iPon Cikkek

Nintendo E3-as bemutató összefoglaló

Dátum | 2015. 06. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo tartja magát ahhoz, hogy igazából nem akar részt venni abban az E3-as játékban, amit a nagy konzolgyártók és kiadók tartanak egymás között. Ennek megfelelően idén is egy online közvetítéssel jelentkeztek, melyben kifejezetten a következő hónapokban Wii U-ra és 3DS-re megjelenő játékokkal foglalkoztak. A műsor felépítése rendkívül rossz volt: az egyes bejelentéseket rendszeresen sok-sok percnyi fejlesztői beszélgetés követte, és maguk a játékok sem feltétlenül azt hozták, amit a rajongók vártak volna. Több bejelentés ráadásul az előadáson kívülről jött, azonban úgy gondoltuk, azokról is írunk itt, hogy a Nintendo E3-as jelenlétét egy helyen tudjátok áttekinteni. Éppen ezért a cikkben nem is a műsor időrendjéhez ragaszkodunk, hanem egyszerűen csak címekre leosztva közöljük az információkat. Star Fox Zero a Platinum Gamestől Maga Shigeru Miyamoto nagymester jelentette be, hogy készül a Star Fox Zero a Platinum Games fejlesztésében, és már idén karácsonykor meg is jelenik Wii U-ra. Az új játék világa nagyjából az 1997-ben megjelent Star Fox 64-re épül, de egy rakás új bolygóval. Visszatérnek olyan hajók is benne, mint az Arwing és a Walker, amik eredetileg a Super Nintendóra szánt Star Fox 2-ben jöttek volna, de az a játék végül sosem jelent meg. A játék direktora Yugo Hayashi a Nintendo részéről, és Yusuke Hashimoto a Platinum Gamestől. Habár a Platinum-vezér Hideki Kamiya hatalmas Star Fox-rajongó hírében áll, semmilyen formában nem vesz részt a fejlesztésben. A direktorok elmondása szerint az új Star Fox ugyan behoz néhány újabb, filmszerűbb elemet, azonban a játékosok a Wii U GamePadjén mindig a hajó belső nézetét fogják látni, és még az átvezetők alatt is irányításban maradnak: amíg a tévén zajlik egy jelenet, mi akkor is körbenézhetünk a GamePad használatával. Habár a Platinumtól a komplex harcrendszert szoktuk meg, Miyamoto megerősítette, hogy a Star Fox alapvetően egyszerű marad. Az irányításhoz továbbra is elég a két analóg kar, a célzáshoz pedig maga a GamePad, míg a klasszikus visszafordítós manővert is előhozhatjuk egy gomb megnyomásával. A küldetések jellemzően két-három fázisból állnak majd, melyekből némelyik lineárisabb lesz, némelyik pedig engedi a szabad felfedezést, és az egyéni útvonalak megtalálását.
Előzetest kapott a Fire Emblem Fates A Fire Emblem-sorozat új neve Japánban mostantól Fire Emblem Fates, az új rész pedig Nintendo 3DS-re jelenik meg, de nem csak a szigetországban. Egyelőre annyit tudni róla, hogy az Intelligent Systems fejleszti, és valamikor 2016-ban jut majd el nyugatra.
Nem tűnt el a Shin Megami Tensei X Fire Emblem Eredetileg 2013-ban jelentették be a játékot, majd tavaly áprilisban láttunk róla egy új előzetest, sokat azonban nem hallottunk róla azóta sem. Örömhír, hogy a Fire Emblem és a Shin Megami Tensei sorozatokat ötvöző játék nem tűnt el, ráadásul át is nevezték kicsit: most már Fire Emblem Shin Megami Tensei néven kell illetni. Az anyag 2016-ban jut el nyugatra.
Mario & Luigi: Paper Jam - új szerepjáték, mely két sorozatból merít Habár a Mario & Luigi-sorozat és a Paper Mario is egyfajta szerepjátéknak tekinthető, mindkettő erősen eltérő játékelemekkel rendelkezik, és máshogy is néz ki. Most azonban a Nintendo és az Intelligent Systems összehozza a kettőt, így született meg a Mario & Luigi: Paper Jam. Az alapvető játékmenet a Mario & Luigi-sorozatból érkezik, ám áthatják a papírkészítős elemek a Paper Marióból. Az anyag Nintendo 3DS-re jelenik meg, egyelőre nem tudni, hogy mikor.
