
"de úgy összességében nem szebb a már egy éves GRID-nél"

Ezt nem mondjátok komolyan, a szám tátva maradt...ok van az hogy ízlések és pofonok, de a Shift minden de minden téren részletesebb mint a Grid és fényévekkel valósághűbb.

Amúgy meg érdekes hogy azon van a panasz hogy milyen ul fut, közben a felbontás meg mindjárt 1080p. Talán túl sokat vártok egy 3870-től
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. thspo
2009.09.20. 20:12
a GRID szebb sztem is. De nekem a játék ennek ellenére tetszik, az irányítás először elég veszélyes volt, de be kell állítgatni szépen mindent utána egész jó, bár a hátsó kerekes autókat személyes vélemény szerint billentyűzettel nem egyszerű úton tartani. A gépigény tényleg nem lett annyira baráti, mondjuk nálam 1440-ben full maxon szépen megy élsimítással is (8800ultra), bár a vga-m azért a 3870-nél jóval erősebb meg nem is full HD-ben toltam. Viszont ami tetszett, hogy a játékot, legalább is nálam, egyáltalán nem lassítja be ha sok autó van jelen, ez elég jó pont sztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. pjszilard
2009.09.20. 20:22
Lehetne egy tesztpalya ahol be lehetne allitani a videokartyat es az iranyitas. Mar az is segitene, ha vissza lehetne menni a menube elfelejtve az aktualis versenyt, vagy esetlek kilepni a programbol verseny kozben. Mivel ez nincs, 2 oraba telt ezeket beallitani, ez eleg nagy hiba.

Egy dolog nagyon jo lett a vezeto szemszogebol a nezet. Eddig minden autoversenyt kulso nezetbol jatszottam, de it nem hianyzik. Atkapcsolnam neha, de jatek kozbe jut eszembe, es ugye ott nem nezheto meg mivel is iranyitok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. pjszilard
2009.09.20. 20:23
Meg egy pozitiv, rajottek, hogy egy bena tortenet helyett jobb, ha nincs semmilyen tortenet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. dragonplat...
2009.09.20. 20:37
pjszilard: nálam mondjuk ontos a történet is mint pl. Most Wanted, és Underground 2. A 2 legkirályabb nfs. Amíg nem lesz javulás ezt a játékot fel sem fogom tenni a gépemre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Leito
2009.09.20. 20:43
"előszedem a GRIDet meg a Dirt-öt, azok fényévekkel jobbak."

Grid oké bár amennyit játszottam vele annyit szűrtem le hogy NEM KANYARODIK A KOCSI. De lehet én voltam béna. Na mind1 Dirt: Na az egy akkora kupac MOD game. Legalábbis az irányítás meg a járművek ereje/sebessége MOD. Tuareg 150-et megy max pff valósághű... Meg kanyarba bemegyek azt nem húz kifele már jóhogynem lefullad. Na mind1 ez az én szerény véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Svindler
2009.09.20. 21:14
Blade: a 720p nem változtat rajta, az 1080p-s képek csak azért készültek, hogy legyen szép kép a cikkbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Chocho
2009.09.20. 21:42
Blade: "Ezt nem mondjátok komolyan, a szám tátva maradt...ok van az hogy ízlések és pofonok, de a Shift minden de minden téren részletesebb mint a Grid és fényévekkel valósághűbb."

