iPon Cikkek

Sony E3: így kell felállni egy katasztrófából

Dátum | 2011. 06. 08.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A Sonynak volt elég problémája az utóbbi hónapokban. Valószínűleg mindenki hallott a PSN-t ért támadásról, ami miatt bő egy hónapig lelőtték a szolgáltatást, hogy biztonságilag megerősítve indítsák újra. Előző héten végre a Store-ok is újraindultak és elkezdődött a Welcome Back program, amiben többek között ingyen játékokkal köszöni meg a cég a játékosok türelmét. Mivel az E3-as konferencia volt az első élő műsora a Sony-nak a támadás óta, ezért Jack Tretton megragadta az alkalmat és elnézést kért a felhasználóktól, majd egy poénnal is elütötte a dolgot. Azt mondta az újságíróknak az az álomhír, amiben valami botrányról van szó. Ezután csak annyit üzent nekik: szívesen.

A cégnél jelenleg a bizalom helyreállítása a fő cél, ám emellett fontos volt, hogy nagyot durrantsanak az idei E3-on, bizonyítván a platform erősségét. Hogy ez sikerült-e, azt az összefoglaló végére mindenki eldöntheti, de az biztos, hogy a felhozatalra nem lehet panasz.

A bemutatók sorát egyből a Naughty Dog nyitotta, így megkaptuk a napi Uncharted adagunkat egy élő demó formájában, melyben Drake egy süllyedő hajóról menekült. A látvány és a cselekmény most is elsőrangú, a végére csak azt sajnáltuk, hogy messze van még november… Mindenképp nézzétek meg a videót, érdemes.A Naugty Dog-ot az Insomniac váltotta a színpadon, így a Resistance 3-ba is bepillantást nyerhettünk. Utazóként ellenállók kisebb csoportjaiba botlunk majd a játék során, akiknek abban kell segíthetünk, amiben éppen tudunk (ez persze általában harcot jelent).Mivel a Killzone 3-hoz és SOCOM IV-hez hasonlóan a Resistance 3 is kap 3D és Move támogatást, ezért több csomagban is kapható lesz majd. Az egyik a sharpshooter pakk, amiben jár majd a játékhoz egy Move starter csomag, egy navigációs kontroller és a sharpshooter kiegészítő. Ez mondhatni adja magát, a másik csomag jóval érdekesebb. Mivel szeretnék, ha jobban terjedne a 3D, ezért az év vége felé piacra dobnak egy új monitort, amit csak PlayStation monitornak emlegettek egyelőre. A 23,5 colos kijelző prémium panelt használ majd és jár hozzá két aktív-záras szemüveg is. A hangzásról egy beépített 2.1-es hangrendszer gondoskodik, a csatlakozók között pedig két HDMI és egy komponens bemenetet találunk majd. A kijelző ára a két szemüveggel, egy HDMI kábellel és a Resistance 3-mal együtt 499 dollár lesz, ami tekintve, hogy prémium paneles megjelenítőről van szó, még egész korrekt (persze kérdéses, hogy mire ideér mivé változik az árcetli).


Azon felül, hogy 3D-ben is játszhatunk majd az új monitoron, a Sonynál gondoltak egyet és új felhasználási módot is találtak az aktív-záras szemüvegeknek. Ha ketten játszunk egyszerre, akkor mostantól nem kell majd felosztani a hasznos képterületet egymás között, mert a 3D-s szemüvegeknek hála a PlayStation 3 nem úgy küldi majd a képeket a monitornak, hogy váltogatja a bal és jobb szemnek szántat, hanem úgy, hogy váltogatja az egyik és másik játékos képét. Így mindketten használhatják a teljes képernyőt, nincs többé osztott-képernyős mód! Egyszerű és mégis hatalmas ötlet, ami szinte adja magát, csoda, hogy másnak még nem jutott eszébe.

