iPon Cikkek

World of Tanks - Lánctalpon

Dátum | 2011. 05. 07.
Szerző | Leon121
Csoport | JÁTÉK

Több tucat tonnás szörnyetegek. Egyetlen lövésük épületeket dönt le. A háborúk félelmetes gépezetei. Mégis, ha a "tank" szót meghallja egy mai játékos, jó eséllyel először egy MMORPG jut eszébe, köszönhetően elsősorban annak, hogy hagyományos tankos játék szökőévente jelenik meg. 2011 ebből a szempontból szökőévnek számít, hisz a World of Tanks jött, látott, és jó adag játszanivalót adott a tankok szerelmeseinek.

A WoT furcsa módon azonban nem egy egyjátékos, történetalapú program, hanem leginkább a ma oly divatos, online, csapat alapú FPS-ekhez hasonlítható játék. Csakhogy ezúttal külső nézetből irányítunk – tankokat. Ennek megfelelően a játékmenet is lassabb, főleg eleinte, amikor egy traktornál alig strapabíróbb, és alig gyorsabb kezdő rombológépeket kapunk irányításunk alá. Ezekből azonban rögtön hármat is, a három játszható nemzet egy-egy járművét: a németek Leichtetraktorját, az amerikaiak T1 Cunninghamjét, és a szovjetek MS-1 típusú tankját. A három külön járműre szükség is lesz, ugyanis eleinte jó eséllyel nem fogjuk megérni az összecsapás végét. Újraéledés nincsen, ha kilőttek, akkor a csatának számodra vége. Ez így elég kényelmetlennek tűnhet, mások játékát passzívan nézni minden, csak nem izgalmas, de ilyenkor jöhet a második lehetőség: visszatérni a bázisra, és amíg az első csata véget nem ér (és meg nem kapjuk érte utólag a jutalmakat), addig beugorhatunk egy másik tankba, másik csatába.

Dasvidanya!

Maguk a csaták a klasszikus Team Deathmatch típusba tartoznak, egy kis bázisfoglalással kombinálva. Nyerni akkor lehet, ha minden ellenséges tankot kilövünk, vagy elég sokáig tartózkodunk a bázisuk közelében ahhoz, hogy elfoglaljuk azt. Elsőre kevésnek tűnhet ez az egyféle játékmód, de jobban belegondolva bármilyen más csatározások irreálisak lennének tankokkal megvalósítva. Márpedig az orosz fejlesztők igyekeztek megfelelni a valóságnak, hogy a kissé furcsa elképzelés ellenére mégis elhihessük, hogy mi most egy tankkal veszünk részt egy csatában. A realitás megjelenik a mozgásban, ahogy például emelkedőn alaposan belassulnak a kisebb motorú monstrumok; a tankok csövének forgási sebességében, ahogy kell pár másodperc, mire a célkereszt felé fordul a cső; a tankok különböző sérülési zónáiban, ahol akár még a lánctalpat is lelőhetik rólunk; az ellenfél felfedezésében, ami függ annak mozgásától, felszerelésétől, pozíciójától;  de legfőképpen a tankok leképezésében, adataiban: elméletileg minden tankot igyekeztek a valóságnak megfelelően lemodellezni, minden tank létező, vagy legalábbis prototípus változat volt a világháború környékén. Ennek leellenőrzéséhez két lábon járó lexikonra lenne szükség, tekintve, hogy összesen közel 100 járművet irányíthatunk (oldalanként mintegy 30-at). Az viszont tagadhatatlan, hogy igen részletes leírásokat kapunk minden járműről: a rövid történeti bemutató mellett a tömegéről, sebességéről, első, oldalsó, hátsó páncélzatáról, tűzerejéről, torony fordulási sebességéről, stb.

