iPon Cikkek

SW: The Force Unleashed 2 – A klón támadása

Dátum | 2010. 11. 07.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

A Star Wars rajongók bizonyára emlékeznek a 2008-as The Force Unleashed körüli felhajtásra. A LucasArts-nál az egekig magasztalták a játékmenetet, és a programban szereplő új technológiákat, de a végeredmény csak egy közepes, irányítási problémákkal küzdő játék lett, melynek igazából a történetet jelentette a csúcspontját. A PC-s közösség ráadásul meglehetősen későn kapta kézhez a programot, mivel a fejlesztők azon az állásponton voltak, hogy csak egy csúcsszámítógépen lehetne élvezhetően játszani a Force Unleashedet. Érdekes módon azért kis idő elteltével mégis elkészült a portolás, ráadásul csodák csodájára egy közepes PC is futtatni tudta a programot. Ráadásul úgy tűnik elég jól fogyhatott a játék, mivel hamar nekiálltak a második rész fejlesztésének, és itt már azonos megjelenési időponttal terveztek. Az ígéretek természetesen ezúttal sem maradtak el, lássuk ezúttal sikerült-e betartani őket.

Hősünk mindig is azt vallotta, hogy nem a méret a lényeg
A feltámadó tanítvány

Az egyik legnagyobb kérdés, ami vélhetően több játékosban is felmerül, hogy miként is lehetett folytatni az első rész történetét, hiszen ahhoz egy tökéletesen lezárt sztorit írtak a fejlesztők (legalábbis ami a „hivatalos”, jó oldal befejezését illeti). Starkiller a végső csatában feláldozta magát, és ezzel akaratlanul is hozzájárult a felkelők szövetségének megerősödéséhez. A fejlesztők nagyon „furmányos” módon oldották meg a kérdést, hiszen ahogy az intro videóból kiderül, Darth Vader klónozta korábbi tanítványát, így Starkiller ismét él és virul, ráadásul birtokában van korábbi emlékeinek is. Ez utóbbi nem túl jó hír Vader számára, hiszen a klón ellene fordul, majd elszökik, hogy megkeresse barátnőjét, az első részből megismert Juno Eclipse-t. Jól olvastátok, a TFU rettenthetetlen harcosa, aki jedikre vadászott, és útjára indította a felkelést, ezúttal egész végig egy nő után rohangál, miközben körülötte az ellenállók vívják elkeseredett harcukat a Birodalom ellen. Azt hiszem ennyiből is kiderül, hogy a játék története eléggé gyengére sikeredett, és sajnos ezen a szereplők sem segítenek. A legszembetűnőbb talán Kota generális viselkedése, akit az első részben bölcs, tiszteletreméltó jedi mesterként ismertünk meg, a TFU 2-ben viszont egy izgága, parancsokat ugató figuraként láthatjuk viszont. Vader természetesen nem maradhatott ki a játékból, de vele sajnos ki is fújt az emlékezetes karakterek névsora. Persze összefutunk Yodával és Boba Fett-tel is, de ők körülbelül 1-1 percig tűnnek csak fel a játékban, és semmi szerepük sincs azon túl, hogy láthatjuk őket az átvezető videókban. Olyan érzése van az embernek, mintha a fejlesztők csak azért rakták volna bele őket, hogy elmondhassák: „na, ez is megvolt”.