Ugorjunk egy nagyot, az előadás következő fejezete az NBA 2k12-ről szólt, amiben teljes Move támogatás lesz (NBA on the move-nak nevezték el). Kosaras játékban egy kicsit nehéz elképzelni, hogy miért is jó a Move és igazából a bemutató végére sem lettünk meggyőzve, hiába jött be még Kobe Bryant is a Los Angeles Lakersből, hogy bizonygassa mennyire valószerű az egész. Egy példa a használatra: izometrikus nézetben rámutathatunk arra a Move-val, akinek passzolni akarunk, és a játékosunk passzolni fog. Az egész rendszer egyszerű, de egy kicsit olyan érzésünk volt, mint néhány bemutatónál a Microsoft konferencián: ez a játék nem a mozgásérzékelésre született, kár ráerőltetni.

 

A következő címnek szerencsére már nincsenek ilyen problémái, a Medieval Moves: Deadmund's Quest arra született, hogy kihasználja a Sony mozgásérzékelőjének minden lehetőségét. A játékmenet hasonló a Sorceryhez, csak itt alapvetően nem varázsolgatunk, hanem ütünk, vágunk, védekezünk a pajzsunkkal, íjászkodunk, stb. Érdekesnek tűnik, úgyhogy Move tulajok mindenképpen vessenek rá egy pillantást.Ha pedig már Move, akkor megemlítették, hogy az inFamous 2 is kap majd támogatást, és a szerkesztőjének hála nemsokára ellephetik majd a PSN-t a játékosok által készített küldetések. Ősszel a LittleBigPlanet 2-ben is erősítenek Move fronton, úgy látszik a már megjelent játékok fejlesztése sem áll le.

Mivel egyre több HD remake érkezik PS3-ra, így tettek egy rövid kitérőt és megemlítettek párat, amikre számíthatunk. Az ICO/Shadow of the Colossus pakkról már mindenki tud, de mint kiderült érkezik a két PSP-s God of War PS3-as, felújított változata is. Ugyanaz a csapat felel értük, akik a GoW Collectionért is, úgyhogy valószínűleg nem lesz gond a minőséggel.

Ezután a Warhawk utódja, a Starhawk következett. A Warhawk volt anno az első csak PSN-en játszható PlayStation 3-as játék, amiben többféle járművet is használhattunk. Régóta várják a rajongók a folytatást, a Starhawk pedig elég ígéretesnek tűnik. Sajnos plusz infók nem derültek ki a játékról, de egy új trailert azért kaptunk hozzá (és egy behind the scenes videót is). A Starhawkot Sly Cooper váltotta, az öreg sorozat a tavalyi HD-s felújítás után most új résszel bővül (Thieves in time). Idehaza annyira nem ismert a róka tolvaj, de Amerikában elég szép rajongótábora van.A jelenlegi MMO-s kínálat egyik legkomplexebb tagja az Eve Online. Már régóta tudjuk, hogy az Eve univerzum több játékkal is bővülni fog. Ezekből az első és legnagyobb a Dust 514 lesz, ami egy FPS és a benne megvívott csaták közvetlen kapcsolatban állnak az Eve Online-nal, ugyanis az ott indított inváziókat játszhatjuk le testközelből. A csaták kimenetele így egy kicsit kaotikusabb lesz, hiszen mindkét oldalt valódi játékosok képviselik majd. Hogy mit keresett a Dust 514 a Sony konferencián? Kiderült, hogy PlayStation exkluzív lesz. Még idén kipróbálhatjuk egy nyílt béta keretében, lesz benne Move támogatás, kap saját helyet a HOME-ban, és NGP-re is elkészül majd.Az Eve univerzumából ugorjunk át egy elég egyedi világba, ugyanis egy Bioshock Infinite trailer következett.A Bioshock Infinite egyike a legjobban várt játékoknak, így kíváncsiak voltunk milyen extra infóhoz juthatunk vele kapcsolatban. A trailer után az Irrational Games egyik alapítójáé, Ken Leviné lett a főszerep. Elmondta, hogy az utóbbi hónapokban nagyon sokat nyilatkozott mindenfelé az Infinite-ről és nem sokkal ezelőtt még szkepticizmusának adott hangot a mozgásérzékelőkkel kapcsolatban. Pár nap múlva bejött egy munkatársa az irodájába, és közölte, hogy keresték az interjúval kapcsolatban, szeretnének vele összehozni egy telefonos megbeszélést. „Persze, miért ne? És ki keresett?”. A Sony. Hoppá, hát jó, persze, essünk túl rajta gondolta. Rövidre fogva az egészet (érdemes a videót megnézni), a Sony azt mondta szeretnék őt is meggyőzni a platform hasznosságáról, próbálja ki maga. Küldtek egy szett Move-ot (valószínűleg néhány játékkal együtt), a végeredmény pedig az lett, hogy immár hivatalos: a Bioshock Infinite-ben lesz Move támogatás. Egyelőre még kísérletezgetnek az Irrational Games-nél, nem tudják mi mindenre fogják felhasználni a mozgásérzékelőt, de rengeteg ötletük van. Mint kiderült készül egy új, eddig még be nem jelentett Bioshock játék is, aminek végre megtalálták az otthont adó konzolt: az NGP-t. Tehát lesz Bioshockunk marokkonzolon is valamikor, csak győzzük kivárni. Az Irrational és a Sony közötti jó kapcsolat jelképeként ráadásul minden Bioshock Infinite Blu-ray-en ott lesz az első Bioshock is, ajándékként.