Mario Tennis: Ultra Smash még idén Wii U-ra Mario és barátai szeretnek rendszeresen sportolni, ám a teniszpályára legutoljára 2012-ben léptek a 3DS-re megjelent Mario Tennis Openben. Most visszatérnek: a Mario Tennis: Ultra Smash még az idei ünnepi szezonban megjelenik Wii U-ra. A játék pontosan olyan, amilyennek várnátok.
Animal Crossing: Amiibo Festival - újabb partijáték a láthatáron Habár sokan egy új, rendes Animal Crossing-játékra számítottak, valójában nem ez következett be, a Nintendo inkább csak a címet akarja felhasználni egy olcsóbb partijátékhoz. Az Animal Crossing: Amiibo Festival tulajdonképpen a Mario Partyhoz hasonló táblás játék Wii U-ra, amit valószínűleg azért remek élmény lesz együtt tolni a családdal. Ennek örömére a Nintendo négy új Amiibo-figurát is előállít: Isabelle, Tom Nook, KK Slider és Mabel érkezik a játékkal egy időben, az idei ünnepi szezonban.
Dátumot kapott a Xenoblade Chronicles X A Japánban már április 29-én megjelent játék még idén megjön nyugatra, egészen pontosan december 4-én. A Wii-re megjelent zseniális JPRG, a Xenoblade Chronicles folytatásáról van szó természetesen, a megcélzott platform azonban ezúttal már a Wii U.
2016 elején jön a Hyrule Warriors Legends Korábban már írtunk róla, hogy a Wii U-ra megjelent Hyrule Warriors átköltözik a Nintendo 3DS-re, és megkapja a Legends szócskát a nevébe. Eiji Aonuma, a Legend of Zelda-sorozat producere elmondta, a játék tartalmazni fogja az eredeti változathoz megjelent összes DLC-t, valamint további extra pályákat és karaktereket a The Legend of Zelda: The Wind Wakerből. A játék egyébként kompatibilis lesz a Wii U-s verzióval is.
The Legend of Zelda: Tri Force Heroes - nem egy klasszikus Zelda Mivel az igazi, nagy, nyitott világú Zelda-játék továbbra is csak készül, és ki tudja, hogy mikor jelenik meg, a Nintendo kénytelen volt valamivel helyettesíteni, ami vélhetően leginkább ismét csak csalódás lesz a rajongóknak. A Tri Force Heroes ugyanis, ahogy a neve is sejteti, leginkább a többjátékos mókára koncentrál, azon belül is hárman működhetünk együtt a puzzle-ök megoldásában és a harcokban. Mindhárman egy-egy Linket irányítunk, akit mindenféle ruhákba lehet felöltöztetni. A Nintendo külön hangsúlyozta a Totem Mechanizmust, aminek segítségével a játékosok egymás hátára állhatnak, és úgy érhetnek el korábban megközelítetlen helyeket. A játékban helyet kap egyjátékos rész is, ahol a mesterséges intelligencia vezérli a többieket. A megjelenésre idén ősszel kell számítani, kizárólag 3DS-re.
Nintendo karakterek jönnek a Skylanders SuperChargersbe A Skylanders már önmagában is hatalmas siker, így el tudjátok képzelni, milyen szinten odalesznek a gyerekek attól, hogy a megszokott figurák mellé még Nintendo-karaktereket is be tudnak majd tenni. Az új SuperChargersben ugyanis pontosan ez fog történni, megjelennek ugyanis olyan hibrid figurák a Nintendotól, amik egyszerre használhatók Skylanders- és Amiibo-figuraként is. Donkey Kong és Bowser biztosan megjelenik majd a Skylandersben, de további karakterek is várhatóak.
