iPon Cikkek

Reservoir Dogs: Bloody Days - Kutyaütők

Dátum | 2017. 06. 16.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

BELSŐ. KÁVÉZÓ. NAPPAL.
Átlagos kávézó. A forgalom nem túl nagy: csupán az egyik sarokasztal mellett ül egy három főből álló társaság. JANI egy YOLO feliratú pólót és lencse nélküli szemüveget viselő hipster, FERI, egy kissé elhízott, szakállas fickó, és ISTVÁN, egy öltönyös-nyakkendős, kissé rekedtes hangon beszélő férfi. A társaság tagjai előtt kávé, gyümölcslé és szendvicsek. István kezében mobil. Nyomkodja, majd abbahagyja.
István Heh. Csináltak egy Kutyaszorítóban-játékot. Jani De már mikor. 2006-ban. István Ez egy új. Jani (érdeklődve) Na és milyen?
István matat a mobilján.
István
Odaugrok a végére, ott van az összefoglaló. Összességében, a Reservoir Dogs: Bloody Days annyira lealjasítja az embert, hogy rá kell, hogy döbbenjen arra, hogy ha azt hallaná, hogy a fejlesztőket pont akkor gázolta el egy lángoló szippantós kocsi, miközben kiéhezett, szifiliszes rozsomákok tettek rajtuk erőszakot a nagyanyjuk szeme láttára, körülbelül annyi empátiát érezne irántuk, mint egyszeri sans-culotte Marie Antoinette palotapincsije iránt. Alatta meg, hogy húsz pont. Vagy izé. Százalék.
Feri (döbbenten)
Ez most egy mondat volt?
István
Ja, ilyen a fickó stílusa, nála a tőmondat két bekezdésnél kezdődik. Valami állástalan szabadbölcsész lehet.
Feri
Ez nem stílus, ez pszichózis. Van egy mondás, hogy aki kilenc szóban mondja el, amit nyolcban is ellehet, az más aljasságokra is képes.
Jani
Ja, az a barom Shakespeare is mennyi tintát megspórolt volna, ha meghúzza tíz oldalnyira a drámáit. A Rómeó és Júlia is mennyivel izgalmasabb lenne, ha kihagyták volna a sok fölös dumát, azt egyből nyitnak a nászéjszakával.
Feri
Azért egy játékújságírót, meg Shakespeare-t ne vegyünk már egy kalap alá. Hallgatnak.
Jani Amúgy mit szúrtak el? István Hogyaszondja...Összegzés: A gátlástalan pénzlenyúlás olyan magasiskolája, aminek láttán Bernie Madoff is elégedetten csettintene. Pozitívum: Ha van Isten, ezt nem hagyja megtorlatlanul. Negatívum: Ha a fejlesztőknek nem kell eladniuk a szerveiket, hogy pénzhez jussanak, nincs igazság a Földön. Jani Olvasd már fel. Feri (unottan) Tényleg nincs ennél jobb téma? Jani Engem mondjuk érdekel. De ha akarod, akkor ülhetünk búskomor arccal, miközben elmondod, hogy a munkahelyeden mindenki hülye. Feri Nagy szavak ezek valakitől, aki az anyja pincéjében él és azzal igazolja, hogy nem dolgozik, hogy öt éve fejleszt egy Tetris-klónt. Jani Az nem klón. Újraértelmezés. Feri Ja. Majd a ruszki fazon ügyvédei jól újraértelmeztetik veled a plágiumról szóló jogszabályt.
István krákog.
István Ezt akkor most el se kezditek. Na nézzük. „A fejlesztők elgondolkozhatnának azon, hogy a játékosok büntetőjogi kérdéseket felvető fércművekkel való terrorizálása helyett a legtöbb egyszerre lenyelt zsilettpenge rekordjának megdöntése jóval közönségbarátabb döntés lenne.” Feri Ha ezt nem karakterre fizetik, egy évig huhogok beszéd helyett. A csávó gondolom sose volt hetes, mert amire befejezte a jelentést, kicsöngettek. István Áhá! Meg is van a lényeg..Azt írja, hogy a grafika olyan, mint valami középkategóriás GameCube-os cuccé. Meg, hogy megvették a film licencjogát, de egy karakter sem hasonlít a filmbeli önmagára. Feri Ilyen röviden? Kizárt.
István nagy levegőt vesz.
István (Kissé szaporán) A szemünk elé táruló látványt elnézve önkéntelenül is felmerül majd bennünk, hogy kerül amibe kerül, de aranyba, illetve részvényekbe fektessünk, mert ha már az a csoda ért minket, hogy visszautaztunk a kétezres évek elejébe, akkor kár kihagyni a lehetőséget. A nem épp világrengető grafikájáról ismert Gamecube-on is pironkodásra okot adó látványvilág fogad minket, a helyzetet pedig csak tovább rontja, hogy egyik karakter sem hasonlít a filmbeli megfelelőire. Mr. Brown helyett egy ír dokkmunkást kapunk, Mr. Blue arca egy methfüggo kertitörpére hajaz, Mr. Pink pedig egy szörfösre, aki 4 óra húsz perckor feltételes reflexként harsányan Bob Marley-t kezd el énekelni spanglisodrás közben, de a többiekkel sem járunk jobban. Jani Aha. De maga a játék az milyen? Feri Most olvasta fel tízszer szóban, hogy szar. István elmélyülten olvas. István Azt írja... Feri (határozottan) Nem tökmindegy? Húsz pont a százból, úgyse veszed meg. Páran megpróbálják lehúzni a Tarantino-rajongókat, azt ennyi. Ennél többet nem hiszem, hogy érdemes tudni róla. A Mario játékokkal nincs ennyi gond. Jani Mario a hülyék védőszentje.
Feri lassan, fenyegetően Janira néz. Megfagy a levegő.
