iPon Cikkek

War Thunder – bétateszt tapasztalatok

Dátum | 2013. 11. 21.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

A World of Tanks című játékot talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen napjaink egyik legnépszerűbb MMO-járól van szó, ami ráadásul ingyenesen elérhető, nem csoda, hogy több mint 60 millió regisztrált felhasználója van (bár ez nem jelenti azt, hogy ennyien játsszák is). Bizonyára ennek az alkotásnak a sikerét irigyelte meg a leginkább második világháborús repülőgép szimulátorairól (Birds of Prey, Wings of Prey) ismert Gaijin Entertainment. A csapat már évek óta dolgozik a World of Tanks légiharcra koncentráló változatán, a War Thunderen, mely már csak azért is érdekes, mivel PC mellett a frissen debütáló PlayStation 4-en is elérhető lesz. A program 2012 elején lépett be a nyílt béta fázisába, amire azóta már hárommilliónál is többen jelentkeztek, a játékostábor méretével tehát nincs gond. Tapasztalataink szerint a játékmenetet is kellően gatyába rázták már a fejlesztők, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk veletek benyomásainkat a War Thunder bétájának jelenlegi állapotáról. Mivel ez a játék is ingyenes, bárki nyugodtan kipróbálhatja, ha megjön a kedve egy kis repülőgépes csatározáshoz.

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy a játék nem csak a szimulátorok rajongóinak kíván kedvezni, hanem a könnyedebb, arcade jellegű légicsatákra vágyóknak is. Mielőtt azonban az ebben rejlő különbségeket kiveséznénk, lássuk, miként is épül fel a War Thunder. A főmenübe belépve rögtön látni fogjuk, hogy több ország virtuális légierejébe is beléphetünk, így lehetőségünk van amerikai, szovjet, német, japán és brit repülőgépeket is vezetni. A nemzetek között bármikor szabadon válthatunk, ugyanis mindegyikhez kapunk három-három repülőgépet, amelyek bár ősrégi, nagyon gyenge típusok, tökéletesek ahhoz, hogy megismerkedjünk a játékkal, és megszerezzük első győzelmünket. Ha eldöntöttük, hogy elsőnek kinek az oldalára állunk, következő lépésként érdemes a jobb alsó sarokban feltűnő To Battle ikonra kattintani, így ugyanis a gép berak bennünket egy játszmába, aminek nehézsége illeszkedik képességeinkhez és felszerelésünkhöz. Véleményünk szerint nagyon jól működik a War Thunder „párosító” (matchmaking) része, sosem kerültünk túl nehéz, vagy túl könnyű harcba, mindig pont megfelelőnek éreztük a kihívást. Elsőnek természetesen mindenki kicsit elveszettnek érzi magát, de hamar rá lehet érezni a játékmenetre. Rossz szájízűnk csak azért volt, mert a legtöbben arcade nehézségen játszanak, szimulátoros harcba alig lehet bekerülni, hiába vár hosszú perceket az ember.

Vadászrepülős játékról lévén szó, a küldetésekben többnyire mások lelövése, és a földi egységek bombázása áll a középpontban, bonyolultabb küldetések nagyon ritkán akadnak a játékban. Ezek alól csak az úgynevezett Single Mission-ök jelentenek kivételt, amelyek között akadnak olyan feladatok is, amik kicsit változatosabbak. Van például egy olyan misszió, amikor egy húzós útvonalon kell átnavigálnunk a gépünket, míg egy másikban épp fejjel lefelé kell teljesítenünk egy távot. Sajnos ezek a küldetések nem érhetőek el már a játék elejétől fogva, ugyanis mindegyikhez el kell érnünk egy adott szintet. Ígéretesnek tűnnek a dinamikus hadjáratok is, amelyeket akár egyedül, akár 3 másik társunkkal együtt is kipróbálhatunk. Ezekben a mini-kampányokban különféle történelmi eseményeket (például Midway-i csata, Pearl Harbor) élhetünk át, de úgy, hogy a küldetésekben elért eredményeink hatással vannak a hadjárat egészének menetére, és a következő küldetésre. Ha megnyerünk egy kört, akkor elfoglalunk egy szektort, és megerősödik jelenlétünk a térségben. Ellenkező esetben egyre inkább kiszorulunk az adott területről, és a másik oldalnak lesz több katonája a csatatéren. Abban azért bízunk, hogy még dolgoznak ezen a játékmódon, ugyanis vannak hiányosságai. Általában nagyon kevés tapasztalati pontot is kapunk érte, így véleményünk szerint jobban megéri mást játszani. A dinamizmus sincs meg teljesen, ugyanis nem éreztük úgy, hogy nagy jelentősége lenne a térségben lévő haderőknek. Mindig akadt egy-egy könnyebb, megismételhető küldetés, amit ha egymás után többször megcsináltunk, gond nélkül megnyertük a hadjáratot.
A küldetések kidolgozottságának terén tehát még nem tökéletes a War Thunder, ám szerencsére a harcok élvezetesek, ráadásul 15-20 perc alatt le lehet zavarni egy menetet, így rövid idő alatt sok küldetést tudunk megcsinálni. Erre szükség is van, ugyanis legénységünk és a gépek fejlesztéséhez szükséges képességpontokat és pénzt (itt lion) csak így tudjuk összeharácsolni. Érdemes szem előtt tartani, hogy az említett képességpontokat (= crew points) minden legénység magának gyűjti, és nem a gépekhez kapcsolódik. A legénységre érdemes úgy tekinteni, mint egy-egy karakterre, melyekből több is a rendelkezésünkre áll, és a harcokban mindegyiküket használhatjuk, csak be kell állítanunk nekik egy gépet. Arra viszont fontos emlékezni, hogy ha egy csatában minden repülőnket lelövik, akkor onnantól kezdve kiestünk a harcból, nem tudunk „újraéledni” abban a küldetésben.