 

De nem csak a Bioshock lemezén lesznek extrák. A Saints Row 3 PS3-as változata extra tartalmakat kap majd, az új SSX-et, ha a Sony konzoljára vesszük meg, akkor kapunk egy plusz területet is hozzá, méghozzá a Fuji hegyet Japánban. Az NFS: The Run-hoz hét plusz sportkocsi jár majd, a Battlefield 3-hoz pedig ajándékba adják a BF 1943-at. Egész szép felhozatal. Mutogattak még egy kooperatív Star Trek játékot is, de sok érdemi információ nem derült ki róla.

Jack Trettont Kazuo Hirai követte a színpadon és a PlayStation Suite-ról beszélt pár mondatot. Aki lemaradt volna: a PS Suite egy lehetőség Androidos okostelefon gyártóknak, hogy PlayStation mobilt készítsenek. A megfelelő hardveres követelmények után bárki megkaphatja a minősítést és gamer mobillá avanzsálhatja a telefonját, amire így lehet vásárolgatni például PS1-es klasszikusokat. A Sony csinál egy saját telefont is, de a rendszer nyitottsága miatt lehet, hogy a jövőben több gyártótól is látunk majd hasonló gépeket, így lesz választási lehetőség.

És akkor *dobpergés* következzen a Sony idei nagy dobása, az új marokkonzol, amit eddig mindenki csak NGP néven emlegetett. Kazuo Hirai elárulta, hogy gép végleges neve PlayStation Vita (élet). Azt már tudjuk mi mindent szuszakoltak bele a gépbe, de az eddig kérdéses volt, hogy mennyibe fog kerülni. Nos, úgy néz ki a pletykák igazak voltak, az alapgép (WiFi-s) 250 dolláros áron fogja kelletni magát, míg a 3G-s modemmel is felszerelt verzió 300 dolláros áron lesz elérhető, Amerikában az AT&T-nél exkluzívan. Igyekszünk majd kideríteni, hogy idehaza melyik mobilszolgáltatóval folynak a tárgyalások, ha folynak, de tippünk azért már most is van.

