iPon Cikkek

Olcsó gamepadek tesztje

Dátum | 2009. 05. 15.
Szerző | Chocho
Csoport | EGYÉB

Ma, a konzolok egyre komolyabb térhódítása idején sorra jelennek meg az olyan játékok, melyek ugyan a számítógépeken is tiszteletüket teszik, fő platformjaik jegyeit azonban képtelenek végleg maguk mögött hagyni. Az akciójátékok egymás után másolják a Gears of War fedezékharcra épített játékmenetét, míg az autós és repülős programok egyre csak távolodnak a billentyűzet optimalizált használatától. Ezekben az ínséges időkben a különböző játékvezérlő-eszközöknek nagyobb szerep jut, s közülük is kiemelten jó helyet foglalnak el az univerzális kontrollerek, alias gamepadek.

Szinte minden, nem kifejezetten PC-hez köthető stílust képviselő játékban hasznukat lehet venni, ám jó kérdés, hogy a bőséges kínálatból vajon melyek azok, amik igazán megérdemlik a figyelmet? Tesztünkben öt különböző kontrollert vettünk górcső alá, négy különböző gyártótól és három jól elkülöníthető árkategóriából. A cél az elérhető áron kapható eszközök legjobbjának megtalálása volt, de az összhatás végett a közel tízezres kategóriáig is elmerészkedtünk.

Akármilyen szép is, ma már sokszor kevés
Mivel egy kontrollernek nagyon sokrétű szerep jut a játék alatt, az ergonómia, a súly, az anyagminőség és a kinézet is kiemelten fontos szerepet kap. Hisz ne feledjük el, hogy egy jobb játék esetén akár órákra is ott ragadhatunk a monitor előtt, és ilyen esetben egész végig a választott játékszer lesz a kezünkben. Azt fogjuk nézegetni, nyomkodni, forgatni, szóval ha akár egy kicsit is elégedetlenek vagyunk vele az első órában, biztos, hogy a probléma folyamatosan jelentkezni fog. Cikkünk tárgyai sorrendben a Manta MM816, a Logitech ChillStream, a Trust GM-1520, a Genuis MaxFire G-12U Vibration, és végül a Logitech RumblePad II Cordlessje. A teszthez a Racedriver GRID-et, a Devil May Cry 4-et, és a már kicsit koros, de műfaja alapján PC-n különös madárnak számító Rayman 3-at használtuk.

Manta MM816

Tesztünk legolcsóbb darabja a Manta istállójából indult, s mint ilyen, nem támasztottunk vele szemben túl magas elvárásokat. Ennek ellenére a doboz meglehetősen igényesen festett, és az alján feltüntetett "Vibration Feedback" felirat is kellemes csalódásnak bizonyult. Kibontani sajnos csak ollóval lehetett, és a műanyag nagyon éles volt, szóval óvatosan essen neki, aki egy ilyen gamepad beszerzése mellett dönt. Az ára alulról súrolja a 3000 Forintot, így ezért többet nem is várhatnánk. Azt azonban komolyan sérelmeztem, hogy elsőre a Windows Vista fel sem ismerte, s mikor beleolvastam a mellékelt használati utasításba (melyben volt magyar oldal is), azt az utasítást találtam, hogy "helyezze be a CD-t". Ezzel csak annyi a gond, hogy az MM816-hoz nem jár semmilyen telepítőeszköz.

Íme az MM816... hát... láttam már szebbet is...
A kicsomagolást követően elsőként a nagyon nagy mérettel szembesülünk, s igazán csak a kezünkben vesszük észre, milyen előnytelen kivitelezést kapott az MM816. Az ujjaink néha alig-alig érik el a középen elhelyezett gombokat, s mielőtt még a nagyobb kezűek arra gondolnának, hogy ez náluk nem lehet probléma, ott a két nagyon közeli analóg kar, amik valahogy folyton összeakasztják az ember hüvelykujjait. A design úgy önmagában is elég zavarbaejtő. Az egész gamepad átlátszó, kék műanyagból készült, ami úgy tűnt, hogy jól bírja a strapát, mégis, látványnak nem túl szívderítő, sőt, kifejezetten csúnya.