A fejlesztések esetében több dologra is érdemes figyelni, ugyanis nagyban befolyásolhatják a teljesítményünket. Az első és legfontosabb az imént említett legénység fejlesztése, melynél a pilóták, a lövészek és a földi személyzet képességeit turbózhatjuk fel. Az összes skill felsorolása sokáig tartana, így most csak párat mutatnánk be: pilótáknál a keen sight az ellenséges egység észlelését könnyíti meg, a G-tolerance segít abban, hogy egy szűk forduló során bírjuk még azt a plusz néhány G-t, míg a visibility azt mutatja, hogy milyen távolságból szúrnak ki a másik csapat tagjai. Ha bombázót vezetünk, és vannak benne lövészek, akkor javíthatjuk az ő pontosságukat, míg a földi személyzetnél a javítás és az újratöltés sebességét fejleszthetjük. Utóbbinak nagy a jelentősége, ugyanis harc közben gyakran ki fog fogyni a töltény a gépágyúinkból, és nagyon kellemetlen tud lenni, ha 15-20 másodpercig nem tudunk lőni, mert sokáig tart egy újabb adag betöltése. Sajnos, ahogy az ingyenes MMO-kban már megszokhattuk, ha nem költünk pénzt a játékra, akkor rengeteg küldetést kell végrehajtanunk ahhoz, hogy magas szintre fejlődjünk, az időnk nagy részét a grindelés teszi ki. Párszáz forintért cserébe viszont tudunk venni úgynevezett arany sasokat, amelyek segítésével felgyorsíthatjuk a fejlődésünket, illetve ezek kellenek bizonyos különleges (de az ingyeneseknél nem feltétlenül jobb) gépek megvásárlásához is. Azon lehetne vitatkozni, hogy érvényesül-e a „pay to win” formula, tehát pénzt költve jobbak lehetünk-e, mint az ingyen játszó társaink. Véleményünk szerint maradandó előnyhöz nem lehet jutni, viszont hamarabb érhetünk el magas szintet. Mindenki döntse el maga, hogy neki szimpatikus-e ez a hozzáállás a fejlesztők részéről.

A csapatunk mellett oda kell figyelnünk a repülőgépeinkre is, hiszen hiába ül profi pilóta a fülkében, ha egy elavult masina dolgozik alatta. Ha elegendő tapasztalati pontot gyűjtünk össze, minden géphez kapunk különféle kiegészítőket, melyek javítják annak teljesítményét (nagyobb sebesség, szűkebb forduló stb). Ami a gépek számát illeti, unatkozni biztos nem fogunk, ugyanis országonként átlagosan 45-50 gépet szerezhetünk meg magunknak, melyek között vannak igazi kuriózumok is. Ugyanis a War Thunder az 1930-50-es évek egeibe emel minket, így néhány kezdetleges sugárhajtású vadászrepülő birtokába is juthatunk, persze csak magas szinten. Ami a külsőségek testreszabását illeti, korlátozott mértékben módosíthatjuk a vasmadarak kinézetét is, elhelyezhetünk rajtuk különféle festéseket, igaz a legtöbb megnyitásához szükségünk van arany sasokra, amikből ingyen elég keveset kapunk.
A fejlesztéseket illetően összességében meg vagyunk elégedve a programmal, a gépek irányításánál viszont már vegyesek az érzéseink. Amint korábban említettük, lehetőségünk van választani az egyszerűbb kezelhetőséget biztosító Arcade Battle mód, a szimulátoros Full Real Battle, illetve utóbbinak egy kissé lebutított, de összességében még mindig valósághű változata, a Historical Battle között. Ezek befolyásolják, hogy milyen nehéz a gépeket vezetni, és mennyire élethű a repülési modelljük. Az Arcade Battle olyan, mintha az űrben repülnénk, itt egeret és billentyűzetet is használhatunk, sőt, ajánlott is ezeket igénybe venni, ugyanis a botkormánnyal ellentétben nagyon pontosan lehet velük célozni. Ennek persze ára van, ugyanis így nem lehet olyan bonyolult manővereket végrehajtani, mint egy joystickkal. Mindkét oldalnak van tehát előnye és hátránya is, tőlünk függ, melyikre szavazunk.