Hát ha a Gridet full lowon játszottad 640x480-ban, akkor igen. Ha nem, akkor rossz a szemed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. thspo
2009.09.20. 22:45
igen, az tényleg elég vicces amikor hátulról elkapod az autót és átmész alatta, fizika hülyeségéből eredhet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. zseko
2009.09.20. 23:55
Ez a játék az én szemszögemből egy jó nagy gány munka. Grafikailag oké, hogy szépen néz ki, tényleg jól néz ki, bár nálam is közel ugyanazt az fps-t kapom beállítástól függetlenül; de hogy játék közben nem lehet állítani SEMMIT??? Hát melyik idióta programozó találta ezt ki?? Bezzeg hülyeséget beletesznek (gondolok itt a fényerő és egyéb "kép" beállításokra). Na meg az, hogy minden egyes változtatáshoz indítsam újra a játékot... pff... észlény lehetett még az is aki az ablakos módot tette alapértelmezettnek.. és a "menü"(-nek nevezett valami) is elég összecsapott ocsmány munkának néz ki. Bőven elég volt másnál kipróbálni, nemhogy megvenni.
De ez az én véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. tsabszy
2009.09.21. 00:53
nekem nagy problémám ezzel a játékkal, hogy még mindig sehol nincs a GRID-től. semmi nincs ami arra vinne, hogy kipróbáljam. akkor már sokkal inkább DIRT2 mert az GRID rally, de ez a NFS , grafikailag nagyon alulmúlja a race driver-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. leviske
2009.09.21. 01:37
(dragon platform @ 2009 Sep 20, 20:37) pjszilard: nálam mondjuk ontos a történet is mint pl. Most Wanted, és Underground 2. A 2 legkirályabb nfs. Amíg nem lesz javulás ezt a játékot fel sem fogom tenni a gépemre.

Nem mindenkinek fontos a történet. Bár még kipróbálás el?tt állok, nekem olyan stílusú játéknak t?nik, amibe most nem is illene történet... Szvsz a ProStreet vonalát próbálták tovább vinni és tovább fejleszteni.

Történetet nehéz faragni egy autós játékhoz és az utóbbi id?ben ez nem is nagyon ment az EA-nek... Miután mostantól elvileg több NFS verzió fog egyszerre megjelenni, így lefedve nagyobb játékos közönséget, talán valamelyik következ? turnusba belefér egy Olasz meló/vagy Szállító szer? játék is.

Chocho: Megint egy remek cikk, grat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Bootman
2009.09.21. 08:19
Én nem tudom milyen szuper vezetési élményről van itt szó. Egyszerűen alig lehet néhány kanyart bevenni, még akkor is ha beleállok a fékbe. Az autó kicsúszik a fenébe aztán mindenki elmegy mire vissza lehet vele kecmeregni a pályára. A nitró használatát alig lehet észrevenni: semmi lángcsóva a kipufogóból, a kép is alig alig mosódik el, és a használatától alig lesz gyorsabb az autó. 1 napot volt fent ez a játék aztán delete. Még jó hogy nem vettem meg eredetiben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. noherczeg
2009.09.21. 08:45
Akik azt feltételezik, hogy majd 800Ft-os billéren fognak ezel játszani, azokat ki kell ábrándítsam. Ez kormányra lett készítve, ne várja senki, hogy nagyász lesz a szerencsétlen arcade előző részekhez hasonlóan, ha csak a padlógáz/fék kombókat ismeri...

A menü egyszerű és lényegretörő, semmi buktató nincs, baj sincs vele.

4éves gépen pedig tényleg ul fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. pggabesz
2009.09.21. 09:15
Adriján:
"Bocs az "offolásért" de megakadt a szemem vmin.. szal:
pggabesz írtad, hogy: "IV azu nagyon bejött hogy valós idejű volt" (CoD-ról van sz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. somakb
2009.09.21. 09:57
Hát mivel szinte fullon tudom nyomni a GRID-et és ezt is elárulom, hogy hatalmas a különbség a 2 játék autómodelljei és grafikája közt (pedig csak egy 23.000 ftos 700 on huzott HD4830-asom van). Tessék már megnézni a Gridben az autók fényszóróját pl és itt.

