iPon Cikkek

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 – Maximalistáknak

Dátum | 2014. 04. 25.
Szerző | Svindler
Csoport | NOTEBOOK

A Samsung még az év elején jelentette be a Note Pro 12.2-t a Tab Pro családdal együtt, és bár az utóbbiakra azóta is várunk, a Note család legjelentősebb képviselője már elindult világhódító útjára. A Samsungnál az utóbbi években a Note név egybeforrt az egyre nagyobb mérettel és a digitális tollal, ami alaptartozék, akár mobiltelefonról (phabletről), akár tábláról beszélünk a családon belül. Most sem kell csalódnunk ezen a fronton, ám sokan úgy gondolják, hogy a cég mérnökei ezúttal átestek a ló túloldalára. 12,2 colos tábla?
Mielőtt belevetjük magunkat a specifikáció elemzésébe, érdemes egy kicsit ezzel az óriási átmérővel foglalkozni. Nekünk már volt szerencsénk 13,3 colos táblákhoz is (többek között pont a Samsungtól), de azok Windowsra építettek, és általában konvertibilisek voltak, tehát rendelkeztek felcsatolható billentyűzettel, amivel notebookká lehetett alakítani őket. Androidos fronton ez a méret egyedülálló, hasonlóban eddig csak a piac kisebb szereplői gondolkodtak, de azok általában nem egy csúcskategóriás vasat akartak letenni az asztalra, míg a Note Pro 12.2 egyértelműen a zászlóshajó szerepét kapja a dél-koreaiak kínálatában. Na de vissza az eredeti kérdéshez: praktikus még ez a méret? Nos, közel két hetet tölthettünk el a géppel, így volt időnk hozzászokni a Note Pro-hoz és megmutatni minél több embernek, hogy véleményeket kérjünk. Végül arra jutottunk, hogy a többségnek tetszett tablet mérete. Szórakozásra (filmnézés, játék) elsőrangú az óriási panel, és az S-penes alkalmazásoknál is előny a nagyobb rajzterület. Ráadásul most is lehetőségünk van egyszerre két alkalmazás futtatására egymás mellett, ami ekkora képernyőn igazi élmény (oké, ez már 10 colon is használható volt, de a phableteken még nem az igazi). A mérleg másik oldalán persze ott van a súly, ami azért viszonylag alacsony, és az, hogy amennyire előny tud lenni a méret, legalább annyira hátrány is. Ez nem az a gép, amit előkapunk a buszon olvasgatni egy kicsit, az egykezes használat is lehetetlen, de a célközönséget tekintve ezek valószínűleg nem túl komoly problémák. Innentől kezdve egyénfüggő ki tud (vagy akar) megbarátkozni azzal, hogy egy szubnotesz méretű táblát cipel magával. Szubjektív vélemény, de nekünk bejött ez a méret is, inkább az Androiddal akadtak problémáink, még mindig nem említhető a funkcionalitása egy szinten a Windows-zal, bár a Samsung szoftvermérnökei sokat tettek annak érdekében, hogy ez a helyzet javuljon. Ezzel majd foglalkozunk bővebben is néhány oldallal később, most nézzünk be egy kicsit a gépházba.
A belső egy kicsit attól is függ, hogy melyik változatot áll szándékunkban megvenni, nálunk a full extrás, LTE modemmel ellátott változat járt, amit egy Qualcomm SoC keltett életre. Az MSM 8976 négy Krait 400-as processzormaggal gazdálkodhat, amiket simán egy lapon lehet említeni a Cortex A15-ös egységekkel, viszont általában magasabb órajelen ketyegnek azoknál, tehát a teljesítményükre biztosan nem lesz panasz. A grafikus feladatokról egy Adreno 330-as gondoskodik, ráadásul elég magas órajelen, amire szükség is lehet a kijelző felbontása miatt. A panel ugyanis, ahogy egy csúcsgéphez illik 2560*1600 pixelt képes megjeleníteni. A 3GB memória miatt az Androidnak biztos nem lesznek RAM problémái, a háttértár is elég nagy, és még bővíthető is, úgyhogy nem leszünk hely szűkében. Az akkumulátor talán kicsit karcsúnak tűnhet ekkora méret mellett, de az energiamenedzsment szerencsére jobb volt, mint vártuk, nem merül le pillanatok alatt a gép. Viszont feltölteni borzasztóan lassan tölt fel, főleg ha használjuk is közben, úgyhogy érdemes lehet otthagyni éjszakára a Note Pro-t, ha maximumra akarjuk tölteni az akkumulátorát, kb. 4-5 órára van szüksége a művelethez. A kapcsolati képességek impozánsak, tulajdonképpen mindent megkapunk az NFC chip kivételével, nem is értjük az miért maradt ki. Ha kötözködni akarunk, akkor ez lehet a tábla egyik hátránya, a másik pedig az, hogy nincs rajta dedikált videókimenet, csak az USB portot használhatjuk, ha rá akarunk aggatni valamit, de egyrészt nem minden TV/monitor MHL kompatibilis, másrészt így elveszítjük a lehetőséget, hogy közben mást is csatlakoztassunk a gépre. Pedig lett volna bőven hely a készülék oldalain, mint ahogy az a következő oldalon látszódni is fog.
