iPon Cikkek

WoW: kungfu pandák, pokémonok

Dátum | 2011. 10. 22.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A Blizzconon bejelentették a World of Warcraft következő kiegészítőjét, a Mists of Pandariat. Régebben már felröppent pletykaként ez a név, de a Blizzard tagadta, hogy ez lenne az új tartalom és igazából a legtöbben nem is vették komolyan, hiszen a pandarenek mindig is csak viccként voltak jelen a játékokban. A Warcraft 3 idejében még április elsejei tréfa is volt a Blizzardtól, hogy kiírták: ők lesznek az ötödik faj. Akkor vigyorogtunk ezen, most viszont ez a valóság, csak épp lecsúsztak a WoW-ban az ötödik helyről. Természetesen nincs új kiegészítő hangulatos trailer nélkül, így nézzük meg először ezt, aztán foglalkozzunk a tartalommal.A videóban felsoroltak rengeteg újdonságot, az utána tartott előadáson pedig még annál is többet. Igyekszünk a lényegre szorítkozni, mert oldalakat lehetne megtölteni a témával (linkelünk majd plusz infót, az MMO-champion elég részletesen bemutatta).

Először is itt az új faj, a pandaren. Ez ugyebár egy faj, akkor most hordás vagy szövetséges? Nos, egyik sem és mindkettő, 10. szinten dönthetünk kikhez szeretnénk csatlakozni (ami azt jelenti, hogy a békés kinézetű pandák hülyére verhetik egymást a későbbiekben). A pandarenek lehetnek vadászok, mágusok, papok, rugók, sámánok, harcosok és szerzetesek, ez utóbbi lenne az új karakterosztály, ami képes mindhárom fő feladatot ellátni (tank, gyógyító, DPS). Az új kiegészítő hivatalos weblapján jó ideig még egy „Star Wars reklám” is volt ezzel kapcsolatban, mert eredetileg ezt írták: „Monk healers bring harmony and balance to the force”. Azaz a szerzetes gyógyítók harmóniát és egyensúlyt hoznak az erőbe. Mwhaha. Valaki szólhatott nekik, mert nemrég lecserélték a feliratot. Szerzetes egyébként majd minden faj lehet, kivéve a goblinokat és a worgeneket.

Pandaria térképe
Az új fajhoz természetesen új szintező kontinens is tartozik, Pandaria (eddig nagyon kreatívak a srácok a Blizzardnál). Bár ez csak öt új térképet jelent, azok elég nagyok lesznek, és hasonlóan az első és második kiegészítőhöz, nem repkedhetünk majd, míg el nem értük a maximális szintet, mert így jobban irányítható a tartalom (ez mondjuk tény, nem felvesszük a questet, repülünk, gyakunk és vissza). A pandaren kezdőhely egy óriási teknős lesz, aminek a háta egy kisebb sziget, a kalandvágyó kungfu pandák ezen utazzák be a világot. Sokat eddig nem láthattak belőle, mert őket se látta senki, kivéve ha vett egy petet a Blizzard boltból. Pedig a történet szerint 10 000 éve távoztak Pandariából, és vissza se néztek.

Vérnyúl villával :)
Pandaria egyébként a macikon kívül még rengeteg fajnak ad otthont. Ezek közül az egyik legfontosabb a mogu, ezek a lények vissza szeretnék szerezni maguknak a szigetet, a raid insták jól tele lesznek velük. Rajtuk kívül fontosak még a Jinyuk (hal szerű lények, lehet a murlocok szintet léptek) és a Hozuk, ők kb. a majmokhoz állnak közel. Partraszállás után a hordások az előbbiekre kattannak rá, míg a szövetségesek inkább banánt dobálnak. Így tehát mindkét félnek meglesz a kezdőterülete, és ha már arrafelé járkálnak meg is próbálják egymásnak ugrasztani ezt a két fajt, hiszen olyan nem lehet, hogy valaki mindkét féllel jóban legyen. (A gobbó városok biztos csak tévedésből maradtak neutrálisak a kataklizma után.) A térképek ismertetésétől most eltekintenénk, a lenti linkeken lesz bőven kép róluk.

