iPon Cikkek

Transformers: War for Cybertron – Kezdetek

Dátum | 2010. 07. 05.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

Ha manapság szóba kerül az Activision, mindenkinek egy sátáni kiadó képe jelenik meg a fejében, egy olyan cégé, mely kiérdemelné a „rókabőrgyáros” elnevezést, hiszen az elmúlt években nem arról voltak híresek, hogy új IP-ket karoltak fel, vagy találtak ki. Szerencsére kivétel ezúttal is akadt, hiszen ők adták ki a High Moon Studios legújabb játékát, a Transformers: War for Cybertront. De hiszen a filmek és sorozatok alapján készült játékok szörnyűek! – kiálthattok most fel, de hadd nyugtassak meg mindenkit, a programnak semmi köze az elmúlt években készült Michael Bay-féle Transformers filmekhez. A fejlesztők visszanyúltak a gyökerekhez, és a rajzfilmsorozatot, valamint a képregényt vették alapul. Annyit már elöljáróban elárulhatok, hogy nagyon jól döntöttek a készítők, aminek köszönhetően a Batman: Arkham Asylumot követően ismét készült egy minőségi képregény adaptáció.

Megatron tervei nem nevezhetők túlságosan környezetbarátnak
Cybertron, az otthonunk

A High Moon Studios a sztori kiagyalásakor nem egy korábban már elmesélt történetet dolgozott fel újra, hanem úgy döntöttek, hogy egy olyan időszakot mutatnak be, amivel eddig viszonylag keveset foglalkoztak mind a rajzfilmek, mind a képregények. A játék abban az időben játszódik, amikor az alakváltó robotok (hosszú évekkel Földre érkezésük előtt) még a szülőbolygójukon, Cybertronon éltek. Amint az intro videóból kiderül, sokáig béke honolt a robotok között, ám ennek egy csapásra vége szakadt, amikor a hatalomért küzdő Álcák megtámadták a szabadságot védelmező Autobotokat. A két frakciót a Transformers univerzum két ikonikus figurája, Megatron, illetve Optimus Prime vezeti, de számos más, a rajongók által szeretett karakter is feltűnik a játékban. A történet kicsit sablonosnak tűnhet, és tény, hogy nem ez lesz az év legeredetibb alkotása, de összességében nem lehet rá panaszunk, hiszen egy jól felépített sztorit találtak ki a fejlesztők, melynek során tanúi lehetünk Cybertron pusztulásának és Optimus felemelkedésének.
 

Mindezt a készítők egy külső nézetes shooter képében tárják elénk, mely bár túl sok innovatív ötletet nem tud felvonultatni, az alakváltás képessége feldobja a megszokott játékmenetet. Mivel mindkét oldal kapott egy öt-öt misszióból álló küldetéssorozatot, így a War for Cybertronban az Álcákat és az Autobotokat is irányíthatjuk majd. Első hallásra talán kevésnek tűnhet ez a tíz küldetés, ám 9-10 óráig biztosan elleszünk velük, ami megfelel egy mai átlagos játék hosszának, és ehhez jön még a multi, de ne rohanjunk ennyire előre. Az egyjátékos módban mindig egy három robotból álló osztaggal vágunk neki az aktuális feladatnak, melynek elején eldönthetjük, hogy melyik karaktert szeretnénk irányítani. Idővel minden fontosabb szereplő megfordul a kezünk alatt, például Jetfire, Starscream, Bumblebee, és persze a két vezér is. Minden karakter két fegyvert használhat a játékban, melyeket küldetések közben cserélgetni is lehet, attól függően, hogy miket találunk a pályákon. Ezek mellett alapból rendelkezésünkre áll két speciális képesség is, mint például a láthatatlanság, a támadásra kapott bónusz, vagy az ellenfeleket sebző lökéshullám. A játékmenet nincs túlbonyolítva, lineáris pályákon kell egyik pontból eljutni a másikba, miközben el kell pusztítanunk minden ellenséges, utunkba kerülő robotot. Elakadni nem nagyon lehet, mivel a játék mindig jelzi, hogy merre kell továbbmennünk. Általában minden fejezet végén bele fogunk futni egy boss harcba, melyek során nem egyszer háztömb méretű transformerek ellen kell helyt állnunk.

Minden küldetés előtt három karakter közül választhatunk
Autobotok, guruljunk!