Az meg, hogy egy autós játékot valaki BILLENTYŰZETRŐL játszva tesztel az valami oltári vicc. De komolyan. Hogy juthat valakinek eszébe analóg gombokra optimalizált játékot billentyűzettel nyomni, majd bárminemű véleményt kialakítani arról, hogy kell fékezni, hogy nem, ez nonszensz. Ettől a ponttól kezdve az egész teszt viccbe fordul. Pont a leglényegesebb része van nyakonvágva. Billentyűzetről gázadás-fékezés ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Chocho
2009.09.21. 10:06
leviske: Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Chocho
2009.09.21. 10:16
nedcoleman: Sokan szidják a driftet, és tény, hogy egy vicc, de ebben a játékban szerintem vétek többet várni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. pggabesz
2009.09.21. 10:22
Inkább életszerű a drift mint botrányos végre normális, nem egy autó a levegőben csúszva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. pggabesz
2009.09.21. 10:35
Félre ne érts nem vagyok NFS Fan de ez a rész nekem bejön az undercovert végig se vittem mert voolt a Pro Street az elment de a fizika ott is közel volt a nullához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Kange
2009.09.21. 10:39
Hm, ismételten nem értek egyet a cikkel.
Élőszőr is, állítólag nem csal a gép. Nos, volt egy olyan versenyem, ahol egy Gallardo Vs. Murciélago verseny van. Én voltam a Murciélago-val. Első forduló, én vok elől a gép üldöz. Az egy dolog, hogy lerajtol és jobban gyorsult a gép (noha enyém az erősebb kocsi, és perfect rajttal indulok), de még a kanyarokban sem tudtam utána menni ugyanazzal a sebességgel. A gép simán beveszi, én kicsúszok. (BOX-on kormánnyal játszottam) Visszavágó, én üldözöm: mintha kicserélték volna, simán legyorsulom, ráadásul már a pálya felénél 4s-nél nagyobb volt a hátránya. Szal no comment. Minél magasabbra állítod a nehézségi szintet, annál látványosabban csal a gép. Szép, mit ne mondjak, még mindig az Underground 2-nél járunk.
Nagy Forza Motorsport-os vagyok, úgyhogy először azt gondoltam, hogy az ideális ív mutatásával túl könnyű lesz a játék. Hát nem, mivel hiába mutat zöldet, akkor is kicsúszom a kanyarban. Ráadásul soxor még az útról is levezet!
Egyetlen egy pozitíva van a játéknak, a belső nézet. Az tényleg nagyon megdobja a feeling-et. Habár kiakadtam, hogy az R8-as műszerfala sebesség fokozatnak mindig "N"-t mutat... :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. d.stramoni...
2009.09.21. 10:45
Nem nagyon értem, hogy a 4850-esekkel miért 30 FPS nálatok... Mondjuk, nem mindegy, milyen felbontású monitorral.
Nekem csak 1280x1024-es 17"-osom van, a 3870-es meg (AA kikapcsolva, AF csak 2x, a többi full) akadozás nélkül viszi
a natív felbontást - ezen a szinten nekem nagyon is szép a kép. (ja, és csak 6300-as Core2-esem van, gyári frekvencián: 1,86GHz) (9.9-es Catalyst, Vista 32bit, 2GB RAM)

A játék nekem is felemás. Sosem voltam jó szimulátoros, ezért a könnyű arcade cuccokat szerettem - ez meg azért nem olyan
könnyű, mint az előző NFS-ek. Csak billentyűzetem van, és elég nehéz volt megszokni a sajátos csúszáshatárokat - de azért tetszik.
A drift viszont elég kezelhetetlen így... nagy nehezen tudok csak hozzászokni - de sose lesz élvezetes. Nem úgy, mint a Pro Street-ben,
ami ugyan általában rossz játék volt, de a driftet, a gyorsulást és a kétkerekezést nagyon szerettem benne (a Carbonban meg a kanyonpárbajt).

Mégis, bár elég száraz játéknak találom, szívesen játszok vele. Most a 19-es szintnél tartok, és eddig csak egy verseny volt, amit képtelen vagyok
megcsinálni, a csupa Bugatti Veyronos meghívásos verseny - na az talán még a Pro Street végén levő sprintversenyeknél is rosszabb.

