iPon Cikkek

További év eleji megjelenések

Dátum | 2011. 01. 26.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts-os összefoglalónk végén ígértünk, hogy összeszedjük az első negyedév más kiadóktól várt játékait is, e cikkünk pontosan erre hivatott. Mivel a többi cég év eleji menetrendje nem annyira sűrű, mint most az EA-nak, ezért egy cikkben szedtük össze legfontosabb játékaikat. A Sony három nagy dobással is előrukkol így az év elején, amik közül egy ráadásul MMO, a másik kettő pedig szintén a legjobban várt játékok közé tartozik, így az ő kínálatukkal indítjuk a mai egyveleget.

 

Sony

 
DC Universe Online (PC, PS3)
Megjelenés: január 14.

Igaz kis hazánkba még nem igen hoztak belőle, de 14-én már megjelent a DC Universe Online, az egyetlen szuperhősös MMO, ami kontrollerrel is tökéletesen irányítható. A DCUO egészen más, mint elődei, sokkal akció orientáltabb, nem a tucatnyi skillen való zongorázásról szól. Sokat lehetne még róla írni, aki kihagyta volna a bétát, de érdekli a játék, annak jó hírünk van, hamarosan jön róla tesztünk! A Sony Magyarország jóvoltából volt alkalmunk kipróbálni a játékot PC-n és PS3-on is, nagyon kíváncsiak voltunk, hogy sikerült a Sony-nak az, amibe a Square már félig-meddig belebukott (konzolos vs. PC-s irányítás).LittleBigPlanet 2 (PS3)
Megjelenés: január 19.

A LittleBigPlanet első részéről ódákat lehet zengeni, a média pedig nem volt rest, el is zengte ezeket rendre. Kijövetele óta rengeteg díjat és pozitív kritikát söpört be a játék, amit abszolút meg is érdemelt, címe hallatán bárki első gondolata a „kreativitás” szó lehet. Jelmondata a Play, Create, Share, azaz Játsz, Alkoss és Oszd meg, a második rész pedig rátesz még egy lapáttal az első rész lehetőségeire is. Hihetetlen, hogy alig jelent meg, mégis már most rengeteg ötletes és élvezetes pálya van hozzá, miközben az alapjáték kódja is sokat javult. A héten elolvashatjátok pontosan milyen lett, érdemes lesz rá odafigyelni!Killzone 3 (PS3)
Megjelenés: február 23.

A Killzone széria a PlayStation nagy aduásza FPS fronton, ami nem mellesleg meglehetősen jó sztorit is kapott! A nem olyan rég megjelent sztori trailer bizonyítja, hogy a harmadik epizód sem fog elmaradni elődeitől, ami pedig a technikai részt illeti, mit is mondhatnánk, már az előző részről is azt hittünk, hogy mindent kifacsart a vasból amit lehetett, de úgy tűnik a fejlesztők még mindig találtak rejtett tartalékokat a konzolban. A Killzone 3-ban üdvözölhetjük majd az egyik leglátványosabb és fejlettebb 3D támogatott játékot és nem mellesleg kap MOVE támogatást is, úgyhogy elég komolynak ígérkezik az élmény!

 

 

És akkor jöjjenek a többiek!

Knights Contract (PS3, Xbox 360)
Kiadó: Namco Bandai
Megjelenés: február 22.

A Knights Contract szöges ellentétben van a Game Republic eddigi játékaival (Folklore, Majin), ugyanis elég sötétre és véresre sikerült. A történet két főszereplője Heinrich a boszorkány-vadász (és kivágző) és Gretchen, a boszorkány. Az igazi érdekesség az, hogy előbbi nemrég végezte ki az utóbbit. Gretchen akkor elátkozta Heinrich-et, aki így nem képes meghalni, de ez épp kapóra jön, mert az őrült Dr. Faust-ot meg kéne állítani. Heinrich kénytelen az új testben lévő Gretchent védelmezni, mert abban reménykedik, hogy ha segít neki legyőzni Dr. Faustot, akkor feloldja róla az átkot. A történetnek köszönhetően nem kell azon rágódnunk, hogy mikor pusztulunk el, mert Heinrichnek meg se kottyan, ha keresztülszúrják párszor, viszont a halandó Gretchen sokkal sérülékenyebb, így sosem hagyhatjuk huzamosabb időre egyedül.
 Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)
Kiadó: Atari
Megjelenés: február 11.