No persze mit érne egy Transformers játék, ha hőseink nem volnának képesek megváltoztatni az alakjukat? Ennek megfelelően nem is maradt ki ez a programból, így az F billentyű megnyomásával egy pillanat alatt felvehetjük másik formánkat, ami természetesen minden alakváltónál más. Van, akivel tankká, mással autóvá vagy épp repülőgéppé változhatunk át. Ilyenkor minden karakter kap egy vagy két új fegyvert, valamint ugyanennyi új képességet is. Az átváltozás legnagyobb előnye talán az, hogy ilyenkor a jobb egérgomb nyomva tartásával turbó fokozatba kapcsolhattunk, melynek segítségével gyorsabban el tudunk mozogni a ránk kilőtt lövedékek elől. Ez különösen a főellenségek ellen jön jól.
 

Ha sikerült végigverekednünk magunkat az egyjátékos módon, belekóstolhatunk az eléggé robosztus multiba is, mely több lehetőséget is kínál számunkra. Mivel manapság nagy divat a kooperatív mód, ez nem maradhatott ki a Transformers-ből sem, elvégre nem véletlenül kell minden küldetést egy háromfős csapattal megcsinálnunk. Az egyjátékos mód minden pályáját végig lehet játszani úgy, hogy a csapat másik két tagját is emberek irányítják, amitől még szórakoztatóbb a játék. Főleg annak köszönhetően, hogy amikor az AI vezérli társainkat, akkor azok néha nem állnak a helyzet magaslatán (bár ez igaz az ellenség robotjaira is). A koop mellett kipróbálhatjuk az Escalation nevű módot is, mely leginkább a Gears of Warban látott Horde módhoz hasonló móka, csak itt az ellenséges robotok újabb és újabb rohamát kell kiállnunk. Emellett játszhatunk (team)deathmatch-et, vagy épp a CTF, az Assault, vagy a Conquest helyi változatát. A multiplayerben válnak igazán hasznossá az egyes robotok képességei, hiszen míg az egyjátékos módban nem sok hasznát vesszük a gyógyításnak és a bónuszt adó aurának, itt kincset érhet.

Éppen egy cserbenhagyásos gázolásra készülünk Optimus Prime-mal
Fémes csillogás

A látványért a már korosodó Unreal Engine 3 felel, de a játék egész jól néz ki vele, főleg az alakváltók modelljei. Érdekes, hogy a fejlesztők érezhetően inkább a rajzfilmek stílusát részesítették előnyben a robotok kinézetének megalkotásánál, és nem napjaink Transformers filmjeit vették alapul. Az már csak hab a tortán, hogy az átalakulás is pont olyan hangeffektet kapott, mint amilyen a sorozatban is volt. A helyszínek részletességére sem lehet panasz, de a változatosság néha hagy némi kívánnivalót maga után. Igaz, nem volt könnyű dolguk a fejlesztőknek, elvégre egy fémből és gépekből álló bolygón nem egyszerű elkerülni a pályák monotonitását. Ugyanakkor maguk a pályák jól néznek ki, különösen a játék vége felé találkozunk remek helyszínekkel.

 

Hangok terén jól vizsgázott a program, bár bevallom én kicsit robotszerűbb beszédhangokra számítottam a transformerek részéről, de összességében így sem volt gond a szinkronnal. Azok a beszélgetések a legjobbak, amikben a robotok egymással diskurálnak a küldetések közben. Nem számítottam rá, hogy robotoktól ilyen poénos beszólásokat hallhatok, és érdekes módon pont a gonoszok, az Álcák részéről voltak viccesebb szövegek. Volt, hogy valamelyik vette a bátorságot, és egy csipkelődő megjegyzést tett Megatronra, aztán persze gyorsan visszakozott, nehogy a vezér ócskavasat csináljon belőle mérgében. Folyamatosan ment a szövegelés a csapattagok között, aminek köszönhetően még hangulatosabbak lettek a küldetések. Erre csak rátett egy lapáttal a zene, ami szintén nem sikerült rosszul. A harcok alatt hallható lüktető ritmusú rockzenénél keresve sem találhattak volna jobbat egy ilyen játékhoz a fejlesztők.

