iPon Cikkek

Prezentációs egerek tesztje

Dátum | 2010. 03. 22.
Szerző | Terrayon
Csoport | EGYÉB

Mai alkalommal a vezeték nélküli prezentációs eszközökre koncentrálunk, melyek elsősorban azon notebookosok számára kelendők, akik gyakran tartanak előadásokat. Az Icon7 neve egyre többünk fülében cseng ismerősen, és talán nem is ok nélkül. A Twister Evolution és az XP500 mellett alkalmunk volt megismerkedni a Kensington SlimBlade névre keresztelt mutatóeszközével is, de egyelőre ennyiben ki is merül a mezőny, mert az egér/presenter kombók nem túl elterjedtek.

Icon7 Twister EvolutionIcon7 XP500Kensington SlimBlade
Kezdjük rögtön a szegmens nagyágyújával, az Icon7 Twister Evolution-nel, melynek jellegzetessége az elcsavarható törzs, a készülék ennek köszönhetően képes egérként és prezentációs eszközként is kényelmes maradni.

Icon7 Twister Evolution

A Twister Evolution formája egyeseknek már ismerős lehet, hiszen a cég korábbi terméke, a Twister 1000 hasonló elven működik, de az „csak” egy szimpla egér, így akár az Evolution elődjének is tekinthető. A készülék elcsavarása immár nem csak helytakarékossági okból ajánlott, hiszen így válthatunk mutatóeszköz üzemmódba. Az egér felső részét matt fekete felület borítja, oldalát fémhatású, csillogós műanyag bevonat díszíti, míg az egér közepén egy vörös vonal teszi változatosabbá az összhatást.


A termék doboza igen jó minőségű, a legnevesebb cégek sem szégyenkeznének vele. Kicsomagolva egy telepítő lemezre, reklám füzetre és egy szivaccsal bélelt műanyag tokra bukkantunk, melyben szállítások során védhetjük az egeret. Természetesen a pakk része maga a készülék is, melyben a miniatűr vevőegységet is megtaláltuk, bár első nekifutásra nem volt könnyű feladat (az egér aljának benyomásával ugraszthatjuk ki az USB-s kelléket).


A készülék a korongon található iConfig szoftver nélkül is használható, viszont annak érdekében, hogy a gombokat tetszés szerint konfigurálhassuk, ezt is fel kell telepítenünk. Nem csak a készülék alján található prezentációs gombok, hanem az egér gombjai is testreszabhatók (a beállításokat egymástól elszeparálva találjuk meg), így a szimmetrikus kialakítású rágcsáló ugyanúgy használható jobb és balkezeseknek is. Beállítható továbbá az érintőgombos scroll érzékenysége (erről később), a dupla kattintás sebessége és az egérkurzor érzékenysége is. Nem utolsó szempont, hogy a töltöttség állapotáról is pontos tájékoztatást kapunk, így mindenképp érdemes felrakni a szoftvert. A PowerPen funkcióval rajzolhatunk is, ezt PowerPointban a középső gomb segítségével tehetjük meg.

A rágcsáló beépített akkumulátorral rendelkezik, és jó pont, hogy ezt meglehetősen kényelmesen tölthetjük fel. A készülékben tárolható USB vevőt az egér aljába, merőlegesen kell bedugni, és így kell csatlakoztatni egy szabad USB portra. Az elemcserével tehát nem kell foglalkoznunk. Az akku egy feltöltéssel átlagos használat mellett elméletileg 3 hónapig bírja, így nem csoda, hogy a három hetes tesztidőszak után még bőven maradt tartaléka (erről az iConfig szoftver tájékoztatott minket).