A Samsung Galaxy Note Pro 12.2 a gyártó hazai képviseletétől érkezett hozzánk, és nem a bolti csomagolásában, így azt sajnos nem tudjuk megmutatni. A tartozékok között csak egy USB3-as töltőegység volt, a digitális toll magában a gépben rejtőzik.
Szemből túl sok érdekességet nem tartogat a tábla, de azt érdemes megjegyezni, hogy még az óriási panel ellenére sem virtualizálták a kezelőszerveket, a három gomb ott figyel a kijelző alatt. Kettő közülük érintés-érzékeny, míg a főoldalra való visszatérésért felelős rendes mikro-kapcsolós. A Samsung felirat mellett látható az előlapi 2MPixeles kamera. Az előlapot egyébként a Super LCD panel uralja, aminek gyönyörű képe van, de ez már mondhatni elvárás ebben a kategóriában.
A hátlap varrott bőr hatású, tapintásra nagyon jó és a minőségérzet is elsőrangú tőle. Ez persze nem újdonság a Samsungtól, már a többi Note-nál is találkozhattunk ezzel a hátlappal, csak nem ekkora méretben. Az illesztések egyébként mindenhol pontosak, és a szerkezet is masszív, nem engedett sehol a nyomásnak, nem horpadt be a hátlap. A 8MPixeles hátlapi kamera mellett egy LED-es villanó is található, és nagyjából ennyi, más érdekesség nem nagyon van errefelé.
A tábla oldallapjai eléggé letisztultak, csak a jobb oldala van megtömve. Itt láthatjuk ugyanis a fedlappal is ellátott SIM és microSD kártyahelyeket, valamint a micro-USB 3.0-s csatlakozót és a digitális toll pihenőhelyét, az egyik hangszóró társaságában. A másik természetesen a túloldalon található, és csak a headset 3,5mm-es csatlakozója van mellette. Lent nincs semmi, fent pedig a szokásos gombok fogadnak minket (ki-bekapcsoló, hangerőszabályzó) egy infraport társaságában. Utóbbinak hála akár gigászi távirányítóként is használhatjuk a táblát. Poénnak jó, de nem hisszük, hogy valaki huzamosabb ideig is erre használná a Note Pro 12.2-t.
Az már a specifikációs táblázatnál borítékolható volt, hogy a Samsung csúcsgépének teljesítményével nem lesz probléma, hiszen a mostanában kapható egyik legerősebb SoC teljesít benne szolgálatot. Az utóbbi pár hónapban csak egy gép járt nálunk, ami hasonló teljesítményre volt képes, az ASUS TF701T, amiben egy Tegra 4 gondoskodott a megfelelő izomzatról. A Transformerhez képest a Note Pro vegyes eredményeket mutatott fel. A böngészős tesztekben általában gyengébben teljesített (használat közben mi ebből nem éreztünk semmit), ami valószínűleg az extrákkal megpakolt operációs rendszernek köszönhető, a 3D-s tesztekben nagyon hasonló a két gép, míg a processzorteszteket a Note Pro 12.2 nyerte meg. A kapott eredmények a galériában láthatóak (sajnos a 3DMark képek eltűntek a felhős tárolónkról, és offline sem sikerült megtalálni őket, elnézést kérünk a hiányukért).
Az előlapi kamera nem szereti a mesterséges fényt, de videótelefonálásra azért elég jól használható, szelfiket meg remélhetőleg senki nem egy 12 colos táblával akar lőni. A hátlapon található 8MPixeles egység is teljesen átlagos, arra jó, hogy ha nagyon nincs más a közelben, akkor legyen mivel lőni pár fotót, és néha, ha a csillagok is együttállnak, akkor meglepően normális képeket is lehet vele készíteni. A táblákban általában mostohán kezelik a kamerakérdést, sosem találkozunk olyan minőséggel, mint a jobb telefonoknál, úgyhogy igazából nincs miért panaszkodnunk. Lehetőségünk van Full HD-s videók felvételére is, a képminőség ebben az esetben is átlagos (de legalább nem rossz, mint sok tábla esetében). A Samsung szerint 10 órán keresztül lehet filmezni a táblával egy feltöltést követően. Nekünk ennyit nem sikerült kihoznunk belőle, de viszonylag magas fényerőn használtuk és az elért 8 óra így is szép eredmény, főleg ha azt nézzük, hogy a többi táblához képest élmény egy ilyen kijelzőn nézni kedvenc sorozatainkat/filmjeinket. Egy füles azért nem árt (elvileg a bolti változathoz jár), mert ilyen apró hangszórókkal azért csodát nem lehet művelni, bár azt azért megjegyeznénk, hogy a táblás mezőnyben kiemelkedő a gép teljesítménye ezen a téren.
