iPon Cikkek

Samsung RF511 - Játékra tervezve

Dátum | 2011. 04. 26.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Múlt héten járt nálunk a Samsung első olyan notebookja, amely már az Intel új Sandy Bridge mikroarchitektúrájára épül és rögtön megkaparintottuk a másodikat is, amely bizonyos szempontból érdekesebbnek tűnik, mint az első volt. Az SF511-nél a szemre tetszetős dizájn, a kategóriájában brutálisan hosszú üzemidő és a normál használat mellett mért alacsony zajszint volt az, ami figyelemre méltónak bizonyult, ezzel szemben mostani alanyunk egészen más irányból közelít a vásárlók pénztárcája felé.


Az RF511-et nem csak mi, hanem a gyártó is élesen elkülöníti az SF511-től, hiszen míg utóbbi a multimédiás részlegben kapott helyet, addig előbbi nyílegyenesen a játékokat kedvelő felhasználókat célozza meg – mondhatjuk tehát, hogy a Samsung legújabb gamer notebookjával állunk szemben. Nem ez a cég első próbálkozása a hazai piacon, hiszen szintén ebben a kategóriában indult bő egy évvel ezelőtt az R580 is, akkor a zajos működés és a magas ár álltak a siker útjába.


A listát végig böngészve talán az eSATA csatlakozót jelző sorban támadhat hiányérzetünk, ezt leszámítva nagyon erős géppel van dolgunk, hiszen a sok memória mellett processzor erőből sincs hiány, a váltogatható videokártyák között pedig egy újoncot is találunk a GeForce GT 540M személyében. Az USB 3.0 és Bluetooth 3.0 mellett gyors merevlemezt, 2 év garanciát, 64 bites operációs rendszert és nagyfelbontású kijelzőt is kapunk, kár, hogy az SF511-ből nem sikerült átörökíteni a bivalyerős hatcellás akkumulátort, így ezúttal be kell érnünk egy mezei verzióval. Hála égnek a gyártó mérnökei ezúttal is meghagyták a merevlemez partícionálásának lehetőségét a gyárilag telepített Windows 7 első indítását követően, amit nem győzünk elégszer méltatni. Az árcédula kicsit borsosnak tűnhet, viszont nem árt észben tartani, hogy egy vadonat új termékről van szó, így vélhetően a következő két-három hónapban 6-8%-os csökkenésnek is szemtanúi lehetünk.


A gép mellé semmivel nem kapunk több kiegészítőt, mint az SF511 esetében, de igazság szerint nincs is rá szükség. A tápegység természetesen 90W-os, a rendszer helyreállítását pedig nem csak merevlemezről, hanem a mellékelt DVD segítségével is elvégezhetjük.

Az SF511 után nagy elvárásunk volt az RF511 esetében, legalábbis, ami a zajszintet illeti, ugyanis a fehér testvérmodell normál használat mellett bizony alig volt képes zajt generálni. Nos, jó hírünk van, ugyanis ez a remek tulajdonság az RF511-nél is megvan, ráadásul erősebb videokártya és processzor ide vagy oda, terhelésre bizony halkabb volt, mint házon belüli társa, amely kisebb fajta meglepetésnek is tekinthető. Üresjáratban a processzoron 38, a videokártyán 48 fokot mértünk, míg ezek az értékek terhelés esetén rendre 85-re, illetve 83-ra módosultak. Egyik sem kimagasló eredmény, utóbbiak főleg inkább az elfogadható kategóriába tartoznak. Bár a BIOS-ban ezúttal is tudjuk állítani a ventilátor fordulatszámát, érdemes Auto-n hagyni, mert Low-on alig csökken a zajszint (az is csak terhelés mellett), ugyanakkor 7-8 fokos hőmérséklet emelkedésre is számítanunk kell.


A Windows élmény index egész magas pontszámokat osztogat, de a videokártyát nem érzi sokkal erősebbnek, mint az SF511-ben lévő GT 520M-et, pedig már papíron is igencsak nagy különbség mutatkozik a két változat között. A GT 540M-ben dupla annyi feldolgozó egység van, ráadásul a memória sávszélessége is duplája az 520M-nek. Az adatokat ismervén egy igen erős videokártyára számítottunk, amely talán képes végre megszorongatni a Radeon Mobility HD5730-at, amely a kategória abszolút kedvencének számít – és amióta a Lenovo elkezdte kivonni a piacról az Ideapad Y560A-t, hiányzik is sok vásárlónak.


A processzor hasonlóan erős, mint az SF511 esetében, az alap 2.5 GHz-es Core i5 akár 3.2-ig képes feltornászni magát, ha egy program csak az egyik magot használja a kettőből. Játékok szempontjából aligha lesz problémánk ezen a téren. Természetesen az NVIDIA Optimus technológiája sem hiányozhat a gépből, így könnyedén, akár automatikusan is tudunk váltani az integrált és a dedikált videokártya között.


A merevlemez az egyik, ha nem a leggyorsabb a mobil vinyók piacán. Bár még a Hitachi előző generációjából származik, se a sebességére, se a zajszintjére nem lehet panaszunk. A hőmérséklet is rendben volt, így nyáron se adódhat problémánk a géppel ilyen téren.

A hangszórók pontosan ugyanolyannak tűntek, mint az SF511 esetében, a szoftveres effektek hatásait leszámítva tehát egy teljesen átlagos sztereó párral van dolgunk.


Külsejét tekintve az RF511 nem mutat túl sok rokonságot elődjével, bár ezt se alulról, se felülről szemlélve nem fogjuk tudni megállapítani. A csillogó burkolat viszonylag sérülékeny a közepén, de ez sajnos általános trend ebben a kategóriában – nagyon kevés gyártó hajlandó alumíniumot és más keményebb fémet áldozni a minőségre és a strapabíróságra. Az SF511-gyel ellentétben itt egy szokásos Samsungos hátlappal találkozunk, így természetesen mind a merevlemez, mind a memóriák, mind az akkumulátor könnyen cserélhetők, ha szükséges.


A billentyűzet egyértelműen a jobbak közé tartozik, ezúttal az alátámasztást és a gombok körül lévő burkolat stabilitását se rontotta el a gyártó, így egy szavunk nem lehet a klaviatúrával kapcsolatban. Gyorsgombokból alig kapunk párat, viszont itt is két Fn-t találunk, amely megkönnyítheti a hangerő és a fényerő állítását. Ami az anyagminőséget illeti, nem igazán találkozunk túl sok fém felülettel, ellenben a különböző műanyagokat ízlésesen válogatta össze a gyártó, sehol nem érezni gagyinak az RF511-et.


A touchpad is jobban sikerült, mint az SF511 esetében, viszont két dolog is van, amely ronthatja a felhasználói élményt. Az egyik a bal és jobb egérgombok viszonylag hangos kattogása és rövid útja, a másik pedig a kezelőfelület laggolása (akkor beszélünk ilyen helyzetről, amikor a touchpadon történő mozdulathoz képest a képernyőn jelentős késéssel jelenik meg annak hatása).


