iPon Cikkek

Red Dead Redemption - Grand Theft Horse

Dátum | 2010. 05. 21.
Szerző | Daks
Csoport | JÁTÉK

A polgárháborúnak immáron fél évszázada vége. Az Amerikai Egyesült Államok sosem látott növekedésben van, bevándorlók egész hada érkezik naponta a tengeren túlról, a gyárak számolatlanul veszik fel a munkaerőt. A keleti partot már az olaj és az acél mozgatja, épül az elektromos hálózat, felszálltak az első házi tervezésű repülők, a gazdagabbak pedig automobilokkal róják New York macskaköves utcáit. A fejlődés megállíthatatlanul tör be a mindennapokba, az ország déli részén viszont még mindig koszos, elhagyatott prériket találni, amerre csak a szem ellát. Ez a vidék még a lóháton közlekedő banditák, az öntörvényű sheriffek, és a kétkezi munkát végző farmerek otthona, ahol mindennaposak a kocsmai lövöldözések, a bankrablások, és a pajtagyújtogatások. Lassan azonban mindennek vége szakad. 1911-et írunk, a cowboyok a végnapjaikat élik.

A magányos hős visszatért
John Marston igazi vadnyugati fegyverhős, a rosszfiúk közül is a legrosszabb. Rabol, csal, fosztogat, hazudik, és nem riad vissza semmitől, ami egy kevéske dollárt is hozhat a zsebébe, legyen az bármennyire is mocskos munka. A törvényen kívüli banditák életét éli, a préri az otthona, egy napon azonban utoléri az igazságszolgáltatás keze, és véget vetnek az ámokfutásának. A hozzá hasonló kutyákat legtöbbször börtönbe vetik, vagy egyszerűen lelövik a sivatag közepén, Marston azonban ezeknél sokkal komolyabb büntetést kap. A jó oldalon harcolva le kell számolnia az összes régi cimborájával, fel kell adnia mindenkit, akiben valaha is bízott, családját pedig addig nem láthatja viszont, míg le nem szállította a bíróságnak Bill Williamsont, a környék legveszélyesebb bandájának vezérét. Hősünk nem ismeri a becsületet, így azonnal belemegy az alkuba, azonban amikor felkeresi régi társait, azok nem haboznak sokat, és egy kisebb szóváltást követően golyót eresztenek a mellkasába.

Mintha egy cigiplakát kelne életre!
Marston órákig fekszik eszméletlenül a homokban, amíg rá nem talál egy arra tévedő szekér. Nem sokkal később egy faházban ébred, a sebe ellátva és bekötözve, mellette egy fiatal parasztasszony serénykedik, ő pedig érzi, hogy kapott egy második esélyt az élettől. Megmentették, az önzetlen idegen nő az otthonába fogadta, nem is törődve azzal, hogy egy láthatóan rossz életű, whiskey-től bűzlő banditáról van szó. A cowgirl kedvessége egy új embert varázsolt a rosszfiúból, hősünk már nem gondolkodik azon, hogy miként húzhatna hasznot a helyzetből, hálával tekint a világra, és elhatározza, hogy kerüljön bármibe is, de előkeríti Rettegett Billt, leszámol a múltjával, és végleg visszavonul, a családjával együtt. A cél nemes és tiszta szívű, a munka nehezebbik fele azonban ránk hárul. Útnak kell indulnunk, bele a végtelen pusztaságba, ahol nincsen más, csak homok, kő, és fegyverropogás. Bele a Red Dead Redemption világába.

A Rockstar legújabb játékában ennek a vadregényes történetnek lehetünk a hősei. Lóháton utazva teljes szabadságot kapunk, hatalmas területeket járhatunk be, a minket körülvevő préri pedig minden részletében él és lélegzik. A sivatagban farkasok és musztángok keresztezik az utunkat, a hegyekbe érve medvékkel és szarvasokkal találkozhatunk, de a városokban is zajlik az élet, legyen nappal, vagy éjszaka. A helyi sheriff mindig dolgozik valamin, a bankban hatalmas pénzek cserélnek gazdát, a kocsmában folyton van egy szabad hely a pókerasztalnál, a megfáradt kalandorok pedig bármikor felkereshetik a városi szálló fizetős hölgyeit, ha egy kis társaságra vágynak. A Red Dead Redemption főszereplőjeként teljesen szabad kezet kapunk mindenben, még a küldetéseket is olyan sorrendben vehetjük fel, ahogy az nekünk tetszik, a történet pedig nem kevesebb, mint 20 teljes óráig lát minket vendégül ebben az izgalmas western világban.