A PRO jelzésű gépeken mutatkozott be a Samsung legújabb szoftveres fejlesztése, a Magazine UX, ami erősen átalakítja az Android kinézetét és elviszi egy kicsit a Windows-os csempés irányba. Az első indítás után ez nem biztos, hogy elsőre feltűnik, de ha megnézzük a főoldal alját, akkor láthatjuk, hogy három oldalasra van szabva alapvetően a rendszer. Ebből kettő a hagyományos, ikonos, widgetes elrendezést követi, míg az utolsó már nagy, élő csempékből építkezik. Úgy pletykálják a Google-nek nem igazán tetszett, hogy a Samsung elvitte ilyen irányba a felhasználói felületet, így lehet nem sok gépen fogunk ezzel a kinézettel találkozni, pedig elég jól használható, csak a szoftverkínálatra kéne még egy kicsit gyúrni. Legalábbis ami a Magazine UX-et illeti, ugyanis egyéb téren teljesen rendben van a rendszer, el vagyunk kényeztetve minden létező extrával.
Jobbról például behúzhatunk egy menüt, amiben azok a programok találhatóak, amiket futtathatunk ablakos módban is. A képernyőt ha akarjuk, akkor feloszthatjuk ezekkel négy részre, így futhat egymás mellett például egy böngésző, a levelező alkalmazásunk, és egy youtube videó, vagy amit szeretnénk. Ekkora méretben ez nagyon hasznos tud lenni, az pedig teljesen rajtunk múlik, hogy milyen arányban osztjuk fel a hasznos felületet, nem kell mindennek ugyanakkora területet kapnia.
Nem túl meglepő módon üzleti szoftverek sokasága is vár ránk: van WebEX kliens, RemotePC, Hancom Viewer, e-Meeting, stb., és a Samsung megszokott applikációi is mind arra várnak, hogy használatba vegyük őket. Persze az igazi különlegesség egy Note esetében a digitális toll, ami jobbra fent várja, hogy előrántsuk rejtekéből. Amint ezt megtesszük, a jobb alsó sarokban azonnal megjelenik egy menü, amiben a legfontosabb, a stylus segítségével elérhető funkciók vannak felsorolva. Ezekkel tudunk például készíteni egy képernyőmentést, majd arra rajzolgatni, megjegyzéseket írni. A kész művünket aztán egy érintéssel már továbbíthatjuk is egy címzettnek. Ezen felül természetesen lehetőség van jegyzetek készítésére, a képernyő egy részének kijelölésére, stb. A tollon van egy gomb is, amit megnyomva újra előugrik a már említett menü, így a legsűrűbben használt funkciók mindig könnyen elérhetőek.
A Samsung Galaxy Note Pro 12.2-ben benne van a Samsung minden tudása, és ez látszik is rajta. Az anyagminőség kiváló, a kijelző gyönyörű, a szoftveres körítés pedig remek, munkára is elég jól használható ez a konfiguráció. Akármelyik változattal szemezzünk is, csak felsőkategóriás chipeket vettek elő a mérnökök, úgyhogy a teljesítményre biztos nem lesz panasz. A méret teljesen szubjektív, biztos lesz, aki nem tudna, vagy nem akarna megszokni egy ekkora tabletet, de nekünk nagyon tetszett. Az egyetlen igazi negatívuma a gépnek nem más, mint az ára. A WiFi-s változatért ~210 ezret kell a kasszánál hagyni, a mobilnetes változatok pedig 250 ezer forinttól kezdődnek. Ez igen sok pénz egy Androidos gépért, ennyiért már egy rendes notebookot is kapunk, de jelenleg a Note Pro a táblák királya, így nem túl meglepő, hogy ennyit kér érte a Samsung. Valószínűleg nem lesz slágertermék, de ha valaki kompromisszumoktól mentes, nagy gépet keres, az megtalálta. A többi gyártó kínálatában egyelőre nincs is alternatíva a Samsung megoldására. A Samsung Galaxy Note Pro 12.2-t a gyártó hazai képviseletétől kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet érte!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. LechooEdy
2014.04.25. 11:07
210-ért legyen már fém hátlap. Szerintem. Persze mit is várok, Samsung.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. No.1.
2014.04.25. 11:46
Koszonjuk a hozzaszolast..
Mi mas is kerulhetne egy samsungos hirhez, mint hogy muanyag a hatlapja..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Tibike1993 Lecho...
2014.04.25. 11:48