Csatlakozókat tekintve ugyanazokat kapjuk, mint az SF511 esetében, plusz a gyártó megfejelte a listát egy negyedik USB-vel is, amely az otthoni használatnál akár még jól is jöhet. Természetesen a kék színű, USB 3.0-ás portokról kikapcsolt állapotban is tölthetjük mobiltelefonunkat vagy mp3 lejátszónkat.

A kijelzőnek nagyon örültünk, hiszen manapság sajnos ritka, hogy egy gyártó a HD Ready és a Full HD felbontású panelek mellett „hajlandó” legyen megtalálni az arany középutat. 15,6”-on az 1600x900 pedig a lehető legokosabb választás, hiszen nagyon kényelmes asztalt kapunk és még nem olyan brutálisan nagy a pixelszám se, hogy az újgenerációs középkategóriás videokártyán kifogjon, ha játékra kerül a sor. A látószög valamivel jobb, mint az átlag, viszont a minimális fényerőt itt is túl magasra sikerült belőni, így bár zavarónak nem fogjuk érezni mesterséges fényviszonyok mellett se, egyesek hiányolni fogják, hogy lefelé már nincs több lépcső. A színekkel is meg voltunk elégedve, a kezdeti picit hideg árnyalatot könnyedén sikerült semlegesre állítani a videokártya driverének segítségével. A tűéles betű megjelenítés mellett kétség kívül a panel legnagyobb erőssége a kiváló upscaler, amely játékoknál nagyon jól jöhet, ugyanis, ha 1600x900-ban nem kapunk élvezhető sebességet, gondolkodás nélkül átválthatunk például 1280x720-ra anélkül, hogy egy nagy adag homályos pixelhalmaz lenne a jutalmunk. A webkamera típusa megegyezik az SF511-ben lévővel, így használatakor szép képet kapunk, egyedül a HD felbontásról kell lemondanunk, ha szem előtt tartjuk az alacsony processzor használatot.

Akárcsak egy héttel ezelőtt, most is kijelenthetjük, hogy két olyan hardvert találunk a tesztben szereplő notebookban, amellyel eddig sosem volt dolgunk. Kétség kívül a videokártya volt a leginkább érdekes, de szokásunkhoz híven a processzorral kezdjük a grafikonok elemzését.


Ismerve az újgenerációs Core i7 erejét, titkon számítottunk arra, hogy az i5-2520M meg fogja közelíteni a korábbi i7-740QM sebességét. Volt olyan helyzet, ahol jelentős hátrányt, volt, ahol jelentős előnyt könyvelhetett el az újonc, játékok szempontjából viszont a magas órajel egyértelműen jobban kihasználható, mint a sok mag – jelenleg. Az új Core i5 javára írhatjuk még a jóval alacsonyabb fogyasztást is.


Különösebb kommentárt nem kell fűznünk a videokártya erejét ábrázoló grafikonokhoz – nem véletlen, hogy nem adunk a Windows élmény indexére az esetek többségében. A GT 540M átlagban 60-70%-kal erősebb az 520M-nél, amely elegendő kraft ahhoz, hogy nem csak megközelítse, de olykor meg is verje a kategória etalonjának számító Radeon Mobility HD5730-at. Kíváncsian vártuk, vajon a fogyasztási mutatók hogyan alakulnak, hiszen a szélsebes Radeon nem állt rosszul ezen a téren.


Maximális terhelés mellett az új videokártya bizony többet fogyaszt, mint vetélytársa, de ezt leszámítva a két legnagyobb rivális ugyanolyan üzemidőre képes. Sajnos továbbra sem tudtuk összecsiszolni az Intel HD Graphics 3000-et a legújabb Media Player Classic Home Cinema-val, így a filmnézéshez ezúttal is a dedikált VGA-t kellett használnunk.

A Samsung játékosoknak szánt notebookjával sokkal inkább meg voltunk elégedve, mint a multimédiás gépezetnek kikiáltott SF511-gyel. Jóval erősebb, alig nehezebb, jobb minőségű anyagokból építették, viszont nem bírja olyan sokáig akkumulátorról. A nem túl kezes touchpadot leszámítva nem tudunk kiemelni olyan dolgot, amely egyértelműen a Kontra rovatba lenne sorolható. A remek kijelzővel megáldott RF511 neve soha nem fog olyan jól csengeni egy játékos kedvű felhasználó fülében, mint a Dell XPS, valószínűleg ezért lehetünk majd szemtanúi egy kisebb árcsökkentésnek is a közeljövőben. A kisebb presztízs ugyanakkor használhatóbb belsővel párosul és ha sokalljuk a tesztben szereplő változat 258 ezres árcéduláját, akkor lehetőségünk van közel 40 ezret spórolni az olcsóbb verzióval, amely szintén megkapta az 1600x900-as kijelzőt, viszont a videokártya memóriája már „csak” 1 GB, a merevlemez is kisebb, a RAM is karcsúbb, de talán a legnagyobb érvágás a közel 1 GHz-cel lassabb Core i3-mas processzor, amely játékoknál már bizony éreztetheti hatását. Azt kell mondanunk ugyanakkor, hogy mindkét változat megéri az árát, de igyekszünk majd megvizsgálni a többi gyártó GT 540M-mel szerelt gépét a közeljövőben.


A Samsung RF511-et a gyártó hazai képviseletétől kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Pro:
+ remek kijelző
+ jó billentyűzet
+ kategóriájában alacsonynak számító zajszint
+ merevlemez partícionálásának lehetősége az előtelepített rendszeren
+ USB 3.0 és Bluetooth 3.0
+ játékgéphez képest jó üzemidő
+ 2 év garancia

Kontra:
- lagos touchpad
- egyelőre magas ár
- bár belül az anyaghasználat jó, kívül továbbra is csak az átlagot kapjuk

Hivatalos oldal: Samsung
Vásárlás: iPon webáruház

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

69. mark21
2011.04.26. 15:40
kösz a tesztet
már régóta vártam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. villamania
2011.04.26. 17:18
Akkor már inkább ő:
http://ipon.hu/webshop/product/_asus_n53sv_sx517v/176293
Szívesen néznék egy tesztet róla!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. mark21
2011.04.26. 18:19
jó gép (asus) csak ezzel egy baj van ha játékra használod akkor csak 1gb - os gt540 van benne ellenben a samsungéban amiben ugye már 2gb - os van.
Az is igaz hogy jobb a processzor az asusban (core 7) míg a samsungban csak (core 5) van.
Én személy szerint nem tudom eldönteni melyik a szimpatikusabb.

bár ez sem rossz
http://notebookzone.hu/mid.php?l=ASUS+N53SN-SX665V&mid=1&lkod=101&skod=7698
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. ggergooo
2011.04.26. 19:01
Játék esetében sokkal többet dob a rendszermemória illetve a processzor, mint az, hogy 1v2gb videomemóriád van. Kivéve persze ha gta4ezni akarsz, mert annak talán ideális a 2gb.
Egyébként épp ezért lenne érdekes a két gépet összehasonlítani, mert az asusban papíron jóval erősebb processzor van, viszont 2gb-al kevesebb rendszermemória és 1gb-al kevesebb videomemória. Ez a kettő együtt pedig már okozhat kellemetlenségeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. nightmare1...
2011.04.26. 19:07
"A GT 540M átlagban 60-70%-kal erősebb az 520M-nél, amely elegendő kraft ahhoz, hogy nem csak megközelítse, de olykor meg is verje a kategória etalonjának számító Radeon Mobility HD5730-at."