Az MM816 kivitelezése tehát nem valami fényes, és a rossz gombkiosztás is csak ront a dolgokon. A D-Pad (az a kerek, nyolc irányba nyomható gomb a bal oldalon) túl nagy, így könnyű félrenyomni, a baloldali négy gomb pedig a kontroller mérete miatt néha nagyon messze van. Öröm az ürömben, hogy ezek viszont nagyon jó anyagból vannak, és elég nagyok is, így ha eltaláljuk őket, biztos, hogy nem lesz probléma a félrenyomásukból. Az utolsó említésre érdemes négy gomb - jó konzolos szokáshoz híven - az MM816 csúcsán helyezkedik el, és a két mutatóujjhoz tervezték őket. A felső kettővel nem volt semmi baj, ám az alsó pár hatalmas nagy lett. Elsőre egy ravaszra emlékeztetnek, de használat közben könnyen értelmét veszti az ötlet, mert a gombok túl mélyen vannak a gamepadban. Azaz gyors egymásutánban való nyomogatásra teljesen alkalmatlanok.

Az analóg karok nagyon jól működnek az MM816-on, de a D-Pad hatalmas
Ergonómiailag az MM816 messze a legkényelmetlenebb választásnak bizonyult, viszont a játékok alatt meglehetősen vegyes teljesítményt nyújtott. A GRID-ben a Manta analóg karjai voltak a legfinomabbak, és a gyorsabb autók irányításában ez óriási segítség volt. Az alulsó két "ravasz" minősége miatt a gáz az X gomb volt (ahogy a Gran Turismoban megszokhattuk), s bár a háromszög és a kör még mindig messze voltak, kellemesen róttuk a köröket a Codemasters autós őrületében. A Devil May Cry 4-nél viszont az MM816 volt a legnagyobb vesztes. A sok gomb egyszeri használata miatt a kezünk folytonos megerőltetésnek van kitéve, így akciójátékokhoz szinte leírhatatlanul előnytelen a Manta a hatalmas mérete miatt. Az analóg karok itt is nagyon finomak voltak, de ez ebben a játékban aligha számít valamit. Végezetül Rayman következett. Mivel ez kevesebb gombot használ, az MM816 nem vallott szégyent különösebben, ám a többi versenyzőhöz viszonyítva így is maximum közepesnek volt nevezhető.

A legvégére hagytam a fekete levest: az MM816 nem rezeg, legalábbis akárhogy próbálkoztunk, nem sikerült elérnünk a dobozra írt hatást. Ez már csak azért is furcsa, mert az átlátszó kivitele miatt láthatóak a rezgető motorok. Mégis, akárhol néztem utána, egyetlen fórumon sem találtam olyan MM816 tulajt, akinek rezgett volna a Manta terméke. Mivel a CD-t nem kaptuk meg a dobozban, s az Interneten sem találtunk semmilyen meghajtóprogramot, ezt súlyos feketepontként kell értékelnünk.

Update: Kiderült, hogy van driver az MM816-hoz, csupán el lett dugva, mint a húsvéti tojást. Innen letölthetitek, köszönet érte a Victore nevű fórumozónak!

Logitech ChillStream

A következő lépcsőfok a már jóval elismertebb gyártó, a Logitech 9000 Ft-ba kerülő kontrollere, a ChillStream. Mikor megláttam, azt hittem, hogy egy Xbox 360 kicsinyített gamepadjét tartom a kezeim között, ám a hangzatos ventillátoros hűtés éppen elég volt ahhoz, hogy kiemeljem az egyszerű klón skatulyájából.

Még a gombok színe és neve is teljesen megegyezik az Xbox 360 kontrolleréivel
Mivel a ChillStream szakasztott úgy néz ki, mint egy Xbox 360 kontroller (még a Windows is annak ismeri fel), az ergonómiai kivitelezésével nem lehet sok gond. A fogása jó, az anyaga nem izzasztja a kezet, a gombok pedig a nagytestvértől megörökölt pontokon foglalnak helyet. A ChillStream nem rezeg, de helyette hűt, ám nem hiszem, hogy ez jó ötlet volt a gyártótól. A ventillátor elvileg a kezünk kényeztetése végett kerültek a helyükre, s két módban üzemelhetnek, ám hosszú távon mindkettő fájó izületeket eredményezett. Ráadásul hangosak is, ami hosszú távon elég idegesítő.

