iPon Cikkek

Shift 2: Unleashed – „Visszakettő, padlógáz”

Dátum | 2011. 04. 12.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

Kevés olyan feltámadást láttunk az elmúlt években, mint amit az Electronic Arts véghezvitt a Need for Speed szériával. A 2003-ban megjelent Underground című részt követően az EA futószalagra rakta a sorozatot, melynek következtében évente jelentek meg folytatások. Bár volt 1-2 jól sikerült rész, nem volt vitás, hogy egyre inkább csökkent az egyes epizódok színvonala. Sokan már látták maguk előtt, ahogy e patinás széria végleg eltűnik a süllyesztőben, ám az EA 2009-ben megrázta magát, és a Slightly Mad Studios-zal karöltve elkészítette a „fél-szimulátor” Shift-et. Ez az NFS nagymértékben különbözött a korábbi részektől, hiszen a teljesen arcade, illegális autóversenyzésre koncentráló vezetési élmény helyett a legális versenyekre és a reálisabb alapokon nyugvó „autókázásra” helyezte a hangsúlyt. A neonfénnyel megvakított, és a betondzsungelekben történő versenyzéstől megcsömörlött játékosok és kritikusok kitörő lelkesedéssel fogadták a játékot, mely pozitív értékeléseket és egy halom pénzt hozott az EA-nak. Ezután következett a tavaly megjelent, nagyszerű Hot Pursuit, mely visszahozta a rendőrős üldözésekkel tarkított régi Need for Speed hangulatot. A kiváló játékélmény ellenére voltak olyan játékosok, akiknek nem tetszett az említett program túlságosan is arcade irányítása. Az EA szerencsére úgy gondolkodott, hogy miért ne elégíthetnék ki mindkét tábor igényeit, így a Hot Pursuit mellett folytatta a Shift vonalat is, melynek eredménye a cikkünk témáját adó Shift 2: Unleashed.

A híres suzukai versenypályán is lehetőségünk lesz versenyezni

Autolog 2.0

Most hogy túl vagyunk ezen a rögtönzött történelem órán, lássuk mit is kapunk a pénzünkért? A játékot elindítva a program elsőként az EA-s fiókunk iránt érdeklődik, melyre szükségünk lesz, ha igénybe akarjuk venni a Hot Pursuitban debütált, majd a Shift 2-be is beépített Autolog rendszert. Ez egyfajta közösségi rendszer, melynek segítségével megoszthatjuk versenyeink eredményét, medáljainkat barátainkkal. Ha készítünk képeket a játékban, akkor felrakhatjuk azokat a „Falra”, ahol a többiek kommentálhatják, értékelhetik őket, mintha csak a Facebookon lennénk. Az Autolognak köszönhetően könnyen értesülhetünk az EA által szervezett eseményekről, DLC-kről, hírekről, nem egyszer még valódi autós események is felkerülnek a Falra, így a verdák szerelmesei folyamatosan megkaphatják a napi benzingőz adagjukat (még ha csak virtuálisan is). De a legérdekesebb talán az a rendszerben, hogy ha egy pályán felállítunk egy rekordot, akkor azt az autós haverok rögtön látni fogják, így azonnal megpróbálhatják megdöntetni. Ez persze fordítva is igaz, mi is értesülni fogunk a többiek teljesítményéről. Az Autolog a többjátékos mód lelke is egyben, mellyel kapcsolatban egy új lehetőséget érdemes kiemelni, ami a Cetchup névre hallgat (nem, nem az, amit a sültkrumplira rakunk). Ennek során az egyik játékos egy gyenge autóban kezdi meg a versenyt, ám jókora előnnyel indul a többiekkel szemben, akik viszont mindenféle szuper kocsikban ülnek. Ha a futam során valaki megelőzi az elsőként említett versenyzőt, akkor hirtelen ő kerül a bénácska autóba. Egyfajta macska-egér játék ez a játékmód, melynek során folyamatosan cserélődnek a vezetett járgányok, a nagy kérdés, hogy ki képes ilyen körülmények közepette elsőként áthaladni a célvonalon. Ha valakinek nem jön be a Cetchup, az válogathat a hagyományos verseny játékmódok és az 1-1 elleni versenyek (duel) közül.

Az egyjátékos mód középpontjában természetesen a karriermód áll, melyben egy kezdő pilótapalántából egy FIA GT bajnok válhat belőlünk. A játékbeli „mentorunk” a Formula Drift bajnok, Vaugh Gittin Jr. lesz (remélem, olvasóinknak többet mond e név, mint nekünk), aki rövid videókban és a versenyek folyamán osztogatja tanácsait. Nem meglepő módon karrierünk kezdetén csak a legalsóbb osztályban indulhatunk, de szorgalmas versenyzéssel elérhetjük a 16. szintet is, ahol már GT1-es versenyeken bizonyíthatunk. Első futamunkon (egyfajta erőfelmérőnek) alánk raknak egy feltuningolt, igencsak durva járgányt, de ezt követően már a saját pénzünkből kell gazdálkodnunk, és az abból vásárolt autókkal állunk rajthoz. Szerencsére időről időre nyerhetünk is kocsikat, így nem kell mindent magunknak megvenni. De nem csak pénzt szerezhetünk a versenyzéssel, hanem tapasztalati pontot is. Majdnem minden cselekedetünk ér valamennyi XP-t, például ha tisztán vezetünk, vagy pontosan vesszük a kanyarokat, vagy az ideális íven haladunk, akkor folyamatosan vándorolnak a pontok a zsebünkbe, amikre a magasabb szintű versenyek megnyitása miatt van szükség. Ha megvan a drágalátos négykerekűnk, lehetőségünk van testreszabni azt, külsőleg és belsőleg egyaránt. Aki a Hot Pursuitban hiányolta ezt a lehetőséget, az most kiélheti ilyen irányú vágyait, hiszen az autó szinte minden részét megváltoztathatjuk. Külön le lehet festeni az egyes karosszéria elemeket, felmatricázhatjuk azokat, illetve rakhatunk légterelőket az autóra, stb. Bár nem olyan részletes a testreszabás, mint annak idején az Underground vonal játékaiban, de panaszra így sem lehet okunk. A külső persze nem minden, tartja a mondás, és ez így van a kocsiknál is. A lényeg a motorháztető alatt lakozik, főleg egy versenyautó esetében. Ha van elég pénzünk, és megnyitottuk őket az egyjátékos mód során, akkor több tucat fejlesztést vásárolhatunk. Tuningolhatjuk a motort, a fékeket, a felfüggesztést, a sebességváltót és különféle gumikat is vásárolhatunk. És akkor még nem beszéltünk a finomhangolásról, hiszen a fékerőtől kezdve a sebességváltóig számos apró beállítási lehetőség van az autón. Nem ér egy komoly szimulátor nyomába a játék, de jó úton haladnak a fejlesztők.

A szponzorok valószínűleg nem fognak örülni ennek a borulásnak

Féktelenül

Persze mindez mit sem érne, ha a vezetési élmény nem hozná azt a szintet, amit az első részben már megszoktunk, de szerencsére ennek a veszélye nem áll fenn. Nagy pozitívum, hogy minden autó kidolgozott műszerfal-nézettel rendelkezik, így szerencsére nem vagyunk rákényszerítve, hogy külső kameraállásból játsszuk a játékot. Bár az autók viselkedésére még mindig nem mondhatjuk, hogy teljesen realisztikus, de az első részhez képest azért történt előrelépést. Nem rongyolhatunk bele egy kanyarba fékezés nélkül, hiszen a szalagkorlát és a homokágy nem azért van ott, hogy megkönnyítse a vezetést. Erre különösen annak fényében érdemes odafigyelni, hogy az ütközések nem csak külső, kozmetikai sérülést okoznak, hanem egy-egy keményebb borulás az autó menettulajdonságát is befolyásolja. A legnagyobb probléma, hogy az autók még mindig túl könnyen kifarolnak, ha ügyesek vagyunk, akár még driftelve is vehetünk néhány kanyart, igaz ez nem a leghatékonyabb módja a versenyzésnek, mert ha nagyon igénybe vesszük az abroncsokat, akkor akár el is durranhatnak. Ezzel együtt a Shift 2 irányítása jóval közelebb áll a szimulációhoz, mint az arcade stílushoz, főleg ha kikapcsolunk minden segítséget (pl. kipörgésgátló, fékrásegítés). Egy kis gyakorlás után érdemes is ezt megtenni, főleg ha rendelkezésünkre áll egy kormány vagy gamepad (Tipp: ha valakinek gondja lenne az irányítással, ajánlott a Speed Sensitivity opciót közepesre venni, ez sokat segít az autó kezelhetőségének javításában). Pirospont jár érte, hogy billentyűzettel sem irányíthatatlan a játék, bár ilyenkor azért jobban meg kell küzdeni a kocsival. De ha már a billentyűzetnél tartunk, azért nem jár dicséret, hogy a PC-s változat elég gyatra port lett, hiszen a menükben történő navigáció szörnyű lett (akárcsak az első rész esetében). Az egeret nem használhatjuk, hanem különféle betű billentyűket kell használnunk a mozgáshoz.

A Shift 2 egyik legnagyobb élményét a versenyzőt érő hatások megjelenítése adja. Ha nekicsapódunk valaminek, akkor erősen rázkódik a kép, erősebb ütközésnél pedig minden elhomályosul és fekete-fehérré válik. Egy erősebb verda keményen rezeg alattunk, amikor 250-nel csapatunk egy rossz minőségű aszfalttal borított pályán. A valóságot imitálja az is, hogy kanyarodáskor versenyzőnk „benéz” a kanyarba, így jobban fel tudjuk mérni helyzetünket a bejáratnál (bár ezt jobb helyeken már külön fejmozgás-érzékelővel oldják meg). Ha már az imént szóba kerültek az ütközések, a koccanásokra és más autókkal történő ütközésekre ajánlott előre felkészülni, mert az ellenfeleink nem bánnak velünk kesztyűs kézzel. A játék első részéhez hasonlóan a folytatásban is nagyon agresszív lett az AI, nem restek ránk húzni az autót, vagy egy kicsit „megpaskolni” az oldalunkat. De a legjobb az egészben, hogy egy hús-vér versenyzőhöz hasonlóan időnként ők is hibáznak, például rossz ívet választanak, elfékezik magukat vagy megpördülnek.

Az éjjeli versenyek a játék újdonságai közé tartoznak

Csikorgó gumik

A realizmus hajszolása természetesen mit sem érne megfelelő grafika nélkül, ami nem is hiányzik a játékból. Az autók az első részhez képest még részletesebbek lettek, és igencsak jól néznek ki, bár a székünkből nem fogunk kiesni, láttunk már azért szebbet is. Ami igazán impresszív, az az újdonságnak számító éjjeli versenyek megjelenése, a reflektorokkal megvilágított pályákon élmény a száguldás. Nagyot dob az összképen a folyamatosan koszolódó aszfaltcsík is, kevés játékban láttunk olyat, hogy a kicsúszó autók felhordják a sarat a pályára. Ezzel együtt a helyszínek esetében csak ismételni tudjuk magunkat, bár részletesek és hozzák az elvárt színvonalat, de láttunk már szebbet az elmúlt hónapokban (a GT5-öt jobb pillanataiban még nem igazán lehet megfogni, ha látványról van szó). Hangok terén viszont mindent eltipor az játék, ami az útjába kerül, hihetetlen, hogy milyen színvonalon teljesít a Shift 2 ezen a fronton. Az autók hangjai, a koccanások, ütközések mind valóságosnak hatnak, amikor végighúzzuk a kocsi oldalát a fém szalagkorláton, akkor szinte felsikít a karosszéria. De leginkább a zenei felhozatal nyűgözött le minket, mintha az EA itt próbálta volna kárpótolni a játékosokat a Hot Pursuit gyengécske zenei anyagáért. Van számos licenszelt zene és jó néhány saját szám is, amik nagyszerűen illenek a játékba. Szinte süt belőlük, hogy ebben a programban a komoly versenyzésé a főszerep.