Remélhetőleg mindenki magához tért az első sokkhatásból, mert már jön is a többi fontos változtatás: új talentrendszer és *dobpergés* pet harcrendszer! Bizony, kis kedvenceiteknek adhattok nevet, tápolhatjátok őket, majd körökre osztott csatákban, egyszerre maximum hármat használva nekimehettek más játékos petjeinek, vagy néhány PVE kihívásnak. Vajon hány Pikachu nevű pet lesz a szervereken?

Íme a "talentfa"
Még nem szabad lefejelni az asztalt, csak most jön a lényeg, az új talentrendszer. Már a Cataclysm-ben kapott egy elég erős egyszerűsítést az egész, de a Blizzard kitalálta, hogy tulajdonképpen a talentek nagyrésze kötelező volt akármelyik ágon, akkor kár velük szívni, hát kukázták az egész talentesdit. Na jó, ez persze így kicsit erős, de a következő történt: lesznek karakterosztály és specializáció képességek és talentek. Eldöntjük mik szeretnénk lenni, onnantól kezdve az első kettőt puszira kapjuk minden szintlépéskor, trainerre se lesz szükség. Talentet 15 szintenként kapunk majd egyet. Minden sorban három talent közül választhatunk és ha figyelembe vesszük, hogy 90 lesz a szint limit, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy ez hat sort jelent. Ergo lesz hat aktív talentünk, minden sorban egy, és puszi. Ezek legalább olyan könnyen változtathatóak lesznek, mint glyphek, tehát bizonyos szinten flexibilisek leszünk, de a talentek nem szerepfüggőek. Ugyanazon három közül válogathat soronként a tank vagy a dps is, így néhány sorban nem nagyon kell majd gondolkozni. Az MMO-champion összefoglaló posztjában ha egy karakterosztály ikonjára kattintotok akkor láthatjátok, hogy a jelenlegi tervek szerint mik lennének a talentek (persze még semmi sincs kőbe vésve): klikk.

Nehéz lehet mostanában marketingesnek lenni a Blizzardnál, mert mindezt úgy beadni, hogy mekkora előrelépés, nem semmi. Tisztán látható, hogy a WoW eddig csak ült a casual játékos vonaton, de most még a rakétákat is begyújtották... Szenvednek is nagyon a srácok, érdemes elolvasni egy-két kék posztot a fórumokon. Szerencsére azért vannak érdekes és talán jó változtatásai is az új kiegészítőnek.

Az egyik ilyen a PVE scenariók rendszere. Ezek olyan mini insták amikben különböző feladatokat kell megcsinálnunk, és nem kell majd fixen egy tank, egy healer. Lesznek egész kicsik is, amiket három emberrel lehet megcsinálni. Egyszerű példának a „The Defense of Goldshire”-t hozták fel, amiben először el kell pusztítani 25 koboldot, aztán megtalálni és hazavinni négy gyereket, majd legyakni a helyi bosst, a régi questekből ismerős Goldtooth-ot. Ezzel tulajdonképpen izgalmasabbá tették a régi questeket, sok ilyet terveznek.

A bemutatott PVE scenario
Aztán lesznek még dungeon kihívások, amikben pl. időre kell teljesíteni egy helyet. Hogy ne legyen előnye azoknak, akiknek már jobb cuccaik vannak, egy szintre emelik mindenki felszerelését (alternatívaként az is lehet, hogy az item levellel fognak skálázódni a szörnyek). Loot nem jár majd az ilyenekért, de olyan felszerelés, amivel villogni lehet, hogy mi ezt is megcsináltuk már, az igen (úgy látszik Secret World infókat is olvasgatnak a Blizznél).

A PVP-t végre frissítik egy kicsit, többféle mód is lesz, de egyelőre ezek nem fixek. A Straglethorn Diamond Mines-ban payload szerű játék van tervben (csilléket kéne eljuttatni a bázishoz, hogy kapjunk plusz pontot); a Valley of Powerben pedig a murderball lenne a középpontban (az kap pontot akinél a hordozandó cucc van, de egyre nagyobb sebzést szenved majd el és maga a tárgy is sebzi, így nem elég, hogy mindenki őt akarja majd lecsapni, még ezzel is számolnia kell); az Azshara Craterben pedig DOTA van kilátásban. Az arénák nagy rajongói is kapnak egy új térképet, ez lesz a Tol’vir Proving Grounds.

Persze lesznek új instance-ok is, de megint áldoznak az újrafelhasználás oltárán a Blizzardnál, így viszontláthatjuk majd Scholomance-ot és a Scarlet Monastery-t. Bővebb infó ezekről a helyekről errefelé található: klikk.