Újra szól a hatlövetű
A játékmenet során könnyen teljesíthető, ám annál izgalmasabb és változatosabb megbízások várnak ránk. A feladatok rendkívül hangulatosak, a játék minden percében visszaköszön egy emlék Clint Eastwood valamelyik filmjéből, olyan zseniális rendezés mellett, hogy arra legutóbb csak Sergio Leone volt képes. Nincs egy pillanat, amikor ne tudnánk teljesen odaadni magunkat a hangulatnak, még akkor is órákig elfoglalhatjuk magunkat, ha nincs semmi fogunkra való küldetés. A kocsmában például tudunk kártyázni, a farmokon sűrűn rendeznek patkódobáló versenyt, de lehet párbajozni és juhászkodni, illetve a helyi hivatal falán mindig lóg néhány körözési poszter is, melyeknek köszönhetően egy kevés mellékkeresetre is szert tehetünk. Érdekes, hogy bár egy hatalmas pusztaságot kell meghódítanunk, sosem vagyunk egyedül, utazás közben mindig van ugyanis a közelben egy lovas vagy egy szekér, de ha más nem, néhány vadállat. A mentéshez nem kell visszamenni a városi motelbe, akárhol rakhatunk táborhelyet, és akkor sem kell megijedni, ha gyaloglásra kényszerülünk, lovunk ugyanis egyetlen füttyentésre bárhol megjelenik. Hihetetlen jó élmény a sztyeppén végignézni a naplementét, de ha nem kedveljük a nagy túrákat, akkor is kedvünkre tesz a játék, két város között ugyanis utazhatunk vonattal, vagy postakocsival is, pár másodpercesre rövidítve így a szükséges időt.

Leszámolás a prérin
Az akció egyszerűen fantasztikus. A fegyvertárunkban van kés, többféle pisztoly, és puska, sőt egyszer még egy kezdetleges gépfegyver is a kezünkbe kerül, amivel aztán oszthatjuk a meglepettségtől csak pislogó ellenfeleket. Nagyon izgalmas, hogy van fedezékrendszer is a játékban, így végre mi sem vagyunk golyóállóak, oda kell tehát figyelni, hogy mit csinálunk a terepen. Hősünk dead eye képességének köszönhetően bármikor lelassíthatjuk egy kis időre a játékot, egyenként megjelölve minden áldozatunkat, a legjobb speciális eszközünk viszont a lasszó, amivel nem csak vadlovakat, és farmerlányokat foghatunk be, hanem gengsztereket is. Ha elkapunk egy körözött bűnözőt, akkor nem muszáj megölnünk, elég ha kilőjük a kezéből a pisztolyt, majd mikor elkezd menekülni, utána dobjuk a lasszót, megkötözzük őt, feltesszük a ló hátára, és már mehet is a dutyiba. De ha már az igazságszolgáltatásnál tartunk, meg kell említeni, hogy mi sem vagyunk sérthetetlenek, ha ártatlanokra lövöldözünk, akkor megjelenik a sheriff, és bár elmenekülhetünk, a fejünkre kitűzött vérdíj növekvésével ez egyre nehezebb lesz.