A csatákért teljesítményünk (kilőtt tankok, felfedezett ellenségek, túlélés) függvényében pénzt, és tapasztalati pontot kapunk, egy keveset még akkor is, ha nem mi nyertünk. A pénz szükséges a tankok csata utáni javíttatásához, és a lőszer vásárlásához, de a tank hatékonyságán is javíthatunk kisebb, egyszer használatos (mint például javító felszerelés), vagy állandó fejlesztések (mint az álcaháló) vásárlásával. A tapasztalati pont pedig az újabb járművek kikutatásához szükséges, illetve a meglévő tank egyes részein is lehet kutatással fejleszteni. Így például a lánctalp fejlesztésével a sebességet, a torony fejlesztésével a fordulási sebességet és a sebzést növelhetjük. Ezek a fejlesztések egy képzettségfa-szerű rendszerben kerültek a játékba, és egy adott tank lapjának alját elérve tudjuk megnyitni az újabb tankot. Megnyitjuk, ha van rá pénzünk, akkor megvesszük, majd az új tankkal tapasztalati pontot gyűjtve folytatjuk a fejlődést. A tapasztalati pontok alapesetben nem átruházhatók, vagyis tankonként külön-külön van számontartva a begyűjtött XP-nk. Azonban ha egy tanknál mindent kifejlesztettünk már, amit csak lehet, akkor az a gépszörny "elit" kategóriás lesz, és onnantól a begyűjtött XP-t már át lehet váltani szabadon felhasználható tapasztalati pontra – csakhogy ehhez már aranyra van szükségünk, ami viszont jelenleg kizárólag valós pénzért vásárolható.

Es ist Zeit für einen Blitzkrieg!

A World of Tanks ugyan ingyenes játék, de a valós pénzért vásárolt arany nagyban megkönnyítheti a dolgunkat: a már említett XP-átalakítás mellett elő is fizethetünk a játékra, ami alatt a tapasztalati pontok jóval gyorsabban jönnek. De lehetőségünk van aranyért is vásárolni bizonyos tankokat, amik így még kutatást sem igényelnek. Nem a legjobb járgányok ezek, de azért nem elhanyagolható időt lehet megspórolni, ha hajlandóak vagyunk kinyitni a pénztárcánkat. Emellett még bizonyos egyszer használatos tárgyakat és lőszereket is vehetünk aranyért, sőt sima pénzre is átválthatjuk azt. Nem nyújt ugyan behozhatatlan előnyt a valós pénzünk, azonban masszívan meggyorsíthatja a fejlődésünket. Nincs mit tenni, valamiből a fejlesztőknek is élni kell, ha már a játék teljesen ingyenesen letölthető, játszható.

Nem esett még szó a személyzetről, akik pedig jelentősen tudják befolyásolni a tank viselkedését, és általánosságban a sikerességünket. A személyzet öt csoportba osztható, saját feladatokkal: parancsnok (az ellenfelek felfedezése), vezető (forgási gyorsaság, gyorsulás, és úgy általában a tank mozgása), lőszeres (újratöltést gyorsítja), tüzér (az ellenfelek befogását, a célkereszt szűkülését gyorsítja) és rádiós (segítségével a saját csapattársak megjelennek a kistérképen). Ők is külön gyűjtik a tapasztalatot, bár fejlődésüket pénzzel vagy arannyal meggyorsíthatjuk, elküldhetjük őket kiképzésre.

A játék a megjelenítésben is igyekezett a valósághoz minél közelebb maradni: a tankok kinézete valósághű, és bár közelről azért elmarad a mai csúcstól részletesség terén, azért a játékban zömében használt távolabbi nézetből bőven emészthetőek. A pályák kinézete időnként kifejezetten szép tud lenni, különösen a természetben játszódó helyszíneken. Nincs is annál jobb, mint festői szépségű tájakon lőni rommá a gonosz szovjeteket/amcsikat/németeket. A tájon néhány elem még rombolható is, de azért messze nincsen szó Bad Company-szintű pusztításról, mindössze néhány villanykarót, kisebb fát, vagy padot, járművet lehet elpusztítani, vagy ledönteni (és ezzel messziről felfedni magunkat az ellenfelek előtt). Hangok terén is hoz egy átlagos szintet a World of Tanks, de ilyen téren is természetesen elsősorban a tankok hangjaira feküdtek rá. A zörejek, nyikorgások, kattogások hatására egészen hihető, hogy ott ülünk egy tankban, miközben más monstrumokkal küzdünk a győzelemért. A zene azonban mintha nem is lenne, annyira szelíden festi alá a játékmenetet, gyakorlatilag semmi emlékezeteset nem ad az élményhez.