Feri (haragosan) Na idefigyelj. Engem harmadikban botokkal vertek azok, akiknek Megadrive-juk volt, meg lelopták a biciklimről a láncot. Nekem senki se beszéljen hülyeséget Marioról! Jani Gondold végig. Miről szól minden Mario-játék? Feri Mész. Ugrálsz. Örülsz. Jani (a fejét csóválva) Nem. elrabolják Peach hercegnőt, és meg kell menteni. A csóringer Mario ezután lemészárol annyi teknőst, hogy a húsukkal egy ezredet jól lehetne lakatni három hétig, ugyanennyi gombát, átugrik a láva fölött, aztán puszta kézzel megküzd egy tüskés hátú, tűzokádó rohadékkal, majd mi van? Feri Boldogan élnek míg meg nem halnak.
Jani a fejét csóválja.
Jani Nem. Hány játékot toltál végig? Hetvenet? Mi az, hogy boldogan élnek, ameddig meg nem halnak?! Fél évvel később megint végig kell csellóznia az egészet, aztán megint, aztán megint, az a nő mindig visszamegy ahhoz a gyíkhoz, és a marhájának egyetlen alkalommal sem jutott eszébe megkérdezni, hogy "te, Peach, mégis hogy a kínkeserves kurvaéletbe van az, hogy mindig a helyi alfahím ágyából kell kiszednem téged?"
Ezen eltűnődnek.
István (tűnődve) Szóval azt mondod...hogy...Peach csalja Mariot?
Jani bólint.
Jani Biztos vagyok benne. Hercegnő, a franc tudja hogy, de hozzáment egy vízvezeték szerelőhöz, akinek az egyetlen ismert barátja a szintén ebből élő öccse, szóval a szociális életük a padlón lehet. "Mit csináltál ma? Volt egy dugulás, adj egy Kőbányait, este jön Luigi, neki is hűts be egyet" Aztán jön Browser, a sárkánykirály, egy háemcsé, akinek csak azért nincs krómacél motorja, mert nem gyártanak tüskés hátú dögöknek, és azt mondja neki, szivi, válassz, én, vagy ő? Naná, hogy elmegy. Aztán, ha meglátja, hogy jön a férje, elkezd ordibálni, hogy ments meg édesem, jajj de nem jó ez így nekem. Az a marha meg beveszi. Na, ezért õ a hülyék védőszentje. István Beteg egy ember vagy te. Jani Mondjuk a Sonic sem jobb. Egy száznegyven kilós, testhez simuló vörös bőrruhát viselő, szőrös dagadék nyuszikat meg mókuskákat szed össze. Nem is lep meg, hogy Sonic a leggyorsabb állat a Földön. Engem akarna megvizsgálni az a bajszos rozmár, én is marha hamar lehagynám a hangsebességet. Feri Meggondoltam magam. Olvasd inkább a kritikát.
István nem ellenkezik. Olvas, hümmög.
István Zanzásítom, jó? Az van, hogy felülnézeti akciójáték...de primitív és repetitív, ráadásul tele hülye fordulatokkal. Bemész valahova, lövöldözöl, a végén meg kijön a rendőrség és őket is leszeded. Aztán ez ismétlődik. Jani Szóval monoton. István Nem is kicsit. Meg olyan hülyeségek vannak benne, hogy a bank közepén kapják elő a stukkert, aztán minden irányból lő az ellenség. Ja, és annyira nincs mesterséges intelligencia, hogy ha beállsz egy fal mellé, akkor lemészárolhatsz mindenkit egy gumibottal, amikor megpróbálnak elkapni. A rácsokon nem lehet átlőni...Az mondjuk elég súlyos...Sztori meg gyakorlatilag nincs, csak full random idézgetnek a filmből.
Jani Más? István Ennyi nem elég? De mondom. Egyetlen jó ötlet van benne, hogy az idő nem lineárisan halad, hanem először a főkarakterrel haladsz, aztán ha az meghal, vagy úgy döntesz, hogy visszatekered ami történt, akkor mehetsz a másikkal és ha van harmadik, akkor ő csak ezután jön. Jani Tehát mondjuk előre mész a csatavezérrel, leszeded az összes szemetet, aki balról támad, aztán visszapörgeted a dolgokat, egyeske szorgosan öli a népeket, de közben ketteskével leszeded azokat, akik életben maradtak? István Ja, valahogy így. Ha meg van harmadik, akkor vele is akciózhatsz. Feri Ez azért nem hangzik rosszul. István Ja, az újságíró szerint sem. Papíron. Csak mivel a mesterséges intelligencia tökhülye, simán le tudod mészárolni az első karakterrel az összes támadót, aztán ha a másodikkal csinálsz valamit, az bekavarhat. Ráadásul a rettenetes grafika miatt az sem működik, hogy beosztod, hogy kit kivel szedsz le, mert egyszerűen nem tudod megkülönböztetni a fegyvereseket. Aztán ha véletlenül kihagysz valakit, az kinyírja azt, akit nem te irányítasz. Jani Te, Feri, te anno mennyit buktál a babkávén amikor tőzsdéztél? Feri (idegesen) Most kóstolgatsz? Jani Nem. Na, mennyit? Feri Négyszázat. Mert? Jani Gondolj arra, hogy még te sem voltál olyan hülye, hogy pénzt ölj egy csúnya, unalmas, élvezhetetlenül önismétlő, jellegtelen játékra, amiben még a karakterek sem úgy néznek ki, mint abban a sikerfilmben, aminek megvetted a jogait. Én ha a jövőben bármit elszúrok, tutira ezzel fogom magam vigasztalni.
A beszélgetés leül.
Feri A Marioval akkor sem volt ennyi gond...
Jani Ja. Mennyi borravalót adjunk? István Én nem adok. Jani (értetlenül) Hogy-hogy nem adsz? István Nem hiszek benne.
Jani Tudod, mit keresnek ezek a csajok? Szart se! István Ugyan már! Ha nem elég nekik, szálljanak ki!
Feri elővesz egy ötszázast a zsebéből
Feri Fizetem én.
Ennyiben maradnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. developer
2017.06.16. 14:29
A "teszt" minősége is 20%.

