iPon Hírek

Véletlenül meghackelték a Wii U-t

Dátum | 2012. 11. 19.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Egy amerikai felhasználó véletlenül meghackelte a Wii U-t, a művelet nagyon bonyolult volt, az X gomb sorozatos lenyomásából állt, és az illető a végén a Miiverse debug módjához férhetett hozzá. A Miiverse a Nintendo online közösségi fóruma és bejelentéseket tartalmazó felülete amely fontos szerepet játszik a játékosok összekötésében, és úgy látszik a Nintendo véletlenül benne felejtett egy backdoort.

A véletlen és vétlen "hacker", a Trike nevű NeoGAF felhasználó a következőket írta az esetről: "Rájöttem, hogy a Miiverse debug menüjébe juthatok, ha az X-et nyomogatom a kontrolleren, miközben az exit gomb felett vagyok. Egy admin hozzáférési listát vagy valami hasonlót találtam. Persze sokmindent ott nem tudtam csinálni. Láttam az egyik fejlesztő különböző üzeneteit, az egyik közülük arról szólt, hogy december 10-én nagy játékok fognak kijönni, vagy akkor fogják őket bejelenteni."

Az ártalmatlan hacket azóta kijavították, így a felhasználók már nem férhetnek hozzá az admin módhoz. A fent említett december 10-es nagy játékokról hivatalos bejelentést még nem lehetett eddig hallani. Trike észrevett valami olyasmit is, ami olyan nagy sorozatokra utal, mint a Resident Evil és a Metal Gear Solid, és olyasmit is, ami hivatalos játék adatbázis bejegyzésnek tűnt, olyan bejegyzésekkel, mint "Yoshi's Land" és "Soul Hackers". A debug menü felhasználói listája olyan neveket tartalmaz, mint Brad Pitt, Tom Cruise és John Lennon, úgyhogy nem vehetjük készpénznek, hogy a többi tartalom valós, és nem csak helyfoglalónak tették be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mythbuster
2012.11.19. 18:48
Az rendben, hogy minden szoftverben vannak kis lyukak, de azért a nagy kapukat hagyni nyitva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2012.11.19. 19:24
Ez is a marketing egyik formája. Mint a népszerű bárokban hagyott, megjelenés előtti telefonok/tabletek. A szenzációkeltéssel olcsóbban lehet reklámozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!