iPon Cikkek

Vanquish - Háború kettő pont nulla

Dátum | 2010. 10. 25.
Szerző | Lawrence_Benson
Csoport | JÁTÉK

Túlnépesedés, energiaválság, háborúk. A nem is oly távoli jövőben valóra válnak az emberiség legsötétebb jóslatai, kihasználtuk a bolygót, és lassan magunkat sem tudjuk eltartani. A kilátástalanság lassan felemészt mindent, az Egyesült Államok azonban kifejlesztett egy olyan technológiát, mely bőséges energiaforrásként szolgál a százmilliárd főt is átlépő földi lakosságnak. Az űrbe telepített naperőművek beváltak, gyors felemelkedés vette kezdetét, a sikert pedig csak egy dolog árnyékolja be, az irigység. Az USA a világ első számú energiaszolgáltatójává vált, Oroszország meg nem nagyhatalom többé, olyan kiszolgáltatott lett, mint bármelyik más nemzet a világon. Az ő dollármillióikból gazdagodik a nyugat, és míg a tengeren túl sorra épülnek a hófehér felhőkarcolók, addig a keletiek csak a kezüket tördelik, nem is kell hozzá sok idő, hogy hatalmas forradalom törjön ki.

Kemény idők, kemény arcok
Moszkvát szélsőségesek szállták meg, átvették a hatalmat, és elkezdték szervezni az Egyesült Államok elleni támadást. Az invázió első lépése az űrközpont elfoglalása volt, a második pedig San Francisco teljes megsemmisítése. Azt a sugarat használják, mellyel az erőmű a Földre juttatja az előállított energiát, egyetlen lövés kellett csak, és porig rombolták a várost, következő célpontként pedig már ki is nézték New Yorkot. Természetesen az ellentámadás nem várat magára, a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) csapata az elnöknő parancsára már meg is érkezett az űrállomásra, a Bravo Team tagjaként a feladatunk pedig nem más, mint visszafoglalni a bázist, megmenteni a híres tudóst, Dr. Francis Candidet, és elkapni az orosz támadást vezető Victor Zaitsevet. Nem lesz könnyű. Az ellenség gyilkos robotserege mindent ellenőrzés alatt tart, több ezren vannak, és nem ismerik azt a szót, hogy kegyelem, de mi sem most jöttünk az akadémiáról. Hősünk, Sam Gideon képzett tengerészgyalogos, az Augmented Reaction Suit nevű, különleges ruhája pedig a legmodernebb technológiával gondoskodik arról, hogy ne legyen ellenfelünk a csatamezőn.

ARS: a kényelem másodlagos
A ruha ellenáll a lövéseknek, a beépített rakétái segítségével pedig olyan sebesen száguldhatunk, mintha korcsolya lenne a lábunk helyén. Egy gombnyomás, és máris ott termünk az ellenfél háta mögött, villámgyorsan lehet vele irányt váltani, a legtöbben követni sem tudnak minket, nemhogy elkapni. De ez még semmi. A BLADE nevű, folyamatosan fejleszthető, különleges eszközünk képes bármilyen fegyverré átalakulni, csak beszkenneljük az ellenség stukkerét, és az máris ott van a kezünkben, s amit hősünk sosem hagyna otthon, az egy dobozra való, a kedvenc cigarettájából. Jóképű, fiatal, tehetséges, füstös, döglenek is utána a nők!

A Vanquish egy pörgős adrenalinbomba lett, melyben sosincs megállás. Folyamatosan történik valami, állandó a tűzharc, nyomulnunk kell előre, és irtani a vörös robotokat, ahogyan csak tudjuk, a fedezékek pedig legalább akkora szerepet kaptak, mint a fegyverek. Nem szabad lerohanni az ellenséget, a páncélunk energiája ugyanis nem tart örökké, meg kell bújnunk, lesből támadni, hadd lőjék csak a betont, abból baj nem lehet. Persze az inváziót az oroszok sem bízták a véletlenre, a sorozatgyártású gyalogos katonáik mellett bevetnek ellenünk repülő egységeket, óriás robotpókokat, és izmosabb vasszörnyeket is, míg a seregüket mobil pajzsként működő, önjáró kis transformerekkel védik. Eposzi küzdelmekben lehet tehát részünk, igazi sci-fit kapunk, azok közül is az egyik legizgalmasabbat.