Pontosan... Samsung. És tök mind1 milyen gány a minőség, veszik. H miért??? Hát, talán mert a legtöbben nem értenek hozzá, és a reklámokkal megvezethetők. Sose volt egy szimpatikus márka számomra, és még inkább nem az, amikor a készülékei sorra döntik az eladási rekordokat. Először S4,most meg az S5 is túlszárnyalja.
Alapjába véve ez se rossz készülék, igaz, már lassan TV-ket fogunk cipelni magunkkal. Az anyagminőség megbocsáthatatlan (számomra). Ne mondja már senki, h 200k-ért nem lehet egy normális minőségű anyagból megcsinálni. Oké, rálökték a hátára ezt a bőrhatású sz.rt, ugyanúgy mint a Note 3-ra, de ez nem oldotta meg a problémát, csak elfedi, ugyanúgy mint az S5 pöttyös akkufedele.
Számomra ez a márka semmi, amíg nem hajlandó egy normális minőségű telefont kiadni. Sokakat át lehet b.szni, engem nem. Nem kell HTC féle 90%os fém, de azért adjunk már a készülékre, ha prémium kategória, legyen itt szó mobilról vagy tabletről (habár a fenti készülék nem biztos, h tablet kategória). És a probléma az, h akármilyen is a készülék, úgyis eladják, és ha eladják, akkor minek drágább anyagból csinálni. Igazából igazuk van... úgyhogy egy jó db-ig biztos nem lesz se samu mobilom, se tabletem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Bugatty
2014.04.25. 11:51
Hát, ha lesz a Telekomnál jövőre ilyen vagy egy újabb verziója akkor hűség idő lejárta után erre cserélem le a tavaly vett note-omat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Trevize198...
2014.04.25. 12:16
Hát nem tudom... Eszméletlen durva ez a tabi, de ennyi pénzért androidot... Főleg, hogy szivárognak már az erősebb win8-as tabletek active digitizerrel meg minden nyalánksággal, jóval olcsóbban vagy egy árban... Nem tudom, hogy sok ember választaná e ezt egy Lenovo Miix 2 10"-al szemben például.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. No.1. Tibik...
2014.04.25. 12:21
Senki nem is mondta, hogy ilyet vegyel.
Vegyel Z1-et, vagy LG-t, vagy ZTE-t, vagy HTC-t es a fene sem tudja mik vannak meg a piacon. Ezek szerint sem Te, sem LechooEdy a celkozonseg..
Viszont!!
Azt nem ertem meg, mi a budos fraszert kell odairni minden Samsungos hihez, hogy hat mer' muanyag.. Ha nem kell, nem veszed meg, utalod a gyartot.. Mi a fraszert jossz / jottok ide belebufogni?? El kell fogadni, hogy igen is van letjogosultsaga..
Tessek venni kinai telot, vagy iphone-t, vagy amit akartok.
En evek ota samsung parti vagyok..
Nem, nem az elfogultsag beszel belolem.. De mas alternativat nem tudok, akitol lehetne venni normalis telefont, rendes supporttal, garanciaval stb.. Vagy ami megbizhato lenne stb..
S1-tol volt nekem mindenem.. S2,S3,Sxx Note, Note2 jelenleg is..
Egyszer nem huztam a szamat, mert hogy muanyag..
Lehet a femnek nem orulnek. Lehet learnyekolna a jeleket, lehet ha leejtem behorpad, jobban latszik a karc rajta, vagy esetleg az oveg osszetorik mint a masik gyartonal.. Es akkor hogy is veszel ra hatlapot? 6ert, vagy 26ert, vagy inkabb csereled a keszuleket, mert nem bonthato?
Ja igen.. De azert a Samsung szar, meg a tobbi 26 gyarto is, aki muanyagbol kesziti a telefont.
Kivancsi lennek, akik ide beleokadnak a forumokba az anyaghasznalat miatt, hayn embernek van fem vagy uveg boritasu telefonja, es hanynak aki muanyaggal szaladgal. A masik kerdes pedig az, hogy hany van, aki a felso kategoriakat megengedi maganak, es nem a Advance-al, meg a Tipo-val veri a nyalat.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Tibike1993 No.1.
2014.04.25. 12:57
"Azt nem ertem meg, mi a budos fraszert kell odairni minden Samsungos hihez, hogy hat mer' muanyag" - miért, nem az? Már boccs, de egy 30 ezres Lumia 520 minőségibb anyagból van összerakva, mint a samunál a 200 ezres telefonok. És tudtommal véleményt lehet írni, amihez hozzátartozik az is, h milyen anyagminőségű, mint ahogy az iPhone-hoz is, h miért ilyen kib.szott drága. Jelenleg védeni próbálod, tehát az elfogultság beszél belőled. Az h neked nincs vele bajod, oké! Én megértem, h nincs mindenkinek igénye fémre, de ha szubjektíven nézem, ha objektíven, sz.r anyagból készül az összes telefonja és táblája. Ezt te is tudod, csak szimplán neked megfelel a műanyag, mint ahogy másoknak is.

