iPon Hírek

A Killer Instinctért száll harcba a Microsoft

Dátum | 2012. 12. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az USA védjegyekkel foglalkozó intézménye elutasította a Microsoft kérését a Killer Instinct védjegy bejegyzését illetően, azt ugyanis már más birtokolja. A nevezett cég a Fox, amely egy azonos nevű tv-sorozatot jegyeztetett be 2005-ben. Annak ellenére, hogy a sorozat csak egy évadot ért meg, és utána megszüntették, az intézmény nem akarja jóváhagyni a Microsoft kérését, arra hivatkozva, hogy az azonos név félreértésekhez vezethet.

Ez azért is furcsa, mert a 90-es években már létezett ilyen néven egy egész videojáték sorozat is. A védjegyekkel foglalkozó hivatal szerint a két médium különbözik egymástól, de ennek ellenére fennállhat a félreértés esete, hiszen léteznek tv-sorozatokon alapuló játékok is, mint pl. a Lost vagy az NCIS, és ha a Microsoft kiadna egy játékot ezen a címen, néhányan azt gondolhatnák, hogy köze van a Fox tv-sorozatához.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Microsoft az eredeti 1994-es Rare által fejlesztett SNES verekedős játékot akarja-e újra kiadni Xbox Live Arcade-en, vagy az 1996-os Killer Instinct 2-őt, vagy a Nintendo 64-es Killer Instinct Goldot, vagy esetleg egy teljesen új részt Killer Instinct 3 néven.

A Microsoft előtt most két opció áll: megpróbálhatják megszerezni a nevet, vagy ha nem sikerül, vagy nem akarják, akkor átnevezhetik a játékot – bár ha tényleg az eredeti sorozat felélesztéséről van szó, akkor ez nemigen jöhet szóba.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nedcoleman
2012.12.04. 13:00
Sok 20-ast beledobtam anno a Killer Instinct gépébe....
"Valahogyan" úgy is "megoldja" a Microsoft a "problémát"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lacroix
2012.12.04. 19:01
Nem úgy volt, hogy a régi Rare-es emberek azért hagyták ott a microsoftot mert nem akartak se killer instinct-et sem más egyéb Rare-es saját ötletet?
Azt tudom, hogy kinect-es hülyeségeket gyártottak velük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!