iPon Cikkek

WWE All Stars - Gerinctörő

Dátum | 2011. 04. 26.
Szerző | Lawrence_Benson
Csoport | JÁTÉK

Hulk Hogan, John Cena, Randy Savage, Rey Mysterio, Triple H, Ricky the Dragon Steamboat, és Andre the Giant. Két generáció és két stílus küzd meg egymással a WWE All Stars szorítójában, napjaink legnagyobb szupersztárjai igazi legendákkal néznek farkasszemet, fröcsög az izzadtság, tombolnak a kromoszómák, adrenalintól duzzadó izmok feszülnek egymásnak, ez pankráció a javából! A WWE Smackdown vs. Raw szériát készítő THQ egy teljes, soron kívüli epizódot szentelt a nagy eseménynek, összeszedték a pankrációtörténelem legnagyobb neveit, győzzön a legerősebb, legkeményebb hústorony jeligével. Vajon ki a nagyobb pankrátor? Ricky Steamboat vagy Kofi Kingston? Ki a könyörtelenebb? Jimmy Snuka vagy Kane? Melyik a nagyobb emberállat? Andre the Giant vagy Big Show? Ki a népszerűbb? Hulk Hogan vagy John Cena? És ki a nagyobb macsó? Mr. Perfect, vagy The Miz? Most kiderül.

Kezdődjék a játék!
A WWE All Stars nem kevesebb, mint 31 harcost vonultat fel, a szabályok pedig ugyanazok, mint mindig. Egy hatalmas show keretein belül püföljük agyon ellenfelünket, a kalapácsütés és az övön aluli rúgás megengedett, vágjuk ki a rohadékot a szorítóból, törjünk széket a hátán, a sportszerű játékot itt el lehet felejteni, a harc a végsőkig megy, a győzelmet csak kiütéssel, vagy leszorító fogással lehet megszerezni. A birkózás leglátványosabb, legnagyobb botrányokat kavaró ága ez, egy színház, ahol csak a külsőségek számítanak. Napokkal a nagy este előtt harcosaink már hergelik egymást, fenyegetőznek és összevesznek, minden sportmagazin címlapja velük van tele, az összecsapásokat pedig fülsüketítő zene, tűzijáték és tökéletesre csiszolt műsor kíséri. A pankráció a Nascar, a kosárlabda, a baseball és az NFL mellett az egyik legsikeresebb sport Amerikában, s a konzolok előtt ülve évről-évre mindebbe mi is belekóstolhatunk, lássuk is hát, hogy ezúttal milyen versenyszámokat tartogat számunkra a WWE.

Nincs helye a gyengéknek
Összesen három játékmód vár ránk, melyből a legnagyobb a szabad meccseket biztosító Exhibition. Ezt választva tét nélkül játszhatunk, vannak klasszikus, egy az egy elleni összecsapások, bunyózhatunk puszta kézzel, vagy segédeszközzel, illetve olyanok is akadnak, amiben egyszerre több harcos is ringbe száll. Rengeteg izgalmat tartogat a három-, illetve négyjátékos, csapat nélküli szám, mindenki verekszik ilyenkor mindenkivel, de lehet párokat is alkotni, egyedül szállhatunk szembe két ember ellen, vagy mi magunk is választhatunk egy társat, ha valamelyik csapatból kiesik valaki, akkor sorsuk már meg is pecsételődött. Ezen a menüponton belül található még személyes kedvencem, a steel case, melyben a feladat megmenekülni egy több méter magas ketrecből, mialatt az ellenségünk minden erejével azon van, hogy ezt megakadályozza ezt, s jópofa még az elimination is, utóbbinál sorban el kell verni mindenkit, aki csak ki mer ellenünk állni. Nem egy vasárnapi séta már ez sem, s akkor még nem beszéltünk arról a két új játékmódról, mely hivatalos keretek között ereszti egymásnak a WWE All Stars legendáit és szupersztár játékosait.

A Fantasy Warfare tizenöt hatalmas mérkőzést tartogat számunkra, a múlt küzd meg a jelennel, az öregeknek bizonyítaniuk kell, hogy még ma is nagy harcosok, az újoncoknak pedig megadatik a lehetőség, hogy legyőzzék példaképeiket. Az ellenfeleket a játék rakja össze, nekünk csak ki kell választani az oldalt, melyet képviselni szeretnénk, mindenki a kategóriájának megfelelő párt kap, az összecsapások előtt pedig élőszereplős videón ismerhetjük meg a soron következő szereplőket. Hasonlóan nagyszerű élményeket nyújt a másik új játékmód, a Path of Champions is, mely során három kategóriában nyílik lehetőségünk bizonyítani, a legends, a superstars és a team vonalak mindegyike tíz-tíz mérkőzést tartogat. A legjobbakkal kell szembeszállnunk, a döntőben pedig maga a bajnok vár, a legendák közül Undertakert, a szupersztároknál Randy Ortont, a csapatjátékokat választva pedig a D-Generation X duót kell letaszítani a trónról.