A történet tehát csalódást nyújtó, lássuk mire mentek a LucasArtsnál a játékmenetet illetően. Szerencsére ezen a fronton egy fokkal jobb a helyzet, bár az összkép nem teljesen pozitív. Azt ugye tudjuk, hogy a játék fő vonzerejét a felturbózott Erő használat nyújtja, ennek köszönhetően Starkiller egy pillanat alatt képes összeroppantani egy Tie Fightert, vagy egy lépegetőt, illetve annyi villámot tud lőni a kezéből, amennyi egy kisebb várost is ellátna elektromossággal, sőt, az első részben még egy csillagrombolót is lerántott az égről (melynek láttán valószínűleg minden jó érzésű Star Wars rajongó csak a fejét fogta). Szegény Luke bajban lett volna, ha a filmekben egy ilyen képességekkel megáldott Vaderrel kellett volna szembenéznie. Az alapok a második részben sem változtak, de hősünk repertoárja pár új trükkel is gyarapodott. Képesek vagyunk használni a jedi elmetrükköt, melynek segítségével a magunk oldalára állíthatjuk a rohamosztagosokat, akik így megtámadják társaikat, vagy ha egyedül vannak, akkor a mélybe vetik magukat. Bár az első pár alkalommal mókás figyelni, ahogy ellenségeink egymás közt küzdenek, hamar rájövünk, hogy hatékonyabb és gyorsabb, ha mi magunk intézzük el őket. Pont ezért sokkal hasznosabb képesség az Erővel végrehajtott dezintegrálás, akármilyen képtelenül hangzik is ez a Star Wars univerzumban. Ennek segítségével robbanásszerűen el tudjuk pusztítani a körülöttünk lévő ellenfeleket, ami bizony jól tud jönni egy-egy húzósabb szituációban.

Micsoda tüzijáték!
Kinyílik a zümmögős bicska

Természetesen az első részhez hasonlóan ezúttal is fénykarddal fogunk harcolni a játékban, melyből ezúttal egyszerre kettőt fog forgatni hősünk, és amiket bumeráng módjára el is tudunk hajítani. Ezen kívül még két új mozdulat került be a játékba, melyeket igénybe véve Starkiller képes egy-egy látványos mozdulattal elhajítani a szerencsétlen rohamosztagosokat. A fejlődési rendszer egy fokkal egyszerűbb lett, mint korábban, mivel most már nem külön-külön kell megvennünk minden kombót, hanem automatikusan kapjuk meg azokat, ha a három szinten fejleszthető fénykard képességünket egy fokozattal feljebb tornázzuk. Végül az újdonságok rovatba írhatjuk a Force Fury képességet is, melyet elsütve hősünk egy rövid időre „über módba” megy át, mely során brutálisan erőssé válik minden mozdulatunk. Villámaink pillanatok alatt megsütik a körülöttünk állókat, kardcsapásaink pedig azonnali halált okoznak. Ha így folytatódik hősünk erejének felturbózása, akkor a harmadik részben már puszta kézzel összeroppanthatunk egy bolygót, mit nekünk Halálcsillag.

A fejlesztők dicséretére legyen mondva, hogy az első rész legnagyobb hibáját, a problematikus irányítást rendbe rakták a folytatásra. Végre nem akadunk bele minden apró tárgyba, valamivel jobban tudunk célozni az Erő használat során is (bár ezen még lehetett volna dolgozni), és a mozgás is dinamikusabb. Szükség is volt erre, mert a játékban elárasztanak minket ellenségekkel. Sajnos az esetek 80 százalékában rohamosztagosokat fogunk kaszabolni, ami persze abból a szempontból logikus, hogy a Birodalom ellen harcolunk, de kissé nagyobb változatosságot el tudtunk volna viselni. Néha persze bele fogunk futni gyenge sith tanítványokba és robot pókokba, de nem ez a jellemző. A legnagyobb baj azonban az, hogy a folyamatos csatározások teljesen monotonná és unalmassá teszik a játékmenetet, hiszen minden pálya ugyanúgy játszódik le: megyünk előre egy teljesen lineáris csőben, és kétpercenként lekaszaboljuk a nekünk ugró tucatnyi rohamosztagost. Ezt időnként egy nagyobb robottal, illetve lépegetővel vívott harc dobja fel, de miután ebből is 3-4 egyforma van az adott pályán, nem mondhatnánk, hogy ez a változatosság csúcsát jelentik. Ráadásul a legyőzésükhöz mindig egy quick time eventet kell végrehajtanunk, amik ugyanahhoz a kivégző animációhoz vezetnek. Egyedül az utolsó két pályát sikerült feldobni egy kicsit, mivel azokban több az ugrálós platform elem és a fejtörő. Bár utóbbiak igencsak egyszerűek, egyelőre be kell érnünk ennyivel.