"utalod a gyartot.. Mi a fraszert jossz / jottok ide belebufogni??" - hol írtam én azt h utálom??? Ezt már te kavarod ide. Ha lenne normális minőségű telefonja, igenis vennék, CSAK NINCS!!!!

"De azert a Samsung szar, meg a tobbi 26 gyarto is, aki muanyagbol kesziti a telefont." - szerencsére egyre több nem abból... ami jó hír. A rossz az, h a legnevesebb, legnagyobb gyártó nem. Ez neki ciki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Kajafun
2014.04.25. 13:02
Mi? 260? Annyiért pc-t veszek nem tablecsót!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. elmepocok
2014.04.25. 13:35
"Mi a fraszert jossz / jottok ide belebufogni?? - Arra találták ki a fórumokat, hogy az ember megoszthassa saját véleményét, nem? Én meg azt nem értem, hogy miért kell lehordani valakit, mikor egy abszolút jogos és védhető érvet hozott fel...
Egyébként nekem is hasonló a véleményem, lehet, hogy sok embernek megfelel, vagy sokat nem is érdekel, de azért maradjunk, annyiban, hogy a világ egyik csodája az, hogy valaki rábólintott arra a Samsungnál, hogy 250 ezer forintért bőrmintájú műanyagot kapjon a nép.
Kicsit olyan ez, mint egy S merci plüss belsővel. Lehet védeni, hogy sokkal praktikusabb, mert nyáron nem pállik bele a segged, könnyebb karbantartani meg olcsóbb cserélni, de attól még a minimum, hogy bőr van benne... Érdekes módon ezt a piac többi szereplője érzi is, legjobb példa erre szerintem az LG, aki a műanyag csúcsmodelleket a helyén képes kezelni és súlyos tízezrekkel olcsóbban adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. KisDre
2014.04.25. 14:00
A tollról még szívesen olvastam volna. Nyomásérzékenysége van? Már mint hogy erősebben vagy gyengébben nyomva a táblára érzi a különbséget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Bugatty Trevi...
2014.04.25. 14:34
Engem leginkább az s Note része érdekel meg, hogy 12,2" miért cserélnék le egy 10.1 colosat egy másik 10 colosra. Amim van részletre vettem egyetemhez tökéletes füzetnek, zenére minden másra ott a laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Avisto
2014.04.25. 14:37
Az a pár grammnyi alu ami egy ilyen cuccnak a hátlapja lenne ugyanúgy filléres tétel mint ugyanaz műanyagból. Az hogy egyesek ezt mint valami prémium feature-t adják el szimpla parasztvakítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. hegyitaho Bugat...
2014.04.25. 15:08
jó drága füzeted van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Bugatty hegyi...
2014.04.25. 15:34
Mondták már, de nekem megérte rendezve van minden nem kell bogarászni, hogy melyik füzet merre található + nehezebben megy tönkre elvileg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. lajcsi1975
2014.04.25. 15:35
Röhejes ez a samsung fikázás. Az a pár elégedetlenkedő biztosan jól beakaszt a samsungnak anyagilag hogy nem vesz tőle se telefont se táblát.

