iPon Hírek

Itt az XCOM Second Wave DLC

Dátum | 2013. 01. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Ma jelenik meg az XCOM: Enemy Unknown második DLC-je, a Second Wave PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. Az új tartalmak ingyenesek, és olyan játékosoknak tervezték őket, akik újfajta kihívásokat keresnek. A frissítés olyan opciókat ad az XCOM-hoz, amelyek nagymértékben megváltoztatják a játékmenetet.

A Not Created Equally opció pl. randomizálja a kezdő katonák statisztikáit, a Hidden Potential hatására ezek a statisztikák véletlenszerűen fejlődnek minden előléptetéskor. A Firaxis dizájnere, Jake Solomon egy interjúban elmondta, hogy ezek az opciók lehetővé teszik, hogy katonáink sokkal sokoldalúbbak legyenek és túlléphessenek alap kasztjuk korlátain.

Az új opciók közül sok nagymértékben nehezíti a játékot, ez bizonyára elnyeri az eredeti XCOM rajongóinak tetszését. A Marathon pl. sokkal hosszabbá teszi a kampányt, és a játékosoknak nagyobb költségekkel és hosszabb kutatási idővel kell számolniuk és a katonák gyógyulása is sokkal hosszabb időt vesz igénybe. A Diminishing Returns a műholdak építési költségeit srófolja fel, melyek minden egyes darab megépítése után növekedni fognak.

Bizonyos opciók már az új játékosok számára is rögtön elérhetőek lesznek, míg a többihez akkor férhetünk hozzá, ha különböző nehézségi fokozatokon már végigvittük a játékot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. SnowCat
2013.01.08. 15:12
Vicces hogy ezt adják ki mint "DLC".
A Modderek már amikor kijött a játék megtalálták ezeket beépítve, és csak aktiválni kellett egyszerűen az opciókat.( http://xcom.nexusmods.com/mods/7 )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vivanto
2013.01.08. 17:58
Nem hinném, hogy csak poénból kapcsolták ki ezeket az opciókat, bizonyára vannak mögötte rejtett bugok, vagy nem teljes az implementáció. Ezt az általad linkelt "mod"-ból is ki lehet találni.

Igaz, ezt egy patch formában is ki lehetne adni, de ingyenes, akkor meg nem teljesen mindegy, hogy minek hívják? Jobban örülnék új küldetéseknek mert már az első végigjátszásnál is zavaróvá vált a helyszínek ismétlődése, hát még ezekkel az opciókkal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zelbacsi
2013.01.08. 20:51
SnowCat: talán inkább szerencsétlenül hívják. Inkább kéne patch-nek hívni (mellesleg a steamen patchnek is hívja nem külön DLCnek). Hiszen ingyen van! Meg biztos voltak még benne bugok, azért nem adták ki, hiába volt már esetleg annyira majdnem kész, hogy benne is volt a játékban rejtve. Szvsz sokkal jobb mint a khmmmm *bizonyos verekedő játék* day 1 DLC-je, amit ha kifizettél unlockolta a már a disc-en lévő ruhákat...

edit: vivanto: na most látom szinte ugyanazt írtam le, mint Te
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dragon83
2013.01.08. 22:40
Ha fizetős lett volna ez a tartalom, akkor anyáztam volna itt egy sort, de szerencsére ingyenes ez a DLC-nek csúfolt patch. Mondjuk akkor is megvan róla a véleményem.

Ettől függetlenül én SnowCatnek adok igazat. Nem hinném, hogy a bugok miatt zárták volna le ezt a részét a játéknak. Legalábbis a modderek által megnyitott opciók jól működnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2013.01.09. 11:57
Nem csak hogy jól működtek, de már egy csomó finomhangolást is csináltak az első héten, amire a fejlesztőknek évei voltak. Aztán később patchekkel sokmindent átvettek a modderek munkájából. Pl. már nem csal annyira az impossible fokozat, a lézerfegyvereknek van értelmük, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. s_erno
2013.01.09. 14:49
Én végre egy olyan modnak örülnék (gondolom játékmechanikailag nem lehetséges sajna) ahol több csapatszállító meg bázisod lehetne, mint anno az eredetiben.
Yarrr mi vagyunk a Föld legelitebb tudósai, mérnökei, katonái stb. Jah, hogy második csapatszállító? Bocs arra nem tellett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!