Megatront irányítva az Autobotok hajdani vezérével is megküzdhetünk
A War for Cybertron nem próbálta megreformálni a stílust, és tény, hogy nem tartalmaz túl sok eredeti ötletet, azt azonban el kell ismerni, hogy egy feszes tempójú, élvezetes shootert raktak össze a High Moon Studios munkatársai. A Transformers világa, illetve az alakváltás lehetősége is hozzájárul ahhoz, hogy ne csak a futottak még kategóriában induljon a program, a multi pedig biztosítja, hogy hosszabb időre is ellegyen vele a játékos. Mindehhez az Unreal Engine 3-nak köszönhetően még erőmű sem kell, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a tesztgépen (AMD X2 6000+, 4 GB RAM, ATI HD4830) is nagyszerűen futott a program 1680x1050-es felbontáson, maximális részletesség mellett. Igaz, egyszer-egyszer egy pillanatra megakadt a játék, de nem ez volt a jellemző. Összességében elmondhatjuk, hogy minden idők legjobb Transformers játéka készült el a War for Cybertron képében, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy nem volt túl erős a konkurencia.


Platformok: Xbox 360, Playstation 3, PC
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

39. gezu1025
2010.07.05. 10:29
Ez az ami tipikus. Mivel ez egy nagy cím jól föl kell tolni... Persze multkor a Singularity ami valóban jó játék és többet ér mint 69% le lehet húzni. De ezt a letisztulatlan minden színből 1-2 pixelre odavágott logikátlan unalmas egygombotnyomokmindigmertebbőlállajáték föl kell húzni.... messze nem ér 80%-ot max 70-75-öt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. ThePoweR gezu1...
2010.07.05. 10:42
Amúgy el is szoktad olvasni a tesztet vagy csak a végére lapozol és megnézed hány %?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. nightmare1...
2010.07.05. 10:44
Én csak azt nem vágom, hogy ha ez még azelőtt játszódik, mielőtt a robotok a Földre értek volna, hogy a csudába tudnak repülővé, meg autová változni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. sarakrael
2010.07.05. 11:04
"De hiszen a filmek és sorozatok alapján készült játékok szörnyűek!" Vannak kivételek, de ez a játék nem tartozik hozzájuk.
"Első hallásra talán kevésnek tűnhet ez a tíz küldetés, ám 9-10 óráig biztosan elleszünk velük" Te képes voltál ezzel 9-10 órát eltölteni? Percek óta itt ülök, és egyszerűen nem jut eszembe egy játék sem, ami ennyire monoton és unalmas lett volna.
Egyedül a grafika az, ami szép, de inkább nézek meg egy 3D mark demot háromszor, még az is izgalmasabb élmény lenne.
Szerintem ez az első iponos hozzászólásom, mert nem vagyok egy gyakran kommentelő, de egyszerűen nem tudtam elsiklani amellett, hogy egy ilyen gyászosan rossz játékot 80%ra értékeljetek, főleg hogy előtte úgy lehúztátok a Singularity-t, ami ha nem is egy tökéletes játék, de ennél mindenképpen élvezetesebb.
Nem tudom, hogy gezu elolvasta a cikket vagy sem, de ettől függetlenül még totálisan igaza van abban, hogy ez egy "egygombotnyomokmindigmertebbőlállajáték".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. iceblade
2010.07.05. 11:11
sztem ez lenne az utolsó játék amivel játszanék, ilyen filmutánzatok sosem szoktak akkorát durrani mint bármelyik másik game. inkább singularity mint ez, és fel lehetne nyugodtan cserélni a két pontszámot singularity 80% ez meg 69% és akkor korrekt az értékelés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. ayr
2010.07.05. 11:19
Érdekes! Én végigtoltam ezt a gémet és tetszett,80-at simán megér. A singularityhez (ami szerintem is szar)meg kár hasonlítani, egész más stílus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. ayr
2010.07.05. 11:21
iceblade
Gondolom nem nagyon olvasgattál a játékról, ugyanis semmi köze a filmekhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. nedcoleman
2010.07.05. 11:23
Jó kis shooter ez. Van benne pár ügyes megoldás és ahogyan dragon83 írta, próbálták fokozni a készítők a hangulatot - pl. poenos párbeszédekkel /// vagyis elkerülni a monoton játék érzetét is/// Már bocs de egy Quake-nél sem kell sokat gondolkodni csak lőni és a viszontlátásra. Itt is ez van de nagyvéletlen még kerettörténetet is kapott az egész. Üres délutánokon ha épp arra van ideje az embernek és offol éppen akkor igenis jól el lehet csorgati a nyálat transformerékre. Az értékelés jó és korrekt cikket írt dragon83. A Singularity az meg említésre sem méltó. S szerintem nem kellene összehasonlítani, hogy mire mennyit adtak. Ha így nézzük akkor egy NFS: Shift értékelését is összehasonlíthanánk egy Left 4 Dead-el... de miértis?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Szaby59
2010.07.05. 11:26
@gezu1025: Nekem is ez jutott eszembe, játszottam ezzel a "játékkal" és felfoghatatlan, hogy értékelhették ezt jobbra, mint a Singularity-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. iceblade
2010.07.05. 11:29
singularity egyáltalán nem szar és nem hasonlítom hozzá csak azt írtam hogy az értékelése nem volt megfelelő. másrészt meg miért ne lenne köze a filmhez? hiszen a filmből van az összes robot nem csak úgy hasra ütésből lettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. ayr
2010.07.05. 11:36