Biztos azé dönt eladási rekordokat mert nem tudnak se telefont se táblát csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. No.1.
2014.04.25. 15:42
Nem arrol volt szo, hogy most ide irt valaki..
Hanem ha megjelenik 150 samsungos hir, akkor 150 hirnel 25-en elmondjak..
Ha mondjuk ez lenne az elso hir, ahova azt mondjak gaz, mert muanyag akkor azt mondom ok.. Nem szolok.. De allandoan ez van.. Allandoan leirja mind a velemenyet, hogy ez mekkora szar..
Nem mint ha az elozo hirnel nem irta volna le, meg az azt megelozonel..
Majd akkor szolj, ha en oda megyek az iphonos topikba fikazni, mert uvegbol van, vagy mert nem kompatibilis semmivel, vagy mert azert mert olyan kedvem van..
Nem, nem fogsz olyat latni, mert szarok az apple cuccaira. Meg annyit sem erdemel tolem, hogy egy kommentet is elengedjek azon a forumon.. Pofatlanok, perelnek mindenkit jogtalanul, azt hiszik ok szartak a spanyolviaszt stb.. Ezert utalom az iphone-t, nem azert mert muanyag vagy nem muanyag..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. csabi02
2014.04.25. 15:47
neurosys: +1

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. DogTheDog
2014.04.25. 17:53
Tehat ez a pro elnevezes azt takarja,hogy van nehany irodai app meg ha mar minden kotel szakad,akkor tavoli eleres.
Nem semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Magrathea
2014.04.25. 19:50
Nem tudom, én már tapiztam műanyagot, fémet és műbőrt is és messze a legjobb ez a bőr. A fém jobban átmelegszik, nem olyan jó a tapintása. Az aluminium emlékező fém és meghajolhat ha pölö ráülök... Minden szempontból jobb a műbőr hátlap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Magrathea
2014.04.25. 19:51
Ja és folyton takarítani kell az ujjlenyomatokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Tibike1993 No.1.
2014.04.25. 20:37
"Majd akkor szolj, ha en oda megyek az iphonos topikba fikazni, mert uvegbol van, vagy mert nem kompatibilis semmivel, vagy mert azert mert olyan kedvem van.." - hát, az az üveg még mindig minőségibb mint ez... ok, mindegyik anyagnak van hátránya. Én nem azt mondtam, h nincs. Ha a samu a 100k alatti készülékeit ilyennel csinálja, vagy az eddigi csili-vilivel, az nem érdekel. De 200k felett nem egy játéktelefon érzetét várná az ember. Már boccs, de így van... az uncsim játéktelefonja van ilyen anyagból. A fémnek is van hátránya, de ha egy pl One-t a kezedbe veszel, nincs az a "gagyi" érzete, mint egy samsungnak.
És igen, nem kompatibilis az alma... hiba Ez van, mint ahogy a Samunál is az anyagminőség. Látod??? Vkinek tetszik az, h nem kompatibilis mindennel, vkinek nem. Hát, ugyanez a helyzet ezzel a műanyaggal is. És őszinte leszek... tényleg nem értem mit szeretnek ebben az emberek, de én nem akarok lebeszélni senkit erről!! Mindenesetre az almával hiába dobálózol am, én se vagyok oda érte...