Használat (egér)


A rágcsáló elcsavarva, vagyis egér üzemmódban meglepően kényelmes, és bár mérete nem túl nagy, könnyen hozzá lehet szokni. Eleinte kicsit féltünk a némileg lekerekített, de alapvetően szögletes kialakításától, de szerencsére erre semmi okunk nem volt, a készüléket határozott vonalainak hála stabilan meg lehetett fogni, épp jó helyen illeszkedett tenyerünkbe. A gombokra és az egész felületre vékony gumiréteg került, mely több szempontból is előnyös, nem csak segíti kezünk tapadását, de a minőségérzetnek is jót tesz. Ha már a gomboknál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy ezek közepesen hangosak, határozottan nyomhatók, érezni, hogy nem fognak egyhamar tönkremenni, de azért léteznek ennél kifinomultabb megoldások is. A scrollozást az elődhöz hasonlóan optikai érzékelővel oldották meg (FlyThrough), ami immáron négy irányban működik, így a legkisebb nesz nélkül görgethetünk, csakúgy mintha ezt egy tapipadon tennénk. Ennek persze megvan a maga árnyoldala is, hiszen így nincs azonnali visszajelzés, ezért csak a képernyőn derül ki, hány sort sikerült léptetnünk. Ettől függetlenül vertikális irányban ez egy nagyon kényelmes megoldás, egyedül azoknak a játékosoknak nem ajánljuk, akik például a fegyverváltást a görgető kerékre szokták beállítani, ugyanis a scrollozás fokozatmentes, és nem tudni hányszor váltunk fegyvert egyszerre. Függőleges irányban tehát helytállt a FlyThrough rendszer, ám a vízszintes görgetésre már jóval nehézkesebben reagált az érintőfelület, többször előfordult, hogy csak a második vagy harmadik próbálkozásunkra sikerült a weboldal jobb oldalát elővarázsolni. A rágcsáló tappancsai kellőképpen ellátják feladatukat, saját szövet egéralátétünkön éppen megfelelően csúsztak, nem túl könnyen, ami már zavaró lenne, de nem is ragadtak bele. Az egér lézeres optikájával szinte bármilyen felületen sikeresek lehetünk, helyszűkében, például vonaton akár még nadrágunkon is használhatjuk, a kurzor remegésmentesen pozícionálható. Habár az optika minősége, amire készült (prezentációkhoz, internetezéshez) tökéletesen megfelel, 1200 DPI érzékenységével az apró, finom mozdulatokhoz viszont kevésnek bizonyult (nem reagált), ezért precíz munkára, például képszerkesztésre már nem ajánlott.

Használat (prezentációs eszköz)


A prezentáció-módot a törzs 180 fokos elcsavarásával csalogathatjuk elő. A tekergetés csak egy irányban lehetséges és a készülék eközben igen masszív érzetet kelt. Ehhez a vártnál nagyobb erőkifejtésre volt szükségünk, de azért még így nem esett nehezünkre. A művelet után már az egér gombjai nem használhatók, helyettük az alul található prezentációs gombok kelnek életre. A legfontosabbak egy fémgyűrűn helyezkednek el, melyek a diák lapozására, programváltásra (mintha alt+tab-ot nyomogatnánk) és a képernyő elsötétítésére hivatottak. Utóbbi olyankor lehet hasznos, amikor az előadó magára szeretné terelni a figyelmet. A fémgyűrű közepén saját gombot kapott a vörös színű lézer pointer, mely biztonsági okból csak az eltekerés után működik, a fémgyűrűtől jobbra pedig a prezentációs szoftver indítógombja foglal helyet. Az imént említett gombok is jó minőségűek, a nyomogatás kattogás nélkül történt és mindig stabilan álltak a helyükön.

A kommunikáció 2,4GHz-es rádiófrekvencián történik, így elméletileg 20 méteres körzetben tökéletesen használhatjuk a készüléket. Ennek természetesen nem egérként, hanem inkább prezentációs eszközként van nagyobb jelentősége. Mi lakáson belül próbáltuk ki, ami 8-10 méteres körzetet jelentett, a kapcsolat ezen a területen belül zavartalan volt.

                                    Az Icon7 Twister Evolution jó benyomást tett ránk, hiszen egy igazán jól használható perifériát sikerült megismernünk benne, de azért nézzük meg közelebbről a gyártó másik mutatóeszközét is, az XP500-at!