Az autók végsebessége csakugyan elég gyenge egy-egy hosszú egyenes végén (biztos azért csalták le, mert nem hiszik, hogy nagyobb sebességnél
meg tudnánk fogni az autót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Chocho
2009.09.21. 11:14
Kange: Ha ezt Te csalásnak nevezed, nem tudom, mit csináltál volna a Most Wantedben. Mindenesetre hasonlót én is láttam, de ugyanakkor azt is néztem, hogy a gép milyen jól vált, ad gázt és vezet. Jobban, mint én. Miután megszoktam, ki tudtam dönteni, vagy rájöttem, hol hibázik mégis.

d.stramonium: Akadozás nélkül viszi, oké, de a 30 fps sem akadozik már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Kange
2009.09.21. 11:20
Chocho: igen, ezt csalásnak hívom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Kange
2009.09.21. 11:48
nedcoleman: érdekes, az biztos, mert én is Pro szinten nyomom. És az egyetlen nehézség az 1v1 versenyek, ahol a lentebb említett dolog történik, ami viszont iritál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. d.stramoni...
2009.09.21. 11:50
Chocho: Akadozás nélkül viszi, oké, de a 30 fps sem akadozik már.

Persze. Csak ez a 4850-től egyrészt kevés, másrészt sokan panaszkodtak,
hogy ez a maximum, gyakran beesik ez alá annyira, hogy szaggat is.
Szóval csak azt nem értettem, hogy lehet, hogy a 3870 nem szaggat,
a sok játékban kétszer erősebb 4850 meg igen. Ezt azzal együtt sem értem,
hogy a játék NVidia-optimalizált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. leviske
2009.09.21. 12:44
Chocho: Nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. sanyix
2009.09.21. 18:29
(pggabesz @ 2009 Sep 21, 08:15) hogy ez már nem ARCAD de még nem is SIMULATOR hanem a kett? közt van félúton. Jahh és itt jegyezném meg hogy szerintem a Grid nem összehasonlítási alap mert az igazi simulátor,ez pedig már írtam hogy nem az.

Fail. A grid messze nem szimulátor, az egy félszimulátor. A shift a csillagvadász szimulátorból(mert inkább ?rhajó mozgása volt az utóbbi nfs-ekben az autóknak, mint autó...) átment az arcade irányba. Félszimulátortól még mindig jó távol van, (pl Porsche unleashed, Gran Turismo, stb). Szimulátor pedig mondjuk az LFS, vagy a Nascar Racing sorozat, de a csúcs életh?ségben az LFS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Blade0012
2009.09.21. 20:14
"...akkor rossz a szemed"

Épp ezzt gondoltam rólad. Hisz annyira nyilvánvalóan szebb a Shift...á mind1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. pggabesz
2009.09.21. 22:08
sanyix:
Nem értek veled egyet de neked az a véleményed nekem mag az és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. sanyix
2009.09.21. 22:30
(pggabesz @ 2009 Sep 21, 21:08) "...akkor rossz a szemed"