Most én nem láttam jól a diagramokat, vagy a sorrend nem jó, vagy egész egyszerűen csak engem fogott meg ez a kijelentés?

(Csak mert egyedül a Stalker teszteknél tudott nyerni az 5730.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. lackoo1111
2011.04.26. 19:11
Én soha nem tudnám a notebook-ot játékra használni .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. prohlep
2011.04.26. 19:59
"Én soha nem tudnám a notebook-ot játékra használni ."

Pont ma beszeltem egy nagyjabol 3 eves, 17"-os laptopot hasznalo diakkal.

Helyzete gyakori: nem ritkan praktuksabb egyetlen, felig asztali teljesitmenyu laptoppal megoldani a felmerulo gepigenyt. Mert csaladjatol tavol tanulo diak hol itt van, hol ott. De az is elofordulhat, hogy nincs tobblaki elet, de egy szukos helyen a laptop elfer, mert amikor nem kell, akkor elteheto.

Nyilvan megkivan jatek teren is szamottevo kompromisszumot, ha az asztali jobb jatekgepekhez viszonyitjuk.

Ugy nezem, hogy van, akinek eleg a szerenyebb jatek, cserebe kellenek a laptop nyujtotta elonyok.


Egy korabbi hozzaszolasban emlitett Asus-hoz kepest ennek az en izlesem szerint komoly elonye a nagyobb felbontas, azaz 1600x900.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. MUERTE
2011.04.26. 20:30
"Én soha nem tudnám a notebook-ot játékra használni ."

Na oszt ugyan miért nem?
Gyere el hozzám megengedem h kipróbáld az enyémet
Alienware M17x R2
5870 crossfireX
i7 940XM
8 GB ram
Szerinted tán nem elég játékra !!???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. LexLex
2011.04.26. 21:07
Muerte:

Úgyis azt mondja, hogy az AW M17x-ed árából összerak egy atomerőművet, ami odaveri a CFX-es Radeon-odat is az i7-el együtt, oda meg vissza. Az más kérdés, hogy azt az égvilágon sehova nem fogja vinni, max. két méterrel arrébb a helységben, de mindegy. A lényeg, hogy laptop játékra nem való és azoknak az árából már 5000W-ot fogyasztó asztalit lehet összerakni. Úgyis ezt fújja mindegyik kispénzű "desktop fan"

A gép meg nem rossz szerintem. Elég csinos is. A 2011-es HP DV6-ra leszek kíváncsi, mit fog produkálni az új Radeonnal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. mark21
2011.04.26. 21:31
arra én is kíváncsi vagyok mert sztem a hp laptopok néznek ki a legjobban a piacon a gépek közül

ez nem is olyan rossz
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5048664-5095849.html

videó kari.:
http://ipon.hu/hir/radeon_hd_6750_es_6770_specifikaciok/14173
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. noliver123
2011.04.26. 23:20
Hm, nem tudom mennyire lehet hinni ezeknek az élménypontoknak, de a 2-3 éves msi notim 9600M GT vga pontja, és aeroja is 6,5 lett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. MUERTE
2011.04.27. 06:42
Hát jah az lehet h sokkal ütősebb konfigot össze birna rakni ennyiből, bár az sem biztos mert elég jó áron jutottam az enyémhez anno.Amúgy meg bőven elég a mostani egyre gagyibb játékokhoz ez is,arról nem beszélve h minden nap ingázom és nálam a mobilitás egy adott tényező volt.
A számok meg sztem magukért beszélnek:
3D mark 06:[LINK]
3D mark vantage:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. MUERTE
2011.04.27. 06:54
Na ezt vagy elb...tam,vagy rossz ez a képfeltöltő
Mindegy,
3D 06: 21621
3D vantage:16025
3D 11:4208
3D 03: 78526
És ez egy szaros laptop nem pc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. LexLex
2011.04.27. 07:41
Muerte:

Annyi biztos igaz, hogy ekkora teljesítménnyel bőven el lehet még játszani egy jó darabig. Egyébként én még egy Eee PC 1215N-el is el el tudnék játszani a Crysis-on is, az már más kérdés, hogy teljesen low grafika és minimális a felbontás és egy kis tuning is kell, de megy Mellesleg ha számítógép kell, akkor laptopot veszek minden képpen. Mellé nincs pénzem arra is, hogy összedobjak egy minimum 120 ezres gépet játékra, hogy fullon játszak. Ha ezt vesszük alapul, olcsóbb pl. 140ezerért venni egy Acer-t nVidia 540M-el, és játszani is tudok mediumon és laptopom is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. MUERTE
2011.04.27. 07:49
Teljesen igazad van.Nekem az előző laptopom egy acer 6935 volt amit innen vettem
9600mGT volt benne és médiumon simán vitte a "kriziseket",egyértelmű h kompromisszumot kell kötnie annak a laptopon játszik,de ha a mobilitás fontos akkor ez van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. yodamester...
2011.04.27. 12:20
MUERTE és áruld már el hogy a laptopodat meddig használod töltő nélkül játéknál?Ja hogy be van dugva?Akkor pszt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. MUERTE
2011.04.27. 12:46
yodamester: nem hinném h ez a legfontosabb tényező.
Képzeld van áram a munkahelyemen is
Mindig is kihangsúlyoztam nekem a mobilitás miatt kell laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. LexLex
2011.04.27. 20:59
Ezért nem szeretem ezeket a noti vs. desktop vitákat... A desktop fanok nem bírják megérteni, hogy akinek notebook kell, az nem csak a játék miatt vesz laptopot. Aki laptopon játszik (csak laptopon) az nem fanatikus gamer, csak néha. Aki erős laptopot vesz, az nem azért veszi, mert mindenképpen azon akar játszani, de minek vegyen kettő gépet, ha egy felsőkategóriás notebook is elég arra a játék igény kielégítésére, amit egy átlagos ember támaszt. Egy natív felbontáson med/high grafikára tökéletesen elég egy 140ezres Acer is, nVidia 540M-el. Ennél komolyabb teljesítmény csak a nagy fanatikusoknak kell... Mellesleg akinek notebookja van, az nem mondja azt, hogy a desktop hülyeség meg stb., csak azt, hogy nem hordozható. Akinek meg az kell, hogy hordozható legyen a gépe és nem akar fullon játszani, csak néha, annak bőven elég egy laptop. Minek kellene kettő gép? De ez az amit nem bír sok ember felfogni ésszel. Senki nem írja azt, hogy a laptopon lehet a legjobban játszani, meg játékra csak az kell. Viszont van olyan is amelyiken fullon lehet játszani, jó pár száz ezerért, de az már más kategória... Egyszerűen mi csak azt mondjuk, hogy igen is lehet ezeken a 150-250 ezres gépeken játszani. De erre jön a troll és rákezd, hogy: "A laptop nem játékra van, azon nem játszani kell. 140ezerért én már Crysis 2-t játszok full écsdíben..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. kajmi
2011.04.27. 22:38
Elég a MUERTE laptopja is de azon veszek 3 ugyanolyan asztali gépet annyi pénzért vagy legalább kettőt. Meg 24 colos monitoron játszok 3d-ben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. mark21
2011.04.27. 22:50
LexLex >>> hatalmas LIKE egyetértek azzal amit írtál
bár ha ígí fejlődnek a laptoppok akkor 2 év és 15 ezer forint ért már erősebb gépet lehet majd kapni mint egy ugyan annyiba kerülő asztali pc

