iPon Hírek

Cliff Bleszinski távozik az Epictől

Dátum | 2012. 10. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Bleszinski az Epic weboldalán jelentette be távozását. Mark Rein, a cég egyik elnöke a következőket írta ezzel kapcsolatban: "Cliff a barátom és üzlettársam volt az elmúlt 20 évben és bár szomorú látni, hogy távozik az Epictől tudom, hogy itt mindenkire jó hatással volt az a lelkesedés és szenvedély, amelyet a játékok iránt tanúsított. Hiányozni fog, hogy csillagát ilyen közelről lássam ragyogni, de már alig várom, hogy lássam, hogyan folytatja sikereit."

Bleszinski besokallt
Bleszinski azt mondta, hogy úgy hagyja el a céget, hogy tudja, az jó kezekben lesz. Tizenéves kora óta dolgozott az iparban, és a tavalyi év kivételével szinte folyamatosan ezt csinálta. Szó szerint a játékipar berkeiben nőtt fel, és most úgy érzi, itt az ideje a pihenőnek. "Hiányozni fognak a projektek, a játéktesztek, a viták, de leginkább az emberek. Az Epic csak a legjobbak legjobbjait alkalmazza, és nagy élvezet volt nap mint nap együtt dolgozni mindannyiótokkal, akár pár hete, akár több évtizede dolgoztatok itt. Abban a szerencsében volt részem, hogy sokfajta szakemberrel működhettem együtt a programozóktól a művészeken át egészen a marketingesekig és PR-osokig, és érdemes volt, nagy élményt jelentett, amelyből sokat tanultam. Bízom benne, hogy minden projekt, amit az Epic, Chair, PCF vagy az Impossible készít nagyszerű lesz, és a játékosoknak és a kritikusoknak is tetszeni fog."

Bleszinski két évtizedes munkássága során olyan sikeres játékok mögött állt, mint a Gears of War sorozat, az Unreal, vagy a Jazz Jackrabbit. "Az Epicnél töltött 20 csodálatos éven át Cliff Bleszinski igazi inspiráló figurává vált a dizájnerek között, és az Unreal és a Gears sorozatokban való közreműködése nagyban hozzájárult a játékipar mai formájának kialakulásához" – mondta Tim Sweeney, az Epic alapítója, főnöke és technikai rendezője. "Hálásak vagyunk Cliffnek mindazért, amit tett, és további sikereket kívánunk neki élete új fejezetében!":

Dr. Michael Capps, az Epic elnöke így búcsúzott tőle: "Az alatt a 10 év alatt, amíg együtt dolgoztunk Cliffel, a minőségi videojátékok iránt érzett elhivatottsága egy cseppet sem változott. Hálásak vagyunk mindazért a kemény munkáért, amit elvégzett, és továbbra is elhivatottak maradunk, hogy rajongóinkat boldoggá tegyük, és mindig magasra helyezzük a mércét mindenben itt az Epicnél."
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.10.04. 21:46
Akkor lehet innentol nem lesznek groteszkul eltulzott vegtagokkal keszulo karakterek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 7ep3s
2012.10.04. 22:15
Lesz uj UT?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Skorbut
2012.10.05. 02:57
7ep3s - kétlem; kb. egy éve írták, ha kapnak 10000 lájkot, akkor jön egy meglepi, de rohadtul nem kaptak, megállt az egész jócskán 1000 alatt, azóta le is vették azt a "hivatalos" FB oldalt

Gondolom neki is tele lett a töke amikor a fejesek bejelentették, hogy mostantól a Gears-ből is CoD-os gyártósor lesz. Fogadok, hogy valami indie stúdiót alapít és crowd-funding alapon kitolnak majd valami igazán eredetit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!