A szimulátorosabb játékmódok esetében viszont már mindenképpen a botkormány használatát ajánljuk. Azokban élethűbb a repcsik viselkedése, aminek köszönhetően egérrel nem túl egyszerű a levegőben tartani őket. Emellett számos más dologra is oda kell figyelnünk, például módosíthatjuk az üzemanyag keveréket, állíthatjuk a propellerek dőlésszögét, egyenként kezelhetjük a motorokat és még sorolhatnánk. Sajnos akadnak hibák a Historical és Full Real Battle módokban, ugyanis ezekben túlságosan gyakran viselkednek kiszámíthatatlanul a gépek, például fordulás közben váratlanul megpördülnek, átesnek, mindenféle indok nélkül. Leginkább viszont azt nehezményeztük, hogy hihetetlenül sok lövést bírnak a gépek, pedig a valóságban pár találat végez az ellenféllel. Emiatt nagyon sokáig tarthat egy-egy ellenség lelövése. Bár ez igaz az arcade szekcióra is, abban el lehet nézni, hiszen az nem is akar realisztikus lenni, egy szimulátortól viszont nem ezt várnánk. Meglepődve néztünk akkor is, amikor hatalmas bombázók hajtottak végre olyan manővereket, amikre sosem lennének képesek. Bízunk benne, hogy a végleges verzió megjelenésekor már kijavítják ezeket a hibákat, ugyanis jelen állapotában a korrekt szimulátorra vágyóknak nem ajánlhatjuk a War Thundert. A grafika és hangzás esetében szerencsére nem érzékeltük ezt a félkész állapotot, azok teljesen korrektnek tűntek számunkra. Bár újgenerációs látványnak nem neveznénk azt, ami a játékban vár ránk, a környezet és a repülőgépek kidolgozottsága is elfogadható, főleg egy MMO-szerű programtól, amelyben egyszerre kell nagy területet és sok vadászgépet megjeleníteni. Viszont aki játszott már szimulátorral, az bizonyára látni fogja, hogy mint megannyi hasonló stílusú alkotásban, itt is sokkal szebben fest minden a magasból, mint a földön parkolva.

Nincs még tehát tökéletes állapotban a Gaijin Entertainment játéka, de tartsuk szem előtt, hogy még mindig béta állapotban van a program. Az arcade rész már egészen jól működik, a szimuláció esetében viszont van még min dolgozni. Hiányoznak egyes játékelemek is, például a játékmód menüt legördítve észrevehetjük, hogy ki van szürkézve egy bajnokság, és egy világháború opció, amelyek reméljük hamar bekerülnek a lehetőségek közé. De még érdekesebb a képernyő alján látható Army és Fleet felirat, ami egyelőre szintén nem elérhető, ám ha elkészül, akkor már tankokat és hajókat is irányíthatunk a játékban. Nem akármilyen kombináció lenne, ezzel még a World of Tanks-et is megfoghatnák a fejlesztők. Persze ehhez lesz egy-két szava a World of Warplanes-nek is, ami hasonló témát dolgoz fel, mint a War Thunder, és hamarosan elérhető lesz a vadászgépek rajongói számára. Nemsokára arra is vetünk pár pillantást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

36. RCAy1ZSpT5
2013.11.21. 07:35
A World of Tanks is egy három játékból álló valami lesz, ott is ugyanaz a cél. Egy egyesített csatateret akarnak létrehozni.
Persze ehhez hiányzik még a World of Warplanes, meg a Battleships.