Nem sok minden marad épen, az biztos!
A kalandok során nem vagyunk egyedül. Egy csapat katonával a háta mögött elkísér minket az amerikai tengerészgyalogság veterán parancsnoka, Robert Burns ezredes is, aki hatalmas, forgócsövű gépfegyverével csak úgy tizedeli a megszállókat, illetve virtuálisan velünk van Elena Ivanova is, aki háttértámogatást nyújt az akciókhoz. Egy sötét szobából irányít minket, mondja, hogy merre kell mennünk, mire figyeljünk, illetve kinyitja nekünk az ajtókat is, hogy tényleg semmi ne állhasson az utunkba. Gyönyörű nő. Huszonhét éves, olyan holografikus számítógépe van, amit eddig csak a Különvéleményben láttunk, munkaruházatának pedig elengedhetetlen darabja az a sokat sejtető, de mégis mindent eltakaró miniszoknya, mely alá a játék kamerája is nem egyszer megpróbál bekukkantani, több-kevesebb sikerrel.

Szép darab vagy, de ne is álmodj.
A játékmenet olyan, mintha a Gears of War legjobb részeit kereszteztük volna az Armored Core pörgős akciójeleneteivel, és a Lost Planet óriás főszörnyeivel. Egyszerűen fantasztikus. A ruhánk speciális képességei remek szolgálatot nyújtanak, csak úgy kapkodjuk a szemünket, amikor bekapcsoljuk a sugárhajtást, a legjobb pedig, hogy közben még lőni is lehet. Vadul csúszunk előre, a golyók centikre szállnak el a fejünk mellett, amikor viszont meghúzzuk a ravaszt, az idő lelassul, mi pedig egyenként szedhetjük le az összes támadót, esélyt sem adva nekik. Aki szereti a japán sci-fiket, az imádni fogja a Vanquisht is, nincsen benne semmi bárgyú mellébeszélés, csak a harc, mely minden korábbinál nagyobb erővel csap le ránk.

Az élmény eszméletlen jó. Az átvezető részekben van dráma, akció, és humor is, a történet elején például maga az ezredes támad ránk, a harc után pedig kiderül, hogy nem áruló, ahogyan azt elsőre gondoltuk, hanem csak minket tesztelt, illetve a cigit akarta kiverni a szánkból, utálja ugyanis, ha a fedélzeten dohányoznak. Ezt követően megkezdődik a bázis visszafoglalása, az űrhajónkat tűz alá veszik, mi fejvesztve rohanunk a mentőkabinokhoz, közben minden robban fel körülöttünk, a légnyomás kiviszi a folyosón tárolt dobozokat, de sikerül megmenekülni, és megússzuk azt is, hogy ránk zuhanjon az a több ezer tonnás, kisváros méretű ócskavas, amivel érkeztünk. Durva dolgok ezek, de a legjobb részek csak ez után következnek!

Feje tetejére áll a világ
Nem tudunk rosszat mondani látvány terén sem, a Vanquish mind technikailag, mind design tekintetében nagyszerű lett. A helyszíneket és a szereplőket a Neo-Human Casshern című anime ihlette, a főhős ezüstfehér páncélja remekül sikerült, az űrállomáson pedig mindent világos fémburkolat borít, mintha ezer évet ugranánk előre az időben. A grafikáról a Platinum Games saját motorja gondoskodik, ugyanaz, mely a Bayonettát is hajtotta (csak már a PS3-as változat is gyönyörű), míg a fizikáról a Havok gondoskodik. A játéknak a hangok terén viszont van mit javulnia, a háttérben szóló j-techno elég idegesítő lett, olyan mintha egy játéktermi akciót nyomnánk, és maga a történet is elveszti miatta a romantikáját, bár ha belegondolunk, az amerikai-orosz konfliktus sem esélyes az irodalmi Nobel-díjra. A vörös csillagot hordó gonosz, hatalomittas vezér, és a fiatal amerikai csatáját láttuk már ezerszer, csak a körítés új egyedül, minden más a régi recept szerint készült.