A hardvert már ismerjük, úgyhogy várható volt, hogy ez a show most inkább a játékokról fog szólni és nem is kellett csalódnunk. Ahogy a PlayStation 3-as játékok sorát az Uncharted 3 nyitotta, úgy itt is egy Uncharteddel startoltak el a srácok. A játék alcíme Golden Abyss lesz és teljesen más sztoriszálon megy majd, mint az eddigi részek, így nem csak egy remaket kapunk. A grafika bámulatos, sokat fejlődött a világ az első PSP óta, olyan mintha az első Unchartedet látnánk, csak a kezünkben. Nézzétek meg:A következő játék amit bemutattak a Ruin volt, egy diablószerű akció-rpg, amivel demonstrálták pár új funkcióját is a platformnak. A PSN-en megjelenik például a netes mentés lehetősége. Elkezdünk Ruinozni a Vitán, elmentjük valahol a játékot, mert pl. hazaértünk, váltunk PS3-ra és ott folytatjuk ahol abbahagytuk.Természetesen a Play, Create, Share vonulat sem maradhatott ki a felhozatalból: a Modnation Racers kap egy új részt kifejezetten a Vita-ra, egy jóval fejlettebb pályaszerkesztővel, mint elődje. Ez már képes kihasználni a két érintőképernyő adta lehetőségeket, pl. tereprendezésnél ha hátulról bökdössük a gépet, akkor dombokat/hegyeket emelhetünk, ha szemből nyomjuk le a tájat, akkor völgyeket hozhatunk létre. Pár perc és kész is egy jó kis pálya.A show utolsó fellépője a Street Fighter X Tekken csapat vezetője volt, aki bemutatta a játékot Vitára is, elmondva, hogy exkluzív karakterként felbukkan benne Cole is az inFamousból. A képességeivel jól megfér a többiek között. Végül megnézhettünk egy videót, amiben rengeteg Vitás játékból volt pár másodperc, így már tudhatjuk, hogy mi mindenre számíthatunk az év végén.

PlayStation Vita videó: klikk
Sony E3 2011 press conference: klikk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. zsolt200
2011.06.08. 16:31
Szerintem nem csak én hanem rajtam kívül elég sokan örülnének a sok hd remake játék mellett egy gta vc és sa HD remaknek is ;D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Fuxy0322
2011.06.08. 16:49
Szokás szerint euban megint 249-299€ lesz.
Elgondolkodtató hogy 3DS vagy PSV legyen a kiválasztott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Svidi
2011.06.08. 17:17
Tyűűűű, ez az új Sony TV PS3-hoz nagyon jó ötlet ezzel a kétjátékos megoldással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. XtreemX
2011.06.08. 17:45
Nagyon odavert a Sony az M$-nek... nevetséges ami az xbox felhozatalát illeti. Forza 4, Halo 4 és ennyi. Utóbbi pedig csak újabb rókabőr... PS3 tele van exkluzív címekkel.Az új PSV pedig király.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. YuGabe
2011.06.08. 17:51
Ja tényleg, az Uncharted nem új rókabőr, a Resistance sem, egyik HD felújítás sem, a többi meg vagy teljesen érdektelen, vagy régi játék folytatása. Nincs kivétel, a Sony-nál kábé egy új játék volt: Deadmund's Quest... Nagyon odavert tényleg a Sony a Microsoftnak... lol mennyire elfogultak néha az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. lackoo1111
2011.06.08. 18:20
Jobb lenne , ha már megjelentettnék az egész Uncharted sorozatot PC-re is .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Svindler
2011.06.08. 18:21
Hát idén tényleg vérszegényebb volt az MS előadás, igazából azoknak jöhetett csak be nagyon, akik a Kinecttől várják a csodát.

Nem multiplatform trailer/bemutató az MS-nél ezekből volt: UFC Xbox Live-ra, Ryse (ez még jó is lehet szvsz), Fable - The Journey (nekem ez eddig csalódás, de lehet másnak jó), Forza 4, Kinect Disneyland adventures, Star wars és once upon a monster, Kinect Sports Season 2, Dance Central 2, Halo 4.

Rengeteg a Kinect cím, amiknek egy része rétegjáték is, ezért valószínűleg kevesebben találják meg a core gamerek közül a számításukat, miközben a Sony-nál ez volt a felhozatal: Uncharted 3, Resistance 3, 3D-s monitor hasznos plusz funkcióval, Medieval Moves, Starhawk, Sly Cooper (felénk nem annyira ismert), Dust 512.

Ezen felül ugye ott a PlayStation Vita és a rengeteg tartalom rá, a cloud save, keresztplatform játék, stb. Az extrákat direkt nem soroltam egyik oldalnál sem (pl. ideiglenes CoD exkluzivitás Xbox-ra, sok plusz tartalom PS-re, vagy plusz Kinect és Move támogatások), azt embere válogatja kit mennyire érdekel.