"Nem, nem fogsz olyat latni, mert szarok az apple cuccaira. " - hát szarjál... Én alapból nem kakilnék a samura, de ezt már elmondtam lejjebb. Nincs normális telefonja! Habár most terjengenek hírek fém samuról... majd meglátjuk

"Pofatlanok, perelnek mindenkit jogtalanul, azt hiszik ok szartak a spanyolviaszt stb.. Ezert utalom az iphone-t, nem azert mert muanyag vagy nem muanyag.." - oké Mindenesetre a Samu meg a marketingjével adja el a telefonjait, nem azért, mert az hiper-szuper. Igen, más is megtehette volna ezt, de nem tette. Ilyen szempontból igaz. A samu nem azért dönt eladási rekordokat, mert olyan qrva jó.... De egy hozzáértő is megerősítené ezt neked. Nem rossz készülék, de semmiben nem jobb egy másiktól... főleg h ilyen gyatra anyagból van. Van support??Van, igen, és miért? Mert ilyen vásárlói köre van. A HTC-nek sz.r szervize van, de ha akkora lenne a vevői tábora, mint a samunak, neki is ilyen supportja lenne. A másik dolog a supportról... ---> samunál szükség is van rá!!! ()
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dain
2014.04.25. 21:01
Nézem a képeket és örülök, hogy nem dobtad ki a karakterlapokat, még jó, hogy befértek a Dragonlance-es könyvek fölé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. No.1.
2014.04.26. 09:09
Mindenesetre a Samu meg a marketingjével adja el a telefonjait, nem azért, mert az hiper-szuper. Igen, más is megtehette volna ezt, de nem tette. Ilyen szempontból igaz. A samu nem azért dönt eladási rekordokat, mert olyan qrva jó....

Hidd el, ha az elmult par evben csalodtam volna a Samsungban, nem ezt vennem sorozatban.
Es ezzel szerintem tobben is igy vannak.
Nezd vegig az S-es topikokat.. Ugyan azok az emberek valtjak ujabbra a telefont. Es ez nem, nem a sok reklam meg a marketing.

Ez van, mint ahogy a Samunál is az anyagminőség. Látod??? Vkinek tetszik az, h nem kompatibilis mindennel, vkinek nem. Hát, ugyanez a helyzet ezzel a műanyaggal is.

Epp erre irtam, hogy valaki megallja hogy ne szoljon be, valaki meg nem. En a kovetkezo i6-nal sem fogom ott verni a nyalam, hogy meg ez sem kompatibilis semmivel, csak onmagaval.
Masok meg sorozatba jonnek ide, es fikazzak az anyagminoseget. Hisz tudhatja, hogy a kovetkezo is mibol lesz...
De aki alapbol Samsung hater.. Nem hiszem, hogy egy hatlapcsere miatt fog venni Samsungot. Tehat ezt ne eroltessuk, hogy mert a marketing..

De reszemrol itt be is fejezem.
Varlak titeket a kovetkezo samsungos hirnel, es kezdhetitek elolrol..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.26. 10:57
"Az aluminium emlékező fém és meghajolhat ha pölö ráülök"

Ekkora baromságot is régen olvastam DD
Emlékező fémnek pont az lenne a lényege hogy ha ráülnél, felveszi eredeti alakját
Az meg hogy az alu hátlapot extraként adja el a gyártó, hát nem tudom, luxus merci plüssbelsővel, ez nem extra, ez a termék színvonalának függvénye mint ahogy előttem írták, ti meg vegyétek a műanyagot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Svindler axe
2014.04.26. 17:51
"Emlékező fémnek pont az lenne a lényege hogy ha ráülnél, felveszi eredeti alakját"