Őrület, ami itt folyik
A Vanquish szavatosság tekintetében jól helyt áll. A végigjátszás kemény akciódózist nyújt, remek minden perce, de csak akkor, ha bírjuk a pörgést, máskülönben villogó szemmel fogunk elterülni a kanapén. Ha viszont végeztünk a történettel, akkor egészen biztos, hogy egy teljesen új élménnyel leszünk gazdagabbak, a sztori kipörgetése után pedig nem szabad megválni a lemeztől, elérhetővé válik ugyanis egy lehetetlen nehézségi fokozat, mely egészen biztos, hogy hamarosan sok izzasztó órát fog nekünk okozni.

Rengeteg szép szót kapott tőlünk a játék, a siker viszont nem egy kezdő csapat véletlen ráérzésének köszönhető, a Vanquish mögött ugyanis az a Shinji Mikami áll, aki több híres játéksorozattal is gazdagított már minket. A nevéhez köthető a Resident Evil sorozat megalkotása, továbbá a Dino Crisis, a Devil May Cry, a Viewtiful Joe, a Killer7 és a God Hand címek elkészülte is, de még most sem pihen, aktívan részt vesz ugyanis az Electronic Arts és a Grasshopper Interactive közös projektjében, a Shadows of the Damnedben.

Még visszatérek...
A Vanquish összességében egy nagyon eltalált, kőkemény akciójáték lett, szuper rendezéssel, csodaszép grafikával, és tiszta szívvel élvezhető játékmenettel. Az állandó darálás persze egy kicsit monotonnak tűnhet, és a cselekmény se valami eredeti, de mindezt olyan körítésben, és annyira profi megvalósításban kapjuk, hogy megszédít minket a játék, szerelem ez, édes szerelem. Ha odavagy a japán sci-fi stílusért, bátran nyúlj bele a pénztárcába, nem fogsz csalódni!


Platformok: Playstation 3, Xbox 360
Tesztelt platform: Xbox 360

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

41. myckie2
2010.10.25. 15:26
oh hogy szakadna rá a mennyezet.... pc-re unalmas gagyi játékok jönnek amit élveznék az nem mindjárt sírok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. nedcoleman
2010.10.25. 15:38
őő
kérhetem pécére ugyanezt?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. micu13
2010.10.25. 15:57
öö
nem Sírjatok csak utánna, ahogy szoktatok

Hatalmas játék, rég játszottam ilyen szórakoztató játékkal.A csúszkálás nagyon jó, főleg mikor a főellenségek lába alatt lehet átcsúszni és lassítva lőni a lába közé 10/9
-rövid sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. myckie2
2010.10.25. 16:09
micu te nagyon eggyüttérző vagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Steve1207
2010.10.25. 16:36
Már írtam máshol, de a mai alsó-középkategóriás vga árából könnyedén vásárolható használt konzol (középkategóriás árban pedig új is). Ennyit simán megér, játékélmény és kényelem szempontjából is sokkal jobb, mint billentyűzettel és egérrel az asztalnál ücsörögni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Szefmester
2010.10.25. 17:58
Oké a vga árából megvan a konzol.. még ha aljas is leszek és illegálkodva szerzem be akkor is kell mellé egy jobbfajta fullHD tv.. ha esetleg nincs de van olyan monitorod akkor még majdnem oké, de akkor meg nem tudod használni közben a pc-t...