A fentiek fényében azt hiszem nem meglepő az alább látható értékelés, mert bár a Shift 2 nem reformálta meg az első rész játékmenetét, de minden téren sikerült javítani annak elemein. Reméljük a következő részben még inkább a szimulációra helyezi majd a hangsúlyt az EA, hiszen van létjogosultsága az ilyen játékstílusnak az arcade NFS-ek mellett. Csak legközelebb a PC-s átirat minőségére kicsit tessék jobban odafigyelni!Platformok:
PS3, Xbox 360, PC
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

164. bigmac
2011.04.12. 12:07
88%???
Jó vezetési élmény???
Nem tudom milyen kormánnyal vezetni, de szerintem billentyűzettel katasztrófa, ennél rosszabbat akarva se tudtak volna csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
163. Heroes27
2011.04.12. 12:08
Az értékeléssel maximálisan elégedett vagyok, a cikk jó lett. nekem egyetlen negatívum, hogy a játékélmény egy idő után monotonná válik. Menü, katt verseny, tölt, gyerünk. Ennyiből áll az egész, tudom, ott vannak a fejlesztések, meg a kocsi küllem formálása, de szerintem az csak másodlagos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
162. bmakszim
2011.04.12. 12:14
bigmac, inkább meg se szólaltál volna. Billentyűzettel való játéknál nem is lehet vezetési élményről beszélni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
161. False
2011.04.12. 12:25
Ez megint nagyon reklám szagú lett, nálam a szar pc port miatt alapból nem mehetne 50% fölé, de ha valaki konzolbuzi még úgy is sok a 88%, ezért.Derék iparosmunka ,ez kétségtelen, de pont ezért 75% volna az iponon a reális, de itt rég nincs már olyan, mióta nem kritikákat irtok, hanem csak a parasztvakítás van az ember arcába tolva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
160. Gyurkov
2011.04.12. 12:31
Talán én vagyok az egyedüli, akinek a Need for Speed sorozat hallatán az arcade versenyzés/irányítás jut az eszébe, nem pedig az 'élethű' szimuláció. Evégett abszolút nem jön át ez az irányvonal, ami felé elindult a sorozat (leszögezem nekem az Underground 1 és a Most Wanted a nagy favorit). Jó vezetési élményt maximum csak azoknak tartogathat, akik nem játszottak még a GT5-el vagy a Forza3-mal.
Ettől függetlenül ez még lehet jó játék, de az EA dolgozni fog rajta, hogy megunják ezt is az emberkék, gondolom jövőre jön a Shift 3... Na és most már nem is kell 1 évnek eltelnie, hogy új NFS jelenjen meg a polcokon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
159. mistagee
2011.04.12. 12:38
Tehát, ha jól értem, ha billentyűzettel akarok játszani, akkor inkább felejtsem el az autós gémeket, bmakszim?! Bocs, de annyira nem vagyok rajongó, hogy vegyek kormányt, gamepaddal meg egyszerűen nem tudok játszani, és kész. Ha vezetési élményt akarsz, akkor menjél vezetni. Én néha zúzni akarok pár kört virtuálisan, de sajnos nem tudok, mert a billentyűkre sajnos úgy reagál a kocsi, hogy elfordul egy x mértékben és kész. Nem lehet kicsit, vagy nagyon fordulni, vagy módosítani. És szerintem ez patkányság a készítők részéről, mert nem gondolom, hogy sokkal nagyobb ördöngösség beleprogramozni a billentyűzetes irányítást, mint a gamepadosat, előbbivel mégsem lehet normálisan játszani. És ez nem a szimulációról szól, mert ha 10 fokkal akarom módosítani az irányt, azt a valóságban is lehet, mert a kocsi sem a fent említett "x" mértékben képes csak fordulni. Bár az autógyártást nem is a retkes konzoligények irányítják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
158. baler
2011.04.12. 12:54
PC+Logitech Drivin Force EX:
A kormánybeállításokat kb 3-4 órát állítgattam mire elfogathatóan tudtam közlekedni pályaversenyeken. Driftelni egyszerűen lehetlen kormánnyal! Az eleje le van ragasztava, a hátulja pedig jégen megy! Agresszív AI! Input lag! A graf szép, de nem annyira hogy 30-35 FPS legyen!(XFX5770XT,Q6600,4GBram)
Én adnék rá egy 50%-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
157. energon
2011.04.12. 13:11
Sztem egy nagyrakás bélsár lett.. 1. shift után tűkön ülve vártam és csak bámultam mit kaptam.. már eleve az hogy ezt a cukros hányadékot reklámozza, aztán kicserélték a narrátort erre a homokládára.. (akár világbajnok akár nem lesz..m magasról) és amiket bevisít versenyek elején meg az okosságok amiket mond közben inkább levettem 0ra a beszéd hangerejét.. aztán a gesztikulációi még röhejesebbek. Viszont pozitívum hogy a zene marhajó lett, de már itt sem engedi meglesni a track listát, nem hogy módosítani.

Grafika.. grafika ocsmány lett, HD felbontás alatt gyakorlatilag mosott sz.r látványát nyújtja minden, ráadásul 0 optimalizálással. "Erősebb" depth of fieldet pakoltak bele ami az 1. résszel ellentétben itt szinte állandóan látszik.. de logikátlanul összecsapott ez is.. a bukósisak belseje szebben ki lett dolgozva mint a műszerfal és ua.olyan éles is marad a képe végig (pedig tudtommal vagy a közelebbi vagy a távolabbi dolgokra tud csak egyszerre fókuszálni a szem) "magyarul" FAIL

A vezetés meg borzalom. xbox360as kezelővel pro-n kezdtem, de hamar beleuntam mert semmit sem ér a fék, ha meg könnyíteni akarom magától bedől a kocsi a kanyarba sőt már előre mozdul a kamera a megfelelő irányba.. maradok a shiftnél meg a gridnél. Ez 1 hatalmas 0.

Amúgy NFS-hez már semmi köze uh. nem kell azokkal egy kalap alá venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
156. Gatee
2011.04.12. 13:40
Nekem tetszett. Szerintem jól el lett találva, bíom benne a vezetési élményt is (Joyal), szép a grafika, jó érzés vezetni a kocsikat, az AI buta és a fejlődési rendszer lehetne jobb is, hogy minden kocsi típust ugyanannyit használhass, de a tuning rendszer és az, hogy osztályokon is át lehet tuningolni a kocsit tök jó újítás. A Shift 1-nél szerintem jobb lett és a TDU2-es csalódás után nekem ez kellemes meglepetés volt. Én olyan 92%ot adnék rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
155. gezu1025
2011.04.12. 13:40
Hát ahogy nézem egyre inkább lesz a játékteszt reklámfelület, mint valód teszt. Persze maga a cikk jó, és remek, de egy laza 10% mindig hozzá adódik a valósághoz, az elmúlt időben, persze nem mindig, szerencsére.

És, hogy szóljak a játékról... Ha épített pályán akarok versenyezni fogom magam és elindítom az F1 2010-et és máris kapok egy értelmes vezetési élményt nem csak kormánnyal hanem akár billel is.

Ez a shift 2 annyira monoton, hogy már az első versenyen meguntam...........

Amúgy valaki nem tudja hova tűntek a jó hangulatú, zseniális valód NFS nevet érdemlő játékok, mint az underground 1/2 és talán még a carbon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
154. Gatee
2011.04.12. 13:46
mistagee:
"Nem lehet kicsit, vagy nagyon fordulni, vagy módosítani. És szerintem ez patkányság a készítők részéről, mert nem gondolom, hogy sokkal nagyobb ördöngösség beleprogramozni a billentyűzetes irányítást, mint a gamepadosat, előbbivel mégsem lehet normálisan játszani."
Te tudod, hogy mit beszélsz? Ez nem patkányság hanem lehetetlen. A billentyűzeten nemtudsz fokozatokat állítani mert nincsenek érzékelési szintjei a gamepaddel ellentétben. A billt vagy megnyomod vagy nem. Akkor, áruld már el, hogy te hogyan programoznád be?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
153. sanyix
2011.04.12. 13:47
Realisztikus aha láttam egy videot ahogy egy corvette-el megy. Hát az minden csak realisztikus. Az oldalazós kanyarodás megmarad. Olyan sebességgel vesz be olyan ívű kanyarokat, ami nem hogy egy corvette-nek, de egy F1-es kocsinál is gyakorlatilag lehetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
152. Melkor
2011.04.12. 14:04
88%? =)
Ebben kb a zene ér valamit. Nekem is XBox360 vezérlőm van de én meg annyit sem adtam neki mint az előttem szólók Másfél kör után uninstall. Kormányt meg tuti nem veszek ... de ahogy olvastam azzal sem jobb Szóval erről ennyit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
151. bmakszim
2011.04.12. 14:14
mistagee, nem, nem értetted jól amit írta. Én csak annyit mondtam, hogy billel való játéknál nem lehet vezetési élményről beszélni. Ha te csak mókázni szeretnél néha és nem vágysz komoly szimulációra, akkor nem ez a te játékod. Ennyi, van ezer más autós játék, amit lehet billel tolni. Ha viszont mindenképpen ezzel akarsz játszani, akkor fogadd el, hogy nem elég torrentről lehúzni a játékot, be kell hozzá szerezni legalább egy gamepadet. Egyébként, ha lenne már munkám és pénzem mennék én vezetni hidd el!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
150. exec79
2011.04.12. 14:17
ez a jatek.... 2x raktam fel par orat birta mind a 2szer. easy fokozaton is baromi nehez, egyszer elhagynak onnan mar nem tudok nyerni, ha megloknek te pordulsz ki, ha te lokod meg akkor is kipordulsz, szanalmasan rohelyes az AI. Amugy szep, es akar jo jatek lehetett volna. Felraktam a 4 eves GRID-et a tuning kivetelevel mindenben feler ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
149. bigmac
2011.04.12. 14:23
bmakszim, én mentem vele dualshock-al is, de ez valami katasztrófa, az autó közel nem így viselkedik valójában, ha vezettél volna, akkor tudnád. Én sokat játszottam a GT5-el és az messze jobb ettől, akármivel irányítom. Ez egyszerűen el van cseszve, erre nem lehet mást mondani, a Shift utáni visszajelzések alapján ki kellett volna javítaniuk, de a játékon nem sokat dolgoztak, beraktak 1-2 pályát meg autót és készen volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
148. mokus1
2011.04.12. 14:39
Egy gépigényt irhattatok volna hogy milyen beállításokkal milyen gépen milyen fps szám mellett ment a gép ez most kimaradt sajnos a cikkből.Amúgy szeretem ezeket olvasni.Azért a hiányosságot pótolni illene hiszen azért ez egy fontos szempont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
147. blackknigh...
2011.04.12. 14:41
" A PC-s átirat nem sikerült tökéletesen " Ez mi a sz*rról beszél ????? Az egy enyhe kifejezés h nem sikerült Azt azért nem akarom bekajálni h a Crysis 2 ment max felbontáson közepes grafikával, ez meg ha max-ra rakom ugyanúgy szagat mint min-on Finoman szólva ezt elk***ák, nem kicsit! NAGYON!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
146. partymania...
2011.04.12. 15:01
Én kipróbáltam de nagyon nem tetszik! Első rész se volt valami meggyőző de ez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
145. rushid
2011.04.12. 15:04
Én 67%-ig jutottam el a játékban gampad-al játszok,és hosszas beállitás után azt kell mondjam nekem tetszik jo a vezetési élmény. Viszont a drift az felejtös,és számomra lehetetlen. Az Ai tényleg szar tul agresziv és tul gyorsak ha egyszer lehagynak kicsi az eséj hogy utolérd öket. Ha nem tudod öket az elején legyorsulni akkor ha elöznél simán kilöknek. Nálam egy 70%-nál többet nem érdemel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
144. uristen
2011.04.12. 15:06
Jatszottam vele 2 napig, az idegeimmel jatszott! Az 1. reszben meg valahogy sikerult iranyitani ugy, hogy kikapcsoltam minden rasegitest verseny kozben... De ez - foleg, amit kanyaroknal muvel - nem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
143. mistagee
2011.04.12. 15:08
Gatee, mondjuk úgy, ahogy a korábbi NFS játékokban, vagy a Colin szériában a Dirtig bezáróan. Nem értem, hogy azzal, ha ráhúzzák azt, hogy szimuláció, miért tűnik el az irányíthatóság. Az egy dolog, hogy máshogy kell vezetni, mint egy arcade gamet, de azoknál is feltűnt volna, ha nem lehetne billentyűzettel irányítani.
Na mind1, inkább maradok a stratkóknál, azt még nem baszták el a konzolok kedvéért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
142. polarx
2011.04.12. 15:10
Világ életembe utáltam az NFS szériát mert soha nem mutatott újat mindig agyon volt hype-olva így évek óta nem várok semmit a sz@r nfs-ek miatt áttértem szimulátor vonalra (rFacotr, GTR Evolution és barátai) így ettől se vártam semmit és NAGYON POZITÍVAN csalódtam. Szerintem kormánnyal nagyon is jó Elite mode minden rásegítés ABS kipörgés gátló minden kikapcsolva.. szerintem felveszi a versenyt még ha nem is teljesen de egy kicsit biztos a szimulátorokkal. Remélem a köv szimulátor próbálkozás még jobb lesz.