A sima, véletlenszerű harcok mellett természetesen lehetőség van klánok közti küzdelmekre is, de a legérdekesebb játékelem a Clan Wars nevű, különálló mód – lesz majd egyszer, ha bekerül a játékba. A mód lényege egy masszívan online, területfoglalós móka, ahol a világtérkép (de legalábbis Európa) provinciái felett küzdenek a klánok egymással. A valós időben, folyamatosan változó térképen a birtokolt területek után játékbeli aranyat lehet kapni, és természetesen jó nagy teret ad ez a szövetségek és ellenségek gyűjtésére, de lehetünk majd akár zsoldosok is, akik pénzért besegíthetnek meglévő klánoknak, szövetségeknek. Jelenleg azonban még nem elérhető ez a funkció, várhatóan a nyár elején aktiválják, addig is hagyják a játékosokat fejlődni, tankokat gyűjteni.

A tankok szerelmeseinek

A World of Tanks egy viszonylag lassú tempójú, az átlag multis játéknál valamivel több türelmet és odafigyelést igénylő program, amit igazából egy viszonylag szűk rétegnek lehet ajánlani: a tankok szerelmeseinek. Nekik viszont nagyon, a számtalan tank, fejlesztés, információ, a viszonylag reális működés és harc minden bizonnyal megdobogtatja a szívüket. Már csak azért is, mert maga a kliens ingyenesen letölthető a WoT honlapjáról.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

68. Balucsek
2011.05.07. 14:11
Nekem nagyon tetszik csak az egy picit kiábrándító volt, hogy akik még béta időszak alatt "keményen tesztelték" a játékot mindent elvesztett és kezdhette újra. Nem bántam volna ha felajánlják, hogy egy tankod megtarthatod, vagy legalább valami kis prémium accountal jutalmazhatták volna a béták hűséges résztvevőit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Balucsek
2011.05.07. 14:16
Jah és nem csak karókat oszlopokat fákat lehet dönteni egy erős tankal min 3-4es szintű, már a kisebb házak sem akadály max egy cseppet meglassít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. jocek
2011.05.07. 14:41
Csinálhatnátok egy Battlefield Play4Free tesztet is kíváncsi vagyok az értékelésre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. gylovag
2011.05.07. 14:50
Azért az optimalizálással még dolgozhatnának, mert néha idegesítő, hogy bizonyos helyzetekben diafilmezik a megjelenítés a nem túl erős gépeken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. hulioszeza...
2011.05.07. 16:41
Szerintem jó a játék, mindenesetre hiánypotló.
A Tiger vs T-34 óta nem játszottam jó tank szimulátor/arcade-dal.

Balucsek: Kaptál egy tankot ha játszottál a bétával (ami egyébként ugyanez mint most, sem a francia sem az igért angol tankok nem kerültek bele)
Amikor újraindult a játék már a 3. napon találkoztam Tigrissel/IS el nem tudom hogyan csinálták valószínűleg nem alszanak, vagy többen játszanak egy accounttal felváltva.

gylovag: nekem pont az ellenkezője van, amióta upgradeltem a gépet mintha azért akadna mert túl gyors, néhe megakad a dolog mintha kihagyna pár framet miközben az fps mutató ugyanannyit mutat.

Az mindenesetre igaz, hogy premium account nélkül valahogy mindig az alsó harmadába kerülöka a csapatnak ha van premium meg az elejére ki érti ezt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. LavX
2011.05.07. 18:56
Ezzel játszok mostanság én is elég jóféle! Az elején szinte folyamatosan kilőttek, de azóta olyan 1-2 tankot mindig leszedek. Rekord eddig 3x volt 4 tank egy meccsen.
Nekem a német kezdő tank nem jött be, mert hiába lőtt sokat kis időn belül, ha gyengék voltak. Inkább a továbbfejlesztett orosz tankkal nyomulok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. hulioszeza...
2011.05.07. 19:36
Lavx: Igen, az orosz vonal (a programozók miatt gondolom) kissé túl van dimenzionálva, a német a legnehezebb.
Mondjuk nekem az is furcsa, hogy Sherman tankkal simán kilőnek Pz.kpfw IV esemet is, gondolom ez meg az amarikai vevők miatt van (valójában az amerikai tankok 3-4 hetes életartammal bírtak a amíg a németek ki nem lőtték őket 44 ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Micromatic
2011.05.07. 19:54
Nekem rekord 5 tank leszedése 1 csatában. Hetzerrel vonulok... A ruszki tankok csak azért jók, mert kurva jó ágyúik vannak a BT 7 kezdőszinten a 45mm ágyúval majdnem 60km/h sebességgel favorit, szintén a T26 ami kicsit lassabb de elfogathatóbb páncéllal van, de általánosságban szarabb a páncéljuk (legalábbis a többiekhez képest). A PZ IV nem komoly falat a shermannak kb azonos szintűek. A shermanokat a tigerek és a pantherek szedték szanaszét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. sirpalee
2011.05.07. 20:06
Én tolom aktívan, és pár dolog...