Sokáig kérdéses volt, hogy időben megjelenik-e a TDU2, de szerencsére pár napja az Atari bejelentette, hogy a játék bearanyozódott, úgyhogy igen, a február 11 kőbe van vésve. Az első béta után a vélemények elég vegyesek voltak, remélhetőleg a polírozás megtette a hatását és a hiányolt extrák is bekerültek. Az elvárások ugyanis elég magasak és a konkurencia sem alszik, úgyhogy van mihez felnőnie a játéknak, de az első részből kiindulva mi pozitívan állunk hozzá, alig várjuk! Annak aki lemaradt volna a régebbi részekről, egy kis Test Drive töriért erre tessék: klikk.Top Spin 4 (PS3, Xbox 360, Wii)
Kiadó: 2K Sports
Megjelenés: március 18.

A napokban írtunk épp a tenisz széria negyedik epizódjáról, mellyel kapcsolatban minket leginkább az érdekel, hogy hogyan sikerült megvalósítani a PlayStation Move támogatást. Viszonyítási alapunk már van ütős játékok frontján, hisz kipróbáltuk a Rocket Sports-ot és Sports Champions-t is, bár igaz az utóbbiban csak ping-pong volt. A Top Spintől az előbb felsoroltaknál komolyabb megvalósítást várunk, reméljük, a 2K csapata ezúttal sem okoz majd csalódást!Yakuza 4 (PS3)
Kiadó: Sega
Megjelenés: március 15.

Japánban már 1 éve kint van a játék, így újdonság maximum az lehet vele kapcsolatban, hogy hol és milyen mértékben változtatják majd meg a nyugatnak szánt verziót. A felkelő nap országában egyébként igen jól fogadták, a Famitsu magazin 38/40-es értékeléssel illette. Azt azért hozzá kell tenni ehhez, hogy keleten egészen mások az elvárások egy játékkal szemben, meglátjuk, hogy a mi szájízünkhöz mennyire sikerül hozzáigazítaniuk! Persze egy igazi rajongónak már nincs igazán min gondolkodnia, akinek keletre húz a szíve, nem szükséges megvárnia a mi értékelésünket.

 

Homefront (PC, PS3, Xbox 360)
Kiadó: THQ
Megjelenés: március 11.

A Homefront szintén egy olyan FPS, ami komolyan támaszkodik a sztorira. A történet szálait az a John Milius rángatja, aki a Red Down (1984) írója és az Apocalypse Now (1979) társírója volt. Kaptunk tehát egy újabb alternatív történelmet, egy olyat, melyben az amerikai emberek mindennapjait a gazdasági hanyatlás után a Nagy Koreai Köztársaság inváziójának való ellenállás tölti ki. A single playerben kivehetjük a részünket a gerilla hadviselés szépségeiből, míg a multiban nagyszabású járműves harcokat kapunk…Marvel vs. Capcom 3 (PS3, Xbox 360)
Kiadó: Capcom
Megjelenés: február 18.

A verekedős játékok kedvelői sem fognak unatkozni, a tavasszal érkező Mortal Kombat előtt még befut a Marvel vs. Capcom 3 is, ami a nagy sikereket elért Street Fighter IV motorját használja majd és összeereszt szinte mindenkit, aki számít a két kiadó felhozatalából. A karakterlistát szép lassan adagolták nekünk, de már tudjuk, hogy sokak kívánsága teljesül majd. Szeretnétek látni egy Ryu vs. Hulk csatát? Vagy Dantét a Vasember ellen? Esetleg Chun Li-t küldenétek Rozsomák vagy a Pókember ellen? Februárban megtehetitek.AC: Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)
Kiadó: Ubisoft
Megjelenés: PC-re tavasszal
A tavalyi év egyik legjobb konzolos játéka hamarosan ellátogat PC-re is. Tesztünkhöz katt ide.Dungeon Siege 3 (PC, PS3, Xbox 360)
Kiadó: Square Enix
Megjelenés: március 25. (???)