Ami leginkább tetszik benne hogy nem olyan mint az elöző részek hogy fél perceket lehetett verni az AI-re 1-1 versenybe már már nehéz is az AI mediumon. bár sima versenyekbe még mindig könnyűcske de azért nem rossz. Szerintem simán reális a 88%

Akik meg itt szídják billel azokat meg kb kiröhögöm..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
141. polarx
2011.04.12. 15:10
-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
140. myckie2
2011.04.12. 15:18
Szerintem nagyon jó lett de a hangzás 10??? na ne... a hangok minősége borzalmas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. polarx mycki...
2011.04.12. 15:20
a TDU2-nek rosszabb volt a hangja.. lehet nem a legjobb de azért annyira nem is rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. False
2011.04.12. 15:22
de ugye hogy inkább bármeik toca 10xer,mint egyszer ez? 88% persze,a cikkiró 88 dollárt kapott hogy irt egy ilyen reklámot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. uristen
2011.04.12. 15:23
Ha en kormanyt veszek, akkor mar veszek egy PS-3 -at is, azon jobbak a kocsikazos jatekok, en csak egy 2 napos velemenyt mondtam amugy is, nem hiaba irtam oda... Billentyuzettel nem nagyon ajanlanam a jatekot, aki azzal (esetleg) vegigjatsza, a vegere idegbeteg lesz, foleg mikor olyan autokat kap versenyhez, amivel eleg egy kis kanyar es mar csuszik is, en inkabb letoroltem mielott tenyleg idegsokkos lettem volna. De miutan szerzek egy normalis FF -es kormanyt, jatszom az 1-et es a 2-ot is ujra ki. Volt szerencsem kiprobalni ismerosnel, ugy meggyozo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. somakb
2011.04.12. 15:25
Kipróbáltam, MOMO Racing kormánnyal. Elsőhöz képest valamivel jobb kormánnyal vezeteni, de továbbra sem jó. Olyan messze van a Race ON-tól mint Makó... lehet hogy grafikailag szebb az NFS Shift, de mint szimulátor/autóverseny nagyon gyenge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. Caboose
2011.04.12. 15:34
Én azt nem értem, hogy az elsőben meg tudták oldani az irányítást billentyűzeten. Igaz finomhangolni kellett de tűrhető volt számomra. De itt bármit állítasz egy fos az irányítás. Kár pedig amúgy minden tetszik benne. Majd ha lesz kormányom nekiugrok megint, mert jól írta uristen így megbolondulsz tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. dilofekete
2011.04.12. 15:36
Nem áll szándékomban lehordani az irányítását, de megteszem, mert megérdemli.
Joypadom van és valami katasztrófa az irányítás, de tényleg. Hiába van a steering sensitiviti nullán, akkor is lehetne lejjebb húzni, mert a max kormány kerék szöget joypadon sajna nem engedi beállítani és ezzel csak az a nagy problémám, hogy amikor fordulok, egyszer csak átlép a csúszásba, és nem lehet olyan jól kalibrálni vezetés közben a kormányt és máshová fog ráállni a kocsi az útra, mint ahogy én szeretném, hiába kapcsolok be mindenféle segítséget, mert az a probléma hogy a steering sensitivitit, nem állíthatom érzékenyebbre, amint azt már az előbb is írtam.
Az előző rész is ilyen volt, de azzal se sokat játszottam emiatt, most már egyre szörnyűbb és muszáj egy kormánykereket vennem a játékhoz. Billentyűzeten meg már ki sem merem próbálni, mert tuti menne a kocsi mindenfele, csak arra nem amerre én szeretném!
Mindezt úgy hogy néha beakad a játék, meg este, találd ki, hogy éppen hol tart a kormánykerék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. dilofekete
2011.04.12. 15:38
ja igen én azon akadtam ki, hogy egy D osztályú kocsit se tudok tökéletesen irányítani, akkor mi lesz egy durvább A osztályú kocsival?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. nedcoleman
2011.04.12. 16:13
A Shift2 jóval felülmúlta elődjét. Minden tekintetben. Sajnálom, hogy ez a cikk nem részletezi az újjításokat és nem ad korrekt képet magáról a játékról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. Bruciekibb...
2011.04.12. 17:02
Nem rosz játék de nem sok köze van a szimuláciohoz,sok forumon össze hasonlitsák a GT5 -el ,és szerintem az nem normális aki A GT5 öt meg ezst egy kalap alá veszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. tobias88
2011.04.12. 17:04
80% alatt van bőven, se nem sim, se nem árkád, ez a köztes forma meg borzalmasan lett megvalósítva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. energon
2011.04.12. 17:32
mistagee: "Na mind1, inkább maradok a stratkóknál, azt még nem baszták el a konzolok kedvéért."
pedig de.. lásd: EndWar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. exec79
2011.04.12. 17:46
no azert latom nem en vagyok a bena amikor azt ereztem hogy csak a rajt egyenesben lehet elozni aztan ha nem jon ossez restart, es nezheted vegig a 20 mp-es introt mindig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. bmakszim
2011.04.12. 18:20
bigmac, vezettem már autót, van jogosítványom. Én sem mondom, hogy ez a tökéletes szimulátor. Viszont azt sem hiszem, hogy neked is lenne valós összehasonlítási alapod, hacsak nem vagy autóversenyző, mert egy natur utcai autó normál körülmények között nem hasonlít a versenykörülményekhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. energon
2011.04.12. 18:28
exec79: jah elég catch-up szaga van a dolognak, amúgy ha rendes, kezelővel játszod 1mp-et sem kell végignézned az intróból mert simán átlehet ugrani.. legalábbis a ratyi xbox kezelővel engedi, nem értem billentyűzettel miért nem..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. G-Doe
2011.04.12. 18:53
Az irányítás pocsék, billentyűzettel nagyon rossz az irányítás. Kormányt akkor sem veszek, fejlesszék normál perifériára.
Az ellenfelek hihetetlenül aljasok, és úgy lökdösődnek mind egy rocsderbin. Maga a program is unfair, gagyi porsche ellen ebrak nekünk bugatti veyronokat, meg Pagani huayra-kat, aztán nézünk ahogy egyenesbe állvahagynak.
A zenék koncepciója el lett cseszve, Ramin Djawadi és Troels Folmann komponált zenéibe belerondítottak ratyi vokálokat.
De legalább megtnultak programozni. Ugyanazzal a géppel amint a shift1 játszhatatlanul szaggatott bármit is állítottam be ez simán fut 1680-ban mediumon.

6/10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. Aeon
2011.04.12. 19:37
imputlag foreva + szinte irányíthatatlan tipusok, gagyi grafika (néhol azért jó, de a shift 1 realisztikusabb), idiótizmus(pl. E190 EVO II full tuninggal, olyan hátsó szárnyal hogy 3 kocsira elég lenne, de leszorító erő egy deka sincs, kb össze vissza mászik a kanyarban...pfff)

ellenkezője: BMW M3 E30 (széria karosszériával szóval csak pici hátsószárny) + motor tuning (kb 350LE a hátsókeréken) és új tapad hogy nemigaz, semmi csúszka.... NEVETSÉGES

szóval ez aztán továbbfejlesztett irányítás... az persze a hülyegyerekeknek esetleg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. Smith166
2011.04.12. 20:27
Érdekes hozzáállás, csak annyit mondanék: EL TETSZIK FELEJTENI HOGY EZ JÁTÉK! Ha realisztikus autókázást akarsz vegyél egy e190 evot, és menjél vele az utcára. AZ majd realisztikus lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. Smith166
2011.04.12. 20:28
Na meg a másik is, panaszkodik hogy nem lehet billentyűzettel irányítani rendesen. NOOOORMÁLIS ???? Autós játék billentyűzettel????????? Az a periféria a word-höz kell, nem ehhez. De fejlesszék normál perifériára ami szerinted egy billentyűzet ugye?????? Atyaég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. Smith166
2011.04.12. 20:30
energon: neked is szól, azért nem engedi mert billentyűzet nem erre való, ellentétben a "ratyi" xbox controllerrel. Az a különbség hogy azzal lehet játszani, billenccsel meg nem mert az másra való, ha anyukád nem mondta volna mikor kicsi voltál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. gezu1025
2011.04.12. 20:43
"A billentyűzet nem erre való" "A billentyűzet nem erre való"

Ezt ismételgetni édes istenem.... Tömérdek kiválló autós játékot lehet tökéletesen, élvezetesen, könnyen és lazán irányítani bill-el. Akkor ezt miért nem?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. G-Doe
2011.04.12. 20:57
Kérlek szépen azért nem, mert Ez szar. Ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. Aeon
2011.04.12. 20:59
to Smith166:majd ha meglesz rá a zseton akkor fogok EVO-zni, de az nem ide tartozik

egy szóval se írtam hogy realisztikus irányítás kell, azt írtam hogy irányíthatatlan, mert b@sszák meg, ha arra nem képesek hogy rendesen végigtetszteljék a gémet, mert a lényeg hogy agyonmarketingelik a szart oszt kész... a hülyegyerek meg veszi mert óó biztos jó mert minenhol ezt látom ha akarom ha nem

shift 1 ben minden segítég nélkül lotus elise-el (kb 2/3-os tuningal) nagyon jól lehet kavarni, nem egyszerű de legalább nem laggzik és kb eltudom képzelni hogy valami ilyesmi lehet valójában is az a szekér...

ez amúgy a legócskább duma, hogy mert "az majd realisztikus lesz", kb a csapból is az folyt hogy ilyen meg olyan jó "verseny szimuláció", aki nem látja objektíven a dolgot azt csak "fizetett EA katonának" tarom, sorry nem személyed elleni fellépés, csak az hogy védjük azt amin vajmi kevés védeni való van, azt nem igazán tudom méltányolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. ittakary
2011.04.12. 21:17
Fél éves késéssel ki is méltóztattok adni a cikket, grat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. strar
2011.04.12. 21:37
A játék kevesebb, mint 1 hónapja jelent meg okoska..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. ndru1986
2011.04.12. 21:41
Szerintem korrekt értékelés, mindenképpen van előrelépés az 1-hez képest, én személy szerint Xbox controllerel játszom, tökéletesen jól írányítható. Kisebb problémák akadnak 1-2 autó viselkedésével, de arra találták ki a Tune funkciót. Nagyon jól be lehet lőni mindegyiket. Sokan fikázzák a reklámok miatt...más fórumokon is osztották rendesen, főleg a Codemasters fanok. Grid....hát ez sem egy szimulátor, de csinálunk egy képzeletbeli skálát arcade-szimulátor végpontokkal, nem igazán egy helyen állnak A Dirt-ről nem is beszélve...meg ugye azok nem a reklámról szólnak A 2-nek sztem kb a 30%-a rally, a többi az tűzijátékos autocross meg buggyzás. A 3 meg egy Dirt 3 Monster Ken Block Edition lesz. A drift részre is sokan köpködnek, holott szerintem teljesen irányítható, és a versenyek feelingjét is jól eltalálták. Legtöbbet szerintem ezt a módot is erőltettem.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. energon
2011.04.12. 21:45
smith166: a wireless xbox 360 controller for windows nem is éppen minőségi darab.. 0 terméktámogatás, vagy "3rd party software", recharge kit tényleg csak arra jó h az aksit töltse amúgy semmit sem ér mert kommunikálni nem tud usb-n keresztül, továbbra is kell neki a rohadt vevő egység. deadzone-t játék válogatja és mivel rohadt érzékeny már első használat óta csak a nyüg van vele pl legutóbb ac:brotherhoodban folyton felém fordulászik mp-ben a karakter ami rohadt idegesítő. a triggereket alig ismerik fel a régi játékok és lévén hogy wireless, xbcd-vel sem tudok hozzá konfigot csinálni, max ha magam próbálok hozzá konfigot írni szal ratyi.. ettől függetlenül már szinte minden játékot beleértve fps-t is ezzel játszok. razer onza bejövős lenne csak nem lesz belőle wireless uh. marad ez a sz*r

Amúgy nem azért nem engedi mert nem autósdira való a "billencs" hanem mert a marketing része, hogy ráerőltessék az emberekre a gamepad használatát..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Smith166
2011.04.12. 21:51
Én nem védem ezt, mint ahogy nem védtem a GT5-öt se pedig azt is úgy kiáltották ki hogy realisztikus. Hát az is minden csak nem az.

Gezu1025: márpedig a billentyűzet nem játék periféria, ha tetszik Neked, ha nem. Emiatt szidni egy játékot, mert nem optimalizálták egy olyan perifériára ami nem játékra lett kitalálva, szerintem nem igazságos. Továbbá azért nem szarakodtak azzal hogy rendesen lehessen kezelni billentyűzettel, mert ez is egy olyan játék ami nem elsősorban PC-re készült, arra csak egy portot kapott, mint annyi játék manapság. Játékkonzolra íródott elsősorban, azokhoz meg van rendes célperiféria ami erre lett kitalálva. Biztos nem lett volna nagy dolog megoldani, de nem szántak rá szerintem 5 percet se arra hogy valami olyaójános pc tulaj miatt aki majd nyekeg hogy billentyűzettel nem jó, elkezdjék optimalizálni. Mert játszani ugye akarna vele, de kijelenti hogy nem hajlandó kormányt venni. És még ő van felháborodva. Olyan ez mint melóhelyemen a (l)user felhiv hogy elfelejtette a jelszavát az SAP-ben, és még érződik hogy ő van besértődve és még ő türelmetlen, pedig szaros 8 karaktert nem tud 1 napig észben tartani.