Itt "kész" a repülős rész, és még hiányzik kettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ZsubiPhoto RCAy1...
2013.11.21. 08:18
Nem akarnak egyesített csatateret létrehozni. Szép gondolat lenne, de kifejezetten nem akarnak ilyet. Mindössze a felhasználói accountokat egyesítik, hogy ha pl veszel premiumot WoT-ban, akkor ugyan úgy megkapod a másik kettőben is (majd ha kész lett a World of Warships is). De már a WoT és a WoWP összekötésre került.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. bertalanim...
2013.11.21. 08:18
Igazábol ez a játék sokkal kezdetlegesebb állapotban van még most is mint a World or Warplanes. Sokat játszottam a WoWp-vel is és meg kell mondjam, nagyon kifinomult játék. Csak a klántársaim próbálták ki eddig a WarThundert, de 1 hónap játék után le is tettek róla. Gondoltam akkor én már ki se próbálom. Szóval WoT, WoWp és WoWs. A WarThunder csak időpocsékolás. Javaslom mindenkinek a National Geographic: Gyáróriások műsorának azt a részét ahol a World of Tanks-et vesézik ki. Igen, NatGeo, Gyáróriások, World of Tanks.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. bertalanim... Zsubi...
2013.11.21. 08:19
De igen, akarnak. Nem tudom honnan vetted, hogy nem. Első lépés volt az egyesített account. Amint mind a három játék CW képes lesz, össze fogják vonni. Olvass utána a fejlesztők blogjában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. ZsubiPhoto berta...
2013.11.21. 08:43
Egész gyakran olvasom a fejlesztők blogját (nagyjából 2 éve, heti egy-két alkalommal), de lehet, hogy elsiklottam felette. Megtennéd, hogy belinkeled az adott bejegyzést?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. ZsubiPhoto berta...
2013.11.21. 09:23
Közben keresgéltem egy kicsit ezügyben. Egyesített csatateret nem akarnak létrehozni a három játékból, hanem a CW térképet vonnák össze. A játékmenetben nem kell majd tankkal lövöldözni repülőre.
De lehet, hogy ugyanarról beszéltünk eddig, csak én a játékmenetre gondoltam, nem a CW Global Map-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. irhejja
2013.11.21. 09:45
@bertalanimre Már ne is haragudj de a War Thunder fényévekkel a WoWp előtt van kidolgozottság szempontjából. Eleve az egész egy sokkal jobb enginere épül, szebb, optimalizáltabb, sokkal de sokkal több a repülő, sokkal de sokkal több a pálya, sokkal több lehetőség van, ground attack, area bombing, stb. van időjárás, napszakok, stb. és eleve 3 különböző játékmód van, Arcade, Historical és Full Real tehát mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem tudom, hogy a klántársaid mit játszottak, de ég és fölg a különbség a két játék között a WT javára. A WoWp max annak lehet jobb választás aki csak egy hihetetlenül egyszerű acade shootert akar repülőkkel. Ajánlom, hogy próbáld ki a WT-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. black_Umbr...
2013.11.21. 10:33
@bertalanimre
"Csak a klántársaim próbálták ki eddig a WarThundert," ... "Gondoltam akkor én már ki se próbálom." ... "A WarThunder csak időpocsékolás."
Nem próbáltad ki, nem tudod milyen, de kijelented, hogy időpocsékolás, gratulálok! *facepalm*
WarThunder nekem sokkal jobban fekszik, mint WoWp, játszottam mindkettővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. bertalanim...
2013.11.21. 11:15
Na, akkor üsse kavics. Hétvégén feltelepítem és kipróbálom, ha lesz rá időm. És igyekszem nagyon nem kritikus szemmel nézni, hanem a játékélményt szem előtt tartva. De az időpocsékolás rész az inkább idézet volt a klántársaktól mint az én személyes véleményem. Ez egy játék. Játszani kell vele. Ha nem tatszik nem játszik vele az ember, ha tetszik akkor játszik. Ha nem tetszik akkor időpocsékolás játszani vele, ha tetszik akkor mindenképp jó időtöltés. Pontosan ugyan úgy mint a bármilyen játék. Akár gépen, akár a műanyag kis kukáskocsi. Szóval hétvégén lesz még egy reply ehhez a topic-hoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. gezu1025
2013.11.21. 11:33
Na akkor rakjunk 1-2 dolgot tisztába. A wowp egy teljesen ARCADE "repülős" valami, leginkább hulladéknak nevezném. Játszottam vele sokat, majd utána találtam rá a Warthunderre. Nem hittem el a külömbséget. Az egy dolog, hogy sokkal szebb és dupla annyi fps-t vonultat fel. (komolyan HD5770-el MAXON megy a WT, a wowp meg low grafon is fps dropol)

A játékélmény összehasonlíthatatlan. Annyira közük sincs egymáshoz. Az egyik egy HP alapú sebzés rendszerű akármi, ahol olyan, hogy repülési modell nem létezik. A másik egy nagyon jól skálázott arcade/fél szimulátor/szimulátor. Játéktípustól függően.