A grafika nagyon szép, még sosem láthattunk ennyire részletesen, és szépen kidolgozott western játékot, a Grand Theft Auto IV-et is hajtó RAGE Engine egyre jobb lesz. A környezet csodálatos, minden tekintetben első osztályú lett, a szereplők életre keltése tökéletes, a lovaglás zseniális, még az Assassin’s Creed II-t is lealázza, egyedül talán csak a fakó karakterek, és a szürkületi félhomály az, amit fel lehet hozni a játék rovására, de ezek tényleg nem olyan dolgok, ami miatt sokáig lehetne bánkódni. A hangok ugyanilyen szuperek, a szinkron nagyon jól sikerült, kezdve a sejtelmesen mély hangú főhőstől, a mindig artikuláltan, kimérten társalgó cowgirlön keresztül, egészen az alkoholista sírásóig, minden színész profi munkát végzett. De ugyanilyen jók az effektek is, a patadobogás valósággal lüktet az ember mellkasában, a lövöldözés pedig minden golyónál kiugrasztja a szívünket a helyéről, és akkor még nem beszéltünk a zenéről, mely bár sajnos nem sűrűn csendül fel, de egy kis túlzással még Ennio Morricone klasszikusaihoz is felér.

Vágtatok, vágtatok... hű, milyen képet vágtatok!
A játékélményről valószínűleg nem kell sokat beszélnünk, az előző oldalak mindent elárultak a Red Dead Redemptionről: egyszerűen beleszerettünk a játékba, minden porcikájában imádjuk, és ezt nem félünk kimondani sem. Egy kőkemény spagetti westernt kaptunk, eszméletlen jó hangulattal, és soha meg nem unható kalandokkal, és bár az alaptörténet a társai ellen forduló ex-banditával finoman szólva is lapos, amit ebből kihoztak, az valósággal túlszárnyalja minden elképzeléseinket.

Ennek bizony a fele se tréfa!
Rossz jellemzőt keresve se nagyon találnánk, bár annak nem örülünk, hogy a játék, akárcsak anno a GTA IV Playstation 3-on, csak 640p-ben megy, ami valljuk be elég nagy csalódás. Persze még a PS játékosok is jobban jártak, mint a számítógépet használók, hiszen a kezdeti hírekkel ellentétben nem készült Windows átírat, bár még nem szabad feladni a reményt, a Grand Theft Auto IV portját is sokáig tagadták, aztán mégis megjelent a játék. S ha már így elkezdtük gyűjteni a negatívumokat, akkor egy halvány zárójelben említsük még meg az achievementeket is, mi az első három óra után is csak 10G-t kaptunk, persze a játék legalább tízszer ennyi időre lett tervezve, az azért nem a legjobb motiváló, ha a kalandok előlendítésén túl sokadik teljesítésre se kapunk semmi elismerést a profillapunkra.

Természetesen nem csak egyjátékos, de multiplayer része is van a Red Dead Redemptionnek. Online módban egy nagy, nyitott világban kalandozhatunk szabadon, lehet többek közt free for all, és CTF meccseket szervezni, bandita rejtekhelyeket támadni, vadászni, de van mindenféle közösségi elfoglaltság is, ami ha egyszer beszippant valakit, akkor tuti nem enged jó ideig. Mindezzel pedig még mindig nincs vége a western életérzésnek, hamarosan ugyanis jön egy új achievementeket és trófeákat is tartalmazó, co-op DLC, ami nem kevesebb, mint hat darab, ketten végigjátszható küldetéssel bővíti a játékot. Ezen felül van egy PS3 exkluzív mini-kiegészítő is, ami új ruhákat, és egy rejtekhelyeket nyit meg.

Hölgyem, örömömre szolgált.
John Marston története minden tekintetben zseniális lett, egy olyan életre szóló élményt ad, mint a Vice City, a Warcraft, vagy hogy ne említsek nagyon régi játékokat, például az Alan Wake. Igazi Rockstar minőséget kaptunk, az átalakuló amerikai társadalom egyéni és sosem látott világa elevenedik meg előttünk a képernyőn, olyan hangulattal körítve, ami még a hasonló stílusú Gun, és Call of Juarez játékokat is visszakézből csapja pofon. Aki teheti, az azonnal szaladjon el a boltba, és vegye meg a Red Dead Redemptiont, és érdemes elgondolkozni a Limited Edition-ön is, hiszen jár hozzá egy új ruha, egy kőkemény, szélsebesen vágtató paripa, egy aranyozott fegyver, és egy zenei CD is. A vitrinben a helye!