kajmi sztem te meg egyszer próbál meg magaddal vinni a BKV -n a monitort és az 5 kg - os gépet
utána nem fogsz ilyeneket viccből sem írogatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. mark21
2011.04.27. 22:51
bocs az 150 - 200 ezer akar majd lenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. MUERTE
2011.04.28. 06:15
Vannak bizonyos embertipusok akiket nem meggyőzni,
hanem elkerülni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. LexLex
2011.04.28. 10:05
mark21:

"150 ezer forint ért már erősebb gépet lehet majd kapni mint egy ugyan annyiba kerülő asztali pc"

Főleg ha megnézzük, hogy ebben a Samsung RF511-ben lévő SB i5-ös proci ott liheg az előző generációs i7-es nyakában. Az SB i7 pedig kegyetlenül odacsap, ahogy az Acer 5750G-nél lehetett látni. Ráadásul az integrál VGA is elég jól sikerült. (Mellesleg nem lenne rossz, ha netbook kategóriában is észhez térnének a VGA-val kapcsolatban és nem csak a Toshiba NB550D lenne az egyetlen, amit 70-80ezerért adnak és HD filmet is lehet rajta nézni + némi játék...) Az biztos, hogy nem éri meg csak kizárólag játékra venni ezeket a 200-250 ezeres gépeket (kivéve ha muszáj), de internetezős asztali gép helyett jobban megéri egy alsókategóriás, két magos 75-100ezer forintos laptopot venni, ha azt akarja az ember, hogy a nappaliban a kanapén vagy a dohányzó asztalon is tudjon internetezni. Abban már benne van a hangszóró, a monitor, billentyűzet, egér is... Az asztalinál mindenki csak a konfigot nézi. Ahhoz monitor kell, hangszóró, bill. egér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Simba
2011.04.28. 10:16
És mennyi is volt az a gép? 5-600k átszámítva Az a mobil 5870-es közelében nincs egy asztali 5870-es teljesítményének. Igaz van benne kettő. Valahol 5750-5770 környékén van egy asztali VGA szempontjából. Elég harmatos. Egy valag 1 GPU-s kártya van ami azt lenyeli (mobil 5870 CF). S nincs szopóka a CF miatt.
X58, i7 920 4,2GHz, 6GB RAM, GTX580 az én gépem dióhéjban.
És ez bizony jóval kevesebb mint az a laptop. Még ha a monitoromat is hozzáveszem akkor is (Dell U2410).
Túl sok kompromisszum lenne egy ilyen gép, félre értés ne essen nem irigységből írtam. Mert ha akarnám akkor én is vehetnék Alienware gépet. De inkább egy Maingear-t vennék akkor már, nekem az a letisztult minimalista design jön be (Thinkpad-es volnék).
De nincs szükségem egy "nagy" hamar lemerülő dögre. Amit 2 év múlva jó esetben örülök ha el tudom adni az eredeti ár feléért.

Szóval én azt mondom az a legjobb ha játékos vagy. Hogy az ember tart otthon egy erős asztali gépet, és ha kell akkor egy kisebb (nálam max 13" laptopot.
Mert munkában, iskolában, buszon nem hiszem hogy te is gammerkedsz. S főleg nem egy csicsás gamer géppel jelensz meg egy tárgyaláson. Oda Thinkpad, vagy HP Elitbook

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. MUERTE
2011.04.28. 11:01
Igy van asztali 5770-crossfire-nek felel meg,de ha figyelmesebben elolvastad volna amit irtam megértenéd vagy megértené végre a sok PC-fan h nekem adott tényező volt a mobilitás!Ezért voltam kénytelen ezt venni ha normálisan akarok játszani és leszarom mennyit veszit az értékéből mert kellett és kész.12 órát vagyok itt és 12-őt otthon naponta.Amúgy meg lehet h érték állóbb egy jó laptop mint egy asztali konfig de ez nem is érdekel engem.Az érdekel h maximálisan ki tudjam használni és kész.Otthonra meg én is U2410-et veszek és akkor már sztem.bőven felér egy asztalival majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Simba
2011.04.28. 11:30
A laptopod is PC Inkább úgy lenne helyes hogy desktop PC fan.
Egy asztali gépben az a jó hogy cserélgethetőek a hardverek, persze itt is vannak eltérő foglalat típusok főleg ha Intel-t nézünk. De azért van némi átjárás lásd maradhat a régi VGA. Vagy csak VGA-t cserélsz, ha már kevésnek bizonyul a régi stb..
Még laptopnál csak korlátozottan van erre mód, ha van. Szóval ha ott kevés a vas akkor új gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. LexLex
2011.04.28. 11:55
Simba:

Igazából össze sem kellene hasonlítani a desktopot és a laptopot. Pontosan ugyanolyan, mintha a mobiltelefont a vezetékes telefonnal hasonlítanánk össze. Hogy vezetékesnél mindig van térerő, a mobilnál nem mindig, a mobil lemerül, a vezetékes nem stb... Felesleges. Nem mindenki akarja havonta upgradelni a gépét, van akinek egy AW M17X teljesítménye elég lesz 3 év múlva is. Mellesleg az asztali gép percenként veszít az értékéből, a 2-3 éve 200ezerért vásárolt laptopokat meg még mindig 100ezerért adogatják el. Azt kellene elfogadni, hogy aki notit vesz az nem akar asztalit és egyátalán nem foglalkozik azzal, hogy az asztali erősebb meg bővíthetőbb. Legtöbb ember nem akar kettő gépet használni párhuzamosan, egy legyen, de az mindenhol és mindent tudjon. Ha valaki hard core gamer, az asztalit vesz és fel nem tudja fogni más miért vesz notebookot. Aki nem hc gamer, az meg nem foglalkozik azzal, hogy 9000*6000-ben fusson a Crysis 2 900fps-el, maximális grafon. Akinek a mobilitás kell, nem fog foglalkozni azzal, hogy mit lehetne az árából venni. Egyébként meg ha sok felesleges pénzem lesz, összerakok majd egy 500ezres asztalit én is, 2méteres LED TV-vel 50.6-os házimozival. De csak játékra, az nem személyi számítógép De amíg nem külön játék gépet akarok, hanem egy PC-t amit minden nap használok és nem fogyaszt 20000wattot, addig notebookot fogok venni és nem fog érdekelni ha egy játék egyátalán nem fut vagy csak med/high grafikán natívon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. MUERTE
2011.04.28. 12:20
Egyértelmű h a laptopok teljesitményben mindig csak kullogni fognak a desktopok után,ezért is maximális elismerésem Simba konfigjához persze h keresztbe hosszába megeszik bármilyen laptopot!(MOST MÉG).Az is világos gondolom h egy laptopnál hely szűke miatt meg kell oldani sok dolgot h csak pl.a hűtést,és a többi alkatrészt megemlitsem.Éppen ezért kell kompromisszumot kötni a desktoppal szemben:vmit adnak vmiért!Sztem tök egyszerű ez csak sokan képesek túllihegni a dolgokat.Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai a másikkal szemben,ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. LexLex
2011.04.28. 12:37
Muerte:

Így van ahogy mondod. Senki nem mondta, hogy asztali rossz, teljesítményben tényleg mindent ütnet. Csak sokan nem tudják megérteni, hogy nem mindenki dönthet a teljesítmény alapján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. mark21
2011.04.28. 16:21
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20110426-viagra-a-regi-laptopnak-igy-fejlesztheti-meglevo-notebookjat.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. zlatzky
2011.04.29. 02:13
"MUERTE és áruld már el hogy a laptopodat meddig használod töltő nélkül játéknál?Ja hogy be van dugva?Akkor pszt!"...Yodamester, es a desktopodat mikor hasznalod akkumulatorrol? Akkor pszt! Nekem egy Acer 8943G-m van, i7, 8GB Ram, HD5850, nem jatekra vettem, de annyira bevalt, hogy ket hete el is adtam az asztali gepem. Kenyelmetlen puposkodni orakon at az asztali gep elott, igy meg befekszem az agyikoba, olembe veszem a laptopot, es jatszom a Crysis 2-t, szepen kenyelmesen. Nincs is annal jobb erzes. Amugy nem vagyok sem "desktop-fan", sem laptopmanias, de azert kivancsi lennek, ha a laptopok is ugyanugy bovithetoek lennenek, mint az asztali gepek, ki venne desktop gepet. Senki. En szeretem, hogy mobil egy ekkora teljesitmenyu szamitogep. Hogy az arabol 3 hasonlo teljesitmenyu asztali gepet ossze lehetne rakni? Es? Kit erdekel? Megtehetem, hogy ilyen draga gepet vegyek, akkor minek kinlodjak az asztalnal? Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. MUERTE
2011.04.29. 09:41
Szép is az acer tényleg,meg jó is.A legjobb minőségű billentyűzete a felső kategóriás acereknek van,öröm hozzányúlni a gombokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. zlatzky
2011.04.29. 10:53
Muerte, azert tudnek rola meselni. Volt amikor azon agyaltam, repul az ablakon. Bele tellett nehany honapba, mire elertem, hogy minden tokletesen mukodjon rajta, bar ketsegtelen, megerte a kinlodast, mert remek keszulek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. MUERTE
2011.04.29. 12:07
Elhiszem nekem is volt acer-em,ismerős a helyzet
A mostani M17x-el is kellett "operálgatni" dolgokat de mostmár jól összeállt.
Én egyedül a VGA-driverekben csalódtam,soha nem volt ezelőtt ATI kártyám és azt hittem túl van lihegve ez a driver kérdés de sajnos nem.Ha ezt a gépet eladom többet AMD nem teszi be a lábát hozzám az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. LexLex
2011.04.29. 12:33
Kár, hogy az olcsóbb és kisebb kategóriákban nem használják a 8943G formáját, pedig az egyik legszebb Acer. Szinte minden Acer "olcsóságot" sugall. Egyedül az előző és az új TimelineX széria néz ki jól (3820TG, 3830TG stb.) A régebbi és újabb Gemstone dizájnos gépek között is voltak szépek, de mostaniak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. ntommy
2011.04.29. 12:37
Sziasztok. Ez ez a GT540M 2GB, milyen VGA-nak felel meg számitógépekben? Hozza egy gtx 460 teljesitményét pl ? Illitve a proci is teljesen megfelel egy core i5 2400-hoz pl ?
köszönöm a válaszokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. LexLex
2011.04.29. 14:02
ntommy:

Átlag felhasználói nyelven: A GT540M közelében sincs az asztali GTX460-nak és az i5-ös sincs az asztalihoz. Kb. egy közép kategóriás asztali gép teljesítményét hozza ez a Samsung. A GTX 460 Full HD-ban med/high grafikán is elég szépen futtatja a mai játékokat, az 540M 1366*768-as felbontáson med/high grafikán érzi inkább jól magát. Viszont egy laptophoz ez a teljesítmény nagyon jó, még sokáig fog minden új játékot futattni gördülékenyen, de nem full grafikán. Mondjuk erre az (az asztali monitorokhoz képest) kis 15,6" kijelzőre, hordozható kategóriában ennyi is elég szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. MUERTE
2011.04.29. 14:54
ntommy: notebookcheck.com oldalon megtudod nézni,bár azok az adatok sem teljesen mérvadóak,mert az én gépemről is valótlan adatokat állit,de szerintük ha úgy listáztatod ki h együtt az asztali és notebook bencmarklistát mutassa akkor az asztali GTX 460 14. helyen áll,a mobility GT540M a 83.helyen nagyjából fele akkora teljesitménnyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. ntommy
2011.04.29. 15:34
köszönöm Lehet hogy laptopot kell vennem, de játszani is szeretnék. Értem ugy hogyha elövenném a crysis 2 vagy a shift2-t ne legyen gondom.250 nél töbet nem is adnék ki érte, de ha belegondolok hogy abbol milyen gépet rakhatnék össze...na midn1, mint mondtam beleleszek kényszeritve a laptopba, azért kérdeztem ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. martin0345
2011.04.29. 19:19
Én nem tudom, de aki kockulni akar, ennyi pénzből vehet egy pc-t és azon biztosan jobb. Phenom II 955BE + Asus M4A79XTD EVO + 5850 vagy gtx460 + 4GB 1333MHz-s DDR3-as RAM + FSP500-60GHN+ egyszerű ház=durván 120k és biztosan jobb rajta játszani, mint ezen, de ez magánvélemény.