A kiegészítő hivatalos honlapja erre van: klikk (még talent kalkulátor is lesz rajta, ami kicsit megmosolyogtató).
Az MMO-champion gyűjtőcikkéért pedig rengeteg linkkel, erre tessék: klikk.

További videókért pedig érdemes ellátogatni a WoW YouTube csatornájára:

http://www.youtube.com/user/WorldofWarcraft

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

69. exec79
2011.10.22. 20:55
rogue panda.... grat blizzard
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. otreck
2011.10.22. 21:05
és ím eljövend a wow bukása
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Asagrim
2011.10.22. 21:05
Ok, flame-et elkerülendő, a Kung Fu panda című animációs film hőse a Warcraftból származik, és nem fordítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. fa13
2011.10.22. 21:06
Eddig se volt egy bonyolult játék de ezek után meg végképp

Ez az új 3 playeres dolog meg sztem erősen hajaz a Rift nevű játék egyes részeire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Asagrim fa13
2011.10.22. 21:12
Miféle 3 playeres dolog?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. kray
2011.10.22. 21:12
De kíváncsi vagyok a sok blizzard fan arcára A blizzard bármit csinál az mindig jó Egyétek vigyétek Panda rulez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Asagrim kray
2011.10.22. 21:17
Van 1 vicces hírünk meg 1 komoly.

Vicces: Megújítjuk egy régebbi áprilisi tréfánkat, a következő kiegészítő új játszható faja a Pandaren lesz.

Komoly: Ez nem volt vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. dragon83
2011.10.22. 21:28
Hehe, jó kis április 1-jei tréfa. Ja, hogy október van? Akkor ez azt jelenti, hogy a Blizzard nem tud már mit kitalálni a WoW-hoz, és most jönnek a korábban kukázott ötletek. Várom a pónilovas kieget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Micromatic
2011.10.22. 21:34
Ez beszarás 1 éve nem wowoztam, de visszamegyek csak azért is lesz egy monk pandám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. kajosin6
2011.10.22. 21:41
A WoW-ot nyugdíjazhatnák már. Nem csodálom, hogy nem tudnak már mit kitalálni, annyiszor lerágták már ugyanazt a csontot.. De hát még mindig pénz van benne, most már megbukhatna az egész. Legalább Blizz is jobban koncentrálna az új MMOjukra.
Bár ez a kínai stílusú terület tök bejön a videó alapján, egész igényes, viszont a panda faj már kevésbé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. s_erno
2011.10.22. 21:45
Nem tudom mi a baj a pandákkal, war3 -ban is voltak már ott senki sem kifogásolta. Az ő világuk, olyan környezetet hoznak létre benne amilyet ők akarnak. Hogy mennyire jól sikerül az majd elválik. Azért a panda druid feral formokra kíváncsi leszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. kray
2011.10.22. 21:51
Egyszerű a druid form
1. Panda barátunk vissza tér 4 lábra
2. Zebra már csak a színek miatt is
3. Pegazus zebra csíkokkal

De lehet, hogy ellopják az avatar meséből azt a nagy repülő akármit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. exec79
2011.10.22. 21:52
warcraft 3-ban egy rejtett palyan volt ilyen vicc kategoria a panda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Micromatic
2011.10.22. 21:53
Viccet félre téve pandaren faxa de a talent rendszer még szarabb lesz lényegében mindenki ugyan azt tudja majd... Tiszta ázsiai free mmo feeling...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Castiglion...
2011.10.22. 21:59
@s_erno
Arra lehetsz is még egy ideig. "A pandarenek lehetnek vadászok, mágusok, papok, rugók, sámánok, harcosok és szerzetesek"

@exec79
Frozen Throne Rexxaros kalandjában volt játszható karakterként is pandaren, egy Brewmaster hero.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Asagrim s_ern...
2011.10.22. 22:09
A pandákkal alapvetően nem az ötlet maga a baj, hanem az, hogy régebben áprilisi tréfába illett az ötlet, most meg a blizzard megvalósítja, ami ékes jele annak, hogy már nem tudnak mit kitalálni.