Nem kell tolakodni, mindenki sorra fog kerülni!
Ha már szóba kerültek a pályák, sajnos azokról sem tudunk túl sok jót mondani. Összesen három és fél helyszín került be a játékba, melyekből a fél a Dagobaht jelenti, melyen körülbelül öt percet fogunk eltölteni, és csak egy átvezető videót vezet fel. Ezen kívül kétszer ellátogathatunk a Kaminói klóngyárba, kiruccanhatunk a gladiátor harcoknak helyet adó Cato Neimoidia bolygóra, illetve az egyik küldetés közben a felkelők egyik űrhajóján garázdálkodhatunk. Elég soványka tehát a felhozatal, így nem is csoda, hogy mindössze hat és fél óra volt a teljes játékidő. Emellett nincs többjátékos mód sem, mindössze egy challange mód, melyen a játék közben megnyitott kihívásokat teljesíthetjük (ezek többnyire harci és platformrészekből állnak).

Elmaradt eufória

A TFU 1-ben nagy dérrel-durral harangozták be a fejlesztők a játékban használt új technológiákat, a DMM-et (digital molecular matter) és az Euphoriát. Előbbinek köszönhetően a játékban látott anyagok a valóságnak megfelelően viselkednek, tehát a fém realisztikusan hajlik, és a fa, illetve az üveg is megfelelően törik. Sajnos az egészet eléggé korlátozott módon használhattuk csak az első részben, és nem törhettünk zúzhattunk kedvünkre, legtöbbször csak az a fém volt hajlítható, ami továbbjutásunk útjában állt. Legnagyobb bánatunkra ez a második részben sem változott, így igazából fel sem tűnik a DMM motor működése. Általában csak a termekben lévő üveg kijelzők törését fogjuk látni, ami viszont száz másik, DMM nélküli programban is előfordul. Említsük meg az Euphoria motort is, mely az ellenfelek mesterséges intelligenciáját vezéreli, annak érdekében, hogy azok valósághűen reagáljanak a támadásainkra. Ez többé-kevésbé jól működik, így elvetődnek a feléjük dobott tárgyak elől, és próbálnak megkapaszkodni, ha felemeljük őket az Erő segítségével. Nem mintha sok esélyük lenne.

Ezúttal sem kerülhetjük el a Vaderrel történő összecsapást
Ami a látványvilágot illeti, azért nem kell szégyenkeznie a játéknak, bár ez nem jelenti azt, hogy az élvonalba tartozik a program. A mozgás animációk egész jól sikerültek, az arc animációk sem rosszak, viszont a helyszínek kidolgozottsága elég átlagos. Kamino sikerült a legjobban ebből a szempontból, melynek kinézetén sokat dob a folyamatosan zuhogó eső. A zenére felesleges túl sok szót pazarolni, elvégre egy Star Wars játékról van szó. John Williams muzsikái megunhatatlanok, ráadásul a fejlesztők kibővítették néhány jól sikerült saját számmal és motívummal a klasszikus dallamokat. A szinkron szintén hozza a kötelezőt, főleg Vader már-már ikonikussá vált hangját jó hallgatni.

Nagyon nagy lehetőséget szalasztottak el a LucasArts-nál a The Force Unleashed 2-vel, hiszen itt volt az alkalom, hogy tanulva az első rész hibáiból végre egy kiváló akciójátékot készítsenek a fejlesztők. Igaz, hogy a szteroidozott Erőhasználók eléggé kilógnak a megszokott Star Wars univerzumból, de talán még a legelvetemültebb Csillagok Háborúja rajongók is megbocsátották volna ezt, ha a játék minden más szempontból rendben lett volna. Tény, hogy megfogadták a kritikákat a fejlesztők, és sokat csiszoltak az irányításon, ám közben nem fordítottak elég figyelmet a program többi részére. A gyenge történetnek köszönhetően nincs mi motiválja a játékost, márpedig anélkül elég hamar megunja az ember a monoton játékmenetet. Akit mindezek a negatívumok nem érdekelnek, és csak egy kis esztelen vagdalkozásra vágyik, az tegyen egy próbát a játékkal, de aki egy komoly Star Wars játékot keres, az inkább a korábbi alkotások közül szemezgessen. Igaz, hogy azokban nem ránthat le csillagrombolót a levegőből, de a jó játékmenet és az érdekes sztori bizonyára kárpótolni fogja őt érte.