Ettől persze még a játék olyan amilyen, lehet hogy kalap szar, nem mondom hogy nem az. De legyünk objektívek. Ennyi erővel, mekkora fos már a WoW mert nem lehet kormánnyal megfelelően irányítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. gezu1025 Smith...
2011.04.12. 22:02
Smith166

Ez a dolog, hogy nem optimalizálták PC-re az irányítást megoldható lett volna, nem kell kiadni PC-re és ennyi. Ha nem arra csinálja ne adja ki rá, és pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. rastawicc
2011.04.12. 22:26
kicsit sok lett, sorry!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. ndru1986
2011.04.12. 22:44
gezu1025

Mégis hogy? Nem tudom mit akartok ezzel a billentyűzet dologgal...pakoltak volna bele 2 teljesen eltérő fizikai modellt? Pl aki kormánnyal vagy egy controllerel tolja annak legyen ez, de ha billentyűzetről akarod legyen valami Most Wanted-es khmm khmmmm "fizika".? Amúgy meg azok a jóóó régi NFS-ek versenyjátékok, de hogy nem autós játékok az biztos Vagy akkor pl a Wipeout is, csak más a kasztni, mert ezekben azoknak a vasdaraboknak amik 250-300-al siklottak síneken a kanyarokban nem tudom mi közük volt az autókhoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. rastawicc
2011.04.12. 22:45
Annyira elegem van már az olyan nyomorékok nyivákolásából akik: "Há de a krájszisz majnem megy máxon, ez a szar meg szaggat"

Itt egy pontos példa:
" A PC-s átirat nem sikerült tökéletesen " Ez mi a sz*rról beszél ????? Az egy enyhe kifejezés h nem sikerült Azt azért nem akarom bekajálni h a Crysis 2 ment max felbontáson közepes grafikával, ez meg ha max-ra rakom ugyanúgy szagat mint min-on Finoman szólva ezt elk***ák, nem kicsit! NAGYON! "

Na az ilyenek nem érdemlik meg az internetet mint lehetőséget, veri a nyálát, mert hardware helyett egy kosár szar van az asztala alatt-fölött!!!

Tehát ezúton üzenem okoskának, szóval tudod nálam nem szaggat MAX-on semmi sem!
Tudod hogy mi az ára ennek az élménynek??? Esetemben 350k (350.000Ft) és ebben csak a gép van, monitor, hangrendszer sehol. Szóval fizess Egy igazi számítógépért, vagy kussolj be végre!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rühellem az összes hozzád hasonlót, és persze téged, pedig nem is ismerlek ami szerencse.Nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. rastawicc
2011.04.12. 22:45
A másik agyas meg:
"Szerintem nagyon jó lett de a hangzás 10??? na ne... a hangok minősége borzalmas"

Biztosra veszem, hogy ennek meg minimum egy Logitech Z5500 szállítja a hangod az üres fejébe, egy ASUS Xonarból.
Na ez meg már a Pc-t sem érdemli meg.


U.I.: EZ AZ EGÉSZ KEZD EGY EGY FACEBOOKFÉLE VIRTUÁLIS ÁLLATKERTRE HASONLÍTANI, GONDOLOK ITT A GLOBÁLIS SZINTŰ NETESKÖZÖSSÉGRE.

No de az állatkertekben is megfordulnak néha emberek, ahogy itt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. nattila77
2011.04.12. 22:54
ugyan az a hulladék, mint az elődje is volt: kanyart csak driftelve lehet bevenni, ha nem lendíted be a kocsit, akkor nem kisodrodsz, hanem a kocsi orra elindul a fal felé. fals, olyan kicsit vele játszani, mintha a hot pursuitot tolnám, kicsit elnehezítve a driftet. borzalom.

ehez jön még, hogy azzal próbálnak minket a koccanásoktól távoltartani, hogy autónk odaragad az ellenféléhez pár pillanatra... persze ez van akkor is, ha az AI sodródik nekünk. szánalom.

összegezve: borzalom + szánalom = rossz pc játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. nattila77
2011.04.12. 22:57
ami kimaradt: g25-el próbáltam és a hangok tényleg szenzációsak, de ez az nfs sorozatnál immár sok sok éves hagyomány

kár, hogy a többi fejlesztő nem képes felnőni a hangmérnökök mellé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. dragon83
2011.04.12. 23:11
"kanyart csak driftelve lehet bevenni, "

Hm-hm.... Ez csak egy légből kapott tipp, de....fék? Esetleg? Nekem be szokott válni az autós játékokban.

A Hot Pursuit-tól meg olyan messze van ez a játék, mint Makó Jeruzsálemtől. Maradjunk kérem a tényeknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. exec79
2011.04.12. 23:33
nemvágom ezt a "szaggat" dolgot, a core2duo 2.2 gf230m laptopomon simán játszható low-medium beállításokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. ndru1986
2011.04.12. 23:57
Nálam is maxon megy élsimítás nélkül egy több mint 2 éves gépen HD-ben. (Na jó akkor még drága gép volt). Még Fraps mellett is tűrhető. Ahogy dragon83 a kanyarokat megfelelő sebességre fékezve gond nélkül be lehet venni...ha meg úgy se az igazi (pl sok kis hajtűkanyar van) belövöd a kocsit, és utána tuti nem lesz ilyen gond. Nekem egy Pioneer füles van meg egy olcsóbb dolbys, de szerintem nagyon jól sikerültek ebben is a hangok, akárcsak az első részben. néhány autónál majd' kiráz a hideg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. xsanctusx
2011.04.13. 01:06
"Tehát ezúton üzenem okoskának, szóval tudod nálam nem szaggat MAX-on semmi sem!
Tudod hogy mi az ára ennek az élménynek??? Esetemben 350k (350.000Ft) és ebben csak a gép van, monitor, hangrendszer sehol. Szóval fizess Egy igazi számítógépért, vagy kussolj be végre!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Egyrészt büszkék vagyunk rád (vagy inkább a szüleidre, esetleg is-is), másrészt örülök, hogy állítólag kenyérre nincs pénz az országban, de ilyen gépre és hangredszerre igen, harmadrészt bőven feleennyi pénzért elviszi maxon egy gép ezt a játékot, meg sok másikat is, negyedennyiért is élvezhető tartományban marad. A mondanivalóval nincs gond, csak a megfogalmazás nyit ki néha egy bicskát a jóérzésű gamer zsebében.
Egyébként sem értem ezt a "max mániát", mai napig elpötyögök munkahelyi gépen egy civ 1-el, Dune-nel, vagy autós játéknál maradva NFS 1, esetleg Test Drive (vezetési élmény volt? naná!) de ez mellékvágány, mert a jó grafika a szar játékot csak a butának adja el. Pont.

"Emiatt szidni egy játékot, mert nem optimalizálták egy olyan perifériára ami nem játékra lett kitalálva, szerintem nem igazságos ... ez is egy olyan játék ami nem elsősorban PC-re készült, arra csak egy portot kapott, mint annyi játék manapság. Játékkonzolra íródott elsősorban, azokhoz meg van rendes célperiféria ami erre lett kitalálva. "

Nem a játékot kell szidni, a cégpolitika ilyen. Az sem szar, csak nem szól mindenkinek, ilyen egyszerű. Nekem mindig is a hajam szála égnek állt amikor okos cikkírók leírták hogy "gamepad nélkül fele olyan esélyed sincs mint másnak", és a tornákon sorra billesek nyerték a meccseket... soha nem ruháztam be ilyenre, soha nem is fogok, bár az tény, hogy dühöngeni nem érdemes rajta. Időközönként kijön egy ilyen játék, amit billentyűzettel tényleg nehezebb játszani, akkor nem foglalkozom vele. Hozzátenném még, hogy nem igazságos arra fogni, hogy ez gyakorlatilag nem is PCre készült, csak egy portolás, mert az adott ember a PCre fizeti ki a (nem olcsó) PCs árat és PCn akarja élvezni azt, amit PCre kiadtak; és ez nem (csak) erre a játékra vonatkozik. Ha rossz a port, akkor azt nem szégyen leírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. rastawicc
2011.04.13. 02:11
xsanctusx

Amit írtál, azt úgy írtad mintha szomszédok lennénk.Pedig semmit nem tudsz rólam.
Okosabb lenne nem találgatni, hogy miből is fizettem ki a cuccaimat és főleg nem a szüleimet emlegetni, mert ha esetleg már nem élnek akkor elég nehezen vehettek volna nekem bármit is.
A válságos témát meg nem értem, lehet hogy én ettől függetlenül jól élek...

Itt nem az volt a lényeg, hogy nekem milyen hiper-szuper dolgaim vannak, hanem az, hogy a minőség pénzbe kerül.
Csak a csóró mondja,hogy a BMW rossz, nem ér szart sem, csak mert nincs pénze rá.
Ez kicsit közhelyes de ez így talán érthetőbb.

A hozzászólásod második része viszont, szerintem a lényeget tükrözi.
Én meg arra próbálok rávilágítani, hogy sok gyökér olyan alapismeretekkel sem rendelkezik PC téren, hogy ha egy játék, vagy bármi más nem fut megfelelően nem ismeri fel a jelenség valódi okát.
Tehát ha egy játék (amit egyébként Tor3nt oldalon vásárolt) nem fut rendesen akkor biztos a játék a szar.
Ezeknek az "amőbáknak" nem való számítógép, és főleg internet, hogy azon keresztül másokkal is megoszthassák az aberrált agymenéseiket.

U.I.: Kéne szervezni egy programot ami min. országos szintű, és ezen program keretein belül az ilyen hülyéktől elkobozná a hatóság a PC-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. nightmare1...
2011.04.13. 07:40
Akkor bezony te is az elsők között lennél, akiktől elvennék a gépét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. xsanctusx
2011.04.13. 08:08
Rastawicc

Igazad van, bár az embernek akaratlanul vannak praekoncepciói egy-egy ilyen szöveg láttán. Mint mondtam, nem a mondanivaló, hanem a stílus... erről a hszdről eszembe se jutna, hogy egy tizenéves elkényeztetett gyerek puffog a monitor mögött, míg az előzőről objektíven nézve már nem ennyire egyértelmű. De ez semmiképpen sem tartozik a játékhoz, viszont elnézésedet kérem, talán te is megérted, mi iratta le velem azt, amit.

Nyílvánvalóan akinek nincs elég jó gépe a játékhoz, az ne futassa maxban, és ne várjon tőle vizuális és audió élményt, viszont ha csak ezek adják el a játékot, akkor el kell gondolkodni, hogy JÁTÉKot vettünk-e, vagy interaktív mozit. Ízlés kérdése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. nattila77
2011.04.13. 08:13
dragon83: a sebesség, ahol már nem driftel a kocsi, olyan 60km/h lehet - ezesetben a teljes mezőny elmegy melletted (nem very easyn próbáltam, elnézést érte! lehet oda van belőve a játék?)

nincs ez messze a HP-tól, itt is driftelve kell kanyart venni és a féktávok is hasonloan rövidek mondjuk ugy: máshova van pozicionálva, ami a legtöbbeknek elég, nem zavarják őket a tapasztalatok. ha erre azt mondja az EA, hogy fél.szim, akkor az

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Paragiadam
2011.04.13. 08:27
Én csak arra volnék kíváncsi hamár ez egy szimulátor vagyis realisztikus akkor a manuális H-váltót be lehet-e állítani illetve kuplung került-e már a játékba? Mert a shift 1-ben az az autó kuplung röhej
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. rastawicc
2011.04.13. 09:06
xsanctusx

Igen megértem, ennek az az oka, hogy mostanában folyton ilyen értelmes lényekbe futok, és ha meglátom ezeket a jellegzetes mondatokat, már vérben forog a szemem, és nem figyelek annyira, hogy hogyan is írom le amit akarok...

Configokat építek, és nemrég (egy hete) kioktatott egy olyan "lény" akinek egyébként nem sikerült operációs rendszer telepíteni, viszont emiatt este 7 körül engem felhívni már igen.
Az volt a lényeg, hogy én hülye GTX560-at akartam a gépébe rakni, de neki mindenképp GTX9800 kellett, merthogy a haverjának is az van, és az erős meg jó, és egyébként nem akar gyengébb VGA-t mint ami a haverjának van..................
Az 560 természetesen bőven belefért a keretbe.

Nem igazán tudom mikor gyártottak utoljára GTX9800-at, de nem tegnap volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. rastawicc
2011.04.13. 09:10
nightmare13

Agyas! Mások nevében is köszönöm az értelmes hozzászólást, nagy szükség volt rá.!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. energon
2011.04.13. 09:25
rastawicc: én is ezen az állásponton vagyok.. ha vki minőséget akar, azt fizesse is meg, de nem ekkora mértékben ember. Azért nehogy már 1 30-40e ft-os kártya alatt behaljon ez a mocsok, míg 1 dirt2 nevetve elfut maxon még 1 régebbi kártyán is.. persze aki 1 (agyonhasznált 15 éves)kocsi árán játssza a játékokat nem ismeri a minőség/teljesítmény arányt mert ua.olyan tökéletesen fut minden.. nekem egy e8200 és egy HD5750 kíséretében, pocsékul megy míg az elsőt anno a 9800gt-men (főleg a javítás után) tökéletes "frémréttel" tudtam játszani és még azt is megkockáztatom, hogy szebb is volt.. max az éjszakai pályák maradtak ki meg a mértéktelen elmosódási effektek.