Mert a transformereket a film kapcsán találták ki? ((:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. ViTaZi
2010.07.05. 11:56
@iceblade:
Singularity nem xar csak messze van a jóhoz Transformers filmhez pedig nem sok köze. A filmbe fele ennyi robot sincs mint a játékban. És a történet is egész másról szól.

@nighmare13:
"Én csak azt nem vágom, hogy ha ez még azelőtt játszódik, mielőtt a robotok a Földre értek volna, hogy a csudába tudnak repülővé, meg autová változni?"
Ha játszottál volna a játékkal látnád h nem olyanokká transformálodnak mint a filmben hanem az eredeti transform alakjukat használják. Meg miért ne tudtak volna előte átalakulni?...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. iceblade
2010.07.05. 12:00
ha megnézed a singularity hozzászólásokat nagyon sokan dicsérik a játékot, és sztem is nagyon jó és nem ilyen uncsi mint ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Zoe01
2010.07.05. 12:14
Ehh, látom már megint csak a százalékot nézik egyesek. EMBEREK, tessék elolvasni a cikket is, aztán utána kommentelni!

"hiszen a filmből van az összes robot nem csak úgy hasra ütésből lettek" - ÖÖÖ, a Transformers univerzumát már jóval a filmek előtt "létrehozták." Ennek a játéknak SEMMI köze a filmekhez.

Meg különben is, mi van itt? Most mindenki idejött bőgni, mert igazságtalannak érezte a Singularity értékelését? MI köze van ennek a játéknak ahhoz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Szaby59
2010.07.05. 12:40
Az értékeléseket hasonlítottuk össze, csupán ennyi köze van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Zelbacsi
2010.07.05. 12:43
Hát be ne sz***jak már rajtatok!! D

Egy: Nem tudom kinek tűnt föl az ócsárlók közül, de ezt a cikket dragon83, a másikat, amit annyit emleget a nagyérdemű, meg Choco írta. Mégis mi a ******-t hasonlítgatjátok már két különböző ember két különböző véleményét két különböző játékról?

Kettő: Látszik is a cikkből, hogy dragon83 szereti Transformers, szóval persze, hogy egy kis + százalékot ér egy olyan játék, ami egy, a cikkíró által szeretett témát dolgoz fel, ha az a játék történetesen nem förtelmesen gagyi.

@nighmare13:
A képregény, és a rajzfilm szerint is volt nekik a saját bolygójukon is jármű alakjuk, csak nem olyan, mint amilyet a földön kaptak. Ezt szokták "cybertron mode"-nak is emlegetni, mióta van nekik "földi" módjuk is.