Bár a pc-t nem lehet hordozni, de aki nagyon akarja, az tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. zlatzky
2011.04.29. 19:38
Muerte, a VGA driver nalam is vidam dolog volt. A gyarilag mellekelt drivert felteve eleg rohejes ertekeket produkalt a keszulek, a Windows Aero teljesitmeny 4.2, (!), mig a 3D-s teljesitmeny 6.2 volt, ami meglehetosen gyenge egy ennyire komoly keszulektol. A Homefront FullHD-ben elvezhetetlenul szaggatott rajta, pedig elvileg a gepigenye szerint siman kellett volna mukodnie. Nemreg megjelent az ujabb Catalyst, rogton feltettem, a kulonbseg oriasi. Mindket ertek, az Aero, es a #D-s teljesitmeny javult, mindketto 6.9 lett, es a Homefront elkezdett szaguldani, valamint minden 3D-s alkalmazas lenyegesen gyorsabb lett. Mindamellett, en is ugy gondolom, hogy hanyagolni fogom az AMD termekeit, tobb mint 20 eve hasznalok kulonbozo szamitogepeket, eleddig 2 Radeon kartyam volt, es tobb gondom volt veluk, mint az osszes tobbi nVidiaval egyuttveve. Persze most majd meg leszek kiabalva, hogy "nvidias" vagyok, kozel sem, sot, sosem mentem bele ilyen gyermeteg vitakba, egyszeruen tapasztalatom szerint az nVidia termekei jobbak, kevesbe problemasak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. LexLex
2011.04.29. 19:53
ntommy:

Egy ilyen teljesítményű notebookon, mint az RF511, biztos, hogy szaggatás nélkül fog menni minden mai játék a Crysis 2 és a többi is, azok is amik még a közel jövőben megjelennek. Alacsonyabb felbontáson és nem mindig magas grafikával, de egész szépen. Az sem elhanyagolható, hogy akár hol, kanapén, ágyban, kint a hintaágyon vagy akárhol játszhatsz vele vagy internetezhetsz, olvashatsz, nem csak a házban. Egy jó VGA-val, pl. egy 9600M GT-vel rendelkező laptoppal, ami 3 éves, még mindig lehet játszani a legújabb játékokkal is, nem fullon, de lehet. Tehát ilyen szempontból egy laptop teljesítmény is elég marad évekig, bár nem lesz erőgép már, de akkor is hordozható lesz és az árát sokkal jobban fogja tartani, mint az asztali, tehát sokkal de sokkal jobban ki fogsz tudni belőle szállni. Viszont akkor vásárolj laptopot, ha arra van szükséged, vagy ha te úgy döntöttél, hogy mindenképpen az kell. Ha csak ki akarod próbálni, hogy milyen, de igazából jó neked egy asztali is, akkor tényleg jobban megéri az asztali, mert egy 250ezres laptop teljesítményét a töredékéért összerakod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. ntommy
2011.04.29. 21:58
LexLex: nyilván, azért is kell várnom a dologgal nyárig, mert lehet hogy laptop kell...Csak kiprobálás szintjén nem fogok venni, értelemszerüen akkor már összedobok egy 130k-s gépet és elvagyok vele. de ha belekényszerül az ember ...
Van egy acer laptop egy, itt reklámozták iponon teszt is van rola. 160k és irták hogy ár értek arányban nagyon jo.
tehát ha arra kerül a sor ezt néztem : [LINK]
és ezt : [LINK]
az utolsobol van egy 160 ezres is de nemtudom mi a különbség köztük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. MUERTE
2011.04.29. 23:06
zlatzky
Igy van ahogy mondod.Amig Nvidia kártyáim voltak azt se tudtam mi az h driver probléma,amikor kijött egy új WHQL egyszerűen csak futtattam és kalap kabát,saját magát letörölte nyomtalanul! és felrakta az újat és már hasitott is.Na próbálnám meg ezt catalyst-al.Asszem összeakadna még atyaúristen is a gépben.Arról nem is beszélve h az én tapasztalataim alapján NV drivereknél sokkal kiegyensúlyozottabb volt a teljesitmény játékokban.AMD driverem el van mentve vagy 3-4 mert mindegyik különböző játékokban erősebb,ez azé vicc nem?Ezt az utolsó 11.4-et se értem hogy miért kellett a végére csak elszarni? Egy rakás játék ugyanúgy nem támogatja a crossfire-t mint eddig se,élsimitás nuku hiába állitom a játékba is vagy a catalyst-ba is tökmindegy.De könyörgöm 2011-et irunk és még mindig nem tudtak egy normális drivert összehozni!!! Persze mert nem is akarnak.Szép lassan butitják lefele,ezzel is ösztönözve az usert h vegyé újat b..meg mert már gyenge vagy a gamekhez holott nem igaz csak szopatnak!Egy rohadt nagy üzlet ez az egész.Haveromnak van igaza a 7!!! éves 9800GTX sli-jéből meghúzva kihoz akkora teljesitményt közel mint egy mai felső kategóriás kártya!Röhög egy nagyot és tol mindent maxon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. csigabigaf
2011.04.30. 01:04
254k
fényes glare-type képernyő

műpéniszt is adnak hozzá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. LexLex
2011.04.30. 11:57
ntommy:

A második linkelt gép jobb. Jobb processzor, és a videokártya is jobb. Mellesleg a videokártyát automatikusan átkapcsolja gyengébbre vagy erősebbre, attól függ, hogy játszol-e, vagy csak netezel. Így ha nem kell, akkor a gyengébbik VGA megy, így hosszabb az üzemidő, ha elindítasz egy játékot, automatikusan átkapcsol az erős VGA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. insanity22...
2011.04.30. 12:03
MUERTE