A "tor3nt" oldalon "vásárolt" játék pedig akár kipróbálásra is szolgálhat mert nincs mindenkinek fölös 10ruppója zsákbamacskára..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. rastawicc
2011.04.13. 09:42
Én csak azt mondtam, hogy nálam semmi nem szaggat.
De azt nem, hogy 350k-s gép nélkül nem lehet játszani!!!

A rossz portolás tényleg baj, de mivel nekem megvan kellő vas, én teljesen leszarom, hogy némelyik game zabálja a gépet.
Szerintem a Grid nem szebb grafikailag mint ez.

És a Torr3nt oldalról való "vásárlással nincs semmi baj, mert a legtöbb játék nem ér annyit, mint amennyiért árulják!
De az viccnek is rossz hogy egyesek úgy siránkoznak, hogy a játék szar, mintha ráköltötték volna a heti keresetüket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. Paragiadam energ...
2011.04.13. 09:44
energon: Szerintem a játék szót is idézőjelek közé tehetted volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. BeriHampeR
2011.04.13. 11:14
rastawicc

Te aztán sokat értesz a dolgokhoz, meg menőzöl itt a 350K s gépeddel mikor azt sem tudod mi mire jó, csak a PC boltban rád tukmálták a vasat, ennyi pénzből sokkal korrektebb gépet összelehet varázsolni.

Billentyűzettel amatőr szinten pár verseny után elég uncsi, vezetés megszokható, de nem leányálom.

De a kedves cikkíró nem szól azokhoz akik reklámként minősítik cikket, és ezért nem olvasom el mivel már játszottam vele és nem érdekel az elfogult iromány, mivel ha itt lehet kapni a játékot ezért a sok egyszerű ember a cikk alapján biztos beruház erre a játékra de a legtöbben megfogják bánni mert ez nem az NFS U2 vagy a MW, de még a Grid sem hanem vlm átmehet ami kisiklott mivel teljesen unalmas átláthatatlan lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. energon
2011.04.13. 11:17
[GRID] [Shift 2]

A különbség (pontosan )3 év és látványban csak annyival lett több ez, hogy magasabb felbontású textúrákat használ meg kiveri a szemedet a napfény (ami már a Most Wanted-ban is ua.úgy megvolt) jah meg persze mosódik minden. Az egyetlen pozitívumnak a hatalmas választékot lehet felhozni, amit autók és tuningolás terén nyújt.. minden másban köröket ver erre a [@Đ!đ@đĐ$ß] nem mondom ki mireD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. nattila77
2011.04.13. 11:54
Novi Sad: H váltót támogat, ahogyan a shift1 is, de kuplungolni itt sem kell - ahogyan a shift1 esetében sem kellett

nem meglepő módon ezen a téren sem sikerült az előrelépés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. shadow1901
2011.04.13. 12:00
Nagyjából végig olvastam, de ahogy harapjátok egymás torkát... E miatt a "termék" miatt... Nevetséges. Igaz kövezzetek meg, hogy ki sem próbáltam és úgy osztom, de én a minőségre megyek, nem a mennyiségre. Dirt !2! SHIFT !2! ugyan már, az elsők is szarok voltak! Undergroundok óta nincs NFS. Megkíméltem magam az agyérgörcstől azzal, hogy nem tettem fel. Mert csak csillog, villog. Nem olyan rég volt a Discoveryn, hogy a szart igenis ki lehet fényesíteni. Még egy példa Undrgnd2 óta folyamatosan. A billentyűzeten igaz, hogy nem lehet a gázt/féket szabályozni, de egérrel bizony lehet a kormányzás szögét. Ami ha nem is tökéletes, de kompromisszum képes. Remélem levédte ezt az ötletet az LFS. Szigorúan nagy pénzeket akasztanak le a nyomorult NFS szériáról, ha esetleg bevezetnék itt is, vagy a zsugori gyártók nem fizetnek egy ilyen ötletért. Fektessünk beléjük még több bizalmat, ontsák ezeket a hulladékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. nightmare1...
2011.04.13. 13:38
rastawicc

Nagyon sajnálom, hogy leereszkedtem a szintedre, kérlek, bocsásd meg balgaságom!

Tudod, nem mindenki engedheti meg magának, hogy 350k-t kidobjon ám az ablakon, ráadásul az már aznap max 70%-t éri. Tudod, vannak, akik hazamennek munkából, és este, miután a gyerek lefeküdt, még szeretne egy kicsit játszani is, és mivel szereti az autós játékokat, megvette, de mivel nincs 350k-s gépe, csak egy 110k-s plusz monitor, és még lowon is beszaggat, az már nehogy ne írhassa le, hogy milyen rossz már.

"Én meg arra próbálok rávilágítani, hogy sok gyökér olyan alapismeretekkel sem rendelkezik PC téren, hogy ha egy játék, vagy bármi más nem fut megfelelően nem ismeri fel a jelenség valódi okát.
Tehát ha egy játék (amit egyébként Tor3nt oldalon vásárolt) nem fut rendesen akkor biztos a játék a szar.
Ezeknek az "amőbáknak" nem való számítógép, és főleg internet, hogy azon keresztül másokkal is megoszthassák az aberrált agymenéseiket.

U.I.: Kéne szervezni egy programot ami min. országos szintű, és ezen program keretein belül az ilyen hülyéktől elkobozná a hatóság a PC-t."

Most akkor ezek szerint egy ilyen apától is el kellene venni a gépét, mert szaggat a tökéletlen konzol port, és emiatt kifejtette a véleményét. (Megjegyzem, 110k-s gépben már lazán van egy 5770)

Talán inkább azon kéne elgondolkodni, hogy nem kéne olyan játékokat támogatni a megvétellel, amit nem képesek megfelelően "előállítani"... Két kimenetel lehetséges: vagy csak konzolra jön, vagy nekiállnak, és megcsinálják normálisan.

Amúgy engedjétek meg, hogy kifejtsem azon véleményem, hogy a PC-s játékipart a konzol öli meg, na nem azért, mert konkurens, hanem mert mindent multiplatformnak szánnak, és ebben utolsó helyen áll a PC.
(Zárójelben megjegyzem, nincs bajom a konzollal, sőt, sportjátékoknak, akció-kalandjátékoknak kiváló platform, csak legyenek már annyira igényesek a készítők, hogy minden platformra ugyanazt a minőséget rakják le.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. tibszi
2011.04.13. 13:50
Az előző SHIFTnél sikerült 10 perc játék után uninstalálni (már csak azért is mert radeon 4850en nem szerette ezt a PhysX hülyeséget és villogó kockás volt egy-két helyen a lépernyő), ennél viszont tekintettel hogy 2. rész adtam neki kicsivel több esélyt, azaz 2 órát.
Hát sok jót nem tudok mondani róla, nekem a grafika nem tetszik, az irányításnál rájöttem, hogy minél több exp-et kapsz, annál jobban megy a vezetés. Nah most ez lehet hogy egy jó koncepció, de az a baj hogy az első pár pályán egyszerűen teljesen élvezhetetlen az irányítás. 6. pályán jutottam el oda hogy nagy nehezen kicsúszás nélkül végigmenjek a pályán. A másik pedig, hogy én aláírom hogy ez egy szimulátor, de egyszerűen olyan szinten nem köt le, hogy vicc.
Ami talán pozitív hogy a tunning elemek kezdenek már jobbak lenni, de sajna más pozitívumot nem nagyon tudok mondani.
Írtátok ezeket az éjszakai pálya újításokat... nah most ezt kb a GRIDből koppintották, és nemtom kinél hogy volt, de nálam a mögöttem levő autók össze vissza villogtam, tök zavaró volt.
Összességében 2 óra után uninstall lett, a legutóbbi NFS (azaz a most wanted) jobban tetszett, bár aláírom hogy az nem szimulátor hanem arcade, de akkor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. rastawicc
2011.04.13. 14:45
nightmare13
Jobban járnál egy konzollal, egy csúcs VGA árából 2db ps3-t is lehet venni, és már ezen a konzolon is van warez, szóval a túlárazott játékot sem kell megvenni.

BeriHampeR
TE meg, te paraszt, tedd meg szépen hogy előadod a szakértelmed mert neked ugye abból sokkal több van, és írd le hogy is nézne ki a tuti konfig!
Ekkora sértést, hogy nem értek a géphez... Na ez űberelhetetlen!
Semmit sem tukmáltak rám, egyenként darabokból raktam össze, és ha szerinted ez szar, talán idokold meg, és meséld el te mit építettél saját kúrfőből.
Látatlanba megmondom, hogy nálad nincs hardware, csak valami hasonló.
De Te tuti jobban tudod,én meg nem állok le egy egysejtűvel vitázni, hogy kinek erősebb a gépe.
Kinek mire telik, van aki, mint olvashattuk, gyereket nevel, na ő gondolom inkább a gyerekre költ és csak aztán magára, és sok tiszteletem ezért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Csaber energ...
2011.04.13. 14:46
Aki a Shift 2-őt nyomta sok sikerélménye nem lehet ilyen vezetés mellett gyakorlatilag nemigen talált el egy ideális ívet sem segítséggel mellett sem mi lenne ha nem lenne???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Sturmtiger
2011.04.13. 14:46
Én egy MOMO Racing-el irányítom a játékot, és szerintem tökéletesen jó, az első részhez képest pedig gyönyörűen látszik hogy mennyivel jobb. Billentyűzettel való igaz hogy meg sem próbáltam, de a drift az valahogy nem akaródzik menni egyetlen játékban sem kormánnyal (való életben megy, mármint jégen ) Szerintem a grafikája tökéletes, és a portolásra sincs komolyabb panaszom mint a billentyűkombinációs menü. Szépen fut, nem is szaggat, bár én nem vagyok ilyen FullHD mániás.

Nekem személy szerint annyi gondom volt csak vele hogy míg meg nem oldottam a belépéskor szétfagyott a francba. De csak annyit kellett vele csinálni hogy a PhysX-et le kellett szednem a gépről és felrakni azt ami a DVD-n volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Sturmtiger
2011.04.13. 14:50
Csaber Légyszi ezt most mégegyszer mert nem értem...

"Aki a Shift 2-őt nyomta sok sikerélménye nem lehet ilyen vezetés mellett gyakorlatilag nemigen talált el egy ideális ívet sem segítséggel mellett sem mi lenne ha nem lenne???"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Csaber Sturm...
2011.04.13. 15:02
bocs pongyola fogalmazásért (aludtam vagy 2.5 órát éjszakás műszak után ) a " fordítás " béna volt aki a Shift 2-vel játszott egy ideális ívet sem talált el segítséggel sem , mi lenne ha ,kikapcsolná a segítséget (ideális ív és sebesség mutatását)? remélem így mindenkinek megfelel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. ndru1986
2011.04.13. 15:34
"csak egy 110k-s plusz monitor, és még lowon is beszaggat, az már nehogy ne írhassa le, hogy milyen rossz már. "

Egy 110ezres PC-be belefér egy 5770 meg egy phenom II x2 555 4Gb RAM mellé. Ha ezen lowon beszaggat...akkor ott valami nagy gond van, de nem a hardverrel hanem valami mással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. dragon83
2011.04.13. 15:54
Közel 100 kommenten keresztül csak a fikázás megy. Az igen...