Ami a repülők és a tankok egyberakását jelenti, az elvileg opcionális lesz, de majd kiderül. Mindenestre !itt! van egy video, ahol az 1 hónappal ezelőtti tankos BETA előtti állapotot vitték el bemutatóra. És 8 perc tankozás után, kényelmesen ment és kibombázta stukával a tankot. (8:00-tól)

Határozottan nem BETA, hanem bemutató állapotú volt a játék mindent mindennel összerakott, de mint látható, technikai gondjai nincsenek a gépek és tankok összeengedésének.Annyit meg a cikkhez: Arcade és Historical is egérrel ajánlott, sőt kötelező. Annyi pluszt ad a célzáshoz az egér, hogy joyyal historicalon hátrányban van az ember. Persze repülni jobb vele, de nem annyival, mint amennyivel megérné. Egér ha lőni akar az ember, ha szopni akkor jó a joy is.
Full real viszont csak joyyal és nem baj ha van egy fejmozgás követő is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. pcmagic
2013.11.21. 11:45
Nagyon ott van ez a játék, elég addiktív is, mint anno a Counter-Strike. Remélem lesz hamarosan Army, meg Navy is...
Ja, valakivel jó lenne együtt repülni, Rigodon néven lehet megtalálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. dragon83
2013.11.21. 11:57
Na akkor egy kis saját vélemény. A WoWp-zel még nem sokat játszottam, majd ha jön a cikk, akkor több időt is fektetek bele, de amit eddig láttam belőle, az alapján el van maradva a WT-től, legalábbis ami a repülést illeti. Ahogy előttem is mondták, a WoWp full arcade, de annyira, hogy ehhez képest még a WT arcade módja is szimulátornak tűnik.

Persze lehet, hogy ez másoknak bejön, épp ezért szeretik majd a WoWp-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. xizterwow
2013.11.21. 13:11
Mi rengeteget csapattuk a haverokkal a nyáron és néha bizony rá-rá függtünk ilyen 5-6 órákat néha még többet is, nem is olyan nehéz ha rákap az ember
"na még egy utolsót, de tényleg ez az utolsó" - és ezt így reggel 5ig
jó játék, jó játékélményt nyújt, ajánlom mindenkinek
+ a tutorialokat csináljátok meg mert kaptok érte lóvééét!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Kono
2013.11.21. 13:35
Nos annyit hozzátennék, hogy picit outdated a cikk, ugyanis az elkövetkező napokban vagy hetekben jön a War Thunder tankos részének zárt tesztje. Úgyhogy nem kérdőjeles a dolog Innentől kezdve nem is igazán repcsis játék, inkább valami háború szimulátor Tudtommal itt a harcnemek össze is lesznek fésülve egy csatába, lehetett látni róla videó részletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. David1992
2013.11.21. 13:51
@bertalanimre
Jól írják az előttem kommentelők. A WT köröket ver a WoWP-re. A tankos része pedig valóban, decembertől már zárt bétában lesz, ahova a bekerüléshez minden nap van küldetés, és aki teljesíti őket, azok között sorsolnak ki zárt béta kódokat. Alig várom már, így talán a Wargaming kicsit észhez kap, és a versenyhelyzet mindkét játék előnyére fog válni (WoT már egy ideje csak romlik...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. otherl
2013.11.21. 15:09
dragon83: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy fair összehasonlítani a WT-t a WOT-al, meg WOWP-vel. Csak ránézésre tűnnek hasonlónak, de a valóságban teljesen más a célcsoport (remélem ez így is marad). A COD-ot se hasonlítod az ARMA-hoz.

A kiszámíthatatlan viselkedést én nem tapasztaltam (feltételezem, hogy nem az instructor-ra gondoltál), de tény, hogy a legtöbb gép nem viselkedik teljesen realisztikusan, mivel csak kevésnek van kész a repülési modellje.

Az meg, hogy túl sok lövést bírnak a gépek, szerintem nem igaz. Jó helyre kell lőni. Persze itt is előfordulnak anomáliák.

A kampányokon nem hiszem, hogy sokat fognak változtatni. Azért kerültek be, mert már eleve készen voltak, és akkor miért ne, de nem ez a csapásirány.