Gondolkozom már egyre inkább egy ps3 megvételében. Ha másképp nem megy akko az lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. videofan70
2010.10.25. 18:00
Ez aztán a játék emberek!Ebben aztán van pörgés!A gears of war 2 óta nem jött be játék annyira mint ez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. myckie2
2010.10.25. 18:02
Én is vettem volna már xboxot/ps3-at de sajnos full hd tv-re nincs pénzem és ha írnak msn-en vagy beszélgetni akarok akkor nem fogok rohangálni ez a bajom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Steve1207
2010.10.25. 18:19
Csak egy javaslat volt, mindenki saját belátása szerint dönt
Nekem monitorra van kötve a konzol, meg a gép is. Ha meg a gép kell átnyomod a monitort és kész (átalakítók meg hasonlók mindenről-mindenre vannak már amivel meglehet oldani az összekötést). De ez a legköltséghatékonyabb megoldás, nem muszáj oda a tv. A gép meg elvan egy integrált vagy kisebb vga-val is.
Viszont nem offolom a topicot tovább, ez nem a játékhoz tartozik elvégre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. vzsryl Szefm...
2010.10.25. 18:22
Lehet rosszul tudom, de a konzolos játékok max. 720p körüli felbontásokkal szoktak rendelkezni, tehát felesleges a Full HD tv. De ha tévedek, nyugodtan javítsatok ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. ThePoweR vzsry...
2010.10.25. 18:30
Azt hiszem játéka válogatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. hcsa
2010.10.25. 18:42
Én meg egyszerűen már lassú vagyok ezekhez. Meg aztán (lehet, hogy ezért, talán más miatt) de egy ideje nem is érdekelnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Blade0012
2010.10.25. 19:27
"max. 720p körüli felbontásokkal szoktak rendelkezni, tehát felesleges a Full HD tv"

a felbontást tekintve tényleg felesleges, de a nagyobb tv-k már egytől-egyig ismerik az 1080p-t, és az esetek többségében a tv-től való távolság dönt

Mellesleg a cikk jó, de a Bayonetta semmivel sem volt csúnyább ps3-on, csak épp a sebességet felezték meg (ha jól emlékszem a kevés időre fogták és nem tudták rendesen portolni - a vanquish vezető platformja már ps lett, hogy ezt elkerüljék)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. RichardAud...
2010.10.25. 19:32
Japánban ennyire konzoluralom van, hogy jó játékot pc-re már ki sem adnak? Igaz, mit nekik PC, ott van a PS3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Noble
2010.10.25. 19:35
Jövő hónapban nekem is lesz PS3-am és a monitorra fogom kötni mert van rajta HDMI kimenet és akkor nem kell hozzá DVI-HDMI átalakító.A monitoron lévő Source gombbal pedig egyszerűen váltogatható a két eszköz.Egyébként elég sok játék van már full HD-ban PS3-on de lehet, hogy csak a Bluray meghajtó miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Blade0012
2010.10.25. 19:54
"Egyébként elég sok játék van már full HD-ban PS3-on"

uhh...mondanál egyet? (psn cuccok és sacred 2 nem ér)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Elvisz
2010.10.25. 20:30
A cikkböl szerintem kimaradt hogy a hangok,háttérzene és szinkronok elég gyengusra sikerültek.
Meg hogy se multi se co-op lehetőség benne.
Néha meg az AItársak elég látáskárosultak mert nem találnak el egy ellenfelet sehogy.
De mondjuk ez csak apro kritika. Ez a játék tényleg hentelésröl szol, és abban nagyon jo! pörgös játék, csak ajánlani tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. LbR
2010.10.25. 21:39
Kipróbáltam a játékot, sajnos csak a demo részét, de nagyon jó, igazi hentelős, pörgős, robos játék nekem nagyon bejön. De én személy szerint nem adnék ki 12000Ft-ot egy olyan játékért ami mindössze egy egyszerű "single kampány-t" tartalmaz, ha legalább egy minimális multis résszel megtoldották volna akkor vétel gyanús lett volna de így majd csak ha lement az ára. De egyébként minden %-ot megérdemel a játék. =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. nedcoleman
2010.10.25. 22:02
őő