Remélem elérjük a 100-at.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. nightmare1...
2011.04.13. 15:57
ndru1986

Épp ez a baj, hogy elvileg hiba nincs, átnéztem mindent, más játéknál nem jelentkezett probléma, itt viszont megy egy ideig normálisan, aztán beránt egy pillanatra, majd mintha megfeleződne az fps... Két helyen is láttam ilyet, nem akartam elhinni, mindkettő ati kártya volt, de itt a fórumon nem nagyon látom, hogy ez gyakori lenne, szóval passzolom, mitől van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. nightmare1...
2011.04.13. 16:00
rastawicc

Konzolt nem veszek, döntő többségben FPS-t, vagy stratégiát, manager játékokat játszok, amihez nem épp a konzol az optimális választás ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. energon
2011.04.13. 16:34
rastawicc: neba. saját kútfőből hoztál össze 1 350e forintos (alap)gépet? Hány év tapasztalata kellett?? f-.-' isstenem.. minél jobban eleresztheti magát az ember annál könnyebb jó konfigot összeállítani. Inkább annak van hozzá több esze aki tudja h olcsón mivel jöhet ki a legjobban, úgy h ne mennyen a teljesítmény rovására.. ennyi lóvénál meg kb kilesed a legdrágább perifériákat aztán max. kikeresed azt ami neked éppenséggel megfelel.. ahhoz meg aztán marha nagy szakértelem kell. Nem mellesleg a háztartási gépekkel ellentétben itt a fogyasztás az árral együtt arányosan növekszik, magyarán villanyszámlára is tuti kifizetsz ennyit 1 évben grat(Y)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Bruciekibb...
2011.04.13. 19:28
Vga kártyával fut rendesen, de ma úgy felidegesitett a játék hogy nagyon gondolkozok az uninstall-on és vissza térek inkább a GT5 höz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. murim
2011.04.13. 19:56
Ultra brutál szörnye rosz és elképeszőem elcseszték az irányitást valami borzalom, bill esélytelen gémpad hát.... izé, még kormánnyal nem probáltam, de lehet nem is fogom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. murim
2011.04.13. 19:59
ja és a drift, szót se érdemel, annyira el..szták, nem értem hogy miért nem lehetett lemásolni a GRID-et mert ot valami hihetettlen jóóó volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. ndru1986
2011.04.13. 20:29
murim...erre a driftre gondolsz, hogy egyszerűen játszhatatlan?:
[egy általam készített gameplay]
szerintem az lett a legjobb része csak nem szabad b...fasznak lenni hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. ndru1986
2011.04.13. 20:31
Még mindig nem tudom, hogy akik a Grid féle driftet istenítik próbáltak-e már az életben megcsúsztatni így egy verdát...vagy jártak-e drift versenyen....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. ndru1986
2011.04.13. 20:39
ez a sisaknézet a játékban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Sturmtiger
2011.04.13. 20:41
Nem tudom de a drift az tényleg nem az erősségem, jégen Ladával vagy BMWvel vicces, de ebben a játékban kormánnyal nem igazán lehet. Billentyűzettel meg még nem próbáltam. Összességében nekem viszont tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. murim
2011.04.13. 20:51
Pontositanék a Driftel végülis nincs olyan nagy bajom, mert néha tényleg elkapom a fonalat, de ez a szörnyű irányitás játszhatattlanná teszi (amugy Gridbe nekem annyira ment a drift hogy amikor beértem mindig kib.sztak a szobából
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. ndru1986
2011.04.13. 21:03
Mint már említettem a 2 játék azért szerintem annyira nem haonló... A Gridben persze,hogy könnyebb volt a drift, 110-130-al végigszántottál (vagy többel), holott a valóságban ha nem túl széles a pálya (mint pl a Tököli reptéren), bőven 100 alatt rakják be a kocsikat az első kanyarba, és onnan már nem nagyon gyorsulnak, max lassulnak. A másik meg hogy szerencsére a Gridbe nem raktak bele ilyen "blőd" dolgokat, hogy teszem azt elfogy a craft a gépből, ott minden autónak volt 2-3000 Nm forgatónyomatéka és csak küldeni kellett, amíg nem fordultál ki úgy ment az autó keresztbe, mint az álom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. ndru1986
2011.04.13. 21:13
mondjuk inkább úgy hogy egyszerűbb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. BeriHampeR
2011.04.13. 21:18
rastawicc

Mikor vásároltad a géped?

Gigabyte GA-EP45-UD3LR
Intel® Core™2 Quad Q9400 @ 3400Mhz
Cooler Master Hyper TX3
Kingmax 2x2GB 1066Mhz
SAPPHIRE HD 4870 512MB GDDR5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Bruciekibb...
2011.04.13. 21:41
Nekem pont hogy egyedül a Drift része tetszik az egésznek.De a pontozás néhol nagyon hülye tud lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. csigabigaf
2011.04.14. 01:50
Második alkalom hogy kihagyják az osztottképernyőt ezek a barmok.
És milyen kifogással? "Figyejj ebben a játékban sár fröcskölődik a képernyődre, ilyen hihetetlen effektusok miatt ki kell ám hagynunk azt hogy te a rohadt barátoddal játszhass, mennyé csak online játsz a többi névtelen senkivel!"
Kösz megint, NFS minden fajtája leírva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. dilofekete
2011.04.14. 08:57
Nah rájöttem nem olyan lehetetlen joypadról irányítani, csak egy picit idegesítő, mivel az opciókban leveszem a steering helpet nullára, a kormány érzékenységet, mert az a gond, hogy sokat fordul a kotrolerre a kocsi, de még a verseny előtt a kocsira kell menni a garázsban, nem is a versenytől közvetlenül, mert nincsen tune beállítási lehetőség, csak kocsi vásárlás meg tuning, tehát akkor a kocsi tune opciójában az aligment fülön a steering lockot veszem még emelet lejjebbre és már jobb is, de még mindig ott van az a probléma, hogy faltól falig megyek, de hát gondolom még mindig az mondható a joypadomra, hogy nincsen optimalizálva...
Ezért gáznak tartom, hogy össze vissza keljen lépegetnem a menüablakok között és nem tudok közvetlen a verseny előtt beállítani egy kocsit, másrészről az is idiótaság, hogy a kocsikra egyesével kell minden tuningot rárakosgatni, mert idióta a billentyűzet menü rendszerének a gomb kiosztása és a joypadra sem állíthatom be a menürendszer gombjait, például a játékból kiléphetek joypaddal a menübe, de vissza már nem
Írták mások is már, hogy sokat lokdösődnek az ellenfelek, hát ezt én is észrevettem, de rájöttem, hogy csak másik vezetési stílusra van konfigurálva az ellenség mi-je, mert úgy van kiszámítva hogy a kanyarokba akkor tudjak úgy előzni, hogy ne ütközzek, ha nem fékezek túl, mivel az ellenség nem fékez csak lassít, de nem lassít jobban ha előtte állok 20 méterre, hanem nekem jön, azért ez tényleg nagyon rossz és elcseszett dolog a játékban. Egy pilóta mikor megy neked amikor már 3x le tudott volna fékezni? Ez egyáltalán nem realisztikus, csak minket szivatnak, mint amikor éppen hogy megsúrolod a festéket az első lökösön, de már mexköröket ír a kocsi, 50-50% esélyel kb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. rastawicc
2011.04.14. 10:35
energon

Alapgép? te hol élsz???

BeriHampeR
A nagyrészét 2009 decemberben vettem.

Mi ez a lista?

A leggyorsabb ddr2-es mobo? A P45 rendben van. DE akkor is csak ddr2.
A cpu is épphogy, de ugye tudjuk, hogy az órajel nem minden...
A cpuhűtő nem egy tuningszörny...
Kingmax ram??? Most PC-t építünk vagy szemeteskukát? És van akinek nem elég 4GB igazi ramból sem, nemhogy kingmaxból.
A VGA egyszerűen csak régi, és a mai igényekhez kevés.

Egyébként tisztában vagy azzal, hogy az 1066Mhz képes "ram" milyen óra jelen is megy valójában?
Netán beállítottad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. rastawicc
2011.04.14. 10:39
dilofekete

Milyen Gamepadod van?
Szerintem eleve azzal lehet gond.
Én is gampaddal játszom, és a menüben is mndent tudok kezelni\használni.
És még csak kalibrálni sem kellet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. dilofekete
2011.04.14. 10:50
Logitech Rumble pad 2
akkor nem vágom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Bruciekibb...
2011.04.14. 11:13
Az normális hogy megyek 250 km/h val és belémjönnek hátulrol átrepülök a fél pályán 500km/h val!! az auto eleje bele rongyolodik a falba de mégis a hátulja törik össze.Másik észre vétel:agressziv aizép íves kanyarba hasitasz 150 km/h val erre oldalról belédrongyolnak mint a szar és fel kennek a falra(nem egyszer fordul elö)és az normális hogy a GT1 es R8 ast nem csak én de még maga a computer se tudja irányitani idömérö verseny elején gondol eggyet és beleviszi a falba,egyböl 5 mmásodpercet rámvernek és máris utolsó vagyok.De a legszarabb akkor is az hogy a GT1 es audi r8 jobban csuszik mint a driftes ford mustang,amiböl egyszerüen kanyarba kifogy a kraft,bezzeg a hulla gyári auto meg úgy tapad a földhöz hogy pajszerral se lehetne fel szedni.Ilyet kiadni 2011 ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Bruciekibb...
2011.04.14. 11:13
Az normális hogy megyek 250 km/h val és belémjönnek hátulrol átrepülök a fél pályán 500km/h val!! az auto eleje bele rongyolodik a falba de mégis a hátulja törik össze.Másik észre vétel:agressziv aizép íves kanyarba hasitasz 150 km/h val erre oldalról belédrongyolnak mint a szar és fel kennek a falra(nem egyszer fordul elö)és az normális hogy a GT1 es R8 ast nem csak én de még maga a computer se tudja irányitani idömérö verseny elején gondol eggyet és beleviszi a falba,egyböl 5 mmásodpercet rámvernek és máris utolsó vagyok.De a legszarabb akkor is az hogy a GT1 es audi r8 jobban csuszik mint a driftes ford mustang,amiböl egyszerüen kanyarba kifogy a kraft,bezzeg a hulla gyári auto meg úgy tapad a földhöz hogy pajszerral se lehetne fel szedni.Ilyet kiadni 2011 ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Csaber
2011.04.14. 11:34
jó üzlet volt én is annyiért vettem+mellé 990-ért a Dirt 2 is mellé került
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. slaf
2011.04.14. 13:53
Hát nekem nem igazán akartak hibázni az ellenfelek.max ha hátulról rásegítettem
Am a játék eleje nagyon jó de a vége már kevésbé.Gt1 re már alig marad válszték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. slaf
2011.04.14. 13:56
Ui: Billentyűzettel is gond nélkül végig jácható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. nattila77
2011.04.14. 14:07
ocsabi ))

szépen leirtad ennek a tudatlan memóriasznobnak )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. energon
2011.04.14. 14:13
rastawicc: alapgép=kaszni és ami belefér; te csökött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. kiskoller
2011.04.14. 14:23
Nem a sebesség, a megbízhatóság számít.

Felrakod a vindózt aztán BG-t anyázod mert kapod a kékhalált.

Persze lehet hogy mind2 memória minőségi, de a múlt nem ezt mutatja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. ndru1986
2011.04.14. 15:31
Arról nem is beszélve, hogy pl. nekem is 4870 van és bőven kielégíti az igényeimet, és amíg ez a dx11 nem tudtad tényleg valami komoly eredményt, nem is fogom erőltetni a cserét. Idevág a szakmám nekem is, rendszeresen pakolom össze a gépeket, általában 130-150ezer forint értékben. Egy 150ezres gépet nincs olyan ami megakaszt, hacsak nem szar a port vagy az optimalizálás (emlékezzünk amikor az nvidia verte a mellét hogy az ő csúcskártyáján 12 fps-el megy a metro 2033, míg az ATI-n csak 3-4-el...na bumm...mind2 játszhatatlan). 350-ért gépet venni nagyzolás...nem használod ki. Persze nem azt mondom hogy gáz dolog, akinek van rá zsé és nincs más amire költhetné vegye meg. És akkor nem 60 FPS-el játszik hanem 100-110-el Nézegettem múltkor ilyen 580-at meg 6990-et...nem sok értelme van. Mire ezeket kihasználod jön a DX12...aztán megint csere. De mégegyszer...akinek van lovéja vegye meg...a gyártók csak örülnek neki. Én akkor inkább a kocsira költöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. R3LaX123
2011.04.14. 16:27
Nem tudom mit kell szidni a Kingston meg Kingmax ramokat,nekem azok voltak kb 5 évig és lazán bírtak pedig volt olyan hogy össze-vissza állítgattam a feszkót meg mindent(akkor még lófaszt se értettem hozzá).Bár mondjuk most 2*2gb Geil DDR3 1600mhz ramom van Gigabyte alaplappal amit szintén sokan szidnak hogy "üti" egymást nekem mégis rendesen megy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. BeriHampeR
2011.04.14. 17:06
rasta értesz a dolgokhoz?

Akkor 2009 Végén miért nem i7 konfigot raktál össze? 350K bol... , mert ahol van 350k ott van 400is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Bruciekibb...
2011.04.14. 18:12
Nekem se volt semmi gondom a kingston ramokkal.Akinek gépet rakok össze majdnem mindenki azt rakok bele és senki se panaszkodott eddig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. nattila77
2011.04.14. 20:55
minden gépbe kingmaxot rakok/rakatok, mert soha, egyetlen meghibásodásról sem hallottam még, soha egyetlen inkompatibilitással sem találkoztam (geilről, corsairről viszont mesélhetnék), tuningot szokták birni és olcsók

akkor?

(jelenleg 2*2gb ddr2 667mhz kingmaxot használok 800mhz-en, de régebbi konfigomban 840en használtam őket)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Sturmtiger
2011.04.14. 22:43
Annyit beszéltek már itt a RAMokról, mondom bekérdezek egyet Nekem Kingston ddr2 800am van 2x1GB (nem kell hogy kevés meg nem jó nekem elég) A bajom annyi hogy nem nagyon mennek 800on. Az everest szerint: DDR2 800MHz (400 MHz) Most akkor csak 400on mennek vagy mi? A gép részletei leírva a profilomon. Ha valaki tud okosat mondani kérem tegye meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. energon
2011.04.14. 22:48
Inkompetens vagyok a témában, de szerintem az alaplap a ludas.. nálam is 667mhz-en mennek a 800as ramok.. ha viszont húzom a proci fsb-jét 1333-ról 1600-ra akkor a ramok órajelét is vele együtt emeli
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Sturmtiger
2011.04.14. 23:06
Elvileg a lapom kezeli, sőt overclockolva vinné az 1066-os RAMokat is, szóval passz, lehet hogy az időzítésük nem jó de nem találom sehol hogy mennyire kellene beállítanom őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. energon
2011.04.14. 23:22
Hát passz.. de sztem fölösleges piszkálni, gyorsabb úgysem lesz tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. nightmare1...
2011.04.15. 07:31
Sturmtiger

Ilyen mélyen én se vagyok benne, de az a 400 Mhz nem a valódi órajel? Mert ugye a 800 mhz az effektív (?)...
Bár biztos majd a témában okosabb ember is jön, és ő majd megmondja neked a frankót!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. rastawicc
2011.04.15. 08:06
energon

Nem ma vettem, de egy alapgép tényleg GTX480-t és 8gb ramot tartalmaz, és részben 3D modellezésre használják?
He ez alapgép neked szerverállomáson megy a sift???
Neked milyen géped van, ha ahhoz képest ez egy szar alapgép?