Icon7 XP500

Az Icon7 XP500-asa a „mindent-egybe” elv alapján készült, miszerint legyen egy kisméretű, hordozható, vezeték nélküli egerünk, melyet prezentációkhoz is magunkkal vihetünk, és mivel már adott a sok gomb, ezért egy média lejátszó (pl. HTPC) távirányítójaként is lehessen használni.


Az XP500 formaterve ugyan nem vetekedhet a gyártó imént bemutatott zászlóshajójával, de azért neki sincs miért szégyenkeznie. A rágcsáló alapjában véve csúszós, matt szürke festést kapott, ami igen komoly megjelenést kölcsönöz neki, két oldalt és hátul viszont ennél tapadósabb, csillogós műanyag fogad minket. A készülék nem képes semmilyen derékcsavaró mutatványra, a ki/bekapcsoló gombot leszámítva az összes kezelőszerv a rágcsáló tetején van, így nem csoda, hogy első ránézésre csak egy egyszerű egérnek tűnik. Közelebbről megvizsgálva viszont feltűnik a módváltó kapcsoló, mellyel egérré, mutatóeszközzé vagy médialejátszóvá változtathatjuk, ami csupán a gombok jelentését változtatja meg. Ez alatt találjuk az elemtartó fedelének kioldógombját, a rágcsáló tehát nem rendelkezik beépített akkumulátorral.


A dobozban a szokásos tájékoztató füzeteket találtuk, mellette egy korongot, melyen az iConfig és a felhasználói kézikönyv foglalt helyet, elemeket (2db AA) és egy jó minőségű összehúzható műbőr táskát, mely a készüléket védi utazáskor. A vevőegységet ezúttal nem a rágcsálóba dugva találtuk, hanem külön helyet kapott a dobozban, de szállítás idejére szintén elrejthetjük a készülék végében.


A gombok konfigurálása érdekében érdemes felrakni az iConfig szoftvert, de a rágcsáló nélküle is működik (ami azért fontos, mert előfordulhat, hogy egy idegen számítógépen szeretnénk használni és nincs nálunk a driver). A gombok funkciója csak egér módban változtatható meg, a prezentációs gombok és a média lejátszó gombkiosztása fix, de legalább logikus. Azon kívül, hogy az egér bal és jobb gombját felcserélhetjük (így ennek és a szimmetrikus kialakításnak hála balkezesek is használhatják), a görgető kerék is átállítható. Ezzel viszont nem sokra megyünk, hiszen a görgőt általában görgetésre használjuk, ezért jól jött volna néhány plusz gomb, melyeket tetszés szerint konfigurálhatnánk. Mivel az egérrel oldalra is scrollozhatunk, megadhatjuk az oldalsó és függőleges gördítés sebességét, ezen kívül a szokásos alapbeállítások fogadnak minket, mint a dupla kattintás és az egérmutató érzékenysége. Az iConfig szoftver az elemek állapotáról is tájékoztat minket, az alacsony feszültségre felugró ablakkal figyelmeztet.Használat (egér)