A ventillátor a teljes kézfejünket kényeztetni hivatott...
A gombok nagyon jól kezelhetőek és jó helyen is vannak, míg az analóg karok is pontosan és finoman mozognak. A ravaszok szakasztott másai az Xbox 360 kontrolleréinek, és a D-Pad is tökéletes méretet képvisel. Egyedüli hátránya a kivitelezésnek, hogy míg az MM816 túl nagy volt, addig ChillStream túl kicsi. Nagyobb kezekhez nem nagyon tudom ajánlani, valamint a súlya is túl könnyű, így szinte észre se vesszük, ha kicsit túlságosan is megnyomorgatjuk szegényt. Női kezekhez azonban kifejezetten ajánlott lehet.

A hűtőrendszer nem valami díjnyertes ötlet
A ChillStream játékok alatt nagyon jól teljesít, hisz ez az egyetlen olyan gamepad a felsorolásban, amelyiket be sem kell kalibrálnunk a programokhoz. A GRID-ben végre a ravaszokkal is adhatjuk a gázt, ám az analóg karok nem annyira finomak, mint azt a Manta esetében tapasztalhattuk. A Devil May Cry 4 alatt a ChillStream viszont messze jobban teljesít, köszönhetően a nagyon jól elérhető gombkiosztásának. Szinte azonnal tudjuk, mit mikor kell nyomni, és egy pillanatig sem esünk ki az akció ritmusából. A Rayman 3-ban sem volt különösebb gond, noha az analóg karok rángatásakor kicsit féltem, hogy a gamepad eltörik a kezemben. Ami sokkal zavarbaejtőbb, az a magas ár, hiszen a PC-s változat a PS3-hoz készítettnek a háromszorosába kerül. Utóbbi is felismertethető a PC-vel, de csak egy barkácsolt driverrel működik, így nem nevezhető hivatalosan támogatottnak.

Trust GM-1520

A Trust által készített GM-1520 elsőre visszalépésnek tűnt a ChillStream után. Külsőre arcátlanul másolja a Playstation irányítóeszközét, és úgy összességében egyszerűbbnek tűnik a Logitech portékájánál. A doboz ezúttal is tartalmaz magyar használati utasítást, ami ezúttal nem csal, és tökéletesen betölti funkcióját. Más extrát ne várjunk, a Trust ugyanis mindössze 200 Ft-tal kerül többe a Logitech  ChillStreamnél. Ennek ellenére azonban sokkal kellemesebb összhatást nyújt annál.

A formavilág elsőre furcsának tűnhet
Érdekesség, hogy a GM-1520 nem csak PC-hez, de Playstation 2-höz is csatlakoztatható. Ezt nem átalakítóval, hanem a kábel végével oldották meg a készítők, hisz az USB port mellett ott fityeg a PS2 csatlakozója is. Elsőre nagyon megdöbbentem ennek láttán, de később kellemesen csalódtam, hisz egy átalakító állandó felhelyezése ronthatna a játékélményen, ha épp egyik gépből a másikba akarnánk csatlakoztatni a 1520-at. Egonómiáját tekintve a Trust szín ötösre vizsgázik. Minden gomb elérhető távolságban van, és bár a D-Pad itt is nagyobb a kelleténél, messze sem okoz annyi gondot, mint tette azt a Manta esetében. Fogásra egy kellemesen stabil irányítóeszköz érzetét kelti, és a súlya is nagyon rendben van. Rezegni a 1520 sem tud, viszont nem is ígéri, így ezért nem vonok strigulát.

Mind a D-Pad, mind a gombok remek kivitelezést kaptak
Az anyagminőséggel sem volt semmi gond, sőt, a Trust volt az egyetlen olyan olcsókategóriás gamepad, ami mellett hosszú órák alatt sem izzadt meg a kezem. Nagy meglepetés ez a gyártótól, hisz a Manta mellett ez volt az a kontroller, amiről a legkevesebbet tudtunk, összességében pedig a legkellemesebb csalódásnak bizonyult.