Köszi, sírok is pécés fejjel.
Volt minden eddigi megjelent konzolom ps2-ig. Szó szerint minden.
De bajban vagyok. Van egy ultranulla tévém, mert nem nézek rajta sz*rtse, miert nincsmit csak jófilmet havan.
De egy ps3 megérdemel egy okos felbontást nem?!
Scart csatlakozó van a tv-n és nemtöbb, szóval nem mai a srác. Megéri erre rádugni ps3-mat? nem kéne mellé übertévé még? Mert akkor más a leányzó fekvése egyből, hiszen tv + ps3 és az egyből nem 60E pénz ugye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. tszaboo
2010.10.25. 22:08
nem mondod hogy score számláló megy a játék alatt? mi ez, a 90-es évek amikor a játékteremben játszunk, és az a lényeg kinek nagyobb a pontja?

különben is, hol van már a new vegas teszt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. nedcoleman
2010.10.25. 22:08
OFF:

Végülis - pár napja volt a születésnapom - akkor nézzünk is gyorsban konzolt. PS3-at, mert azért az jóaz, meg igazából akkor tudom, hogy off de a Heavy Rain is kell....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Noble
2010.10.25. 22:28
Blade0012l Midnight Club Los Angeles,GT5 Prologue,Bioshock 1,2,Darkness,Cod MW1,2
Ridge Racer 7,Ferrari Challenge Trofeo Pirelli, Supercar Challenge ezt a szimek és az fps stílusúak között találtamde a legtöbb tényleg csak 720p-s(ami nem nagy tragédia)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. danikollar
2010.10.25. 22:56
De azért a skálázásuk az nem rossz, mármint a konzoloknak, sőt a mostani TV-ké is jó. Nekem állandó 1080p-re van állítva. A God of War 3 is csak 720p, de mikor megláttam leesett az állam a látványtól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Svindler
2010.10.26. 04:41
nedcoleman: a HR kell bizony SD felbontású TV-re szerintem ne dugj mostani konzolokat, akkor már inkább monitorra ha van rajta elég bemenet és rendesen kezeli a 720p-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. krisztianb... Steve...
2010.10.26. 09:32
OFF

"játékélmény és kényelem szempontjából is sokkal jobb, mint billentyűzettel és egérrel az asztalnál ücsörögni."


ON
egy újabb játék, ami miatt továbbra sem veszek konzolt

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. videofan70
2010.10.26. 09:50
A cikk nem tesz említést a stáblistáról a játék végén.Ami nagyon ötletes.A készítők képei jönnek felénk mint a meteoridok.Ki kell őket lőni nagyon komoly!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Gundam00
2010.10.26. 10:11
Szefmester - 2010-10-25 17:58:336
Oké a vga árából megvan a konzol.. még ha aljas is leszek és illegálkodva szerzem be akkor is kell mellé egy jobbfajta fullHD tv.. ha esetleg nincs de van olyan monitorod akkor még majdnem oké, de akkor meg nem tudod használni közben a pc-t...

ez így nem igaz mert : épp szedsz le egy 720P s filmet mondjuk 7-8GB-set a pc-vel s átváltod a moncát XBOX-jelére azt anyi és míg töltesz addig játszol a gaméval! szal ennyi szerintem

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Gundam00
2010.10.26. 10:15
EGYRE TÖBB JÁTÉK JÖN KI AMIRE FÁLY A FOGAM DE PC-N NEM JELENIK MEG SZAL ERŐSEN GONDOLKODOM A BOX-ON - 24" hd MONCÁM VAN SZAL SIMÁN ELMEGY RAJTA!
bOX-OT AKAROK!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. krisztianb... Gunda...
2010.10.26. 10:23
inkább azon gondolkodj erősen, hogy mire való a caps lock a billenytűzeteden
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kiskoller
2010.10.26. 12:10
amugy lassan a boxos gammák is müködni fognak pécével, emulálással nem? hisz egy mai confighoz képest egy box a számológéppel egyenlő, ellenben többé kevésbé PC-s hardverrel meg szabványos processzorkkal van összerakva, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. danikollar
2010.10.26. 12:46
kiskoller, látom te is értesz hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Blade0012
2010.10.26. 14:56
Noble: amiket felsoroltál egyik sem 1080p-ben renderel (az MW pl a 720p-t sem éri el)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. shaddam
2010.10.26. 15:23
A PSN demó alapján nem az én stílusom a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. krisztianb... kisko...
2010.10.26. 15:27
kiskoller: az emuláláshoz igen komoly többlet vas szükséges. nem vágom, mert sosem érdekelt, de lehet, hogy van már működő (értsd: élvezetesen játszható) xbox emu, mivel hogy ps2 esetén már működik! de ez csak xbox, nem xbox360.