A Nintendo előadása volt még nagyon erős amiről írom az összefoglalót, csak előtte kidobunk egy hírt az új vasról, mert már rengeteg hülyeség terjeng róla más oldalakon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. XtreemX
2011.06.08. 18:49
YuGabe
Ezzel a kommentel elárultad hogy magadról írtál éppen,tekintve minden szakértő elmondta hogy egy kalap sz@r volt az M$ idén. Mivel idén nem lettek lefizetve xbox-al mint tavaly ugyebááár...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. YuGabe
2011.06.08. 18:55
Nem mondtam, hogy nem volt kalap "sz@r" a Microsoft előadása, persze érteni nem kell tudni olvasni. Azt írtam, hogy elfogult vagy, és gondolkodás nélkül csurog a nyálad (ha már személyeskedünk).
Mind a Microsoft, mind a Sony sajtótájékoztatója jóval a várt alatt teljesített, egyértelműen a Nintendo vitt mindent. Minden várható volt, az ömlesztett mennyiségű Kinect játék, az előre beharangozott demók/trailerek mindkét oldalról. Mi volt hatalmas meglepetés számodra mégis? A PSV? Ez a minimum, amit elvárok egy 250€-300€-s géptől, már ne haragudjál le.
Mindenki a biztosra ment idén, nem voltak új nagy bejelentések, csak azok, amiket előre is tudni lehetett. Bár te mindig olyan okos vagy, gondolom ebbe is belekötsz, mintha nem lenne igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Blade0012
2011.06.08. 19:25
YuGabe: +1. Mind az MS mind a Sony konfi maga volt a megtestesült dögunalom. Igazából erre is számítottam, az előbbin nulla meglepetés volt (talán csak a Minecraft, kár, hogy a Halo 4 kiszivárgott, ütött volna nagyon. Viszont mondhat bárki bármit a FunLab állejtős) az utóbbin pedig még ennyi se (igazából Last Guardiant vártam meg MGS5-öt. U3 után a színvonal mint olyan nem létezett). Még a tavalyi gyenge minőséget is alul múlta mindkettő. Idén a Nintendo se tetszett, a nagyját végigpofázták a semmiről, arra meg idéo se maradt, hogy normálisan elmagyarázzák mi is az a Wii U (kb a végégig azt hittem csak valami kiegészítő a wii-hez). Nagyon átgondolt volt az egész. Ubi tarolt pedig már ott is hányingerem volt a műsorvezetőtől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Movolif
2011.06.08. 23:34
"Szerintem nem csak én hanem rajtam kívül elég sokan örülnének a sok hd remake játék mellett egy gta vc és sa HD remaknek is ;D"

jóhogy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. XtreemX
2011.06.08. 23:56
YuGabe
Nem elfogult vagyok,csak láttam amit láttam. Engem megfogott a Sony előadása,főleg a psv miatt. M$-en nem tudtam hogy röhögjek vagy sírjak kínomban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Gyurkov
2011.06.09. 08:41
MS előadása eléggé visszafogottra sikeredett, van kinectem, de nem voltam elájulva a felhozataltól, maximum a Dance Central 2 ami érdekel. Persze a Halo 4 és a Forza 4 nagyon várós, de ebben ki is merült ez a műsor.
PS világán sem voltam hanyatt esve, tartom a tényt, hogy felesleges ennyi extrát belepréselni egy kézikonzolba a sikerhez. Majdnem kávét is tud már főzni, csak nehogy elfelejtsék, hogy játékra lett kitalálva. Ez a monitor pedig szép kis lehúzásak mutatkozik.
Nintendo szinten inkább visszalépést tapasztalok. Sokan el vannak ájulva az új kartól, de én nem értem. Ez inkább egy visszalépés a karok világába, minthogy elmozdultak volna Kinect vonalba, valami precízebb, kreatívabb irányba. Ha ott van a 42'es tvm, nem fogok egy törpe kijelzőt lesni a kezemben. Illetve azon mosolygok, hogy mekkora a hype, hogy a Nintendo belépett a HD-s korszakba. Kérdezem én, a riválisok már mióta itt vannak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. YuGabe
2011.06.09. 10:19
A "nem elfogult vagyok"-hoz hozzátenném, hogy emlékezzél vissza, amikor még nem volt PS3-ad egy-két éve, csak PC-d, és akkor mi volt a király neked? Akkor még nagyon azt hangoztattad. Ennyit arról, hogy nem vagy elfogult.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. XtreemX
2011.06.09. 12:46
Most is PC-n tolom de ne zavarjon... És 1-2 éve pont hogy PS3-on toltam csak. Nembaj kis xbox fanboyka,kötöszködj még,pont ilyen az összes fanboy mindenbe beleköt csakhogy az xbox jöjjön ki jól,mindegy hogy ez nem így van. Elvakultak vagytok nagyon,ez itt a legnagyobb baj,miközben ti is tudjátok mekkora egy kalap szar. 'de nekünk kell akkoriiiiiis a zzzikszboksz ha RROD-zik mert veszünk inkább ötöt belőle mint egy PS3-aaat... a zzikszboksz a legjóóóób PS3 egy fóóós'.