Volt már 5-6 féle ATI kártyám, laptopban és asztaliban egyaránt. Soha nem volt vele gondom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Simba
2011.04.30. 14:06
Ha már "gamer" gép én egy ilyet vennék szívesen [LINK]. A két GTX485M-el elég impozáns lenne csak az + 1100 dodo
Alienware az túl csicsás az én ízlésemnek, de ez már igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. astronaut_...
2011.05.01. 22:20
@zlatzky
Ágyban hova teszed a laptopot? Nekem felforralja Az eszköz-t. Ahhoz, hogy a laptopokat bővíteni lehessen, nagyjából egységes kialakításra lenne szükség, ezt pedig a jelenlegi desing versenyben szerintem senki nem vállalná.
---
Nem játszok laptopon, van arra külön asztali a laptop mellé, bár meg se merem írni, hogy milyen, mert ahogy elnézem, itt az emberek többsége elég komolyan veszi a játékokat, valószínűleg ők azonnal beülnének a kocsiba, és vinnék a mélybe. Persze ha már megvan az életkor a jogsihoz, de tudom nem azzal működik, hanem benzinnel. Mindenki azt vesz amit akar, én ha a lapotpot játékra használnám, akkor tuti billentyűzetet is vennék hozzá, hogy az ölembe tudjam rakni azt. Eleve már csak az FN billentyű is zavaró játéknál, de gondolom ez ilyesmi laptopokon nem a bal alsó sarokban van, ha egyáltalán van. De nem értem mit lehet ezen is ennyit vitázni, senkire nincs semmi sem erőltetve, és nem értem, valakiből hogy válthat ki ekkora trollkodást az, hogy valaki laptopon/asztalin játszik, hisz nem neki kell a nem preferált módon úgy játszania, vagy volt itt akit megbilincseltek, hogy most mégpedig mégis? Na mindegy, így is hosszú voltam, hagyjuk is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. insanity22... astro...
2011.05.01. 22:23
Eleve nem értem, ágyon fekve hogyan Crysisoznak egyesek, de az ő dolguk, rettentő kényelmes (és hatékony) lehet

Én gyakran használom takaróra téve, nem melegszik úgysem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. MUERTE
2011.05.02. 06:31
Simba
Fullos az a Maingear,nekem is jobban tetszik mint az enyém,csak kiváncsi lennék itthon h szervizeltetnéd.Dell-ék meg házhoz jönnek ugyebár és ez nagyon nem mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. LexLex
2011.05.02. 12:36
Astronaut-lajka:

Egyátalán nem vitázott senki semmin. Eddig ebben a fórumban csak beszélgetés volt. De mindenki magából indul ki ugyebár és ha te ezeket a hozzászólásokat vitának gondoltad, akkor... gratulálok... Mellesleg senki nem ítélte el azokat akiknek asztali gépük van. Ezt is csak odaképzelted. Pont ellekezőleg, többször is le volt írva, hogy az asztali teljesítmény szempontjából és árban a legjobb, és ha valaki komoly gamer, annak asztalit érdemes venni, nem laptopot. Szelektíven olvasol, mert ha mindent elolvastál volna, látnád, hogy laptopon csak az játszik akinek muszáj, mert nincs otthon egész nap és nem tudja az asztali gépet magaután húzni a munkahelyére. Egy olyan embernek, mint én pedig bőven elég egy 150ezres laptop is játékra. Most kérdem én, ha nekem bőven elég az olcsó(!) laptopomnak a teljesítménye játékra, mégis minek vennék mellé egy asztalit? Azért, hogy elmondhassam, hogy asztalin játszok és nem vagyok olyan idióta, hogy laptopon? Ha hard core gamer szeretnék lenni, biztosíthatlak, hogy biztosan vennék egy min. 200ezres asztalit. De csak néha játszok szabadidőmben, ellenben egy laptopra mindig szükségem van, ha megyek valahova. Tehát nem kell beleképzelni a hozzászólásokba semmit. Senki nem mondta, hogy a laptop a legjobb, pont elenkezőleg volt. Már lassan inkább veszek egy asztalit is és pendrivera rakom a rendszert a személyes dolgaimmal és otthon asztalin bootolok róla, útközben pedig notebookon. Így nem kellessz két gép között hurcolni a privát dolgaimat és asztalin fogom lejátszani azt a heti egy két órát, amit a 150ezres laptopomon is megtehetnék, csak azért, hogy ne mondják rám, hogy meglincselem az asztali géppel rendelkezőket és elmondhassam magamról, hogy én bizony laptopon nem játszok, mert attól függetlenül, hogy tökéletesen lehet rajta játszani, nem arra való! És mindezt nem indulatból írtam, nem vitaként, normális hangnemben, beszélgetésként szántam. Pusztán leírtam, hogy mit gondolok és nem trollkodom. (Egyébként megvan az életkor a jogsihoz )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. LexLex
2011.05.02. 12:42
Insanity228:

Aki laptopon Crysis-ozik, általában asztalra teszi a gépet és egeret csatlakoztat. Egyátalán nem bántásként, de gondolom nincs laptopod, mert azok szokták azt gondolni, hogy laptopon ágyban fekve játszanak az emberek, akinek nincs laptopja. Eddig akárkit láttam játszani laptopon, mindenki egeret használt, asztalnál ülve. Kivéve az autós játékokat, egy normális hűtéssel rendelkező géppel lehet a kanapén hátradölve is játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. LexLex LexLe...
2011.05.02. 12:56
Insanity228:

Bocsi az előzőért, látom válaszként írtad. Már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólásomat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. astronaut_...
2011.05.02. 16:51
@LexLex
Én se rosszból írtam amit írtam, és azt is inkább csak általánosságban, nem képzeltem a hozzászólások közé semmit. Viszont nekem úgy tűnik, hogy te úgy gondolod, leszóltam a laptopokat. Pedig nem, én is csak pont azt írtam le, amit gondolok. Valószínű, ha nem lenne asztalim, én is laptopon játszanék, már amennyit egyébként is szoktam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. insanity22... LexLe...
2011.05.02. 17:06
Egyébként van laptopom már pár éve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. natloz LexLe...
2011.05.02. 17:12
Én remekül játszottam laptopon, ágyban fekve, egérrel, éveken keresztül Lineage2-t
Ágy melletti beépített szekrény ajtaja elhúzva, lábam benn a polcon, lábamnak gépet nekitámasztva, aztán had szóljon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Simba
2011.05.02. 19:21
MUERTE:Egyszerű a válasz sehogy. pont ez az egyik ok amiért nem vennék ilyet. Persze ha a Amiban élnék akkor nem lenne kérdés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. MUERTE
2011.05.02. 21:00
Simba
Vehetsz még ütős gépet ha lesz kedved,Az új alienware M18x-be lesz idén még GTX485 sli-be egy 2920XM társaságában
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. zlatzky
2011.05.05. 01:00
"Eleve nem értem, ágyon fekve hogyan Crysisoznak egyesek, de az ő dolguk, rettentő kényelmes (és hatékony) lehet.

Én gyakran használom takaróra téve, nem melegszik úgysem."

Pedig meglehetosen konnyu. Csak fekszel, takaron a laptop, eger a tekero alatt, a lepedon, es mar megy is. Hogy nem hatekony? Kit erdekel? Nem azert jatszom vele, hogy 3.5 ora alatt, rekordokat dontogetve vegignyomjam ultra-hiper nehezsegi fokozaton, es utana dicsekedjek vele a Facebook-on... Ugyan mar. Nem vagyok mar gyerek (sajnos mar regota nem...).