Platformok: PC, Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

37. thspo
2010.11.07. 13:14
azért jobb volt mint az anno agyonhájpolt első rész, de pénzt még így sem adnék érte, pedig eléggé szeretem a star wars univerzumát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. -Melkor-
2010.11.07. 13:30
Szerintem az első része jobban sikerült.

Nagyon jó kritika, szinte az összes problémát leírta a játékkal kapcsolatban, amit én is észrevettem(meg az akit nem vakított el az, hogy hú de jól lehet zúzni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Heroes27
2010.11.07. 13:30
Na végre, hogy elkészült, már szólni akartam SV-nek megírom én, ha nem írja meg senki, de dragon megtette Szinte egyet kell vele értsek, de a pontozásban az egyik elemére viszont nem. A látványra adtam volna simán egy 8-ast, mert azért szép a játék nagyon, ma ha már a zene is megkapta. A többi ok. Remélem valami DLC-t adnak ki hozzá, pl az Endor küldetést, vagy ilyesmit, mert az ügye kimaradt. Ettől függetlenűl tényleg 70%-ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. -Melkor-
2010.11.07. 13:35
Heroes27: nem rég még azt írtad, hogy az év játéka Azóta látom sikerült kiszeretni belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Heroes27 -Melk...
2010.11.07. 13:39
Az a baj, azóta még 2X végigvittem, Hardon, meg Unleasheden, és rá kellett jönnöm, hogy ami ide le van írva, maximálisan igaz. Én ezeket tudtam is, de amikor azt írtam, pont játszottam vele, és kb fél óra játék után alkottam azt a véleményt. Ettől függetlenül imádom az SW-t, és történetét, ezzel sincs semmi bajom. És igen, tíz ezer darab magyar ezresért, ez sajnos roppant kevés lett. Jah és Melkor, ami az egyik legidegesítőbb része, a Vader elleni harc. Az valami olyan, mintha 1999-ben lett olna csinálva kb. Annyira buta, lassú, kb csak te mozogsz, Vader meg max űt egyet és eldobja a kardját és kész. Nulla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Stormrage
2010.11.07. 13:49
jedi knight széria nekem is jobban bejött, ott a vívást lehetett jól irányítani így nem csak kaszabolásból állt a harc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. tibszi
2010.11.07. 13:53
atyaúristen!!!!! Ezennel kijelenthetjük hogy az év eszméletlenül alulértékelt játéka ez lett. Látvány 7???????????? A tesztelő hol tartja a szemét? Mikor megláttam a grafikáját majdnem magam alá csináltam. Ennek az egész játéknak nem a történet a lényege, mivel az egész star wars már egy lerágott csont, milyen történetet akartok még ebből? Itt pont az a lényeg, hogy darálj szét mindenkit a képességekkel. Hibái persze vannak, amit Heroes27 említett, hogy Vader elleni harc vicc, nah ez bizony igaz. Reméljük next time jobb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Szaby59
2010.11.07. 13:57
Értékeléshez annyit, hogy a látvány simán eléri a 8-9-et, a hangzás pedig a 8-at, a többivel egyet értek.
Azzal viszont nem, hogy sima kaszabolás lenne ez a játék, mert már az első rész is azon múlt, hogyan használod az erőket és a kardot.
A történet gyenge és ebből a szempontból az első rész jobb volt.
Az Endoros pálya pedig benne a játékba, vagy legalábbis egy része, gondolom DLC-ként lesz majd kiadva.
Nekem ez a játék nagyon tetszett, de rövid és ez a legnagyobb baja.
Viszont ha azt nézzük, hogy egy MOH/James Bond és még sorolhatnám se sokkal több játékidővel bír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. stanmart
2010.11.07. 14:01
Én nagyot csalódtam ebben a játékban. Rövid, mégis repetitív, szinte semmi újdonság, szerintem a célzás sem lett annyival jobb (PC), a boss-harcok túl hosszúak és unalmasak (az utolsó pedig egy szvsz rossz vicc), kevés ellenféltípus van, és ami a legrosszabb, még a története sem az igazi. Az első résznek is voltak hibái, mégis sokkal jobban élveztem, és a sztori is nagyon rendben volt. Már a Starkiller-klónozós nyitásnál elment a kedvem, és a vége is lapos. Szerintem jobban jártak volna, ha az első rész sötét oldalas (nem kanonikus) befejezését folytatják, mint a DLC-kben.

