iPon Hírek

1,5 millió előrendelt PS4

Dátum | 2013. 10. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az idei GamesComon a Sony bejelentette, hogy a júniusi E3 óta az előrendelések száma elérte az 1 milliót, és azt is megemlítették, hogy ez a szám folyamatosan növekszik. Azóta azonban nem érkezett újabb hivatalos bejelentés a számokkal kapcsolatban. A Wedbush Morgan Securities üzleti elemzője, a játékipari körökben bennfentesnek számító Michael Pachter a GameTrailers műsorában elmondta, hogy az előrendelések száma már meghaladta az 1,5 milliót. "A Sony eddig tökéletesen csinált mindent" - nyilatkozta Pachter a PS4 bejelentésével, reklámkampányával, és azzal kapcsolatban, hogy előnyt szereztek a Microsofthoz képest. "Minden, amit eddig mondtak a PSN-nel kapcsolatban hibátlan volt, és úgy tűnik a PS4 áráért valóban értéket kapunk." Pachter szerint az egyetlen gondot az jelentheti a Sony számára, ha a gyártás nem tud lépést tartani a kereslettel. "Az egymillió előrendelés, amelyről úgy tudom már elérte a másfél milliót - hát ez nagyon sok konzol. Ebből kiderül, hogy az első másfél millió után a polcokon nem fog túl sok konzol maradni, készlethiány várható." A PS3 megjelenésekor is hasonló volt helyzet. A Sony most úgy igyekszik megoldani a dolgot, hogy Japánban, ahol a legbiztosabb a vevőbázisa késlelteti a konzol megjelenését (korábban a kezdeti konzol eladások 20%-a Japánban volt). Pachter elmondta, hogy a cég most nagyon odafigyel arra, hogy nyugaton se szenvedjen vereséget, szerinte az USA-ban több PS4-et fognak eladni, mint Xbox One-t.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. madcaptain
2013.10.08. 15:09
Hat ez nem tul sok, de legalabb olcsobb nekik ez a hardver mint volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MrFox
2013.10.08. 15:43
Mi nem túl sok? Elviszi a teljes gyártókapacitást a launch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. otherl
2013.10.08. 17:36
Ja-ja startnál ez nem olyan rossz, bár ha sikerült volna volument emelniük nagyobbat rughatnának az MS-be. Mondjuk gondolom a folyamatos hiánynak is van marketing értéke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2013.10.08. 18:04
Nem sok? Eddig egy konzolgenerációnál sem volt ennyi előrendelés (nem csak PS-es generációkra gondolok, hanem soha semmilyen konzolból nem rendeltek még ennyit elő), PS2-es előrendeléseket is túlszárnyalja, és a PS2 mai napig a legtöbbet eladott konzol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2013.10.08. 19:30
Szép eredmény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hpeter105
2013.10.08. 20:43
Szép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!