Ahogy dragon83 mondta, "a Blizzard nem tud már mit kitalálni a WoW-hoz, és most jönnek a korábban kukázott ötletek."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. leonsilver...
2011.10.22. 22:33
Ha jó lesz a tartalom lehet felőlem húsvéti nyuszi is. Pont ez a lényeg. Baxhatod a grafikát, fizikát minden egyén retekséget, ha a játék egy rakat fos. S manapság rengeteg ilyen játék van pedig pandák sem ugrálnak benne s mégis szarok. Bízom benn, hogy jól eltalálják s kijön egy érdekes kieg. S ez a nem tudnak mit kitalálni marhaság ez a leginkább lerágott csont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Bugatty
2011.10.22. 22:52
én megvettem tavaly az egész wow-ot kieggel mindenestől felhúztam 1 papot 85-re előző kiegben artast haver klánjával bevertem, mikor lejárt a 40 napos free idő vettem egy 2 hónapos GC játszottam vele 2 napot és abba hagytam a játékot (törtön BC-ig játszottam)
Kijön ez a kieg megveszem felhúzok egy monk pandát, haverék klánjával beverem halálszárnyat és a kövi kiegig mehet szabadságra a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Menthix
2011.10.22. 23:04
Hova süllyed már ez a játék, rossz nézni.
A talentrendszer nevetséges. Ahogy a cikkben is írva van, nem kell majd gondolkodni. Bár aki még ma fizet a WoW-ért...na hát attól nem félek, hogy tudna gondolkodni.
A legnagyobb poén az, hogy a videóban úgy adják elő az egészet, mintha a világ legkomolyabb dolgáról lenne szó, mi közben már rég rajtuk röhög mindenki.
Szerintem ez a mini-boss-os dologot a GW2 event rendszere alapján akarják, hogy elmondhassák "nekünk is van ilyen bi-bi-bí". Közben pedig...
Van aki még komolyan tudja venni ezt a játékot?
A 3 millió tonnás sárkányon is már csak röhögni lehetett, de ez überel mindent.
pandaria legyen velünk
#Bugatty, oké főnök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Svidi
2011.10.22. 23:29
LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. brroland
2011.10.23. 00:01
hát mikor 1.nek láttam a vidit, akkor az a gondolat hogy cataclysm-el véget ért igaz. ezt a cikket olvasva szint úgy. scenáriok mint vinditctusban kb olyan lesz (szerintem).
meg lehet azért rakták be a pandákat mert régen is poén dolog volt akkor ezzel enyhítik a tényt hogy kiégtek. arthas-al a wc3 szálait rövidre zárták, cataclysm kitűnő lett volna a wc4-hez, de nem
("Indeed im a talking panda. How are u?" - hon)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. s_erno
2011.10.23. 01:21
@Castiglione
Eh úgy rémlett lehetnek...kár mert érdekes lett volna
Szerintem nem rossz a talent rendszer változtatás. Eddig minden spec-nél volt egy optimum build-je amit EJ-n megnéztél és ennyi.Marha változatos volt,most legalább lessz egy kis különbésg spec és spec között.
Dk-nál az aoe Death Grip meg a Force Choke az nagyon LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. shaddam
2011.10.23. 01:48
Csodálatos. Kinyílik a bicska a jóérzésű ember zsebében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. necropedo
2011.10.23. 02:14
Végre! Ezért fogok elkezdeni WoW-ozni. Erre vártam mióta. Első normális kiegészítő számomra. Pandarens! Ranagolnak hála foglaltassák imába a Kosfejű Nagyúr neve!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Menthix
2011.10.23. 02:45
#necropedo, what the hell?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. carnivore
2011.10.23. 10:30
Ha már a több szint miatt több lett a talent pont akkor nem a talentfát kellett volna lecserélni erre a szerencsétlenségre, hanem ki kellett volna bővíteni....
Borzalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. reednow
2011.10.23. 10:44
Gyökerek, fárasztóak, szánalmasak...körvonalakban ennyit a WoW még aktív fejlesztőiről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Asagrim s_ern...
2011.10.23. 11:11
Ha megfeszülnek sem fognak tudni változatosságot vinni a talentokba.