"Aki laptopon Crysis-ozik, általában asztalra teszi a gépet és egeret csatlakoztat. Egyátalán nem bántásként, de gondolom nincs laptopod, mert azok szokták azt gondolni, hogy laptopon ágyban fekve játszanak az emberek, akinek nincs laptopja. Eddig akárkit láttam játszani laptopon, mindenki egeret használt, asztalnál ülve. Kivéve az autós játékokat, egy normális hűtéssel rendelkező géppel lehet a kanapén hátradölve is játszanii."

LexLex, ezt a butasagot komolyan gondoltad? Nem hinnem. Ha igen, akkor nagyon fiatal lehetsz meg... Csodalatosan lehet laptoppal agyban jatszani, meg igazabol tul sem melegszik, (legalabbis az Acer 8943G), illetve egyetlen jatek, a Portal 2 hevitette ugy tul a gepet, hogy le is kapcsolt, de az is csak azota, amiota frissitettem 1.06-os BIOS-ra, amiben mar van valamifele tulmelegedes elleni vedelem. De ha esetleg nagyon nem lattal meg embert agyban fekve Crysis 2-t jatszani, csak szolj, elokapom a kamerat, keszitek egy rovid oktatofilmet, es kulon neked felrakom a youtube-ra. Teljesen komolyan. Jah, es meg valami. Az elso mondatod kulonosen tetszett. Aki Crysist jatszik laptopon, az asztalra teszi, es egeret csatlakoztat hozza. NEM. NEM. NEM. Egeret ugyan valoban hasznalok, termeszetesen, de a lepedon, es tokeletesen megy. Szoval, totalis tevedesben vagy. Mint korabban emlitettem, ha asztalnal akartam volna jatszani, akkor egyszeruen megtartom az asztali gepem, ami meg erosebb is volt, mint ez a laptop, de egyaltalan nem volt mar ra szuksegem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zlatzky
2011.05.05. 01:03
Jah, mert, LexLex, bar tudom, hogy szamodra ez egeszen hihetetlennek tunik, de mar a Portal 2-t is vegigjatszottam a laptopon, es igen, agyban fekve, nem asztalnal ulve. Hogy mik vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zlatzky
2011.05.05. 01:26
Az eger termeszetesen a takaro, es nem a tekero alatt van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LexLex
2011.05.05. 12:59
Zlatzky:

Látom szépen átugrasz olyan szavakat, amik neked nem tetszenek. Te hogyan definiálnád azt a szót, hogy "általában"? Mert ha jobban megnézed ezt írtam: "Aki laptopon Crysis-ozik, ÁLTALÁBAN asztalra teszi a gépet és egeret csatlakoztat." Segítek: az általában azt jelenti, hogy legtöbbször, túlnyomórészt, legnagyobb százalékban. Ami már is kizárja azt, hogy mindig. Tehát nem mondtam, hogy mindig asztalon és azt sem, hogy ágyban nem lehet játszani. Az meg, hogy én nem szoktam ágyban játszó embereket látni, az megint csak nem zárja ki azt, hogy attól függetlenül lehet ágyban játszani. Autós játékot én is játszottam már fekve, meg ülve is. Crysis-t nem. És biztos azért nem láttam még ágyban Crysis-ozó embert, mert 1.: nem járok pizsamapartyra, 2.: 25-35 éveseket ismerek és legtöbbjüket még ágyban sem láttam, nemhogy ágyban gamerkedni. És köszi, nem akarlak megnézni videón. Nyugodtan lövöldözzél az ágyikódban, nem mondtam, hogy bármi rossz van abban. Egyébként meg én azért sem Crysisoztam az ágyban, mert nem igen bírta volna a laptop, meg bevallom alkalmam sem nagyon volt rá. Legtöbbször nincs időm ilyesmire az ágyban meg nem a laptoppal hanem valaki mással szoktam játszani... De egyszer ki hagyom a hancúrozást és helyette Crysisozni fogok az ágyban, hogy ne legyek, ahogyan te fogalmaztál, tévedésben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MUERTE
2011.05.05. 18:10
Két éve nyomom a trackmania-t versenyszerűen laptopon a franciágy végében ülve,a hátam megtámasztva kényelmesen,ölemben egy párna azon egy üveglap azon pedig a gép.
Ilyen üveglapokat bármelyik multiban lehet kapni párszáz forintért,anyám a konyhába vett párat én onnan csórtam
Nagyon praktikus erre a célra,jó hővezető szóval még hűti is a gépet nemhogy melegedne.Zlatzky ajánlom próbálj ki egyet majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zlatzky
2011.05.06. 01:54
Muerte, lehet, hogy nem artana. Neha ugy felmelegszik a gep a takaron, hogy a felesegem, mikor bejon a haloszobaba, meg is szokta jegyezni, olyan illat van, mint mikor vasalja a ruhakat. Vettem egy ilyen IKEA alatetet, meg kerestem USB-s hutovel ellatottat is, de 18.4 huvelykes laptophoz egyszeruen keptelenseg kapni, az IKEA-s termekrol is lelog mindenhol. Ugy szoktam, hogy kisse felhuzom a terdem, kitamasztom a keszuleket a hasammal, igy kicsit szogben all, es keletkezik alatta egy kis res, ahol lelegezhet. LexLex. hiaba magyarazkodsz. Felesleges abba kapaszkodnod, hogy az "altalaban" szocskat nem vettem figyelembe, mint ahogy gyermeteg stilusu "definialasod" is megmosolyogtato. Az altalam toled idezett szoveg meglehetosen okoskodoan hangzott, es az ilyen rohejes stiusu hozzaszolasokra ALTALABAN igy reagalok. Elnezest, ha esetleg megbantottalak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MUERTE
2011.05.06. 06:33
Hát igen,az acer-ek nem a hűtésükről hiresek.Volt régen egy travelmate-em ami ugyanigy "produkálta" az égett szagot de ment! sose sült meg pedig a hátlapon már bebarnult a fémjelzett windows key-es papir a hőtől.Aztán volt egy 6935-öm abban viszont megsült a 9600mGT.Bár az én hülyeségem miatt,mert sose szedtem szét csak alulról kifújkáltam a port a ventiből.Na ez az ami már kicsit is komolyabb teljesitményű laptopnál édes kevés.Mikor szétszedtem egy év használat és a megsülés után akkor láttam meg a lényeget.Tele volt rakodva finom porral meg szösszel a réz hűtőborda.Tiz perces meló lett volna,fél évente, igy meg 50k ment a levesbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LexLex
2011.05.06. 22:08
Zlatzky:

Mindenben tökéletesen igazad van! Felesleges bármibe is kapaszkodnom és gyermeteg a stílusom. Okoskodóan hangzott az előző hozzászólásom és röhejes volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. arin
2011.09.22. 10:44
Olyan ember van -e, aki vett ilyen laptopot és meg tudná osztani a saját tapasztalátát? Jó a teszt, meg sok helyen sok jót olvastam róla, de minden infó számít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. langward
2012.05.05. 10:50
nekem van és hihetetlen jó.. és éppen eladó (váltás miatt) [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!