A play to win témába nem tudom miért mentél bele így. A prémium gépek sokszor gyengébbek (ez is szubjektív, mivel itt nem szintezettek a gépek, hanem a valós teljesítményt próbálják belőni, nem egyszerű eldönteni melyik gép a jobb, főleg, ha a pilóta képességeit is figyelembe vesszük), vagy ugyanazok mint a simák, jelentőségük inkább a dubla xp, dupla bevételben van. Jelen pillanatban az egyetlen ptw kategóriás dolog, hogy csak pénzért tudod megvenni a specializáció második fokát, de egyrészt ez is változni fog, másrészt kérdéses, hogy mennyit is ér valójában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. epyn
2013.11.21. 16:23
WoT/WoWp - pipa és kuka,egyszerűen gyenge volt minden,játékmenet,élmény.
WT - Ha azt mondjátok jó,jobb mint a warplanes,akkor teszek egy próbát,bár nem áll rá a szemem és a kezem(egerem)a repkedésre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. YellowFlas...
2013.11.21. 16:49
4 hónapot húztam le a WT-vel, most csak azért nem játszom, mert nincs elég időm rá. De amíg játszottam, nagyon nagyon megszerettem. Remek játék szvsz. Ajánlott kipróbálni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. shadow152
2013.11.21. 17:44
nem a WoT-nak a repülős változata hanem egy teljesen másik csapat játéka...

az tény hogy számomra (joystickal) a war thunder volt a legjobb, a world of warplanes meg annyira de annnyira gagyi irányításban hogy majdnem 2másodperc eltellik a parancs kiadása és a megvalósitása közt ez a WT-nél nálam semennyire nem jelentkezik... + az erőkart is tökéletesen érzékelte!! ráadásként még a logitech driving force gt kormányommal is tudtam játszani vele! és még csak béta DDD

mien lesz az alfa openben vajon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Balucsek
2013.11.21. 17:58
"Ami a külsőségek testreszabását illeti, korlátozott mértékben módosíthatjuk a vasmadarak kinézetét is, elhelyezhetünk rajtuk különféle festéseket, igaz a legtöbb megnyitásához szükségünk van arany sasokra, amikből ingyen elég keveset kapunk."
Ez tudtommal nem igaz mindet pár kivételeset leszámítva "küldetésekkel" (többynire ölj ennyi és ennyi player ezzel és ezzel a géppel) is ki lehet farmolni, pl a cápaszáj festéshez 550 playert kell leszedni, de ha a bankkártyád nagyon húzza a zsebedet 200golden-ért azonnal megveheted. Illetve van pár amit csak küldetésből lehet megszerezni illetve pár amit csak speciális alkalmakkor osztanak. Tudtommal ami egyedül aranyat kíván az a 2-nél több minta felhelyezése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. epyn
2013.11.21. 18:33
1 óra alatt fél óra töltikézés....
Ám rossznak nem volt rossz,de hogy nem lehet ráspawn-olni a bratyikra,az nagyon tré.Szóval:
fél óra játék 15 perc üres repkedés,hogy megközeitsem a célterületet.
Elég jó arány:1 órából mindössze 15 percet ha játszhattam hasznosan.
Köszönöm,ebből nem kérek,maradok az fps-nél,a valódi húsdarálónál.Lehet okoskodni,de ez egy rettenetesen eltúrt fizess és győzz tipusú játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. dragon83
2013.11.21. 19:36
otherl - 2013-11-21 15:09:20
A play to win témába nem tudom miért mentél bele így. A prémium gépek sokszor gyengébbek (ez is szubjektív, mivel itt nem szintezettek a gépek, hanem a valós teljesítményt próbálják belőni, nem egyszerű eldönteni melyik gép a jobb, főleg, ha a pilóta képességeit is figyelembe vesszük), vagy ugyanazok mint a simák

Nem is mentem bele a pay to win témába, alig 3 sort írtam róla, és azt írtam, hogy szerintem nem pay to win, max gyorsabban tudod megnyitni a dolgokat.

epyn - 2013-11-21 18:33:32
de hogy nem lehet ráspawn-olni a bratyikra,az nagyon tré
Köszönöm,ebből nem kérek,maradok az fps-nél,

Hát maradj is az fps-nél. Ráspawnolni bratyikra? Úgy néz ki ez a játék, mint a Battlefield? Az autós játékoknál is rá akarsz spawnolni a bratyikra? Ilyet még nem pipáltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. otherl
2013.11.21. 19:43
dragon83: Basszus, pont ma olvastam egy másik cikket is ebben a témában, csak ide kevertem. Ez történik ha az ember nem rögtön kommentel. Sorry.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. David1992
2013.11.21. 22:31
@epyn
"1 óra alatt fél óra töltikézés...."

Töltikézés? Mi? Ha arra gondolsz, hogy a játék sokat tölt, akkor vegyél egy jobb gépet, mert nekem egy kétmagos phenomon percek alatt betölt. Ha meg a sorban állásra, akkor viszont igaz. Ha az ember nem arcade módban játszik, akkor 1-2 percet is kell várni (de biztos nem fél órát)...