Sajnos ravaszok helyett itt is csak gombokra futja
Játékok alatt is nagyon pozitívak a tapasztalataink. A GRID-ben a PS-en már megszokott (és a Mantánál is alkalmazott) irányítást állítottuk be, ám itt remekül működött, és hosszú órákra élvezetes játékot biztosított. Az analóg karok ugyan lehetnének kicsit finomabbak (ebben még mindig az MM816 a nyerő), de ezt leszámítva a 1520 autós játékokhoz is bátran ajánlható. A DMC 4-ben is jól teljesített a gamepad, ám a ChillStream szintjét nem érte el. A gombok gyors csapkodásakor hiányzott a két ravasz magabiztossága. A Rayman 3-hoz viszont a Trust volt a legjobb, hisz az analóg karok nagyon jól bírták az állandó strapát.

Genius MaxFire G-12U Vibration USB

A Genius volt a második legdrágább a palettán: az ára négy és félezer Forint, ami miatt a Trust minősége után nagyon komoly ugrást kellene produkálnia. Sajnos azonban azt kell mondjam, hogy ez távolról sincs így. A csomagolás itt volt a legigényesebb, még install-CD is járt hozzá, viszont ez nem ért semmit, mert a Windows Vista már nem elégszik meg a régi, XP-s driverrel.

A csomagolás messze a legigényesebb
A MaxFire külsőre egy kicsit módosított Xbox 360 kontrollerre emlékeztet, és méretében is azon a szinten mozog. Fogni kényelmes, ám az anyaga nagyon előnytelen a hosszú ideig tartó játékhoz, hisz a sima műanyag alig fél óra alatt megizzasztja a kezet. A gombjai a Trust után elég gyenge minőséget képviselnek, ugyanis krómozott műanyagból vannak, ami miatt nagyon csúsznak. Könnyű melléjük nyomni, ráadásul a Genius az egyetlen gyártó, amelyik nem írja rá a gombokra azoknak nevét, csupán melléjük. Ez nagyon irritáló volt a játékok alatt, nem is értem, hogy miért döntöttek így.

A gombok a csillogó felület miatt nagyon csúszósak
A ravaszok itt is egyszerű gombok, ám akárcsak az MM816-nál, itt is túl mélyen ülnek a kontroller testében. Kényelmetlen használni őket, és néha hiába érezzük úgy, hogy megnyomtuk őket, semmi sem történik. Szerencsére a D-Pad legalább tökéletes, egy szinten van a ChillStreamével. Ami kiemeli a Geniust a többi közül, az a rezgés, ami ennél az egy kontrollernél működött folyamatosan. Nem mondom, hogy a legjobb, amit tapasztaltam eddig, de megteszi, és végre nem csak ígéret a hangzatos "vibration" felirat.

Hogy miért nem írják rá a gombokra a számokat, rejtély...
Játékok alatt sem túl rózsás a helyzet. A GRID-ben ugyan jól mozogtak az analóg karok, ám a gombok nagyon gyengén szerepeltek, így autós játékosok inkább ne válasszák a MaxFire-t. A Devil May Cry 4-ben jól teljesít a Genius, és mivel emlékeztet az Xbox 360 kiosztására, meglehetősen könnyű hozzászokni. Viszont a kezet így is, úgy is izzasztja, ami miatt a folyamatos akció és a gyors reakcióidő erősen csorbát szenvedhet. A Rayman 3 a legigénytelenebb az összes tesztprogram közül, mert ahogy az összes gamepad-del, a MaxFire-rel is elvolt, de akárhogy nézem, a Trust a több, mint egy ezressel olcsóbb ára mellett is köröket ver a Genius vezérlőjére. Kár érte.

Logitech Rumble Pad II Cordless

Igen-igen, elérkeztünk az igazi nagyágyúhoz. A Logitech zászlóshajója évek óta a Rumble Pad széria, és mint ilyen, a Cordless is meglehetősen súlyos árat kóstál. Közel 9000 Forint, így messze kilóg az eddig bemutatott típusok közül. Hogy akkor mégis mit keres a tesztben? Nos, meg szerettük volna vizsgálni, hogy megéri-e a súlyos ezreseket, és ha igen, akkor vajon mennyi mindenről kell lemondania annak, aki az olcsóbb modellek közül kénytelen csemegézni?