A DS3 megjelenési ideje még nincs kőbe vésve, de aki szeretne egy minőségi hack&slash-t a Diablo III előtt, annak érdemes lesz odafigyelnie a címre. A hivatalos oldalon máig csak az díszeleg, hogy 2011, de a külföldi nagy áruházak már egy ideje felpakolták a kínálatukba a játékot, ám kérdés, hogy csak helyfoglalónak, vagy valóban lesz is belőle valami március végén. A játék körül ugyanis elég nagy a csend, valószínűleg csak később jelenik meg. A széria első két részét még a Gas Powered Games fejlesztette és a Microsoft adta ki, de miután a jogok gazdát cseréltek az Obsidian Entertainment (NWN2, Fallout: New Vegas) kezdett el dolgozni rajta a Square Enix vezénylete alatt. Az új epizódban nagyon odafigyelnek a multiplayer kampányra, elvileg ez lesz az egyik legjobb része. Meglátjuk, csak kérdés, hogy mikor.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Sarkadi
2011.01.26. 15:29
Érdekes lista,elég kevés a PC-s felhozatal,bár engem személy szerint csak az AC:Brotherhood valamint a Homefront érdekel PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gezu1025
2011.01.26. 15:41
Valóban elég karcsú a PC, de nem látok ebben a listában olyan játékot amiért könnyeket ontanék, hogy nem jön PC-re

De van 1-2 cím régebbről amit sajnálok, hogy nem jön PC-re pl: RDR...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. KENKILL
2011.01.26. 15:55
Akkor gezu megnyugtatlak hogy az RDR biztosan jönni fog pc-re. Azt még nem tudni hogy pontosan mikor de valószínüleg valamikor tavasszal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gezu1025 KENKI...
2011.01.26. 16:03
A próféta szóljon belőled.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. laczkow
2011.01.26. 17:41
Nem tudom, én kitoltam RDRt Xboxon de szerintem nem annyira nagy szám, bár nekem GTA 4 se tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. polarx
2011.01.26. 18:36
NFS Shift 2-őt még talán meglehetett volna említeni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Magrathea
2011.01.26. 18:41
polarx:
Tettünk róla említést. Amint azt az első bekezdésben közöltük, ez a cikk az Electronic Arts-os összefoglalónkat követi. A Shift az EA kiadásában fog megjelenni, ezért abban a cikkben foglal helyet.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR
2011.01.26. 19:18
Első oldal úgy ahogy van jöhetne, DC Universe 20 éves előfizetéssel.
De csak 1-re lesz elég zsé, LBP vagy KZ, aztán még idő is kéne, meg majd év vége felé még több játékra kell gyűjtögetnem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. neofery
2011.01.26. 20:48
DC Universe is god.Perfect game.At last.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balucsek
2011.01.27. 11:08
A testdive2 trailerébe nagyot üt mikor 1:46 környékén a repülő át megy a fákon
Viszont becsülendő hogy legalább a játék képeit látjuk nem egy külön renderrel készített akármit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Azbizony
2011.01.27. 12:58
A DC Universe Online akkor már megjelent? Mert neke az tetszik nagyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2011.01.27. 17:51
KZ3 gyűjtői előrendelve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Heroes27
2011.01.27. 18:24
A dungen siege ekte diablo 3, de még a mozgások is benne. Maximum a D3-nak szebb lesz a grafikája, meg a körítés. Csak azt is adnák már ki, de szerintem megse élem, hogyha így haladnak tovább azzal is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TökmagosJa...
2011.01.27. 19:35
Shogun Total War 2?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!