Az azért vicces lenne, ha valami felvenné az eredeti alakját ha ráülnél

Az alu egy viszonylag könnyen formálható fém, és ezért könnyebben eldeformálódik nyomás hatására, hiába tűnik feelingre erősebbnek a műanyagoknál (de ugye az alap, hogy műanyag és műanyag között óriási különbségek vannak). Igazából az ára sincs az egekben, egy pár ezer forintos CPU hűtőben több alu van, mint akármelyik telefonban, szóval nem hiszem, hogy csúcstelefonoknál bárki is a költségcsökkentés miatt döntene az alu elhagyásáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler dain
2014.04.26. 17:51
Igen, a karakterlapok fontosak, nem hittem, hogy valaki észreveszi majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog No.1.
2014.04.26. 18:20
Az Android az mivel is mukodik egyutt,amivel a tobbi telefon nem?Csak kivancsisag,ha mar ezt nyomod folyton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. No.1.
2014.04.27. 02:07
Pl WP, Symbian?
BT es barmi mas.. Iphonera/rol mire/rol is tudsz atkuldeni valamit?
Ja igen. itunes nelkul meg toszhatja az ember..
Droidot meg csak radugja az ember gepre, es orul. Nem kell 26 programot telepiteni ra, egy frissites meg sync utan nem kell fel napot gorcsolni, mire visszakerulnek a programok, nem izgul a droid a bankszamlaszamod utan, ha progit akarsz ra telepiteni stb..
Egyszer haver kert meg ra, hogy valamit kezdjek mar azzal a vacakkal. Mondom en nem vallalok erte semmi feleloseget.
Gepen csinaltunk egy sync-et, minden ami volt eltunt a telefonrol. Utana se letolteni nem lehetett, se semmit mert allandoan a bankszamlaszamot akarta. En az enyem nem adom meg neki, neki meg nem volt.
Mondom vidd oda vissza akitol vetted, hogy oldja meg.
Droidon, wp-n ilyen baj nincs.. De biztos van meg, amit fel lehetne hozni, mi az ami ios-on nincs, ami a tobbin van.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tibike1993 No.1.
2014.04.27. 09:21
Egy kis OFF: Te miért nem használsz ékezetet? Csak mert egyik hsz-edben sincs, gondolom nem egyedi eset ezek szerint. (Mielőtt megkérdeznéd, szimplán csak érdekel )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pbarany
2014.04.28. 12:02
Beszállva a Tibike1993 vs. Neurosys vitába, ez valójában nem az Apple vagy Samsung kérdésről szól, hanem az apple-ösök vs. samsungosok dichotómiáról. És ebben (is) Neurosysnak van igaza; apple-ösnek lenni gyakran nem csak értékrend és minőségtudatosság kérdése, hanem zárójelentés.

Továbbra sem elvitatva senkinek a hozzászóláshoz való jogát, de nagy politikai korrektségünkben is vegyük észre a különbséget egy tipikus laptop-teszt poszt utáni értékteremtő hozzászólások ("nekem már 1 éve ilyenem van, és eddig elégedett vagyok vele, csak egy kicsit melegszik" vagy "nekem egy konkurens gyártó gépe van, ami 80 ezerrel olcsóbb, és csak 250 GB HDD-vel meg 1 év garival van kevesebb benne, döntsétek el, hogy Nektek ennyivel többért megéri-e" ) és az ilyen posztok után megjelenő, saját pszichózisát reklámozó, csak egyféle értékrendet elismerő komment között ("gány minőség, aki ilyet vesz az reklámnak bedőlő átbaszott droid, amúgy sem szimpatikus a márka" ).

Ami pedig a 250 eFt-ot illeti, lehet kapni konkurens terméket 1 GB RAM-mal, 2x1,3 GHz processzorral, 9,7 inches kivitelben, 5 MP kamerával 20%-kal kevesebb képponttal, kártyaolvasó nélkül 280-ért, de legalább fémházas:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tibike1993 pbara...
2014.04.28. 22:15
Nem tudom mennyire tűnt fel, de nem vagyok se Apple fan, se Samu.... Attól h példálózok a kettővel, nem jelenti azt, h én az ő oldalát képviselem. De inkább erre nem is írok semmit. A lényeg, h prémium kategóriába az anyagminőség is fontos, ugyanúgy ahogy a hardver. A samu az anyagot nem hozza, az Apple meg a hardvert, bár ugye ezen lehet vitatkozni, mert sebességbeli gond nincs. Ugyanúgy lehet vitatkozni azon is, h kinek felel meg a fényes műanyag, és a bőrhatású műanyag.
Na de valóban, én befejeztem ezt a témát, csak tisztázni akartam, h egyik félnek se állok az oldalán, úgyhogy vmit lehet félre értelmeztél. Itt nem Apple vs Samsung harc ment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!