Az egyetlen olyan kontroller a tesztben, amihez nem kell kábel
A Rumble Pad II, akárcsak a 1520, a Sony által tervezett Playstation irányítótól örökölte külső adottságait. Ám míg a Trust szakemberei eltértek a formulától, ahol csak lehetett, addig a Logitechnél ez láthatóan nem volt cél. Talán kicsit nagyobb, mint a PS3 kontrollere, de ha már volt olyan az Olvasó kezében, vagy legalább látta, nos, tudja, mire számíthat: tökéletes gombkiosztás, kiváló analóg karok, és kiemelkedően finom D-Pad jellemzik a Rumble Pad II-t. Ráadásul ez az egyetlen olyan kontroller a tesztben, amelyik nem kábellel csatlakozik a számítógéphez. A hozzá adott érzékelőt kell csak az USB-re dugni, s máris élvezhetjük a drótok nélküli teljes szabadságot. Persze a Rumble Pad II elemeket eszik, de koránt sem annyit, mint azt gondolná az ember.

A gombkiosztás minden PS tulajnak ismerős lehet
Az anyagminőséggel sincs semmi probléma, a kényelem pedig tényleg a legjobb, amit kaphatunk a pénzünkért. A Cordless súlyos, de nem nehéz, és van olyan masszív, hogy egy nehéz játék utáni dührohamot is gond nélkül elvisel. Ráadásul rezeg is, noha korántsem mindig, mikor kéne neki. Pontos szisztémát nem véltem felfedezni a dolog mögött, így elképzelhető, hogy csak a programok támogatásával volt probléma.

Hát... ravaszt itt se találunk
A játékok alatt is tökéletesen teljesít, a kábel hiánya abszolút nem érződik a reakcióidőn. Ha akarunk, egészen széles szögből is játszhatunk, vagy kimehetünk az ajtóig, a dolog akkor is kifogástalanul működik. A GRID-ben nincs is jobb, mint egy wireless irányítóval farolgatni a monitor előtt, és Nero is sokkal finomabban és ügyesebben csapkodott a kardjával, mint bármelyik előbb bemutatott eszköz esetében.

Összegzés

Manta MM816


A Manta sokat akart markolni, de keveset fogott. Hiába a látványosra tervezett design és a vibrációs motorok, ha előbbi csúnya, utóbbit pedig nem lehet működésre bírni. A mérete túl nagy, a gombjai messze vannak egymástól, és még sorolhatnám. Egyedül az analóg karok érdemelnek egy fejbiccentést, mert az MM816 szállította a legfinomabbakat a teszt tagjai közül, de minden más elég hozzá, hogy ne ajánlhassuk.

Értékelés: 30/100

Logitech ChillStream

Az első Logitech jól teljesített, ám árához képest ez messze sem volt elég. A hűtőventillátorok rendszere kissé elvetélt ötlet, és e helyett a rezgésnek sokkal jobban örültünk volna. A gombkiosztás remek, ahogy a designt sem érheti rossz szó, ám a mérete és a súlya elég barátságtalan, törékeny irányítóeszközzé teszi. Női játékosok előnyben!

Értékelés: 40/100

Trust GM-1520

Egyértelműen a legnagyobb meglepetés. Az árához képest messze a legtöbbet nyújtó gamepad a többi közül, és ha megbocsátjuk a kicsit furcsa alakját, egy nagyon kellemes játékvezérlőt tudhatunk magunkénak. A kicsit erős analóg karok és a rezgés abszolút hiánya levonnak ugyan valamennyit a végső pontszámból, de mindennek ellenére ajánlott vételnek tartjuk.

Értékelés: 70/100

Genius MaxFire G-12U Vibration USB

Nagy csalódás volt, mert egy olyan neves gyártótól, mint a Genius, sokkal többet vár az ember. A viszonylag kellemes design rossz anyagminőséggel párosul, és sem a gombok, sem az analóg karok nem nyújtják az árhoz méltó teljesítményt. Nem mondjuk azt, hogy nem ajánlott, de semmivel sem több egy közepes konstrukciónál.

Értékelés: 50/100

Logitech Rumble Pad II Cordless

Egyértelműen a csúcs, és bár az árhoz képest még mindig nem az igazi, fényévekkel körözi le a ChillStreamet. A wireless kivitelezés nagyon jó ötlet, és mind ergonómiai, mind esztétikai szempontból ideális megoldás lehet. A gamepadek teljesítményét értékelve kétségkívül a Rumble Pad II kell, hogy kapja a legmagasabb pontszámot a felsorolásban, megérdemli.