BeriHampeR
Mivel akkor pc építés előtt áltam, így tudtam mi mennyibe kerül, ha képben lennél, tudnád az i7 750-960 akkori árát, megfelelő alaplap,12gb trich. ram, stb... Az i7 nem lett volna ilyen olcsó, csak a ram-cpu-mobo 300k lett volna és akkor még: táp-40k,3HHD-45k,VGA-130k,CPU cooler-20k, ATX ház 35k,...
Kapisgálod???

Én Értek hozzá, te meg egyszerűen nem vagy képben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. rastawicc
2011.04.15. 08:07
energon

"Hát passz.. de sztem fölösleges piszkálni, gyorsabb úgysem lesz tőle."

És én veled vitázom???
Már én szégyellem magam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. energon
2011.04.15. 09:13
rastawicc: nincs mentség te tényleg szellemi-fogyatékos vagy ha nem tudsz mondatot elemezni inkább ásd el magad valahol az x5ös bmw-d mellett te tulok. "3D modellezés" alatt meg remélem nem a játékot érted mert falnak megyek. Másrészt nem vágom mikor mondtam, hogy a "drágád"nál jobb gépem lenne.. sztem félreposztoltad.

A ram témáról meg már az elején mondtam, hogy inkompetens vagyok.. saját tapasztalat volt: 20%-ot kellett húznom a proci frekijén, hogy a ramokat is vele együtt tornászgassa fel.. vmiért mindenáron 1:1 arányban akarja járatni mind2-t, de rohadtul nem érdekel, mert amíg 3,2ghz-en (8*400mhz) ketyegett sem volt látványos a teljesítménynövekedés.. OC-ről amúgy is megvan a véleményem.. mintha valaki direkt rövidnadrágot venne azért, hogy a bokájáig nyújthassa.

Egy dolog 12 évesen hülyének lenni, de 20-30+ évesen már rohadt nagy szégyen...(Y)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rastawicc
2011.04.15. 09:33
DE!
Valószínű, hogy 3D mdellezés alatt a játékot értem!
Sőt animálás alatt is a játékot értem!... Neked az alapgép fogalma talán nem azt jelenti mint az embereknek.
Az inkompetenciád nem csak a ram-témára terjed ki.
A konfig alapgép, az X5-ös bmw-m meg fűnyírótraktor!
Neked van igazad!
Minden jót!
Veled a társalgást befejeztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. energon
2011.04.15. 11:40
Akkor meg mit járatod a pofád?? Szerinted egy számítógép 300e ft-nál kezdődik és akkor már tuti mindenki 3d modellezésre használja, 100e alatt meg officera nem? Persze most jön a májerkedés, hogy te arra, meg animálásra használod.. egs, ha arra kellett akkor ne itt fröcsögj, itt a játékról van szó amihez nem kellene akkora craft, csak ez is egy rohadt jó üzlet a kiadó részéről és az ilyen hülyék mint te vastagon kitömitek a hw gyártók zsebét.. én meg bőven megvagyok az 5 éves konfigommal meg a gagyi HD5750essel.. célnak megfelel, office megy rajta pont

"X5-ös bmw-m meg fűnyírótraktor!"
*facepalm* mind1 legalább kompenzálja a hiányosságaidat..
f-.-'
Tanulj meg olvasni aztán mondatot elemezni, mert úgy látszik nagyon nem megy még ;]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Heroes27 energ...
2011.04.15. 11:53
energon, kérlek kultúráltan is lehet beszélgetni. Nem hiszem, hogy szükség van erre. Ezért szépen kérlek, fejezzétek be az egymás oltogatását.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. BeriHampeR
2011.04.15. 12:11
Ha játékra kell a gép akk bőven elég 4Gb...
S ha az alaplapban van 4 illetve 6 foglalat nem jelenti azt hogy az összes foglalatba kell tenniramokat. i7 esetében 6Gb , másrészt meg 4Gb...

De nem vitázom veled, te ugyis "okosabb" vagy.

Energon Peace!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. BeriHampeR
2011.04.15. 12:11
Ha játékra kell a gép akk bőven elég 4Gb...
S ha az alaplapban van 4 illetve 6 foglalat nem jelenti azt hogy az összes foglalatba kell tenniramokat. i7 esetében 6Gb , másrészt meg 4Gb...

De nem vitázom veled, te ugyis "okosabb" vagy.

Energon Peace!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Sturmtiger
2011.04.15. 12:54
Mekkora felbontásról beszélgettek amúgy hogy nem elég? Nem vagyok képben, mivel a monitorom sem bír magasabbat mint 1440x900, de szerintem sokkal nem lesz jobb 720p-ben, ehhez a felbontáshoz amit meg én használok bőségesen elég egy 5 éves konfig (igaz vannak benne új alkatrészek is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Sturmtiger
2011.04.15. 12:54
Ja és köszi a tanácsokat RAM ügyben, valószínű ráhagyom hadd menjen ahogy ő akar baja ugysincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. rastawicc
2011.04.15. 13:29
BeriHampeR
Ha értelmetlen dolgokkal dobálózol, akkor nem bonyolult okosabbat mondani.
Kérdeztél, én válaszoltam.
Erre mit lépsz?
Elhalgatsz.
Azt hiszem mégis sikerült megértened, amit próbáltam értésedre adni.
Egyébként a 4-ből 2 foglalatot használok mivel 2 csatornás a memória vezérlő.
Egyébként létezik i7 2-csatornás memóriavezérlővel is...

Egyébként teljesen eltértünk a témától, mert az agyamenteknek szúrja a szemét ha, ha valakinek van valamilye, vagy benyögi, hogy a minőségnek ára van.
Ha nincs pénzed semmire, arcod lapos, feszálsz a buszra, előcsapod a gameboy-t, és örülsz.! (Magyarul örülsz annak, amid van, és nem utálsz másokat, mert nekik valahogy több jutott.)
Ha akad a játék mert gyenge a géped, ne siránkozz, vegyél másikat, akinek van gépe hozzá, annak megy a játék rendesen, ergó nálatok van a gond.
Ne legyetek primitívek, ha nem vagy elég gyors, a futócipődet fikázod???

Nem a javaitól lesz valakiből ember, és főleg nem az alaptaln nyálveréstől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. rastawicc
2011.04.15. 13:35
Egy kis korrekció:

Nem azért használok csak két slotot, mert dualos a memoóriavezérlő, hanem mert ebbe a gépembe elég 8gb is, tehát tisztában vagyok vele, hogy a mem vezérlőnek az se baj ha az összeset használom.
Erre van a Qouad kit, vagy 2x daul kit.

Csak mielőtt valaki belekötne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. nightmare1...
2011.04.15. 14:11
rastawicc

Én inkább azt mondanám, hogy tanuljanak meg a programozók rendes motort írni a játékok alá... Nem igaz, hogy anno az UT3 motor kijött, és ment szinte minden gépen, most meg ha jön egy új motor a játékok alá, már új konfigot kelljen venni...
Nem tudom, mibe kerül programozni, közgazdásznak tanulok, nem informatikusnak, de nekünk azt tanítják, hogy az erőforrásokat optimálisan kell felhasználni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. ndru1986
2011.04.15. 15:36
rastawicc

szerintem nem az irigykedésről volt itt szó...legalábbis amíg el nem fajult a dolog, csak ha nem 4 Full HD TV-n játszol, átlagfelhasználónak indokolatlan olyan gépet venni.(Itt 3D tervezésről nincs szó) A minőségi kérdés...150-ből sem kell Codegen cuccokat belerakni...mehetnek bele normálos cuccok. 300 fölött már az exkluzívitást fizeti meg az ember vagy a kiaknázatlan errőforrást, nem a minőséget.(átlagfelhasználó) Mert teszem azt nem csak 45-50K-ért lehet egy normális tápot venni, egy átlag felhasználónak 2 vidkarival is elég a 650W...25-ért korrekt mehet bele, nem gagyi. Aki ismerősöm meg tényleg komolyan foglalkozik multimédiával úgyis almás gépet püfföl...azoknak az áráról meg jobb nem is beszélni. Persze akin látom hogy nem ár/érték arányra megy, hanem van pénze és kell a cucc, nem beszélem le...többet lehet legombolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. ndru1986
2011.04.15. 15:41
nightmare13

Annyira azért nem egyszerű, hiszen itt millió és millió konfigurációra kell optimalizálni, és én meg is értem amúgy a készítőket. A PC-s piac a játékeladások kb 8-10%-át teszi ki, a többi mind warez (amivel nyílván nem számolnak), és ráadásul most még a HW piac is rosszabbul áll kicsit, tehát nem fognak azért megfeszülni, hogy Pistike az 5 éves gépén minden gond nélkül tudjon játszni, persze csúcs grafika mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. energon
2011.04.15. 16:40
rastawicc: nem az irigység szól belőlem, rohadtul hidegen hagy milyen drága géped van.. engem az zavar, hogy standardnek és követendő példának állítod be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. nothing0
2011.04.15. 18:10
Figyeljetek már!
Írják, hogy nagyon jó a zene a játék alatt.
Nekem nem is megy zene a játék alatt..
ha megy valami az akkor nagyon halkan...
amúgy 5.1em van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. nightmare1...
2011.04.15. 20:15
ndru1986

Tény, hogy sokféle hardver van, de nem véletlenül csinálták meg a directx-eket meg az opengl-t...
Az a 8-10 %, ha csak a három nagyot nézzük, egyáltalán nem életszagú, közelebb van az a 30-hoz, mint a 10-hez. Az az igazi baj, hogy a konzolokhoz le kellett "butítani" a játékokat, és most nem a grafikára gondolok, mert az nagyon is korrekt, hanem a többi lényeges elemre, mint irányítás, ai, stb. Ez öli meg a PC-t, mivel sorra jönnek a rosszabbnál rosszabb konzolátiratok, amik elveszik az ember maradék kedvét is.
Nagyon bízok benne, hogy nem kell megérnem azt a kort, amikor már a stratégiákat is gamepad irányításra lövik be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. rastawicc
2011.04.16. 01:18
ndru1986
Itt félrre értették a mondanivalómat.
Én nem azt akartam, és nem is azt mondtam, hogy ez a konfig alapvető,és elengedhetetlen a játékhoz, persze, hogy ennek a feléből is lehet korrekt gépet összedobni, talán nem max beállításokkal 1080p-ben, de lehet jól szórakozni!
De idegesítő, hogy sírnak mert nem megy a játék... Persze, optimalizálhatták volna jobban is a játékot, de nem tették mert leszarják a pc-s társadalmat(legalábbis a kevésbé tehetősebb részét).
Manapság sajnos ez az alaértelmezett helyzet, és ebbe bele kell törődni, jobb híján...
És ezek után mégis itt siránkoznak, pedig tudják hogy ilyen a játék és pont.
Erre 2 megoldás van, vagy rááldozol, vagy nem játszol!

Az átlag felhasználóknak tényleg indokolatlan.
Szerintem 300 környékén még nem beszélhetünk exkluzívitásról, inkáb 600-700 tól pl.: egy MAC esetében, ami indokolatlanul drága, részben csak azért mert Apple, de aki használ\használt Apple cuccokat, az ismeri ezen termékek varázsát,mióta megvettem az iPhone-t azóta nem kell semmilyen más telefon sem, nekem ez a telefonok Bugatti Veyron-ja!
Nekem is elég lenne egy 650w-os táp ha a GTX480 dual-sli nem fogyasztana 500-600watt között, akkor nem is kéne 850wattos táp, ami egyébként Corsair, mert minőségi és én ebben bízom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. rastawicc
2011.04.16. 01:19
ndru1986
Itt félrre értették a mondanivalómat.
Én nem azt akartam, és nem is azt mondtam, hogy ez a konfig alapvető,és elengedhetetlen a játékhoz, persze, hogy ennek a feléből is lehet korrekt gépet összedobni, talán nem max beállításokkal 1080p-ben, de lehet jól szórakozni!
De idegesítő, hogy sírnak mert nem megy a játék... Persze, optimalizálhatták volna jobban is a játékot, de nem tették mert leszarják a pc-s társadalmat(legalábbis a kevésbé tehetősebb részét).
Manapság sajnos ez az alaértelmezett helyzet, és ebbe bele kell törődni, jobb híján...
És ezek után mégis itt siránkoznak, pedig tudják hogy ilyen a játék és pont.
Erre 2 megoldás van, vagy rááldozol, vagy nem játszol!