Genei Ibun Roku #FE - új szerepjáték az Atlustól Azt már megszokhattuk, hogy a japán szerepjátékok neveit teljesen felesleges megpróbálni értelmezni, és nincs ez másként a frissen bejelentett Genei Ibun Roku #FE esetében sem. Az anyagot a JRPG-veterán Atlus fejleszti, és a modern Tokióban játszódik, egy kis alternatív valósággal megspékelve, meghintve a Fire Emblem néhány játékelemével. A játék valamikor 2016-ban jelenik meg Wii U-ra.
Ősszel jön a Fatal Frame: Maiden of Black Water Mármint nyugatra, mert ugye Japánban már hónapokkal ezelőtt megjelent. Azóta is fáj a szívünk érte, hiszen a Fatal Frame-sorozat tagjai ott vannak minden idők legfélelmetesebb horrorjátékai között - sőt, a második rész szerintem konkrétan a legfélelmetesebb. Szerencsére az új részt mi is megkapjuk Wii U-ra, idén ősszel.
Super Mario Maker és a 8 bites Amiibo A sokadik bejelentett Mario-játékban egyszerűen készíthetünk Super Mario-pályákat, mintha csak tollal rajzolnánk papírra - csak jelen esetben a Wii U GamePadjének képernyőjére rajzolunk. Az elkészített pályákat aztán egy mozdulattal megoszthatjuk majd a világgal, ami azt jelenti, hogy valószínűleg soha nem fogunk kifogyni új és kreatív Super Mario-pályákból. A játék mellé érkezik egy 100 oldalas könyv, ami részletesen bemutatja a pályakészítő összes elemét és lehetőségét.
Ennek örömére pedig a Nintendo újfajta Amiibo-figurákat is kiad (ki számolja már, hányadik verzió). A Nintendo Amiibo-figurái így is rendkívül sikeresek, és így is felkeltik a rajongókban a vágyat, hogy megszerezzék mindet, de úgy érezzük, hogy ez a 8 bites Mario iszonyatosan menő lesz. Mindez egyébként az eredeti Super Mario 30 éves születésnapjára készül, és nem csak Mario várható, lesznek még mások is. Ha ezt a fajta Amiibo-figurát csatlakoztatod a játékhoz, akkor megjelenik egy nagy gomba a pályán, amit felvéve Mario megnő, és képessé válik minden oldalról kiütni az építőkockákat - továbbá egy retro-stílusú képernyőfilter is rákerül a megjelenített képre.
Európai és amerikai dátumot kapott a Yoshi’s Woolly World A rendkívül aranyos, és most már kooperatív módot is tartalmazó új Yoshi-játék június 26-án jelenik meg Európában, amivel jelentősen jobban jártunk, mint amerikai barátaink, nekik ugyanis október 16-ig várniuk kell.
Animal Crossing: Happy Home - lakberendezés 3DS-en Igen, továbbra is minden létező irányból feji a legnépszerűbb címeit a Nintendo. Mi sem jobb példa erre, mint az előző oldalon ismertetett táblás Animal Crossing, meg a mostani, lakberendezős Animal Crossing. Ez tulajdonképpen nem más, mint az Animal Crossing-játékok népszerű minijátéka, amiből egy teljes címet varázsolnak a Nintendo jóemberei. Ahogy azt megszoktuk, sok-sok állatnak rendezhetünk be otthont, kívülről-belülről, nagyon részletesen testreszabva mindent. Az anyag október 2-án jelenik meg csak Nintendo 3DS-re.
Metroid Prime: Federation Force - nem ezt a Metroidot kerestük 2010 óta nem készült új Metroid-játék, a legutolsó Metroid Prime pedig egészen konkrétan 2007-ben jelent meg. A rajongók tehát nagyon vártak már egy új részt, bár vélhetően nem pont ilyenre gondoltak - ahogy a Zelda esetében sem. A Metroid Prime: Federation Force ugyanis alapvetően egy négyfős kooperatív multiplayerre kihegyezett anyag, a Metroid Prime bejáratott játékmenetével és világában. A megjelenésre 2016-ban kell számítani, kizárólag Nintendo 3DS-re.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!