Nem préniummal is simán lehet előre kerülni, csak türelem kell hozzá (én kevésbé vagyok az, így maradtam a préniumnál ).

Cikkhez korrekció, lehet egy aranyat szerezni, 25 extra xp-ért cserébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Leon121
2011.05.07. 20:13
sirpalee: Amire te gondolsz, az nem XP-t vált Goldra, hanem tank-specifikus XP-t vált át (gold befizetése mellett) kötetlen, máshol is felhasználható (Free) XP-re. 25 XP átváltásához kell 1 Goldot befizetni. Kb mint az illetékbélyeg az okmányirodai ügyintézésnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. hulioszeza...
2011.05.07. 22:15
Micromatic: Hetzer nekem is van, igaz már unom 10.5 essel. a 270 életerő igen kevés rámtüszent egy KV és meghaltam.
A PZ IV 75 mm ese simán átvitte a Shermant (L70 es) és itt nem egyszerűen pattanok le még M3 Leeről is.
Egyébként a ruszkik 5x annyi tankot vesztettek mint a németek, igaz ez a képzettség és a rádió hiánya miatt is volt itt meg ugye mindenkinek van rádiója

Ma többszörös pontokat ad 10 éig egy csatában nekem ma 7 kilőtt tank volt a csúcs 3200 XP vel (T34 57mm). Lassan meglesz a pénz a KV3 ra és a 3001 esre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Micromatic
2011.05.07. 22:57
Hulioszezar a 10.5-es ágyú szar! Ne használd 5méterről is mellé lő, rossz a célzás értéke. Az erősebb 7.5 a jó hidd el!.
Most kezdek ruszki oldalt unom a hetzert. A KV-k nagyon tetszenek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Micromatic
2011.05.07. 23:08
Igazából az oroszok t34-esei voltak a legjobb tigris ölők... Szar páncél, de gyors és ami lényeg rohad igénytelen konstrukció ezért sokkal gyorsabb a gyártása plusz ruszkiknak azért volt iparuk és emberük. Igaz 1 tigris lelövéséhez sok t34 kellett és kevés élte túl, de mégis ők nyertek... Arról nem is beszélve, hogy a német tankoknak nagyon komplex volt a felépítése és ezért nagy volt az esély, hogy valami beadja a kulcsot és rendszerint nem lehet az erdőben szerelni őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Butchy
2011.05.07. 23:39
Végre 1-2 hozzáértő ember
T-28as vettem meg és vért izzadok
Az lenne a kérdésem hogy Gun 57 mm ZiS-4 vagy Gun 85 mm F-30
Előre is köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. sirpalee
2011.05.08. 09:26
Lenon121 igen, arra gondoltam. Amugy nemet tankok a legjobbak es legszebbek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. noPublicFG
2011.05.08. 10:21
Annyira felcsigázott ez a játék, mire legörgettem a hozzászólások aljára, el is felejtettem a nevét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Matyo83
2011.05.08. 10:28
Neke bejön a hetzer, most épp a stugra gyüjtögetek lóvét!
Én leragadtam a német tankoknál, szépek és jók is szte. A KV nem feltétlen szedi szét a hetzert 1 lövésre, csak jól kell helyezkedni...
A vk3601 amivel most küzdök, hogy meg legyen a tigriske!!! Azért találkoztatok az elején nagy tankokkal, ert prémiumos akounttal tolják és ott ugye dupla pontokat ad körönként! A béta teszterek igen kaptak tankot, de csak akik az első és ásodik bétával tolták, akik idén kezdték azok ne kaptak seit se, illetve akinek egvolt az 1000 csatája az is kapott egy 4A2Ex tankot! Az M3 Lee nagyon komoly, a pz4-el szemből nem sok esélyem van még HE löszerrel sem... sztem a 85mm-es jobb!!!