A készülék fogása lehetne jobb, bumfordi formája miatt kissé esetlenül tudjuk megmarkolni, mintha folyton szabadulni akarna kezeink közül. A matt felületek kicsit csúszósra sikerültek, a csillogós fekete műanyagok viszont jól tapadnak, éppen ott ahol szükség van rá, két oldalt és hátul. Ez valamennyire kompenzálja a gombóc alakú kialakítást, de így sem az igazi, a miniatűr egerek tipikus problémáját örökölte, így csak egészen kis tenyérrel lehet stabilan fogni. Nem nagy dolog, hiszen a notebook egerek általában ilyenek, aki ezt megszokta, annak nem jelent gondot a kis méret. Sokkal nagyobb probléma, hogy az XP500 görgője oldalirányba annyira könnyen mozog, hogy amikor harmadik gombként lenyomjuk (mely nem könnyű feladat), óhatatlanul is scrollozunk egyet oldalra. Sajnos ez a készülék Achilles sarka, melyet egérként észre sem veszünk, ha nem használjuk a középső gombot, viszont média lejátszó módban vagy prezentáció közben szükség van rá, ilyenkor ez határozottan idegesítő. A függőleges görgetéssel egyébként nincs baj, a fokozatok pontosak, egyszer sem fordult elő, hogy egy mozdulatra kettőt gördített volna az egér. A gombok is megfelelőek, nem éppen a halk fajtákból valók, de pontosan működtek és ez a lényeg (a gyengébb mikrokapcsolóknál ugyanis előfordul, hogy egy bal gomb lenyomásából végül dupla kattintás lesz, itt ilyennel nem találkoztunk). Az egér újabb gyenge pontja, hogy nehézkesen mozog, ezért csak extra csúszós alátéten tudtuk kényelmesen használni, a vékony plasztik talpak valósággal beleragadtak a sima szövetbe. Megoldás gyanánt adhatnának az egérhez egy bordázott fém vagy műanyag alátétet, de mivel egy ilyen terméknél a legfontosabb a mobilitás, helyette mi inkább a ragasztható teflon talpakra szavazunk. A legjobb kétségtelenül az lenne, ha már alapból megfelelően csúsznának a tappancsok. Az XP500 egy 1000 DPI érzékenységű lézeres optikát kapott, mellyel a precízebb mozdulatok is megfelelően elvégezhetők (a Twister Evolution optikájánál jobbnak éreztük, de azért akadnak ennél érzékenyebbek is), használat közben kihagyások nem voltak, viszont előfordult, hogy a hirtelen mozdulatoktól megzavarodott a kurzor. Ennek ellenére azt kell mondjuk, precíz munkánál inkább az egér kényelmetlen fogása, mintsem közepes optikája lesz a szűk keresztmetszet.

Használat (prezentációs eszköz)


A készüléknek prezentációs eszközként határozottan jó fogása van. Ami egérként hátrány volt, az most előny, bumfordisága miatt nagyon jó volt kézben tartani. Említettük, hogy a prezentációs gombok fixen vannak beállítva, és ahhoz, hogy a bal és jobb gombok, valamint a scroll elnyerje új jelentését, a módváltó kapcsolóhoz kell nyúlnunk, mely egyben a lézer pointer gombja is. A lézer csak átkapcsolás után működik, így kerülve el a véletlen benyomódást, ami szemsérülést okozhatna. A prezentációban a bal és jobb gombokkal valamint függőleges görgetéssel lapozhatunk, a scrollnak ezen kívül még három feladata van. Lenyomásra elindul a prezentáció, balra nyomva a fekete képernyőt hozhatjuk elő, jobbra scrollozva a programváltó jön elő (alt+tab). Ahogy említettük, nem lehet megúszni, hogy a görgető kerék lenyomásakor scrollozzunk egyet valamelyik irányba, így indításkor rögtön egy fekete képernyő fogad minket vagy rosszabb esetben programot váltunk. Ezért okosabb, ha a prezentációt inkább manuálisan indítjuk, mert ezt leszámítva az XP500 egy ügyes kis masina, ha előadást szeretnénk vele tartani. Prezentációs eszközként használva leginkább a vörös lézer pointer nyerte el tetszésünket, melyet a mutatóeszköz formája miatt meglepően pontosan tudtunk irányítani.

Ha mindenes eszközünket a harmadik, média lejátszó módjába átkapcsoljuk, akkor a bal és jobb gombokkal lépkedhetünk a számok közt, a scroll tekerésre szolgál, ennek benyomására (harmadik gomb) pedig a média lejátszónkat indítja el. Valamilyen oknál fogva az XP500 multimédiás képességét nem sikerült működésre bírnunk, annak ellenére, hogy a kompatibilitási listán a Win XP is szerepel, mi ezt használtuk.

Az egér vezeték nélküli kommunikációja 2,4GHz-es rádiófrekvencián zajlik, és örültünk, hogy ez az alacsonyabb árszint ellenére is megmaradt. A működési tartomány tíz méteres körzetben garantált, ami prezentációs eszközként nem ad túl nagy mozgásteret, de még egy elfogadható érték, különösen, hogy ezt valóban teljesíteni tudta a készülék (lakáson belül 8-10 méteres körzetben próbáltuk ki). Az USB-s vevőegységet az egér aljába rejthetjük utazáskor, így mindig tudjuk, honnan kell elővenni és nem fog elveszni. Az elemek állapotáról nemcsak az egér, hanem a vevőegység is tájékoztat minket, előbbi narancssárga villogó fénnyel, utóbbi vörös színnel figyelmeztet, ha a rágcsáló elemcserére szorul.