Értékelés: 90/100

Chocho

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

41. Victore
2009.05.15. 11:23
VISSZA A CIKKHEZ

Nekem Manta MM816-osom van, és számomra minden szempontból tökéletes, főleg az árához képest. Driver nélkül természetes, hogy nem rezeg, van olyan gamepad ami igen? :-o
Anno megvettem, megkerestem hozzá a drivert a kedves G-betűs keresővel, és tökéletesen működik...
Ha valakit érdekel, linket is mondhatok.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Svindler
2009.05.15. 11:37
Illeszd be ide kérlek, másokat is érdekelhet, hogy hol található driver hozzá, ha már a csomagolásnak nem része (pedig kéne)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Victore
2009.05.15. 11:40
Rendicsek, íme:

http://www.manta.com.pl/centrum.php?lang=e...31210&x=54&y=12

Működik XP-n, Vistán, és a Windows 7-emen is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. kicsirobi
2009.05.15. 11:40
Helló!
Csak szólnék,hogy az a Logitech ChillStream kb 9-10e Ft körül vannak,és szerintem az nem éppen az olcsó kategória.
Csak észrevétel volt

De ha itt ennyi gyorsan rendelek is egyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Phantomstr...
2009.05.15. 11:43
Nekem az Xbox 360 kontroller jött be legjobban. Minden ismeri, és kifogástalanul működik mindenel. Egy kicsit az is kicsi, de amúgy jól eltalált darab, és a vezezetékes kb egy árban van a Rumble Pad-al.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. zoltanneme...
2009.05.15. 11:52
http://ipon.hu/webshop/product/logitech_chillstream/15066
3120 Ft.Kicsirobi.Usb a vége,gépre is rátudod dugni és felismeri!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. StevyXIX
2009.05.15. 12:22
Logitech Rumble Pad II-ből van vezetékes verzió is, ami olcsóbb is nyilván, nekem ez van és kifogástalan, az ára is 5k körül lehetett ha jól emlékszem, hát lehet kicsit több is volt, mivel most 6960 Ft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. ddessew
2009.05.15. 13:33
Ha már gamepad: ti milyen játékkal szoktatok játszani vele? (a cikkben említett játékokon kívül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. StevyXIX
2009.05.15. 13:54
Burnount Paradise, Test Drive Unlimited
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. perempe
2009.05.15. 14:05
Én is meg vagyok elégedve a tőletek vett MM816 Warriorral, az analóg karok tényleg nagyon jó minőségűek. Ki kellett volna próbálnom mást is a hiányérzethez.

Csak tanuljam már meg végre alley-oop-ot a 2K9-ben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Roninka
2009.05.15. 14:20
Genius MaxFire G-12U Vibration USB : Ott van a gombok mellett a számozás.. nem mind1, hogy a gombon, vagy mellette van a szám ?!

Mellesleg milyen szó az,hogy "gamepadek" ? Nem hiszem el,hogy nem szúrja a szemét senkinek.. talán inkább "gamepadok"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Klemice
2009.05.15. 15:31
most nézem, hogy a ps3 chillstream jó pc-hez is? mekkora átverés hogy 9-10ért adják a "pc-s" változatot

Na akkor kedves ipon, tegyük tisztába a dolgokat.. PC verziós chillstreamet teszteltetek, mert az néz ki úgy mint az xbox-os alap verzió, a ps3-hoz való nem rendelkezik felcserélt analog stick- d-pad párossal.
Ezek szerint elírtátok az árat és nem 3 ezer forint hanem 9-10 tényleg. Javítsatok ki ha tévedek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. TaRsY
2009.05.15. 16:14
Nekem is Logitech Cordless Rumblepad-em van, és a bal analógja balra húz. Kellemetlen. :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Chocho
2009.05.15. 16:15
Klemice:

Mi sem értjük pontosan a dolgokat, úgyhogy biztosíthatlak, hogy utánanézünk, és hamarosan mindent tisztázunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. dragon83
2009.05.15. 17:50
Nekem Logitech Rumblepad II-m van, már nem is tudom hány éve (4-5 biztos van). Hihetetlen, hogy máig a legapróbb hibát sem produkálták sem az analóg karok, sem a gombok. Nem lepett meg, hogy a tesztelt példányok közül is ennek továbbfejlesztett változata kapta a legmagasabb pontszámot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. fpityu
2009.05.15. 20:00
Nekem is Rumblepad II-m van, csak sajna egy esést nem bírt ki, de az eltelt csaknem 4 év alatt tökéletesen szuperált minimális elemhasználat mellett. Nincs is jobb választás egy jó kis PES mellé. Egyébként meg a gamepadet a helyes ha jobban belegondolsz Roninka, nehogy má gémapadoknak ejtsd, félfordítást nem fogadunk el, vagy gémpedek, vagy gamepadok(ahogyírod úgy ejted), bocs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. kicsirobi
2009.05.15. 23:38
Na most már jó volna tudni mi van a chillstream-el,mert jó volna tudni,hogy megvegyem -e végülis,vagy ne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gabesz84
2009.05.16. 00:31
wireless x360 controller PC-hez, a legtutibb valasztas, mindennel kompatibilis, es múkodik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. siskanyi
2009.05.16. 00:41
Ne vedd meg,szerintem gyűjts még hozzá,nekem a fiókomba figyel az analóg karok húznak kicsit a D pad szerintem nagyon rossz ami a legfontosabb hogy szerintem nagyon pontatlan.
Logitech Rumble Pad II vezetékes változatából volt 2 is 1.5 héten belül(lehet hogy szériahibás volt) ,de azt azért el kell mondanom hogy nagyon pontos és talán a legjobb gamepad volt amit használtam PC-n,egyetlen negatívuma számomra a 2 analógkart tehették volna távolabb is egymástól nekem összeakadnak az ujjaim
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. danikollar
2009.05.16. 09:02
A legjobb a gyári xbox360 controller, megy minden pc-s játékkal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Klemice
2009.05.16. 14:19
9 percen belül nem válaszol senki nem kell kétségbe esni
kell hozzá adaptert venni ha nem pc-s csomagban vetted
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Alwares
2009.05.16. 14:40
Hát szerintem a legjobb kontroller maga az Xbox360-as original. Tény az hogy nem olcsó, de a vezetékes bőven megfizethető. Bár ha valakinek van konzolja akkor vesz egy wireless recivert 6-ért és használhatja a vezetéknélkülit pc-én is. Szerintem ez a legjobb választás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Svindler
2009.05.16. 15:19
No, az adminunkban volt némi képzavar és így esett meg, hogy a PC-s Chill 3k-nak lett nézve (a források is felcserélték a képeket). A cikk meg lesz változtatva ennek okán főleg az értékelés (közelében sincs a Rubmle-nek).

Egyébként még a Sixaxist is be lehet fogni PC-s használatra, de ahhoz is csak sufni driver van. Biztos megszokás kérdése és lehet gyorsan meg lehet szokni, de így hogy keveset vagyok box előtt, nekem egy kicsit természetellenesek az átlósan elhelyezett analóg karok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. agyadam
2009.05.16. 15:32
Helló.
Ha valakinek kell eladó Logitech Chillstream Kézhűtős gamepad írjon e-mailt.
(CD, 2év garancia jár hozz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. changee
2009.05.16. 19:01
Roninka
alap magyarnyelvtudas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. fakabát
2009.05.16. 19:59
Sziasztok!
Segítség kellene, vettem egy ilyen trust-ot ami itt is szerepel a cikkben, a windows felismeri, a tulajdonságoknál ellenőriztem működik, de azt nem tudom hogy a játékoknál miértnem. Próbáltam a grid-et, de ott sem működött, a játék beállításainál nem találtam semmilyen opcíót.
Segítsen valaki.