Szép napot!!! jó hentelést!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. skyline85
2011.05.08. 10:45
@Matyo83

Kérvényezni kellett a tankot vagy automatikusan kaptad mert én január óta jatszom es több volt mint 1000 csata mégse kaptam semmit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Balucsek skyli...
2011.05.08. 10:59
Ez engem is érdekelne mert szerintem az 1000 csata nekem is megvolt.
Am most én KV-val szórakozok perpill a 152mm-es atombunkerrobbantó van fent, az jó poén bármi ami nálam kisebb 1 lövés csak ha mellément akkor végem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Micromatic
2011.05.08. 12:06
Butchy a 85 szép ágyú csak lassú a töltése. Én azt raknám fel ha minden áron a t28al szeretnék játszani. Jelengel én is azzal vagyok. A közepet 76ossal lövök mert gyüjtök a kvra. Hetzer meg marad legénység már 80% jó kis farmolós tank ma összehoztam 1 = kilövéses csatát vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Micromatic
2011.05.08. 12:07
"egy 7 kilővéses"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Balucsek
2011.05.08. 12:12
Tényleg valaki nem tudja, hogy annak van előnye vagy hátránya ha a legénységet átpakolom más tankba (pl KV-ból KV3-ba)? csak mert olyan szép veszélyre figyelmeztető pirossal jelöli olyankor a skilljüket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Remington
2011.05.08. 12:21
miután átraktad őket át is kell képezni őket az új tankra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Remington
2011.05.08. 12:26
egyébként érdemes átrakni ha már magsabb szinten vannak, pl. ja a KV-ban 100%osak és átrakod a kv3-ba akkor 80%-ról kezdenek, ha fizetsz koponyánként 20k-t akkor 90% ha aranyért képzed át őket akkor 100on maradnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Bobyjack
2011.05.08. 13:18
Hát pénz nélkül szinte lehetetlen magas szinten játszani. Nekem az IS3 ki van fejlesztve, de nem tudom megvenni, mert az IS-el nem lehet pozitívba kerülni egyszerűen. Ami pénzt keresek vele el is megy a lőszerre/javításra. 1025 kreditbe kerül egyetlen gránát hozzá és van csata amikor 16-18-at is ellövök.

A KV meg hihetetlen tápos. 2 szintel erősebb ágyú, a kisebb elennfelek gyakorlatilag nem tudnak meglőni, nagyon vicces. 9 kill egy csatában a rekordom vele. Emlékszem bétában a PzIV-el nagyon nagy mumus volt nekem a KV, jól döntöttem, hogy váltottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. gylovag
2011.05.08. 16:19
Javaslom, ha eddig valaki nem vette volna észre váltson át magyar nyelvre annál a képernyőnél ami legelőször jelenik meg az ikonra kattintás után. Fennt a zászlót kell lenyitni.

Remington: Ha a legénység tagjait átteszed másik ugyanolyan kategóriájú tankba, akkor -20% tudásszint. Ha 86% állnak, akkor 66% lesz. Visszakapják az eredeti szintet, ha visszateszed őket az eredeti tankba.

Nekem Hetzer és StugIII van, de a béta alatt kiderült számomra, hogy vannak párosítások, amivel elég nehéz fejlődni, mert hamar kilövik egy csatában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. gylovag
2011.05.08. 16:22
Szerintem leginkább az határozza meg hogyan teljesítesz csatában, hogy a partnerek mennyire lámák hozzá.
Volt amikor úgy osztott ki, hogy én voltam a csúcsragadozó, de a társakat 1 perc alatt kilőtték, mert idiótán belerohantak az ellenfélbe. Onnantól engem is leszedtek gyorsan, mert mögémkerültek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. ccnaee
2011.05.08. 19:43
Szerintem is oltári a Game!

Kicsit kellemetlen volt valóban, hogy elvetek mindent a béta után......Tigrisről visszaváltani. Sajnos azt az 1000limitet meg nem tudtam, 850-gamel mert tuti beültetem volna még valakit, hogy játszón mikor én tanulok.

Szerintem grafika az okés GTX460-al FullHD-ba minden maxon, ha nincs baj a nettel, akkor megy rendesen.

Most olyan 250gamenél vagyok. P4-est rakom kifele.
Én amit nagyon gyűlöltem az a P3-mas egyszerűen a vele egyszintű tankokkal se bír a gyenge (7,5) ágyúja miatt.

A balanszok néha elég érdekesre sikerülnek, nincs olyan tank ami meg tudná sebezni az ellenfél vezető tankjait. (gondolok itt KV-ra pl.)

A bestem a P3-A vall lett 6kill.