Összességében nem mondom, hogy a játék nagyon rossz, de ha valaki ilyesmi játékot keres inkább válassza az elsőt. Az árát pedig nagyon nem éri meg.

OFF: Miért nem lehet egy Republic Commando folytatást csinálni??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Heroes27
2010.11.07. 14:04
Nem, hanem egyszerűen a játékkiadóknál nemtom, ez lett a divat? Szinte megnézitek, a mostani játékonál a játékidő egyenlő a nullával. Mindenki a multit erőltet, amit meg lehet érteni, mert abból van pénz. A gyerek azért veszi meg, hogy más, a világ részén akárkivel játszon és ne géppel. De ilyennél, ahol nincs multi, illett volna minimum még vagy 2 pályát beletenni, nem többet és már is van plusz 2 óra játékélmény. Csak úgy voltak vele, jóvanez a népnek, adjuk kifele, mert ígyis sok volt az eddigi költségek, hozzuk vissza. Pedig mibe lett volna kettő pályát csinálni, mitttomén 10 jó szakembernek, plsu 1 hónap? Nem több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. -Melkor-
2010.11.07. 14:04
"Viszont ha azt nézzük, hogy egy MOH/James Bond és még sorolhatnám se sokkal több játékidővel bír."

Igen, de azért ne fogadjuk már el, hogy az a mai trend, hogy ilyen rövid játékokat készítenek. Az 5-6 óra játékidő továbbra is hatalmas negatívum szvsz(pláne, hogy ebben multi sincs).


U.i.: Republic Commando 2-t és Battlefront 3-t a népnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. shitcore
2010.11.07. 14:24
Szerintem sokkal jobb mint az első rész. Én 70%-nál többet adtam volna személy szerint, de ez más dolog. Bár el nem olvastam, csak a képeket néztem (LOL) nekem tetszett a játék és csak egy buggal találkoztam, az is az én hibám volt, hogy ugráltam a liftben mint az állat és Dasholtam egyszerre. A Vader harcot én is utáltam, unalmas volt stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. uristen
2010.11.07. 14:24
Ez olyan játék volt, hogy mire belejössz kijátszottad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Menthix
2010.11.07. 15:22
<javítva>