"fél óra játék 15 perc üres repkedés,hogy megközeitsem a célterületet." "de hogy nem lehet ráspawn-olni a bratyikra,az nagyon tré"

Megoldás: Arcade játékmód

".Lehet okoskodni,de ez egy rettenetesen eltúrt fizess és győzz tipusú játék."

Ez a játék minden csak nem fizess és győzz típúsú játék... Miért kéne fizetni, hogy nyerj? Ne haragudj, de ez volt a mai nap legostobább kijelentése... Jobb is ha az fps játékmódnál maradsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hympyke
2013.11.22. 09:07
4 maggal SSDvel is túl sok a passzív idő a tényleges játékig. Ha elindul a meccs és repülök a cél felé percekig az is sok. WoTban a meccs előtti 1 perc várakozást rühelltem legjobban. Egy nap tolok mondjuk 30-40 meccset(sose vártam ki hogy kijöjjön a tank a csatából, ha kilőttek mentem a következővel) akkor várok 40 percet.
Ettől függetlenül a tankos részére kíváncsi vagyok a War Thundernek. A repkedés rövid távon sem tud lekötni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ZsubiPhoto shado...
2013.11.22. 11:00
Mikor próbáltad utoljára WoWp-t joytickkal? Csak mert szerintem kifejezetten jól lehet vele játszani.

És egy előttem szólóhoz csatlakozva egyetértek azon kijelentéssel, hogy teljesen felesleges a két játékot összehasonlítani (WT és WoWp), mert mind időtartamban mind játékstílusra különböznek. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Majonez89
2013.11.22. 13:37
Tök jó kis játék lenne, csak mostanában feltűnően sok alkalommal lőtték ki a pilótát a gépből.

Nem tudom, biztos én vagyok a béna, de furcsa, hogy az esetek 90%-ban kilométerekről elengedett rövid sorozattól kipurcant a pilóta, a gépnek meg semmi baja, fordított esetben meg a legkisebb vadászokba is percekig pumpálom a töltényt mire leszedem őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ThePoweR hympy...
2013.11.22. 13:50
+1

Régebben mikor még a CoD4 meg a BF2/2142 volt a sláger, néha azért CoD-oztam inkább mert xfire-ből két katt a szeróra és él perc se kellett már játszottam. BF-eknél meg megvárni az intrót, mert nem lehet kinyomni(persze ki lehetett haxolni de az elején ezt még nem tudtam ) Belogolni, szervert keresni, megvárni míg betölt ami ~1perc volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. epyn
2013.11.22. 13:53
David1992
Nincs semmi bajom a hardware-mvel.
Ha azt akarod vegyek jobbat,adj rá pénzt.(ha már a felszólitgatásoknál tartunk...)Köszönöm,köszönöm,köszönöm.
A WT is frankó,de több a hátránya,mint amennyit megér hogy időmet kitöltsem vele.SZVSZ
A játék pedig microtranzakciós,nézz utána az előnyeinek.
idézek:
"Ja wt ben játék közben tényleg csak a skill számít de ahoz hogy vegyél egy nagyobb szintű gépet vagy napi 48 órát játszol vagy fizetsz de jó sokat
[PC guru]"
Maradok is az fps-nél.Az legalább pörög.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ThePoweR epyn
2013.11.22. 16:29
Ha hasonló a rendszer a WoT-hoz akkor egy prémium repcsi kb annyiba kerülhet mint egy rendes nem free-to-play game. Szal olyan 10-12k huf. Már hogyha itt is a pénz az akadálya a tankvételnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. David1992
2013.11.22. 20:17
epyn
Igen a játék mikrotranzakciós. Vehetsz prémium gépet ami több pénzt hoz (de nem erősebb/gyorsabb azért mert prémium), vehetsz prémium felhasználót ami több pénzt/xp-t hoz, és pénzért feloldhatod előbb a matricákat/fejlesztéseket, DE egyiktől sem leszel jobb játékos mint az aki nem fizet, és egyiktől sem lesz nagyobb esélyed a nyerésre. Vehetsz nagyobb gépet pénzből, de azzal a géppel nagy gépek ellen rak be, ami másoknak is van (vagy szintén vették, vagy kifarmolták). Így a játék továbbra sem pay-to-win, mivel a gyorsabb fejlődésen kivül semmi extrát nem kapsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balucsek
2013.11.22. 20:45
Majonez89: a pilóta vitality-jét érdemes elég magasra kihúzni, mert különben egy apró karcolás is végzetes, míg egy olyan 30-40 körüli vitality esetén már gyakran szemtől szemben is túlél egy 20mm-es golyókból álló sortüzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dragon83
2013.11.23. 00:00
epyn - 2013-11-22 13:53:55
Ja wt ben játék közben tényleg csak a skill számít de ahoz hogy vegyél egy nagyobb szintű gépet vagy napi 48 órát játszol vagy fizetsz de jó sokat

Egyébként ha fizetésre adnád a fejed, párszáz forintot kell költeni egy gépre. Az soknak számít?