Épp ezzt gondoltam rólad. Hisz annyira nyilvánvalóan szebb a Shift...á mind1

Rossz szemekkel lehet szebb. Jó szemekkel egyértelm? hogy a grid mellett labdába sem rúg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. center82
2009.09.21. 23:14
Én most vettem egy Xbox360-at és nekem iszonyatosan bejött rajta a Shift. Nem bírom abbahagyni .) Gyönyörű ahogy kinéz a játékélmény hatalamas és nem kell azzal foglalkozni hogy milyen config van, mert szinte folyik, olyan folyamatos.
PC-n még nem próbáltam, de nem is fogom. NFS Shift egy iszonyatosan jól eltalált játék lett, de lehet hohy nem PC-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Sytyx
2009.09.23. 08:55
No feltettem újra. Hátha az irányításon lehet javítani. A fő bajomon lehetett. Kell próbálgatni a beállításokat, mert ég és föld különbség tud lenni. Így most lehet irányítani nagyjából a kocsit, de még nem az igazi.
Egy 8800GTX viszi 1440*900-as felbontásban, ami van minden maxon (élsimítás, részletesség) és a minimum fps -> 43. Bár nem akar sehogy sem 60 fölé menni, csak menüben.
Van hozzá egy patch, ami állítólag javít a menün (egeret lehet használni), nálam nem működik, de hátha valakinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Multitask
2009.09.23. 12:12
Nálam nincs gond a játék sebességével, 40-50FPS-sel megy általában. Helyette kaptam más finomságot, az még hagyján, hogy fű van az aszfaltban az nem zavaró, de ezek: KÉP1, KÉP 2, 9.9-es Catalyst mellett. Rohadt idegesítő! :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. gera021
2009.09.23. 12:18
tele van hibával ez a játék,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Sytyx
2009.09.23. 13:06
http://www.needforspeed.com/web/nfs/downlo...tch.v1.dl.other
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. gera021
2009.09.23. 13:20
•LAN, azaz helyi hálózat támogatás.
•Teljes egértámogatás a menüben


ennyi, ez nem javitás,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Sytyx
2009.09.23. 14:05
De nálam még mindig nincs egér a menüben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. imi93
2009.09.23. 14:06
nálam a 5-ik(kb.) verseny után ha újat indítok és megy a videó utána meg jön a rajt akkor meg mindig leáll
valaki tudja a megoldást? win 7 és xp alatt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Caine
2009.09.23. 17:24
magyar nyelvet választasz? mert ha igen akkor válassz angol-t
(magyarul nekem is fagy 1-2 verseny után)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. imi93
2009.09.24. 08:33
telepítés közbe vagy a játékba?
am a patch t se ér ert egér most sincs...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. gera021
2009.09.24. 10:03
nekem van egér, de csak az uj crack-al müködik, most már nem is akad annyira, csak minimálisan, javult a helyzet,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Caine
2009.09.24. 11:44
játék elején amikor kérdezi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. jamborka
2009.09.24. 12:40
Meg Kellene venni eredetibe és akkor lehet nem lenne gond!
És akkor lenne jogotok leszólni, vagy akár véleményt mondani róla!

De így hogy crack meg nem tudom mi. hát szánalom......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. gera021
2009.09.24. 13:16
jamborka:

Köszönjük EMESE,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Sytyx
2009.09.24. 15:20
jamborka: Meg kellene csinálni egy játékot rendesen. Akkor meg is venné az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. pggabesz
2009.09.24. 18:16
Ezért lehet letiltanak a fórumról.


jamborka: ANYÁD HOGY VAN (szerintem csuklik)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Konkii
2009.09.24. 18:21
Akkor minek írtad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. pggabesz
2009.09.24. 18:49
Mert ez a véleményem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Konkii
2009.09.24. 18:51
Neki meg az volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pggabesz
2009.09.24. 19:01
Ez így van!

Mindketten leírtuk a véleményünket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Konkii
2009.09.24. 19:02
De valahogy neki sikerült kultúráltabban megfogalmaznia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pggabesz
2009.09.24. 20:17
Az lehet hogy neki jobban sikerült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jamborka
2009.09.24. 20:42
Anyukám köszöni jól van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Konkii
2009.09.24. 20:48
Hát mondjuk mostanában a hulladék játékok kiadásában valahogy inkább az EA jeleskedik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. arkman
2009.09.24. 22:40
jamborka: Érdekes, hogy azok, akik jó játékokat készítenek semmi problémájuk nincs a letöltéssel (és az anyagiakkal), mivel önmagában az, hogy jó sok vevőt vonz. (Lásd például:Activision-Blizzard,Take-Two) Starcraft 2-ben például semmilyen védelem sem lesz az előzetes hírek alapján.