Egyébként nagyon jó cikk, teljes mértékben egyetértek vele.
Amiről még nem szól, hogy ezek a flashelős kivégzések, ahogy a cikkíró nevezi quick-time eventek. Easy-n és normal-on még meg-meg lehet őket csinálni, de hardon (unleashed módban meg sem próbáltam.) egyszerüen lehetetlen, hogy valamit elsőre sikeresen kivégezzen az ember, hacsak nem tudja előre mit kell nyomni. Mondom én ezt egy 23"-os monitor előtt ülve (1080p).
tibszi, te egy tipikusan elfogult játékos vagy. Látvány nem egyenlő a grafikával.
Republic Commando 2 valóban egy jó project lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Heroes27 Menth...
2010.11.07. 16:05
Menthix igen, ezt mondjuk énis kihagytam. Unleasheden a kivégzéseket szinte nem lehet megcsinálni, írta mindig a space-t, de én inkább kaszaboltam tovább. Olyan gyorsan kell, vagy nemtom, hogy nekem sose engedte azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Sarkadi
2010.11.07. 16:09
Szerintem nincs ezzel a résszel semmi gond,azt leszámitva,hogy nagyon rövid!Elég volt hozzá egy este és már végig is vittem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. jester
2010.11.07. 17:24
Én Yoda-án nevettem nagyon... eszméletlenül laza, ahogy piszkálja a követ a botjával mint egy kisgyerek de mégis sugárzik belőle a tudás, nagyon eltalálták na.
"Do you guard this place?"
HMMMHHMMMMM "No. Only a watcher am I now."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Bee-Beep
2010.11.07. 17:29
Sziasztok!
Elkeseredve olvasom a többnyire negatív kritikákat, fórum hozzászólásokat.
Tipikus "easy" játékos vagyok, akinek sem érzéke, sem ideje nincs a játékokhoz.
Ez a rész viszont nagyon megfogott!
Élvezettel játszottam végig és mérges lettem mikor vége lett.
Sikerélményekkel lettem gazdagabb, hogy: "jé ez nekem is megy, meg tudom csinálni"!
Miután másodszor játszottam végig (ugyanolyan élvezettel), nekikezdtem (újra) az első résznek.
Nekem remek kikapcsolódás volt és alig várom a harmadik részt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. olloczky
2010.11.07. 18:17
A Jedi Academy-t semmi nem tudja kenterbe verni. Nekem az A Star Wars játék.. hiába 7 éves játék..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kkjoco Menth...
2010.11.07. 19:37
<szerk.: ejnye, ilyet ne - Svindler>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Azrael
2010.11.07. 21:35
10 ropiért ez tényleg nevetséges...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Tirexi
2010.11.07. 21:48
Nem volt kicsi "korai" ez a teszt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Blade0012
2010.11.07. 21:56
Gyorsabb oldalakon már akár egy héttel ezelőtt is olvashattál róla. Az meg gondolom eszedbe sem jut, hogy a tesztoldalak előbb kapnak példányokat és ezekből születnek meg a warezverziók, amire - újfent nyilvánosságra hozva kimagasló értelmi szintedet - próbáltál utalni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. -Melkor-
2010.11.07. 22:25
"A Jedi Academy-t semmi nem tudja kenterbe verni."

Jedi outcast kenterbe verte, de csúnyán szerintem. Az Academy csak annak egy leegyszerűsített, könnyített verziója volt(amiben elvakítottak jó sok embert azzal, hogy fúú, lehet két karddal tolni...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. lackoo1111
2010.11.07. 22:33
*off*
@ Tirexi
Te minden a videóidban bemutatott játékot megveszel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dragon83
2010.11.08. 08:55
Melkor, szerintem az Outcastnak "csak" a története és a karakterei voltak jobbak, a harcrendszer és a multi jobb volt az Academy-ben. De nem csak azért mert lehetett 2 karddal harcolni, hanem mert a kombórendszer is jobban ki volt dolgozva. Ettől függetlenül szerintem is az Outcast a jobb a kettő közül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Stormrage
2010.11.08. 10:12
hát én Outcast-ot toltam pár évig multiban, és a harcrendszere jobb mint az academy-é, pont a kombókból kifolyólag, az Academy már ennek egy egyszerűsített változata volt, viszont szerencsére ennek ellenére meghagyták, hogy az ütéseket irányítani lehessen, vágni balra, jobbra, egyenesen, erőből vagy csak "söpörve", nagyon komoly kardpárbalyok voltak

Ehhez képest SWTFU1-2, az egy hack & slash, 0-ra egyszerűsített valami. ha egy Jedi Knight 4-t csínáltak volna ezzel a grafóval, szerintem akkor a megjelenéstől kezdve azzal zúznám multiban is a haverokkal...