Nekem tetszik!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. gunclub
2011.05.08. 22:09
Nekem nagyon be jött
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Remington
2011.05.08. 23:02
gylovag: végülis ezt mondtam én is csak te szebben megfogalmaztad visszarakni én sose raktam vissza őket. ja és még az is az áthelyezés mellett szól h ha már adtál nekik plusz skillt akkor azokat tvábbra is használni fogják még ha nem is 100%-osak

sztem is megéri előfizetni rá, bár én a bétában közel 4000 csata alatt kiszórakoztam magam, elég magas szintre sikerült eljutnom (jagdtiger, vk45, panther II, t-54, t32)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. gylovag
2011.05.09. 05:43
Remington: Én meg elbénáztam, mert nem neked kellett volna válaszolni. Rossz nevet másoltam. Sorry!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. catalano
2011.05.09. 07:29
Mindenkinek érdemes kipróbálni, de aki a nagyobb tankokkal is játszani akar, annak prémium nélkül nem megy... sajnos. Pedig onnantól az igazán érdekes... és jönnek az új tankok!

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. dragon83
2011.05.09. 10:37
Meglepő, hogy milyen sokaknak tetszik a World of Tanks. Pedig eléggé rétegjáték. Örülök, hogy erre is van igény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Matyo83
2011.05.09. 11:03
@Skyline és Balucsek!

Valahol olvastam ezeket, lehet a gamestar fórumban. Ott kérdezzetek utána pontosabban.még morgolódta is, hogy sem az 1000 csatám nem volt meg, és kb februárban kezdtem el a játékot! Azt, hogy kérvényezni kellett-e vagy adták, passzolom sajnos. Volt 2 zárt béta az elején, assze abban benne kellett lenni és szerintem a kódot kell megadni az weboldalon, vagy kellett... nem tudom pontosan, mert nem voltam benne egyikben sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. gezu1025
2011.05.09. 12:05
Én is elkezdtem és tetszik, nem rossz cucc. Remélem azért jól ki van egyensúlyozva a játék, mert nem akarom azt megélni, hogy az oroszok túl erősek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. False
2011.05.09. 13:11
írásaitok alapján erősen komcsi uralom van a játékban, a dicsőséges náci hadsereg el van hanyagolva....igy felejtős
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. ccnaee
2011.05.09. 13:25
Hát ja az orosz tankok kicsit jobbak.
De ezt be lehet tudni az orosz fejlesztőknek.

Lentebb valahol valaki írta, hogy itt az orosz tankok is ugyan úgy kapnak rádiót.... és igen a szervezettségüket kicsit vissza lehetne venni. Mert anno se volt bennük rádió vagy nem raktak beléjük a hiányos készletek miatt (ez csak a 2Vh korai szakaszára volt jellemző).