"De ha valamiért nem adok pénzt, /ergo nem veszem meg/ akkor jogom sincs arra, hogy szidjam, maximum megköszönhetem. "
Miért ne lenne rá jogod? Ha rossz, akkor az, függetlenül attól, hogy letöltötted vagy megvetted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jamborka
2009.09.24. 23:14
Írtam, ez az Én meglátásom, Én így gondolom, Te pedig Úgy,

A diablo megvan mind a 2 kiegészítőkkel, starcraft is és a warcraft is! Bár a 3. része már silány lett a szép stratégiából elment szerepjáték felé. de sebaj, megvettem.

Jahh csak nem tudsz majd neten játszani vele, így hát muszáj lesz megvenni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pdx06
2009.09.28. 22:23
Visszatérésnek nem nevezném. Az igazi Need For Speed hangulat csak a Porsche Unleashed-ig volt meg. Klasszikus sportkocsik, disco dance zene, változatos tetszetős pályák, tetszetős tájakon amiből rengeteg volt.

Az Unferground utánmegváltozott az egész fílingje. Igaz az sem volt annyira rossz, de már nem a klasszikus NFS.

...helyesbítek: NFS Hot Pursuit 2 volt az utolsó ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Sytyx
2009.09.29. 14:45
"Meg kellene venni, és akkor lenne miből jobban" Akkor nősülj vaktában. hogy nekem rendes asszonyom legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Csaber
2009.09.29. 15:21
ogli94 : " csak arra lennék kiváncsi van-1 olyan kormány amiben van kuplung és sebváltó. " van a LOGITECH G25 Racing Wheel most 34750 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanke87
2009.10.02. 15:28
hát skacok... ez egyre csak rosszabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sonkolysom...
2009.10.02. 16:48
(Konkii @ 2009 Sep 20, 13:19) 720BE kihajtja a 4830-at. Alapórajelen a 4870-4890-et már nem, de 3-3,2 GHz elég már azoknak is. De ha nagyon akarod akkor állítasz egyet a szorzón és kész.

Hát szeintem a 720Be egy 4850-et simán kihajt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Rebel333
2009.10.09. 09:46
Annyira elegem van már az NFS ekből, hogy már egy cikket sem birok elolvasni róla. Bele-bele olvasgattam, de rögtön rájövök nem hasonlít sem az első sem a második sem a negyedik sem az ötödik részre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rebel333
2009.10.19. 08:08
Az előbbi kijelentésem elhamarkodott volt, végén csak elolvastam a cikket és rájöttem érdemes lenne kipróbálni a játékot. Meg is tettem és abszolút de kellemes meglepetés ért, mert lehet küzdeni, van vezetési élmény. Ha nem is annyira élvezhető mint a NFS 5, de az utána következő részekhez képest nagy ugrásnak tartom. Különösen tetszik ha véletlen neki sodródók a falnak, szinte fáj. Végre egy jó Need For Speed!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. GizmoG
2009.11.16. 02:29
Hat sztem meg eleg elrontott resz lett...nem azert mert a tobbi jobb volt nem errol van szo...de az EA egyre jobban visszafele fejlodik...az iranyitas kormannyal pocsek szinte teljesen kalibralhatatlan h teljesen aterezzuk az auto iranyitasat...a valto nem allithato be 6sebbeseg H séma szerint csak sima le es fel valtast kapunk ami eleg elszomorito miutan az elozo 3 resz (Carbon, Pro street es az Undercover) mar tudta ezt a nem tul bonyolult dolgot...szimulatornak kozel nem neveznem arcadnak meg ugy sem ez telleg egy elcseszett mix lett...en szemely szerint szinte csak autos jatekkal jatszok es csak kormannyal de eddig talan ez volt a legrosszabb amiben reszem volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Richeeyy
2010.08.05. 13:17
Szerintem sem lett valami nagy durranás! Gamepadról irányíthatatlan. Meg valahogy nekem ez a tuningolás trükkölés nem illik egy ilyen "arcade" jellegű játékhoz. Ezen felül pedig a nem is gépigénye hanem az optimalizálása elég rossz lett mert minden max-on (Phenom II 955; HD5850) megy szépen és jól néz ki csak 1-2 pályán érezhetően belassul, és szenved.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!