Nálam ott elásta magát a box hogy felforrt ahogy van a kezdetekben. Selejt hardvert vegyen a selejt ember. Igen PS3-nál is volt sárga led,de azt mindenki elfelejti hogy az esetek 3%-ban és csak a legelső modelleknél,míg ez az arány majdnem 50% volt a boxnál.

Felőlem lehet neked igazad,nyugodtan,addig úgyse bírod ki amég nem véded meg a hőn szeretett szutyok boxodat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. osszaki
2011.06.09. 13:44
XtreemX: fanboyozol itt, miközben te is ugyan azt csinálod. PC-s vagyok, nincs konzolom, de nekem az xbox-os előadás jobban tetszett. Mindkét konzolnak megvannak a saját exklúzív címei, mindenki játsza majd azokat, amilyen konzolja van. Az MS láthatóan jobban épít az otthoni közösségi szórakozásra. Ezt leginkább a kinecttel, illetve, a majd főleg amcsiban megjelenő tv-s szolgáltatással kívánja elérni. Mind a kinect, mind a move, inkább kiegészítő, a kontrollereket sose fogja leváltani, nem is ez a céljuk, hanem inkább egy más élményt adni. Véleményem szerint a kinect jobb ebben az "élményadásban", a move inkább tűnik olyan "na a nintendonak ott a wii, MS kijön a kinecttel, akkor nekünk se ártana valami hadonászós kiegészítő..." Persze nem lenézem a move-ot, csak az MS megoldását tartom jobbnak. Ezt pedig, hogy "így kell feltámadni" hát... Ez minden volt csak nem feltámadás. Hozták a kötelezően elvárt dolgokat és ennyi. Engem a PSV abszolút nem érdekel, ha utazok, akkor a zene nálam bőven elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. YuGabe
2011.06.09. 14:22
XtreemX: ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor ne röfögjél már ódákat, nem volt semmi tartalma a 10 soros kommentednek. Üljél le, idd meg a kóládat meg vedd be a gyógyszeredet.
És direkt nem akartam írni, hogy te voltál mindig is az iPon fanboy-példaképe, csak hogy lerántsam a leplet. Ha meg már trollkodsz, tanulj meg helyesen írni legalább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. XtreemX
2011.06.09. 14:54
YuGabe:
Így,bizony így csinálja egy xboxos majom,kötöszködik(annak ellenére hogy igazat adnak neki..),ezaz mutass példát,bizonyítsd be hogy igazam lett. Amúgy direkt írtam helytelenül te majom gyökér,de annyira buta ember vagy hogy erre sem jössz rá. Már asszem értem miért ragaszkodik a sok xbox fanboy a boxhoz,mert túl buta ahhoz hogy felfogja hogy szar. Na így már mindent értek. És remélem erre is írsz valami szépet,merthisz azzal is bizonyítod milyen xbot vagy,hogy nem fogadod el az igazságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. XtreemX
2011.06.09. 14:57
osszaki
De ha leírná valaki végre hogy miben jobb a box akkor nem írnék semmit. De senki sem hajlandó erre. Mindenki az xbox live-al jön miközbe az fizetős. Ezen kívül légyszi írd már le miben jobb a box. Mert ez érdekelne. Amúgy szerintem te is boxos párti vagy,legalábbis a leírásodból ez jön le(aztán lehet nem így szeretted volna megfogalmazni). Attól hogy valaki pc-s nem jelenti hogy nem áll egyik konzol mellett/ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. YuGabe
2011.06.09. 15:07
Bocsáss már meg te gyökér állat és kedves közönség! Veled van bajom, meg a hülye hozzáállásoddal, nem pedig bármelyik konzollal. Minden hülye konzolnak megvan az előnye, mindenkinek más a legjobb, ezen nem is lehet vitatkozni, de te bezzeg nekiállsz minden lehetséges helyen. Egyszer sem írtam, hogy a gyökér PS3-od szar, vagy hogy az Xbox a király. Menj már az anyukádba, hogy ezeket szeded elő a seggedből és teszed a szádba! Te jössz egyfolytában ezzel, hogy az Xbox szar, senki nem mondta, hogy bármelyik platform jobb a másiknál, te igazán okostojás. Szégyelld már magad, hogy ilyen ótvar nagy baromságokat írsz, és ész nélkül trollkodsz.
Nincs "boxos párti" meg "pées párti", ahogyan te írod, szarfejű. Te vagy, a rohadt nagy száddal, meg az Xbox-ellenességeddel, holott senki nem győzködött senkit, hogy melyik konzol jobb vagy rosszabb b*szógyá+. Te vetted elő, mert biztos a magasszintű intelligenciáddal olyanokat is kiolvasol a kommentekből, amit nem írtak bele.