a cikk is írót érdezném hogy a grid-nél hogy állította be az irányítást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kicsirobi
2009.05.17. 07:24
Én megrendeltem 3000 ft-ért a chill-t,és most kiderül,hogy nem is az.Akkor most mi lesz vele?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. fpityu
2009.05.17. 08:11
Szia Fakabát! Gridben be kell menni a beállításokba, ott az meg kell keresni az irányítást, áttenni custom-ra, megnyomni a CTRL-t és láss csodát már is be lehet állítani. Szívesen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Fix3r
2009.05.17. 10:32
Én Logitech Dual action-t használok. kialakításában megegyezik a Rumblepad2-vel csak vezetékes és nincs benne rezgőmotor. Akinek nem fontos a rezgés szerintem talán ezzel jár a legjobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. danikollar
2009.05.17. 11:14
Castiel, az Xbox360 controller-ből kétféle van, vezetékes, ami usb-s és használható egyből pc-vel. A másik verzió a vezeték nélküli, ehhez kell egy ehhez való adó-vevő, ami úgy néz ki, mint amiket a vezeték nélüli bill-egér szettekhez szoktak adni csak kisebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Chocho
2009.05.17. 12:13
fakabát: Egyszerűen rákalibráltam az opciókban. Pl. bal = megrántom a bal analóg kart balra; jobb = megrántom a bal analóg kart jobbra; és így tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gpety
2009.05.17. 19:39
A tesztben látható Chillstream helyett inkább a PS3-as verziót ajánlom, ha valaki ilyet akar otthonra. Én pl. csak 3500Ft-ért vettem, egy picit másként néz ki mint a "sima" ( = szebb) és tökéletesen működik PC-vel. A ventilátoros hűtés egyébként felejtős, még alacsony fordulat mellett is hangos.

Chocho: az előző benyögésem végre elfelejtettem hozzátenni, hogy egy "Olcsó kormányok" teszt is jól jönne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. fakabát
2009.05.17. 22:15
Fpityu- úgy csináltam, akkor sem működik a dolog.

telepítsem újra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. StevyXIX
2009.05.17. 23:54
(kicsirobi @ 2009 May 17, 07:24) Én megrendeltem 3000 ft-ért a chill-t,és most kiderül,hogy nem is az.Akkor most mi lesz vele?
Ha most hétvégén rendelted akkor nincs semmi gond, ilyenkor nem megy az üzlet, csak hétf?n, mivel akkor is meger?sítést fognak kérni akkor mondod, hogy meggondoltad magad és nem kéred.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Lac99
2009.05.18. 17:19
Én anno 3 éve vettem az egyik hipermarketben egy ilyen gamepadet: Itt a gyártó oldala. Totál olyan, mint egy PS-kontroller, használtam a régi PSX-emmel is, de 99%-ban PC-vel gyűröm, nagyon jó. Autós játékoknál itt is kicsit nehézkes az analóg, de pl. PES-hez teljesen jó. Meg nem válnék tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kicsirobi
2009.05.19. 14:12
Na most jött meg a "Logitech Chillstream",és ahogy jött,úgy küldtem vissza.
1.Azért ,mert senki nem egyeztetett semmit velem,mert akkor ugye nem jöttek volna potyára.
2. Fejhallgatós doboz nem nagyon hasonlított gamepadra.
Úgy látom ez nem volt jó biznissz.
Sajnálom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atya7
2009.05.29. 14:37
Sziasztok, en is megvettem a Trust-ot, de egyelore kicsit fura. Az normalis, hogy az analog karok mar fel allasnal leadjak a maximum jelet? Probaltam a kalibraciot, de nem segitett, kulon driver nem volt hozza. Igy rettenetesen erzekeny ( valoszinuleg eleg nagy %-ban az en nem eppen gamepedhez szokott kezem miatt is ) :-(

Udv:
Atya
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. demetercsa...
2009.06.06. 20:06
Hello!
én is tervezek gamepadot venni de még nem tudtam eldönteni h melyiket vegyen. Nem tudjátok h a Gears of War-hoz jó bármelyik kontroller vagy csak az Xbox360-as?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Főként Devil my Cry4-et, Burnout Paradiese-t és X-blade-t tolnék vele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Mike8606
2009.07.22. 00:16
Sziasztok! Nekem is egy ilyen Trust-om van és azt szeretném kérdezni, hogy próbálta e valaki a Prototype-al? Sajnos nekem sehogy sem sikerült működésre bírnom. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni! Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mateo130
2009.10.08. 11:07
Azért hozzá kell tenni hogy a chillstreamen ravasz van ami sokkal jobb autós játékokokhoz, a többin ugye olyan mintha billel adnád a gázt vagy fékeznél, ami teljes gáznak és féknek számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ö T i
2010.04.21. 22:13
Nekem a Grid nél nem működik a kar pedig ilyenem van mint a tesztbe!!
valaki nem tudja miért??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!