Ez csak egy meglátás, ezen túl még sokk más befolyásoló tényező volt.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Davepapa
2011.05.09. 15:22
Nagyon jó kis játék! Valóban az orosz tankokat nagyon favorizálják, főleg úgy hogy nem csak második világháborús tankokat kaptak a vörösök. Is7-t szinte lehetetlen kilőni német páncélossal...........max Maus vagy Porsche VK4502-vel
Beta-t végigtoltam, de Isten ments, hogy mindent az elejéről kezdjek egy LOLtracktor-ral. NAGYON IDŐRABLÓ egy játék,képes az ember 4-5 órát naponta lelba*ni vele.Premium account nélkül meg egyenesen esélytelen a fejlődés........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Fzoltan
2011.05.09. 17:56
Segítség! Feltelepítettem a programot, majd ez a hibaüzenet fogad: "Figyelem. Sikertelen a csatlakozás a frissítő szolgáltatáshoz." Ez után akármit csinálok, semmi nem történik. Ötlet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Fzoltan
2011.05.09. 18:13
Na megvan, valamiért a tűzfal kevert be, pedig meg sem kérdezte, hogy engedélyezem-e a futását...
Most már csak az a baj, hogy ha rányomok a Playre, semmi nem történik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Balucsek Fzolt...
2011.05.09. 18:58
Rendszergazda ként próbálod futtatni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Fzoltan
2011.05.09. 19:37
Már mindent próbáltam. Hiányolta a dx9_42.dll fájlt, leszedtem, mostmár bejön a képernyő, majd 5 mp múlva kilép. Elfogyott a tippem. Újraraktam, semmi változás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Balucsek Fzolt...
2011.05.09. 19:39
A directX drivert próbáltad újra telepíteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Fzoltan
2011.05.09. 19:56
Na hát ezaz, Win7 van fent, elvileg nem kéne problémának lenni... Van egy olyan érzésem, hogy a mennyiségi icenszes Win7em kavar be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Balucsek Fzolt...
2011.05.09. 20:40
miután újraraktam a win7-et nekem is volt ilyesmi dll hiba úgy emléxem hogy annyi elég volt hogy egy régebbi játék lemezéről kikerestem a DX9.c telepítőjét és azt felraktam de már nem emléxem pontosan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Fzoltan
2011.05.09. 21:27
Oks, köszi a segítséget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Fzoltan
2011.05.09. 21:36
Na, sikerült odáig eljutnom, hogy ha elindítom nem fagy ki a program, viszont kapok egy tök fekete ablakot háttérzenével gondolom a főmenüben lehetek, mert ahogy nyomogatom a nyilakat és az entert, kattog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Fifus
2011.05.09. 22:34
Alacsony szintű tankokkal is ugyanolyan jó vagy rossz csatákat lehet vívni, mint a nehézjárgányokkal. A fejlődés meg lassú, de nem lehetetlen, ha ingyen játszol. Amíg kicsit is többet kapsz, mint amennyi muníció kell és javítás, addig megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. dragon83
2011.05.10. 07:54
Fzoltan, neked valami videókártya gondot lehet. A legújabb driver fent van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. gylovag
2011.05.10. 11:18
Nekem az nem stimmel, hogy a tapasztalati százalékoknál néha szerepel +7-8%, amit csak akkor mutat, ha ráhúzod az egeret az emberre, de sehova se adja hozzá. Magyarán hiába lenne azzal együtt 100%-on a katona nem választhatsz skillt.
Az mi a fene akar lenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Fzoltan
2011.05.10. 17:19
Fent van a legfrissebb, most tettem föl, így sem jó... remélem a win7 kavar be, mert akkor rakhatom újra... de érdekes módon mással semmi probléma sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Remington
2011.05.10. 20:02
gylovag: vannak plusz cuccok amik növelik a képzettségüket, pl. a ventilátor mindegyiknek +5%-ot ad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Fzoltan
2011.05.10. 21:37
Na, elolvastam a tech supportot, feltettem a legújabb (?) DirectX-et (ami a honlapon jelezve volt), és mostmár megy rendesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Fzoltan
2011.05.10. 21:40
Yeah, unable to connect to the network.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Fzoltan
2011.05.11. 08:10
Na, sikerült ezt is megoldani
Nagyon jó játék, mindig is egy ilyen volt az álmom, és nem is olyan nehéz a kis tankokkal játszani. Elég könnyű a városi utcákban oldalbacserkészni a nehezebb tankokat is, csak óvatosnak kell lenni... BT-2-eseket is simán lehet aprítani még a Leichtertraktorral is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. 3LVW
2011.05.11. 19:27
Pár hete próbáltam ki, 10 perc után töröltem is. Unalmas, lehetetlen kezelésű, túlbonyolított.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fzoltan
2011.05.11. 19:42
Unalmas, lehetetlen kezelés? Gyakorlatilag az egeret és a WASD-ot kell nyomogatni. Persze ettől még ízlések és pofonok, de az irányítás azért egyáltalán nem rossz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gylovag
2011.05.11. 20:24
Remington: Viszont én semmi ilyet nem vettem, maximum fullosra nyomtam a gépet és ezért nem értem ezeket a plusszokat, amivel nem tudok mit kezdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sassaa
2011.05.14. 11:30
Sziasztok
Még csak pár napja próbálgatom a játékot, tényleg csak pár gomb kell hozzá, s kis taktikai érzék, és egy kis olvasás hozzá... Nekem nagyon bejött.

gylovag:azok a plusszok a commandertől származnak, és mindig a commander tapasztalatának a tizede, s csak a csaták alatt érvényesül. Ha megnézed, a commandernek nincs ilyen plusza (értelem szerűen).
ezt érdemes kicsit átolvasni: [LINK]