Platformok: Playstation 3, Xbox 360
Tesztelt platform: Xbox 360 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. Chapell
2010.05.21. 21:09
Azért van egy-két rész, ami nem zseniális. A lovaglás szerintem sokkal jobb volt az AC2-ben, a lóanimáció mindenképpen. A zene is elég lagymatag lett, de ezen kívül tényleg remek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. vanhelzing
2010.05.21. 21:12
Már nem azért de az Xbox verziónál felhozni negatívumként, hogy nincs PC-re meg a sub HD felbonást PS3-on elég gáz, szerintem simán 98%-ot kellett volna kapnia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Svindler vanhe...
2010.05.21. 22:21
Mivel nem készítünk értékelőt mindkét változatra, de szeretnénk felhívni a figyelmet erre, itt kell megtennünk. Sajnos sokan nem olvassák a cikket, csak az értékelő boxot nézegetik

PC-s verzió előbb-utóbb csak lesz (remélhetőleg), de az, hogy a motort nem polírozták ki szerintem elég gáz 2010-ben, amikor egyre több stúdió mutat olyat amiért le a kalappal.

A százalékot pedig a boxos változatra kapta, azért nem húzunk le semmit, mert pl. nem jelent meg PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. XtreemX
2010.05.21. 22:49
Negatívum hogy nincs PC-re?? Milyen teszt ez??? Meg a sub-hd is nevetséges...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. endaer
2010.05.21. 23:02
Ezt a videót ajánlom megtekintésre a játékkal kapcsolatban:

http://www.liveleak.com/view?i=468_1274045745

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Daks
2010.05.21. 23:45
XtreemX: nyilván nem a játék értékéből von le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. XtreemX
2010.05.22. 00:01
Daks:
De ez miért negatívum? A konzolok valók játékra elsősorban,a pc-t nem erre fejlesztették ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Daks
2010.05.22. 00:07
XtreemX: Én is már évek óta konzolon játszom, gondoltam a PC-sek örülni fognak egy kis együttérzésnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. XtreemX
2010.05.22. 00:13
Daks:
Ja?! Értem! Kedves gesztus..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Daks
2010.05.22. 00:16
Nem kell azonnal megenni szegény cikkírót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Greathoof
2010.05.22. 00:39
off
@XtreemX
Azért a konzolon kívül is vannak játékok. Sőt, PC-n sokkal szebbek a gamek, és mondjuk 3/4 annyiba se kerülnek általában. Mi az, hogy 14-15-16-ért van egy játék PS3-ra vagy X360-ra, mikor PC-re ott van 10-ért, vagy még jóval kevesebbért?
Igaz, hogy cserélni kell a hardwareket PC-be, de az visszajön az olcsóbb játékoknál, + nem csak játszani jó a PC.
Szerintem a PC jobb a konzolnál.
/off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Chapell Xtree...
2010.05.22. 00:57
A telefont se SMS-re meg GPS navigációra fejlesztették ki, mégis arra használják basszus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nattila77
2010.05.22. 10:24
Greathoof: a konzolos játékot eladod, ha meguntad. próbáld meg a pécéssel: vagy nem lehet már több accountra aktiválni vagy a szériaszám miatt problémás vagy csak szimplán nincs értéke, mert már mindenki végigjátszotta a warezváltozatot. a játékárak közti különbség itt nemhogy csak helyreáll, de ha okosan csinálod, olcsóbban jössz ki a fixgépeken.

és nem kell X évente hardvert frissíteni
és optionsban állítgatni, hogy jólmenjen
és drivert installálni
és directxet frissíteni
és windowsban hibát keresni
tényleg soroljam?

Abban igazad van, hogy mostanra sok játék szebb pécén, de ebben az előnyök ki is merültek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. CarKiller
2010.05.22. 11:24
Nekem is van konzolom, megyek is bekötni a TV-re, aztán megtanulni az irányítást, mert az nekem nagyon szokatlan. (X360) Én már rég PC_n játszok, de mégis ott a konzol, sajna alig használom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Blade0012
2010.05.22. 11:47
Svindler: "a motort nem polírozták ki szerintem elég gáz 2010-ben, amikor egyre több stúdió mutat olyat amiért le a kalappal."