Ennek ellenére, aki nem ért egyet az értékeléssel, és ezt képes volt kultúrált formában közölni (mert olyan is akadt), azzal semmi baj nincs, de a többiek szégyelljék magukat. (Igen, pont, mint ahogy az öreg bácsikák szokták nektek mondogatni. Szégyelljétek magatokat.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Szaby59
2010.07.05. 12:51
Erről van szó, ha valamit szeretsz +%, de ha valamit nem akkor -.
Mellesleg a singularity-s cikknél ponthogy más játékokhoz van hasonlítva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. bmakszim
2010.07.05. 13:02
Én a filmek előtt nem is hallottam a transformersről, de a mozikat imádtam. Az első movie után kijött játék elég szánalmas volt, azért is vártam ezt nagyon, de az a helyzet el sem jutottam odáig, hogy eldöntsem tetszik e, vagy sem. Nem tom ti hogy vagytok vele, de engem rohadtul idegesít ez az új mánia, hogy TPS játékokban kirakják a képernyő szélére az éppen irányítandó szereplőt. Ezért nem bírtam játszani a Resident Evil 5-tel sem. Egyszerűen nem látom mi van bal oldalt, legalább akkor mutatná távolabbról a kamera, de olyan marha közel van, hogy szélen semmit nem látni!
Na csak ennyit szerettem volna hozzátenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Blade0012
2010.07.05. 13:03
Az értékeléssel semmi baj sincs, a játék bőven megérdemli a 80-at, sőt. Mióta bejelentették erre várok, mindig is imádtam a Transformers univerzumot (mármint nem a Bay-féle két szarkupacot), a High Moonnál pedig olyan hihetetlen jól megfogták az egész hangulatát, hogy szájtátás volt végig. Ugyan a történet nem épp oscar díjas, és coop-ban játszva az igazi (az AI általában semmit sem ér), de valami fantasztikus élmény, nem beszélve arról, hogy a látvány pazar, néha egész meglepően részletes és kidolgozott, pedig multiplatform cucc, a framerate pedig stabil (ps3) . A multi egyszerűen letehetetlen, a Mafia 2-ig más játék szóba se jöhet nálam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. nedcoleman
2010.07.05. 13:28
Még nem próbáltam a WFC multit, naon kíváncsi vagyok... Bár már láttam pár gameplay-t az aranyos volt. Mégvalami. A Singularity azért van más játékokhoz hasonlítva, mert az egész Singularity más játékokból (FPS) van összerakva. Egy kicsi ebből, egy kicsi abból és kész a finom pogi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. dongo84
2010.07.05. 13:37
Gratula a cikkhez. Teljes mértékben egyet értek vele és jogos a 80% is.
A látvány lehengerlő számomra (mint TF rajongó) és végre van egy stúdió aki nem veszi semmibe a rajongókat hanem hű marad ehhez az univerzumhoz. Bár én kicsivel több Autobotot és Álcát is elviseltem volna, ugye van miből válogatni. Remélem a játék sikeres lesz a kasszáknál is és lesz folytatás ami már mindenki igényét kielégíti majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Jewchanka
2010.07.05. 13:45
"Mellesleg a singularity-s cikknél ponthogy más játékokhoz van hasonlítva..."

A Singularityben semmi egyediség nincs,végig csak a Half Life 2 és a Bioshock-al találkoztam benne szóval lehet mihez hasonlítgatni,amúgy max egy hétvégés játék volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. ThePoweR
2010.07.05. 13:51
Jewchanka: Meg egy kis TimeShift nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Jewchanka
2010.07.05. 14:16
Azzal nem játszottam,de nem kizárt,hogy az is van benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Humbuk
2010.07.05. 14:19
Skacok nem értem én ezt a vitát!
IZLÉSEK ÉS POFONOK! Nem hiszem el, hogy tényleg akad pár mamlasz aki a singularity miatt sírdogál ennél a cikknél! Kérem azért lehet a singularity-nél kommentelni, hogy oda tessék beírni a véleményeket, és ne ide! Ha próbáltad a game-t akkor tessék ideírni a tapasztalatokat és észrevételeket!! Nem dobálózni a szavakkal! Érveket!!!

Ahogy Zelbácsi is mondta, mindezt lehet kultúrált formában is közölni!

Mellesleg attól hogy valaki a vanília fagyit szereti és nem a csokit, attól még egyik sem lesz szar! Tessék felnőni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szaby59
2010.07.05. 17:42
"A Singularityben semmi egyediség nincs,végig csak a Half Life 2 és a Bioshock-al találkoztam benne szóval lehet mihez hasonlítgatni,amúgy max egy hétvégés játék volt."

Bírom ezt a hülyeséget, egy ember kitalálta a többi meg szajkózza utána, ennyi erővel minden játékot le lehetne nézni, mert már mindent láttunk.
Mellesleg legalább egy normális játék...
Ez max a TF fanoknak elég, az előző játékok is siralmasak voltak, ez tényleg jobb egy fokkal, de korántsem annyira jó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. sleepingdr...
2010.07.05. 19:43
Én speciel örülök, hogy vannak játéktesztek, meg értékelések, de nem a százalék miatt, hanem a cikket olvasva eldöntöm: kipróbálom-e vagy nem. A százalékot meg majd én adom magamnak kipróbálás után.