Amúgy volt szerencsém kipróbálni még az SWTFU1-t Wii-n, igaz, hogy a grafika úgy egyáltalán nem szép, viszont hiába a Wii távirányító adta lehetőségek, egyáltalán nem úgy mozog a kard, ahogy a távirányító, csak a megszokott ütéseket hozza be rá, pedig hát az igazán eszméletlen az az lenne, ha tényleg úgy lehetne kardozni, mintha a Wii távirányítója lenne a fénykard markolata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ashtm
2010.11.08. 10:40
Én személy szerint élveztem. A látvány tetszetős volt, a hangulata is ott volt, a története mondjuk rövidebb és gyengébb, mint az elsőnek, de az irányítása sokkal jobb. Csak nagyon rövid, sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nedcoleman
2010.11.08. 10:41
Komolyan, lassan nem azt kellene feltűntetni, hogy szerintünk milyen pontszámot ér el a játék... Lehet azt kellene kiírni, hogy mennyit ér:

Star Wars The Force Unleashed 2 : 2500Ft
köszönjük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. net_burger
2010.11.08. 11:30
Elvoltam vele, de gyorsan le is törlöm mert csak a helyet foglalja...
Am meg ez jó ötlet, hogy pontozás helyett inkább egy árat írni oda
Én azért adnék érte egy 3000-et hisz egy ideig leköti az embert.
Amúgy a teszt az korrekt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tirexi
2010.11.09. 16:12
lackoo1111:
Ha lenne rá pénzem simán megvenném de sajnos én nem vagyok a felső tízezer tagja.
Így kénytelen vagyok az egyszerűbb megoldáshoz folyamodni.

De csak hogy elmondjam:
Volt nem egy olyan game amit megvettem CSAK AZÉRT mert előtte ki tudtam próbálni és lehet nem tettem volna ha nincs egy "teszt" verzióm.
De volt rá példa hogy 50Ft-ot hagytam ott a Media Markt-ban és csak játékokat vettem.
Na erre varrjál gombot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tirexi
2010.11.09. 18:07
Javítás: "50e Ft-ot"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lackoo1111
2010.11.09. 18:59
@ Tirexi
Nem megbántásból kérdeztem,csak érdekelt a dolog .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. funkyman
2010.11.16. 09:12
Jóval játszhatóbb és futtathatóbb mint az igénytelenség netovábbjának számító első rész(PC-s változat). Viszont a sztori elég gyenge, és a játékmenet is eléggé unalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Avisto
2010.11.17. 17:40
Érdekes módon ez a játék és az első része is nálam valamiért tetű lassú, grafikai beállításoktól teljesen függetlenül. Átvezető videók kb 2fps-el mennek és a játék se sokkal gyorsabb. Néha viszont képes normál tempóban menni csak tudnám mitől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rigor
2010.11.17. 17:54
Nekem nagyon bejött a játék, a grafika nagyon jól futott az én gépemen is hd4850 720p-ben minden max-ra téve - de most igazán a pályák precíz kidolgozottsága szúrt szemet. Vagy a textúrákat rakták ki igényesen, vagy a fényekkel bántak jól, esetleg az AA lett nagyon tuti - nem tudom de igazából most éreztem úgy először hogy ez tényleg olyan szintű grafika mint amit anno egy renderelt 3d grafika címen láttunk csak (lerombolható arany szobrok stb. ).

A másik ami viszont jópofa húzás volt, hogy volt olyan ellenfél amire az erő trükkök voltak hatástalanok, a másikon pedig a fénykarddal nem találtunk fogást - aztán amikor a két típus vegyesen rontott ránk a csata hevében kellett váltogatnunk hogy épp milyen módszerrel súlytsunk le (vagy később eleve villámmal kombinált fénykardozás).


Viszont rövid volt. Vader meg olyan gyatra repertoárral harcolt, hogy egy sprite démon is helyettesíthette volna a doomból.

De legalább volt kétféle vége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Atesz1987
2010.12.02. 19:58
Szerintem jó kis game. Nekem tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!