A cikkben épp ennek az ellenkezője van, akkor most mi sz igaz? Bár az értékelésekből kiindulva jobban néz ki és jobban is fut mint a GTA4 (ami szerintem konzolon valami iszonyat gáz lett)

A negatívumok felsorolása pedig röhej a köbön. Felbontás, pc port hiánya meg nehéz achievmentek? Ez valami vicc? Ha ezek a játék legnagyobb hibái akkor nyugodtan kaphatott volna 100-ast is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. ThePoweR
2010.05.22. 12:02
Nemtom min problémáztok. 94%. Mint ahogy Svindler is írta ilyenekért hogy nem jelent meg pc-re nem vontak le. 100%-os game meg nincs. Úgyis van benne hiba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Xeon
2010.05.22. 13:39
Lol vki komolyan vete a játékok az őskorból cikket v mi volt annak a címe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Svindler Blade...
2010.05.22. 14:11
A cikkben az van, hogy nagyon szép a Boxos változat. És tényleg az, a környezetet nagyon szépen megcsinálták, designért csillagos ötös (ehhez semmi köze az engine-nek), viszont maga a motor nem más, mint a GTA IV felpatchelt változata. A PS3-as kódon lett volna mit gyúrni, lassan már _minden_ cégnek, a jóval kisebbeknek is van profi multiplatform engine-je, így egy száz millás rockstar projektnél ez igenis gáz.

Ha pedig elolvastad a cikket, akkor benne van, hogy igazán kirívó hibát nem találtunk a boxos változatban nagyon szórakoztató játék, de mint a részpontok is mutatják: nem tökéletes. Ha meg nem írunk oda semmit akkor azért kapjon 100-at? Vagy írjuk oda, hogy: ház azé meg pl a graf csak 9-es

Tényleg nem értem a kötözkődöket. A PS3-as rész az engine negatívuma a PC-s egy baráti együttérzés, ami megelőzhette volna a miért nincs PC-re hozzászólásokat. E helyett most ez van. Kössetek inkább pulcsit A topik meg szólhatna magáról a játékról

PC vs. konzol téma is van egy tonna, nem kéne itt is elkezdeni (ez a többieknek szól)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. afro
2010.05.22. 20:30
Őszintén szólva, engem marhára nem érdekelnek az achievementek: ki a francot érdekel, hogy felvillan e egy 10G felirat valahol, hogy ügye voltál , mer mittomén sikerült lelovagolnod 10 kilométert, vagy akármi. Ez a "fejra paskolás" nemtom kinek jó, bár biztos sokan erre verik a LIVE-on.
Ha a játék rossz, akkor dobálhat akármilyen elismerést, leszarom. Ha meg jó, akkor azért játszom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. XtreemX
2010.05.22. 21:43
Greathoof:
nattila77 véleményét vedd úgy beírom ide én is.. ennyit erről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thspo
2010.05.23. 12:15
http://www.videogameszone.de/Red-Dead-Redemption-PS3-220192/News/Red-Dead-Redemption-PS3-Version-mit-technischen-Schwaechen-748368/galerie/1291358/

összehasonlító képek az xbox-os és a ps3 verzióról. Hát... A ps3-nak lassan sikerül hoznia egy iphone grafikai szintjét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CarKiller
2010.05.23. 12:47
Hát mit ne mondjak, PS3-on elég kaka
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Blade0012
2010.05.23. 12:56
Svindler: igen, látom a pontozást, csak akkor értelmesebb lett volna az irreveláns achievmentek helyett valami "nem tökéletes graf" vagy ilyesmit odaírni.