És elnézést, hogy rontom a színvonalat az ilyen pórnépek miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. XtreemX
2011.06.09. 15:29
YuGabe:
De velem miéárt van bajod? Most én kezdetben csak annyit írtam hogy a szakártők és szerintem is a Sony lenyomta az M$-t. Ez egy TÉNY. Ebbe nincs mit belekötni,ez olyan mintha abba kötnél bele hogy 2+2 az 4. De te mégis ebelémkötöttél. Akkor most mivan? Hülye köcsög vagy és akkor én vagyok a rosz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. osszaki
2011.06.09. 15:35
XtreemX: Igen, ha konzolt vennék, xboxot vennék. Mint írtam, minden konzolnak megvannak a saját exklúzív címei. Nekem szimpatikus mind a Gears of War, mind a Forza széria (persze tetszik a GT, és az Uncharted is, vagy a PS-es GoW nem erről van szó ). Az előző kommentemből kiderülhetett szerintem, hogy főleg a kinectről beszéltem, és hogy azt miért tartom jónak. Jobb "közösségi" szórakozásnak tartom, és több fantáziát látok benne. Illetve ha megnézed az összehasonlító videókat, ahol a multiplatform játékokat hasonlítják össze, ált. az xbox szebb és jobban fut. Oké, hogy a PS erősebb prociban, -bár tudtommal box meg gpu-ban-, de a jobb architechtúra miatt boxra könnyebb fejleszteni. Az xbox live egy évre 12-13 ezer körül van. Ennyit simán megér. Nem értem meg, hogy az emberek, miért várnak el szolgáltatásokat, mindenféle fizetség nélkül. Nyilván nem az ingyenesség miatt, de a SOE jól bekampózott mostanság. Amit leginkább a Sony saját magának köszönhet, és a hülye üzletpolitikájának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. XtreemX
2011.06.09. 16:14
osszaki:
De ebben egyet is értek veled. A kinect jobb a move-nál szerintem is,de itt hardcore játékokat kell mutatni nem ugribugri hadonászást. Ugyanis kétlem egy 20-25 éves játékos hadonászni szeretne a boxán. Én legalábbis semmiféleképp(és a visszhang alapján hasonló másnál is a helyzet). És ha visszaolvasol nem is írtam semmit a boxra,csak a konferenciára,erre jönn yugabe cimbora és elkezdett alázni engem. Én meg egyszerűen az ő stílusát felvettem és indult a kellemes délutáni véleménycsere..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. YuGabe
2011.06.09. 16:35
Most már védheted magad, elkéstél vele. És kérlek, közel se próbáld meg az én stílusomat a tiedhez hasonlítani - kösz.
Az a legjobb, hogy "itt hardcore játékokat kell mutatni". Miért is? Ez le van írva a szerződésben, vagy mi? Ez egy sajtókonferencia, azt jelentenek be, amit jónak látnak a témával kapcsolatban. A Nintendo például nagyon a hardcore-ságáról híres, ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. osszaki
2011.06.09. 16:50
XtreemX: nem is írtam, hogy az xboxot leszólod. Én az általad leírt korosztályba tartozok és a HC gaming mellett, már amikor van rá időm, simán el tudom magam képzelni, ahogy ismerősökkel, félrészegen, azon visítunk, hogy ki, hogy bénázik a kinectes játszás közben. HC játszásra meg ott lesz a a Gears of War 3, Halo 4 boxra, PS-re majd a Dust, meg a Resistance 3, meg mindkettőre a BF3 és a MW3. Hova kell ennél több?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. XtreemX
2011.06.09. 19:12
YuGabe:
Én ugyan nem védem magam,te egy gyökér xboxos köcsög vagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2011.06.09. 20:28
Egy szóval nem mondtam ilyet, te <mod>. Te isteníted a PS3-adat, én tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek más a jó. Te meg egy rohadt <mod> vagy, akinek a véleménye mindent visz. Nem bírod elfogadni, hogy másnak más véleménye van, te meg elfogult disznó vagy, és a véleményedet tényként állítod be. Büszke lehetsz magadra. Egyik kérdésemre sem tudtál válaszolni, és ez egyszerűen azért van, mert hülye és bunkó vagy.
Nézzél már magadba és szégyelljed magad, te kis <mod>.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csaber YuGab...
2011.06.09. 20:32
Szerintem most fejezzétek be egymás sértegetését , és ha nem megy kulturált módon a fórumozás abba lehet hagyni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Trolltaxi
2011.06.10. 09:30
Igazán tartalmas volt az utóbbi 28 komment!