Amíg játék a játék MINDIG lesz EGY build ami a LEGalkalmasabb PVP-re, EGY másik ami alkalmasabb solo PvE-re stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. homeware
2011.10.23. 11:25
Szerintem ezt a kiegészítősdit még elhúzzák úgy level 100-ig még további 2 kiegen át, majd bezár a bazár. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. reednow homew...
2011.10.23. 11:31
Amíg van annyi előfizető, hogy hasznuk legyen belőle, nyomatni fogják ezt a sok sz*rt...és remekül megélnek belőle. Kíváncsi lennék, hogy a WoW fénykorában mekkora lehetett a legnagyobb havi bevétel az USA-ban a Blizzard számára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. lackoo1111
2011.10.23. 11:43
Amíg van annyi előfizető, hogy hasznuk legyen belőle, nyomatni fogják ezt a sok sz*rt...és remekül megélnek belőle. Kíváncsi lennék, hogy a WoW fénykorában mekkora lehetett a legnagyobb havi bevétel az USA-ban a Blizzard számára.
Igazán nem akarok beleszólni , de te egyáltalán játszottál már ezzel a játékkal , vagy csak unatkozol ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. exec79
2011.10.23. 11:48
ez így van, amíg megéri addig lesz kieg. Más mmo-k alig 300-500e előfizetővel megélnek, az meg mire wow előfizető száma leesik 1 millió alá nem most lesz, majd kb 10 kieg múlva, vagy ha valaki robbant egyet igazán az mmo piacon. Mondanám hogy na most majd az old republic, de abban még én sem hiszek csak szeretném
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. pycur
2011.10.23. 11:57
Ha nem tudnának mit kitalálni akkor nem történne semmi, nem? Szóval ez a kijelentés ellentmond a hírrel. De mindegy én se wowozok, de ha a leonsilver84 szerinti húsvéti nyuszit akarják betenni akkor ezt mintázzák már:
http://www.cosplayisland.co.uk/files/costumes/237/15036/komugi_vc_dpg47.jpg
Erre befizetek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. wittmannge...
2011.10.23. 12:42
Szerintem ez már a végjáték, a lore nem fejlődik sehova, mert mindenkit megöltek , vagy meg fognak ölni hamarosan, úgyhogy kénytelenek ezeket a gyökérségeket bedobni a játékba. Pandák és pokemon harc, kinek hiányoztak ezek? A talent változásokról meg többféle véleményt is olvastam, én személy szerint azt gondolom hogy tessék szépen megadni a választás szabadságát, és ne butítsák le 3 opcióra 15 szintenként, ez a rendszer borzalmas. A szintlimit emelésröl, én utáltam lvlezni, még ha a régi területek fel is lettek újítva, a BC és WotLK lvling zone-ok ugyanazok amiket unalomig ismerek , franc se akar ujra végigmenni rajtuk.


A véleményemet tessék nem flamenek értelmezni, Jómagam veterán játékosnak gondolom magam, vanilla óta benne voltam a játékban, egészen cata elejéig. Egy ideje pihentetem a játékot, de mindig azt gondoltam, hogy egyszer úgyis újra előveszem.... hát ezek után ez nem túl valószínű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. reednow lacko...
2011.10.23. 13:00
Amennyit játszottam vele, pont elég is volt. Sikerült ellenállnom a kísértésnek, hogy beálljak a WoW-játékosok sorába. Szánalmasan sz*r időpocsékolásnak tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Asagrim wittm...
2011.10.23. 13:19
Ha olvasnál 4.3-mas patch note-ot, akkor láthatnád, hogy "The amount of experience needed to gain levels 71 through 80 has been reduced by approximately 33%."