Arra viszont én sem tudom a választ, hogy ha átrakom a 100%-os legénységet egy másik tankba, s azok 80%-osak lesznek, akkor 80%-ról fejlődnek tovább? mi van ha visszateszem őket a saját tankjukba, miután fejlődtek legalább 1%-ot? A kommentekből úgy vélem, vannak itt olyanok, akik elég sokat játszottak vele, s tudják a választ a fenti kérdéseimre, nem szeretnék úgy járni, mint a lőszerrel lövegcsere után
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Sassaa
2011.05.14. 11:32
És még egy kérdésem van:
a 100%-os legénységet tovább lehet képezni. Mind a három képzést megkaphatja egy legénységi tag, vagy csak egyet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hulioszeza... Sassa...
2011.05.17. 00:28
Mindegyik csak egyfélét kaphat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. janika77
2011.05.28. 13:07
Sziasztok
Olyan gondom lenne,hogy fel szeretném telepíteni a játékot el is kezdi de mindig máshol kidobja,hogy sérült fájl.Felajánlja a kihagyást illetve az ismétlést de nem történik semmi.
Win 7-em van ha ez számít. http://game.worldoftanks.com/update innen töltöttem le.
Ha lenne valakinek esetleg ötlete azt megköszöném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. KaiotEch
2011.06.23. 18:27
Gyerekek melyik a legjobb oldal és tank? Tudom nincs ilyen igazából, mert elvileg kiegyenlített kell legyen a játék, de biztos vna olyan ami eléggé best tank. Német vagy orosz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KaiotEch
2011.06.23. 18:27
+ közép tankokra gondolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kapmar
2011.06.23. 18:45
Nekem egyedül az a lehetetlen kiosztás nem tetszik, hogy a könnyűtankot IV-es osztályút folyton beteszi a nehéz tankok közé. Olyan is megesett már jó párszor, hogy egyedül én voltam könnyű harckocsival. Pfff...
Egyébként tényleg jó és nagyon tetszik, csak a sorsolást szúrták el, de nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dogmeat skyli...
2011.07.06. 10:23
Az Alpha teszterek, és Closed Beta teszterek kaptak ajándékba egy tankot, másnak nem járt. Egyéb eventekre kaptak még tankokat, mint Ural Steel, előrendelt játék, satöbbi.

Az orosz tankok egyáltalán nem favorizáltak, ez már régóta csak urban legend. Vicces, hogy ráadásként pont az IS-7-et hozzák fel, ami egy papírtank, pontatlan ágyúval. A legjobb TD német, a legjobb SPG német, a legkeményebb heavy német. A medium ág talán lehetne jobb, erre viszont jön az E50 HE rezisztens páncéllal.

"a 100%-os legénységet tovább lehet képezni. Mind a három képzést megkaphatja egy legénységi tag, vagy csak egyet?"

A legénység minden tagja mindhárom skillt megtanulhatja. Viszont mivel a skillek átlagát veszi a játék, és amelyik embernek nincs meg egy adott skill, azt nullának veszi, ezért csak úgy érdemes fejleszteni a skilleket, hogy mindegyik embernek ugyan azt a képességet veszed fel egyszerre. Elsőre 1 skillt vehetsz fel, és ha kihúzod 100%-ra akkor veheted fel a következőt.

"Arra viszont én sem tudom a választ, hogy ha átrakom a 100%-os legénységet egy másik tankba, s azok 80%-osak lesznek, akkor 80%-ról fejlődnek tovább? mi van ha visszateszem őket a saját tankjukba, miután fejlődtek legalább 1%-ot?"

Áthelyezésnél ha azonos típusba teszed az embert (tehát pl TD-ből TD-be) akkor 20%-ot veszít, egyébként 25%. Ha 100% volt a képzettség, akkor újraképzés után 90%-os lesz a képessége. Egyszerre csak egy féle tankot ismerhet a legénység, tehát a "régi" tankot elfelejti, amint átképzed. Ez nem szándékos, a játék motorja egyelőre nem kezeli a többszörös skillt, és ez lehet, hogy nem is fog változni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dogmeat kapma...
2011.07.06. 10:25
"Olyan is megesett már jó párszor, hogy egyedül én voltam könnyű harckocsival."

Ez azért van, mert a light tank un. scout (kém) tank. Jellemzően nagyon gyors, és ha elég ügyes a játékos, a nagy böhöm tankok nagyon nehezen tudják kilőni. A light tank egyik speckója, hogy mozgás közben ugyan az a rejtőzködési értéke, mint álló helyzetben.

Nem szabad lebecsülni a light tankot, egy ügyes kémkedés eldönthet egy egész meccset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Taragas
2012.08.22. 22:48
Dogmeat-el értek egyet.
Amúgy meg ez egy faszájos game. Már a 3k-adik csatámon vagyok túl, és imádom. Egyszerűen nem lehet megunni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!