Szabályok? Ugyan már!
Természetesen saját karakterrel is harcolhatunk, a Create a Superstar menüben hosszasan lehet szöszmötölni, megalkotva fantáziánk legnagyobb, legbrutálisabb csonttörőjét. Adhatunk neki nevet, kiválaszthatjuk, hogy melyik nagy pankrátor mozgásait utánozza le, milyen legyen a belépője, és miket csináljon kivégzésnél, illetve a külsejét is kedvünk szerint lehet alakítani. Az arcra és a testre vannak előre elkészített formák, de a méreteket és az arányokat szabadon finomíthatjuk, aztán fel kell öltöztetnünk őt, az alapvető ruházaton kívül adhatunk rá maszkot, szemüveget, illetve mindenféle sisakot is, a cowboy-kalaptól kezdve, a napóleonsapkán át egészen a plüss csirkefejig, minden van. Széles a paletta, az erőt, és a képességeket viszont nem állíthatunk, a játék csak a harcos külsejét engedi meg szerkeszteni, s nincsen olyan karriermód sem, ahol az újdonsült játékost tudnánk fejleszteni, nevelni.

Ez fájni fog
Nehézségi szint közül hármat választhatunk, a rookie, a contender és az all-star a hagyományos könnyű, közepes és nehéz kategóriáknak felel meg, s az irányítás sem hoz semmi meglepőt. A kontroller bal analóg karjával lehet mozogni, az RT a futás, az RB a védekezés, az X a gyorsütés, az Y pedig a nagyütés, míg az elkapást az A és B gombokkal tudjuk bevinni. Az egyes karakterek egyéni támadását az AX és BY kombinációkkal hívhatjuk elő, az ellenfél fogásából az LB-vel lehet szabadulni, míg az LT szolgál a másik földre szorítására, a tárgyfelvételre, a szorítóból való kilépésre, illetve a pálya sarkára való felmászásra. Utóbbival hatalmas, öngyilkos ugrásokat hajthatunk végre, hiába menekül az ellenség, mindig célba találunk, s ha egy kétszáz kilós behemót ráesik valakire, az egészen biztos nem kellemes érzés!

A WWE All Stars izgalmas kikapcsolódást kínál annak, aki figyelemmel követi, és imádja a pankráció világát. A két generáció összeeresztése egyszerűen fantasztikus ötlet volt, nagy kár azonban, hogy a kivitelezés már nem sikerült olyan jól, a játékélményt elnyomja a sorozatra jellemző gyenge minőség, maga a harc pedig még mindig gyermekbetegségektől szenved. A karakterek természetellenesen mozognak, a legkisebb ütés is hatalmasat dob hátra, ha felemeljük a másikat, és földhöz vágjuk, akkor ellenfelünk két méter magasba pattan vissza, simán el lehet törni a fején egy baseball-ütőt, még csak be sem lilul a szeme alatt. Az All Stars persze nem titkolt módon az arcade stílust képviseli, ez nem is gond, ám az ilyen elemek nem egy jól felépített, laza játékmenet részletei, legtöbbünk szemében inkább sugároznak hanyagságot, mintsem tudatos profizmust.

Ezt a Szovjetunió felbomlásáért kapod
Sajnos a látvány se valami meggyőző. A harcosokról nehéz eldönteni, hogy rajzfilmkarakterekre, vagy műanyag akcióbábukra hasonlítanak-e inkább, részletszegények és elnagyoltak, a közönség egy nagy sötét maszat, ráadásul a speciális effektek is igénytelenek. A belassított részek egy csipetnyi izgalmat se visznek a bunyókba, nagyobb mutatványoknál a harcosok mindenféle piros, kék és sárga csíkot húznak maguk után, és még a háttér is fekete-fehér lesz, ha pedig valaki nagyot esik, akkor mintha egy energiahullám hagyná el a testét, körülötte sugárban megtörik minden. A játék talán még vissza is fejlődött a WWE Smackdown vs Raw 2011 óta, az se volt ennél sokkal látványosabb, vagy szebb, de legalább az ilyen olcsó trükkök hiányoztak belőle, még jó, hogy a hangzást nem rontották el. A menüben ütős dalok szólnak, zúzós stílusuk ráhangol a követező meccsre, a bemondó hangja jó, és játék közben sincs semmi komolyabb probléma.