(már megint)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. anubys
2011.10.23. 13:29
Nem gyenge húzás ez a Blizz-től.
Biztos látják, hogy a fenének sem akar csökkenni a wow népszerűsége, pedig lassan ellő kellene készíteni a terepet a következő mmo-juknak. Így megoldják maguk a problémát...
Soha nem wowoztam, de nem ennek hatására fogom kipróbálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. noPublicFG
2011.10.23. 15:31
A Pandarent már réges-rég vártam, mára viszont leálltam a WoW-val, uh. így ebben a formában felejtős.
...talán, ha a kungfu-panda filmek előtt érkezett volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Stormrage
2011.10.23. 15:47
Látom sokan szidják a WoW-ot, nemtudom, hogy ez a pandás mennyire jó ötlet, viszont ettől függetlenül én a WoW-ot sosem magáért a tartalomért játszottam, hanem a jó baráti társaságért, ugyan ma már nem játszom vele, de ettől függetlenül nem kidobott időpocsékolásként emlékszem rá, barátokkal eltöltött idő sosem az. Persze nem voltam top-guildekben, nem voltam a szerver első lvl60-asa, 70-ese, 80-asa, 85-öse, és nem leszek az első 90-es sem, nem fanatikusságból játszottam, nem az acsikért, hanem a társaságért, egészen más fényben fest ebből a nézőpontból a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. uristen
2011.10.23. 16:47
...uristen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Leeroy
2011.10.23. 18:56
Aki csodálkozik a pandákon, az nem játszott sose valszeg a W3-mal. Hiányoltam is, miért maradtak ki eddig, de azért örülök, hogy végülis mégse feledkeztek el róluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Andos
2011.10.24. 03:40
Srácok ez most komoly? mert én egyszerűen nem tudom elhinni hiába győzködöm magam.
A WoW egy komoly fantasy szerepjáték ez nem illik a képbe...
Emberek ez a világ legsikeresebb játéka csak Magyarországon minden 5. ember játszik vele kb.
ide többen úgy írnak hogy tudják mi ez mert ki nem ismeri de életében nem próbálta ki...
aki meg igen fel se fogta a lényegét -.- na mind1 ha ez bejön az embereknek semmi ízlésük nincs szánalom netovábbja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Lordkazu
2011.10.24. 04:28
a panda még oké....a kaszt is....de az a talent fa........HÁT KÖSZI BLIZZARD ......mi mindent elviselünk de ez sok.......minek ennyire egyszerűsít enni ??????
ez akkora lenézés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. uristen
2011.10.24. 06:38
...hiaba az agykapacitas.
Elkepzelek nagy SteelSereris gyartot, hogy komoly egereket ad el aranyos panda kinezettel.
SteerSeries Gaming Mouse: Pandaren Ninjakuspas Edition
SteelSeries Shift: Unstopable Nude Pandaren Edition

Na es igen: Mivel ilyen bonyolult lesz a talentfa, mar csak annyi a dolgunk, hogy a billentyuzeten talalunk majd egy talent valaszto reszt is, mindig 3 gomb ott van, szintenkent csak megnyomod, amelyik kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. uristen
2011.10.24. 07:51
Errol a 3 szamrol jut eszembe: ugy nez ki, mint valami szamkod, a kep esteben, ha egybol 90-es szinten talentolsz/retalentolsz egy ilyenre: 122132. Nagyon komoly lenne, guildben mar konnyu segiteni egymasnak talentolas teren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Zolti77
2011.10.24. 08:54
Nem értem mi bajotok a talentekkel eddig is ki kellett raknod kötelezően x pontot hogy elérd a végét és volt ott is hogy hiába nem kéne akkor is raknod kell rá. Most ezek a "kötelező" talent pontokat megkapod szintlépésekkor a többit meg 15-30-45-stb szinteken eldöntöd mit szeretnél rakni.

engem csak az zavar ebben hogy míg van akinek elég lesz a soronként a 3 talent pont addig van klassz akinek kevés nem értem hogyan gondolták hogy pl druida ahol volt 4 specc 2dps 1 tank 1 heal hogyan lesz neki elég a 3 pont míg pl mágusnak a 3 pontból 3 lesz amit választhat ugyan ez a druidnál a healer van olyan sor ahol semmit nem lesz értelme kirakni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. K21_overlo...
2011.10.24. 09:46
Egyértelműen kellett egyszerűsíteni a talentfán, mivel az egész visszasüllyed a 12+ as szintre.

A pve sentario is érthető mert most kábé ennyit kell megcsinálod a fejlődéshez, mert minden úgy be van gyorsítva.

Most hosszíbítottam meg április 18 ig, megölöm még deathwinget majd átadom a terepet a 12 éveseknek, és megyek a Hello Kitty onlinera.

(akik azt mondják h a pandák benne vanna a loreban meg a w3-ba, igen DE az csak egy vicc volt egy easternegg egy pálya! Nem 2év kieg!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim K21_o...
2011.10.24. 10:07
Erre sokan úgy érvelnek, hogy a boci pálya is csak egy easter egg pálya volt, és mégis taurenek vannak a játékban a kezdete óta ...