                                    Az Icon7 XP500 egy kompromisszumos „mindent-egybe” eszköz, mely ugyan ellátja a rábízott feladatok nagy részét, de hibái miatt csak azoknak ajánlott, akik nem szeretnének kétszer ennyit kiadni egy hibátlan készülékért. Harmadik tesztalanyunk kétszer ennyibe kerül, ezért neki inkább a Twister Evolution-nel kell felvennie a versenyt, lássuk hát mit tud felmutatni a Kensington SlimBlade mutatóeszköze!

Kensington SlimBlade

Ismerkedjünk meg hát a hazánkban még kevesek számára ismert Kensington prezentációs eszközével, a SlimBlade-del. A kaliforniai perifériagyártó cég főként billentyűzetekkel, egerekkel (optikai és trackball), valamint prezentációs eszközökkel foglalkozik már 29 éve, tehát ilyen téren már ők is nagy tapasztalattal rendelkeznek. A SilmBlade különlegessége nagyszerű küllemében rejlik, a vékony kialakítású vezeték nélküli egér kis helyen elfér és mutatóeszközként is használható, esetében viszont a lézer pointerről le kell mondanunk.


A SlimBlade külleme alapján szépség díjat kaphatna, kék színű metál festése miatt első ránézésre úgy tűnik mintha nem is egy használati tárgyról lenne szó, inkább valamilyen szobadísznek gondolnánk. Ez az illúzió egészen addig tart, amíg hozzá nem érünk, ugyanis az egérnek elkeserítően műanyag hatása van. No, nem mindenütt, az enyhén púposított hát például egészen masszív, de az előretolható fényes keret és az elemtartó fedél minősége katasztrofális. Az imént említett keret arra szolgál, hogy az egér oldalsó tároló rekeszét elfedje, szállításkor ugyanis itt rejthetjük el a vevőegységet, így azt soha nem veszítjük el. Az egér kezelőszervei felül találhatók, a bal és jobb gombok fehér megvilágítást kaptak, melyek prezentáció-módban világítanak, közöttük foglal helyet a négyirányú görgő, alatta pedig a módváltó gomb található. A készüléknek nincs beépített akkumulátora, helyette két AAA típusú elem szolgáltatja az áramot.


A dobozban a használati útmutatóra, 2db AAA elemre, a prezentációs eszközre és a vevőegységre bukkantunk, telepítő lemezt nem találtunk.


Bár a csomaghoz nem kapjuk meg a drivert, az egér teljes funkcionalitását csak akkor nyeri el, ha ezt is feltelepítjük. Érdekes, hogy éppen ez maradt ki a csomagból, mindenképpen érdemes ezt letöltenünk a gyártó weboldaláról, hiszen nélküle a görgőt vízszintesen nem tudjuk használni. A szoftver nagyon puritán, csak a görgetés érzékenységét állíthatjuk be vele, az egér finomhangolása (pl. az egérmutató és a dupla kattintás sebessége) az operációs rendszer segítségével történik. 

Használat (egér)