Arra kiváncsi lennék, hogy az itt siránkozók közül van-e 1%, aki az általa dicsért játékát pl. megvette-e... A 99% meg ugye "kapta" ingyen. És most az ajándék lónak mi is van a fogával? Olyan stúdiókat szidunk jó magyar módra, akiknek a munkáját ingyen élvezzük. És még a másikat is jól leoltjuk! Éljen a civilizáció!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Richard83
2010.07.05. 20:45
off:
azért szerintem van a Singularity-be egyedi dolog pl. az időben való visszamenés, melyik játékba volt ilyen forméban hogy a tárgyakat visszalehet állítani eredeti formályukba vagy epp szétroncsolni? És azért valljuk be elég ütős jelenet amikor kirántsuk az elsülyedt komp hajót és rádobja a vízre a halak meg ott ficánkolnak előttünk.Elég hatásos jelenet volt. Na de kipróbálom ezt is és véleményt fogok írni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. iceblade
2010.07.05. 21:19
Amúgy hogy jön ide hogy ki veszi meg a játékot és ki nem? Szerinted Magyarországon mindenkinek van pénze tízezreket kiadni játékokra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sleepingdr...
2010.07.05. 21:31
iceblade: -OFF- Nem azt mondom, hogy mindenki vegye meg (persze, ez nem pártolása a wareznak, csak életszerűtlen lenne, ha mindenki megvenné) de nem kell mindent fikázni. Mintha a lopott TV garanciája felől érdeklődnél... Aki megveszi, annak van joga rinyálni, hogy a pénzéért nem kapott minőséget. Pont ezért van az értékelés. A cikk szubjektív. Mint minden cikk a világon!

Akinek nem tetszik a cikk meg a %, az ne olvassa, vagy csináljon magának egy oldalt, ahol a game 100%... Csak ennyi. Nekem az az elvem, hogy ha valamivel nem értek egyet, attól még nem szar mindenki rajtam kívül. Lehet vélemény, érdemes összevetni a tapasztalatokat, de kúltúra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. patrik2991
2010.07.05. 22:12
Hát ez a játék különösebben nekem sem tetszett, még nem túl sokat játszottam vele, de a cikket olvasva, hogy manapság 9-10 óra játékidő bőven elég... hááát nagyon nem szerintem, bár 1 ilyen típusú játékhoz igen, különben nem lenne ember aki végigjátszaná. A %-ot ezesetben énis sokallom, valahogy nagyon nem vagyok vele kibékülve. Meg még az nem tetszik, hogy "Pro: -Transformers!" ennyi erővel minden játéknak lehetne pro, hogy megjelent, no mind1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szaby59
2010.07.05. 22:44
"Akinek nem tetszik a cikk meg a %, az ne olvassa, vagy csináljon magának egy oldalt, ahol a game 100%..."
Egy értékeléstől azt várom el, hogy jogos legyen.
A Singularity-nál a hozzászólók 99%-ka jobbra értékelte, akkor kiben is van a hiba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gatee
2010.07.05. 23:22
Nem 1 über brutál game, mész és lövöldözöl, el lehet vele lenni de ennyi, semmi extra nincs benne, az eddigi transformerses szánalom játékoknál mindenképp jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dragon83
2010.07.06. 00:06
Patrik2991, nem azt mondtam, hogy bőven elég a 9-10 óra, hanem hogy manapság (sajnos) ennyi az átlagos játékidő egy akciójátéknál. A Transformers! pro meg azt akarja jelenteni, hogy pozitívum, hogy végre csináltak egy normális játékot ebben a témában, ami mellesleg jó is.

Amúgy nem értem, hogy néhányaknak miért baj az, hogy ez egy "egy gombot nyomok, megyek oszt lövök" játék. Kell ilyen is. Ez olyan, mintha a Doomot fikáznánk, vagy a Modern Warfare-t, mert abban is csak megyünk előre aztán lövünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ayr
2010.07.06. 10:52
Mikor akadunk már le a singularityről egy TFWFC topikban? Szánalom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Arokh
2010.07.06. 13:59
A Transformers fanok számára szerintem jó szórakozást nyújt, hiszen végre kaptak egy - a többihez képest - jó Transformers játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kuraudo
2010.07.06. 14:10
Szeretem az új filmekben szereplő dizájnt is, de ez a jó öreg G1 Transformers a best.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Blizz93
2010.07.12. 10:21
Szerintem a játék el lett baszva
Utolsó küldetés az Autobotok-nál bugos...
Fő boss folyton téged targetol... így 1 kicsit nehgéz megölni még easyn is
remélem ezt bugot kijavítják...
Multi player mod 1cdkey = 4player
Jól lelett korlátoztva
De azért vicces, hogy könnyebb haverokkal végigtolni a játékot ezt az 1et mondhatom pozitívnak mert az MI 1kicsit butaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hcsa
2010.11.06. 19:50
Nekem nem jött be. Buta, gonosz játék. Kuka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!