... de azért gondoljunk csak bele, hogy egyrészt nem boci 2 lábon, hanem "minotaur" ami azért mégiscsak komolyabban néz ki, másrészt az emberek döntő többsége tojik rá, hogy mi volt előbb, Kung Fu Panda koppintásnak vélik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. and1ao
2011.10.24. 10:30
még jó hogy wotlk óta nem játszom vele legalább nem okoz újabb hatalmas csalódást számomra hát nincs mese 10évese-é a világ valamit a sok millió húzott szemű kelleti emberé szánalmas. jöjjön már a GW2!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim and1a...
2011.10.24. 11:26
"jöjjön már a GW2!!"

Amen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. s_erno
2011.10.24. 11:46
@K21_overlord:
Én azért az egész free roaming-os részt Rexxaral meg Chennel nem nevezném csak egy pályának meg egy easter eggnek. A beszélő bikák, kék csápos izék,worgenek, gnómok meg egyéb fajok közt elég jó megállják a helyüket azt hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. exec79
2011.10.24. 12:26
jöjjön már TOR
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. psipenge
2011.10.24. 14:36
@K21_overlord akkor te tuti nem játszottál a Rexxaros kampánnyal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. KBB
2011.10.24. 18:11
Andos: "...ez a világ legsikeresebb játéka csak Magyarországon minden 5. ember játszik vele kb."

Azt mondod "kb" 2 millió magyar játszik vele? Ez nekem új!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Castiglion...
2011.10.24. 18:19
@Andos

"A WoW egy komoly fantasy szerepjáték"

Komoly? Mármint az a WoW, ami tömve van poénokkal, vicces formában utalásokkal tengernyi dologra, és karikatúra anatómiájú karakterekkel játszol benne? Ugyanarról a WoWról beszélünk?

A félreértést elkerülendő, ezeket nem negatívumként írom, közel 3 évig WoWoztam officialon(meg egy pár évet törtön is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Ricsa4650
2011.10.24. 19:11
"A WoW egy komoly fantasy szerepjáték"

Funny Comment Of The Year #1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. asdsa
2011.10.24. 19:29
2millió ember wowozik?D
Szerintem itt inkább a csé,cod,böngészős játék,free mmo 4-es fogat a legnépszerűbb(ha valamit kihagytam bocsáss meg), de még ezzel összesítve sem hiszem, hogy minden 5. ember ezekkel játszana.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Tanis
2011.10.25. 09:03
és persze a LoL, aminek 1,5x nagyobb a tábora, mint a WoW-é (15 millió).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Gergosz2
2011.10.25. 09:15
Ez egyértelmű megnyilvásnulása annak , hogy minden játék kel el casualosodni.

Lol pandmacik meg pokemonok ?!?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. necropedo
2011.10.25. 14:53
Nos azért tényleg nem tökéletes ez a kiegészítő.

Facts by me:
Minden valamirevaló fantasy világban van harcművészet. Itt ezt pandák űzik. De egy kis próbléma van Elvtársaim! A Monk nem harcművészt jelent! Hoppá csak! Dictionary: Szerzetes. Ezért van neki healer buildje is. Azt hiszem eddig logikus. Az tényleg poén, hogy brewmaster tree is van de ettők tekintsünk el. A WoW lore-ja mindig televolt poénokkal, de nem is kell a lore-t nézni itt van nekünk a goblin faj akik motoron száguldoznak! Ja nektek ez nem poén pusztán steampunk szagot kapott a dolog? Szerintem ez szimplán kell bele.

Az életben is megfért egymás mellett a háború és a poénok, és ez pedig csak egy buta játék. Azzal én sem értek egyet, hogy sok faj lehet szerzetes, de annak örülök, hogy macika nem lehet a sötétség paplovagja. Azzal, hogy raknak egy pandafajt nem jelenti, hogy mától mindenkinek azzal kell játszani. Ha neked a kretén, furcsa formációk megfelelnek, hogy nap istenhívő paplovag legyen a taurened üsse kő! De ez nem sokkal komolyabb mint a Pandaren faj. Én sok fajkaszt kombót nem tudok elképzelni, igaz a WoW lore-ja nem az erősségem, nem ismerem annyira behatóan mint mondjuk a Warhammerét, MAGUSét, etc. De ez a kieg legalább annyi játékost hoz, mint visz el. Attól, hogy a sok buta, kisfiú aki hardkórnak, meg keménynek tartja magát, mert a WoW annyira komoly, és véres -messze van attól lásd: Warhammer, Kult- ettől szerintem simán megfér egy ilyen faj is. Az is önmagában vicc, hogy a trollok nem tudnak rendesen beszélni, sem írni. Ez mind poén, vicc ami az egyhangú világba hoz poénokat.