Kivégzésre felkészülni
Szavatosság tekintetében a játék erős közepes értékelésben részesül ezúttal, a két új játékmód rengeteg izgalmat tartogat, összeszámoltuk, negyvenöt kör kell, hogy mindkettőben a csúcson legyünk. A tétmérkőzések végigjátszása után a gyorsmeccsek viszont már nem nyújtanak olyan jó élményt, legfeljebb csak akkor, ha barátok ellen játszunk, multit lehet helyi gépnél, legfeljebb négy kontrollerrel nyomni, de interneten is, az Xbox LIVE és a PSN hálózatokon mindig akad kihívó. S ha már a konzolok szóba kerültek, érdekes megnézni, milyen achievementeket és trófeákat kínál a játék. A legegyszerűbbeket egyetlen este alatt ki lehet szedni, több mint 250 pontot gyűjthetünk különböző díjazott mozdulatokkal, vagy éppen azok elhagyásával, illetve jár érem a gyors győzelemért, a különböző játékmódok kipróbálásáért, illetve azért is, ha például két perc alatt meg tudjuk verni az ellenfelet. A hátralévő nagyjából 750 pont komolyabb feladatokért, illetve multiplayer teljesítményekért jár, de aki szeretne maximálisan teljesíteni, az nézzen utána a rejtett díjaknak is, van ugyanis, hogy a játék azért is megjutalmaz, ha egy előre megadott páros, vagy trió összecsapásán a neki megfelelőt hozzuk ki győztesnek.

A régi legendák és a modern szupersztárok összecsapása rengeteg izzasztó órát fog okozni az új WWE epizódban, s a harcélmény is erős, még a rengeteg hiba és hiányosság ellenére is. A motor felett viszont eljárt az idő, a játék irgalmatlanul sokat tölt, s mind karakter-animáció, mind látvány tekintetében vannak szégyenletes részletei. Hiába is szépítenénk az eredményt, az All Stars nem egy lehengerlő darabja a 2011-es felhozatalnak. Aki viszont imádja a pankrációt, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, gyermekkorunk kedvenc verőlegényei ugyanis könnyen megszépítik a véleményünket!


Platformok: Playstation 2, Playstation 3, Xbox 360, PSP, Wii
Tesztelt platform: Xbox 360

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Menthix
2011.04.26. 12:50
Ez igen, mindenki 200 kiló szálkás, száraz színhús!!!!
Ekkora egy szánalmat, nem tudom lenne-e az a pénz amiért kipróbálnám.
Undorító az a bizonyos ország ahonnan ez a szemét, szó szerint szemét "sport" származik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thspo
2011.04.26. 14:10
hát, "verekedős" játékok terén nálam jelen pillanatban a fight night champion és a mortal kombat mindent visz, no azért egy kis UFC 2010 is elfér olykor

Menthix: neked meg igazat adok minden szempontból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jamaisvu
2011.04.26. 14:29
képek alapján vhogy nem jön át az a határozott érzés h AKAROM
nemtom kinek rémlik még a 15 évvel ezelőtti WWF Wrestlemania - The Arcade Game..

annak annyira megvolt a hangulata h akár még ma is szívesen előveszem..
s a legjobb h win7 x64 alatt is viszi a dosbox.. ;-)
se nem könnyű, se nem nehéz, se nem ronda, se nem csicsás.. mégis hosszú időkre a ringben tart s ütlegelésre sarkall..
kicsit leporolnák, s egy mai, elfogadható grafikával látnák el újra gyömöszölném a rosszfiúkat..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bbankrablo
2011.04.26. 14:57
Maradok a SNES féle WWF Royal Rumble-nél!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Menthix
2011.04.26. 15:45
Na igen, azokat verekedős játéknak nevezem, de ezt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dragon83
2011.04.26. 18:50
Menthix, thspo, nem igazán értem miért lenne undorító az ország, ahonnan a pankráció származik, de ti biztos rájöttetek valamire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2011.04.27. 10:52
Szeretem a pankrációt, de nem nevezném sportnak.. Inkább valami látványszínháznak mondanám. A WWE SMackdown vs Raw 2009 volt az eddig legjobb szerintem. Bár a snes féle royal rumble is ott van a mai napig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Leeroy
2011.04.27. 20:04
Kár, hogy mindez csak konzolokra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. levaipeti
2011.04.28. 21:40
Randy Orton is belekerülhetett volna, nemcsak machoman Nem egy nagy durranás ez a játék szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CmPunk
2011.12.21. 20:57
Hali!! nekem Nintendo Wii-m van és azt szeretném kérdezni hogy melyik kontroller a jó?A Classic GameCube Controller jó hozzá? Azt tudom hony távinyóval és Nunchukkal lehet irányítani csak a controllerel sokkal könnyabb lenne. A válaszokat előre is köszönöm! Kérlek gyorsan válaszólj!!!!!!!!Imádom a wwe-t!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!