iPon Hírek

A Ubisoft DRM szépségei

Dátum | 2012. 07. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nyilván Ti is rajongói vagytok a gondolatnak, hogy nem elég, hogy fizettetek a játékaitokért, még sok esetben el is kell viselnetek a DRM-ek kellemetlenségeit is. Nos, mindennek tetejében a Geek.com még azt a nem elhanyagolható apró hibát is felfedezte a francia kiadó DRM rendszerében, hogy a Uplay szoftver böngészős bővítményében még egy hátsó kaput is hagytak, kiszolgáltatva rendszerünket. A hátsó ajtó engedélyezi, hogy tetszőleges kódot futassanak a gyanútlan felhasználó PC-jén, ehhez csak egy ügyesen megszerkesztett, rosszindulatú weblap kell.
 
A problémát a Google egyik biztonsági rendszerekkel foglalkozó mérnöke, Tavis Ormandy fedezte fel és írt róla a seclist.org levelezőlistájára vasárnap. Ormandy írt néhány sor JavaScriptet is, bizonyítékként, ezt követően nem kellett sok, hogy a történet eljusson a Hacker News-ig, ahol hamar összedobtak egy működő implementációt további bizonyítékként. A Hacker News post megerősítette, hogy a kód működik PC-n az Assassin's Creeddel, Windows 7 alatt, Firefox mellett. A veszélyeztetett játékok listája a Techreport hasábjain olvasható.
 
Szerencsére a hírek kikerülését követő néhány órában a Ubisoft már reagált is, közölve, hogy egy forced patch-csel (erőltetett patch) már be is tömték a lyukat a Uplay PC-s applikációjában. Egyben kérnek minden Uplay felhasználót, hogy frissítsék a szoftvert nyitott böngészővel. Ha biztosra akartok menni, manuálisan is leszedhetitek a frissítést a Uplay.com-ról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Azrael
2012.07.30. 21:59
Nem véletlen hogy nem veszek Ubisoft-os játékot :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.07.31. 12:09
Nem veletlen,hogy PS3-ra veszem oket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas...
2012.07.31. 13:26
Ez engem nem érint... YOHOHOHO!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!