Az átlag felhasználóknak tényleg indokolatlan.
Szerintem 300 környékén még nem beszélhetünk exkluzívitásról, inkáb 600-700 tól pl.: egy MAC esetében, ami indokolatlanul drága, részben csak azért mert Apple, de aki használ\használt Apple cuccokat, az ismeri ezen termékek varázsát,mióta megvettem az iPhone-t azóta nem kell semmilyen más telefon sem, nekem ez a telefonok Bugatti Veyron-ja!
Nekem is elég lenne egy 650w-os táp ha a GTX480 dual-sli nem fogyasztana 500-600watt között, akkor nem is kéne 850wattos táp, ami egyébként Corsair, mert minőségi és én ebben bízom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. rastawicc
2011.04.16. 01:30
nightmare13

Elhiheted, hogy a ps3,és a box erőforrásait optimálisan használja ki a shift is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. ndru1986
2011.04.16. 08:10
nightmare13

Én igazából nextgen konzolokkal is rendelkeztem itthon, én azt mondom a játékokat "okosítják" fel a PC-hez. De ez az okosítás max a grafikában merül ki. Írányítást nem butítják le, csak a konzolhoz optimalizálják. Ami pl. az Xbox esetében nagyon jól sikerült (2 évig játszottam rajta a CoD4-et). Ai? Na az az amit biztos nem kell lebutítani...azért az a 3x3.2-es proci el tud számolgatni ilyen dolgokat. Gondoljunk bele pl a Crysis első részében, ami kizárólag PC fejlesztés volt, milyen zseniális AI volt...semmilyen. Egyedül a grafikai dolgokban vannak lemaradva a konzolok kicsit...de szerintem az is bőven az elfogadható szinten belül van. Azért van 1-2 olyan konzol exkluzív játék amin beszartam...gondolok itt pl az Enchartedre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nightmare1...
2011.04.16. 10:29
ndru1986

Nem azért mondtam, hogy lebutítják a játékok ai-t, mert nincs hozzá erőforrás, erről szó sincs
Pont az irányítás miatt veszik vissza az "okosságot", mivel továbbra is tartom, hogy egy FPS-ben az egér és bill párosnál nincs jobb, de a konzolos a karokkal nem tud olyan precíz mozdulatokat végrehajtani, mint a felső kettőssel, ezt próbálják kiküszöbölni az "optimalizált" irányítással és az ai erejének visszavételével.
Crysis nem a legjobb példa, mindenki tudja, mi volt a játék igazi szerepe: MARKETING!
De ha visszagondolok a régebbi időkre, amikor még tudtak igazán élvezetes játékokat kihozni, mint pl a RtCW, Deus Ex, UT, Max Payne, stb., amik minden téren tökéletesek voltak, hiába voltak lineárisak, mindig és mindig elővette őket az ember.
Amióta kijött az Xbox360 és a PS2 majd PS3, azóta valahogy csúszik minden lefelé, egyre rosszabb és rosszabb játékok érik el az AAA kategóriát, mert egyszerűen nincs jobb.
Nem mondom, hogy ez csak a konzolok hibája, hiszen mint mondta, nagyon sokféle játék konzolon egyértelműen jobb, pl sportjátékok, kalandjátékok, stb. , de azt nagyon utálom, hogy az FPS-k is most már lassan kivétel nélkül konzolról lesznek átportolva, és emiatt olyan minőségi romlást szenvednek el, amit lassan nehéz elviselni, pedig szeretek játszani, de elveszik a maradék kedvemet is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Smith166
2011.04.16. 20:44
Minden játéknél előjön az hogy billentyűzet + egér az igazi az FPS-hez. Kár ezzel takarózni, mert konzolhoz is lehet egeret + billentyűzetet dugni és huss már lehet is az írógéppel játszani, KONZOLON IS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. ndru1986
2011.04.16. 21:10
Egyébként én sem hittem el...de meg lehet tanulni úgy irányítani, hogy meg nem mondanád, hogy én most billentyűzetről tolom vagy egérről. A 2. évben már majdnem teljesen ugyanúgy mozogtam cod4-ben, mint PC-n. Amúgy ott van pl. az OFP Dragon Rising. Az irányításon egyszerűsítettek, de azt nem mondanám, hogy az AI hülye lett, vagy pl. ott van a Killzone, ami szerintem szintén zseniális lett minden téren. Szerintem nem a konzolokkal van a baj, hanem hogy egyre idiótábbak az emberek(nézd meg pl ennek a leegyszerűsített 3 helyszínen játszodó Dragon Age 2-nek is mekkora sikere lett, holott szerintem az egyhez képest sehol nincs), egyre gyökerebb játékoknak örülnek. Legyen egy nagy név...csili-vili grafika és ennyi elég is. Pl. ott vannak az utóbbi CoD részek...szerintem aki nem multizik az egy rakás szart vett meg szerintem a modern warfare 2-vel. 3.4-4 óra darálás meg drámázás. De azért vannak konzolon innovatív és tartalmas játékok. Engem a mai napig idegel hogy nem tudok pl egy Heavy Rain-el vagy Alan Wake-el játszani...és mondjuk egy Red Dead Redemptionel sem biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. nightmare1...
2011.04.16. 21:30
Smith166

Tény, PS-hez tudom, hogy van, de azoknak a megoldásoknak általában megvan a késésük is, és igenis azzal takaróznak az fps gamerek, mert ott sok múlik a precíz célzáson.

ndru1986

Igen, vannak olyan játékok is konzolon, amik nem butítottak, én csak az általánosságot írtam le. Kllzone-t megint kivenném a sorból, hiszen PS exkluzív játék, ott teljesen szabadon garázdálkodhattak a fejlesztők.
Igen, valószínűleg az is közrejátszik benne, hogy butítják a játékokat, hogy lassan elérkezünk az Idiocracy című filmben látottakhoz...
A controllerhez visszatérve: meg lehet tanulni azzal is játszani, nem mondtam azt se, hogy nem De soha nem lesz olyan precíz, mintha a klasszikus kettőst használnád, márpedig a precizitás egy éles "ütközetben" eléggé fontos
A legújabb félelmem amúgy a Dungeon Siege 3 lesz, amikor olvastam, hogy konzolra is kihozzák, majd szívrohamot kaptam Nem szeretem ezt a leegyszerűsítést, hogy a viselt cuccok határozzák meg, hogy épp mágus vagy hentes az ember
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ndru1986
2011.04.17. 03:54
Lehet hogy olyan precíz nem lesz...de nem is egér+bill ellen játszol, hanem mindenki azzal a controllerel nyomja amivel te.
http://www.youtube.com/watch?v=2QLQ_JfcHCE
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. nightmare1...
2011.04.17. 10:40
ndru1986

Ez is tény, de mi van, ha maximalista vagyok? Amúgy nem csak így blöffből mondom, próbáltam én is eddig 6 hónapon keresztül, szobatársamnak koliban van xbox-a, én is belejöttem, de nem cserélném el semmi pénzért a PC-m (konok eb vagyok kötöm magam a karóhoz )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ndru1986
2011.04.17. 10:56
Nekem teljesen mind1... Ott is elég komolyakat alkottunk klánnal...meg most PC-n sem panaszkodom Jobb volt az, hogy csak hazajöttem a melóból, oda se kellett mennem a géphez, a fotelből bekapcsoltam, játszottam kicsit ha olyanom volt. Csak az a baj mást nem lehet azon csinálni, így kellett az új PC, ha meg már van egy PC ami annyit/többet tud mint egy XBox akkor meg nincs értelme annak, hogy itt tespedjen mind2...meg is váltam tőle. Egyedül a controller maradt belőle, mert az nagyon eltalált. FPS-en kívül mindenhez az megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. szabi_b
2011.04.18. 06:39
Az utolsó amit a szériából végigvittem a NFS Carbon volt.
Azóta nem sikerült olyannal kijönniük ami tetszene.

Hiába ajnározták a SHIFT ilyen jó meg olyan realisztikus, billentyűzetről kb irányíthatatlan.

Szerencsére Codemasters pont jókor változtatott az autós játékain, így most azokkal játszok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ndru1986
2011.04.18. 06:47
-.-' hát..most az ilyenhez tényleg ne lehet mit írni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Smith166
2011.04.18. 07:23
Hát nem. Ezzel kezdődött az egész hogy miért is nem lehet billentyűzetről irányítani. Válasz: CSAK. MERT AZ NEM ARRA VALÓ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ndru1986
2011.04.18. 14:51
Én tényleg...fognék minden ilyen embert aki ezen remeg, meg codemasters így meg carbon, most wanted úgy...beleültetném őket egy 4-500 lóerős kocsiba, és kiraknám a hungaroringre...nem...monacoi pályára, mert ott sok a betonfal, és közvetlenül az út mellett, kicserélném a kormányt meg a gázt, féket 4 digitális gombra, és akkor gyeünk menj egy gyors kört
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ingyom007
2011.04.19. 01:07
szeretem az ilyen faszán megírt játékokat amiket akár milyen grafikán játszok ugyan úgy akadnak nem egy vadállat a gépem de eddig minden jól futott rajta 6000+amd 3200ig húzva 9600gt ez is húzva meg 3gb ram xpvel..... Nekem a hot pursuit tetszett hiába egy "arcade szar" azthittem végre nem fogják elbaszni az nfseket ilyen apróságokkal és tessék teljesen mindegy a játéknak hogy 800*600 lowon megy vagy 1920*1080 mediumon ugyan úgy 15-25fps
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ndru1986
2011.04.19. 14:54
Hát nem azért hogy köpködjek, de nálam se nagyon bírja már az OC 4870 az élsimításokat, viszont ha nem erőltetem, szépen megy kimaxolva, de az a 9600 azért kb fele annyit tud mint ez a kártya, nem is várható több szerintem tőle, mégiscsak egy 3 éve kiadott kártya, amit akkor középkategóriába szántak. Sajnos ezt el kell fogadni, hogy nem a régi cuccokra fabrikálják a játékokat, jövőre vagy idén télre nekem is megérik a csere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. krutyifix
2011.04.19. 16:26
ez a stuff 7gb bitszemét...
nem tudom kinek készítik? mint olvastam bill-vel katasztrófa
akinek kormánya van még ha nem is vérbeli szimulátoros, elvár némi játékélményt
de nem értem mi abban az élmény mintha egy hajóval imbolyognánk random összevissza...
küzködtem egy darabig vele hátha ez a koncepció, hogy gyenge széra autók inbolyognak és semmi direkt kapcsolat a kormány és az irányítás között, és majd jönnek az "A"-s gépek... bruhaha szarfos azis
már az első rész is ugyanilyen gagyi volt..
grafika... ízlések és pofonok, de nekem nagyon nem jön be a csillivilli mosott szar texturakkal
hangok: nem nagyon válik el melyik az én motorom hangja melyik a többieké, tömegben egy katyvasz masszív zúgás..
fizika: még mielőtt nekemjönnek, vagy koccanok bárminek röccen egy szépet a gép gondolom akkor számol előre a physx
hú lehet benne szetapolni... de versenyek előtt nem? (nemtom on-line is ígyvan?)
így mi értelme...
lehetne még sorolni jócskán
én csak azoknak ajánlom akiknek alacsony a vérnyomása
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MastR
2011.04.19. 22:13
Nekem először nem tetszett, ugyanúgy mint krutyifixnek. De mikor mentem 3 körnél többet is, megváltozott a véleményem. A grafikára nincs panasz, stabil 60 fps -sel megy full HD-ban maximum grafikával, semmi "röccenés" nem volt még. Igaz, én csak gyors versenyeket megyek, de azok elég izgalmasak, az külön tetszett hogy a gép is ki tud csúszni magától. A drift része viszont FOS, vagy csak én nem tudom irányítani. Bár sokan mondták már hogy az majdnem lehetetlen. Én egy 1500 forintos gamepaddal játszok, szóval az irányítás is jó, csak meg kell tanulni melyik kanyarban mikor kell lassítani stb. Szerintem tökéletes az IPON értékelése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ndru1986
2011.04.19. 23:51
Hát ez a drift rész ez ahogy észrevettem a játékosok kb 75%-ának fos vagy lehetetlen...a maradék viszont nagyon örül neki, hogy egy ilyen hangulatos drift rész került a játékba (köztük én is )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Silverstin...
2011.05.10. 19:35
A játék maga nem lenne rossz.... DE! Ugyanolyan, billentyűzettel irányíthatatlan sz@r, mint az elődje. Pedig próbálgattam sokféleképpen a beállításokat, 2-3 órát is elszenvedtem vele, de nem... Azt hiszem ez volt az utolsó NFS, amit kipróbáltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. badly85
2011.11.29. 21:20
billentyűzettel szó szerint irányíthatatlan. 7 gb trágya az egész. ezek azt hiszik mindenkinek kormány, pedálok, meg 8 monitora van hozzá... barmok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!