iPon Hírek

Bleszinski helyrehozná a Resident Evil sorozatot

Dátum | 2012. 10. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Gears of War alkotója és az Epic Games ex-dizájnere, Cliff Bleszinski felajánlotta szolgálatait a Capcomnak, mert szeretné, ha a lemenő ágban lévő Resident Evil sorozat újra a régi lehetne. "Hello Capcom, hívjatok" – írta Twitteren. "Együtt helyrehozhatjuk a Resident Evilt." A széria a legutolsó két rész óta került lemenő ágba: a Resident Evil 5 nem tudott kilépni a negyedik rész árnyékából és elavultnak tűnt, a legutóbbi, 6. rész pedig megpróbált minden játékos kedvére tenni, ezért nem találta meg a fókuszt.

Lemenő ág? Mire célzol ezzel?
Bleszinski Twitteres üzenete nagy port kavart fel a rajongók körében, akik közül sokan lennének kíváncsiak rá, hogy az alkotó mivel tudná feldobni a Capcom zombis sorozatát. Persze az üzenet lehet, hogy csak egy olyan ember kirohanása, akinek elege lett abból, hogy a Resiednt Evil 6 úgy akart benyalni a tömegeknek, hogy ezzel elvesztette saját személyiségét, dobta a túlélő horror témát és sima akciójátékká vált.

Érdemes megemlíteni, hogy Bleszinski olyan nagy játékkészítő cégek és kiadók képeit tette fel Twitteren követőinek, melyeket mostanában meglátogatott, ilyen volt pl. az Activision és a Naughty Dog, így most mindenki azon spekulál, hogy mi lesz a dizájner következő lépése. Bleszinksi alig egy hónapja hagyta ott az Epicet.


Kapcsolódó cikkeink:
Resident Evil 6
Cliff Bleszinski távozik az Epictől

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. hunter84
2012.10.30. 11:16
Ha nem is ő, de valaki tényleg tegye rendbe a franchise-t!

Túlélőhorrort akarok a régi Resident (1-2-3) hangulatával!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Whysper
2012.10.30. 11:23
Én tőlem lehet kooperatív mehetünk együtt mint a deathspace-ben csak legyen félelmetes meg özönöljenek a kiszámíthatatlan pillanatban előugró szörnyek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gyurkov
2012.10.30. 11:56
Nem úgy volt, hogy a srác azért szállt ki az Epic csapatából mert ráunt a videojáték iparra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2012.10.30. 13:23
Csináljanak belőle CoD-ot, a milliós eladási szám több mint garantált!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szacsee24
2012.10.30. 18:44
Hát nekem a Resident Evil-ből mindíg a fejtőrők jutottak eszembe , de a 4.től már átmentek a casualba..szerény véleményem szerinte, és ezért vesztette a régi fényét.Ja meg persze az hogy nem volt minden sarkon dobozban lőszer,sőt ha nem égetted el a zombi holttestét a "Crimson"ként támadt fel újra.Ezek hiányoznak..szerintem.Hát ha Bleszinski besegít nem tudom mi lenne...ne mondjak véleményt a GOW-ról.. Röviden nem jött be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2012.10.30. 21:14
Akármennyire tartják elavultnak a fix kameranézetet, mégis az tette félelmetessé a játékot, sőt annak volt köszönhető hogy a helyszínek megmaradtak az emberben. Az ilyen hátulnézetes vackokban csak rohansz előre meg mészárolsz mindenkit. Hiába van kidolgozva a környezet a játékosnak nincs ideje ámuldozni rajta csak rohan egyik végéből a másikba. Bár a hatodik részre ez se mondható el. Az elején mág látványos volt de azután a sötétségen meg a fahidakon kívül egyéb látnivaló nem nagyon volt. igaz a 4.-edik résszel sem volt bajom mert volt egyfajta hangulata amire azt mondom hogy azért jó hogy van ilyen is, az 5-össel is eljátszogattam azért de már hiányzik a régi rettegtető érzés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog pdx06
2012.10.30. 21:35
Pontosan,ezert nincs jo Silent Hill sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Squall85
2012.11.05. 09:46
Én most toltam végig a RE4 GC verzióját Wii-n. Még mindig imádom, fantasztikus játék. Vannak benne fejtörők, de nem olyan mértékben. Leon karakterét imádom, akcióban több van, de még mindig félelmetes, a kamera nagyon jól manőverezik, amikor kell, közelebb van, amikor kell, távolabb. Elég klausztrofób és para a játék nekem. Persze a RE1-2-3 hangulata egészen más, de ma már elképzelhetetlen, hogy egy ilyen kaliberű játék kijöjjön. Gyanús, hogy azóta vett downhill-t, mióta Shinji Mikami lelépett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. unstjohnny
2012.11.05. 15:11
A fejtörők nekem is hiányoznak, a rögzített kamera rémiszgetés szempontjából valóban sokkal jobb volt a mozgónál. A 4. rész még szódával elment, az 5öt néhány perc játék után inkább skippeltem. A 6.ban Leon küldetés szála még elmegy, illetve az Ada küldetés az kimondottan tetszett, az kicsit visszaidézte az 1-2-3at. De csak kicsit....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!