Zelgor Seymalas voltam, Ranagol felszentelt fattya
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Castiglion...
2011.10.25. 16:35
A brewmaster spec is ugyanolyan logikus. Szerzetesek, serfőzés. ;> (csak itt nem a keleti, hanem az európai vonulat révén).

@Gergosz2

Nem attól lesz még inkább casual irányba húzó, hogy panda lesz benne meg petharc. (lila macskákkal, lézerbaglyokkal,stb. sem sokkal hárdkórabb érzés tolni, mint pandával)
Az idióta talent revamp már inkább jó példa a "catering for the casuals"-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mezarius
2011.10.25. 20:58
Ez a kieg. valami undorító.
De mondjuk engem nem érdekel nagyon mert 1 hónapja kezdtem Taurin van egy 62-es belf rugóm.
Ott még WoTLK van, na az még egy nagyon szimpatikus fejezet számomra bár még csak mint mondtam 1 hónapja ismerkedek a WoW világával de ez A WoTLK tetszik. Nagyon is!
Aztán Taurin még majd nem tom hány év múlva bejön a cata ami még mindig jó!
Utána mire bejönne ez a mostani fos addigra vagy megunom vagy már tauri se lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. uristen
2011.10.25. 22:04
Jo ez a jatek, de nem hiszem, hogy erdemes lenne fuggove valni tole. De ha valaki cigi meg alkohol helyett inkabb WoW Card-ot vesz, az jobban teszi. A legjobb tulajdonsaga, hogy ha elolvasod szorol szora a kuldetesek lenyeget, megertesz egy kis angol nyelvet is. En is neha felmegyek jatszani, de nem birom mar ugy bele elni magam, mint 3 eve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Humbuk
2011.10.26. 12:58
Érdekes volt, hogy a 48. kommentig kb senki sem említett az igazi lényeget...
"K21_overlord - 2011-10-24 09:46:49 48"

A wow már nem felnőtteknek szól, hanem húz a gyerek tábor felé... Nekik meg nehéz elosztani 70-80 pontot ügyesen. Ennyi. Blizz bácsiék tudják honnan jön a pénz, álltalában arra is mennek. ezek szerint ma már a 10-15 éves korosztályból jön több pénz. Nem tudom mit kell kiakadni

Én Bc után abba hagytam a retail wowot és nem bántam meg még akkor sem ha éppen törtön időröl időre előveszem pár hét erejéig

Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Humbu...
2011.10.26. 13:32
Bashiok:

"People seem to think that Pandaren were a joke, a throw away easter egg that we never fully intended as a playable race.

I will direct you to recall the Warcraft RPG (pen and paper) manuals released in 2003. While much of it hasn't been canon for quite some time, the Pandaren occupy a greater amount of pages and space within the manuals to establish their lore and story than pretty much every other creature on Azeroth. To give it some context, they occupy the same number of pages as Trolls in the Monster Manual, and share the same amount space in the Alliance and Horde Compendium with Orcs or Humans, and just like them ... you guessed it... Pandaren were a playable race.

(there's also an awesome sketch Metzen did of a Pandaren, Dwarf, Furbolg, and Gnome hanging out all friendly-like)

As I said a lot of this was pre-World of Warcraft, and by whatever stroke of fate, Trolls and Forsaken became playable races and Pandaren, Naga, and Furbolgs did not. Some other mix could have just as easily been true, and no one would have questioned it. Worgen didn't even exist back then, of course, they were a new creation for World of Warcraft.

It would simply be inaccurate to state that Pandaren were a throw away. Our intent, going back to Warcraft III, when the vast majority of the world lore and story was established for the franchise, was always to have a deep and rich history for a race known as the Pandaren."

Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Davee8989
2011.10.26. 13:50
Na aztán szépleszz 1 dagadt mage panda......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Davee...
2011.10.26. 14:02
Miért? Egy dagadt mage törpe mennyivel szebb ... vagy értelmesebb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2011.10.26. 14:26
Őt azért elnézném egy darabig


http://i51.tinypic.com/2r2al4m.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. silentknig...
2011.10.30. 17:15
s_erno ,feelin furry? :3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!