Nem.

Bár az E3 a Sonynál egyértelműen a technológiai fejlesztésre, főleg a 3D-re van kihegyezve, azért ne felejtsük el, hogy van egy brandjük, amivel 2003. óta egyedül vannak a műfajban, ez pedig az MMOFPS Planetside.

Elméletileg ennek is készül a folytatása, gyakorlatilag félek, hogy a tavaszi szívás miatt parkolópályára került. Emellett érdekes, hogy PS3 exkluzívként kihozzák a ccp mmoshotterét, a Dust514-et. Kíváncsi vagyok, hogy a fejlesztésbe mennyiben szállnak be. Végül is 8 év MMOFPS-tapasztalatot kár lenne a ccp-nek is kihagynia!

De akkor is! Shootert konzol-exkluzívként kihozni??? Hát mire való a billegér kombó???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. XtreemX
2011.06.10. 10:08
YuGabe
Ne védd magad,ne védd magad xboxos majom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2011.06.10. 18:48
@Trolltaxi

A bill+egér mehet a kukába, konzolon van eladás=konzolra jön minden, az nem fontos, hogy min jobb a játékélmény (bár én PC-n is rengeteget FPS-eztem, aztán váltottam PS3-ra, és ott is minimum úgy elvoltam, mint a PC-n).

Amúgy én nagyon nagy Sony fanboy vagyok, xbox-ot nem is tartom konzolnak (de most ezt nem fogom elkezdeni), de ez az E3-as konferencia szerintem sem sikerült nagyra.
Minden játékról volt már gameplay, 1-2 újdonság volt, Vita-ról is mindent lehetett tudni, kivéve az árát (bár neten már régóta keringett a karácsonyi megjelenés, a Vita név, és a 250-300 USD is, ezt csak megerősítették).

Ha az E3-mon hallottunk volna elsőnek a Vita-ról nagyot ütött volna, vagy ha bejelentik, hogy jön a Killzone 4, Gran Turismo 6, MGS5, meg Duke Nukem Collection, Counter Strike Collection, meg Halo 4 PS3-ra, akkor azért kaptam volna az arcomba.
Ha gameplay-t akarnak mutogatni ahhoz nem kell konferencia, csak fel kell tölteni youtube-ra.

De a többi márkának sem mondanám jónak az előadását
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!