thspo: szerintem meg a felbontást leszámítva nincsenek túl nagy különbségek...meg kit érdekelnek a képek, nézd meg mozgás közben:
http://www.gametrailers.com/video/console-comparison-red-dead/100419
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. XtreemX
2010.05.23. 20:23
thspo: Ne keverjük össze a gyatra portolást a gép teljesítményével... ha gondolod belinkelek jópár FF XIII képet amin keresztbe megeszi a ps3 a boxot. Na vajon miért? Mert ott ps3-ról lett portolva,nem fordítva. Legyen elég ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Daks
2010.05.24. 01:02
Hehehehe, na most csekkoljátok az értékelő dobozt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Benny
2010.05.24. 13:41
jó cikk lett. Az meg, h hivatalosan nem jön pc-re már szinte már megszokott. Majd tolom havernál boxon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kange
2010.05.24. 18:51
Érdekes dolog, hogy a Gun nevezetű játékot sokszor végigvittem, azonban ez a játék nem tetszik. Pedig többször is nekiültem több órára, hátha, de mégse. Szerintem idétlen a mozgás (gyalog is, lovaglás is), az animációk. Zavar, hogy sok várt animáció kimarad (pl. kizsebelés vagy bőrnyúzás), a harcban pedig számomra semmi szórakoztató sincs. Az ellenfelekkel sem voltam kibékülve.
Jah és persze, szokásos lázadó mivoltomat tekintve a grafikától sem estem hanyatt, de ezt már megszokhattuk!

Azonban én nem lennék biztos abban, hogy csak konzolon marad, a kiinduló pontom a játék elején megjelenő szöveg, miszerint a GameSpy mittomén milyen jogvédett blabla és a többi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TheDj
2010.05.25. 09:32
Kinek a pap, kinek a paplan - szokták mondani...nem speciel a GUN nem jött be de ez nagyon tetszik. A lovaglás és a séta nekem sem tetszett -elsősorban a lovaglás séta részénél lévő dülöngélés- de hamar megszoktam. A Call of Juarez Bound in Blood volt az utolsó, amit lejátszottam de azt is már a végén kötelezőből. Abban a lovaglás-érzés teljes hiánya volt, a sztori lapos (még ha 10 különféle westernfilmből is lett összekutyulva). Grafikai részen mondjuk egyik játékban sem volt problémám ebből a kettőből,bár sokszor elmondtam már, hogy engem elsősorban a sztori jobban mozgat mint grafikai megközelítésből.
Egy picit azonban a Red Dead Redemption bugos, viszont semmivel sem jobban, mint más GTA-ban. Volt már hogy egy éjszakai őrjárat során szerencsétlen kutyát meglöktem és egy lépcső mellett próbált visszamenni rá és majdnem 3-4 percig csak helyben járt de ez szintén a GTA4-t is mozgató motor hibájának tudható be. Viszont egyet kell értenem a cikk írójával, hogy egyre szebb lesz ez a motor: a lovak nagyon szépen ki vannak dolgozva, a városok is tetszetősek,az időjárás és az égbolt is nagyon szép, a küldetések változatosak és még sorolhatnám. Ami zavar, hogy visszajött az a GTA szokás, hogy nem lehet úszni. A városok közötti részen akkor is meg kéne állnom segíteni valakinek, amikor vágtázom...a ló sok esetben csak hátráltat,amikor gyorsan kéne reagálnom valamire: beáll elém, fellök stb. Amiben nem értek egyet a cikkíróval az az Ennio Morricone nevének emlegetése a zene kapcsán. Szerintem erre még nagyon gyúrhattak volna! Hozzáteszem: még a játék elején járok (20% kb), mivel leginkább pókerasztalnál és banditák elfogása terén vagyok fellelhető. Ez idő alatt a zene nagyon lapos volt, úgyhogy hatalmas túlzás kell Ennio Morricone zenéjéhez hasonlítani. Megjegyzem, ez nem kötözködés; a kapott értékelést abszolút megérdemli és szemben a GTA4-el (amit már alig vártam, hogy vége legyen) ezt a játékot még nagyon sokáig fogom nyúzni, legalábbis a Force Unleashed 2 megjelenéséig biztosan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lew000
2010.05.25. 13:18
XtreemX: nem a gép teljesítményével van a baj (ps3) hanem azzal hogy rohadt nehéz és kölcséges fejleszteni rá játékot. ettől még nem roszabb mint az xbox de jelen körülményeket tekintve semmivel sem jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Login
2010.05.25. 23:13
"Hihetetlen jó élmény a sztyeppén végignézni a naplementét"

Nem Szibériában, az orosz határon vagyunk. Ez kérem szépen Amerika, tehát préri a helyes kifejezés erre.

Am egyetértek mindennel, minden idők legjobb western játéka! Polcon a helye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!