Maradok is az fps-nél.Az legalább pörög.
De maradhatsz a ringispilnél is, az is pörög.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gezu1025
2013.11.23. 00:32
#ThePoweR

Én vettem egy "dora" packot, 4200 HUFért. Ezért kaptam egy elég magas szintű német vasat, mellé ajándékba egy orosz madarat, és annyi aranyat hozzájuk, hogy egy amcsi gépre is futotta. Szóval igen, a WOT áraihoz eléggé nincs köze a WT-nek...

Értelmes prémium gépek 2000 gold körül mozognak. Mellekésen KÖNNYEN teljesíthető eventek révén csak ebben a hónapban ~1000 goldot lehett szerezni. Előző hónapban meg ingyen prém gépeket osztogattak, sima killek fejében (mondjuk kellett jópár)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2013.12.02. 00:27
gáz. Játszottam vele 2 hetet(arcade módban föleg, a full real módot is kipróbáltam de nyilvánvaló hogy trackir vagy hasonló nélkül esélytelen vagy, de amúgy nem egy il2, szóval inkább félszimulátor), jópárszor legtöbb pontot elérve a játszmában.
De ennyi idő alatt dögunalmassá vált.
Másik probléma vele hogy iszonyatosan kiegyenlítetlen. Amcsikkal kezdtem az elején, általában 1-3 ellenfelet lőttem le, nem kevés lövöldözés után. Majd meguntam hogy jönnek és egy sorozattal lekapnak a szovjet i-153-al, úgyhogy kipróbáltam én is, az első eredményem vele 8 lelőtt ellenfél volt 20 kilőtt járművel, halál nélkül, és hasonlóan ment az után is. Szóval óriási különbségek vannak. 5. szint körül pedig az angol gépek (spitfire, beaufighter) ownolnak. Főleg a fegyverzet tűzereje ami számít. 20mm jó, de sok párhuzamosított meggymagköpködő is hasonlóan jó.
Olyan egetrengető marhaságok is vannak benne, hogy egy ju-87 (stuka) jóval gyengébben fordul mint a 2 motoros 2x akkora beaufighter.

Aztán ott az idegesítő rész, a "you have been knocked out", amikor a pilótát találják el. Teljesen random, bármikor bekövetkezhez, bárhol is találják el a géped. Akkor is megtörténik ha az ellenfél olyan szögből lő hogy hosszában a hátuljától a pilótáig 4 méteren kereszül kéne menjen a a géptestben lövedék, szóval tuti nem a pályától függ, hanem egy random generátortól. Mindegy milyen géppel repültem, és honnan találtak el, 70%-ban így lőttek le, volt amikor teljesen ép géppel.

Grafikája viszont szép és optimalizált. Hátránya hogy orosz gyártmány a játék (aki ismeri őket tudja mire számíthat...), na meg már jó ideje van rá aimbot, és egyre több volt a csíter, legalább akkor ez volt a tendencia amikor letöröltem ( kb 3 hete).

Emellett pedig ahogy gino mondta, "sok a köcsög" megy ész nélkül fraget szerezni, ahelyett hogy a küldetés céljára menne (és közben fragelne ha úgy alakul), gyakran előfordult olyan is hogy 2-3 ellenség rámszáltt, percekig birkóztam velük, a csapattársak meg közben nyugodtan repkedtek el fölöttük, egyik se szállt volna be segíteni. Na meg sok a "rammer" akik direkt neked próbálnak menni.
Kedvencem az amikor egy kétmotoros bombázóval repülök, majd odajön egy rammer a spitfire-el, és a szárnyával nekemütközve lekapja a 2-3x akkora gépem farokrészét, majd sérülés nélkül továbbáll, ami egy csöppet furcsának tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zedeRIP
2013.12.15. 14:11
Aki szeretne egy 200+társasághoz tartozni(PUMA 101) akkor keressen mindet mindenre tudunk válaszolni és egy nagyon jó csapat dolgozik azon,hogy a játék a számodra kikapcsolodás legyen,Jó hangulat Jó marketing és teljes hozzáértés jellemzi eme remek századot.
Bármi kérdésed van elérhetőségek:TS3ts3.warthunder.hu:9989)
Csatlakozni nem feltétel és nem kötelező de itt találod majd meg amire vágysz és amit szeretnél tudni.Remek csapatmunka fog téged várni.Várunk sok szeretettel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!