nálam 4*3 Ghz-en, 4890Toxiccal és 4 giga rammal pl a Tekken 4 simán játszható, meg még 1-2 Mortal, ezek miatt tettem fel az emut. De a 3. generációs konzolok sikeres emulálásától még igen-igen messze járunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Noble
2010.10.26. 19:14
Blade0012: ezeket csak egy konzolos bolt oldaláról lestem le csak abból gondoltam,hogy támogatja a full HD felbontást. Annyira nem értek még hozzá hisz csak jövő hónapban veszem a PS 3-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Blade0012
2010.10.26. 19:18
esetleg 1080p-ig felskálázza ami kb semmit nem ér, de hogy nem kapsz natív fullhd képet az teljesen biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smith166
2010.10.27. 07:49
hu basszus van ám szinvonal itt

A bluray csak adattárolásra szolgál, és nincs köze a lemezen lévő tartalomhoz. Nem attól lesz egy játék hd...

Gundam: neked meg nem csak a caps lockon kéne gondolkodni hanem helyesírási szótáron is.

A konzol minden monitoron elmegy, még junoszty TV-n is. (fiatal suhancok azt se tudják mi az...)

Még a régebbi konzolok (PS2, XBOX classic) emulálása sem teljeskörű, nemhogy a 3rd gen konzoloké. Az X360 számológép a mai PC-hez képest.... LOL.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smith166
2010.10.27. 07:51
Esetleg érdekel valakit egy PS3? Van egy eladó, teljesen új, ki sem volt bontva. Slim 120 GB
3.41 firmware
JailBreak USB

ZSÍR ÚJ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2010.10.27. 09:02
azt sejtettem h komolny többletre van szükség, de arra gondoltam, hogy az Xbox360 hardverelemei nem térnek el sok tekintetben egy PC hardvereitől nem? azt jól tudom hogy a ps3nak teljesen más felépítésü procija van, de mivel a boxot az MS csinálja, így annak emulálása könnyebb lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. perempe
2010.10.27. 11:11
"Visszajövök!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smith166
2010.10.27. 19:45
kiskoller: 3 magos CUSTOM PowerPC a processzor és egy CUSTOM ATI GPU van mellé. Azért ez jelentősen eltér attól amit mai user szemmel PC-nek tekinthetünk. (Intel és AMD és asszem kb. kifújt...)

Hogy a többi részéről már ne is szóljunk, a dashboard, a spéci filesystem, a profilok kezelése, stb.stb. Egy emulátorhoz meg kell valami BIOS szerű dolog is, amit még fel sem törtek, nemhogy kiszednék és egy olyan hardveren futtatnák ami csak emulálva van.

Továbbmenve a CPU key egyedi minden gépben és a NAND-ban el van kódolva a szoftver nagyrésze azzal a CPU key-jel ami a processzorban van. Hogy azt már ne is említsem hogy van egy DVD key is ami szintén el van kódolva a NAND-ban, és egyeznie kell azzal ami pedig a DVD olvasó firmware-jében van. Szóval szerintem ha ezt a környezetet valaki le tudja emulálni, az minimum egy nobel-díj

Amint látod, nem csak az erőforrástöbblet kell ide. Az még kevés egy ilyen megalkotásához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!