A feltűnően lapos kialakítás miatt az egér sehogy sem esik kézre. A tenyér közepének nincs mire támaszkodnia, az enyhén púposított hát mit sem ér, a rágcsáló olyan mintha teljesen lapos lenne. Ha mégis sikerül ezt valahogy megszokni az elemtartó fedél lazasága miatt folyton lecsúszik, ami egy idő után valósággal kiidegeli az embert. Ellenben a gombok minőségével semmi kifogásunk nem akadt, ezek határozottan nyomhatók, bár kicsit halkabbak is lehetnének. A gombok közötti görgető kerék vastag és alig magasodik az egér szintje fölé, ennek ellenére jól tudtunk vele scrollozni, mivel pontosan reagált, egyszer sem fordult elő, hogy egy helyett kettőt görgetett volna. Oldalirányba is scrollozhatunk, de ahogy említettük, ehhez előbb le kellett tölteni a drivert, utána viszont szépen tette dolgát, a kerék ilyenkor sem szorult. Az egér mozgatásával sem volt probléma, szövet alátéten könnyen csúszott, ilyen tekintetben semmilyen trükközésre nem volt szükség, inkább a fura fogását kellett megszoknunk, hogy lendületesen használhassuk. Az egér lézeres optikával rendelkezik (valószínűleg a vele rokonságban lévő SlimBlade Trackball 1000 DPI-s érzékelőjét kapta), melynek hála egészen pontosan tudtuk használni a rágcsálót, de azért a játékos egerek precizitását ne várjuk tőle. Az apróbb, finomabb mozdulatokhoz ugyanis már nem elég érzékeny. Amikor nagyon lassan mozgattuk az egeret, akkor az egérmutató egyáltalán nem reagált, ellenben a hirtelen mozdulatokat jól viselte.

Használat (prezentációs eszköz)

A készülék görgető kereke alatt található módváltó gomb két másodperces lenyomásával prezentációs eszközzé változtathatjuk az egeret. Ettől a bal és jobb gombok fehér színnel kezdenek világítani, innen tudjuk, hogy prezentációs módban vagyunk, melytől a gombok jelentése is megváltozik. A bal és jobb gombok, valamint a függőleges görgetés szolgál a prezentáció lapozására, a programváltást és a prezentáció elindítását oldalirányba scrollozva érhetjük el, a szokásos fekete képernyőt pedig a görgető kerék lenyomásával aktiválhatjuk. A gombok jelentését nem írhatjuk felül, de az előre meghatározott funkciók logikusak, így ez nem jelentett problémát a használat során. A készülék prezentációs eszközként már kényelmesnek bizonyult, a vékony kialakítás ilyekor egyáltalán nem hátrány. Fájó pont viszont a lézer pointer hiánya, kár, hogy éppen ezt hagyták ki belőle, igazán beleférhetett volna a 12 ezer forintos vételárba.


Az egér 2,4GHz-es rádiófrekvencián kommunikál a számítógéppel, működési tartományát 10 méteres körben határozták meg, amit a SlimBlade teljesíteni is tudott. A vevőegység a fényes keret mögött rejthető el (amit előbb feljebb kell csúsztatnunk), elővenni pedig az egér túloldalának megbökésével tudjuk, ilyenkor előbukkan az USB-s apróság. Az elemek lemerülésére a készülék bal oldalán látható led figyelmeztet, ami normál esetben zölden, 10%-nál kisebb töltöttség esetén pirosan világít (alkáli elemekkel ez akár 6 hónapig is eltarthat).

                                    A Kensington SlimBlade eszköze egérként nem remekelt, egyedül prezentációs eszközként tudnánk ajánlani, ha lenne beépített lézer pointere, így viszont nem sokban különbözik egy átlagos vezeték nélküli egértől. A következő oldalon összefoglaljuk tapasztalatainkat.

Icon7 Twister Evolution

A Twister Evolution egy sokrétűen használható eszköz, mely vezeték nélküli egérként remekül helytállt, mi több, kényelmes fogása és ötletes érintőmezős görgője miatt öröm volt használni. Igaz, ezt a hagyományos görgető kerékhez szokott ujjaknak meg kell szokni, de így is jó és ötletes megoldásnak tartjuk. A dereka kiegyenesítésével a rágcsáló prezentációs eszközként is kényelmes tudott maradni, a gombok kézre álltak, melyek a mellékelt iConfig szoftverrel tetszőlegesen konfigurálhatók, a lézer pointer pedig egy hasznos kellék. Az optikai érzékelő a célnak megfelel, sőt, a pozícionálás még egyenetlen felületen is zökkenőmentes volt, de azért túl sokat ne várjunk tőle, hiszen nem játékosoknak szánták. Mindazonáltal amire kitalálták szinte tökéletes, prezentációkhoz és sokat utazó notebook tulajoknak kötelező darab. Bár ára egyelőre kissé borsos, valószínű, hogy idővel a 12 ezer forintos árcetli is mérséklődik majd, addig is vigasztaljon minket a tudat, hogy a termékre 3 év garanciát vállal a gyártó.
Vásárlás: Icon7 Twister Evolution