Attól, hogy szar a játék még nem kell szarul írni róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pdx06
2017.06.16. 15:33
Ebben a formában még 2006-ban is kevés lett volna, akár egy T610-es telefonon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dbelam devel...
2017.06.16. 15:55
Szarul? Ez egy remekmű!
Leírhatták volna 3 mondatban hogy "monoton szar filmadaptáció buta AI-al, senkinek sem ajánljuk". Helyette született két oldal eposz ami ezerszer jobban visszaadja a szenvedést amit átéltek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 0rigami devel...
2017.06.16. 17:20
Ez teljesen jó írás, és még stílusos is!

Mi a problem vele?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smooth44
2017.06.16. 21:53
Az írás jópofa, de csak annyira eredeti, mint amiről írnak benne. Nekem a film se tetszett, a játék sem érdekel, de a "tesztet" azért végigolvastam
(a "remekmű" és "eposz" persze igen erős túlzás mégis örülök, hogy ezzel és nem a játékkal ütöttem el ezt a 10percet)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Leeroy
2017.06.17. 06:17
Játék 2-es, cikk 10-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BBShockwav...
2017.06.17. 22:37
Le a kalappal, ez nem semmi bemutató, nagyon jól visszaadtad Tarantino stílusát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BBShockwav... dbela...
2017.06.17. 22:38
Pontosan! Rég szórakoztam ennyit. A Marios elemezgetés volt a fénypontja. Freelancer, nem gondolkodtál még videóbemutatók készítésén?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Freelancer BBSho...
2017.06.17. 22:48
Ez az én esetemben teljesen ki van zárva, sem képernyőképes arcom, sem hangom sincs. Marad az írás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!