Icon7 XP500

Az XP500 egy kezdetleges próbálkozás, vele kapcsolatban olyan érzésünk volt, hogy a „mindent-egybe” háromfunkciós készülék sokat markolt, de keveset fogott. Egérként sajnos nem tudott az átlag fölé kerekedni, sőt, inkább gyengébbnek éreztük annál. Optikája eléggé pontos, viszont fogása kényelmetlen a gombócszerű forma miatt, de ettől még használható egér lenne, ha a tappancsok nem lennének ennyire „ragadósak”. A scroll nehezen nyomható, oldalra viszont könnyen elmozdul, mely nem csak prezentációs eszközként okozott gubancot, egérként nem tudtuk normálisan használni a középső gombot. A készülék média lejátszó képességét nem sikerült működésre bírni, bár vízszintesen igen kényelmes volt kézben tartani, tehát a fogásával nem lett volna probléma. Prezentációs eszközként voltunk a legjobban megelégedve, a vízszintes fogás miatt kényelmes, a vezeték nélküli kapcsolat kifogástalan, a lézer pointerrel jól lehet célozni, hátrányként egyedül a nehézkes scroll-használat okozott galibát. Ha nem túl nagyok az elvárások és kevés összeg áll rendelkezésre, akkor sokat utazó notebook tulajoknak, akik prezentációkat is tartanak, még jól jöhet az eszköz. A termék ára nem túl magas (kb. 6300 forint), továbbá a gyártó 3 év garanciát vállal a termékre, melyek a hibákat némileg ellensúlyozzák, viszont tény, hogy az Icon7 XP500 egér hibridje ezektől még nem lesz az év vétele.
Vásárlás: Icon7 XP500

Kensington SlimBlade

A Kensington SlimBlade prezentációs egere egy valódi formatervezési remekmű, kár, hogy maga a készülék jó indulattal is csak középszerű. Egérként van még hová fejlődnie, hibaként a lapos kialakításból eredő kényelmetlen fogást, a lejáró elemtartó fedelet és az apró mozdulatoknál érzéketlen optikáját róhatjuk fel, jóllehet gombjai és görgető kereke kifogástalanok voltak, és az egér mozgatásával sem adódott probléma. A készülék prezentációra már alkalmasabbnak bizonyult, a gombok szép megvilágítása sötétben jelzi hová kell nyúlnunk lapozáskor, és a specifikációban megadott 10 méteres hatótávolságot is teljesíteni tudta, bár ez lehetne kicsivel több. Az egérről hiányoltuk a lézer pointert, mely egy előadásnál igen jól jönne (és ezt egy 12 ezer forintos prezentációs eszköztől el is várnánk), emiatt egy újabb kütyüt kell a zsebben hordani, pedig ez valószínűleg nem lett volna óriási plusz költség. A gyártó a kellékekkel sem volt nagyvonalú, védő tasakot nem kapunk az egérhez, a drivert, ami a görgető kerék oldalirányú működéséhez szükséges, pedig magunknak kellett letölteni hozzá. Összefoglalva egy nagyon szép vezeték nélküli notebook egeret ismertünk meg a Kensington termékében, ami egérként és prezentációs eszközként is kompromisszumokkal jár, dísznek viszont drága, ezért véleményünk szerint a SlimBlade-nek csak jóval olcsóbban lenne létjogosultsága. A termékre 2 év garanciát vállal a gyártó.
Vásárlás: Kensington SlimBlade

Az Icon7 egereket az Icon7-től, a Kensington SlimBlade-et a Ramiris Kft-től kaptuk, köszönjük!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. CarKiller
2010.03.22. 16:44
Úgy látom az Icon7 fejlődik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. doktorovic...
2010.03.24. 15:01
érdekes de már ilyet használtam én is, és nekem a forma, meg a külső nagyon nem jött be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!